Ύποπτος τίτλος Λεισμανίωσης και πρόβλημα στο ήπαρ.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Νομίζω ότι επειδή ο μεταβολισμός των σκύλων είναι πολύ πιο γρήγορος από αυτόν των ανθρώπων δεν θα έλεγα ότι θα έπρεπε να αποκλείσεις ότι το φάρμακο μπορεί να είχε τόσο κακά αποτελέσματα τόσο γρήγορα.
Ελπίζω να είναι αναστρέψιμη η επιδείνωση!
μακάρι να είναι αυτό..αλλά δύσκολο..δε το βρήκα πουθενά στις παρενέργειες της λακτουλόζης. Είναι βέβαια στα κλασικά συμπτώματα της εγκεφαλοπάθειας.

Ξέρεις...
Τα "like" που σου κάνουμε δεν είναι επειδή μας φάνηκε κάτι που είπες αστείο... ή σπουδαίο...
Απλά, τα κάνουμε για να σου δείξουμε ότι "είμαστε εδώ"...:)
:) σας ευχαριστώ! το εκτιμώ πάρα πολύ..

• Like
Reactions: manolo and johnk

XaraL

Active Member
22 Μαϊου 2015
38
21
XaraL δεν είσαι η τρελή του χωριού. Τέτοιες εναλλακτικές μεθόδους χρησιμοποιούν στο εξωτερικό σε πολλές περιπτώσεις. Με ενδιαφέρει και προσωπικά - στείλε pm με στοιχεία του γιατρού.
done

Συμφωνώ με vrmode..γιατί να είναι ας πούμε αποδεκτό στον άνθρωπο και όχι και στο ζώο; Το ευτυχές είναι ότι ΔΕΝ πονάει τελικά. Και ούτε πρόκειται να πονάει. Πονούσε στην αρχή όσο υπήρχε φλεγμονή στο συκώτι. Πλέον δεν πονάει. Θα μπορούσε να φοβάται την αστάθεια που αισθάνεται στα πίσω άκρα ίσως..και να νιώθει κούραση απο την αϋπνία..πέρα απο αυτό ο εγκέφαλος έχει το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δυστυχώς..
τί να λέμε, μέσα σ'όλα τα άλλα, πολύ αισιόδοξο αυτο!

• Like
Reactions: HolywoodBrn

D

Deleted member 14614

Guest
Πως ήταν χθες και σήμερα η Μίλβα? Εννοώ ότι, επειδή είδες τέτοια απότομη διαφορά, μήπως πχ άλλαξε στο καλύτερο αυτή τη φορά? Κοιμήθηκε καθόλου?

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Δυστυχώς χειροτερεύει με τη μέρα. Δεν τρώει πλέον σχεδόν καθόλου και μέσα σε 2 εβδομάδες έχασε ένα κιλό. Θα προσπαθήσω με ψάρι σήμερα μπας και γιατί αν συνεχίσει να μην τρώει θα πρέπει να νοσηλευτεί. Δε μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Κοιμάται σχεδόν κανονικά..απλά εντάξει..έχει καταπέσει τι να λέμε..Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη και ελπίζουμε να δούμε έστω κάποια μικρή προσωρινή βελτίωση.

D

Deleted member 14614

Guest
Μήπως να διασταυρώσεις γνώμες και με άλλον έναν κτηνίατρο? Απλά για να είσαι σίγουρη ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.

XaraL

Active Member
22 Μαϊου 2015
38
21
Τάισμα με σύριγγα έχεις δοκιμάσει? ξέρεις αυτές των 200ml χωρίς βελόνα. Θέλει βέβαια πολτοποίηση το φαϊ και ίσως και λίγο λάδι για να ναι γλυστερό.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
@rick την παρακολουθεί ο κ. Ράλλης - δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος με καλύτερη εικόνα..Είναι σπάνια περίπτωση, φαντάσου ότι παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσ/κης η περίπτωσή της..τζάκ ποτ σου λέω o_O

@XaraL δεν έχουμε ακόμα φτάσει σ αυτό το σημείο..ελπίζω ειλικρινά να μη χρειαστεί. Μου κάνει και κάτι εμετούς. Θα δοκιμάσω να τη κάνω ψάρι με μακαρόνια σήμερα και βλέπουμε..Και δε μπορώ να βάλω και τίποτα για να νοστιμέψει..απαγορεύεται..:(

D

Deleted member 14614

Guest
@rick την παρακολουθεί ο κ. Ράλλης - δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος με καλύτερη εικόνα..Είναι σπάνια περίπτωση, φαντάσου ότι παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσ/κης η περίπτωσή της..τζάκ ποτ σου λέω o_O
Α μάλιστα... Τι να πω τότε...
Οι ευχές μας για βελτίωση της Βίλμα είναι μαζί σου! Γενικά, ενημέρωνέ μας για το τι γίνεται, αν και θα σου στέλνουμε κι εμείς :)

• Like

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ένα update για τη Μίλβα.

Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και η επιδείνωση ταχύτατη. Έχει μείνει μισή (την τελευταία φορά που τη ζύγισα είχε χάσει 1,5 κιλό σε 2 εβδομάδες - τώρα για ψυχολογικούς λόγους δε θέλω καν να τη ζυγίσω..τη βλέπω με το μάτι άλλωστε..). Δεν τρώει πλέον καθόλου. Με τη σύριγγα αναγκαστικά. Ο πρώτος κύκλος αγωγής δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο και η όποια βελτίωση ήταν παροδική και σύντομη. Μεθαύριο θα την ξαναπάω να δούμε για δεύτερο κύκλο αγωγής. Τα συμπτώματα σήμερα:

-Λήθαργος
- Ανορεξία
- Σιελόρροια
- Εμετός
- Τρέμουλο
- Restlessness - ανησυχία και διαρκής κίνηση ειδικά τη νύχτα. Περπατάει και κινείται ασταμάτητα για ώρες..το Σάββατο άρχισε απο τη 1 τη νύχτα μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.
- Αστάθεια ελέγχου των πίσω (κυρίως) άκρων - έχει επεκταθεί και στα μπροστά και τρέμουλο στο κεφάλι.
- "Χάσιμο" - ώρες ώρες είναι σα να βλέπει φαντάσματα.

Όλα αυτά τα γράφω γιατί ίσως φανούν χρήσιμα σε κάποιον μελλοντικά (ειλικρινά το απεύχομαι). Είναι μια αρκετά σπάνια εξέλιξη. Όσο για τη Μίλβα..πλέον ξέρω ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Θέλω να τονίσω στο γιατρό ότι ή να πάρει αγωγή με το σκεπτικό ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να μειώσουμε τα συμπτώματα (ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος), αλλιώς..ας καταλήξει. Βασανίζεται κ εκείνη και όλοι μας. Πλέον έχει κάνει εμφάνιση και ο εμετός. 1 φορά τη μέρα ή μέρα παρά μέρα. Θα έχει ερεθιστεί το στομάχι..σύντομα δε θα μπορεί να λαμβάνει τροφή και θα προχωρήσει σε ηπατικό κώμα. Το ηπατικό κώμα, είναι η κατάληξη της νόσου.

Αυτό που μας συμβαίνει αυτή τη στιγμή, είναι η αυξημένη παραγωγή και κατακράτηση επιπέδων αμμωνίας να εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου. Ουσιαστικά, αυτό γίνεται κατά τη διαδικασία της πέψης και της χώνεψης. Αν γινόταν δηλαδή να μην τρώει ο σκύλος καθόλου, θα ήταν πολύ καλύτερα. Γι αυτό και ενδέχεται κάποια στιγμή να ΜΗΝ πρέπει να φάει και να νοσηλευτεί με ορό και ενέσιμα φάρμακα..Αυτό δε νομίζω ότι θα το κάνω. Προς το παρόν προσπαθούμε να την ταΐζουμε μικρά γεύματα όσο το δυνατόν περισσότερες φορές τη μέρα. Αλλά όταν εργάζεσαι..είναι δύσκολο. Τέλος η λήψη πρωτεϊνης συμβάλλει στην δυσλειτουργία του εγκεφάλου και προσπαθούμε να την αποφεύγουμε.

Έχω λάβει κατά καιρούς μηνύματα από πολλούς απο εσάς και ειλικρινά σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Είναι σημαντικό να σε καταλαβαίνουν γιατί όπως ξέρετε πολλοί απορούν και αναρωτιούνται γιατί να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία στεναχώριας, ταλαιπωρίας, εξόδων για ένα σκύλο. Που να εξηγώ...Είπα θα το παλέψω μέχρι τέλους και θα το κάνω. Το αξίζει άλλωστε. Έρχονται στιγμές που σκέφτεσαι πιο.."τετράγωνα"..ειδικά όταν δεν είσαι ποτέ ήρεμος, όταν έχεις να κοιμηθείς ένα μήνα γιατί η Μίλβα δεν κοιμάται, γιατί έπεσε απο τη σκάλα, γιατί κοπάνησε στους τοίχους, γιατί έκανε εμετό...άστα να πάνε..ανθρώπινο είναι πιστεύω και λες καμιά φορά πως δεν αντέχεις άλλο..στα λόγια..γιατί στην πράξη κάνεις άλλα..ευτυχώς δηλαδή. Όταν θα φύγει εγώ θέλω να ξέρω ότι έκανα ΟΤΙ περνάει απο το χέρι μου χωρίς να τη βασανίσω παραπάνω απο όσο θα έπρεπε..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Χαρά στο κουράγιο σου, κορίτσι μου και μόνο που κάθεσαι και τα γράφεις.
Ξέρω ότι είσαι δυνατός άνθρωπος και παλεύεις ΠΟΛΥ καιρό, αλλά αυτή η γ@@μένη λερναία ύδρα έχει πολλά κεφάλια....

• Like

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Πολλά κεφάλια λέει χαχαχα Μωρέ ναι αλλά πλέον..ΔΕΝ είναι η Μίλβα. Αυτό είναι το χειρότερο. Είναι ένας άλλος σκύλος. Συμβιβάζεσαι γιατί το βλέπεις μπροστά σου. Το ζεις κάθε μέρα. Παιδιά το καλό της υπόθεσης είναι ότι προς το παρόν η Audrey δεν έχει καταλάβει τζίζους. Την ενοχλεί ώρες ώρες βέβαια. Την προκαλεί για παιχνίδι, λες και έπαιζε ποτέ για να παίξει τώρα..Τουλάχιστον ακόμα δεν το χει πάρει γραμμή. Για να δούμε..γιατί δεύτερος σκύλος στο σπίτι, είπαμε ΔΕΝ μπαίνει.

• Like
Reactions: mechsilk

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
ξέρεις δεν μου φαινεται περιεργο αυτό που λες... Καταλαβαίνω τι εννοείς οταν λες οτι ΔΕΝ ειναι η Μίλβα.
Εμείς είχαμε και τρόμους......:(

• Like

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ο τρόμος Αλίκη δεν είναι το τρέμουλο; Είναι κάτι άλλο; Έχω χάσει τη μπάλα με το τι είναι τι γιατί συμβαίνουν απανωτά και μαζί. Μα ναι ένας σκύλος που έτρεχε, έπαιζε, έτρωγε τα πάντα ακόμα κι εσένα..τώρα..είναι μια σκιά και μόνο. Μέσα σ'ένα μόλις μήνα...

• Like

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτό ειναι το πιο "αδικο". Να είναι ένα σκυλι που ήταν η χαρά της ζωής και τώρα να γινεται ίχνος. Και αυτό ειναι και το πιο "βαρύ", να το βλέπεις μερα με τη μέρα.

• Like

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
τρόμο όπως το βίωσα εγω ηταν να τον βγάζω βόλτα και να περπατάει με την ουρά ανάμεσα στα σκέλια και να αρνείται να κανει βήμα. Να φρικάρει σε κάθε ήχο και κίνηση.
Έλενα ειναι παρα πολλά....

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ακριβώς..είναι βαρύ και απαίσιο. Αλλά..δεν ξε-γίνεται. Αυτό είναι τώρα, αυτό μου έτυχε και πρέπει να το αντιμετωπίσω. Είχα και έχω χρόνο να προετοιμαστώ για τη μέρα που θα φύγει. Να το σκεφτώ, να το κάνω εικόνα, να μαζέψω δυνάμεις, να το πιστέψω ότι θα συμβεί..Κάτι είναι κι αυτό..

Αλίκη το έχουμε. Δε ξέρω αν θα την ξαναβγάλω έξω. Τουλάχιστον όχι όσο είναι έτσι. Κάνει ακριβώς αυτό που λες και δεν έχει νόημα να βγεί. Άσε που δυσκολεύεται πλέον να περπατήσει. Σε κάτι φίλους που πήγαμε για σκ στην εξοχή, φάνηκε να χάρηκε στην αρχή..μετά πάλι τα ίδια. Pointless τελείως..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Βρε κορίτσι μου ...συγνώμη που το λέω κιόλας γιατί έχεις κάνει μεγάλη προσπάθεια για το σκυλί σου...αλλά τι ποιότητα ζωής έχει ? ...έχει νόημα να παρατείνεις αυτή την ζωή ?....και πάλι συγνώμη που στο γράφω..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk