Ας χαλαρώσουμε λίγο.....

Status
Κλειδωμένο θέμα

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Rottie, ηρέμησε και πάψε να τσακώνεσαι με όποιον βρείς μπροστά σου. Ο σκοπός μου ήταν ''χαλαρώσουμε λίγο'', αν ήθελα να ''σφιχτούμε'' είχα πάμπολλα θέματα για συζήτηση.
Όσον αφορά την αντιπαράθεση σου μαζί μου,εγώ προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν δημιουργική -παρ' όλες τις κορώνες σου - θέτοντας θέματα που ίσως να μην είχες σκεφτεί και χωρίς να απαιτώ να συμφωνήσει ο οποιοσδήποτε ντε και καλά μαζί μου.

Στο διάλογο πρέπει να αφήνουμε περιθώρια στους συνομιλητές μας και ίσως αν έχουμε ανοιχτό το μυαλό, τα μάτια και τα αυτιά μας να ακούσουμε κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί και έχει κάποια αξία.
Ο υπέρμετρος εγωισμός και η απολυτότητα δεν βοηθούν τον διάλογο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tι συζητάμε??8-[

Αγαπητή μου ,νομιμότατα με άδεια πολεοδομίας και μέσα σε εγκεκριμμένο σχέδιο πόλης.
Yπαρχει ακομα αυτο το κονε?:D:pig:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Νομίζω ότι συζητάμε για το αν το να έχεις σπίτι σε δασική έκταση σε κάνει μέρος της αλυσίδας που καίει, καταπατά, χτίζει και αγοράζει δασικές εκτάσεις.

Νομίζω ότι συζητάμε για το αν έχει ευθύνες αυτός που αγοράζει σπίτι σε δασική ή πρώην δασική έκταση για το ότι τα δάση όλο και συρρικνώνονται.

Νομίζω ότι συζητάμε για τις ομοιότητες που έχουν οι συζητήσεις μας με όσους έχουν αγοράσει σκύλο από pet shop ή ΒΥΒ, με αυτήν, κυρίως λόγο των επιχειρημάτων.

Νομίζω ότι μπορούμε να συζητάμε τα πάντα και να μην είναι ταμπού οι συζητήσεις που αφορούν (ίσως) και δικά μας λάθη, ατοπήματα, φταιξίματα...όπως θέλετε το λέτε.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
A αυτό συζητάμε..:D:D:p,
Τότε ναι.., όταν θα καίγεται το σπίτι μας και δεν θα μπορεί να πάει η πυροσβεστική για να με σώσει ή εμενα η το σπίτι μου στην κορυφή του βουνού από την φωτιά γιατί θα είναι απλά δασική και απάτητη περιοχή, (αλλα με εκπληκτική θεα ομολογουμένως).., όταν λοιπόν θα καίγεται το σπίτι μου εννοείτε ότι δεν θα φταίω εγώ που το αγόρασα.., αλλα αυτός ο άθλιος που μου το πούλησε.., πλακα με κανεις?..:maria:

Οταν δεν θα μπορούμε να αναπνέουμε γιατί όλα θα έχουν καεί εγω πάλι δεν θα φταίω γιατί εγω μονο ένα σπιτάκι έβαλα εκεί..
Οταν θα πλημμυρίζουμε στις βροχές πάλι δεν θα φταίμε εμείς.., αλλα το κράτος που δεν είχε την υποδομή..
και όταν θα ψηνόμαστε το καλοκαίρι από την υψηλή θερμοκρασία δεν θα φταίμε πάλι εμείς.., εμείς πάντα καλυμμένοι ήμασταν το λέει και το χαρτί.. "εντος σχεδίου"..

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Η εγώ δεν γράφω καλά και δεν γίνομαι κατανοητή ή κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν αυτά που γράφω.
Καληνύχτα,πάω σινεμά.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ευχαριστω την ΚΡΙΤΗ των παντων Rottie -και εκτος του προβληματος η ιδια,ολοι οι υπολοιποι αλητες ειμαστε μερος του- που μου ευχηθηκε να καει το σπιτι μου (παραλιγο να σε ακουσει ο Θεος,αλλα ακουσε τις προσευχες του πατερα μου και της μανας μου,που πολεμαγαν να σωσουν το σπιτακι που εχτισαν με τοσο κοπο και ονειρα και λυποθημουσαν μεσα στις φωτιες) για να βαλω-βαλουμε μυαλο...

επειδη εζησα κατι οταν εσυ κοιμοσουν αναπαυτικα στο κρεβατακι σου,το οποιο με σημαδεψε ψυχικα σαν ανθρωπο για την υπολοιπη ζωη μου,θα σου πω μονο το εξης...Ποτε απο τα βαθη της ψυχης μου δεν ευχομαι να κινδυνεψει το σπιτι σου ή καποιος δικος σου και να προσπαθεις ματαια να κανεις κατι γι'αυτο και να μην μπορεις...οπως εκανα εγω...Ποτε να μην το νιωσεις,ειλικρινα Rottie!

