ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Να πω την αποψη μου :

- Αναφορά σε ελληνικά εκτροφεία : ΝΑΙ

- Αναφοράς σε εκτροφεία εξωτερικού : ΝΑΙ

- Δημοσίευσης απόψεων για την ποιότητα ή μή των σκύλων - υπηρεσιών - συμπεριφοράς - ηθικής επαγγελματιών του χώρου, εκτροφέων, εκπαιδευτών, groomer, κλπ : ΝΑΙ , με τεκμηριωμενα στοιχεια οταν προκειται για καταγγελια/παραπονα

- Παράθεσης ονομάτων, διακρίσεων σκύλων στην υπογραφή ΝΑΙ

- Παράθεσης ονομάτων, διακρίσεων σκύλων σε threads ΝΑΙ

- Δημόσιας σύστασης επαγγελματία σε κάποιον που ενδιαφέρεται για οτιδήποτε ΝΑΙ

- Χρησιμοποίησης επωνυμίας στο nickname ΝΑΙ

- Χρησιμοποίησης ιδιότητας στο nickname ΝΑΙ

- Απευθείας διαφήμισης γέννας εκτροφείου ΝΑΙ

- Απευθείας καταχώρησης αγγελίας πώλησης ενήλικου σκύλου από εκτροφείο ή ιδιώτη ΝΑΙ,μονο απο εκτροφεις
΄
- Δημιουργίας subforum όπου θα επιτρέπονται όλα ή μερικά από τα παραπάνω. ΝΑΙ

Σε ολα ΝΑΙ λοιπον :)

Και εξηγω :

1) εισαι εκτροφεας και θελεις να πουλησεις ? οκ αλλα να εισαι ετοιμος να απαντησεις δημοσια σε ερωτησεις περι εξετασεων κλπ
2) εισαι ιδιωτης και εχεις παραπονα ? δεν θα βγεις να πεις πως ο ταδε ειναι αλητης ...συγκεκριμμενα στοιχεια παντα με κοσμιο τροπο
3)οσοι εκτροφεις θα θελουν να συμμετασχουν/πουλησουν κουταβια θα πρεπει να ερχονται σε συννενοηση με την διαχειριση οπου θα αναφερουν την επωνυμια τους/στοιχεια κλπ και φυσικα μονο αναγνωρισμενοι απο τον ΚΟΕ εκτροφεις θα μπορουν να συμμετεχουν.

Παιδια, ανοιξτε το φορουμ ...με καλο moderating ολα γινονται.Η εμπειρια μου στα φορουμ (οπως ειπα , ειμαι mod σε δυο φορουμ ενυδρειων με 1000αδες μελη οπου ελευθερα επιτρεπονται οι ''εμπορικες'' αναφορες) δειχνει πως φτιαχνεις γερες σχεσεις εμπιστοσυνης με τον αλλο οταν τον βοηθησεις ουσιαστικα απο την αρχη ...απο τα πρωτα του βηματα.Και η αρχη γινεται με την αγορα ενος σκυλου με υγιη υποδομη (οχι αφθαρτο , με υγιη υποδομη επαναλαμβανω).

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οποιος λέει ΝΑΙ, με τεκμηριωμένα στοιχεία να μας λέει και ποιά θα είναι αυτή η τεκμηρίωση και πώς μπορεί να ταυτοποιηθεί η επωνυμία του καταγγέλοντος σε περίπτωση που κάποιος θα κινηθεί νομικά εναντίον του.

- Αναφορά σε ελληνικά εκτροφεία :

Πώς ορίζεται η αναφορά και πώς περιορίζεται από το να γίνει δυσφήμιση ή διαφήμιση?

πχ "το σκυλάκι μου το πήρα από τον Ασχετόπουλο, αλλά απο τότε που το έχω πάρει κάνει διάρροια, μήπως φταίει που τα 30 σκυλιά που είχε μεσα στο εκτροφείο είχαν ολα τύφο ? Δεν ξέρω ρωτάω ..."

ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

- Αναφοράς σε εκτροφεία εξωτερικού :

Εδώ τα συμφέροντα είναι "επαγγελματιών" και μπορούν να τα λύσουν μόνοι τους, δεν ενδιαφέρει τον απλό χρήστη και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Το ερώτημα "γιατί εξωτερικού και όχι ελληνικά" που μπορεί να τεθεί είναι παιδαριώδες και δεν νομίζω να θέλει κανείς να ασχοληθεί με παιδαριώδη ερωτήματα πλέον. Στην ακραία περίπτωση που κάποιος επωφελείται οικονομικά από συνδιαλλαγή με ξένα εκτροφεία, και διάθεση των σκύλων εδώ, οι περιπτώσεις είναι ή πολύ μεμονωμένες ή στην συντριπτική πλειιοψηφία των περιπτώσεων εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας ζώα, το ξέρω από την φυλή μου, οπότε αν κάποιος θέλει να πέσει στην παγίδα πέφτει και τώρα με τα pm δεν έχει διαφορά.

- Δημοσίευσης απόψεων για την ποιότητα ή μή των σκύλων - υπηρεσιών - συμπεριφοράς - ηθικής επαγγελματιών του χώρου, εκτροφέων, εκπαιδευτών, groomer, κλπ :

Δεν νομίζω ότι μπορεί να διαχειριστεί κανείς τον κυκεώνα αντιπαραθέσεων που θα προκύπτει από τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Μπορεί να είναι χρήσιμες σε λίγους οι πολλοί δεν θα ωφεληθούν πάντως, γιατί απλά δεν θα καταλαβαίνουν την διένεξη από ένα σημείο και μετά. Δεν συμφωνώ Δυσφήμιση ειδικά να επιφέρει ban. Διαφήμιση (περιφραστική) να σβήνεται από τον admin. Για την απλή σύσταση (= διαφήμιση) που αναφέρεται και παρακάτω ο συστήνων ξέρει ότι εκτίθεται έτσι κι αλλιώς.
- Παράθεσης ονομάτων, διακρίσεων σκύλων στην υπογραφή

Ναι γίνεται και στο Αμερική και δεν βλέπω διαφορά στο να γίνει και εδώ από όποιον θέλει. Και έχω την αίσθηση ότι πολλοί θα θέλουν, δεν έχει το forum λόγο να τους εμποδίζει. Συμφωνώ.

- Παράθεσης ονομάτων, διακρίσεων σκύλων σε threads

Αν κάποιος έχει παραπανω από κάποιον αριθμό posts (αρκετα μεγάλο μάλιστα) για να επωφελείται και το forum από την πολύτιμη παρουσία του και μόνο. Τα threads αυτά είτε θα είναι αποτελεσματων εκθέσεων κατα περίπτωση είτε απευθείας παρουσίαση του σκύλου, με τον ανάλογο τίτλο. Οπουδήποτε αλλού να διαγράφονται.

- Δημόσιας σύστασης επαγγελματία σε κάποιον που ενδιαφέρεται για οτιδήποτε.

Οπωσδήποτε ΝΑΙ. Και να καταργηθούν τα pm σαν option αν θέλουμε να λεγόμαστε μάγκες. Μέχρι τώρα μόνο προβλήματα δημιουργούν. Υπάρχει και το msn. Eίναι στρουθοκαμηλισμός να ρωτάει κάτι κάποιος (άγνωστος) και να έχει από κάτω δημόσια απάντηση "ΕΧΕΙΣ PM" τί νόημα έχει ? Και ποιός νομίζει ότι δεν εκτίθεται έτσι? Μπορώ εγώ να κάνω 3 λογαριασμούς και να τσεκάρω ποιός συστήνει ποιόν ?

