Ύποπτος τίτλος Λεισμανίωσης και πρόβλημα στο ήπαρ.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Καλημέρα. Χθες κάναμε τον υπέρηχο. Τελικά η Μίλβα έχει βάλει σκοπό να μας ξεκάνει, δεν εξηγείται αλλιώς..Δεν βρήκαμε τίποτα στον υπέρηχο. Το μόνο θέμα είναι ότι έχει μικρό συκώτι. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί απόλυτα τις τόσο αυξημένες τιμές. Συνδυαστικά με το γεγονός ότι είναι μια λαίμαργη κλέφτρα, προφανώς της δημιούργησε θεματάκι. Κομμένα όλα λοιπόν προς το παρόν, ούτε λιχουδιές ούτε τίποτα και μεγάλη προσοχή στις χαρτοπετσέτες και στις χαζομάρες που πάει και βουτάει σε ανύποπτο χρόνο. Θα πάρει για ένα μήνα Hill's l/d αυστηρά και θα κάνουμε μετά επαναληπτικές, καθώς και μια εξέταση για θυροειδή, γιατί αν και η καρδιά δεν έχει κάποιο πρόβλημα, φαίνεται να είναι λίγο πιο.."τεμπέλα". Αυτά. Επίσης η μικρή αδιαθέτησε χθες για πρώτη φορά..15 μέρες τώρα κλεισμένη σπίτι..ο θεος να μας φυλάει.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Μπραβο στο Μιλβακι ! Αντε να δουμε. Ολα καλα θα πανε.

Τι να πω για το μπεμπεξακι που εγινε γυναικα!!!!

Θοδωρεεεε το δικανοοο

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
αυτο με την χιλς στην προτεινε αυτος για να την αγορασεις απο αυτον ?
δεν σου ειπε τι να τρωει και τι να μην τρωει ? δεν σου εκανε ενα διαιτολογιο-μενου με τροφες,μια λιστα ατομικη ?

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Πες στον Serge να μην ανησυχεί, θα την έχουμε κλειδωμένη να μην την πειράξει κανείς. Αγνό θα παραμείνει το κορίτσι χαχα

ntouli αυτός μου την πρότεινε (ο γιατρός που έκανε τον υπερηχο) και πήγα και την αγόρασα απο το πετ σοπ. Μου είπαν και οι δυο οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φάει οτιδήποτε άλλο, πέραν της τροφής αυτής, για 1 μήνα. Μετά θα κάνουμε επαναληπτικές και θα δούμε. Εγώ πχ προσέθετα στο φαγητό τους γιαουρτάκι που και που, αυγά, τους έδινα κάνα μαρουλάκι, κάνα καροτάκι, μερικές φορές φρούτο, αλλά μου είπαν για ένα μήνα τίποτε άλλο πέραν της τροφής.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Όχι αφού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο συκώτι. Ούτε στη χοληδόχο κύστη. Ούτε κάποια μάζα, ούτε ίχνος κάποιας ανωμαλίας ή αλλοίωσης. Κατά πάσα πιθανότητα, παίζει ρόλο το μικρό σε μέγεθος συκώτι σε συνδυασμό με τις μ@@@ς που πάει και κλέβει (μια φορά είχε φάει - κυριολεκτικά - μισή δερμάτινη καρέκλα). Σήμερα βάλαμε πλέον εμπόδια παντού στο σπίτι σε διάφορα "ύποπτα" σημεία. Δεν ξέρω πότε προλαβαίνει και πάει και κλέβει πράγματα, είναι θέμα δευτερολέπτων. Και φυσικά όχι όταν λείπουμε )γιατί είναι περιορισμένη) αλλά όταν είμαστε εκεί. Αυτό είναι που με στεναχωρεί..

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αφου δεν υπαρχει κανενα προβλημα στο συκωτι γιατι να φαει l/d? Δηλαδη προτεινε να φαει ειδικη τροφη, αλλα το γαιδουραγκαθο το οποιο μονο καλο θα κανει(κανει και αποτοξινωση στο συκωτι) το απεκλεισε?

Ευχομαι περαστικα ;)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ευχαριστούμε :D

καλε δε ρώτησα καν για γαιδουράγκαθο. Απλά μου είπε ο άνθρωπος να πάρει προληπτικά την τροφή αυτή και να δούμε στις επαναληπτικές πως θα πάει. Γενικά μου είπε προσοχή στο τι τρώει απο δω και πέρα. Επίσης, είχε και πρόβλημα με διάρροιες η Μίλβα πρόσφατα. Ίσως να παίζει και αυτό ρόλο. Μπορώ να ρωτήσω την γιατρό ή και τον ίδιο αν μπορώ να της δώσω. Αν και δε βλέπω γιατί όχι..θα ρωτήσω πάντως.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
rick ευχαριστούμε πολύ :)

Δήμητρα κι εγώ το σκέφτηκα..διάβαζα πριν ότι δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες σε ανθρώπους ή ζώα. χμ..να δεις που η Μίλβα θα κάνει τη διαφορά..να δεις που το δικό ΜΟΥ το σκυλί θα ναι αλλεργικό χαχαχαχα

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Sorry HolywoodBrn, ετσι οπως γραφτηκε καταλαβα οτι σου ειπε να μη παρει :)

Δημητρα να παρεις, εγω προσωπικα το εμπιστευομαι παρα πολυ, στον γατο μου ειδικα(γιατι η Μοκα δεν ειχε τραγικα αυξημενες τιμες) εκανε απιστευτη δουλεια!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.412
10.612
Athens
Οι αυξημένες τιμές στο συκώτι μπορούν να έχουν 1000 αιτίες. Μερικές από τις συνήθεις είναι:
- Σοκ σκύλου (π.χ. μετά από τροχαίο)
- Δηλητηρίαση
- Διατροφή, κάτι δηλαδή που πειράζει το σκύλο
κλπ.

Πολύ καλά έκανε και σου είπε για την l/d και θα σου λεγα να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του. Διότι ανάλογα με την έκβαση των εξετάσεων μετά από l/d θα μπορέσει τουλάχιστο να εντοπίσει αν το πρόβλημα είναι διατροφικό ή αν θα πρέπει να αναζητήσει αλλού την αιτία. Κοινώς, θα πρέπει για να κάνει διάγνωση να αποκλείσει ένα-ένα τα πιθανά σενάρια (ήδη αποκλείσατε ένα σενάριο με τον υπέρηχο).

Το ίδιο είχα πάθει κι εγώ με την μεγάλη - το πρόβλημα ήταν στη διατροφή.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Βασικά ο συγκεκριμένος γιατρός που έκανε τον υπέρηχο, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και γενικά έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια. Τι είχε συμβεί σε σας δηλαδή; Είχε παρουσιάσει κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα στο ήπαρ εξαιτίας της διατροφής; Ακριβώς αυτό μου είπε κι εμένα. Να ακολουθήσω πιστά το κομμάτι της διατροφής, έτσι ώστε να δούμε κατά πόσο φταίει αυτό. Συνέστησε να κάνουμε και μια απλή ακτινογραφία (πλάγια νομίζω είπε), αφού συμπληρώσουμε ένα μήνα με την l/d, για να έχει μια πληρέστερη εικόνα του ήπατος και μέσω αυτής.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κι ο δικος μου ειχε πολυ αυξημενους δεικτες, στις προληπτικες εξετασεις που καναμε. Ο γιατρος συνεστησε ενα μηνα "διαιτα" δηλ να τρωει ΜΟΝΟ το φαι του και τιποτα αλλο που λιχουδιες, μεζεδες κλπ. Το αποτελεσμα ηταν ενα μηνα μετα οι τιμες να ναι φυσιολογικες οποτε απο δω και περα προσεχουμε πολυ τι του δινουμε...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
σκέφτομαι να πάρω και εγώ γαϊδουράγκαθο....! (για εμένα, όχι την τασία)
αν ειναι απ το φουρνο σε σκονη ειναι νεκρες ολες οι ουσιες να ξερεις.. θα δρα 1 % οπως και η σπιρουλινα και η χλωρελλα..αν ειναι υγρο εχει χημικη επεξεργασια.. δηλαδη μην παρεις !
καλυτερα ζεολιθο που ειναι ορυκτο φυσικο και δεν εχει καμια επεξεργασια.. αν και τελευταια ειδα η σουπερ φουντς το εχει κανει και με γευση πορτοκαλι ! αυτος ο ελληνας αν δεν κανει την π@π*ρια του δεν μπορει.. θα σκασει ! αλλα θα εχει και αλλου χωρις γευση σκετο,φυσικο.. 60 γραμ το χρονο μεγιστο και μετα ξανα απο ενα χρονο..

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Εδώ είμαστε πάαααλι!

Επαναληπτικές εξετάσεις στη Μίλβα δείχνουν σταθερές τις τιμές ALT και AST και τη φωσφατάση στο θεό. Με όριο το 90 είχε 380 και τώρα έχει 880. Τέλεια; Τέλεια..(είναι που μας θέλει αυτή την περίοδο)

Λοιπόν έχω καταμπερδευτεί. Η δική μου η γιατρός μαζί με τον κ. Μαντζιάρα, πρότειναν να κάνουμε ακρινογραφία για να δούμε μπας και κάτι ξέφυγε στον υπέρηχο. Καθαρά προληπτικά. Έχω κανονίσει ραντεβού την ερχόμενη Παρασκευή και σε άλλη κτηνίατρο για την ακτινογραφία και για 2η γνώμη. Αυτή μέσω τηλεφώνου, μου είπε ότι δεν αρκούν οι τιμές που εχω στα χέρια μου, ότι δεν είναι ενδεικτικές και ότι πρέπει να γίνουν παιρεταίρω ορμονικές βιοχημηκές, ίσως και παρακέντιση και πως είναι ανούσιο να βγάλω ακτινογραφία. Εγω τώρα ποιόν ν ακούσω; Μου έχουν μιλήσει για την καινούργια γιατρό με πολύ καλά λόγια..απο την άλλη.. άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος..ουφ! Εγω τώρα να κάνω και τις επιπλέον εξετάσεις που μου λέει και να έχω και στο νου μου για παρακέντιση ή να πάρω απλώς μια γνώμη και ν ακούσω τη δικιά μου γιατρό; ηηηηηη να πω στη γιατρό μου τί μου είπε η άλλη γιατρός και να κρίνει; Επίσης 3η γιατρός, μου είπε για θυροειδή..ότι να ναι..Να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο μου ρχεται..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κάνε την ακτινογραφία, κάνε εξετάσεις και για το θυροειδή. Ανεβασμένη ΑLP μπορεί να είναι όντως πάρα πολλά πράγματα. Επίσης νέα σκυλιά έχουν πιο ψηλές τιμές ALP λέει.