Ας χαλαρώσουμε λίγο.....

Status
Κλειδωμένο θέμα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σωστά είναι όλα αυτά που λές, υπάρχουν δύο μικροπροβλήματα όμως στα οποία θέλω να σταθώ.

1) Οντως έτσι είναι σε μεγάλο ποσοστό στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Το δάσος ενοικιάζεται συνήθως ή έστω πωλείται σε ιδιώτες με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα, υπάρχει δηλαδή ένα θεσμικό και νομικό πλαίσιο πάνω στο θέμα, από το οποίο προφανώς ορίζονται και όροι δόμησης αλλά και ρυμοτομίας, πολύ βασικό για την συνέχιση της φυσικής ροής των πραγμάτων σε ένα οικοσύστημα, την πρακτική προστασία του σε περίπτωση κινδύνου, ποντάροντας και στην οικολογική συνείδηση των πολιτών η οποία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Αυτά εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συγκριθούν με την Ελλάδα - ο κρίνων δε και κατακρίνων την κατάσταση "χτίζω στο δάσος" λογικό και πρέπον είναι να λειτουργήσει με βάση την πραγματικότητα πρώτον και τον μέσο όρο του επιπέδου των κατοίκων τέτοιων περιοχών δεύτερον, που δυστυχώς δεν είναι αυτός που περιγράφεις. Δεν υπάρχει κανένας πολεοδομικός, αρχιτεκτονικός, ηθικός και τελικά ωφέλιμος για το περιβάλλον κανονισμός, όπως δεν υπάρχει και καμία οικολογική συνείδηση, καμία πρόβλεψη των υποχρεώσεων των εν λόγω κατοίκων για την προστασία ενός ΠΟΛΥ διαφορετικού δάσους - πολύ πιο επισφαλούς και επικίνδυνου να καεί ή να καταστραφεί από τα δάση της Κεντρικής Ευρώπης. Εχω ζήσει και εγώ στις παρυφές της Πάρνηθας ακριβώς δίπλα στο δάσος (Κιούρκα) και έχω δεί από πρώτο χέρι την συμπεριφορά των παλαιών κατοίκων της περιοχής που ΠΟΤΕ δεν ήταν ευγενική πρός το δάσος, αλλά κυρίως των νέων - αναζητούντων "το οξυγόνο και τη φύση" ?? και τελικά υπεύθυνων για την κακόγουστη και άτσαλη εναπόθεση ΤΟΝΩΝ τσιμέντων και δίμετρων περιφράξεων στην περιοχή της Ιπποκρατείου Πολιτείας και γύρω ... λοιπόν τί θα γίνει με αυτούς ? Θα περιμένουμε να γίνουν όλοι άνθρωποι ? Πώς μέσω της παιδείας ? Θα ζητήσουμε επιτέλους αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την περιουσία (στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται, θα γίνει πραξικόπημα) ? Πώς μπορεί να λυθεί αυτό μιάς και εγώ δεν βλέπω μόνο άσπρο αλλά και (πολύ περισσότερο) μαύρο στην αποκέντρωση αυτήν που υπό υγιείς συνθήκες θα ήταν ευχής έργον.

Μετά από αυτά

2) Ατομική ευθύνη υπάρχει σε αυτόν που αγοράζει όπως είπες διαμέρισμα - κλουβί στο τελευταίο άχτιστο οικόπεδο της περιοχής και δεν υπάρχει σε αυτόν που αγοράζει μέσα στο δάσος ? Πώς γίνεται ? ΝΟΜΙΜΑ και τα δύο ετσι ? Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μία φύση που την ΓΑΜΗΣΑΝΕ πρίν 50 ή 60 χρόνια ενώ στην δεύτερη πρίν 10 χρόνια. Δεν βλέπω άλλη διαφορά ... και υπό τις υπάρχουσες συνθήκες (βλ.Ντράφι - το οποίο παρεπιμπτόντως ήταν και γεμάτο ρέματα - και γύρω περιοχές) δεν αργεί το τσιμέντο και η ασύδοτη δόμηση να μετατρέψει και τέτοιες "απομακρυσμένες" περιοχές σε κέντρο χωρίς ούτε ένα δέντρο στο οπτικό μας πεδίο.

Γνώμη μου είναι ότι υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις ατομική αλλά κυρίως συλλογική ευθύνη. Ευθύνεται το ίδιο και αυτός που ενδιαφέρεται για ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ οικόπεδο σε περιοχή που ΤΗΝ ΘΥΜΑΤΑΙ δάσος (το έχω κάνει κι εγώ) το ίδιο και αυτός που δίνει τα λεφτά του στον μεγαλοεργολάβο ο οποίος με την σειρά του τα δίνει στον υπουργό, που όμως έχει γίνει υπουργός επειδή ο πρώτος τον ψήφισε για να βάλει τον γιό του στο δημόσιο, μην το ξεχνάμε ...

Συλλογική ευθύνη έχουμε όλοι γιατί ξεχνάμε εύκολα, βολευόμαστε και δεν σηκωνόμαστε από τους καναπέδες, γιατί είμαστε λαός που είναι ικανός να τσακωθεί για τα ίδια πιστεύω (στην προκειμένη περίπτωση η προστασία του δάσους) αλλά ποτέ δεν τσακώνεται με τους πραγματικούς εχθρούς του. Οπως είναι η κατάσταση τώρα ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΡΙΟ να ανοίξει εμπορικό κέντρο δίπλα σου ξηλόνωντας 500 δέντρα - αυτό δεν καταλαβαίνεις ... αυτό λέω, αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και δεν αλλάζει ούτε αγοράζοντας δυάρι στην Κυψέλη ούτε 2στρεμματικό στην Ιπποκράτειο ... ;)

Αυτά με κάθε καλή διάθεση, τα τελευταία χρόνια έχω μείνει και Πάρνηθα και Πεντέλη (και πάντα ψάχνω για το εν λόγω παραθαλάσσιο :) ) και έχω ζήσει και φωτιές και χιόνια και την φύση και την ανθρώπινη βλακεία όμως ...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ξερεις,καπου τα επωνυμα-ογκολιθοι που κουβαλατε στους ωμους σας εσυ και η Γαλαζια ισως σας κανουν να ειστε τοσο φορτισμενες στις αντιδρασεις σας,καποιες φορες...μαζι σας!ειμαι 24 ετων και το αιμα μου -ευτυχως- ακομα βραζει...

γι'αυτο προσπαθω οσο μπορω,να εξισσοροπω πραγματα και καταστασεις...δηλαδη ουτε ολα αγια και ονειρικα,ουτε ολα ασχημα και τελματωμενα...

πολλες φορες -εξαιτιας του σημειου βρασμου του αιματος μου- εχω υποστηριξει στιγμιαια ακραιες θεσεις και πραξεις,ειτε θετικες ειτε αρνητικες...

ομως ειναι σοφοτερο το "παν μετρον αριστον"...

στις επαναστασεις -πραγματικες και με αξιες- ειμαι μαζι σας.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ισως τότε γι'αυτό δεν θα θυμάσαι το Ντράφι καταπράσινο - χωρίς τσιμέντο, δόμηση με "σκάλες" - πάλι τσιμέντο - στις όχθες ρεμάτων, με ΟΛΑ τα κτίρια να παραβαίνουν πολεοδομικούς κανονισμούς και να μοιάζουν με πολυκατοικίες ... με νερό και δρόμους όπου μία χελώνα ή ένα φίδι μπορούσε να διασχίσει χωρίς να γίνει πίτα από τον κάθε τυχόντα που δοκιμάζει την οδηγική του ικανότητα στην "πίστα" :)

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
καμμια φορα το να εξισορροπουμε καταστασεις δεν ειναι και τοσο χρησιμο( φαντασου να εξισορροπουνταν η κατασταση πριν την Γαλλικα Επανασταση και να μη γινοταν:rolleyes:) Λειτουργει δηλαδη ανασταλτικα για το καθε ιστορικο momentum.
Αντε λες να αναγεννηθει το 1821 μεσα απο το dogforum?:D:D Θα μας συγχωρησει και το off topic τοτε μια που το φορουμ θα κερδισει την αθανασια μεσα απο την ιστορια:D:D
Νικηταρας και Καλλεργη μπροστα, εσενα σε βλεπω μεσα, νομιζω και ο Denis ψηνεται....αντε να ιδρυσουμε τη Φορουμικη Εταιρια!
Ψαξε για το λαβαρο!!!:D:D:paja1:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Ισως τότε γι'αυτό δεν θα θυμάσαι το Ντράφι καταπράσινο - χωρίς τσιμέντο, δόμηση με "σκάλες" - πάλι τσιμέντο - στις όχθες ρεμάτων, με ΟΛΑ τα κτίρια να παραβαίνουν πολεοδομικούς κανονισμούς και να μοιάζουν με πολυκατοικίες ... με νερό και δρόμους όπου μία χελώνα ή ένα φίδι μπορούσε να διασχίσει χωρίς να γίνει πίτα από τον κάθε τυχόντα που δοκιμάζει την οδηγική του ικανότητα στην "πίστα" :)
το Ντραφι ειναι "προτυπος οικισμος"...τι σημαινει τωρα αυτο...σημαινει οτι ο καθενας υποχρεουται βαση νομου,να χτισει με 0,2 συντελεστη δομησης(μικρο σπιτι,μεγαλο κηπο),σεβασμο στο περιβαλλον,μονοκατοικια 9 μετρων υψους,αποσταση 1 τουλαχιστων μετρου απο τον διπλανο,1,5 μετρο πεζοδρομιο και παρα πολλες αλλες υποχρεωσεις...οταν ηρθαμε στην περιοχη,οχι μονο τηρησαμε τους κανονισμους,αλλα σε αντιθεση με πολλους -ανοητους- Ντραφιωτες ειχαμε πεντακαθαρη την οικοδομη και μετα το τελος της,και το τελευταιο σκουπιδακι μαζευτηκε απο σεβασμο στους συνανθρωπους μας και το περιβαλλον που μας φιλοξενει (το περιβαλλον ανηκει σε ΟΛΟΥΣ οσους το σεβονται).

Εχω γυρισει το Ντραφι και εχω διαπιστωσει οτι ειναι -μεχρι στιγμης- προτυπος οικισμος και σωστα δομημενος.Πριν την φωτια ειχαμε τους λαγους μας,χελωνες,αλεπουδες,πρασινακι (οχι πολυ,αυτο που υπηρχε απο την φυση)...μετα τις φωτιες δεν το εχουμε...τι μπορω εγω να κανω σαν κατοικος?ηδη εχω δηλωσει συμμετοχη (και το 80% των κατοικων) για αναδασωσεις...αν δεν γινουν,θα κινηθουμε οπως μπορουμε δικαστικα...το πρασινο ειναι πηγη ζωης ολων μας...χτισαμε εδω,ομως δεν διαλυσαμε ουτε καταστρεψαμε...ηταν καποτε παρθενο δασος,οπως και η Κηφισια οπως και το Χαλανδρι...μεριδιο ευθυνης εχουμε ολοι μας...ο καθενας βεβαια φερει το αναλογο...δεν μπορω εγω ή εσυ Denis να εχουμε το ιδιο μεριδιο με τον τυπο-τυπους πριν χρονια που το εκαψαν το Ντραφι και το χωρισαν σε οικοπεδακια...εξαιτιας ομως του μεριδιου ευθυνης που φερω και το οτι μενω εδω -ενας λογος περισσοτερος- προσπαθω να κανω κατι,οσο μπορω...πηγα στον Δημο και εκανα καποιες βαρδιες στην περιοχη μου,πριν τις φωτιες...οπως προειπα ειμαι μελος σε ομαδα αναδασωσης...οτι αλλο μπορεσω θα το κανω...

δεν τα λεω ουτε για να ακουσω μπραβο -υποχρεωση μου τα θεωρω- ουτε για να ξεχωρισω απο τους υπολοιπους που ζουν σε τετοια μερη...παρα πολλοι κανουν πραγματα και πολλοι δεν κανουν και τα γραφουν στα @@ τους...

η Αθηνα δυστυχως εχει υπερογκο αριθμο κατοικων και οι φυσικοι ποροι μειωνονται -και απο τις φωτιες- και απο την δομηση...οπως σωστα ειπαν αλλα μελη,αν ζεις σε αρμονια με την φυση ειναι ιδανικο...αν ζεις εις βαρος της,μια μερα θα "το λουστεις"...προσπαθω να ζω (δεν το κανω απολυτα) σε αρμονια...οπως και πολλοι εδω στο Ντραφι (και ομιλω για το Ντραφι,γιατι το ζω και δεν μπορω να εκφερω αποψη για την Πολιτεια π.χ)...βελτιωση πρεπει να υπαρξει ακομη περισσοτερη.

Προς το παρον το Ντραφι ειναι η δημοσια "πιστα" της Αττικης και εχουν χαθει πολλες ζωες...και εμενα μ'αρεσει το αυτοκινητο και η ταχυτητα...αλλο αυτο και αλλο το να μην γνωριζω τι μου γινεται...

τελος παντων το θεμα δεν ειμαι ουτε εγω ουτε το Ντραφι...ειμαστε ολοι,και εγω και το Ντραφι και η Κυψελη και τα Πετραλωνα και η Θεσσαλονικη και η Πατρα και η Ελλαδα και ο κοσμος μας ολοκληρος.

P.s εχω ενα πρωτοτυπο...ενα με ενα σταυρο μωρε στην μεση λευκο και γαλαζιο το φοντο...δεν ξερω πως τωρα το σκεφτηκα :D:p(και στο βαθος να τρεχει ενας σκυλος...ειπαμε να μεινουμε εντος θεματος)

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Είμαι 6 χρόνια μεγαλύτερός σου και θυμάμαι το Ντράφι ΔΑΣΟΣ - δεν κάηκε ΚΑΠΟΤΕ.

Το μερίδιο ευθύνης δεν μπορώ να σε κάνω να το καταλάβεις. Αν μπορούσα δεν θα το είχες :)

Σχετικά με το

το Ντραφι ειναι "προτυπος οικισμος"...τι σημαινει τωρα αυτο...σημαινει οτι ο καθενας υποχρεουται βαση νομου,να χτισει με 0,2 συντελεστη δομησης(μικρο σπιτι,μεγαλο κηπο),σεβασμο στο περιβαλλον,μονοκατοικια 9 μετρων υψους,αποσταση 1 τουλαχιστων μετρου απο τον διπλανο,1,5 μετρο πεζοδρομιο και παρα πολλες αλλες υποχρεωσεις...
Επιστρέφω αύριο με φωτογραφίες ;)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
γιατι φταιω μονο εγω για τις αμαρτιες του κοσμου Denis?

το Ντραφι καηκε παλαιοτερα πριν 20 χρονια...με βαση στοιχεια...εκτος αν το καψαμε εμεις...οσο για οτι σου ειπα ειναι οντως προτυπος οικοσμος...θα μου φερεις φωτογραφιες...για να μου δειξεις μερικες των περιπτωσεων που δεν ειναι συμμορφωμενες με την νομοθεσια?Καταγγελια αμεσα!

να ρωτησω και εγω κατι με την σειρα μου?Γιατι τοσος ντορος γυρω απο το Ντραφι?Ειδες πουθενα σε οτι εγραψα κατι στο οποιο εισαι αντιθετος και εγω λαθος?Ειπα καπου οτι ζω σε κανενα συννεφο?Στην περιοχη που μενεις εσυ ειναι ολα αγια?

θεωρω οτι δεν θα βγει καπου το συγκεκριμενο θεμα,οταν δεν υπαρχουν καλοπροαιρετες προθεσεις απο ολες τις πλευρες...μηπως να το αφησουμε (αν συμφωνεις και εσυ) εδω και να ανοιξουμε-συζητησουμε ενα πιο κυνολογικο θεμα...τουλαχιστων εκει θα αντιπαρατεθουμε ή θα συμφωνησουμε για κατι πιο σχετικο με το φορουμ.

οσο βαζουμε επιχειρηματα στο τραπεζι και λεμε "αυριο θα εχω στοιχεια" απανταει ο αλλος "αυριο εγω να δεις τι θα εχω" καταληγουμε να χαλαμε τις καρδιες μας,να απομακρυνομαστε απο το βασικο θεμα δημιουργιας του φορουμ και στο τελος να μην βγαινουμε πουθενα...

με προλαβες...πολυ ομορφες φωτογραφιες...

δεν διαφωνουμε καπου Denis αν το δεις καλα το θεμα...τα ιδια λεμε.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Είμαστε στην ενότητα "περιβάλλον" και μπορούμε να συζητήσουμε άνετα το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν σε κατηγόρησα προσωπικά, μίλησα για λήθη και συλλογική ευθύνη και μου απαντάς

γιατι φταιω μονο εγω για τις αμαρτιες του κοσμου Denis?
Ξέρω πολύ καλά αν είναι πρότυπος οικισμός το Ντράφι, αν μιλάς για όρους δόμησης που τηρούνται δεν έχω άλλη επιλογή από το να βάλω φωτό, δεν τηρούνται σχεδόν ΠΟΥΘΕΝΑ, και το Ντράφι είναι γεμάτο τσιμέντο .... εδώ κάποιος έχει άδικο :)

... δεν σου είπα ότι δεν τους τήρησες στο σπίτι σου ή ότι δεν αγαπάς την φύση λέω ΟΜΩΣ ότι ΜΕΧΡΙ το νομοθετικό πλαίσιο να ΣΚΙΖΕΙ αυτούς που χτίζουν αυτά που θα δείτε αύριο, μέχρι να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ κοπή δέντρων να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ για πυροπροστασία την κάθε κατοικία, μέχρι να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ κατάτμηση σε ... κομμάτια "δάσους" 500τμ ( η απόσταση από τον διπλανό είναι αστεία θα έπρεπε να επιτρέπει μόνο οικόπεδα 10+ στρεμμάτων με 200μ2 δόμηση αυστηρά), μέχρι να μας πεί ΠΩΣ θα βάλουμε τους φράκτες και τα σπίτια έτσι ώστε να περνάει το ελάφι και η χελώνα ... κλπ κλπ ...

... είναι λογικό ο κατακρίνων την κατάσταση να μην μπορεί να δεί συννεφάκια αλλά υπολογίζοντας την άσχημη κατάσταση και τον ΦΡΙΚΤΟ μέσο όρο του επιπέδου και της οικολογικής συνείδησης όσων χτίζουν σε αυτές τις περιοχές να μην θέλει να ακούσει για αυτήν την "αρμονία με την φύση" ...

