Αδέσποτα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Μια χαρά group therapy θα είναι. Trust me...

Τζιμάκος
Μαρκούλης
Μάρλευ

Φτάνουν και περισσεύουν για να αλλάξει κανείς άθλημα.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Είδες για να μην ακούς, κανέναν μεγαλύτερο;;; :p
Ασε με μωρε και εχω κατασκασει που εχω μαντρωμενα τα σκυλια και εχουνε χασει την αλληλεπιδραση λεμεεε....

Θα το παιξω κορωνα - γραμματα αλλα εχω την αισθηση οτι απο οποια πλευρα και να ερθει το νομισμα θα χασω*sick*

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο

Τζιμάκος
Μαρκούλης
Μάρλευ

Εμάς φωνάζετε? Ψοφάμε για αλληλεπίδραση κι εμείς εδώ όσο να πεις... :twisted:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Παιδια ό,τι και να λέτε τη μεγαλύτερη κακοποιηση την εκανα εγω πριν... όχι μόνο μαντρωσα τη σελιν, όχι μόνο της κόβω την αλληλεπίδραση, αλλά φευ... την εντυσα κιόλας.... πού να καταλάβω ότι κανει το κομπρεσέρ και δεν κρυωνε :confused:

ΨΟΦΙΟΙ ΚΟΡΙΟΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ - YouTube

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Βλέπω σχολιάζεις επιλεκτικά το ποστ μου.
Όχι δεν σχολίασα επιλεκτικά το δικό σου ποστ.

Αυτά που σου είπα περι φιλοζωικής και αδεσπότων τα γράφεις εκεί που δε πιάνει μελάνι..τα πιο σοβαρά δηλαδή.
Όταν δεν απαντάω σε κάτι σημαίνει ότι 1. συμφωνώ, 2. το σχόλιο είναι αγενές, 3. είναι εκτός θέματος.
Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι είναι προφανές ότι όλα τα σωματεία δεν είναι ίδια, όπως εγώ πιστεύω ότι αντίστοιχα όλοι οι byb δεν είναι ίδιοι.

Τώρα όσον αφορά το τι κάνω εγώ και το ότι μπορώ να κάνω πράγματα μόνη μου, ναι μπορώ. Αλλά δεν μίλησα για μένα. Μίλησα για τον πολύ κόσμο που δεν γνωρίζει ή δεν έχει ψάξει για κάποια πράγματα. Και θεωρώ ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να γνωρίζει τα πάντα σε κάθε αντικείμενο.

θα σε παρακαλούσα να μου απευθύνεσαι σε προσωπικό επίπεδο, όπως κάνω κι εγώ. Οι γνώμες διίστανται αγαπητή. ΕΓΩ θεωρώ ότι μια μεγάλη βόλτα αρκεί, φτάνει να εκτονώνεται ο σκύλος. Υπάρχουν φορές που βγαίνουν και 2 και 3 φορές τα σκυλιά, αλλά κατά βάση 1μιση με 2 ώρες τη μέρα είμαστε έξω. Και θεωρώ ότι είναι αρκετά. Εκεί πήγαινε η προσαρμογή προγράμματος. Και δεν ξαναλέω τίποτα για το θέμα αυτό, γιατί χαλάω το κατα τ άλλα καταπληκτικό δικό σου, που έχει ΤΟΣΑ πολλά να συνεισφέρει στον χώρο της κυνοφιλίας..
Επιτέλους τώρα λες τα πράγματα με το όνομά τους και διαχωρίζεις τη θέση σου από τους υπόλοιπους. Γιατί στο θέμα που είχα θέσει ρωτούσα αν υπάρχουν ράτσες οι οποίες να μπορούν να βγουν 1 φορά τη μέρα βόλτα και να μην γκρινιάζουν. Όλοι μου είπαν όχι κατηγορηματικά. Στη συνέχεια διευκρίνισα ότι τώρα έχω χρόνο, όμως στο μέλλον μπορεί να μην έχω. Κι εσύ μου απάντησες ότι τότε πρέπει να προσαρμόσω το πρόγραμμά μου κατά τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον. Αυτό δεν δείχνει ότι εσύ θεωρείς ότι μπορεί ένας σκύλος να βγαίνει βόλτα 1 φορά. Και να σου πω και κάτι, δεν θα ασχολούμουν καθόλου με αυτό που είπες, αν δεν έμπαινες αργότερα να υποστηρίξεις τους υπόλοιπους σε κάτι που ούτε καν ήξερες γιατί γίνεται. Δηλαδή εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί σου. Εσύ ας το πούμε "μυγιάστηκες" και νόμιζες ότι κάτι από σένα με ενόχλησε, ενώ δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Επίσης, για μένα ένα ζώο κλεισμένο σε ένα κλουβί, καθώς και ένας άνθρωπος κλεισμένος μόνιμα σε ένα κελί είναι και οι 2 πιο δυστυχισμένοι από ένα αδέσποτο ζώο και έναν άστεγο. Οι ανέσεις στη ζωή δεν μας κάνουν πάντα ευτυχισμένους, η ελευθερία όμως μας κάνει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Επίσης, για μένα ένα ζώο κλεισμένο σε ένα κλουβί, καθώς και ένας άνθρωπος κλεισμένος μόνιμα σε ένα κελί είναι και οι 2 πιο δυστυχισμένοι από ένα αδέσποτο ζώο και έναν άστεγο. Οι ανέσεις στη ζωή δεν μας κάνουν πάντα ευτυχισμένους, η ελευθερία όμως μας κάνει.
Αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Κανείς δεν νομίζω να υποστηρίζει ότι η κλουβοποίηση σε καταφύγια είναι το ιδανικο. Υπάρχουν δύο άλλες εναλλακτικές. Η ευθανασία ή ο δρόμος. Και δεν μιλάμε πάντα για αστικές περιοχές. Στην περιοχη μου πχ η φιλοζωική δεν έχει εγκαταστάσεις και κλουβιά. Στειρώνει επανατοποθετεί, και στο βουνό έχει πολλά αδέσποτα με κονκάρδες και καθημερινή σίτηση. Και δεν δημιουργούν πρόβλημα ούτε είναι σε κλουβιά. Κινσυνεύουν φυσικά αλλά δεν είναι όπως τα αδέσποτα σε βουνά ή σε απομονωμένες περιοχές που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Στα κλουβιά μπαίνουν με την προοπτική να υιοθετηθούν. Κάποια έχουν περάσει όμως όλη τους την ζωή εκεί. Τραγικό ναι. Καλύτερο από την ευθανασία ή έναν βέβαιο θάνατο εκεί που βρέθηκαν; Πιστεύω πως ναι.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια του κόσμου, ενημέρωση, στειρώσεις, εθελοντισμός και υιοθεσίες. Δεν βλέπω άλλη λύση.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κανείς δεν μπορεί να πιέσει κάποιον άλλο να γίνει εθελοντής, ακριβώς γιατί ο εθελοντισμός είναι προσωπική επιλογή. Με τις τόσες αγγελίες για φιλοξενία στο Ίντερνετ και τα μέσα μαζικής δικτύωσης, αυτό ακριβώς αναζητούν οι (οργανωμένοι και οι μη οργανωμένοι) φιλόζωοι: εθελοντές. Τώρα αν κάποιος δεν βλέπει γύρω του αυτή την έκκληση για εθελοντισμό, είτε δεν ασχολείται καθόλου με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε δεν τον ενδιαφέρει το ζήτημα, οπότε δεν έχει πέσει πάνω στις εκκλήσεις αυτές.

Επίσης δεν θεωρώ θεμιτό να κρίνω τον οποιονδήποτε για τις όποιες εθελοντικές του πράξεις. Γιατί, στο φτωχό μου το μυαλό εθελοντισμός σημαίνει οτι κάνω όσο μπορώ, όποτε μπορώ κι εφ'όσον θέλω και κανείς δεν είναι σε θέση να κρίνει το πόσο θέλω ή το πόσο μπορώ. Ίσως μπορεί να κρίνει την ηθική μου και τις επιλογές μου, αλλά όχι τον εθελοντισμό μου. Ούτε καν για να του προσδώσει μέγεθος.

Κατά τ'άλλα, λόγω εορταστικών ημερών, σκέφτομαι να επιτρέψω την αλληλεπίδραση με σοκολατοειδή τόσο στο ρασόσκυλο όσο και στο ναλλόγατο, οπότε αν Τζιμάκος, Μαρκούλης και Μάρλεϋ μας δέχονται, ερχόμαστε στην παρέα σας!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οrilis...η Σου σε ψάχνει εσένα...!!!!

Πριν αλληλεπιδράσεις με το τρίο στουτζες, σας θελουμε και εμεις για αλληλεπίδραση ε?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η συζήτηση είναι καθαρά φιλοσοφική. Αλλά να είσαι σίγουρη ότι ο άστεγος θα προτιμούσε χίλιες φορές να κοιμάται σε ένα κελί με θέρμανση και τρεις μερίδες φαγητό τη μέρα παρά να κοιμάται στα παγκάκια και να τραβιέται στα συσσίτια. Έτσι και το ζώο. Χίλιες φορές να είναι έγκλειστο και ασφαλές παρά να γυνράει ελεύθερο και ωραίο στους δρόμους. Το καλύτερα μιας ώρας ελευθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή γράφτηκε σε άλλη εποχή, στις μέρες μας δεν παίζει.

Έχεις δει ποτέ σκύλα έγκυο πατημένη στο δρόμο;

Να τη χέσω την ελευθερία αν δεν έχω να φάω και η ζωή διατρέχει κίνδυνο κάθε ώρα και στιγμή. Αυτά είναι θεωρίες εκ του ασφαλούς.
Άλλωστε για ποια ελευθερια μιλάς. Εσύ θεωρείς πως είσαι ελεύθερη; Πλανάσαι πλάνην οικτρά.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Η συζήτηση είναι καθαρά φιλοσοφική. Αλλά να είσαι σίγουρη ότι ο άστεγος θα προτιμούσε χίλιες φορές να κοιμάται σε ένα κελί με θέρμανση και τρεις μερίδες φαγητό τη μέρα παρά να κοιμάται στα παγκάκια και να τραβιέται στα συσσίτια.
Χμ, γενικά συμφωνώ πως το ζώο είναι καλύτερα στο καταφύγιο παρά στο δρόμο.

Σε αυτό, όμως που λες, δεν είμαι σίγουρη, καθώς αν οι άστεγοι το προτιμούσαν θα έκαναν κάποιο μικροαδίκημα ώστε να πιαστούν και να φυλακιστούν έτσι δεν είναι?
Ναι, θα προτιμούσε ο άστεγος να μείνει στο κελί, αν είχε την δυνατότητα όποτε δεν αντέξει άλλο να φύγει, υποθέτω. Οπότε έτσι ακυρώνεται η όλη υπόθεση, σωστά?

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι

Σε αυτό, όμως που λες, δεν είμαι σίγουρη, καθώς αν οι άστεγοι το προτιμούσαν θα έκαναν κάποιο μικροαδίκημα ώστε να πιαστούν και να φυλακιστούν έτσι δεν είναι?
Ναι, θα προτιμούσε ο άστεγος να μείνει στο κελί, αν είχε την δυνατότητα όποτε δεν αντέξει άλλο να φύγει, υποθέτω. Οπότε έτσι ακυρώνεται η όλη υπόθεση, σωστά?
Δεν μίλησα για φυλακή με τον εγκληματία φονιά στο δίπλα κρεβάτι αλλά για κελί γενικα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα

εχουν ξεμεινει οι φυλακες από πετρελαιο και θερμανση.:rolleyes:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ

Τζιμάκος
Μαρκούλης
Μάρλευ

...και ποιός άλλος???:rolleyes:
εκεί να δεις αλληλεπίδραση...

Δεν έχει χρόνο κι ο Johnk να λάβει μέρος σ'αυτή την συζήτηση...
Τσάαα...:D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...και ποιός άλλος???:rolleyes:
εκεί να δεις αλληλεπίδραση...
Ο οποίος "άλλος"... τις τελευταίες μέρες γαυγίζει - κλαίει (κυριολεκτικά!!!) σαν λύκος τα βράδια και οι γριές της γειτονιάς σταυροκοπιούνται και φτύνουν τον κόρφο τους... φοβούμενες το χειρότερο...:cool:
Γιατί, φαίνεται, υπάρχει θηλυκιά σε οίστρο κάπου κοντά...
Και χτες βράδυ με ξεφτίλισε... περπάταγε σαν σαύρα... σερνόταν σχεδόν στο έδαφος, για να τραβήξει και την ελάχιστη μυρωδιά που μπορούσε, μιάς και η σκύλα φαίνεται ότι πέρασε από το πεζοδρόμιό μας...