Καταλαβαινω πως το λες,απλα κανοντας περισσοτερες γεννες σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα,αυξανεται ισως η πιθανοτητα καποιες απο αυτες να γινουν κυριως με σκοπο το κερδος.Οταν καποιος θελει να δει π.χ. τι κουταβια βγαζει ενα αρσενικο,σε ποσα ζευγαρωματα πρεπει να τον βαλει για να συνειδητοποιησει οτι οντως ειναι καλος γεννητορας ; Προτου γεμισει ο τοπος με απογονους αυτου του σκυλου(επειδη χρησιμοποιηθηκε σε πολλα ζευγαρωματα σε μικρο χρονικο διαστημα,ειτε επειδη ο εκτροφεας πιστευε οτι θα δωσει καλα κουταβια ειτε λογω "μαρκετινγκ" και "προωθησης" του συγκεκριμενου σκυλου),δεν θα επρεπε να περασει ενα ευλογο χρονικο διαστημα ωστε να διαπιστωθει η ποιοτητα των απογονων(π.χ. μετα το περας 1-1.5 ετους);
Αν εχεις τοσες πολλες γεννες,και μεταξυ εκθεσεων,ταξιδιων,προσωπικων ζητηματων,ξεκουρασης ή οτιδηποτε αλλο προκυψει,εγω δεν πιστευω πως μπορει καποιος να αφιερωθει 100% σε ολες τις γεννες.Μπορει να εχεις υπαλληλους ή δεν ξερω και εγω τι αλλο,ενδεχομενως τη βοηθεια της οικογενειας σου.
Πολλες φορες διαβαζω πως πολλοι εκτροφεις κανουν το ιδιο ζευγαρωμα που εκαναν και τον προηγουμενο χρονο,επειδη τα κουταβια βγηκαν πολυ καλα.Αντιλαμβανομαι τον τροπο σκεψης τους,αλλα οταν σκοπος της εκτροφης ειναι (οπως αναφερεις σωστα και εσυ) να βγαλει καποιος τον τελειο σκυλο,γιατι να συνεχιζεις να αναπαραγεις δυο σκυλια που ομολογουμενως δινουν καλα σκυλια,αλλα δεν πλησιαζουν στο τελειο ; Αυτη η ερωτηση ειναι κυριως ρητορικη,δεν ξερω αν επιδεχεται απαντησης επι του πρακτεου.
Τελος,αυτο με τις εκθεσεις που αναφερεις με βρισκει απολυτως συμφωνο.Ουκ ολιγα σκυλια εχουν αναδειχθει πρωταθλητες Ελλαδος(μετα βιας εντους προτυπου καποια απο αυτα ενδεχομενως,αλλα εκτος προτυπου εντελως),ενω δεν θα τολμουσαν να περασουν ουτε εξω απο εκθεσεις του εξωτερικου.Αν η οικονομικη σου κατασταση ή εστω και η επιθυμια σου,δεν σου επιτρεπουν να πας σε εκθεσεις του εξωτερικου,και οι συμμετοχες στην Ελλαδα στις εκθεσεις της φυλης ειναι μηδαμινες,τι θα κανεις ; Το θεμα ειναι ο υποψηφιος αγοραστης που θελει να παρει κουταβι του Ελληνα πρωταθλητη,να μπορει να ζυγισει τα + και τα - ,και να μην αρκεστει σε τιτλους και φημη.Κατι τελευταιο που ειναι προσωπικη μου αποψη(φυσικα οτιδηποτε αναφερω ειναι προσωπικη μου αποψη
) ειναι η πρωτια στα Crufts.Δεν γνωριζω για ολες τις φυλες,αλλα μια πρωτη θεση στα Crufts δεν θα μου ελεγε απολυτως τιποτα αν κοιτουσα τις διακρισεις ενος σκυλου,η ποιοτητα σε ορισμενες φυλες ειναι πολυ κατωτερη απο EDS & WDS,ενδεχομενως και απο εθνικες εκθεσεις πολλων προηγμενων κυνολογικα χωρων,και ομως τα Crufts με την διαφημιση που υπαρχει,θεωρουνται σαν το Αγιο Δισκοποτηρο για πολλους εκτροφεις.