Την ερώτηση αν είναι όλαάγιαστην περιοχή μου δεν την κατάλαβα, φυσικά όχι, δεν έχω πρόβλημα με την περιοχή σου προσωπικά :p Εξάλλου μένουμε σχεδόν στην ίδια περιοχή και πιάνει και εμένα φωτιά δίπλα στο σπίτι μου κάθε χρόνο :)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Είμαστε στην ενότητα "περιβάλλον" και μπορούμε να συζητήσουμε άνετα το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν σε κατηγόρησα προσωπικά, μίλησα για λήθη και συλλογική ευθύνη και μου απαντάς

Ξέρω πολύ καλά αν είναι πρότυπος οικισμός το Ντράφι, αν μιλάς για όρους δόμησης που τηρούνται δεν έχω άλλη επιλογή από το να βάλω φωτό, δεν τηρούνται σχεδόν ΠΟΥΘΕΝΑ, και το Ντράφι είναι γεμάτο τσιμέντο .... εδώ κάποιος έχει άδικο :)

... δεν σου είπα ότι δεν τους τήρησες στο σπίτι σου ή ότι δεν αγαπάς την φύση λέω ΟΜΩΣ ότι ΜΕΧΡΙ το νομοθετικό πλαίσιο να ΣΚΙΖΕΙ αυτούς που χτίζουν αυτά που θα δείτε αύριο, μέχρι να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ κοπή δέντρων να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ για πυροπροστασία την κάθε κατοικία, μέχρι να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ κατάτμηση σε ... κομμάτια "δάσους" 500τμ ( η απόσταση από τον διπλανό είναι αστεία θα έπρεπε να επιτρέπει μόνο οικόπεδα 10+ στρεμμάτων με 200μ2 δόμηση αυστηρά), μέχρι να μας πεί ΠΩΣ θα βάλουμε τους φράκτες και τα σπίτια έτσι ώστε να περνάει το ελάφι και η χελώνα ... κλπ κλπ ...

... είναι λογικό ο κατακρίνων την κατάσταση να μην μπορεί να δεί συννεφάκια αλλά υπολογίζοντας την άσχημη κατάσταση και τον ΦΡΙΚΤΟ μέσο όρο του επιπέδου και της οικολογικής συνείδησης όσων χτίζουν σε αυτές τις περιοχές να μην θέλει να ακούσει για αυτήν την "αρμονία με την φύση" ...

Την ερώτηση αν είναι όλαάγιαστην περιοχή μου δεν την κατάλαβα, φυσικά όχι, δεν έχω πρόβλημα με την περιοχή σου προσωπικά :p Εξάλλου μένουμε σχεδόν στην ίδια περιοχή και πιάνει και εμένα φωτιά δίπλα στο σπίτι μου κάθε χρόνο :)
μακαρι να γινουν τα οσα νομοθετικα περιγραφεις...ΜΑΚΑΡΙ!και οντως οι οποιες εξαιρεσεις στο συνολο "του λαθους" ειναι αμελητεες...

σε σχεση με αλλες περιοχες οπως Διονυσος(εχω φιλο εκει) κλπ ειναι καλυτερα τα πραγματα εδω...κακουργηματα υπαρχουν και στο Ντραφι οχι ομως σε τετοιο επιπεδο οπως σε αλλες περιοχες...επισης στο πολεοδομικο σχεδιο που προεβλεπε το τι θα γινει στα επομενα 10 χρονια (πριν 10 χρονια αυτο:rolleyes:) δεν εχει γινει ακομα τιποτα!

στην μερια που βρισκομαι εγω στην Λεοντιου,δυστυχως δεν υπηρχε δεντρο(για το οποιο θα περναμε αδεια αν χρειαζοταν η κοπη του,αν και μπορουν να προσαρμοστουν να τα περισσοτερα στον κηπο του καθενος) παρα μονο κατι θαμνοι...ενα μονο υπηρχε,το ειχαμε καμαρι μας (εκτος οικοπεδου-ακριβως διπλα) και καηκε:mad:...σε μερικα σημεια,υπηρχαν οντως δεντρα...ειδα σπιτια που τα καταπατησαν και αλλα που τα εναρμονισαν...

ειναι θεμα οικολογικης συνειδησης ολων μας τελικα...και στα λογια ολοι την εχουμε...στην πραξη ακομα ειμαστε σε νηπιακο επιπεδο ως χωρα...

p.s που μενει ακριβως?ρωταω επειδη ειμαστε γειτονες.:)

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
............ επειδή ο πρώτος τον ψήφισε για να βάλει τον γιό του στο δημόσιο, μην το ξεχνάμε ...
ΛΑΘΟΣ, απο τον Πεπονη και δωθε μπαινουμε με το σπαθι μας και ξυνουμε το....σκυλι μας.:p

το υπολοιπο κειμενο το υπογραφω και με τα ........τεσσερα:)
γιατι επρεπε να το βαλεις στην εννατη σελιδα?:(

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
@jennie

Τζεννυ, εγω ειμαι τεχνικος και όχι φιλολογος ή ιστορικος και δεν μπορω να αναπτυξω σε βαθος καταστασεις και γεγονοτα.
Η γυναικα μου όμως είναι ιστορικος / αρχαιολογος και απειρες φορες μου εξιστορει γεγονοτα και ιστορικα στοιχεια.

