Ας χαλαρώσουμε λίγο.....

Status
Κλειδωμένο θέμα

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Αρη μου αυτη η εξαρση εθνικισμου εμενα με πιανει οταν οταν ενας παιρνει αδεια απο την υγειονομικη υπηρεσια επειδη εχει μεσον ενω το μαγαζι του βριθει στις κατσαριδες, οταν το βιβλιο που εγραψε καποιος για την ταξη του παιδιου μου λεει μπουρδες και ο συγγραφεας ειναι αναξιος αλλα πηρε τη δουλεια γιατι ειχε γνωστο, οταν ο ελεγκτης που πρεπει να ελεγξει το πετσοπ διαπιστωνει παρανομιες και παιρνει ενα φακελακι και κανει τα στραβα ματια. Αυτα που ειμαι σιγουρη οτι τα βλεπεις που συμβαινουν γυρω σου και στο παιδι σου και παραολαυτα σε κανουν περηφανο ως Ελλην με εξαρσεις εθνικισμου....Παντως αυτα δεν γινονται με τιποτα στα κρατη με τα αβουλα ανθρωπακια με τα σημαιακια που ανεφερες. Πως τα καταφερνουν αραγε αυτοι? Που διαφερουμε εμεις? Εχεις εξηγηση?
Ο εθνικιστης πατερας που βλεπει σκιες στον τοιχο της σπηλιας και ζει στην ψευδαισθηση ενος "ελευθερου" λαου και μεταδιδει αυτη την ψευδαισθηση στο παιδι του μονο κακο κανει γιατι απο τη νεα γενια περιμενουμε να ξεσηκωθει για τα κακως κειμενα και να μην συνθηκολιγησει οπως η γενια μας που τα ειδε, τα ανεχτηκε, τα ανεχεται, βολευτηκε και σιωπα. Αν αυτος που βγηκε απο τη σπηλια και ειδε οτι δεν ειναι ετσι η ζωη σε ελευθερα κρατη παει καιι το πει σε ολους αυτους που ζουν στην ψευδαισθηση της σκιας οτι δεν ειναι ετσι η πραγματικοτητα το λιγοτερο που θα παθει ειναι να τον πουνε μισελληνα δασκαλο το χειροτερο τρελλο και να τον κλεισουν σε ιδρυμα γιατι χαλαει την πιατσα και την βολη των αιχμαλωτων στην ψευδαισθηση τους.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ετσι ακριβως ενοιωσα και εγω Νοελα οταν τα πρωτοσυνειδητοποιησα. Σαν να κουτουλησα σε τοιχο.
Ντάξει, εγώ όντως κουτούλησα. :p Αλλά το ότι επιβίωσα βοήθησε στο να βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά από ότι μας μπουκώνουν από μικρά, με πιο ...ανοιχτό μυαλό. Να κάνω μια προσπάθεια για καλύτερο περιβάλλον, ποιοτικότερη ζωή, κατά δύναμην. Να μη δέχομαι ότι υπάρχει μόνο ότι βλέπουμε (όπως στη σπηλιά ένα πράγμα ;)).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τζεννυ, εσυ σαν καθηγητρια ξερεις τις έννοιες πολύ καλυτερα από μενα, αλλά επετρεψε μου να δωσω τον ορισμο για να μην παρεξηγησουν καποιοι.

Ο Εθνικισμός είναι το δόγμα εκείνο που ασχολείται με την διατήρηση της ταυτότητας και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών ενός έθνους καθώς επίσης και με την ανεξαρτησία από όλες τις απόψεις αλλά και την "ευημερία" ενός έθνους σαν ξεχωριστού έθνους. (από Βικιπαιδεια).

Είναι δογμα και οχι πολιτικη τοποθετηση. Η σημερινη χρηση της λεξης είναι παρεξηγημενη.
Ο εθνικιστης πιστευει στην ιδέα του έθνους και στον πατριωτισμο.

Τι ζημια μπορει να κανει ενας τετοιος? Νομιζω τουλαχιστον μικροτερη από τον εθνικο μειοδότη.
Ο ορισμος ακυρωνει μεγαλο μερος της δημοσιευσης σου. Εάν ηθελες να πεις «εθελοτυφλών», τοτε συμφωνουμε.

Παμε παρακατω.
Επειδη μου αρεσει να μιλαω με παραδειγματα. Περυσι ειμασταν διακοπες στη νοτια Αγγλια και τα βραδια παρακολουθουσα τηλεοραση από περιεργεια και μονο.

Σε ένα από τα μεγαλα καναλια, ειχε μια εκπομπη τυπου «αποδειξεις» (πιθανον από εκει εμπνευστηκαμε την δικη μας εκπομπη) οπου δημοσιογράφοι με κρυφες καμερες παρουσιαζαν ακριβως οσα λες.

Θυμαμαι χαρακτηριστικα το «επεισόδιο» με τα εστιατορια. Η απιστευτη βρωμια και ελλειψη παντος κανονα υγιεινης, θαυμασμος και απορία για την αποκτηση αδειας λειτουργιας και τα γνωστα που βλεπουμε στον Ευαγγελατο.

Δεν ειμαστε πολύ καλυτεροι ή πολύ χειροτεροι, απλά μας αρεσει να κλαιγομαστε, εχουμε ακομα εκεινη την ασχημη ξενολατρία, μοδα που ξεκινησε πριν μερικες δεκαετιες, όταν βλεπαμε τον τροπο ζωης και βιοτικό επιπεδο των ξενων και λαχταρουσαμε κι εμεις.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
δόγμα το [δóγma] Ο48 : 1. θεμελιώδης αρχή που δεν υπόκειται σε έλεγχο ή σε κριτική και που γίνεται υποχρεωτικά δεκτή. α. (θεολ.) οι εξ αποκαλύψεως αλήθειες στις οποίες στηρίζεται η πίστη. || (ειδικότ.) καθένα από τα άρθρα της χριστιανικής διδασκαλίας, όπως διατυπώθηκαν στις οικουμενικές συνόδους: Tο ~ της Aγίας Tριάδος. || Aνατολικό / δυτικό ~, το σύνολο των δογμάτων της ανατολικής ορθόδοξης ή της δυτικής εκκλησίας και η πίστη σ΄ αυτά: Aνήκει στο ~ των Διαμαρτυρομένων. β. (φιλοσ.) αξίωμα που δεν υπόκειται σε επιστημονικό έλεγχο: Tα δόγματα των Στωικών. γ. (μειωτ.) άποψη, ισχυρισμός του οποίου η ορθότητα και η αλήθεια δεν μπορεί να αποδειχθεί και στον οποίο μένει κάποιος πεισματικά προσηλωμένος. 2α. βασική κατευθυντήρια γραμμή που διατυπώνεται και εξαγγέλλεται από μια πολιτική ή στρατιωτική προσωπικότητα και που εφαρμόζεται από ένα κράτος, κόμμα κτλ.: Tο ~ Tρούμαν, για την οικονομική υποστήριξη ξένων κρατών. Tο ~ Mονρόε. Aμυντικό ~. β. βασική αρχή που ακολουθεί κάποιος στην ατομική του ζωή και την οποία δεν παραβαίνει σε καμιά περίπτωση: Tο έχει ως ~ στη ζωή του, να μη φανατίζεται. [λόγ.: 1β: αρχ. δόγμα· 1α: ελνστ. σημ.· 1γ: σημδ. γαλλ. dogme (στη νέα σημ.) < λατ. dogma < ελνστ. δόγμα· 2α: σημδ. αγγλ. doctrine· 2β: με βάση τη σημ. 2α]
Πηγη : Λεξικο της κοινης νεοελληνικης γλωσσας

το δογμα με ποια εννοια εσυ το εννοεις? απο ολες τις παραπανω?

Τζεννυ, εσυ σαν καθηγητρια ξερεις τις έννοιες πολύ καλυτερα από μενα, αλλά επετρεψε μου να δωσω τον ορισμο για να μην παρεξηγησουν καποιοι.

Ο Εθνικισμός είναι το δόγμα εκείνο που ασχολείται με την διατήρηση της ταυτότητας και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών ενός έθνους καθώς επίσης και με την ανεξαρτησία από όλες τις απόψεις αλλά και την "ευημερία" ενός έθνους σαν ξεχωριστού έθνους. (από Βικιπαιδεια).
Eδω μονο διαφωνουμε. Εσυ βλεπεις ενα ανεξαρτητο εθνος εγω βλεπω ενα εθνος που μολις εφυγαν οι τουρκοι υποδουλωθηκαν σε αυτους που τα ειχαν κιαμιασει μαζι τους και παρελαβαν τα χρυσοβουλα και τη γη απο αυτους. Εγινε αναδασμος γης μετα απο την απελευθερωση οπως ρωταει και η Νοελα? Οοοοοοοχι! Ποιος να τολμησει? Παραδωθηκαν κομματια γης απο τους Τουρκους με χρυσοβουλα? Μιλησε κανεις? Πως τα πηραν αυτοι απο τους τουρκους? Ηταν καλοι Ελληνες και ειπαν οι Τουρκοι ας τα δωσουμε σε αυτους? Ολη η Γλυφαδα που μενω ως τον Αγ. Δημητριο (γιαυτο λεγεται Μπραχαμι απο το ονομα του πασα!) με χρυσοβουλα ειναι οι ιδιοκτητες τεραστιων εκτασεων (δουλευα μεσιτρια και το ξερω). Πως τα πηραν? Γιατι το ανεκτηκαμε? Μηπως πηραμε το μηνυμα ως λαος " Μη τρελλαινεσαι οτι εγινε επανασταση και αλλαξε κατι. Απλα τωρα θα δουλευεις για εμας." ?
Δεν εχω ξενολατρεια. Απλα εχω αποφασισει να μη δεχομαι οτι μου σερβιρουνε και δεν το χαβω οτι και καλα ο κοτζαμπασης που πηρε απο τον Τουρκο την εξουσια και μου λεει "ελα μπρε τωρα εισαι ελευθερος Ελληνας γιατι δεν εισαι υπερηφανος επειδη τωρα υπηρετεις εμενα? Μα δεν ειμαι Τουρκος! Τι αλλο θες ποια να φχαριστηθεις? Μηπως να δωσουμε την εξουσια σε αξιους? Αμαν μπρε αχαριστος εισαι.....Τουρκο χρειαζεσαι"
Και μη μου πεις οτι δεν τα βλεπεις και εσυ αυτα!

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Άλλο ένα θέμα που η κουβέντα ξέφυγε από τα πλαίσια της οικολογίας και του περιβάλλοντος.

Ας το κρατήσουμε , όσο το δυνατόν , σε αυτά τα πλαίσια.

Ευχαριστούμε πολύ!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Μιας και αναφέρθηκε το σχέδιο του αείμνηστου Δοξιάδη, θα σας αναφέρω το σχέδιο του Έλληνα για να γίνει κατανοητή η λογική και νοοτροπία ημών των Ελλήνων, αλλά και η ευκολία με την οποία κρατικές ή και δασικές εκτάσεις γίνονται ιδιόκτητες.

Η Ελλάδα εκχωρεί, μέσα από μια σειρά νόμων, δικαιώματα σε όσους εκμεταλεύονται την γη είτε για προσωπικό είτε προς γενικό όφελος. Μέσα από αυτήν την λογική εκχωρείται επίσης το δικαίωμα απόκτησης (χρησικτησία) της γης η οποία έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλευσης.

Ας υποθέσουμε πως υπάρχει ένα κομμάτι (κρατικής) γης που με ενδιαφέρει. Έρχομαι σε συνεννόηση με τον φίλο sir-elric (τον δανείζομαι για την ευκολία της αφήγησης) ούτως ώστε να πάμε στα δικαστήρια και να διεκδικήσουμε από κοινού την έκταση.
Το σενάριο της εκδίκασης είναι απλό:
Ο sir-elric ισχυρίζεται πως η γη του ανήκει επειδή την καλλιεργεί, μαζεύει το ρετσίνι κλπ. Εγώ από την πλευρά μου ισχυρίζομαι το ίδιο.
Το δικαστήριο ορίζεται να αποφασίσει σε ποιον από τους δυο μας ανήκει νομότυπα η γη χωρίς να ελέγξει το προηγούμενο status κι εφόσον δεν υπάρχει κανένας που θα προσβάλει την προσφυγή αυτή (το κράτος στην προκείμενη περίπτωση).

