Αδέσποτα

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Οι σωστότεροι τρόποι για την απόκτηση σκύλου είναι οι εξής 3:

• Κατευθείαν υιοθεσία από τον δρόμο
• Κατευθείαν υιοθεσία από την Φιλοζωική
• Από εκτροφέα

Αυτούς τους 3 τρόπους υποστηρίζει ετούτο εδώ το forum!
Εάν θέλεις να ακολουθήσεις καλώς, αν όχι και επιμένοντας να λες αυτά που λες, ναι θα είσαι δακτυλοδεικτούμενη!
Λυπάμαι αλλά και εγώ και ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του σε αυτό εδώ το φόρουμ και παντού. Και η δική μου γνώμη είναι ότι οι εκτροφείς και οι φιλοζωικές δεν είναι πάντα αυτοί με τους οποίους θα ήθελε κάποιος να συναναστραφεί.

Καλό να υποστηρίζουμε την ευζωία των ζώων όμως υπάρχει και η ευζωία των ανθρώπων. Κάποιος πρέπει να τους υπερασπιστεί και αυτούς. Και εγώ τολμώ να τους υπερασπιστώ!

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Λυπάμαι αλλά και εγώ και ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του σε αυτό εδώ το φόρουμ και παντού. Και η δική μου γνώμη είναι ότι οι εκτροφείς και οι φιλοζωικές δεν είναι πάντα αυτοί με τους οποίους θα ήθελε κάποιος να συναναστραφεί.

Καλό να υποστηρίζουμε την ευζωία των ζώων όμως υπάρχει και η ευζωία των ανθρώπων. Κάποιος πρέπει να τους υπερασπιστεί και αυτούς. Και εγώ τολμώ να τους υπερασπιστώ!

Βρε σοκοφρέτα γίνεσαι γραφική. Σταμάτα επιτέλους :p

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μην κανεις καλε υποδειξεις λέμε.... control freak.... ειδικά εσύ που στερείς τον Τζιμη και την αλληλεπίδραση του με τη φύση και τους φιλεύσπλαχνους ανθρώπους!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αυτό που κολλάει????

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δηλαδή;Τι θες ακριβώς θες να πεις;

Frini_696

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
130
6
Θελει να πει οτι οι ανθρωποι προκειμενου να αισθανονται καλα μπορουν να αποκτησουν εναν σκυλο απο οποιο μερος γουσταρουν χωρις να τους νοιαζει , για να καλυψουν τα συναισθηματικα κενα τους εχοντας υποχειριο ενα σκυλο συμβαλοντας στις εγκληματικες πραξεις που ολα τα κακα μελη του φορουμ κατακρινουν.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Όπως δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια, έτσι δεν είναι και όλες οι φιλοζωικές/σωματεία ίδιες/ίδια. Υπάρχουν κάποιες που κάνουν δουλειά και με το παραπάνω και κάποιες άλλες που για μένα προσωπικά, χίλιες φορές να βρίσκονταν τα ζώα που "περιθάλπτουν", στο δρόμο. Απο κει και πέρα..ο καθένας κάνει ότι μπορεί και μέχρι όπου αντέχει η ψυχολογία του και η τσέπη του. Εγω πχ προτιμώ να κάνω πράγματα μόνη μου για πολλούς και διάφορους λόγους και να στηρίζω επιλεκτικά κάποιους ανθρώπους. Μπορείς κι εσυ να κάνεις το ίδιο. Να κρίνεις και να στηρίζεις μόνο αυτούς που αξίζουν κατά τη δική σου γνώμη, είτε στην Αττική είτε στην περιφέρεια. Το πιο σημαντικό όμως για μένα, είναι να κάνεις πράγματα. Χωρίς να τα διατυμπανίζεις κιόλας. Να βοηθάς όπου και όσο μπορείς. Όλα τ άλλα που λες..δεν με απασχολούν. Το τι γίνεται μέσα στο φόρουμ κλπ κλπ Αν δε σου αρέσει ο χώρος εδώ, μπορείς να μη συμμετέχεις πάντα. Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους..

υγ Εγω ακόμα περιμένω να μάθω για εκείνο το κουτάβι που απέκτησες (αν δε το έχεις διευκρινήσει σε κάποιο άλλο νήμα).