Γνωριζει τα ασχημα και τα ραγιαδικα όπως εσυ. Ωστοσο αυτό που εκτιμω είναι ότι βλεπει το ελληνικο ποτηρι του πολιτισμου, της αναπτυξης, της περηφανειας και της αξιοπρεπειας μισογεμάτο.
Κι εγω με τη σειρα μου βλεπω την τεραστια προοδο της χωρας μας τα τελευταια τριαντα χρονια. Πού ημασταν, από πού ξεκινησαμε και πού ειμαστε τωρα.

Το θεωρω πολύ αδικο ως Ελληνες να στιγματιζομαστε από μονοι μας και να στεκομαστε στα κακως κειμενα του παρελθοντος και του παροντος.
Είναι το πρωτο καλο βημα για να χασουμε την εθνικη μας ταυτοτητα, εφοσον στην ουσια ντρεπομαστε γι αυτην και την αποποιουμαστε, και να μας καταπιει το θηριο της παγκοσμιοποίησης, οπου ολοι θα είμαστε ιδιοι, υποχείρια του ενός.

Λαοι και εθνη χωρις καμια σημαντικη και σοβαρη ιστορια και πολιτισμο, παλευουν να ξεθαψουν λιγη ιστορια ή ακομα και να δημιουργησουν εκ του μηδενός (τρανταχτό παραδειγμα οι αμερικανοί). Και αυτό δεν το κανουν για να κονταροχτυπηθουν μάταια με εθνη με απιστευτα τεραστια ιστορια όπως εμεις, αλλά για να δημιουργησουν μια καποια εθνικη ταυτοτητα και ομοψυχια.

Εμεις που εχουμε την ιστορια ετοιμη, στην ουσια την απαρνουμαστε, ενθυμούμενοι μονο τα δεινά και ασχημα και τονιζοντας τα.
Κατω από άλλες συνθηκες, θα χρησιμοποιουσα σκληρες εκφρασεις για οσους το κανουν, αλλά δεν χρειαζομαστε μια ακομα ρήξη στην κοινοτητα Εξαλλου η δημιουργια και κατασκευη ρηξεων είναι μοναδικη ικανοτητα του Ελληνα και μια και μονο σπίθα αρκει.

Όπως ειπα και στην αρχη, σημασια εχει πώς το βλεπει καποιος.
Εγω αισθανομαι υπερηφανεια σε βαθμο ανατριχίλας όταν βλεπω ξενους να παπαγαλιζουν αρχαια κειμενα και να μιλανε με θαυμασμο για την ιστορια και το πολιτισμο μας ή εστω για τις υπεροχες θαλασσες και τον ηλιο μας.
Και προσπαθω να μην αισθανομαι ντροπη όταν καποιοι αλλοι ξενοι θα μας κατηγορησουν.
Αρκετους ανθελληνες εχουμε ανα τον κοσμο. Δεν χρειαζομαστε και δικους μας.

Ένα είναι το μεγαλο προβλημα μας. Οι κακοι γειτονες. Από κει πηγαζουν ολες οι συμφορες, τα δεινα, τα προβληματα και η εξαρτηση. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λεγαμε.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Να σε ρωτησω κατι Αρη. Εχεις δει παραδειγματα αναξιοκρατιας ή παρανομιας που δεν τιμωρουνται γιατι εχουν "δοντι"? Ενα, δυο, πολλα περισσοτερα?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θα σε βοηθησω Τζεννυ απαντωντας θετικα, ώστε να δω πώς από αυτό θα στηριχτεί το γενικο συμπερασμα ότι ειμαστε ραγιαδες και προσκυνημενοι.

Εσυ θα απαντησεις ότι το «δοντι» και η χρηση του οδηγουν σε εργασιακες και όχι μονο καταστασεις ομηρίας = ραγιάδες, γιατι τιποτα δεν είναι χωρίς ανταλλαγμα.
Εγω θα συμφωνησω και θα επαυξήσω και θα πω ότι οταν ζητας χάρες από τον διαβολο, καποια μερα θα ζητησει πισω την χάρη και με τόκο.

Πάμε τωρα στην «ελευθερη χωρα» Γερμανια, οπου ο πλουσιος θειος μου εβαλε με μέσον τον ξαδερφο μου να κανει θητεια τραυματιοφορέα στο υγειονομικο για να μην παει στο πεζικο και βγαλει κανεναν κάλο. Να σημειωσω ότι ετσι κι αλλιως ο στρατος της Γερμανιας είναι παιδικη χαρά μπροστα στον ελληνικο.
Τον εβγαλε με καθαρο μητρωο από τη φυλακη οπου μπηκε για κατοχη, χρηση και διακινηση κοκαϊνης.
Εβαλε την ξαδερφη μου με μεσον να δουλεψει ως μεταφραστρια σε αμερικανική βαση κοντα στο Mahnheim. (Ελευθερη χωρα και χωρις γειτονικη απειλη δεν χρειαζεται βασεις).

Δεν είναι ότι αναπαρηγαγε και εκει την ελληνικη πραγματικοτητα ως μαγκας Ελληνας. Για να το κανει σημαινει ότι γινοταν.
Στη Γερμανια η μίζα και η διαφθορα, ακομα και στον δημοσιο τομεα, ζεικαι βασιλευει, βλεπε siemens.

Παρακληση. Μην μου πει κανεις «ωραιους συγγενεις εχεις». Ουτε τους διαλεξα ουτε εχω επαφη μαζι τους.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
και έχω ζήσει και φωτιές και χιόνια και την φύση και την ανθρώπινη βλακεία όμως ...
...αγαπητέ denis για την ανθρώπινη βλακεία και το κόμπλεξ των νεόπλουτων που χτίζουν τις βιλάρες τους, υψώνουν μαντρότοιχους και κόβουν τα δέντρα που υπάρχουν γύρω τους γιατί τους ''εμποδίζουν''την θέα, έχω μιλήσει και δεν υπάρχει λόγος να επαναλλαμβάνομαι .

Δυστυχώς όμως αυτούς τους συναντάμε σε όλες τις τάξεις και σε όλες τις πλευρές της κοινωνίας γιατί οι Ελληνάρες υπάρχουν παντού...είναι ένα είδος μεταλλαγμένο και με ιδιαίτερη ανθεκτικότητα......

Το να επισημάνω όμως και την ευθύνη των όσων κλείνονται μέσα στο μικρό ή μεγάλο κλουβί τους αδιαφορώντας για το τι γίνεται πέρα και έξω απο την πόρτα του σπιτιού τους νομίζοντας ότι δεν έχουν καμμία κοινωνική ή περιβαντολογική ευθύνη γιατί τα ''πράγματα καλώς έχουν ή αν δεν έχουν .....κάποιος άλλος φταίει εκτός απο εμένα...'' έχει νομίζω και αυτό την δική του αξία.

Προσπάθησα στο τελευταίο μου post να ψηλαφίσω τις ρίζες του προβλήματος και να εξηγήσω πρώτα απ' όλα η ίδια στον εαυτό μου την αδιαφορία και την εχθρότητα της κοινωνίας που ζω προς την φύση.

....κατά τα άλλα επι της ουσίας δεν διαφωνούμε.....(μακάρι τα πράγματα να ήταν καλύτερα και ας διαφωνούσαμε.....:))

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Εννοειται οτι ιδανικη αξιοκρατια υπαρχει μονο στη σφαιρα του ιδεατου. Δεν ειναι δυνατον ο εχων εξουσια να μη "βολεψει" τους δικους του παντου ανα τον κοσμο και ανα τους αιωνες απο την εποχη των σπηλαιων. Αλλα σε αυτα τα κρατη αν αξιζεις θα σου προταθει μια θεση στο πανεπιστημιο, στη τραπεζα κλπ. οι εταιρειες βεβαιως βολευουν καποιους της εξουσιας αλλα ειναι διασυνδεμενες και με τα πανεπιστημια και ψαχνουν τους αριστους να επανδρωσουν τα γραφεια τους.
Η συνεχεια της ερωτησης μου αν απαντησεις θετικα, Αρη, ηταν αν η ανοχη αυτων των φαινομενων απο εμας, αν δεν διαμαρτυρομαστε για αυτα τα αδικα που συμβαινουν ειναι δειγμα κακης γειτονιας ή λογος εθνικης υπερηφανιας για τον πολιτισμο και την ιστορια μας.
Γιατι καθε φορα λεμε αν γινονταν αυτα αλλου θα ειχαν πεσει κεφαλια? Γιατι εδω δεν πεφτουν? ξεδιαντροπα παρανομουν μπροστα στα ματια μας? Γιατι ξερουν. Ο Ελληνας θα σκυψει το κεφαλι και θα ανεχτει τα παντα αρκει να βολεψει το τομαρακι του. Δεν φταινε αυτοι αλλα εμεις. Ειναι η συλλογικη ευθυνη που λεει και ο Denis. Για τα παντα που μας ενοχλουν φταιμε εμεις και η ανεκτικη νοοτροπια μας.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δυστυχως ή ευτυχως δεν ειναι προφητικο αλλα μια επαναληψη της αιωνιου ερωτηματος αν ο κοσμος που φτιαχνουμε με το μυαλο μας ειναι αληθινος ή ψευδαισθηση απο την εποχη του Σωκρατη με την Αλληγορια της Σπηλιας στην Πολιτεια του Πλατωνα μεχρι το βιβλιο του Jean Baudrillard Simulacra and Simulation. Αν ξερεις αγγλικα μπορεις να δεις εδω The Matrix Trilogy:philosophical influences
Πολύ ενδιαφέρον το link. Ευχαριστούμε.