- Χρησιμοποίησης επωνυμίας στο nickname

Ναι
- Χρησιμοποίησης ιδιότητας στο nickname

Ναι, και υποχρεωτικά αν το μέλος θέλει να αναφέρεται σε "επαγγελματικές ιστορίες" αργότερα.
Αν θέλει και προτιμά να μην το μάθει κανένας, έχει το δικαίωμα της ανωνυμίας του. Αν δίνει εκπαιδευτικές συμβουλές όμως, καλό θα ήταν να γράφει και "dog trainer" δίπλα να ξέρουμε τί γίνεται, και όχι όπως στο παρελθόν άνθρωποι να τοποθετούνται ώς φιλόζωοι και ιδιοκτήτες για θέματα εκπαίδευσης και να μειώνουν άλλους και τελικά να είναι αδρά αμοιβόμενοι για τις υπηρεσίες τους. Να απαγορεύεται μόνο το διαφημιστικό μέρος πχ SUPER trainer. Παράβαση να επιφέρει ban.

- Απευθείας διαφήμισης γέννας εκτροφείου

Με επωνυμία
Με δημοσιοποίηση δικαιολογητικών και εξετάσεων
Με δημοσιοποίηση φωτογραφιών γονέων και κουταβιών

Με συμβολική αμοιβή
'η με απαραίτητο πάλι μεγάλο αριθμό post για να επωφελείται και το forum από την πολύτιμη παρουσία μας.

Η καθόλου. Δεν βλέπω ώφελος καμίας πλευράς στο καθόλου.

- Απευθείας καταχώρησης αγγελίας πώλησης ενήλικου σκύλου από εκτροφείο ή ιδιώτη

Με τα απαραίτητα παραπάνω, ναι
Ενας αξιόλογος σκύλος πρός πώληση μπορεί να είναι στην κατοχή ιδιώτη.

Με χρέωση της αγγελίας ανεξαρτήτως posts
Χρέωση 100 ευρώ.
Ετσι δεν θα συζητούμε για σκύλους των 250 ευρώ με το σπιτάκι δώρο.

- Δημιουργίας subforum όπου θα επιτρέπονται όλα ή μερικά από τα παραπάνω.

Oχι, η εκτροφή είναι ήδη στα μάτια του απλού κόσμου πολύ κλειστό lobby για να δημιουργούνται και subforum εκτροφέων.

Προτείνω η μη συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες που τελικά θα συμφωνηθούν άμεσα να επιφέρει μία προειδοποίηση δημόσια και αμέσως μετά διαγραφή και καμία ανοχή να μην υπάρχει για κανέναν, είτε αφορά αυτό δυσφήμιση είτε διαφήμιση.

Να εξαιρεθούν τροφές (που εξαιρούνται ήδη) - όμιλοι και κυνολογικές οργανώσεις καθως και κριτές μορφολογίας και εργασίας - αεροπορικές εταιρίες κλπ

Ελπίζω φιλόζωοι και ηθικοί εκτροφείς και εκπαιδευτές με πολλές ενστάσεις και παράπονα για την λειτουργία του forum να τοποθετηθούν, είναι η ευκαιρία τους στην δημοκρατία και ευκαιρία για συμβολή στην δημιουργία ενός καλύτερου forum για όλους πέρα από εντυπωσιασμούς και δικαιολογίες.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Το θέμα είναι πάρα πολύ λεπτό, το ίδιο και οι ισορροπίες που το συνοδεύουν.

Αυτό που εμένα δεν μου είναι κατανοητό είναι το πώς είναι δυνατό και πως μπορούν να αποφευχθούν νομικά κωλύματα όσον αφορά σε προϊόντα και ιδιαίτερα σε τροφές, όπου πολλάκις έχει διαπιστωθεί διαφήμιση αλλά και δυσφήμιση, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε περιπτώσεις εκτροφέων!

Εφόσον λοιπόν μπορεί κανείς μέσα από τις ενότητες αυτού του φόρουμ ελεύθερα να διαφημίσει ή και να δυσφημίσει τροφές, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να δικαιολογούμε την ύπαρξη σιγής γύρω από ονόματα εκτροφείων λόγω νομικών κωλυμάτων!

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Αυτό που εμένα δεν μου είναι κατανοητό είναι το πώς είναι δυνατό και πως μπορούν να αποφευχθούν νομικά κωλύματα όσον αφορά σε προϊόντα και ιδιαίτερα σε τροφές, όπου πολλάκις έχει διαπιστωθεί διαφήμιση αλλά και δυσφήμιση, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε περιπτώσεις εκτροφέων!
Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω το γιατί ενώ σχολιάζονται ελεύθερα οι τροφές , τα αξεσουάρ , κλπ. δεν μπαίνουν να τσακωθούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών , ενώ για "ψύλλου πήδημα" παρεξηγούνται οι εκτροφείς και οι εκπαιδευτές και γεμίζουμε post περιορισμένης αξίας.

Να είναι θέμα χρημάτων (δεν έχει και πολλά να χάσει η Pro Plan...ενώ ο Θανάσης?)?

Να είναι θέμα ποιότητας ανθρώπων (δε νομίζω)?

Να είναι το ότι από τις εταιρείες δεν ασχολείται κάποιος με τα φόρουμ (μπορεί...αν δε το χουν ανάγκη)?

Ή κάτι άλλο...

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Γιατί να μην υπάρχει η λίστα του ΚΟΕ με τους εκτροφείς σε κλειδωμένο ποστ, να μπορεί ο κόσμος να ενημερώνεται χωρίς να περιμένει 100 χρόνια να του στείλουν ένα φαξ/ε μαιλ;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν καταλαβαίνω τι σας προβληματίζει. Κρητική γίνεται στα πάντα - ξενοδοχεία, εστιατόρια, κρασιά, ηλεκτρονικά είδη, ... - μέσω ίντερνετ και μάλιστα σε σελίδες που όλος ο κόσμος μπορεί να δει. :confused:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Milou θα ήταν μια καλή ιδέα αν η λίστα αυτή είχε σωστούς εκτροφείς μόνο μέσα. Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αν είχαμε μια τέτοια δημοσίευση κατά τη γνώμη μου θα δίναμε μασημένη τροφή σ' αυτόν που αναζητά σκύλο, όσο κι αν του λέγαμε ότι πρέπει, ανάμεσά τους, να ψάξει τον "σωστό".
Για ποιο λόγο θα έπρεπε να αναγράφεται στο φόρουμ έστω κι ένα όνομα, ενός εκτροφέα της κακιάς ώρας?
Η διαδικασία αναζήτησης εκτροφέα μέσω ΚΟΕ είναι τυπική εδώ που τα λέμε...

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Για ποιο λόγο θα έπρεπε να αναγράφεται στο φόρουμ έστω κι ένα όνομα, ενός εκτροφέα της κακιάς ώρας?
Και ποιός θα κάνει το ξεκαθάρισμα;;;;;;; Για αυτό μίλησα για την λίστα του ΚΟΕ (αν και θα μπορούσε να την είχε ανεβάσει στην σελίδα του).

Για την μασημένη τροφή, δεν συμφωνώ. Γιατί να μην "βοηθάει" το φόρουμ κάποιον ο οποίος ψάχνει για εκτροφέα;
Εδώ υπάρχει βοήθεια για άλλα πράγματα και δεν θα υπάρχει για αυτό που είναι το βασικότερο;
Ούτος η άλλος αυτό γίνεται μέσω πμ οπότε.............

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Γιατί να μην υπάρχει η λίστα του ΚΟΕ με τους εκτροφείς...
...αν η λίστα αυτή είχε σωστούς εκτροφείς...
Για αυτό μίλησα για την λίστα του ΚΟΕ...
Αυτή τη λίστα , που είναι κάτι σαν το Loch ness monster...πολλοί μιλούν για αυτό , κανένας δεν ξέρει αν υπάρχει , την έχει ο ΚΟΕ?

Δηλαδή υπάρχει μια λίστα που ο ΚΟΕ χρησιμοποιεί ή απλά όποιος πάρει και ρωτήσει για την x φυλή του δίνουν τα πρώτα τηλέφωνα που θα βρούν?

Έχει κάποιος πάρει την λίστα από τον ΚΟΕ (προσέξτε...από τον ΚΟΕ , όχι από οπουδήποτε αλλού!)?

Γιατί πρώτα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως υπάρχει και κατόπιν να συζητήσουμε τα υπέρ και τα κατά της δημοσίευσης της.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Αρμόδιοι και υπόχρεοι για έκδοση τέτοιας ενήμερης λίστας είναι οι Όμιλοι Φυλών. Μόνο όπου τέτοιοι δεν υπάρχουν, μπορεί (δεν οφείλει) ο ΚΟΕ να παρέχει βοήθεια!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γιατί εμπλέκουμε την αναθεώρηση με τον ΚΟΕ?
Εχουμε άνοιξει και συζήτησει πολλά επ' αυτού σε ανάλογο thread.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ναι, καμία σχέση.

Για την ιστορία, ΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ άρα άδικα συζητάμε.

Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω το γιατί ενώ σχολιάζονται ελεύθερα οι τροφές , τα αξεσουάρ , κλπ. δεν μπαίνουν να τσακωθούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών , ενώ για "ψύλλου πήδημα" παρεξηγούνται οι εκτροφείς και οι εκπαιδευτές και γεμίζουμε post περιορισμένης αξίας.
Ελα ντέ ... το σίγουρο είναι ότι για ζωοτροφές δεν γίνεται αλλά για εκτροφεία θα γίνει το σύστριγγλο ... σίγουρα δεν είναι θέμα ποιότητας ανθρώπων αλλά μάλλον εμβέλειας της δυναμικότητας μίας πηγής διάθεσης ... με λίγα λόγια αν εγώ πώ ότι τα Carrefour έχουν σάπιο κρέας σε ένα forum μπορεί κανείς να μην ασχοληθεί - αν πώ όμως στην γειτονιά ότι ο κύριος Τάκης ο μπακάλης φτύνει μέσα στις ελιές, τον κατέστρεψα, και ο κος Τάκης ο μπακάλης θα έρθει να με δείρει.

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
- Αναφοράς σε ελληνικά εκτροφεία
Ναι θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ κόσμο, να βρει αυτό που ψάχνει.

- Αναφοράς σε εκτροφεία εξωτερικού
ΝΑΙ Θα βοηθούσε να βρει κόσμος, αυτό που δεν βρήκε.

- Δημοσίευσης απόψεων για την ποιότητα ή μή των σκύλων - υπηρεσιών - συμπεριφοράς - ηθικής επαγγελματιών του χώρου, εκτροφέων, εκπαιδευτών, groomer, κλπ
Όχι, μπλέκει αρκετά πιστεύω.

- Παράθεσης ονομάτων, διακρίσεων σκύλων στην υπογραφή
- Παράθεσης ονομάτων, διακρίσεων σκύλων σε threads
Πιστεύω καλύτερο το δεύτερο.

- Δημόσιας σύστασης επαγγελματία σε κάποιον που ενδιαφέρεται για οτιδήποτε
Ναι, αλλά για όσους είμαστε σίγουροι. Πώς; Δεν ξέρω..

- Χρησιμοποίησης επωνυμίας στο nickname
Ναι

- Χρησιμοποίησης ιδιότητας στο nickname
Ναι.

- Απευθείας διαφήμισης γέννας εκτροφείου
Ναι.

- Απευθείας καταχώρησης αγγελίας πώλησης ενήλικου σκύλου από εκτροφείο ή ιδιώτη
Ναι.
- Δημιουργίας subforum όπου θα επιτρέπονται όλα ή μερικά από τα παραπάνω.
Ναι.

