Δάγκωμα σε παιδάκι

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Μόνος του ο σκύλος, που? Στην παραλία ή στο πάρκο? Στην αυλή και να μπαινοβγαίνει στον δρόμο? Που θα είναι μόνος του, για να ανησυχώ τι θα κάνει με ένα παιδάκι ας πούμε?

Εγώ τυχαίνει εκτός από 2 σκυλιά, να έχω και γυναίκα, και παιδιά, και γατιά, και πουλιά, και ψάρια... Κι όλο και κάτι θα ξεχνάω... Δεν "εκπαίδευσα" μόνο τον σκύλο μου, αλλά και την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Στην δικιά μου αγέλη, οι 2 σκύλοι είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι της ιεραρχίας. Ούτε γρίλισμα δεν επιτρέπεται μεταξύ τους, και είναι και οι 2 του ίδιου φύλου. Όταν κάτι τέτοια τα κόψεις από την αρχή, μετά δεν υπάρχει καν απόπειρα συζήτησης.

Και για όσους νομίζουν ότι οι γάτες δεν εκπαιδεύονται, σας πληροφορώ ότι ο γάτος μου τον φωνάζεις κι έρχεται σαν σκύλος, του επιτρέπω να ανεβαίνει στον καναπέ, αλλά δεν ξέρει είναι είναι το τραπέζι, στον δε πάγκο της κουζίνας εάν αφήσω ένα ψάρι ο γάτος θα είναι στο πάτωμα και θα νιαουρίζει, κι αν φύγω από το σπίτι και ξαναγυρίσω μετά από ώρες, ο γάτος θα περιμένει ακόμα στο πάτωμα εάν θα του πετάξω έναν μεζέ από το ψάρι.

Εμείς βάζουμε τα όρια στα ζώα μας, αλλά και στους ανθρώπους που έχουμε τριγύρω μας.

συμφωνω κατα το περισσοτερο με αυτο και με τα επομενα ποστς...
Αλλα ειλικρινα και σε παω και στοιχημα.. (μπας και βγαλω τις διακοπες μου.. :p ) τον δικο μου γατο δεν τον εκπαιδευεις.. μπορει να τον φωναζεις και να ερχεται, να του λες φυγε και να φευγει.. εκει που θελει να ανεβει, ο κοσμος να χαλασει θα ανεβει... ειχα και αλλα γατια και κατι ξερω απο γατες..
ο δικος σου ειναι , αν ειναι ετσι οπως τον περιγραφεις - ειναι σπανια περιπτωση.
Ειχαμε εργατες σπιτι και δεν φοβοντουσαν τα σκυλια.. αλλα τον γατο! Σε καμια περιπτωση δεν μπαινεις στο δωματιο μας οταν εμεις λειπουμε.. anyway...

Τα σκυλια μου τα 2/3 ειναι καρατσεκαρισμενα με παιδακια.. τοσο οσο δεν φανταζεστε. ειδικα το μποξερ ,ε χουν περασει στρατιες απο παιδακια απο τα μαγουλα της, τα αυτια της, την κοιλια της.. και αυτο ειναι κατι που επελεξα εγω , αποφασισα αυτη την φυλη για το δικο μου παιδι - αν με το καλο ερθει - γιατι προς το παρον ειμαστε εγω και ο αντρας μου. Τις φορες που θα ερθουν τα ανηψια μου ανησυχω για τον σκυλο - για τα παιδια ποτε. Η αλλη μου η σκυλα ξερει πολυ καλα οτι θα της κοψω τα ποδια αν πειραξει παιδι.. που και παλι ειναι σκυλος αριστου χαρακτηρα και δεν το διαπραγματευομαι.
Ο τριτος.. δεν ειναι κακος, ειναι ατσουμπαλος και εχει θεμα με το μπαλακι.. οταν ερθουν παιδια -απαγορευεται το μπαλακι .. και ειμαι πανατα παρουσα. αν χρειαστει να κατσω στον υπολογιστη πχ ή μεινω στην κουζινα, ο μεγαλος ειναι μαζι μου .. τις αλλες 2 τις αφηνω ελευθερες. Ο δε γατος - ο συγκεκριμενος - ειναι κανονας του σπιτιου απο τους επισκεπτες - μην ασχολειστε με τον γατο - μην ακουμπατε τον γατο!
Οποτε ετσι και αλλιως στο σπιτι ανεξελεγκτα δεν μπαινοβγαινει κοσμος, τα θεματα μου τα εχω λυμενα - απαιτω απο τους επισκεπτες μου να σεβονται τα ζωα μου και τους κανονες μου. οχι δεν βαζω κανενα "ξενο" πανω απο το σπιτι μου. Αν γινει λαθος απο την πλευρα μου το αναγνωριζω.
Οσον αφορα για το ποιος ειναι αρχηγος στο σπιτι ειναι ξεκαθαρο οτι ειμαστε εμεις - με 3 σκυλια μεγαλοσωμα θα ηταν τρελλα να μην ξερουμε τους κανονες.
Στο μεταξυ των σκυλων βεβαια, αφου ξερω οτι σκυλια μου ειναι ισσοροπημενα , επιτρεπω να διευθετουν τα θεματα τους μονοι τους. Ειναι σπανιες οι φορες που εχω επεμβει. Και αυτο επτρεψε στα σκυλια μου να ολοκληρωσουν, αν θες, την γλωσσα σωματος και τα σηματα, οποτε ενα γρυλισμα απο αλλο σκυλο δεν παει να πει οτι θα αρπαχτουν...
πραγμα που πολλοι ιδιοκτητες που συνανταω δεν εχουν επιτρεψει στο σκυλο τους, το προειδοποιητικο γρυλισμα "με ενοχλεις" και τα σκυλια ειναι κατευθειαν στο δαγκωμα και τα αρπαγματα... (αλλη αναλυση αυτη..)

Στην βολτα τωρα... οι σκυλες πολλες φορες λυνονται και παλι δεν θα πειραξουν κουνουπι.. ο μεγαλος, λογω του οτι ειναι και "ανεβασμενος" ειναι στο λουρι και θα λυθει οταν ειμαι βεβαιη οτι δεν συντρεχει καποιος κινδυνος. Δεν παμε σε παιδικες χαρες , παμε ομως σε παρκα, και εχουμε ολοι το ιδιο δικαιωμα να υπαρχουμε εκει.Αν καποιο παιδακι θελει να παιξει με τα σκυλια μου , πολυ ευχαριστως! αν δω οτι αυτο το παιδακι ξεπερναει τα ορια , για να προστατευσω τον σκυλο μου - και τιποτα παραπανω ειτε "αγριευω" στο παιδακι που επιτιθεται που πεταει πετρες - ειτε λεω στην μανα του "μαζευτο γιατι θα το αρπαξει!" ακομα και ανα αυτο δεν γινει ποτε. .. αν δε η μανα μου πει κατι ενω καμαρωνει το τρελλο παιδακι της.. εκει ελα να με δεις.

Σεβομαι τα παντα και τους παντες και παραπανω απο οσο χρειαζτεαι πολλες φορες.. αλλα σε καμια περιπτωση δεν ανεχομαι τις μουρλαμαρες απο κακη διαγωγη... και δεν διαπραγματευομαι την ασφαλεια των σκυλων μου και τα δικαιωματα τους αφου εχω προλαβει τις δικες μου υποχρεωσεις.

aith

Well-Known Member
18 Απριλίου 2013
59
7
αθήνα , νεα φιλαδέλφεια
Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι συνήθως τα 5χρονα που φέρονται άσχημα σε κάθε είδους σκυλί που συναντούν στο δρόμο , που δεν έχει να κάνει με το αν έχουν κυνοφιλική παιδεία ( χα χα ανέκδοτο ) αλλά στοιχειώδη σεβασμό προς άλλο ζωντανό πλάσμα , είναι τα ίδια κακομαθημένα που κάποια στιγμή στα 7 τους θα ζητήσουν από το μπαμπά 'ένα χαριτωμένο σκυλάκι ' το οποίο θα του συμπεριφέρονται σαν παιχνίδι και τελικά μετά από 2 μήνες που θα παλιώσει το παιχνίδι και θα αρχίσει η βαρεμάρα ή θα δωθεί ή θα εγκαταλειφθεί κάπου 'τυχαία ' :(

