1) ...Πίστεψέ με, δεν είναι πιο ευτυχισμένα τα αδέσποτα ή τα ημιδεσποζόμενα...
2) ...η γάτα που είναι πιο αγρίμι, που στην ουσία δεν είναι εξημερωμένη και ο μόνος λόγος που δεν αποτελούμε λεία για αυτή είναι πως της πέφτουμε λίγο μεγάλοι...
Απ' ότι καταλαβαίνεις, και χτες που μπήκα προσπάθησα να δώσω ένα "ευχάριστο" τόνο στην όλη συζήτηση, χωρίς να θέλω τη διακωμωδήσω... αλλά, αν σοβαρευτώ λιγάκι, έχεις δίκιο και στα δύο:
1) Εδώ η συζήτηση γίνεται πιο φιλοσοφική, του τύπου "να ζει κανείς ή να μη ζει"...
ή "να έχει γνήσιες πινακίδες κανείς ή να μην έχει"...
Νάχαμε να λέγαμε, δηλαδή...
Στο ένα άκρο της φλοσοφίας, η "Μητέρα Φύση" είναι σκληρή... πολύ!
Μόλις προχτές, έβλεπα στο Nat Geo WIld, μία λεοπάρδαλη ("αδέσποτη", δηλαδή) να γυρνάει από το κυνήγι και να αντικρίζει το τελευταίο κουτάβι της (τα άλλα δύο τα είχε φάει η "μαρμάγκα" - βλέπε ύαινες) να έχει πιαστεί το πίσω πόδι του από ένα χαμηλό κλαδί δέντρου και να έχει κρεμαστεί και σπάσει τη λεκάνη του...
Η αντίδρασή της, αν και αναμενόμενη από εμένα, ήταν "ορθολογιστική":
Το ξεκρέμασε, το χάϊδεψε, το φίλησε, του έκανε μασάζ... το "έκλαψε" για πολλή ώρα... και, απλά, γύρισε την πλάτη και έφυγε... και το κουταβάκι, σύρθηκε με τα μπροστινά του πόδια, δίπλα σ' ένα δέντρο, καθορίζοντας την τελευταία κατοικία του...
Τηρουμένων των αναλογιών, αυτό ισχύει και με τα αδέσποτα - ημιδεσποζόμενα...
Π.χ., οι δικές μου γριούλες, παρότι τρώνε, πίνουν και έχουν στην πιλοτή μας τα κρεβατάκια τους... προ ημερών που είχε τρομερό κρύο, χώθηκαν μέσα στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας και τρομάξαμε να τις βγάλουμε... θα ερχόντουσαν άνετα στο σπίτι μας εκείνο το βράδυ...
Από την άλλη, θα μου πεις, τα δικά μου σκυλιά είναι παθητικοί καπνιστές (no kidding) και αυτό μπορεί να τους στερήσει χρόνο ζωής (όπως και σε μένα!)... αλλά, παρά το ντουμάνι, έρχονται τα κρύα βράδια και χώνονται στα πόδια μου...
Τι άλλο μπορείς να πεις, Βασίλη μου, παρά: "απ' τη ζωή στο θάνατο είν' ένα μονοπάτι......."!!!
2) Ναι ΣΕ ΟΛΑ!
Υ.Γ. Και δεν της πέφτουμε της γάτας καθόλου μεγάλοι: Ο μόνος που μπορεί (όποτε γουστάρει) και καταδυναστεύει τον Casper... είναι ο γάτος!!!