Μετά από ένα αρκετά καλό χτύπημα στο κεφάλι, όταν συνήλθα απέκτησα ερωτήματα που δεν είχα πριν. Ανάμεσα σε αυτά, γιατί ζούμε όλοι ο ένας πάνω στον άλλον; (κυριολεκτικά). Γιατί δεν απλωνόμαστε να πάμε να φτιάξουμε το σπιτάκι μας (όπως μπορεί ο καθένας) παρακάτω, εκεί που υπάρχει χώρος μετά τον τελευταίο; Μιλώντας πάντα για μονοκατοικίες με ελάχιστη απόσταση η μια από την άλλη. Να έχουμε πράσινο, ζώα, ποιοτικότερη ζωή. Γιατί πωλείται η γη; Ποιανού είναι και πωλείται και από ποιόν την αγόρασε; Ο πρώτος που είχε τη φαεινή ιδέα να πουλήσει γη πως την έβαλε στην ιδιοκτησία του; Κάτι σαν τους πρώτους "Αμερικάνους" που οικειοποιήθηκαν τη γη "των Ινδιάνων". Πώς τεμαχίζεις τον πλανήτη σε κομματάκια τους βάζεις ετικέτα και τα πουλάς; Ζούμε πολύ λάθος γιατί μεγαλώσαμε παίρνοντας πράγματα σα δεδομένα. Πλέον αμφισβητώ τα πάντα τα όποια μας έχει πασάρει η κοινωνία.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ετσι ακριβως ενοιωσα και εγω Νοελα οταν τα πρωτοσυνειδητοποιησα. Σαν να κουτουλησα σε τοιχο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τζεννυ, θα απαντησω στο ποστ #97 με ερωτηση.
Στην άλλη ελευθερη χωρα, την αμερικη, πεφτουν πολλα κεφαλια?
Αναλογικα με το μεγεθος (όχι γεωγραφικο) της χωρας και τον αριθμο των σκανδαλων/εγκληματων, τα ιδια πεφτουνε και ισως λιγοτερα.

Συμφωνω με την αξιοκρατια των αλλων χωρών που επαινείς. Αλλά «όπου επλεόνασεν η αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν η χάρις».

Επισης πιστευω ότι οι αμερικανοι, τα πιο άβουλα ανθρωπινα όντα του πλανητη, δεν σκυβουν απλά το κεφαλι όπως εμεις για να φανε την καρπαζιά, αλλά έρπουν στο πατωμα για να τους πατησουν. Ισως μονο η δικια τους ραγιαδοποιηση να εχει άλλες ριζες.

Κανανε απλά μερικες διαδηλωσεις για το Ιράκ. Αλλαξε κατι?
Στηριζουν τους πολεμοχαρείς ηγετες - πρακτορες? Τους ανεχονται σιγουρα.
Φαγανε το παραμυθι με τους Πυργους? Το φαγανε.
Είναι μια ολοκληρη χωρα ομηρος των πολυεθνικων πετρελαιου και οπλων? Είναι.

Δεν προσπαθω να μας δικαιολογησω. Απλά λεω ότι τα ιδια και χειροτερα συμβαινουν και στις χωρες που θεωρουμε πολιτισμενες και ελευθερες.
Η διαφορά είναι ότι αυτοι κουνάνε σημαιάκια αλαλάζοντας σαν ηλιθιοι κι εμεις λεμε την Ελλαδα ελλαδισταν και τον Ελληνα ελληνάρα.
Δεν θα συνεχισω, γιατι αισθανομαι να σιγοβραζει μεσα μου μια έξαρση εθνικισμού, η οποια αν εκδηλωθει θα παρεξηγηθει.

Βλεπω καθηγητες και δασκαλους, λογω του κυκλου της γυναικας μου, με ανθελληνικα φρονηματα και πιστευω (μην με παρεξηγησεις σε παρακαλω, δεν εννοω εσενα, εσυ απλά εκφραζεις πικρία) και αναρωτιέμαι.
Τι είναι πιο επικινδυνο για το παιδι που μεγαλωνω? Ενας εθνικιστης πατερας ή ενας μισέλληνας δασκαλος?

Και για να μην φωναζει ο αντμιν, να μιλησω και για τα σκυλια στην αμερικη, εστω λεγοντας κατι ασχετο.
Παρολη τα φιλοζωικη υστερια, ισως σε καμια άλλη χωρα δεν υπαρχει τοσο μεγαλος αριθμος byb, αδεσποτων και κακοποιημενων ζώων.

Status
Κλειδωμένο θέμα