Η μέγάλη μου κόρη είχε για χρόνια κάποιού είδους φοβία με τα σκυλιά γιατί είχε ' αρπαχτεί ' από ένα δύστροπο πεκινουά καποια στιγμή , με τα χρόνια βέβαια ξεπεράστηκε , με αρκετή προσπάθεια μπορώ να πω , μεχρι και που φέραμε σπίτι τη μικρή μας και πια κοιμούνται η μια πάνω στην άλλη.
Όσο για το πως αντιμετωπίζω τα ξένα πιτσιρίκια στις βόλτες, φαίνεται το πιτσιρίκι που θα πλησιάσει μέ καλή διάθεση , και φυσικά θα ρωτήσει ' μπορώ να το χαιδέψω ;' στα υπόλοιπα που πλησιάζουν με γυαλιστερό μάτι απλά λέω οτι είναι ράτσα κροκόδειλος ή ξιφίας ανάλογα τη διάθεση και την κάνουν με ελαφρά σκεπτόμενα ' τι λέει αυτή ' :p

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κύλησε "πολύ νερό" στο αυλάκι του θέματος από χτες...
Και θεωρώ ότι (και πάλι) ο amangos έθεσε τα θέματα με τον τρόπο που (περίπου) πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται...

Αλλά, ας γράψω και επί του "προσωπικού", μιάς και (δανείζομαι τη φράση) οφείλουμε να καταγράφουμε τη θέση μας, για όσους θα διαβάσουν μελλοντικά το (πολύ ευαίσθητο) θέμα...

1. ...Βλέπω σε διάφορα θέματα τη θέση σας σε σχέση με αυτό που περιγράφεται ως “ικανή συνθήκη” (post #131) και πιστεύω ότι είστε λίγο υπερβολικός παραλείποντας ότι υπάρχει και η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη. Δε μπορώ να συμπεριφέρομαι σαν να περιμένω ότι ο απέναντι μπορεί να αντιδράσει λες και είναι "τρελός".

2. ...Και πιθανό λόγω των σκύλων σας η δική σας στάση να είναι η ενδεδειγμένη για την περίπτωση σας όχι όμως σαν βασικός κανόνας...

3. ...Συμφωνώ και κατανοώ ότι περιγράφεται ως αναγκαίο (post #143) αλλά το επιπλέον, σαν γενική κατεύθυνση, νομίζω ότι περιγράφει την κρίση ενός αγαθού μεν, υπερβολικού δε ανδρός.

4. ...Εγώ θέλω το σκύλο να είναι μαζί μου σχεδόν πάντα. Όταν είμαι στο γραφείο μου, όταν βγαίνω βόλτα με τους φίλους μου, όταν πάω ένα ταξίδι.

5. ...Και μετά από όλα αυτά δε μπορώ να μειώνω την ποιότητα ζωής μου για να μην δημιουργηθεί η “ικανή συνθήκη”. Θέλω να απολαμβάνω την καθημερινότητα μας.
1. Η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη (από εμάς προς το σκύλο μας) είναι καλό πράγμα και χτίζεται σταδιακά, όσο προχωράει η κοινωνικοποίηση - εκπαίδευση - κοινές εμπειρίες - δέσιμο...
Η απόλυτη εμπιστοσύνη, όμως, είναι για μένα η χειρότερη "αρρώστια" του σκύλου και εκεί ίσως να είμαι λίγο υπερβολικός...
Απλά, λοιπόν, εγώ (προσπαθώ να) είμαι έτοιμος για όσες περιπτώσεις ο άλλος θα λειτουργήσει σαν "τρελλός"... ή, πιο απλά, σαν μεθυσμένος - αφηρημένος - άσχετος κλπ... ή, ακόμα πιο απλά, για τις περιπτώσεις που θα λειτουργήσει πραγματικά σαν επικίνδυνος (π.χ., κάποιος που σε ακολουθεί το βράδυ, ανάμεσα στα δέντρα, με αργό - αθόρυβο βήμα)...
Αρα, ναι, δικαιολογημένη εμπιστοσύνη, μέχρι ενός ορίου... συμφωνώ.

