Απροκλητη επιθεση.

Status
Κλειδωμένο θέμα

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ας αφησουμε τους ειδικους να κανουν τη δουλεια τους και μη καταδικαζουμε ενα πλασμα που δε φταιει σε τιποτα. Ο ιδιοκτητης εχει παρει τη σωστη αποφαση , αν ειχε ενα ζωο επικινδυνο οι ανθρωποι που μιλησε δε θα του ελεγαν για επανενταξη και δουλεια.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τι προσπαθείτε τώρα? Να μπείτε στο μυαλό του σκύλου και να δείτε αν θα το ξανακάνει κόβοντας παιδικό μπουτάκι?
Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ειναι οτι το εκανε και οχι γιατι το εκανε.
Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ του Νασου(θα) πρεπει να ειναι οχι να παιξει ζαρια και να περιμενει να φανει τυχερος, αλλα να βρει πως θα διασφαλισει οτι δεν θα το ξανακανει. Ο σκυλος ομως εκανε κατι που(δεν) ειχε ξανακανει! Και που λογικα δεν αναμενοταν να κανει... Κατανοουμε οτι αυτο το ''κατι'' μπορει να το βρει μπροστα του απο τον συγκεκριμενο σκυλο σε ΧΧ μελλοντικες-διαφορετικες καταστασεις;

Ο σκυλος, ο συγκεκριμενος σκυλος, εν δυναμει θα το ξανακανει οταν θα συντεξουν παλι καποιοι ΧΧ λογοι και συνθηκες(επαναλαμβανουμε ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ σε μελος της οικογενειας), ο Νασος θα μπορεσει να το ''ακυρωσει'' ως ενδεχομενο;

Ειμαστε ολοι μαζι του και ολοι θελουμε να πετυχει, απλα πρεπει να δει ρεαλιστικα το θεμα του και οχι ρομαντικα οπως το βλεπουν καποιοι εκ του μακρωθεν.

Συγνωμη αν φαινεται απολυτος ο τροπος που γραφω, αλλα εδω εχουμε μια ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ενεργεια και δεν ειμαι απο αυτους που σε κατι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ θα ψαξουν να βρουν δικαιολογιες. Λυσεις και διαχειριση του προβληματος, ναι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ανακατεύομαι επειδή αναφέρατε τα Golden retrievers...και θα διαφωνήσω μαζί σας. Από όλες τις μεγαλόσωμες ας πούμε ράτσες, τα Golden έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να ενφανίσουν τέτοια τρέλα.
Επίσης, μη συγκρίνετε επουδενί τα Ευρωπαικά αίματα Golden με τα Αμερικάνικα αίματα.Η εκτροφή έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία για αυτό άλλωστε τραβάμε τα μαλλιά μας και φωνάζουμε "επιλεκτική και σωστή εκτροφή" Η κυριαρχικότητα έχει να κάνει σε τεράστιο ποσοστό και με τη κληρονομικότητα. Ο λάθος χειρισμός από τον ιδιοκτήτη απλά θα χειροτερέψει τη κατάσταση, αλλά ειδικά στα retrievers η ανοχή του σκύλου σε "λάθος χειρισμούς" ιδιοκτήτη είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με άλλες φυλές. Επίσης, ένα Golden που θα δείξει κάποια μικρά σημάδια κυριαρχικότητας (με μπάλες κυρίως), μπορεί να διορθωθεί πάρα πολύ εύκολα...Άρα μη τα μπερδεύουμε ...:):)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ίσως λιγότερο ιδανικοί από ότι πιστευτούμε. Στην έρευνα που έγινε εδώ τα περισσότερα δαγκώματα σε παιδιά ήταν από ΓΠ, ροτ νούμερο 2 και γκολντεν νούμερο 3
Η έρευνα ήταν Αμερικάνικη?

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ειναι οτι το εκανε και οχι γιατι το εκανε.
Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ του Νασου(θα) πρεπει να ειναι οχι να παιξει ζαρια και να περιμενει να φανει τυχερος, αλλα να βρει πως θα διασφαλισει οτι δεν θα το ξανακανει. Ο σκυλος ομως εκανε κατι που(δεν) ειχε ξανακανει! Και που λογικα δεν αναμενοταν να κανει... Κατανοουμε οτι αυτο το ''κατι'' μπορει να το βρει μπροστα του απο τον συγκεκριμενο σκυλο σε ΧΧ μελλοντικες-διαφορετικες καταστασεις;

Ο σκυλος, ο συγκεκριμενος σκυλος, εν δυναμει θα το ξανακανει οταν θα συντεξουν παλι καποιοι ΧΧ λογοι και συνθηκες(επαναλαμβανουμε ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ σε μελος της οικογενειας), ο Νασος θα μπορεσει να το ''ακυρωσει'' ως ενδεχομενο;

Ειμαστε ολοι μαζι του και ολοι θελουμε να πετυχει, απλα πρεπει να δει ρεαλιστικα το θεμα του και οχι ρομαντικα οπως το βλεπουν καποιοι εκ του μακρωθεν.

Συγνωμη αν φαινεται απολυτος ο τροπος που γραφω, αλλα εδω εχουμε μια ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ενεργεια και δεν ειμαι απο αυτους που σε κατι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ θα ψαξουν να βρουν δικαιολογιες. Λυσεις και διαχειριση του προβληματος, ναι.
ICE συμφωνω απολυτα με τη διασταση που δινεις στο θεμα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ωραία όλα αυτά, ο καθένας λέει ότι νομίζει.
Το ερώτημα του dj θα το απαντήσει κανένας???????????????????

Αξίζει να ρισκάρεις τα παιδιά σου μπας και ''γινεί καλά'' ο σκύλος?
Αυτές είναι προσωπικές επιλογές, για μένα αξίζει, όχι για το σκύλο, για το παιδί σου. Είναι μέρος της ζωής να μάθει να αντιμετωπίζει κίνδυνους χωρίς φοβίες. Υπερπροστασία καταστρέφει πολλά παιδιά. Εκτός και αν πρόκειται για ιδιοπαθή μορφή επιθετικότητας.

Περιστατικό από μάθημα ιππασίας σε ηλικια περιπου 7-8 χρονών. Όλο το χειμώνα έκαναν μάθημα στην κλειστή πίστα και μια ωραία ανοιξιάτικη ημερα έβγαλαν τα παιδιά στην εξωτερική. Το πρώτο μάθημα της σεζόν σε ανοιχτό χώρο. Το άλογο της κόρης μου αφηνίασε, αυτή δεν αντέδρασε ψύχραιμα αλλά άρχισε να ουρλιάζει, με αποτέλεσμα να εξιτάρει το άλογο ακόμα περισσότερο, το οποίο άρχισε να πηδάει εμπόδια, να κλωτσάει γύρω του κλπ και κάποια στιγμη την ρίχνει, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει.

Τι έπρεπε να κάνω; Να την χαϊδολογήσω, να την πάρω στην αγκαλιά μου και να μείνει με φοβίες;
Προτίμησα να της πω ότι αυτά συμβαίνουν και ότι πρέπει να μάθει να χειρίζεται τετοιες καταστάσεις. Και πήγαμε στην εσωτερική πίστα, ηρεμήσαμε το άλογο και συνέχισε το μάθημα μέσα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Βασίλη,

Συμφωνώ...
Απλά, αυτό το σκυλί δεν ήταν "τρελλό"... έγινε τρελλό (έστω, είχε κάποιο υπόβαθρο) από μιά σειρά λάθος χειρισμών...

Σου θυμίζω ότι γράφω από το γραφείο... και δεν έχω στη διάθεσή μου το βιβλίο για να μεταφέρω περισσότερα (ότι θυμάμαι)...
Η βιβλιογραφία (και έχω διαβάσει αρκετή) παραθέτει πολλά παραδείγματα, ακόμα και σε σκυλιά που δεν έχουν τάση εκδήλωσης rage syndrome...

Για παράδειγμα, αρσενικός σκύλος (Chesapeak Bay Retriever - "θηρίο" σε ανάπτυξη), κατά τον (συνεπή - φιλότιμο - επιμελή) ιδιοκτήτη του, είχε εκδηλώσει σαφείς τάσεις κυριαρχικότητας και, ενδεχομένως, Dominance Aggression... μέχρι του σημείου που (μπροστά στον ιδιοκτήτη) ανέβαινε στο κρεβάτι και ουρούσε, όταν ο ιδιοκτήτης τον "αμφισβητούσε"...
Μετά την αξιολόγηση συμπεριφοράς κλπ., αποδείχθηκε ότι ο σκύλος, όχι μόνο δεν ήταν κυριαρχικός (σε όποιο βαθμό), αλλά ήταν προς τη φοβική πλευρά και εκδηλωνόταν έτσι, ξέροντας ότι είναι η μόνη περίσταση που ο ιδιοκτήτης τα έχανε και σταματούσε την ισχυρή πίεση - εκφοβισμό...

Πολλά παραδείγματα, Βασίλη, από σκυλιά που (εξαρχής) δεν αξιολογήθηκαν σωστά και δεν τους δόθηκε ο κατάλληλος χειρισμός - προσανατολισμός...

Και, ναι, ο κυριαρχικός σκύλος δεν είναι απαραίτητα τρελλός... απλά, θέλει ειδικό χειρισμό...

Υ.Γ. Μη με παρεξηγείς, γράφω βιαστικά και μπορεί να μην εκφράζω ακριβώς αυτό που θέλω να πω...
Κάποιες συμπεριφορές ερμηνεύνται λάθος, αυτό είναι σίγουρο. Το θέμα όμως είναι το κόστος που έχουν οι συμπεριφορές αυτές. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τυχόν τίμημα μέχρι να βρούμε τι φταίει; Ειδικά όταν δεν είμαστε μόνοι και κινδυνεύει η ακεραιότητα άλλων, της οικογένειάς μας πχ.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Αν την κορη σου ομως Αλεξια την πεταγε σε κανα δεντρο και της εκανε την μουρη κρεας η της εσπαγε κανα αυχενα θα την ξανανεβαζες πανω στο αλογο?Και εχει διαφορα να κανει ιππασια ενα παιδι μια φορα την βδομαδα και αλλο να εχεις ενα σκυλο που δεν ξερεις πως θα αντιδρασει 24/7.Και εχει διαφορα παλι να μαθαινουμε σε ενα παιδι πως θα αντιμετωπιζει καταστασεις δυσκολες και διαφορα να το εκθετουμε σε κινδυνο καθημερινα για να μαθει να τις αντιμετωπιζει..

Last edited:

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ποτέ δε ξέρουμε πως μπορεί να αντιδράσει ένας σκύλος, είτε είναι "δυναμικής φυλής" είτε οχι.
Και ναι σαφώς ο σκύλος της "δυναμικής φυλής" θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά....

Άρα.. με αυτά τα δεδομένα, οικογένεια με μικρά παιδιά "απαγορεύεται" να έχει κατοικίδιο σκύλο "δυναμικής φυλής"? Γιατί με όλα αυτά που διαβάζω εδώ αυτό το συμπέρασμα βγάζω.

Νάσο περαστικά στο Πολύνη! :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η κόρη της Αλεξίας, θα ξανά πέσει και θα ξανά πέσει από το άλογο...και μπορεί και να σπάσει και πόδια και κλείδες κλπ. Στην ιππασία αυτά δεν τα γλυτώνεις. και συμφωνώ μαζί της ότι δεν τα χαιδολογείς...δεν τα αφήνεις να συνεχίσουν με φοβίες γιατί το έχασες το παιχνίδι..
Και εγώ ως παιδί δαγκώθηκα από Ντομπ...και αν δεν ήταν η απολύτως ψύχραιμη και ¨"αδιάφορη" συμπεριφορά της μητέρας μου...μάλλον τώρα θα φοβόμουν τα σκυλιά...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αν την κορη σου ομως Αλεξια την πεταγε σε κανα δεντρο και της εκανε την μουρη κρεας η της εσπαγε κανα αυχενα θα την ξανανεβαζες πανω στο αλογο?Και εχει διαφορα να κανει ιππασια ενα παιδι μια φορα την βδομαδα και αλλο να εχεις ενα σκυλο που δεν ξερεις πως θα αντιδρασει 24/7.
Ναι θα την ξαναανεβαζα. Και χαίρομαι που έτσι αντιδρά και ίδια τώρα που είναι πλέον ενήλικη. Είχε ατύχημα με το αλεξίπτωτο, άσχημο σπάσιμο, την τελευταία βίδα τα Χριστούγεννα θα την βγάλουν. Έχασε φίλο τος από τον όμιλο. Και όμως, με το που της έδωσε ο ορθοπεδικός το οκ ξανάρχισε την προπόνηση.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ποτέ δε ξέρουμε πως μπορεί να αντιδράσει ένας σκύλος, είτε είναι "δυναμικής φυλής" είτε οχι.
Και ναι σαφώς ο σκύλος της "δυναμικής φυλής" θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά....

Άρα.. με αυτά τα δεδομένα, οικογένεια με μικρά παιδιά "απαγορεύεται" να έχει κατοικίδιο σκύλο "δυναμικής φυλής"? Γιατί με όλα αυτά που διαβάζω εδώ αυτό το συμπέρασμα βγάζω.

Νάσο περαστικά στο Πολύνη! :)
Μιλαμε για τον Φιντελ, τον ''προεδρο''. Ασχετου φυλης και αρχαιας ελληνικης ιστοριας, η ιππασιας, ξιφασκιας, κολυμβησης, αναρριχησης, παρα 5΄,...κλπ. Επισης ασχετως τι εκαναν οι λυκοι πριν απο 147.000 χρονια στο βουνο στις δικες τους αγελες. Ο Φιντελ, ειναι ο Φιντελ. Ο γνωστος ''προεδρος''...:)

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Ναι θα την ξαναανεβαζα. Και χαίρομαι που έτσι αντιδρά και ίδια τώρα που είναι πλέον ενήλικη. Είχε ατύχημα με το αλεξίπτωτο, άσχημο σπάσιμο, την τελευταία βίδα τα Χριστούγεννα θα την βγάλουν. Έχασε φίλο τος από τον όμιλο. Και όμως, με το που της έδωσε ο ορθοπεδικός το οκ ξανάρχισε την προπόνηση.
Εγω δεν ειπα να μην ξαναερθουν τα παιδια σε επαφη με σκυλο και να τους μεινουν φοβιες.Μαλιστα ας ειναι και παλι μπουλμαστιφ το σκυλι που θα ξαναεχουν επαφη.Το θεμα ειναι το σκυλι που θα συναναστρευονται τα παιδια να ειναι ισορροπημενο και να ξερει πως να φερθει και φυσικα οχι απροβλεπτο...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εγω εχω τσακιστει με μηχανη πολλες φορες στο βουνο και εχω χασει φιλους με μηχανες. Προβλημα μου ειναι αυτο. Πρεπει ομως να ανεβασω και την κορη μου στη μηχανη και να παμε για μοτοκρος?

Οπως πολυ σοφα ειπε ο Ice, μιλαμε για την προεδραρα τωρα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγω δεν ειπα να μην ξαναερθουν τα παιδια σε επαφη με σκυλο και να τους μεινουν φοβιες.Μαλιστα ας ειναι και παλι μπουλμαστιφ το σκυλι που θα ξαναεχουν επαφη.Το θεμα ειναι το σκυλι που θα συναναστρευονται τα παιδια να ειναι ισορροπημενο και να ξερει πως να φερθει και φυσικα οχι απροβλεπτο...
Πάντα υπάρχει ρίσκο να πάει κάτι στραβά

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τετοιες ωρες μου λειπει απιστευτα η Ζιβαγκο (για να θυμηθουμε και των θεμα των "χαμενων")

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
λίγο άσχετο αλλα αναρωτιέμαι πως κάνουν risk assasment οι ασφαλιστικές του εξωτερικού για τα σκυλιά...

Status
Κλειδωμένο θέμα