Αδέσποτα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.922
Ο οποίος "άλλος"... τις τελευταίες μέρες γαυγίζει - κλαίει (κυριολεκτικά!!!) σαν λύκος τα βράδια και οι γριές της γειτονιάς σταυροκοπιούνται και φτύνουν τον κόρφο τους... φοβούμενες το χειρότερο...:cool:
Γιατί, φαίνεται, υπάρχει θηλυκιά σε οίστρο κάπου κοντά...
Και χτες βράδυ με ξεφτίλισε... περπάταγε σαν σαύρα... σερνόταν σχεδόν στο έδαφος, για να τραβήξει και την ελάχιστη μυρωδιά που μπορούσε, μιάς και η σκύλα φαίνεται ότι πέρασε από το πεζοδρόμιό μας...
Χαχαχαχαχααα θεός ο Κάσπερ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.102
Είχα κι εγώ, μία λοξή κάποτε, κάπου στην γειτονιά, που μάζευε λέει υπογραφές, για να διώξω τον Σώτο!!! γιατί ούρλιαζε κι αυτός έτσι, και της θύμιζε λέει τον άντρα της, που είχε πεθάνει :-k:shock:
Πάνε χρόνια, βέβαια από τότε...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Άλλη πνοή έδωσε ο johnK στο θέμα....
Ε, τι να λέμε τώρα...:cool:
ή αλήθεια, όμως, είναι πως είναι στα ντουζένια του αυτές τις μέρες και κυκλοφορούμε όλοι με τσίγκινα...;)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Γιατί, φαίνεται, υπάρχει θηλυκιά σε οίστρο κάπου κοντά...
Και χτες βράδυ με ξεφτίλισε... περπάταγε σαν σαύρα... σερνόταν σχεδόν στο έδαφος, για να τραβήξει και την ελάχιστη μυρωδιά που μπορούσε, μιάς και η σκύλα φαίνεται ότι πέρασε από το πεζοδρόμιό μας...
Άξιος!!!:cool:

Πως βρέθηκε το καράβι στο βουνό είπαμε;;;;;

Last edited:

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ε, τι να λέμε τώρα...:cool:
ή αλήθεια, όμως, είναι πως είναι στα ντουζένια του αυτές τις μέρες και κυκλοφορούμε όλοι με τσίγκινα...;)
χαχαχα, θυμασαι αυτο που μας εβαζαν στο στρατο στη σουπα τις πρωτες 18 μερες ; ε, ριξτου λιγακι και θα καλμάρει :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
χαχαχα, θυμασαι αυτο που μας εβαζαν στο στρατο στη σουπα τις πρωτες 18 μερες ; ε, ριξτου λιγακι και θα καλμάρει :)
Αυτό το αντικούκου μάλλον ήταν σαν τα ναρκωτικά που σου ρίχνουν στα μπαρ μέσα στο ποτό.

Υ.Γ. Ακόμα τα ψάχνω αυτά τα μπαρ.:grin:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
JohnK με εκπλήσσει η αδιαφορία σου.... πώς μπορεις και μας λες ότι δεν αφηνεις τον "αλλο" να αλληλεπιδράσει???????????? Γιατι του στερεις τη φύση του???????????? Επισης βγάλτε και τα τσιγκινα, αλληλεπιδραση λέμε!

Mareco, φαντασου πώς ουρλιαζε ο αντρας της όταν την εβλεπε μες τη νυχτα μπροστά του....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα, everybody !!!:)

...Πως βρέθηκε το καράβι στο βουνό είπαμε;;;;;
Βασίλη μου, εύκολα! Σχεδόν, χωρίς να το καταλάβει...;)
τώρα, μη μου πεις ότι θέλεις να σου απαντήσω ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή την ώρα (που τα παιδιά - και τα σκυλιά - είναι ξύπνια) και ΑΚΡΙΒΩΣ στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο...

Από πού ψωνίζετε τσίγκινα? Χρειάζομαι κι εγώ αυτές τις μέρες..
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν στο εμπόριο και κάνουμε ιδιοκατασκευές...

Να φανταστείς ότι, χτες βράδυ, πήγε να "αλληλεπιδράσει" μαζί μου, όταν μπήκα σπίτι και παραλίγο να μου σκίσει το καλσόν (συγγνώμη, το κουστούμι ήθελα να πω)...

ΑΝ υποψιαστώ ότι "πήγαμε" στρατό μαζί... θα προδώσεις την ηλικία σου!:rolleyes:

JohnK με εκπλήσσει η αδιαφορία σου.... πώς μπορεις και μας λες ότι δεν αφηνεις τον "αλλο" να αλληλεπιδράσει???????????? Γιατι του στερεις τη φύση του???????????? Επισης βγάλτε και τα τσιγκινα, αλληλεπιδραση λέμε!
...and, last but not least...