υγ2 σόρυ για το οφ αλλά επειδή με πήρε κι εμένα η μπάλα σε προηγούμενο νήμα που έκλεισε και δεν πρόλαβα να απαντήσω..πολύ σύντομα. Περί βόλτας, σου είχα πει να προσαρμόσεις το χρόνο σου για το νέο κουτάβι ανάλογα, έτσι ώστε να εκτονώνεται το σκυλί σωστά. Συνήθως η εκτόνωση γίνεται στη μεγάλη βόλτα της μέρας (και ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του κάθε σκύλου) και οι υπόλοιπες 2-3 φορές είναι για κατούρημα. Τα δικά μου σκυλιά έχουν χώρο για κατούρημα, οπότε η βόλτα μια φορά τη μέρα που είπες, αφορά καθαρά την εκτόνωσή τους. Κι εγώ, όπως και όλοι, προσάρμοσα το πρόγραμμά μου έτσι ώστε να μην τους λείπει το στοιχείο αυτό, το οποίο είναι από τα πιο βασικά κατ εμέ.-

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Το τι γίνεται μέσα στο φόρουμ κλπ κλπ Αν δε σου αρέσει ο χώρος εδώ, μπορείς να μη συμμετέχεις πάντα. Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους..
Εννοείται ότι θα συμμετέχω, δεν μπήκα εδώ για να κάνω παρέες και να γνωρίσω φίλους. Και θα συμμετέχω κυρίως εκεί όπου βλέπω να εκφράζεται μία μονόπλευρη άποψη. Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι σε όλα τα πράγματα όπου υπάρχει λόγος πρέπει να υπάρχει και ο αντίλογος.

υγ Εγω ακόμα περιμένω να μάθω για εκείνο το κουτάβι που απέκτησες (αν δε το έχεις διευκρινήσει σε κάποιο άλλο νήμα).
Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα. Δεν έχω αναφέρει τίποτα προσωπικό, ούτε και θα το κάνω.

υγ2 σόρυ για το οφ αλλά επειδή με πήρε κι εμένα η μπάλα σε προηγούμενο νήμα που έκλεισε και δεν πρόλαβα να απαντήσω..πολύ σύντομα. Περί βόλτας, σου είχα πει να προσαρμόσεις το χρόνο σου για το νέο κουτάβι ανάλογα, έτσι ώστε να εκτονώνεται το σκυλί σωστά. Συνήθως η εκτόνωση γίνεται στη μεγάλη βόλτα της μέρας (και ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του κάθε σκύλου) και οι υπόλοιπες 2-3 φορές είναι για κατούρημα. Τα δικά μου σκυλιά έχουν χώρο για κατούρημα, οπότε η βόλτα μια φορά τη μέρα που είπες, αφορά καθαρά την εκτόνωσή τους. Κι εγώ, όπως και όλοι, προσάρμοσα το πρόγραμμά μου έτσι ώστε να μην τους λείπει το στοιχείο αυτό, το οποίο είναι από τα πιο βασικά κατ εμέ.-
Μόνο που όλοι εσείς μου λέγατε (και ήσασταν κάθετοι) ότι ΔΕΝ αρκεί 1 βόλτα τη μέρα (εννοείται έστω και αν αυτή είναι μεγάλη) και επίσης μου λέγατε ότι και να λύσεις το θέμα του κατουρήματος πάλι δεν αρκεί 1 βόλτα. Εσύ τώρα μου λες ότι το βγάζεις μια βόλτα μεγάλη επειδή... μπλα μπλα.. αλλά μην ξεχνάς ότι και εγώ θα μπορούσα να κάνω ακριβώς το ίδιο (δηλαδή να το βγάζω 1 βόλτα μεγάλη και να έχω λύσει το θέμα του κατουρήματος και ουσιαστικά να μην στερείται κάτι). Αλλά αυτό δεν το είπε κανείς για κάποιο λόγο..

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Κι εσείς γίνεστε γραφικοί όταν δεν υπάρχει ποστ που να μην περιέχει τη λέξη "εκτροφέας" αλλά δε σας λέει κανείς τίποτα.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Κι εσείς γίνεστε γραφικοί όταν δεν υπάρχει ποστ που να μην περιέχει τη λέξη "εκτροφέας" αλλά δε σας λέει κανείς τίποτα.

Ποιος να μας πει? Επειδή όταν μιλάμε για καθαρόαιμο μιλάμε για σοβαρό εκτροφέα? Καθαρόαιμο σημαίνει να μπορείς να ανατρέξεις στο γενεαλόγιο του σκυλου. Απο τον ιδιώτη που η σκυλα του ζευγάρωσε κατα λαθος πως μπορεις να το αποδείξεις αυτό? Επειδή απλά μοιάζουν τα κουτάβια με καποια φυλη?
Από pet shop ειναι πάλι εντελώς λάθος και αν δεν το καταλαβαίνεις απλά googlαρε puppy mill και αν παλι δεν το καταλαβαίνεις... ε τοτε απλά λυπάμαι