2. Οπως έγραψε και ο amangos νωρίτερα, σαφώς ένα μαλτεζάκι δεν μπορεί να κάνει μεγάλη "ζημιά"... είναι, όμως, λάθος να μην μπαίνει σε κάποιο γενικό κανόνα...
Κατά τα λοιπά, ναι, λόγω των σκύλων μου, η στάση μου και η συμπεριφορά μου (σε κοινωνικές συγκεντρώσεις και έξω) πρέπει να είναι αρκετά οριοθετημένη...

3. Οσες φορές και να ξαναδιάβασα το post 143, δεν μπόρεσα να βρω κάποια υπερβολή... ερωτήματα έθετε εκείνο το post...

4. Είναι απόλυτα σεβαστό! Και εδώ, καθορίζεις τον ορισμό του σκύλου που επέλεξες: "Σκύλος Συντροφιάς"... πολλές φορές αναπολώ τα σκυλιά συντροφιάς!
Ομως, τα δικά μου σκυλιά, δεν είναι σκυλιά συντροφιάς... αν και, μέσα στο σπίτι, είναι πολύ περισσότερο ευαίσθητα - τρυφερά - αγαπησιάρικα, από το μέσο όρο των σκυλιών συντροφιάς...
Παρόλα αυτά, είναι φυλές που αποκαλούνται (και τα τυπικά δείγματα είναι κιόλας!) "Φυσικοί Φύλακες" (όπως ακριβώς τα Πρέσα και τα Ρατβάϊλερ κλπ.)... έχουν, δηλαδή, έντονο αμυντικό ένστικτο (ας μη δώσουμε τον ορισμό εδώ - πολύ εκτός θέματος)...
Δεν βλέπουν τα πράγματα σαν: "οι καλοί και οι κακοί"... αλλά, εν γένει, τα βλέπουν σαν: "οι εμείς και οι άλλοι"... και αυτό κάνει λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα... άλλο πράγμα ο γάτος "μας" και άλλο η γάτα έξω στο δρόμο... άλλο πράγμα το μωρό της οικογένειας και άλλο πράγμα το μωρό - επισκέπτης...
Αν διαβάσεις, λοιπόν, posts από ιδιοκτήτες τέτοιων φυλών, οι οποίοι να είναι λίγο μεγαλύτεροι από 30-35 ετών (και, ακόμα περισσότερο, αν έχουν οικογένειες), θα διαπιστώσεις ότι δεν είμαι ιδιαίτερα υπερβολικός...
Βέβαια, τώρα που το λες, με τον Casper στο γραφείο, κάποιος που μου χρωστάει χρήματα, θα πλήρωνε αδιαμαρτύρητα, χωρίς δικαιολογίες!!!

5. Ούτε εγώ μειώνω την ποιότητα ζωής που θα μπορούσα να έχω...
Τα σκυλιά είναι σπίτι και το "φυλάνε"... κι εγώ βγαίνω να απολαύσω την παρέα μου...
Από εκεί και πέρα, η (πολύωρη) ενασχόληση με τα σκυλιά μου, ακόμα και με την παρουσία κάποιων στενών - αγαπημένων φίλων (οι "εμείς", δηλαδή), ΕΙΝΑΙ τρόπος ζωής, που μου γεμίζει τις μπαταρίες...

Εχω επιλέξει (συνειδητά) σκυλιά μιάς κατηγορίας που αρκετοί "σκυλάδες" τα αποκαλούν "γαμώσκυλα"... δεκτόν... έτσι, για την ιστορία τους... και για το θρύλο που τα συνοδεύει... και για την 100% ανθρωποκεντρικότητά τους... αλλά (ας μην κοροϊδευόμαστε) και για το αμυντικό τους ένστικτο...

Και, μεταξύ μας, ένας σκύλος πολύ κυριαρχικός, με έντονο ταμπεραμέντο, με έντονο αμυντικό ένστικτο (τάχω ξαναπεί - τάχεις ξαναδιαβάσει), που (το δευτερόλεπτο εκείνο που θα "πέσει η ζαριά") θα κάνει τη διαφορά και θα φέρει τις "εξάρες"... ναι, χρειάζεται μεγάλη προσοχή... χρειάζεται ΚΑΙ την "ικανή συνθήκη"... χρειάζεται να είμαι λίγο πιο υπερβολικός...:)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
johnk, με έκανες και θυμήθηκα τότε που με ένα ροτβάηλερ συνάντησα τυχαία έναν τύπο που μου χρώσταγε κάποια χρήματα, και του είπα πως τον ξετρύπωσα για να εισπράξω τα λεφτά μου... Το είπα γι αστείο, αλλά στα σοβαρά πληρώθηκα ατάκα κι επιτόπου!!! (δεν επανέλαβα ποτέ το αστείο, γιατί τελικά ο άλλος δεν γέλασε...)

Με έναν σκύλο ροτβάηλερ, πρέσα ή παρεμεφερές, όσο και να το έχεις ιεραρχήσει, όσο και να το έχεις υπάκουο, όσο και να θεωρείς προβλέψιμη την συμπεριφορά του με παιδιά ή με μεγάλους, πρέπει να είσαι 1000% αλέρτ ανά πάσα στιγμή. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα στραβώσει. Βέβαια το ίδιο ισχύει κατά την γνώμη μου με κάθε σκύλο, γιατί ακόμα κι αν θεωρεί κάποιος απίθανο να δαγκώσει κάποιον, αυτό μπορεί να συμβεί έτσι κι αλλιώς, όμως ο σκύλος κινδυνεύει και από άλλα πράγματα, που οι ιδιοκτήτες άλλων σκύλων επειδή νομίζουν ότι ο σκύλος τους δεν είναι δυνητικά επικίνδυνος, δεν ασχολούνται με την υπακοή του και δεν είναι αλέρτ.

Βάσει λοιπόν της δικιάς μου οπτικής, όταν σε μια παραλία ένας σκύλος δαγκώσει ένα παιδί που το πλησίασε, δεν μπορεί να φταίει το παιδί, ούτε η μαμά του που το άφησε στην παραλία να παίζει χωρίς συνεχή επίβλεψη, παρόλο που θα έπρεπε κι αυτή να το επιβλέπει, όχι για τον σκύλο, αλλά για να μην πνιγεί κατ αρχάς. Για το θέμα του δαγκώματος φταίει κατά την γνώμη μου πάντα 100% ο ιδιοκτήτης-συνοδός του σκύλου. Δεν δέχομαι καμία δικαιολογία, εκτός κι αν πούμε ότι μια ομάδα παιδιών όρμηξαν με ξύλα και πέτρες, περικύκλωσαν τον σκύλο κι άρχισαν να τον κοπανάνε, κι αφού είδε και απόειδε το σκυλί, αμύνθηκε!!!

Καλημέρα σας.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Με τον γάτο, δεκτό το στοίχημα. Η γυναίκα μου που πάντα είχε γάτες στο χωριό, δεν το πιστεύει αυτό που ζει με τον γάτο μας. Και η προηγούμενη γάτα που είχα, πριν γνωρίσω την γυναίκα μου, ήταν εξίσου απίστευτη σε ότι έκανε. Να το δεις να παίζει με το ροτβάηλερ, θα πάθεις. Έχω περσινό βιντεάκι, τότε που το ροτβάηλερ ήταν μωρό...

Zizel tigris kai Eva - YouTube

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Διαβάζοντας τα πρώτα πόστ νιώθω πως θέλω να αναφέρω και εγώ ότι με το κουτάβι μίνι πινσερ είχα δύο περίεργες εμπειρίες..

Τη μία ένα μικρό γύρω στα 7 που μοίραζε τριαντάφυλλα την έπεσε στο κουτάβι 7μηνων που φοβήθηκε. Ρωτούσε χαζογελώντας "Δαγκώνει" και απαντησα βγάζωντας φλόγες "Εγώ δαγκώνει" και έφυγε..

ΚΑΙ την ίδια μέρα σε δέκα λεπτά και 100 μέτρα παραπέρα πάλι ένα μικρό γύρω στα πέντε όρμησε στον μικρό, με την φίλη μου να τον απόμακρύνει ενώ εγώ έλεγα πολλές φορες "Ήρεμα, δεν πλησιάζουμε έτσι έναν σκύλο". Η μανα του μας κοιτούσε, απο απόσταση δέκα μέτρα, στον κόσμο της. Αν η φίλη μου δεν παρέμβαινε το παιδί θα έτρωγε σφαλιάρα ειλικρινα...

Ο σκύλος είναι πολύ υπομονετικος και εξοικειωμενος με τα παιδια γιατί ζει με την ανηψιά μου 2,5 ετών.

Όλα αυτά στο να καταλήξω ότι για όλα φταίνε οι γονείς του παιδιού. Στην περίπτωση μου μπορεί ο σκυλος να μη δαγκώνει αλλά γλιτώσαν και τα δύο λόγω της φίλης μου από μενα. Μεγαλώνω κατα κάποιο τρόπο την ανηψιά μου και ξέρω πως είναι να μεγαλώνεις παιδί και να θέτεις όρια και εννοείται δεν έχω σηκώσει ΠΟΤΕ χέρι πάνω της.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
τελειο!! ομορφο γατι!

θα χασεις στο στοιχημα.. στο λεω..
εχω φιλη που εμαθε τα γατια της κατσε , ελα, φερε.. στο δικο μου σηκωσε τα χερια ψηλα.
Το πιστευω οτι τα γατια ειναι εκπαιδευσιμα.. ο Μανου ειναι η εξαιρεση. και βασικα μαρεσει αυτο που ειναι - και ας νευριαζω με τους παγκους της κουζινα.. ο τυπος καταφερε να ανοιξει το ψυγειο και να κλεψει το ζαμπον... Απο μικρο ηταν αγριο..

Τεσπα.. αυτο που περιγραφω σε σχεση με τα σκυλια δεν ειναι καθολου ο γενικος κανονας.. και ουτε καποιος που το διαβασε θα πρεπει να υιοθετησει την συμπεριφορα αυτη . Ο γενικος κανονας ειναι αυτος που λες.
Αλλωστε η εμπιστοσυνη και ο σεβασμος ειναι κατι που κερδιζεται με χρονο και κοπο , δεν επιβαλεται.. και χανετε εντος δευτερολεπτων..

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
@ johnk (post # 163)

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση και εκτενή απάντηση!
Την εκτιμώ ιδιαίτερα.

Κατανοώ όσα λέτε και συμφωνω.
Παρακάτω θα προσπαθήσω να επεξηγήσω τη διαφωνία που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου.
Ίσως σε επόμενο θέμα να βρω μια πιο κατάλληλη θέση σας. Δεν αποκλείεται βέβαια να κάνω λάθος.

2. Οπως έγραψε και ο amangos νωρίτερα, σαφώς ένα μαλτεζάκι δεν μπορεί να κάνει μεγάλη "ζημιά"... είναι, όμως, λάθος να μην μπαίνει σε κάποιο γενικό κανόνα...
Συμφωνώ απόλυτα!
Όλα τα σκυλιά (από 2 μέχρι 100 κιλά και από το πιο καλόβολο λαμπραντόρ μέχρι... τον Casper σας) πρέπει να έχουν όρια και κανόνες.
Εδώ ακριβώς εντοπίζω την ένσταση μου:
Μου δίνεται η εντύπωση ότι εσείς επιθυμείτε για όλους τους αυστηρούς κανόνες που πρέπει να λαμβάνονται για τα εκρηκτικά, δυνατά κλπ σκυλιά. Ενώ εγώ πιστεύω ότι υπάρχει ένα στάνταρ βασικών κανόνων που συμπεριλαμβάνει όλα ανεξαιρέτως τα σκυλιά (από μαλτέζ μέχρι ποιμενικούς) και μόνον κατ΄ εξαίρεση κάποιες επιπλέον προφυλάξεις (πχ στα πρέσα).

Οσες φορές και να ξαναδιάβασα το post 143, δεν μπόρεσα να βρω κάποια υπερβολή... ερωτήματα έθετε εκείνο το post...
Εννοώ αυτό το “κάτι παραπάνω”, πέραν της βασικής υπακοής, που μου δίνεται η εντύπωση ότι θέλετε. Kακώς δανείστηκα τη φράση σας δημιουργώντας παρερμηνείες.

Είναι απόλυτα σεβαστό! Και εδώ, καθορίζεις τον ορισμό του σκύλου που επέλεξες: "Σκύλος Συντροφιάς"...
Και κάπου εδώ... θα χάσω κάθε ίχνος σοβαρότητας! :p Έψαχνα ένα σκύλο να με συνοδεύει και θα ήθελα να έχει στοιχεία φύλαξης. Τελικά αποφάσισα να επιλέξω κάποιον μικρόσωμο για να μην έρθω αντιμέτωπη με προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινότητα από τρίτους με έναν μεγαλόσωμο (πχ να μπω σε ένα μαγαζί, να ταξιδεύει μαζί μου) χωρίς ταυτόχρονα να ξεχνώ και τον παράγοντα στοιχεία φύλαξης!
Ευτυχώς η κοριτσάρα μου είναι υποδειγματικό watch dog!

Αν διαβάσεις, λοιπόν, posts από ιδιοκτήτες τέτοιων φυλών, οι οποίοι να είναι λίγο μεγαλύτεροι από 30-35 ετών (και, ακόμα περισσότερο, αν έχουν οικογένειες), θα διαπιστώσεις ότι δεν είμαι ιδιαίτερα υπερβολικός...
Διαφωνούμε με αρκετούς ανθρώπους. Από κάποιους από αυτούς μαθαίνουμε από τη διαφωνία μας ή τουλάχιστον κάνουμε μία ωραία συζήτηση ενώ με κάποιους άλλους μέχρι που θεωρούμαι υγιές το να διαφωνούμε.
Τώρα από την πρώτη από τις παραπάνω κατηγορίες επέλεξα εσάς γιατί με ενδιέφερε η δική σας γνώμη λόγω της σοβαρότητας που σας διακρίνει στις απαντήσεις σας.
Είχατε την ατυχία να είστε ο “εκλεκτός”! :)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
παντως και εγω ανακαστικα να βαλω κουνελοσυρμα στο καγκελα της βεραντας γιατι η ζηνα και μεζε να της δωσουν θα καταβροχθησει και το χερι μαζι,,,,

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
@kasi

Άκυρο το στοίχημα, δεν μιλούσα για άλλες γάτες, αλλά για την δικιά μου. Δεν ξέρω να εκπαιδεύω γάτες, την δικιά μου την μαζέψαμε από τον δρόμο λίγων ημερών, και από μωρό μπήκαν όρια. Ούτε σκυλιά ξέρω να εκπαιδεύω, ασχολούμαι μόνο με τα δικά μου, και έχω μάθει να τα κάνω να εξυπηρετούν τις δικές μου ανάγκες και επιλογές. Σημειωτέον ότι έχω μόνο θηλυκά σκυλιά, τα αρσενικά δεν τα θέλω... Μια φορά είχα αρσενικό, στο τέλος γίναμε οι καλύτεροι φίλοι, αλλά... προτιμάω τις θηλυκές που βλέπουν εμένα για Θεό, κι όχι τα αρσενικά που βλέπουν την γυναίκα μου για Θεά!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Μια φορά είδα παιδάκι να προσεγγίζει προσεχτικά τον σκύλο μου στο πάρκο, όταν πλησίασα να του μιλήσω είδα με λύπη μου ότι ήταν ξένο.
Το λάμπ μου , ίσως το πιο ατσούμπαλο και παλαβό λαμπ που έχετε δει σε αυτή την φυλή με διέψευσε όταν νόμιζα ότι δεν θα συμπεριφερθεί σωστά με παιδάκια. Επειδή δεν έχω παιδιά κατά συνέπεια δεν το εμπιστευόμουν με παιδιά στο σπίτι αλλά και έξω. Όταν όμως έρχεται σε επαφή με την τετράχρονη βαφτηστίρα μου μεταμορφώνεται σε αρνάκι.. Δεν πηδάει πάνω της και την μυρίζει πολύ προσεχτικά το μόνο που κάνει λάθος είναι ότι την φυλάει στην μούρη. Μια μέρα σε ανοιχτό χώρο ήμουν μαζί της και με τα σκυλιά μου, κάποια στιγμή απομακρύνθηκε από μένα και βλέπω το λαμπ μου να τρέχει κατά πάνω της, νόμιζα ότι θα την ποδοπατήσει, αντίθετα έκοψε μόλις την πλησίασε και την φίλησε στην μούρη. Παρόλα αυτά δεν θα τους αφήσω μόνους τους να παίξουν.
Ο άλλος σκύλος μου, η Λούση, όχι επειδή είναι μεγάλη αλλά από πάντα έχει μια έμφυτη ηρεμία και παρόλο που είναι λυκοειδές είναι ιδανική νταντά, μπορεί να την πάει και βόλτα παιδάκι σε πολύ μικρή ηλικία. Και πάλι όμως πάντοτε παρακολουθώ.
Ο τρίτος της συμμορίας, πρώην αδέσποτος, συμπαθεί τα παιδάκια αλλά δεν ξέρει να φερθει. Πηδάει πάνω τους για να τους δείξει την χαρά του οπότε αυτός αποκλείεται για στενές επαφές.
Ξέρω περιστατικό μίνι πίντσερ που δάγκωσε παιδάκι στο πρόσωπο και του έκανε μεγάλη ζημια. Το έδεναν στο ψυγείο όταν είχαν καλεσμένους χωρίς να υπολογίσουν ότι τα παιδιά δεν είναι δεμένα...τα επακόλουθα ήταν τραγικά για το παιδακι.
Γενικά πρέπει να προσέχουμε ότι σκύλο και να έχουμε, όλοι το λέμε αλλά κάποιοι δεν το τηρούν.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Δεν ξέρω αν το αναφέρω στην σωστή ενότητα.

Έχουμε ένα παιδάκι στην πολυκατοικία μας , γύρω στα 3-4 , το οποίο είναι ιδιαίτερα ζωηρό και όταν βλέπει ζώα, σκυλιά και γάτες , αντιδρά πολύ σπασμωδικά. Πριν 1 χρόνο περίπου , το έχω αναφέρει και παλιότερα, γύριζα με την Λούση από βόλτα και ξαφνικά ακούω κάτι αλαλαγμούς από πίσω μου και το παιδάκι αυτό έτρεχε προς το μέρος μας και έφερε την σάκα του στο κεφάλι του σκύλου...Ευτυχώς ο σκύλος μου δεν αντιδρά σε τέτοιες προκλήσεις , του εξήγησα τότε ότι δεν πρέπει να το κάνει αυτό γιατί τα σκυλιά αντιδρούν άσχημα σε τέτοιες συμπεριφορές κλπκλπ. Η μαμά του απλά κουνούσε το κεφάλι, εντάξει μιλάμε για πολύ ζωηρό αγοράκι ότι μπορεί πιστεύω ότι κάνει η γυναίκα.

Σήμερα όμως συνέβη κάτι άσχημο, μια φίλη μου και κάτοικος στην ίδια πολυκατοικία κατέβαινε με τον σκύλο της για βόλτα , για άλλη μια φορά άρχισε το παιδάκι τους τραμπουκισμούς, τράβηξε την ουρά από πίσω στον σκύλο και πριν προλάβει η κοπέλα να τραβήξει το σκύλο άρπαξε ευτυχώς ελαφρώς το παιδάκι στο χέρι...
Δυστυχώς γίνανε μαλλιοκούβαρα με την μάνα, και η κοπέλα έχει ανησυχήσει μήπως υπάρξει συνέχεια. Σε αυτή τη περίπτωση εάν η μητέρα το τραβήξει δεν υπάρχουν ελαφρυντικά για το συμβάν;
δυστηχως υπαρχουν και τετοια παιδια..με το διαλογο θα τα βρειτε...υπαρχουν και απιστευτα παιδια οπως ενας μικρουλης που ενω εκανα γυρους στο γηπεδο και απο πισω ο σκυλος...σε μια στιγμη τον εχασα και ηταν κατω στο γρασιδι μαζι και παιζανε ξαπλωμενοι ! κρατα τις εικονες απο τα καλα παιδακια με τα καλα σκυλακια... ολα ειναι θεμα παιδειας...μιληστε για το συμβαν...και κατι καλο θα βγει...

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
πάντως σήμερα δύο γυφτακια 7-8 χρονών ευχαρίστως να τα τους έκοβε κάνα δάχτυλο.. να πλησιάζουν να κλωτσησουν, να πετάνε νερό πάνω του και πετρες! αλλά ο χαζός φορτώνει μόνο όταν του λες κατέβα από τον καναπέ :p

για την ιστορία δεν είναι χρέος του σκύλου να επιτεθεί σε 2 ανήλικα γυφτακια, είναι χρέος του αρχηγού της Αγγελής και δυστυχώς δεν το ειχα παει εγώ βόλτα το πρωί..