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη... αλλά την τελευταία φορά που πήγα να "απελευθερωθώ" από αυτό τον κονφορμισμό και να επιτρέψω την "αλληλεπίδραση" από απόσταση 8-10 μέτρων περίπου (και δεν του έκοψα το κεφάλι, απλά τον "σκυλόβρισα" και τον κράτησα ακίνητο), εισέπραξα την ερώτηση: "μα τι άνθρωποι είστε εσείς? φονιάδες είστε?"...:D

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Αυτό το αντικούκου μάλλον ήταν σαν τα ναρκωτικά που σου ρίχνουν στα μπαρ μέσα στο ποτό.

Υ.Γ. Ακόμα τα ψάχνω αυτά τα μπαρ.:grin:
OΙ αποψεις διίστανται . Υπαρχουν πολλοι που το υποστηρίζουν σθεναρά :) Θυμαμαι χαρακτηριστικά ενα φιλο εκει στην Κομοτηνη που υπηρετησα που απο οτι μας ελεγε στο καψιμι, μεσα στο στρατοπεδο ηταν μονιμως ..ζυμαρι και εκτος στρατοπέδου μονιμως ..κολώνα της ΔΕΗ :) ε, δε μπορεί να ηταν τυχαιο :)

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Η συζήτηση είναι καθαρά φιλοσοφική. Αλλά να είσαι σίγουρη ότι ο άστεγος θα προτιμούσε χίλιες φορές να κοιμάται σε ένα κελί με θέρμανση και τρεις μερίδες φαγητό τη μέρα παρά να κοιμάται στα παγκάκια και να τραβιέται στα συσσίτια. Έτσι και το ζώο. Χίλιες φορές να είναι έγκλειστο και ασφαλές παρά να γυνράει ελεύθερο και ωραίο στους δρόμους. Το καλύτερα μιας ώρας ελευθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή γράφτηκε σε άλλη εποχή, στις μέρες μας δεν παίζει.

Έχεις δει ποτέ σκύλα έγκυο πατημένη στο δρόμο;

Να τη χέσω την ελευθερία αν δεν έχω να φάω και η ζωή διατρέχει κίνδυνο κάθε ώρα και στιγμή. Αυτά είναι θεωρίες εκ του ασφαλούς.
Άλλωστε για ποια ελευθερια μιλάς. Εσύ θεωρείς πως είσαι ελεύθερη; Πλανάσαι πλάνην οικτρά.
Την περίμενα αυτή την απάντηση. Ναι όντως δεν υπάρχει ελευθερία. Και ίσως ο άστεγος παρακαλούσε να είναι σε ένα κελί με θέρμανση. Αυτός που θα ήταν στο κελί πάλι να παρακαλούσε να είναι έξω έστω και χωρίς θέρμανση. Το σίγουρο είναι ότι έχω δει πάρα πολλές περιπτώσεις πρώην "αδέσποτων", κλεισμένων κάπου, και τα οποία ζητάνε σαν τρελά το έξω. Γιατί άραγε?

Επίσης έχω δει ημιαδέσποτα πολύ πιο ευτυχισμένα από δεσποζόμενα που βαριούνται τη ζωή τους. Ίσως δε ζουν τόσα χρόνια όσο τα δεσποζόμενα, όμως επειδή ακριβώς το ζώο δεν έχει συναίσθηση του θανάτου του ζει την κάθε στιγμή, και αυτό που μετράει είναι το πώς ζει και όχι το πόσο ζει.

gefil

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2013
129
68
48
Nea Smirni
www.facebook.com
Εκτος απο την αντιλογια και τις αμπελοφιλοσοφιες , τι θες να πεις ακριβως με αυτο το θεμα ρε σερενατα ?
Το σκεφτόμουν και εγώ αυτό... Δεν καταλαβαίνω τον σκοπό που εξυπηρετεί το θέμα αλλά η εξέλιξη του είναι χρήσιμη αν θέλεις να μάθεις για τις "αλληλεπιδράσεις"... χαχα

D

Deleted member 14614

Guest
Πάντως έχει ένα ταλέντο η Sokofreta, πρέπει να το παραδεχτούμε. Εκεί που ξεκινάει το thread και έχεις κοκκινήσει από τα νεύρα σου, στη συνέχεια εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο που γελάς συνεχώς από τα σχόλια. Ανυπομονώ για το επόμενο θέμα του τύπου "τα puppy mills σώζουν ζωές" ή "οι παρεξηγημένες ιδιωτικές γέννες".

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Την περίμενα αυτή την απάντηση. Ναι όντως δεν υπάρχει ελευθερία. Και ίσως ο άστεγος παρακαλούσε να είναι σε ένα κελί με θέρμανση. Αυτός που θα ήταν στο κελί πάλι να παρακαλούσε να είναι έξω έστω και χωρίς θέρμανση. Το σίγουρο είναι ότι έχω δει πάρα πολλές περιπτώσεις πρώην "αδέσποτων", κλεισμένων κάπου, και τα οποία ζητάνε σαν τρελά το έξω. Γιατί άραγε?

