Ένα update για τη Μίλβα.
Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και η επιδείνωση ταχύτατη. Έχει μείνει μισή (την τελευταία φορά που τη ζύγισα είχε χάσει 1,5 κιλό σε 2 εβδομάδες - τώρα για ψυχολογικούς λόγους δε θέλω καν να τη ζυγίσω..τη βλέπω με το μάτι άλλωστε..). Δεν τρώει πλέον καθόλου. Με τη σύριγγα αναγκαστικά. Ο πρώτος κύκλος αγωγής δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο και η όποια βελτίωση ήταν παροδική και σύντομη. Μεθαύριο θα την ξαναπάω να δούμε για δεύτερο κύκλο αγωγής. Τα συμπτώματα σήμερα:
-Λήθαργος
- Ανορεξία
- Σιελόρροια
- Εμετός
- Τρέμουλο
- Restlessness - ανησυχία και διαρκής κίνηση ειδικά τη νύχτα. Περπατάει και κινείται ασταμάτητα για ώρες..το Σάββατο άρχισε απο τη 1 τη νύχτα μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.
- Αστάθεια ελέγχου των πίσω (κυρίως) άκρων - έχει επεκταθεί και στα μπροστά και τρέμουλο στο κεφάλι.
- "Χάσιμο" - ώρες ώρες είναι σα να βλέπει φαντάσματα.
Όλα αυτά τα γράφω γιατί ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιον μελλοντικά (ειλικρινά το απεύχομαι). Είναι μια αρκετά σπάνια εξέλιξη. Όσο για τη Μίλβα..πλέον ξέρω ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Θέλω να τονίσω στο γιατρό ότι ή να πάρει αγωγή με το σκεπτικό ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να μειώσουμε τα συμπτώματα (ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος), αλλιώς..ας καταλήξει. Βασανίζεται κ εκείνη και όλοι μας. Πλέον έχει κάνει εμφάνιση και ο εμετός. 1 φορά τη μέρα ή μέρα παρά μέρα. Θα έχει ερεθιστεί το στομάχι..σύντομα δε θα μπορεί να λαμβάνει τροφή και θα προχωρήσει σε ηπατικό κώμα. Το ηπατικό κώμα, είναι η κατάληξη της νόσου.
Αυτό που μας συμβαίνει αυτή τη στιγμή, είναι η αυξημένη παραγωγή και κατακράτηση επιπέδων αμμωνίας να εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου. Ουσιαστικά, αυτό γίνεται κατά τη διαδικασία της πέψης και της χώνεψης. Αν γινόταν δηλαδή να μην τρώει ο σκύλος καθόλου, θα ήταν πολύ καλύτερα. Γι αυτό και ενδέχεται κάποια στιγμή να ΜΗΝ πρέπει να φάει και να νοσηλευτεί με ορό και ενέσιμα φάρμακα..Αυτό δε νομίζω ότι θα το κάνω. Προς το παρόν προσπαθούμε να την ταΐζουμε μικρά γεύματα όσο το δυνατόν περισσότερες φορές τη μέρα. Αλλά όταν εργάζεσαι..είναι δύσκολο. Τέλος η λήψη πρωτεϊνης συμβάλλει στην δυσλειτουργία του εγκεφάλου και προσπαθούμε να την αποφεύγουμε.
Έχω λάβει κατά καιρούς μηνύματα από πολλούς απο εσάς και ειλικρινά σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Είναι σημαντικό να σε καταλαβαίνουν γιατί όπως ξέρετε πολλοί απορούν και αναρωτιούνται γιατί να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία στεναχώριας, ταλαιπωρίας, εξόδων για ένα σκύλο. Που να εξηγώ...Είπα θα το παλέψω μέχρι τέλους και θα το κάνω. Το αξίζει άλλωστε. Έρχονται στιγμές που σκέφτεσαι πιο.."τετράγωνα"..ειδικά όταν δεν είσαι ποτέ ήρεμος, όταν έχεις να κοιμηθείς ένα μήνα γιατί η Μίλβα δεν κοιμάται, γιατί έπεσε απο τη σκάλα, γιατί κοπάνησε στους τοίχους, γιατί έκανε εμετό...άστα να πάνε..ανθρώπινο είναι πιστεύω και λες καμιά φορά πως δεν αντέχεις άλλο..στα λόγια..γιατί στην πράξη κάνεις άλλα..ευτυχώς δηλαδή. Όταν θα φύγει εγώ θέλω να ξέρω ότι έκανα ΟΤΙ περνάει απο το χέρι μου χωρίς να τη βασανίσω παραπάνω απο όσο θα έπρεπε..