Ας χαλαρώσουμε λίγο.....

Status
Κλειδωμένο θέμα

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Στις περισσότερες πόλεις της Βόρειας ή Κεντρικής Ευρώπης έτσι ζούν οι άνθρωποι!

Οι καταπατητές και οι καταχραστές της φύσης θα σταματήσουν να υπάρχουν όταν η φύση γίνει μια καθημερινή ανάγκη για τους ανθρώπους και πάψουν οι ματαιόδοξοι Αθηναίοι να θέλουν να αγοράσουν βίλες στο βουνό με ''υπέροχη'' θέα για να ικανοποιήσουν τα νεοπλουτίστικα κόμπλεξ τους.
θα συμφωνήσω με ό,τι έγραψε η ΤΑRA παραπάνω κ θα πω ότι, ειλικρινά, το 'βιοτικό επίπεδο' κ το 'ζω μέσα στη φύση', ενώ τη σέβομαι κ την προστατεύω το ζω έναν χρόνο τώρα στη Γερμανία.
Όλοι ζουν σε μονοκατοικίες με κήπο κ ακόμη κ οι μεγαλύτερες πόλεις έχουν τεράστιες εκτάσεις με πράσινο...
(Κ αυτό το νιώθω φυσιολογικό... Τελικά τα πρώτα 27 χρόνια της ζωής μου ήταν μάλλον 'αφύσικα'...:-| )
Κανείς δεν κοιτά να καταπατήσει ή να κάψει, γιατί πολύ απλά η φύση είναι καθημερινότητα γι'αυτούς κ όχι ''νεοπλουτιστικό κόμπλεξ'' που έγραψε κ πιο πάνω η Tara.

Φυσικά κ η Αθήνα δεν είναι βιώσιμη κ φυσικά κ καταλαβαίνω τους ανθρώπους που κοιτούν να βρουν κατοικία στα προάστιά της (κ εγώ μία από αυτούς είμαι). Απλά το πράσινο είναι τόσο σπάνιο στην Αθήνα, που το κάνει πραγματικά πολύτιμο...
Σεβασμός κ παιδεία δυστυχώς όμως δεν υπάρχει, ο όρος ''Ανακύκλωση'' μάς είναι παντελώς άγνωστος στην πράξη του... οπότε... ο καθένας, στο τέλος, κοιτάει τον μικρόκοσμό του.:-|

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλα που μενεις;:eek::eek: Πρεπει να ηταν εκπληκτικα παντως! Εγω αν ζουσα κατι τετοιο θα πιστευα μαλλον οτι το ειχα δει στον υπνο μου:p

Εχουν μεγαλα στρογγυλα ματια με μακριες γυριστες βλεφαριδες!:D
Είναι, παιδί μου, διότι δεν έχεις ζήσει τη βλαχιά και το καλαμπόκι όπως εγώ! :p:p Αυτά είναι απλές οδοντόκρεμες!:p:D:D:D Εγώ έχω πήξει στο ελάφι και μάλιστα τα βράδια ή νωρίς το πρωί οδηγώ προσευχόμενη μη με βαρέσει κανένα και μου κάνει το αυτοκίνητο βίδες! Έχει σκοτωθεί κόσμος και κόσμος με κάτι τέτοια δυστυχώς. :(:( Στην Ουάσιγκτων πάντως (ναι, την πρωτεύουσα) κυκλοφορούν τα ελάφια στους δρόμους διότι είναι τίγκα στο δρυμό εκεί πέρα! Στη Νέα Ορλεάνη όμως η πανίδα είναι ακόμα ωραιότερη: αλιγάτορες! Καμιά φορά μάλιστα κλείνουν και την εθνική οδό που περνάει μέσα από την πόλη...:eek::eek::D:D:D

Συμφωνώ με τη Νατάσα για τα όσα λέει. Εγώ έχω ζήσει τη μισή μου ζωή εκτός Ελλάδος και μάλιστα σε σχετικά πράσινα έως βλάχικα μέρη και ακόμα να συνηθίσω την ομορφιά του πράσινου και της εξοχής. Όλοι μου οι γνωστοί ντόπιοι και συνάδελφοι με κοροϊδεύουν που πάντα θεωρώ περίεργο το να υπάρχει εξοχή. Και ναι, στη Γερμανία είναι οι μεγαλύτεροι φανατικοί της ανακύκλωσης. Αφού όταν μετακόμισα ξανά στην Αμερική από Κολωνία στην αρχή αισθανόμουν σαν εγκληματίας διότι οι Αμερικάνοι ανακυκλώνουν μεν, όχι όμως τόσο φανατικά όσο οι Γερμανοί δε.

Last edited:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Συγκρινετε ελευθερα κρατη ( ΗΠΑ, Γερμανια κλπ) με υπο κατοχη κρατη (Ελλαδα,Ιρακ κλπ). Δεν ειναι δυνατον κρατος/λαος υπο κατοχη να εχει ιδια συμπεριφορα-νοοτροπια με τα ελευθερα κρατη ή τους ελευθερους λαους.

μαρκος

Well-Known Member
7 Μαϊου 2009
253
0
43
Νεα Ιωνια
Δοξιαδή με αυτά που γράφεις φύγε και έλα του χροννου !!! Rottie !!!

- Επίσης παρακαλώ όλα τα μέλη να ακολουθούν όσο το δυνατό τους κανόνες του διαλόγου και της ευγένειας,χωρίς ακρότητες.
* Συμπεριφορές ηθελημένου flaming και trolling θα τιμωρούνται αυστηρά

θύμησε μου εσύ το γράψες το διαβάσες πότε !!!

και παρτά ολλά παρατόνισμενα κε ανωρθωγραφα γεια να σου θειμοισο κε αυτω

Εάν δυσκολεύεστε με την ορθογραφία,πιστέψτε με,εδώ δεν είναι ορθογραφικός διαγωνισμός και δεν ενδιαφέρει κανέναν,ούτε δε είναι μεμπτό

έτσι !!!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Συγκρινετε ελευθερα κρατη ( ΗΠΑ, Γερμανια κλπ) με υπο κατοχη κρατη (Ελλαδα,Ιρακ κλπ). Δεν ειναι δυνατον κρατος/λαος υπο κατοχη να εχει ιδια συμπεριφορα-νοοτροπια με τα ελευθερα κρατη ή τους ελευθερους λαους.
δεν το θεωρώ δικαιολογία αυτό εν έτη 2009...:p

εξάλλου τα παλαιά χρόνια σεβόμασταν πολύ τη μάνα γη, μια κ εξαρτιόμασταν αποκλειστικά από αυτή (σιτηρά, γεωργία, κτηνοτροφία κ.λ.π.)

Δεν χρειάζεται να είσαι υποδουλωμένος για να κάνεις την υποδομή της πρωτεύουσάς σου ένα χάλι μαύρο κ μισό...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Ωχχχ...καλα τo ειχα καταλαβει οτι μας την επεσαν οι κωλ$τουρκοι!!

Στα οπλα αδερφια,ακονιστε τις χατζαρες!~!~!

Η Ελλαδαααα,ποτε δεν πεθαινειι....!!!Καλα 400 χρονια σκλαβιας,παλι τα ιδια θελουν??:eek:

Εκτος αν μας την πεσαν οι Γερμανοι...αρα το ΕΑΜ ειναι εδω!!Εθνικη αντισταση!!!

Αχχ το καημενο το Ιρακ,αυτοι οι φονιαδες των λαων οι Αμερικανοι(ωχχχ λετε να με πανε Guantanamo:confused:....τς τς τς...) ακομα υποδουλωμενο το εχουν...μαζι με την Shell...και την Cevron....:(:(

S.S.D.D:)

Last edited:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Νατασσα ενας υποδουλωμενος λαος δεν εχει την πολυτελεια να εχει πρωτοβουλειες εφοσον εχει συνθηκολογησει και δεν επαναστατει.
Θοδωρη υπαρχουν πολλες ψευδαισθησεις που φτιαχνει ο ανθρωπος για να συμβιβαστει και να ανεχτει τη σκληρη πραγματικοτητα, να συνθηκολογησει δηλαδη γιατι του ειναι αδυνατον να επαναστατησει. Μια απο αυτες ειναι η ψευδαισθηση του οτι ειναι ελευθερος και οχι σκλαβος. Ειναι δυσκολο να την συνειδητοποιησει γιατι την εχει ταυτισει με την πραγματικοτητα του. Εχεις δει το Truman show ή το Matrix? Ενα παρομοιο Holywood ζουμε ολοι.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Jennie(συγνωμη που σε προσφωνω με το nick σου,δεν ξερω το ονομα σου[εκτος αν λεγεσαι οντως Τζενη:D)]...τις εχω δει τις 2 αυτες (προφητικες?ισως...) ταινιες...η εννοια του Μatrix μπορει να στηριχθει ως ενα ποσοστο στην κοινωνια μας,αλλα "real fact" δεν μπορει να πει καποιος οτι,αυτο που ζουμε ειναι ενα μεγαλο-καλοφτιαγμενο ψεμα!Δεν μπορω αν θες να το δεχθω...εχω επιχειρηματα αλλα θα κουρασουμε το φορουμ αν τα αναλυσω...συμφωνω οτι οσο ανεχομαστε τα ετοιμα "σερβιρισματα" και τις υποδειξεις ολων οσων μας θεωρουν "προβατα" δεν θα παμε ποτε μπροστα...

αλλα μην λες την λεξη "κατοχη" ειναι λιγο βαρυ...καταλαβαινω τι θες να πεις με αυτο,οπως και εσυ εμενα αλλα ητο -ισως- λιγο υπερβολη...μονο εκει εμεινα...καυστικος λιγο ημουν,αλλα οχι αδικος.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τωρα που τελειωσε το debate των πολιτικων, μπορουμε να συνεχισουμε το δικο μας.

Η αμερικη είναι υπο την κατοχη των εβραιων, των εταιριων πετρελαιου και των κατασκευαστων οπλων.

Η Γερμανια μετα τον πολεμο εχει υπογραψει συνθηκες που την εχουν ακομα υπο κατοχη, γι αυτό και υπαρχει αυστηρος περιορισμος στους εξοπλισμους.
Με τα οπλα που της επιτρεπεται να διαθετει δεν μπορει να καταλαβει ουτε τα Σκοπια.

Εχω περιεργεια να μαθω τις ομοιότητες μεταξυ Ελλαδας και Ιρακ.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ναι το ονομα μου ειναι Τζεννυ και το Matrix το διδασκω στους μαθητες μου. Δυστυχως ή ευτυχως δεν ειναι προφητικο αλλα μια επαναληψη της αιωνιου ερωτηματος αν ο κοσμος που φτιαχνουμε με το μυαλο μας ειναι αληθινος ή ψευδαισθηση απο την εποχη του Σωκρατη με την Αλληγορια της Σπηλιας στην Πολιτεια του Πλατωνα μεχρι το βιβλιο του Jean Baudrillard Simulacra and Simulation. Αν ξερεις αγγλικα μπορεις να δεις εδω The Matrix Trilogy:philosophical influences
Δεν θεωρω υπερβολη το οτι ο Καποδιστριας δολοφονηθηκε απο 2 κοτζαμπασηδες που αρνουνταν να δωσουν τους φορους που τους παραχωρησαν οι Τουρκοι στο τοτε παμφτωχο ελληνικο κρατος αλλα θεωρουσαν εαυτους διαδοχους τους και κατασυνεπεια οι μονοι δικαιουχοι των φορων αυτων. Δεν ειναι υπερβολη οτι οτι κανενας ελληνας δεν επαναστατησε αλλα συνεχισε να δινει το φορο του στους κοτζαμπασηδες συνθηκολογωντας με την νεα υποτελειακη πραγματικοτητα. Ουτε βλεπω και καμμια διαφορα σημερα. Παλι κοτζαμπασηδες βλεπω να κανουν κουμαντο και προσκυνημενους να συνθηκολογουμε για να επιβιωσουμε καλλιεργωντας την ψευδαισθηση οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα γιατι εχουμε και εναν εγωισμο πως να το κανουμε δεν γινεται να παραδεχτουμε οτι ειμαστε γραικυλοι..(και βαζω τον ευατο μου πρωτο απο ολους καταισχυντη που δεν τιμω εστω και λιγο το ιστορικο μου επιθετο Καλλεργη)

Last edited:

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
...γιατι καποια ελαφια δεν εχουν κερατα??

ρε παιδια κοιταχτε τι ωραια που ξεκιναει το μηνυματακι...

το σκισαμε το θεμα..