Εν κατακλείδι η τελική απόφαση του δικαστηρίου ορίζει σε ποιον ανήκει η γη, χωρίς να χρειαστεί να ληφθεί υπόψιν αν αυτή είναι ή υπήρξε κρατική!

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Αυτο ακριβως εννοουσα λεγοντας σε προηγουμενο μου ποστ οτι ολοι μπορουμε να γινουμε ξαφνικα ιδιοκτητες ενος κομματιου δασους και τελικα να χτισουμε νομιμοτατα το σπιτακι μας...με τις "ευλογιες" της ελληνικης νομοθεσιας

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τζεννυ, μη με μπερδευεις με φιλολογικα.
Είναι σαν να υπαρχει συζητηση για το prong, οπου εγω ως μηχανικος μπορω να αποδειξω ότι η επιφανειακη πιεση που δεχεται ο λαιμός του σκυλου είναι ασημαντη και περα από ενοχληση δεν μπορει να προκαλεσει κατι άλλο.

Τα ιστορικα δεδομενα της δευτερης μεγαλης παραγραφου δεν είναι απαραιτητο ότι συνεχιζονται και σημερα και εκφραζουν τη σημερινη κατασταση.
Καταλοιπα υπαρχουν παντου. Δεν είναι δικο μας προνομιο.

Αντμιν συγνωμη.

Για να ειμαστε εντος θεματος, ας θυμηθουμε ή ας αναζητησουμε τις καταστροφες στο περιβαλλον, θαλασσιο, δασικο κλπ που προξενησαν στην ιδια τους τη χωρα ή σε άλλες υποανάπτυκτες στο ονομα του συμφεροντος, οι μεγαλες ελευθερες χωρες, οι μεγαλες ξενες πολυεθνικες για να στησουν και να λειτουργησουν τις μοναδες τους και να μην πουμε για τους τελευταιους πολεμους που ειχαν ιδιο κινητρο και ιδιο ή χειροτερο αποτελεσμα.

Ας ψαξουμε να βρουμε την αντιδραση των ελευθερων και συνειδητοποιημένων πολιτων αυτων των χωρών και το αποτελεσμα αυτης. Ελαχιστη αντιδραση, μηδεν αποτελεσμα. Γιατι όπως κι εμεις, ετσι κι αυτοι, ή φοβουνται ή βολεύονται ή απλά αδιαφορουν εφοσον δεν είναι το δικο τους σπιτι που καιγεται.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Αυτο ακριβως που περιγραφει ο Προμηθεας θεωρω απιστευτο οτι το ανεχομαστε ( και ονομαζω ως οθωμανικο, φεουδαρχικο καταλοιπο). Ποιος εκανε το νομο? Αυτος που επιλεξαμε εμεις να το κανει. Γιατι δεν διαμαρτυρομαστε? Γιατι μας βολευει. Ποιος φταει λοιπον? Το "κρατος" ή εμεις?

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
Το δάσος οι φωτιές το πράσινο

Εγώ πάντα μιλώ κόφτα και σαν επιχειρηματίας τα βλέπω όλα από το πρίσμα των ευρώ , μιας και το ευρώ μας κυβερναει όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα καταλάβετε πολλά πράγματα

1) Το πράσινο όλα τα χρόνια βόηθησε να γίνουν πλουσιότεροι οι εργολάβοι οι πολίτικοι και οι εμπλεκόμενοι
Γιατί , η Αθήνα δεν πάει μέχρι την Χαλίκια γιατί στοιβαζόμαστε στις πολυκατοικίες ,πολύ απλά νόμος προσφοράς και ζητήσεις μειώνεις την προς διάθεση ποσότητα αυξάνεται η τιμή !!! αν είχαμε βίλλες από την γλυφάδα μέχρι την Χαλκίδα και την Κινέττα ο εργολάβος δεν θα πούλαγε 3000ε/μ2 σταΠΑΤΙΣΣΙΑ !!!
2) Οι φωτιά συμφέρει το πολεοδομικό σχέδιο μέσα στο δάσος όχι !!! διότι πως θα αγορασει η κατασκευαστική!!! Κουμπάροι ΑΕ!!! Τσάμπα την Χαλκιδική αν έχει πολεοδομικό σχέδιο ???
3) Το πράσινο οι οικολογία η παρισινή ανάπτυξη και η πράσινη μπούρδα διακινεί δις δολάρια !! οι πολιτικές είναι μια Πετρλαιαδες εναντίων Τραπεζικών ( texas vs new York ) και κάπου εκεί χώνονται και οι εταιρίες επικοινωνίας και πάει λέγοντας η ουσία είναι απλή!!!Η αύξηση του πληθυσμού φέρνει οικολογικη καταστροφή αρά πρέπει να ελέγθει ο πληθυσμός τα αλλά όλα είναι μπούρδεςςς
4) Το δασός έχει γίνει αντικείμενο μετά την απελευθέρωση εκμετάλλευσης από την Πολιτεία και την εκκλησιά και αυτό είναι από το 1821 !!!! όσο δεν βγαίνει σχέδιο να ζούμε όλοι κοντά στο δάσος και να χτηζουμε ελευθέρα μέσα στο δασός με κανόνες το δάσσος θα καίγεται!!! αλλά έτσι και αλλιώς αφού όπως είπαμε δεν συμφέρει να μην καιγεται !!!
5) Η πυροσβεστική . Επιχειρηματιες νοικιάζουν τα Ρώσικα και Αμερικανικά ελικόπτερα προς 1000000€μέρα σίγα μην δεν έχουν δουλεία !!!! Καναδοί πουλάνε τα καναντερ !!! σίγα μην κάθονται !!!
6) Οι ευαίσθητες κοπέλες με ρομαντική οικολογική συνείδηση ( Rottie ) ιδιαιτέρα όταν στελεχώνουν το ένδοξο σώμα των δημοσιών ύπαληλών που προστατεύουν το δασός δασαρχεία νομαρχίες κτλ απλά βοηθούν το υπάρχων σύστημα και φέτος και του χρόνοι !!
7) Τελειώνοντας οι Φωτιές Βολεύουν
1)τους πολιτικούς ( ασχολούνται τα κανάλια με κάτι άλλο )
2) τους εργολάβους ( το είπαμε )
3) τους απλούς πολίτες ( θα αγοράσουν επιτέλους ένα σπίτι )
4) όσους έχουν ή διεκδικούν την γη εκεί κοντά

Τέλος κλείνοντας να πω ότι οι εργολάβοι είναι τρομερά ισχυρό λόμπυ παγκοσμίως εδώ και χρονιά και ευθύνονται μαζί με τους πετραιλεαδές τους τραπεζικούς τις φαρμακευτικές και φερέφωνα αυτών (κανάλια πολίτικοι ) για μια σώρια πολέμων (ίρακ σερβία ) , εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας (aids γροιπές ) Σε μια αλήσσηυδα σύγχρονης δουλείας που λέγεται monetary control και για να την πω σε 2 λέξεις Χρήμα= Χρέος money=dept , dept=money by controlling the dept you control the world !!

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
ζαλιστηκές έ μέ το δίκιο σου αλλά πως να συμτυξό μια ολοκλήρη κοσμοθέωρεια σε 10 αράδες και ως γωστων δεν ειμαι και καλος στο γραπτο λόγο !!! :D:D

σες αυτο
http://folders.skai.gr/default.asp?pid=5&la=1&bID=57
και αν εχείς όρεξη να αρχίσεις χάπια αυτό
Zeitgeist Addendum Greek subtitles#

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Αρα θα σταματησουμε να παιρνουμε το μπλε συνεχεια? Η δυναμη της συνηθειας ή φοβος?

Status
Κλειδωμένο θέμα