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Βλέπω σχολιάζεις επιλεκτικά το ποστ μου. Αυτά που σου είπα περι φιλοζωικής και αδεσπότων τα γράφεις εκεί που δε πιάνει μελάνι..τα πιο σοβαρά δηλαδή. Όσο γι αυτά τα "εσείς", που τα λες και τα ξαναλές ως άλλος επαναστάτης ποπολάρος, ενάντια στο κατεστημένο, θα σε παρακαλούσα να μου απευθύνεσαι σε προσωπικό επίπεδο, όπως κάνω κι εγώ. Οι γνώμες διίστανται αγαπητή. ΕΓΩ θεωρώ ότι μια μεγάλη βόλτα αρκεί, φτάνει να εκτονώνεται ο σκύλος. Υπάρχουν φορές που βγαίνουν και 2 και 3 φορές τα σκυλιά, αλλά κατά βάση 1μιση με 2 ώρες τη μέρα είμαστε έξω. Και θεωρώ ότι είναι αρκετά. Εκεί πήγαινε η προσαρμογή προγράμματος. Και δεν ξαναλέω τίποτα για το θέμα αυτό, γιατί χαλάω το κατα τ άλλα καταπληκτικό δικό σου, που έχει ΤΟΣΑ πολλά να συνεισφέρει στον χώρο της κυνοφιλίας..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Μην κανεις καλε υποδειξεις λέμε.... control freak.... ειδικά εσύ που στερείς τον Τζιμη και την αλληλεπίδραση του με τη φύση και τους φιλεύσπλαχνους ανθρώπους!
Αααα καλά που το έθιξες. Σοκοφρέτα ο Τζιμάκος μου εξέφρασε την επιθυμία να αλληλεπιδράσει μαζί σου!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.745
7.263
Αααα καλά που το έθιξες. Σοκοφρέτα ο Τζιμάκος μου εξέφρασε την επιθυμία να αλληλεπιδράσει μαζί σου!
Θα σε καταγγείλλω για κακοποίηση σκύλου και μόνο που το σκέφτηκες!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
θύμησε μου γραφική Κυβέλη.... απο ποιο εκτροφείο ειναι ο Τζιμάκος?

estranged για να μη ρωτησω για τον δικο σου!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη

Η ευζωία των ανθρώπων μπορεί να καλυφθεί με τον εθελοντισμό!

Αν περιμένεις να καλυφθεί με την συνέχιση της ύπαρξης των αδέσποτων στους δρόμους δεν θα γίνει τίποτα!
Η "αλληλεπόδραση" δεν υπάρχει!Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει στατιστικά αλλά τα περισσότερα αδέσποτα δεν προλαβαίνουν να μεγαλώσουν γιατί είτε σκοτώνονται από ατύχημα, είτε από ασιτία, είτε από φόλα. Και αν υπα΄ρχουνα υτά που υπάρχουν θα μετακινούνται συνεχώς. Το θεωρείς ευζωία των ανθρώπων και αλληλεπίδραση να βλέπει ότι δεν περνάν καλά τα αδέσποστα στους δρόμους?

gefil

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2013
129
68
48
Nea Smirni
www.facebook.com
Ζητω προκαταβολικά συγνώμη από τους Moderator για το άσεμνο περιεχόμενο αλλά πραγματικά με εκφράζει αυτή τη στιγμή το ακόλουθο...

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Σοκοφρέτα ο Τζιμάκος μου εξέφρασε την επιθυμία να αλληλεπιδράσει μαζί σου!
Να συγκεντρώναμε λες, μια τέτοια ομαδούλα αλληλεπίδρασης με την Σοκοφρέτα;
Ευκολάκι!!!!!!!!!!!!!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.745
7.263
Γιατί βρε Στέλιο? Δε σου ανοίγει εσένα η καρδιά όταν δεις ένα αδέσποτο να ψάχνει να φάει στα σκουπίδια και του κάνεις γούτσου γούτσου και του δώσεις ένα κομμάτι από το σουβλάκι σου και φύγεις ικανοποιημένος ότι επιτέλεσες έργο θεάρεστο ενώ πίσω σου το ζώο ψάχνει να βρει κι άλλα σκουπίδια μπας και γεμίσει το στομάχι του? Δε σε κάνει καλύτερο άνθρωπο να δεις ένα ζωντανό να τρέμει κουλουριασμένο και να σκεφτείς "άχου το καημενούλι" επειδή το σκέφτηκες και μόνο? Τς τς τς δε σε καταλαβαίνω καθόλου πια!

Και αν υπα΄ρχουνα υτά που υπάρχουν θα μετακινούνται συνεχώς.
Παρεμπιπτόντως εδώ το αντίθετο ισχύει αλλά δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση.

Αλίκη άσε τι να πούμε, σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε τη διαπλοκή με τους εκτροφείς.

έντιτ: Μαρέκο κι εσένα θα σε καταγγείλω! Αφήστε τα παιδιά ήσυχα!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Να συγκεντρώναμε λες, μια τέτοια ομαδούλα αλληλεπίδρασης με την Σοκοφρέτα;
Ευκολάκι!!!!!!!!!!!!!
άντε καλέ που θα την πληρώσουν τα σκυλιά..group therapy λέγεται αν χρειάζεται αλληλεπίδραση σώνει και ντε:p