ταρα μην τους ακους κανουν κρα για οικοπεδακι αν οχι σε πευκοδασος...παραθαλλασιο..πανω στο κυμα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Ναι το ονομα μου ειναι Τζεννυ και το Matrix το διδασκω στους μαθητες μου. Δυστυχως ή ευτυχως δεν ειναι προφητικο αλλα μια επαναληψη της αιωνιου ερωτηματος αν ο κοσμος που φτιαχνουμε με το μυαλο μας ειναι αληθινος ή ψευδαισθηση απο την εποχη του Σωκρατη με την Αλληγορια της Σπηλιας στην Πολιτεια του Πλατωνα μεχρι το βιβλιο του Jean Baudrillard Simulacra and Simulation. Αν ξερεις αγγλικα μπορεις να δεις εδω The Matrix Trilogy:philosophical influences
Δεν θεωρω υπερβολη το οτι ο Καποδιστριας δολοφονηθηκε απο 2 κοτζαμπασηδες που αρνουνταν να δωσουν τους φορους που τους παραχωρησαν οι Τουρκοι στο τοτε παμφτωχο ελληνικο κρατος αλλα θεωρουσαν εαυτους διαδοχους τους και κατασυνεπεια οι μονοι δικαιουχοι των φορων αυτων. Δεν ειναι υπερβολη οτι οτι κανενας ελληνας δεν επαναστατησε αλλα συνεχισε να δινει το φορο του στους κοτζαμπασηδες συνθηκολογωντας με την νεα υποτελειακη πραγματικοτητα. Ουτε βλεπω και καμμια διαφορα σημερα. Παλι κοτζαμπασηδες βλεπω να κανουν κουμαντο και προσκυνημενους να συνθηκολογουμε για να επιβιωσουμε καλλιεργωντας την ψευδαισθηση οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα γιατι εχουμε και εναν εγωισμο πως να το κανουμε δεν γινεται να παραδεχτουμε οτι ειμαστε γραικυλοι..(και βαζω τον ευατο μου πρωτο απο ολους καταισχυντη που δεν τιμω εστω και λιγο το ιστορικο μου επιθετο Καλλεργη)
Στην σχολη(φιλοσοφικη αθηνων) εχουμε αναλυσει σε μεγαλο βαθμο την αλληγορια της Σπηλιας στην περιφημη Πολιτεια του(αγαπημενου μου) Πλατωνα...Ειναι ανατριχιαστικο το ποσο μεγαλη επαφη εχει στην συγχρονη εποχη...Να σε ρωτησω κατι?Οπως πολυ καλα θα γνωριζεις καποιοι καταφεραν και εσπασαν τα "Δεσμα" τους στην αλληγορια του Πλατωνος και ανεβηκαν απο την σπηλια στο "Φως" την γνωση με αλλα λογια...σκοπος της αλληγοριας ειναι η διδαχη οτι η γνωση ειναι ελευθερια και δυναμη,η μη γνωση(αμαθεια) ειναι "Δεσμα" του πνευματος και ιδιου του ανθρωπου...δηλαδη εσυ πιστευεις οτι ολοι μας σε τουτο τον κοσμο δεν εχουμε σπασει ακομα τα δεσμα μας?ουτε καν τα εχουμε ροκανισει λιγο?Στο Ματριξ υπηρχε η ελπιδα του Νεο και των υπολοιπων ελευθερων ανθρωπων,η ελπιδα της επιλογης...η Ελλαδα Τζεννυ,ειναι πολυ πιο ελευθερη χωρα στην σκεψη οπως και σε πολλα αλλα απο την υποδουλωμενη Αμερικη(τους σερβιρουν τα reality και τρωνε kentucky fried chicken,την ιδια στιγμη που τα φερετρα απο το Ιρακ ερχονται κατα χιλιαδες,οπως ερχοντουσαν παλαιοτερα απο το Βιετναμ) αλλα και μια χωρα που σε συγκριση με αλλες εχει μεγαλυτερη κριτικη ικανοτητα...ειναι γνωρισμα του Ελληνα...Αυτη τουλαχιστων ακομη δεν εχει υποδουλωθει πληρως...

Τζεννυ,επειδη αυτη ειναι μια πολυ ομορφη και σημαντικοτατη συζητηση αλλα ατοπη ως προς το dogforum(φορουμ για σκυλους και κυνολογικα θεματα),θεωρω οτι δεν μπορει να συνεχιστει...οποτε θες ειμαι στην διαθεση σου να την συνεχισουμε καπου αλλου...καποιους μπορει(και λογικο) να μην τους ενδιαφερει -ισως- και να τους κουραζει.

@ Oscar... ποσο δικιο εχεις μεσα στις 3 αυτες γραμμες που εγραψες:rolleyes:

Last edited:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Η συζητηση δειχνει την ριζα του κακου που βασανιζει και το φορουμ μας. Γιατι ενω ξερουμε πως πρεπει να αντιδρασουμε στα κακως κειμενα κανεις δεν το κανει.
Αυτοι που σπανε τα δεσμα τους ειναι σπανιοι, ελαχιστοι και πεφωτισμενοι και εχουν υποχρεωση να επιστρεψουν στη σπηλια να γλυτωσουν και τους υπολοιπους. Ακομα και ο ιδιος ο Σωκρατης δεν συμπεριελαμβανε τον εαυτο του σε αυτους τους λιγους πεφωτισμενους. Ενας τοσο ευφυης ανθρωπος και ελεγε οτι δεν ξερει τιποτα. Εμεις το'χουμε ψωμοτυρι "Ξερω, ξερω!" Ολα τα ξερουμε και ειμαστε και σιγουροι για αυτο...
Η κριτικη σκεψη δεν σε εμποδιζει να εισαι υποτελης. Η συμπεριφορα μας ειναι καθαρα ραγιαδικη, υποτελεις σε ενα οθωμανικο, φεουδαρχικο, αναξιοκρατικο συστημα που μονο αν ταχεις καλα με τους κοτζαμπασηδες του σημερα θα επιβωσεις. Τωρα ο καθενας μπορει να εχει την πραγματικοτητα που του ταιριαζει. Οπως ειπε και ο Πιραντελλο "Ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε..."
Δεν διαβασες το λινκ κριμα ειχε ενδιαφερον...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
διαβαζω το Link και ευτυχως ξερω αγγλικα...ειναι οντως(εως εδω που εχω διαβασει) αρκετα ενδιαφερον...

Τζεννυ αν καποιος εχει την αποψη του και δεν ελθει κοντα στην αποψη του αλλου δεν ειναι ουτε ραγιας,ουτε κλεφτης,ουτε "υποδουλος" του συστηματος και των χειριστων του...εχει την δυναμη και την ελευθερια της αλλης αποψης...η αρχη της δημοκρατιας ειναι η πολυφωνια!

και το γνωστο ρητο του Βολταιρου "διαφωνω με οσα λες,αλλα θα υπερασπιστω το δικαιωμα σου να τα λες μεχρι θανατου" επισης προαγει την δημοκρατια.

σου ξαναλεω,συντομα θα βγουν μελη και θα πουν "για σκυλια θα πουμε τιποτα?"...τετοιους ειδους συζητησεις φιλοσοφικες χωρις ρεαλιστικο και υπαρκτο αντικρυσμα ή φιλοσοφικες συζητησεις με ισχυ στην κοινωνια,με ενθουσιαζουν δεοντως...αν θες και παρεις αδεια απο τον Admin,ανοιξε ενα αλλο θεμα και με χαρα θα συμμετασχω οπως και πολλα αλλα μελη...εδω δεν γινεται να συνεχιστει επ'αοριστον μια τετοια θεματολογια.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
.....θα χαλαρώσουμε ποτέ?....

οι παρακάτω σκέψεις θεωρώ ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που δηλώνουν ότι αγαπούν τα σκυλιά......

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια βιομηχανική πόλη της Κεντρικής Ευρώπης που από άποψη πληθυσμού συγκρίνεται με την Πάτρα αλλά σε πενταπλάσια περίπου έκταση. Η συνοικία στην οποία ζούσα απείχε από το κέντρο της πόλης περίπου 12 χλμ. Τα δέκα περίπου από αυτά ήταν δάσος. Όταν πηγαίναμε στο κέντρο της πόλης περνούσαμε με το τραμ μέσα από αυτό το δάσος και βλέπαμε ελάφια, λαγούς και αλεπούδες. Στο δάσος αυτό υπήρχαν επίσης μικρές διασκορπισμένες κατοικίες με πολύ φροντισμένους κήπους όπου ζούσαν άνθρωποι.
Υπήρχαν και εργοστάσια. Μη σας παραξενεύει, δεν καταλάβαινες καν ότι είναι εργοστάσια γιατί πολύ απλά δεν είχαν καμία σχέση με τα δικά μας!

Τα δάση αυτά ήταν πάντα καθαρισμένα από τα ξερά, δεν υπήρχαν μπάζα ή σκουπίδια και η έννοια του καίω-καταπατώ-καταστρέφω απλούστατα ανύπαρκτη και όλα αυτά για τον πολύ απλό λόγο ότι η φύση γι’ αυτούς τους λαούς εκτός από μια καθημερινή πραγματικότητα έχει την υπέρτατη αξία στην πράξη και όχι στα λόγια όπως εδώ!. Εκεί πραγματικά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την φύση, ενώ εδώ κάποιοι μάλλον μπορούν!

Δυστυχώς στην Ελλάδα μάθαμε όταν βλέπουμε την εικόνα ενός σπιτιού μέσα στα δέντρα να την θεωρούμε αφύσικη ενώ την εικόνα ενός σπιτιού σε ένα ξερό τοπίο ή μιας πολυκατοικίας χωρίς ίχνος πρασίνου γύρω της ,φυσιολογική.
Δηλαδή κάναμε το φυσιολογικό-αφύσικο και το αφύσικο- φυσιολογικό.

Εκεί μας κατάντησε η έλλειψη πολιτισμού και παιδείας που μας χαρακτηρίζει. Εκεί μας κατάντησε και η αδιαφορία μας για πράγματα πέρα από τα στενά ατομικά μας μικροσυμφέροντα. Εκεί μας καταντήσανε οι εργολάβοι και οι πολιτικοί τους.

Γιατί αυτοί στοιβάξανε σε μία ασφυκτική τερατούπολη όχι μόνο τους ανθρώπους σαν φυσικές παρουσίες αλλά το χειρότερο σαν συνειδήσεις.

Τους κλείσανε σε πολυκατοικίες, προσφέροντάς τους χρήμα, αυτοκίνητα, τηλεόραση, μεγάλα πολυκαταστήματα για να εκτονώνουν τον καταναλωτισμό που οι ίδιοι τους καλλιεργήσανε και την ''ευκαιρία'' να ξεχάσουν ότι είναι άνθρωποι άρα δημιουργικά και ελεύθερα όντα που εν δυνάμει ορίζουν την τύχη τους και έχουν ευθύνη για τις αποφάσεις τους. Και όλα αυτά απλά στερώντας τους την δυνατότητα να ζουν και να υπάρχουν στην φύση.

Τους απομακρύνανε από αυτήν και τους δημιουργήσανε την ψευδαίσθηση ότι δεν την έχουν ανάγκη, ή ότι η φύση είναι μόνο γι’ αυτούς που έχουν χρήματα και αυτό για να μπορούν να την εκμεταλλευτούν και να την πουλήσουν όπως πουλήσανε τα κουτάκια της Αθήνας.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
...θα χαλαρώσουμε ποτέ?....

Τώρα που τα πνεύματα ηρεμήσανε κάπως (θέλω να πιστεύω:)) έχω μερικές σκέψεις να μοιραστώ μαζί σας :
Αν η Αθήνα ήταν μια ανθρώπινη πόλη ,όπως την περιέγραφε ότι θα την ήθελε ο ddoctor στο πρώτο του post ,δεν θα υπήρχαν περισσότερα δάση γύρω της αλλά και μέσα στην ίδια την πόλη? Μήπως ο βασικός λόγος για τις πυρκαγιές που δημιουργούν τα οικοπεδάκια και τις οικοπεδάρες είναι η ίδια η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αθήνα?

Αν λοιπόν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να σώσουμε τα δάση που έχουν απομείνει γύρω από την πόλη πρέπει νομίζω να αλλάξει η ίδια η πόλη γιατί εκεί βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος.

Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να σταματήσει η οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα μέσα στην Αθήνα, και να φυτευτούν σε όποιον ελεύθερο χώρο ή άχτιστο οικόπεδο δέντρα. Αυτό για να δούμε κάποια στιγμή και στην Αθήνα στοιχεία του δάσους που υπήρχε κάποτε.

Συχνά ονειροπολώ:... φαντάζομαι ότι εκατέρωθεν π.χ. της οδού Πειραιώς ή της Δαβάκη στη Καλλιθέα ή της Κηφισίας ή της Θηβών ή της Λένορμαν για τρία ή τέσσερα τετράγωνα γκρεμίζονται οι οικοδομές που υπάρχουν και φυτεύονται πεύκα και άλλα δέντρα, σκεφτείτε πόσο θα άλλαζε ο αέρας, το κλίμα, η θερμοκρασία και κατ' επέκταση η ποιότητα ζωής των κατοίκων?
Θα μου πείτε ''αυτό είναι ουτοπικό'' για την Ελλάδα και ίσωςσυμφωνήσω μαζί σας ,κατά την γνώμη μου όμως ΑΥΤΟ είναι απόλυτα ΑΝΑΓΚΑΙΟ!
(Οφείλω βέβαια να πω ότι με τρομάζει που το αναγκαίο μετατρέπεται σε ουτοπικό!)

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης όμως-που όπως ίσως γνωρίζετε δεν υπάρχει η έννοια ''ιδιοκτήτης οικοπέδου'' ,γιατί ουσιαστικά ενοικιάζουν την δυνατότητα χρήσης της γης- αυτό γίνεται και είναι μάλιστα φυσιολογικό.
Εκεί όμως οι άνθρωποι δεν σκέφτονται να προικίσουν τους απογόνους τους....(ά ρε αθάνατη ελληνική οικογένεια με τα αυθαίρετα-και τα παράνομα πανωσηκώματα σου και τις αντιπαροχές σου....)

Αν προσθέσω σε αυτές τις σκέψεις και το ότι στην Αθήνα υπάρχουν πάμπολλοι δρόμοι που στην επαφή τους με τα γύρω βουνά ή την θάλασσα κόβονται στη μέση άρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν ''αεραγωγοί' για να ανανεώνεται το οξυγόνο στην πόλη τίθεται και το ερώτημα: Πώς λοιπόν η ίδια αυτή η πόλη μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη συνθήκες ζωής στους κατοίκους της?

Εδώ όμως θα βρούμε τον Ελληνάρα μπροστά μας γιατί η γη βγάζει χρήμα, ξέρετε όλοι πολύ καλά πόσο πουλιούνται τα νεόδμητα διαμερίσματα στα Πετράλωνα, στην Νέα Σμύρνη, στο Περιστέρι ή στα Πατήσια. Θα πάψει ο Ελληνάρας να χτίζει και θα αφήσει την οικονόμα για να σκεφτεί την πόλη του?

Ξέρετε πόσο εύκολα συμμετέχουμε όλοι με τις επιλογές μας στην δημιουργία του προβλήματος?

Μιλήσατε για την ατομική ευθύνη, πείτε μου σας παρακαλώ πόση ατομική ευθύνη για την οικολογική καταστροφή που προκαλεί ,νιώθει ένας που αγοράζει διαμέρισμα από έναν εργολάβο που έχει σηκώσει μια οκταώροφη πολυκατοικία σε ένα από τα τελευταία άχτιστα οικόπεδα μιας συνοικίας της Αθήνας?

Σας απαντώ καμία!

Ο σύγχρονος έλληνας γεμίζει το σπίτι του με μ@λ@κίες και απολαμβάνει και αυτός την ματαιοδοξία του νομίζοντας ότι κάτι έκανε. Κάθεται στον καναπέ του και βλέπει από την τηλεόραση το δάσος που καίγεται αφήνοντας τα ΜΜΕ απλά να του γαργαλάνε τα αυτιά. Ο ίδιος δεν θα πάει ποτέ να βοηθήσει να σβήσει την φωτιά γιατί τον έχουν ήδη ΑΠΟΞΕΝΩΣΕΙ από την φύση την οποία δεν ζει ,δεν την βιώνει άρα δεν την πονάει.Και το χειρότερο τον έχουν κάνουν να δεχτεί την πραγματικότητα που ζει ως ''φυσιολογική''!
Εννοείται βέβαια ότι αυτός ο ίδιος ο αδιάφορος και ο βολεμένος είναι ο πρώτος υποψήφιος πελάτης για την βιλάρα που θα του πουλήσει ο ίδιος ο εργολάβος που του έδωσε το διαμερισματάκι. Ο οποίος ο εργολάβος τώρα που ‘’ανοίξανε οι δουλειές’’ θα χτίσει σε καμένες εκτάσεις που φρόντισε να αγοράσει φτηνά όταν του ‘’ σφύριξε’’ για την αρπαχτή που ετοιμάζεται, ο βουλευτής που ψηφίζεται και από τον ‘’αδιάφορο’’ και από τον ‘’εργολάβο’’.

Αναρωτήθηκα πολλές φορές γιατί δεν φτιαχτήκανε πολλές μικρές πόλεις περιφερειακά της Αθήνας (α ρε Δοξιάδη βγήκες από την αφάνεια ετών...)όπως κτίστηκαν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες μετά τον πόλεμο , που να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά από την Αθήνα και τις ανάγκες όλων εκείνων που θα ήθελαν να ζήσουν πιο έξω από αυτήν χωρίς να τους θεωρούν καταπατητές, κοινωνικά ασυνείδητους, συνένοχους σε περιβαλλοντολογικά εγκλήματα κλπ. κλπ. επειδή δεν επιθυμούν να ζουν μέσα στην πόλη.
Πόλεις που να είναι εξ' αρχής πολεοδομημένες ,με ρυμοτομία ,με τις υποδομές που πρέπει ,που να καλύπτουν τις ανάγκες διαβίωσης των ανθρώπων σε αυτές και πάνω απ’ όλα σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.
Η απάντηση κατά την γνώμη μου είναι μία: Χρήμα!
Θέλουν να έχουν τους ανθρώπους συμβιβασμένους με την κακομοιριά στην οποία τους οδήγησαν, εγκλωβισμένους , αδιάφορους, εύκολα ελέγξιμους και έτοιμους να τους πουλήσουν αυτό που κατά καιρούς πουλάνε. Την μια το τριαράκι, την άλλη την βιλίτσα......

Τώρα μιας και το θέμα πήρε την τροπή που πήρε, ευκαιρία είναι να πω σε όσους δεν το γνωρίζουν και θέλουν να μάθουν ότι στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας όπως και στην Πεντέλη και στον Υμηττό δραστηριοποιούνται εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας και πυρασφάλειας και οι οποίες αποτελούνται βασικά από τους κατοίκους αλλά και από ανθρώπους που χωρίς να έχουν ντε και καλά κάποιο ατομικό ιδιοκτησιακό συμφέρων ,βοηθούν γιατί ανησυχούν και αγωνίζονται για την ίδια την ύπαρξη και το μέλλον του φυσικού περιβάλλοντος. Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε αυτήν την προσπάθεια ψάξτε αυτές τις ομάδες και στηρίξτε τις ενεργά (χωρίς σφεντόνες κατά προτίμηση...)

Γιατί....και εδώ τελειώνω την πολυλογία μου.... κατά την γνώμη μου…. η επαφή και η ζωή μέσα στο δάσος και στην φύση δεν είναι πολυτέλεια αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της ανθρώπινης κοινωνίας και ύπαρξης και κατ’ επέκταση της ανθρώπινης συνείδησης .

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Οταν ανεχομαστε νοοτροπιες οπως αυτα που λεει η ΤΑΡΑ και γενικα πραγματα που οπως λεμε μονο εδω συμβαινουν αυτα (πχ μπαινει στη τραπεζα ολο το σοι και οι γνωστοι του διευθυντη αλλα εσυ που εχεις μαστερ στο Χαρβαρντ δεν μπορεις ενω το Χαρβαρντ σου δινει θεση ερευνητη, γινονται αυτα που εγιναν στα στρατοπεδα στα αδεσποτα και κανεις δεν παραιτειται κλπ,κλπ τα γνωστα σε ολους μας ) και δεν διαμαρτυρομαι το ονομαζω υποτελειακη, ραγιαδικη συμπεριφορα. Τωρα αν εσυ το ονομαζεις διαφορετικα εχεις καθε δικαιωμα, φυσικα θα το υποστηριξω μεχρι θανατου να μπορεις να το ονομαζεις οπως θελεις και δειχνει πολυφωνια. Αλλα να το ονομασω αντιδραση ελευθερου ανθρωπου.....σαν τις σκιες στην σπηλια μου φαινονται.
Εσυ Θοδωρη πως εξηγεις την.....υπερανεκτιτοτητα που εχουμε οταν παραβιαζονται καταφωρα τα δικαιωματα μας ως πολιτη? Οταν δεν υπαρχει αξιοκρατια? Οταν ολοι βρισκουμε το μεσον να γινει η δουλεια μας και δεν μας ενδιαφερει αν ο αλλος που δεν εχει μεσον δεν απολαμβανει τα δικα μας προνομια? Οταν οι δημοι ειναι υποχρεωμενοι να φροντιζουν τα αδεσποτα εμεις ανεχομαστε την συμπεριφορα τους γιατι μπορει να μας βολεψει το παιδακι?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Οταν ανεχομαστε νοοτροπιες οπως αυτα που λεει η ΤΑΡΑ και γενικα πραγματα που οπως λεμε μονο εδω συμβαινουν αυτα (πχ μπαινει στη τραπεζα ολο το σοι και οι γνωστοι του διευθυντη αλλα εσυ που εχεις μαστερ στο Χαρβαρντ δεν μπορεις ενω το Χαρβαρντ σου δινει θεση ερευνητη, γινονται αυτα που εγιναν στα στρατοπεδα στα αδεσποτα και κανεις δεν παραιτειται κλπ,κλπ τα γνωστα σε ολους μας ) και δεν διαμαρτυρομαι το ονομαζω υποτελειακη, ραγιαδικη συμπεριφορα. Τωρα αν εσυ το ονομαζεις διαφορετικα εχεις καθε δικαιωμα, φυσικα θα το υποστηριξω μεχρι θανατου να μπορεις να το ονομαζεις οπως θελεις και δειχνει πολυφωνια. Αλλα να το ονομασω αντιδραση ελευθερου ανθρωπου.....σαν τις σκιες στην σπηλια μου φαινονται.
Εσυ Θοδωρη πως εξηγεις την.....υπερανεκτιτοτητα που εχουμε οταν παραβιαζονται καταφωρα τα δικαιωματα μας ως πολιτη? Οταν δεν υπαρχει αξιοκρατια? Οταν ολοι βρισκουμε το μεσον να γινει η δουλεια μας και δεν μας ενδιαφερει αν ο αλλος που δεν εχει μεσον δεν απολαμβανει τα δικα μας προνομια? Οταν οι δημοι ειναι υποχρεωμενοι να φροντιζουν τα αδεσποτα εμεις ανεχομαστε την συμπεριφορα τους γιατι μπορει να μας βολεψει το παιδακι?
Τζεννυ ειμαι μαζι σου στο να κανουμε αυτη την συζητηση,οχι ομως στο συγκεκριμενο φορουμ...ανοιξε καινουργιο θεμα με την αδεια του admin και ειμαι μεσα σε οποια συζητηση!

Θα σου πω κατι που εγραψα προσφατως εδω μεσα...οταν κανω τις ερωτησεις που εγραψες εσυ (και που ειναι σωστες και εχουν βαση και δινουν τροφη για συζητηση) ειμαι μιζερος και απαισιοδοξος...οταν λεω πως εχουμε δυνατοτητες,δεν ειμαστε τα υποποδια των ποδιων της Ευρωπης και της Αμερικης και αυτη η χωρα εχει δυνατοτητες ειμαι υπερ-αισιοδοξος και ονειροβατω...

Ξερεις που δεν συμφωνουμε?Βγαζεις μια λυπη για μια πεθαμενη χωρα την Ελλαδα -την οποια κατατασσεις στις τελευταιες θεσεις παγκοσμιως-,την ιδια στιγμη που εγω δεν την θρηνω,γιατι απλουστατα δεν την θεωρω πεθαμενη,ουτε τελευταια αλλα πιστευω ακομα στις δυνατοτητες της.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Μπορει να βγει και μια επανασταση δεν ξερεις....
Εχω και ιστορικο επωνυμο....:D:D

Status
Κλειδωμένο θέμα