Θα σου απαντουσα διαφορετικα και με "αλλη" γλωσσα,ομως πραγματικα δεν αξιζει...απλα δεν αξιζει!

p.s σε οσα θεματα σου και αν διαβασα εδω μεσα εχεις το ειρωνικουλι υφακι και την "εξυπνη?" απαντηση...αν εχεις νευρακια,ξυδι...και ΠΟΤΕ σου Rottie δεν βγηκες να πεις...συγνωμη ισως εκανα λαθος...σε τιποτα...λογικο αφου εισαι παντογνωστης.

Αν ο admin βρισκει το υφος μου περαν του επιτρεπτου και δεν το γουσταρει,μην το σκεφτει..ban αμεσα...πολυ που με νοιαζει...Ας δει ομως και το υφακι της πρωην -νυν?- Moderator του φορουμ Rottie...αλλα μαλλον καποιοι εδω μεσα ειναι στο απυροβλητο ;)

Καλο βραδυ σε ολους!Η ανεκτικοτητα εχει και τα ορια της.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Θοδωρή τρόπος του λέγειν αυτά..:)

Το θέμα είναι για την ευθυνη που έχουμε και για την τάση μας να ρίχνουμε το φταίξιμο πάντα αλλου..
Για την συνήθεια να εθελοτυφλούμε και μπροστά στο συμφέρον μας να βγάζουμε τα ματια μας και πάντα να φορτωνουμε αλλου τις ευθύνες..
Όλοι φταίμε όχι οι "μεγάλοι" αλλα και οι "μικροί"..
Οχι μονο οι άλλοι ..αλλα και εμείς..

Κανεις δεν εύχεται κακίες, κανεις δεν θέλει το κακό κανενός.., για όνομα..
Αλλα να ξέρεις πως όλοι οι άλλοι που πέθαναν.., αυτοί που τελικά δεν έσωσαν το σπίτι τους.., αυτοί που έχασαν την περιουσια τους και ότι πολύτιμο είχαν.., το έχασαν γιατί πολλοί κοίταξαν την παρτυ τους και αυτό δημιουργεί αγανάκτηση στους πυρόπληκτους και σε εμάς που παρότι καθόμασταν στον καναπέ μας, θα υποστούμε όλοι μαζί τις συνέπειες και ας είμαστε μακριά από τα οφέλη που έχουν τα βουνά οταν βρισκονται διπλα από τον κήπο του σπιτιου μας..

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Κατια επετρεψε μου να μην συνεχισω το θεμα -σας παρακαλω ολους- ειναι μεγαλη η πληγη μεσα μου και πολυ προσφατη και σημερα "βγηκα απο τα ρουχα" μου...ποτε δεν ειπα οτι δεν φταιμε ΟΛΟΙ μας...η Rottie ομως ξεπερασε καθε οριο με την απαντηση της...

δεν ξαναγραφω,καλη συνεχεια.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Πάντως ρε παιδιά, προτιμάτε να απαντάτε και να συνδιαλέγεστε με τον "αγενή", "απότομο", "παντογνώστη" και τελικά να παρεξηγήστε και να φεύγετε και μένω εγώ, που προσπαθώ να μην προσβάλλω ή προκαλώ κανέναν, με τα ερωτήματα "ανά χείρας", με τα όσα γράφω ασχολίαστα, λες και γράφω σε εγκαταλελειμμένο μαντρότοιχο.

Δε με ενοχλεί πολύ, αλλά αναρωτιέμαι...γιατί;

Y.Γ. Και δική μου περιουσία καίγετε κάθε καλοκαίρι και ας μην έχω οικόπεδο ή σπίτι κάπου εκεί...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Το λαϊκίζειν ουκ εστί φιλοσοφείν, αγαπητέ φίλε.
Καλό δρόμο.
Πανεξυπνο!!!!!!!=D>

p.s τι ελεγα περι αναγνωρισης -τυχον- λαθους???Ουδεμια...:)

@ Dj-Doctor...συγνωμη αλλα ολα εχουν τα ορια τους...το μετεφερα επι προσωπικου και δεν απηντησα στις ερωτησεις σου,γιατι οπως βλεπεις δεν υπαρχει το καταλληλο εδαφος...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Y.Γ. Και δική μου περιουσία καίγετε κάθε καλοκαίρι και ας μην έχω οικόπεδο ή σπίτι κάπου εκεί...
Και η δική μου επίσης. Γι’ αυτό αγανακτώ. Γιατί κάποιος καταπατά, καίει, καταστρέφει, ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ την δική μου περιουσία και μου ζητά και τα ρέστα από πάνω. Αθάνατη ελληνική πραγματικότητα…

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και κάπου εκεί.., κάνουν party οι γιατροί για χρυσές δουλειές στο πνευμονολογικό τμήμα νοσοκομείων..

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Ορισμένα πράγματα απλά δεν γίνονται, δηλαδή "και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο".

Και σπίτια στο δάσος και δάσος ως μη διαταραγμένο (κατεστραμένο) οικοσύστημα, δεν γίνετε.

Ακόμα και αν τα σπίτια έχουν τις "x" αποστάσεις μεταξύ τους, δεν είναι βιλλάρες αλλά σπίτια ή δεν έχουν και πισίνες και γήπεδα τέννις, χρειάζονται δρόμους.

Οι δρόμοι προϋποθέτουν τεράστια έργα και στους δρόμους θα κυκλοφορούν οχήματα.

Τα σπίτια και οι άνθρωποι χρειάζονται νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, αποχετευτικό σύστημα, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, ακόμα και ίντερνετ.Αυτά προϋποθέτουν και άλλα έργα.

Όλα τα έργα είναι παρέμβαση σε ένα οικοσύστημα, με πάρα πολλές συνέπειες.

Μετά πως θα μου πείς εμένα "Μη χτίσεις στο δάσος!", όταν εσύ έχεις χτίσει;

Πως θα τηρηθούν οι αποστάσεις (από σπίτι σε σπίτι), όταν σήμερα χτίζουν ενώ δεν επιτρέπετε καν το χτίσιμο;

Πως θα "βολέψεις" 5.000.000 κατοίκους στην Αττική, διάσπαρτους στο δάσος και χωρίς να ενοχλήσεις τα ελαφάκια, τις αλεπουδίτσες και τα πευκάκια;

Λεφτά να χτίσουν και να αγοράσουν στο δάσος έχουν πολλοί, την ευκαιρία και το "βίσμα" ψάχνουν και όταν το βρούν το κάνουν, αλλά ως πότε θα έχεις γείτονα το ελάφι και όχι εμένα;

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
............ Αν ακολουθούσαμε αυτή την αντίληψη μπορεί να είχαμε μια Αθήνα η οποία θα εκτινόταν μέχρι την Χαλκίδα (σχέδιο Δοξιάδη) η οποία όμως θα ήταν μία ανθρώπινη πόλη μέσα στο δάσος.........
ολα τα λεφτα για οποιον ξερει. ταρα κερναω και τις μπυρες!

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Θεωρία της «Οικουμενόπολης»
Ο Δοξιάδης διατυπώνει την θεωρία της «Οικουμενόπολης». Η πόλη θεωρείται ως ένα φαινόμενο δυναμικό που εξελίσσεται μέσα στον χώρο και τον χρόνο, καθώς η οικιστική διόγκωση έιναι συνεχής και αναπόφευκτη. Έτσι η συνολική οργάνωση του χώρου πρέπει να είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει αυτή την ανάπτυξη της πόλης χωρίς να προκαλείται διάλυση του αστικού ιστού της και χωρίς να χάνεται η ανθρώπινη κλίμακα. Επιπλέον, η πόλη οργανώνεται σε βαθμούς (κοινότητες διαφορετικών επιπέδων) που αυξάνονται με την παράλληλη αύξηση του πληθυσμού, δηλαδή ο 1ος βαθμός αφορά μια γειτονία 100-200 κατοίκων, ο 2ος βαθμός μια γειτονία 500-600 κατοίκων(όπως ένα μικρό χωριό) κοκ. Τελική κατάληξη είναι η γειτονία 10ου βαθμός που αποτελεί την «Οικουμενόπολη», ενώ ο 4ος βαθμός κοινότητας αποτελεί κλειστή κυψέλη με κυκλοφορία οχημάτων μόνο για προσπέλαση όπου η κυκλοφορία διέλευσης οργανώνεται περιφερεικά με αρτηρίες και αποτρέπεται από το εσωτερικό της κυψέλης με θηλειές και αδιέξοδα («κυψέλες εσωτερικής κυκλοφορίας» του Buchanan report 1960).
Ανακτήθηκε από Wikipedia

Last edited:

manus

Member
27 Αυγούστου 2009
6
0
Αθήνα
Μπορεί να είναι λίγο άσχετο με το topic αλλά μιας και γενικότερα έχει ξεφύγει..θα ήθελα να παραθέσω το κάτωθι:

Κάποια στιγμή πριν καιρό είχα διαβάσει μια μελέτη απο Έλληνες επιστήμονες με θέμα την αλλαγή Πρωτεύουσας στην Ελλάδα!

Να τονίσω ότι είμαι γέννημα θρέμα της Αττικής μέχρι και 2 γεννιές πίσω ... πιο πίσω υπάρχει καταγωγή απο Μικρά Ασία (όπως πολλοί απο τους σημερινούς Αθηναίους) .

Παραόλα αυτά μου προξένησε το ενδιαφέρον και την διάβασα ολόκληρη....με εντυπωσίασε!

Δυστυχώς δεν μπορώ να την βρώ αλλά βρήκα κάτι αντίστοιχο απο έναν ιστορικό βαλκανολόγο .

Να το link http://rapidshare.com/files/205990730/Protevousa.doc

Έχει αρκετό ενδιαφέρον και δείχνει πολλά για το χάλι μας (για όποιον βέβαια δεν φοράει παρωπίδες και δεν πράττει με γνώμονα το συμφέρον του και μόνο)

Τολμώ να πω πως θα ημουν υπέρμαχος μιας τέτοια κίνησης!

Φιλικά,
Manus

Status
Κλειδωμένο θέμα