Επίσης έχω δει ημιαδέσποτα πολύ πιο ευτυχισμένα από δεσποζόμενα που βαριούνται τη ζωή τους. Ίσως δε ζουν τόσα χρόνια όσο τα δεσποζόμενα, όμως επειδή ακριβώς το ζώο δεν έχει συναίσθηση του θανάτου του ζει την κάθε στιγμή, και αυτό που μετράει είναι το πώς ζει και όχι το πόσο ζει.
Είναι κι αυτό μια άποψη, η οποία μπορεί να περιέχει και ένα μέρος αλήθειας. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, αν αυτό πιστεύεις, όταν έλεγες ότι θέλεις έναν σκύλο που να του αρκεί η μία βόλτα τι εννοούσες; Μία βόλτα των 23 ωρών μήπως;

Επίσης υπάρχουν πολλές περιπτώσεις δεσποζόμενων, που ζητάνε σαν τρελά το έξω, ακόμη κι αν πέρασαν μόνο μερικά λεπτά που γύρισαν από μεγάλη βόλτα. Κι αυτά δύστυχα είναι; Να τα βγάλουμε στους δρόμους να ευτυχίσουν λίγο;

Το βρίσκω ενδιαφέρον πάντως πώς κάποιος που δεν είχε ποτέ σκύλο και δηλώνει ότι δεν ξέρει αρκετά για τους σκύλους έχει τόσο απόλυτες απόψεις για το τι τους κάνει ευτυχισμένους...

Ghostdoc πρόκειται προφανώς για ένα θέμα που έχει ξεφύγει πολύ, και μπορεί και να μην έχει καν πραγματικό θέμα πια. Αλλά πιστεύεις πραγματικά ότι έχει να κάνει με τη θεματολογία του forum το πότε κάνει κούκου στους φαντάρους;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι

Είχες πει πως δεν είχες ποτέ σου σκύλο και πως είχες ένα γατούλι επομένως δεν έχεις προσωπικές εμπειρίες για την ψυχοσύνθεση των σκύλων. Ο σκύλος είναι ζώο της αγέλης, η γάτες είναι πιο μονόχνοτες. Αυτό που εσύ περιγράφεις είναι σαν να φωτογραφίζεις μια γάτα. Τα σκυλιά είναι αρκετά διαφορετικά. Αυτό στο λέω γιατί πάντα είχα και γατιά και σκυλιά, και τώρα έχω μια γάτα και δυο σκύλες.

Άλλα ζώα οι γάτες. Εμείς μένουμε και σε περιοχή που δεν είναι αστικό κέντρο και το βλέπω πως η γάτα μας έχει ξενοδοχείο, φαΐ και ύπνος. Το χειμώνα βέβαια η ρουφιάνα δεν ξεκολλάει από τον καναπέ.
Οι σκύλες είναι πιο ανθρωποκεντρικές. Θέλουν να είναι μαζί μας στον ίδιο χώρο, χειμώνα καλοκαίρι.

Πίστεψέ με, δεν είναι πιο ευτυχισμένα τα αδέσποτα ή τα ημιδεσποζόμενα. Ο σκύλος είναι όπως μάθει ενώ η γάτα που είναι πιο αγρίμι, που στην ουσία δεν είναι εξημερωμένη και ο μόνος λόγος που δεν αποτελούμε λεία για αυτή είναι πως της πέφτουμε λίγο μεγάλοι, σίγουρα προτιμά την κατάσταση που περιγράφεις. Μη συγχέεις όμως τη γάτα με το σκύλο βασιζόμενη στις προσωπικές σου εμπειρίες γιατί μιλάμε για δυο εντελώς διαφορετικές ψυχοσυνθέσεις.

Ira73

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2013
197
3
Υποψιαζομαι οτι η σοκοφρετα ειναι τετραποδο που εχει μαθει να χρησιμοποιει το ιντερνετ , με απολυτο σκοπο να κανει ψυχαναλυση στους ανθρωπους , και να εκφραση την αναγκη των ζωων να ειναι ελευθερα στη φυση , να αλλιλεπιδρουν με το περιβαλλον χωρις την παρεμβαση των διποδων .... δεν μας θελουν ρε παιδια τα ζωα μας τελικα , δε γουσταρουν ουτε φροντιδα ,ουτε βολτες , ουτε σταθερο σπιτι , ουτε να μην τα δερνουν τα στοιχεια της φυσης , ουτε να τα μαζεψει καποια φιλοζωικη και να τα φροντισει μεχρι να υιοθετηθουν , απλα τα πραγματα .... Εγω πειστικα , θα αμολησω τον πριγκιπα να ζησει ελευθερος στα βουνα , να επιστρεψει στη φυση , να ερθει σε επαφη με το αρχεγονο πνευμα των προγονων του ....

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ghostdoc πρόκειται προφανώς για ένα θέμα που έχει ξεφύγει πολύ, και μπορεί και να μην έχει καν πραγματικό θέμα πια. Αλλά πιστεύεις πραγματικά ότι έχει να κάνει με τη θεματολογία του forum το πότε κάνει κούκου στους φαντάρους;
Απολύτως καμία σχεση, ακριβως γι αυτο το λόγο και γράφτηκε, προσπάθεια να ελαφρύνω τη βαριά ατμόσφαιρα ηταν ;-) . Χρειάζεται και αυτο πότε πότε, διαφορετικα θα αναλωνόμαστε σε ατελείωτες, και γι αυτο πληκτικες, συζητήσεις. Το χιούμορ ειναι υγεία :) . Πέρα απ αυτο, οπως σωστα είπες , το θέμα εχει ξεφυγει, όπως εχει ξεφυγει και η λεκτική μας ευγένεια . Τοσο δυσκολο ειναι πια να αποδεχτούμε τη διαφορετική αποψη, ηθελα να ξερα . Οραματίζομαι ένα φόρουμ φιλόξενο προς όλους , αιθεροβατώ ;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...Πίστεψέ με, δεν είναι πιο ευτυχισμένα τα αδέσποτα ή τα ημιδεσποζόμενα...

2) ...η γάτα που είναι πιο αγρίμι, που στην ουσία δεν είναι εξημερωμένη και ο μόνος λόγος που δεν αποτελούμε λεία για αυτή είναι πως της πέφτουμε λίγο μεγάλοι...
Απ' ότι καταλαβαίνεις, και χτες που μπήκα προσπάθησα να δώσω ένα "ευχάριστο" τόνο στην όλη συζήτηση, χωρίς να θέλω τη διακωμωδήσω... αλλά, αν σοβαρευτώ λιγάκι, έχεις δίκιο και στα δύο:

1) Εδώ η συζήτηση γίνεται πιο φιλοσοφική, του τύπου "να ζει κανείς ή να μη ζει"... ή "να έχει γνήσιες πινακίδες κανείς ή να μην έχει"...
Νάχαμε να λέγαμε, δηλαδή...

Στο ένα άκρο της φλοσοφίας, η "Μητέρα Φύση" είναι σκληρή... πολύ!

Μόλις προχτές, έβλεπα στο Nat Geo WIld, μία λεοπάρδαλη ("αδέσποτη", δηλαδή) να γυρνάει από το κυνήγι και να αντικρίζει το τελευταίο κουτάβι της (τα άλλα δύο τα είχε φάει η "μαρμάγκα" - βλέπε ύαινες) να έχει πιαστεί το πίσω πόδι του από ένα χαμηλό κλαδί δέντρου και να έχει κρεμαστεί και σπάσει τη λεκάνη του...
Η αντίδρασή της, αν και αναμενόμενη από εμένα, ήταν "ορθολογιστική":
Το ξεκρέμασε, το χάϊδεψε, το φίλησε, του έκανε μασάζ... το "έκλαψε" για πολλή ώρα... και, απλά, γύρισε την πλάτη και έφυγε... και το κουταβάκι, σύρθηκε με τα μπροστινά του πόδια, δίπλα σ' ένα δέντρο, καθορίζοντας την τελευταία κατοικία του...

Τηρουμένων των αναλογιών, αυτό ισχύει και με τα αδέσποτα - ημιδεσποζόμενα...

Π.χ., οι δικές μου γριούλες, παρότι τρώνε, πίνουν και έχουν στην πιλοτή μας τα κρεβατάκια τους... προ ημερών που είχε τρομερό κρύο, χώθηκαν μέσα στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας και τρομάξαμε να τις βγάλουμε... θα ερχόντουσαν άνετα στο σπίτι μας εκείνο το βράδυ...
Από την άλλη, θα μου πεις, τα δικά μου σκυλιά είναι παθητικοί καπνιστές (no kidding) και αυτό μπορεί να τους στερήσει χρόνο ζωής (όπως και σε μένα!)... αλλά, παρά το ντουμάνι, έρχονται τα κρύα βράδια και χώνονται στα πόδια μου...

Τι άλλο μπορείς να πεις, Βασίλη μου, παρά: "απ' τη ζωή στο θάνατο είν' ένα μονοπάτι......."!!!

2) Ναι ΣΕ ΟΛΑ!

Υ.Γ. Και δεν της πέφτουμε της γάτας καθόλου μεγάλοι: Ο μόνος που μπορεί (όποτε γουστάρει) και καταδυναστεύει τον Casper... είναι ο γάτος!!!

Last edited: