Μόνος του ο σκύλος, που? Στην παραλία ή στο πάρκο? Στην αυλή και να μπαινοβγαίνει στον δρόμο? Που θα είναι μόνος του, για να ανησυχώ τι θα κάνει με ένα παιδάκι ας πούμε?
Εγώ τυχαίνει εκτός από 2 σκυλιά, να έχω και γυναίκα, και παιδιά, και γατιά, και πουλιά, και ψάρια... Κι όλο και κάτι θα ξεχνάω... Δεν "εκπαίδευσα" μόνο τον σκύλο μου, αλλά και την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Στην δικιά μου αγέλη, οι 2 σκύλοι είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι της ιεραρχίας. Ούτε γρίλισμα δεν επιτρέπεται μεταξύ τους, και είναι και οι 2 του ίδιου φύλου. Όταν κάτι τέτοια τα κόψεις από την αρχή, μετά δεν υπάρχει καν απόπειρα συζήτησης.
Και για όσους νομίζουν ότι οι γάτες δεν εκπαιδεύονται, σας πληροφορώ ότι ο γάτος μου τον φωνάζεις κι έρχεται σαν σκύλος, του επιτρέπω να ανεβαίνει στον καναπέ, αλλά δεν ξέρει είναι είναι το τραπέζι, στον δε πάγκο της κουζίνας εάν αφήσω ένα ψάρι ο γάτος θα είναι στο πάτωμα και θα νιαουρίζει, κι αν φύγω από το σπίτι και ξαναγυρίσω μετά από ώρες, ο γάτος θα περιμένει ακόμα στο πάτωμα εάν θα του πετάξω έναν μεζέ από το ψάρι.
Εμείς βάζουμε τα όρια στα ζώα μας, αλλά και στους ανθρώπους που έχουμε τριγύρω μας.
συμφωνω κατα το περισσοτερο με αυτο και με τα επομενα ποστς...
Αλλα ειλικρινα και σε παω και στοιχημα.. (μπας και βγαλω τις διακοπες μου.. ) τον δικο μου γατο δεν τον εκπαιδευεις.. μπορει να τον φωναζεις και να ερχεται, να του λες φυγε και να φευγει.. εκει που θελει να ανεβει, ο κοσμος να χαλασει θα ανεβει... ειχα και αλλα γατια και κατι ξερω απο γατες..
ο δικος σου ειναι , αν ειναι ετσι οπως τον περιγραφεις - ειναι σπανια περιπτωση.
Ειχαμε εργατες σπιτι και δεν φοβοντουσαν τα σκυλια.. αλλα τον γατο! Σε καμια περιπτωση δεν μπαινεις στο δωματιο μας οταν εμεις λειπουμε.. anyway...
Τα σκυλια μου τα 2/3 ειναι καρατσεκαρισμενα με παιδακια.. τοσο οσο δεν φανταζεστε. ειδικα το μποξερ ,ε χουν περασει στρατιες απο παιδακια απο τα μαγουλα της, τα αυτια της, την κοιλια της.. και αυτο ειναι κατι που επελεξα εγω , αποφασισα αυτη την φυλη για το δικο μου παιδι - αν με το καλο ερθει - γιατι προς το παρον ειμαστε εγω και ο αντρας μου. Τις φορες που θα ερθουν τα ανηψια μου ανησυχω για τον σκυλο - για τα παιδια ποτε. Η αλλη μου η σκυλα ξερει πολυ καλα οτι θα της κοψω τα ποδια αν πειραξει παιδι.. που και παλι ειναι σκυλος αριστου χαρακτηρα και δεν το διαπραγματευομαι.
Ο τριτος.. δεν ειναι κακος, ειναι ατσουμπαλος και εχει θεμα με το μπαλακι.. οταν ερθουν παιδια -απαγορευεται το μπαλακι .. και ειμαι πανατα παρουσα. αν χρειαστει να κατσω στον υπολογιστη πχ ή μεινω στην κουζινα, ο μεγαλος ειναι μαζι μου .. τις αλλες 2 τις αφηνω ελευθερες. Ο δε γατος - ο συγκεκριμενος - ειναι κανονας του σπιτιου απο τους επισκεπτες - μην ασχολειστε με τον γατο - μην ακουμπατε τον γατο!
Οποτε ετσι και αλλιως στο σπιτι ανεξελεγκτα δεν μπαινοβγαινει κοσμος, τα θεματα μου τα εχω λυμενα - απαιτω απο τους επισκεπτες μου να σεβονται τα ζωα μου και τους κανονες μου. οχι δεν βαζω κανενα "ξενο" πανω απο το σπιτι μου. Αν γινει λαθος απο την πλευρα μου το αναγνωριζω.
Οσον αφορα για το ποιος ειναι αρχηγος στο σπιτι ειναι ξεκαθαρο οτι ειμαστε εμεις - με 3 σκυλια μεγαλοσωμα θα ηταν τρελλα να μην ξερουμε τους κανονες.
Στο μεταξυ των σκυλων βεβαια, αφου ξερω οτι σκυλια μου ειναι ισσοροπημενα , επιτρεπω να διευθετουν τα θεματα τους μονοι τους. Ειναι σπανιες οι φορες που εχω επεμβει. Και αυτο επτρεψε στα σκυλια μου να ολοκληρωσουν, αν θες, την γλωσσα σωματος και τα σηματα, οποτε ενα γρυλισμα απο αλλο σκυλο δεν παει να πει οτι θα αρπαχτουν...
πραγμα που πολλοι ιδιοκτητες που συνανταω δεν εχουν επιτρεψει στο σκυλο τους, το προειδοποιητικο γρυλισμα "με ενοχλεις" και τα σκυλια ειναι κατευθειαν στο δαγκωμα και τα αρπαγματα... (αλλη αναλυση αυτη..)
Στην βολτα τωρα... οι σκυλες πολλες φορες λυνονται και παλι δεν θα πειραξουν κουνουπι.. ο μεγαλος, λογω του οτι ειναι και "ανεβασμενος" ειναι στο λουρι και θα λυθει οταν ειμαι βεβαιη οτι δεν συντρεχει καποιος κινδυνος. Δεν παμε σε παιδικες χαρες , παμε ομως σε παρκα, και εχουμε ολοι το ιδιο δικαιωμα να υπαρχουμε εκει.Αν καποιο παιδακι θελει να παιξει με τα σκυλια μου , πολυ ευχαριστως! αν δω οτι αυτο το παιδακι ξεπερναει τα ορια , για να προστατευσω τον σκυλο μου - και τιποτα παραπανω ειτε "αγριευω" στο παιδακι που επιτιθεται που πεταει πετρες - ειτε λεω στην μανα του "μαζευτο γιατι θα το αρπαξει!" ακομα και ανα αυτο δεν γινει ποτε. .. αν δε η μανα μου πει κατι ενω καμαρωνει το τρελλο παιδακι της.. εκει ελα να με δεις.
Σεβομαι τα παντα και τους παντες και παραπανω απο οσο χρειαζτεαι πολλες φορες.. αλλα σε καμια περιπτωση δεν ανεχομαι τις μουρλαμαρες απο κακη διαγωγη... και δεν διαπραγματευομαι την ασφαλεια των σκυλων μου και τα δικαιωματα τους αφου εχω προλαβει τις δικες μου υποχρεωσεις.