Για μένα το βασικότερο θα ήτανε να υπάρχει μια λίστα, που θα αναφέρει τους εκτροφείς με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τις διακρίσεις τους. Ώστε να μπορεί κάποιος να ψαχτεί και να πάρει κάτι πιο καλό και πιο υπεύθυνα από ότι από μια βιτρίνα κάποιου πετ σοπ. Ώστε να πάρει και τις πληροφορίες για την φυλή και να μην κάνει (πέρα από τα άλλα) μια βιαστική επιλογή, το μετανιώσει μετά και δεν ξέρω τι άλλο συμβεί.
Θα μπορούσε διαφήμιση της γέννας κλπ. να μην σημαίνει απαραίτητα φωτογραφίες και τέτοια. Απλά σαν ενημερωτικό κάπου, διαθέσιμα κουτάβια π.χ.

αυτά προς το παρόν.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αρχικό μήνυμα απο denis
Κάνω πρόταση να συζητηθεί εξ'αρχής η προοπτική:

- Αναφοράς σε ελληνικά εκτροφεία ΝΑΙ (έχουμε ακούσει πολλά αόριστα.... να δούμε επιτέλους ποιοι είναι αυτοί που θεωρούνται καλοί)

- Αναφοράς σε εκτροφεία εξωτερικού ΝΑΙ

- Δημοσίευσης απόψεων για την ποιότητα ή μή των σκύλων - υπηρεσιών - συμπεριφοράς - ηθικής επαγγελματιών του χώρου, εκτροφέων, εκπαιδευτών, groomer, κλπ ΝΑΙ (αφού γίνεται ουτως ή άλλως σε ΠΜ, ας γίνει και ανοιχτά, να μπορούν να αμυνθούν οι ενδιαφερόμενοι)

- Παράθεσης ονομάτων, διακρίσεων σκύλων στην υπογραφή ΝΑΙ

- Παράθεσης ονομάτων, διακρίσεων σκύλων σε threads ΝΑΙ

- Δημόσιας σύστασης επαγγελματία σε κάποιον που ενδιαφέρεται για οτιδήποτε ΝΑΙ(Απο κει και πέρα ο καθένας διαλέγει και παίρνει.... διαβάζει και την ιστορία του άλλου στο φόρουμ και κρίνει αν θέλει να λάβει υπόψη του τη γνώμη του ή όχι)

- Χρησιμοποίησης επωνυμίας στο nickname ΝΑΙ
- Χρησιμοποίησης ιδιότητας στο nickname ΝΑΙ (να ξέρουμε τι είναι ο αλλος που μιλάει...)

- Απευθείας διαφήμισης γέννας εκτροφείου Αδιάφορο...

- Απευθείας καταχώρησης αγγελίας πώλησης ενήλικου σκύλου από εκτροφείο ή ιδιώτη ΝΑΙ
΄
- Δημιουργίας subforum όπου θα επιτρέπονται όλα ή μερικά από τα παραπάνω. Δε χρειάζεται subforum, αλλά θεωρητικά ΝΑΙ.

Να τονίσω ότι έχω άποψη και γνώμη για το αν πώς και πότε μπορούν να γίνουν όλα από τα παραπάνω καθώς και ποιοί είναι οι κίνδυνοι αλλά επιφυλάσσομαι για την συνέχεια, και να παρακαλέσω την διαχείριση το θέμα να μείνει ανοιχτό αρκετό καιρό ώστε όλοι να μπορούν να πούν την άποψή τους, χωρίς να γίνονται βιαστικές κινήσεις αποδοχής ή όχι οποιασδήποτε απο τις παραπανω προτάσεις.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Εγω παλι δεν καταλαιβαινω πως γινεται να απαγορευεται να εχεις για nickname το εκτροφειο σου και να επιτρεπεται να εχεις το site στο προφιλ σου???:confused:

Ή θα επιτρεπονται και τα δυο ή θα απαγορευονται και τα δυο.

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Όπως διαπιστώνεις από 08/12/08 είναι ανοικτό και θα παραμείνει.
Βιασύνη δεν υπάρχει αλλά υπάρχει ανάγκη για ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις.
Οπότε καλό θα ήταν και εσύ αλλά και όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στην κουβέντα να γράψουν τον τρόπο με τον οποίο θα να γίνουν όλα από τα παραπάνω καθώς και ποιοί είναι οι κίνδυνοι και ή αν μπορούν να αποφευχθούν.

Επίσης καλό θα ήταν να παραθέτουμε ολοκληρωμένες προτάσεις στα υπάρχοντα , τουλάχιστον , ερωτήματα και όχι μεμονωμένα σχόλια για το Α ή το Β.

Ευχαριστώ πολύ!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@admin

Να ξαναθέσω λοιπόν το ερώτημά μου:
Με ποιο σκεπτικό επιτρέπεται η διαφήμιση και κατά συνέπεια και η δυσφήμιση τροφών και λοιπόν προϊόντων και πως είναι δυνατόν να μπορούν να αποφευχθούν νομικά κωλύματα όσον αφορά σε προϊόντα και ιδιαίτερα σε τροφές, όπου πολλές φορές έχει διαπιστωθεί διαφήμιση, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε περιπτώσεις εκτροφέων?

Και να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ:
Προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο η διαφήμιση εκτροφείων μέσω φόρουμ, όπως δεν με βρίσκει σύμφωνη καμία εμπορική προβολή όταν αυτή εκμεταλλέυεται χώρου συνάντησης κι εφόσον είναι τζάμπα (και όχι απλά "δωρεάν").
Βρίσκω ωστόσο πως είναι λανθασμένη μια επιλεκτική απαγόρευση όταν επιτρέπεται δυσφήμιση τροφών, ειδικά όταν για τις τελευταίες δεν αποδεικνύεται βλαβερή για την υγεία ιδιότητα.

Και για να προλάβω κάποιους που θα πουν "αν δεν σ' αρέσει... να η έξοδος!", θα υπενθυμίσω πως στους κανονισμούς (τους οποίους και αποδέχτηκα) αναφέρεται πως απαγορεύεται κάθε είδους διαφήμιση! δεν είδα πουθενά ειδική μνεία για τις τροφές.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Συμφωνώ ... είναι θέμα όχι προστασίας του φορουμ απ'ότι καταλαβαίνεις αλλά των ίδιων των εκτροφέων που εκ των πραγμάτων είναι πολύ αδύναμοι στο να υπερασπιστουν το δίκιο τους σε ένα δικαστήριο, αντίθετα με μία πολυεθνική εταιρία ... ;)

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
@ Promitheas

Απλά για να κρατάμε και ένα "λογαριασμό" , είσαι ΚΑΤΑ της πρότασης για λόγους που καλό θα ήταν να αναλύσεις.

Να προσθέσω πως προσωπικά συμφωνώ μαζί σου στα παραπάνω.Σαν διαχείριση , κατόπιν πιέσεων αφήσαμε τις τροφές , τα αξεσουάρ και τα φάρμακα ελεύθερα σχολιασμού.
Διαφορές με το να αφεθούν ελεύθερα σχολιασμού εκτροφείς , εκπαιδευτές , κτηνίατροι υπάρχουν και είναι ποιοτικές και ποσοτικές , αλλά κατά βάση έχεις δίκιο.

Να επισημάνω βέβαια ξανά πως καλό θα ήταν να παραθέτουμε ολοκληρωμένες προτάσεις στα υπάρχοντα , τουλάχιστον , ερωτήματα και όχι μεμονωμένα σχόλια για το Α ή το Β.

Ευχαριστώ πολύ!