Έ, Δεν Άντεξα... (ή, αλλιώς: “Η Πόλις Εάλω”!!!)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει εσυ ως υποψιφιος αοραστης σκυλου να γνωριζεις οτι το πετ σοπ...Που μπορει να ειναι και μεγαλη αλυσιδα με γνωστο ονομα ...Οτι η σκυλα που γεννησε το κουταβι σου υπεφερε?
Ποιος θα στο πει?
Γιατι να το ξερεις?
Δλδ εσύ θες να μου πεις ότι εν έτει 2016....όπου η πληροφορία είναι διάχυτη παντού....ειδικά στο ιντερνετ, όπου μπαίνεις για να δεις τις 101 συνταγές με το κριθαράκι και το κρέας, δεν θα βρεις αυτές ακριβώς τις απαντήσεις που θα καλύψουν τις ερωτήσεις που κάνεις...ΠΡΙΝ την αγορά σκύλου ;

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Προχθές ημουν με κατι φίλους που θα ήθελαν να πάρουν σκύλο. Συζητούσαν ράτσες, και γω που δεν μου αρέσει να κάνω κήρυγμα τους ειπα απλά ότι προσωπικά δε θα αγόραζα ποτέ σκύλο από τη στιγμή που υπάρχουν τοσα στα ανεπιθυμητα. Και η απάντηση ήταν, ναι μωρε δίκιο εχεις αλλα να.. ειναι πιο εύκολο να βρεις σπίτι στα κουτάβια αν οι γονείς ειναι της ιδιας ράτσας.
Και μετα αρχίζει το ... τι εννοείς ότι δε θα ζευγαρώσει το σκυλί;;;; Αυτά είναι τρελά πράγματα.

Αυτό το ζευγάρι ειναι πάνω απο το μέσο όρο σε θέματα παιδείας, ευαισθησίας, γνώσεων κλπ, παρόλα αυτα αδυνατούν να καταλάβουν αυτό που τους λέω όταν πρόκειται για σκύλους. Νομιζω ότι είναι καλό δείγμα του τι γίνεται εκεί έξω.

Είναι σα να πολεμάς μια μάχη που ειναι χαμένη από χέρι. Ένας στους 100 να καταλάβει, όμως, τι του λες, νομίζω ότι και πάλι αξιζει τον κόπο.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν ένα σκυλί ράτσας αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τα ποσά που ζητούν οι εκτροφείς και αγοράζουν από όπου να ναι δίνοντας συνέχεια σε μια άσχημη κατάσταση. Θεωρώ πως και αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν εξίσουν τα σκυλία τους με όσους επιλέγουν ένα ημίαιμο ως κατοικίδιο ή με αυτούς που αγοράζουν απο εκτροφείς... και αυτό γίνεται γιατί ο σκύλος ότι ράτσα και αν είναι , από όπου και αν έχει αγοραστεί είναι πιστός σύντροφος. Συνηθίζεται οι άνθρωποι που εμπλουτίζουν τις οικογένειες τους με ζώα να είναι πιο ευαίσθητοι... άρα πρέπει να τους σεβόμαστε όλους εξίσου.
Όχι!
Δε σεβομαι αυτόν που γνωρίζει κι επιλέγει να κανει τη λάθος κίνηση. Δεν σέβομαι κάποιον που συνειδητα τον ενδιαφέρει περισσότερο να εχει κάτι που φέρνει σε ... από το τι έχει προηγηθεί ή τις συνεπειες της πράξης του. Τον σκυλο του μπορεί να τον αγαπάει σιγουρα δε δινει δεκάρα για το σκύλο.

AndreasBudo

Active Member
17 Ιανουαρίου 2016
31
31
44
Αθήνα
Mareco έχω σταματήσει χρόνια τώρα να κρίνω ανθρώπους...

Απάντησα απλά σε ένα ποστ που έτυχε να πέσει στην αντίληψη μου.

• Like
Reactions: mareco

AndreasBudo

Active Member
17 Ιανουαρίου 2016
31
31
44
Αθήνα
Προχθές ημουν με κατι φίλους που θα ήθελαν να πάρουν σκύλο. Συζητούσαν ράτσες, και γω που δεν μου αρέσει να κάνω κήρυγμα τους ειπα απλά ότι προσωπικά δε θα αγόραζα ποτέ σκύλο από τη στιγμή που υπάρχουν τοσα στα ανεπιθυμητα. Και η απάντηση ήταν, ναι μωρε δίκιο εχεις αλλα να.. ειναι πιο εύκολο να βρεις σπίτι στα κουτάβια αν οι γονείς ειναι της ιδιας ράτσας.
Και μετα αρχίζει το ... τι εννοείς ότι δε θα ζευγαρώσει το σκυλί;;;; Αυτά είναι τρελά πράγματα.

Αυτό το ζευγάρι ειναι πάνω απο το μέσο όρο σε θέματα παιδείας, ευαισθησίας, γνώσεων κλπ, παρόλα αυτα αδυνατούν να καταλάβουν αυτό που τους λέω όταν πρόκειται για σκύλους. Νομιζω ότι είναι καλό δείγμα του τι γίνεται εκεί έξω.

Είναι σα να πολεμάς μια μάχη που ειναι χαμένη από χέρι. Ένας στους 100 να καταλάβει, όμως, τι του λες, νομίζω ότι και πάλι αξιζει τον κόπο.

Όχι!
Δε σεβομαι αυτόν που γνωρίζει κι επιλέγει να κανει τη λάθος κίνηση. Δεν σέβομαι κάποιον που συνειδητα τον ενδιαφέρει περισσότερο να εχει κάτι που φέρνει σε ... από το τι έχει προηγηθεί ή τις συνεπειες της πράξης του. Τον σκυλο του μπορεί να τον αγαπάει σιγουρα δε δινει δεκάρα για το σκύλο.
Αυτο ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα πριν ότι δεν πρέπει να κρίνουμε αρνητικά κανέναν.
Εσύ έχεις επιλέξει αυτούς τους ανθρώπους και κάνεις παρέα μαζί τους... η παιδεια τους όμως σε αυτό το ζήτημα είναι περιορισμένη... δεν έχεις δικαίωμα να τους μηδενίσεις γενικά όμως ...
Πολύ σωστά έξήγησες κάποια πράγματα και με την πρώτη ευκαιρία να το ξανακάνεις κι ενδεχομένως σε λίγο καιρό να τα καταφέρεις...

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
31
@mareco οποιος θελει μπορει να με "περιλαβει" δεν τα γραφω προσωπικα... :p
Παιδια ισως εγω να ζω σε αλλο πλανητη..σε αλλο συμπαν η σε αλλο γαλαξια...
Στο δικο μου πλανητη παντως(και δυστηχως δεν βρισκομαι μονος μου εκει) ο περισσοτερος κοσμος εχει αγνοια...
Καλος η κακος...
Για μενα λοιπον ο στοχος μου θα ειναι να προσπαθησω να βγαλω αυτο την λαθος ριζομενη αντιλειψη απο το μυαλο του μεσου Ελληνα...
Ναι ναι εχω μεγαλους στοχους...
Δεν εχει καμια διαφορα το να χαρακτηρισω καποιον ητε εγκληματια...ητε να μπει εδω μεσα και να τον στειλω σπιτι του...
Ετσι το προβλημα θα συνεχιζετε σε ενα χαωδη φαυλο κυκλο...
Αλλα εγω ειμαι εγω..Αυτη ειναι αποψη μου...

• Like
Reactions: AndreasBudo

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892

Αυτά εν ολίγοις είναι και όσα με κάνουν να θεωρώ τη κατάσταση τραγική και χωρίς ελπίδα..Το ότι άνθρωποι άνω του μετρίου σε εφυΐα ευασθησία και καλλιέργεια δεν μπορούν να καταλάβουν το πόσο κακό κάνουν αν ζευγαρώσουν τον σκύλο τους. Μάλιστα θεωρουν απάνθρωπο να του στερήσουν την γονεϊκή εμπειρία...Η μάχη είναι χαμένη αλλά θα συνεχίζουμε να τη δίνουμε..

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αυτά εν ολίγοις είναι και όσα με κάνουν να θεωρώ τη κατάσταση τραγική και χωρίς ελπίδα..Το ότι άνθρωποι άνω του μετρίου σε εφυΐα ευασθησία και καλλιέργεια δεν μπορούν να καταλάβουν το πόσο κακό κάνουν αν ζευγαρώσουν τον σκύλο τους. Μάλιστα θεωρουν απάνθρωπο να του στερήσουν την γονεϊκή εμπειρία...Η μάχη είναι χαμένη αλλά θα συνεχίζουμε να τη δίνουμε..
Όπως είπα και πιο πάνω οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν και παιδιά και έχουν και δικαίωμα ψήφου. Εϊναι αναμεσά μας και είναι παντού...

• Like
Reactions: east49, sis and ptf

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Δλδ εσύ θες να μου πεις ότι εν έτει 2016....όπου η πληροφορία είναι διάχυτη παντού....ειδικά στο ιντερνετ, όπου μπαίνεις για να δεις τις 101 συνταγές με το κριθαράκι και το κρέας, δεν θα βρεις αυτές ακριβώς τις απαντήσεις που θα καλύψουν τις ερωτήσεις που κάνεις...ΠΡΙΝ την αγορά σκύλου ;
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.
Δεν πάει ο νους σου Σταματία.
Μπορώ να σας διηγηθώ άπειρες ιστορίες ανθρώπων που είχαν όλη την καλή διάθεση να βάλουν έναν καθαρόαιμο σκύλο στην οικογένειά τους και απευθύνθηκαν σε πετ σοπ.
Δεν είναι εγκληματίες αυτοί οι άνθρωποι.
Άγνοια είχαν.

Οπως άγνοια έχουν και πάρα πολλοί που παπαγαλίζουν περί εκτροφέων χωρίς να έχουν κατανοήσει την διαφορά ανάμεσα στην εκτροφή και το εμπόριο καθαρόαιμων.
Είναι τόση η σύγχυση που και οι λέξεις ακόμα έχουν χάσει την αξία τους.

AndreasBudo

Active Member
17 Ιανουαρίου 2016
31
31
44
Αθήνα
@mareco οποιος θελει μπορει να με "περιλαβει" δεν τα γραφω προσωπικα... :p
Παιδια ισως εγω να ζω σε αλλο πλανητη..σε αλλο συμπαν η σε αλλο γαλαξια...
Στο δικο μου πλανητη παντως(και δυστηχως δεν βρισκομαι μονος μου εκει) ο περισσοτερος κοσμος εχει αγνοια...
Καλος η κακος...
Για μενα λοιπον ο στοχος μου θα ειναι να προσπαθησω να βγαλω αυτο την λαθος ριζομενη αντιλειψη απο το μυαλο του μεσου Ελληνα...
Ναι ναι εχω μεγαλους στοχους...
Δεν εχει καμια διαφορα το να χαρακτηρισω καποιον ητε εγκληματια...ητε να μπει εδω μεσα και να τον στειλω σπιτι του...
Ετσι το προβλημα θα συνεχιζετε σε ενα χαωδη φαυλο κυκλο...
Αλλα εγω ειμαι εγω..Αυτη ειναι αποψη μου...
Συγχαρητήρια! συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σας.

• Like
Reactions: vasilhstefarikhs

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Οπως άγνοια έχουν και πάρα πολλοί που παπαγαλίζουν περί εκτροφέων χωρίς να έχουν κατανοήσει την διαφορά ανάμεσα στην εκτροφή και το εμπόριο καθαρόαιμων.
Συμφωνω απόλυτα. Και όλη αυτή η σύγχυση για την οποία ευθυνονται και οι όμιλοι δίνει πάτημα σε όσους λένε 'καλύτερα σωστός ιδιώτης(!) από αμφίβολο εκτροφείο'.

Γενικά, είναι ενα δράμα όλη η κατασταση.

• Like
Reactions: Orilis

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Προσωπικά δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν.
Το "θηρίο" είναι τεράστιο, ανίκητο, όσες καλές προθέσεις και να έχεις, όσο και να προσπαθείς να ενημερώσεις.
Είμαστε σαν χώρα, σαν κοινωνία πολύ φρέσκοι στα κυνολογικά.
Μην ξεχνάμε πως αναφερόμαστε σε μια κατεστημένη αντίληψη, μια νοοτροπία που για να αλλάξει χρειάζονται αρκετές νέες γενιές που θα γαλουχηθούν στο σωστό.

Μέχρι τότε, απλά κάνεις αυτό που πρέπει με ευγένεια, επιχειρήματα και όσοι πιστοί προσέλθετε.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Αυτό για παράδειγμα είναι ξεκάθαρη κριτική σε όσους επιλέγουν να αγοράσουν σκύλο ράτσας και όχι να υιοθετήσουν αδέσποτο, με αρκετά ίχνη ειρωνίας...
Τόσο ξεκάθαρη κριτική... που, να φανταστείς ότι έχω δύο σκυλιά "αγοραστά"... δε μου έφτανε το ένα, βλέπεις... Άρα και ξεκάθαρη αυτοκριτική...

Όμως, όντας, ξεκάθαρα, "εραστής" (γιατί, σύμφωνα με την επισήμανσή μου: "η ματαιοδοξία μου το επέβαλλε" - μιάς και δεν είχα κάποια ΕΙΔΙΚΗ ανάγκη), πλήρωσα (και εξακολουθώ να πληρώνω) για να "μάθω"... και, έτσι, εξακολουθώ και να μαθαίνω...

...Δεν είναι εγκληματίες αυτοί οι άνθρωποι...
Να ξεκαθαρίσω, παρόλα αυτά Μιχάλη, ότι "εγκληματίες" αποκάλεσα τους "αντισυμβαλλομένους" των ιδιοκτητών "καθαρόαιμων" σκύλων...

• Like
Reactions: AndreasBudo

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αντρέα, οχι. Για να παει μια κοινωνια μπροστα, χρειαζεται αλληλεγγύη και συλλογική κοινωνικη ευθύνη. Επομενως οχι, δεν παμε καν σε εκτροφεα και δεν θελουμε καθαρόαιμο, για να παρουμε αδεσποτο διοτι δεν εχουμε λεφτα. Λεμε οτι θελουμε σκυλο, υπαρχει προβλημα αδέσποτων και ανεύθυνων Ελληναρων, αρα θα παρουμε αδεσποτο. Τίποτε αλλο.

Εγω ψάχνω τελευταια δευτερο σκυλο, αλλα δεν το εχω αποφασίσει ακομα. Εχω εναν πρωην φοιτητή, του οποίου γέννησε η σκυλα. Δεν εχω ιδεα γιατι γέννησε, αλλα υποπτεύομαι οτι μαλλον δεν την ειχε στειρώσει και οτι δεν το εκανε επίτηδες. Με εχει φαει να παρω κουταβι, αλλα αποκλειεται να το κανω. Πρωτον δεν εγκρίνω ΒΥΒ, εστω και κατα λαθος. Δευτερον, θα μπορουσε να την ειχε στειρώσει για 65 δολαρια στο Animal Protective League. Τριτον, μπορει να δωσει γα κουταβια στο Animal Protective League, που ειναι αυστηρα no kill shelter και καταφέρνει λογω του προγράμματος του να δωσει για υιοθεσία ολα του τα κουταβια. Το ιδιο και ο σερίφης δηλαδη. Και τεταρτον, ειμαι Ελληνιδα, η Ελλαδα εχει πολυ σοβαρα προβληματα με τα αδεσποτα συν τοις αλλοις, οποτε θα προτιμούσα να παρω απο κει αν που το αποφασίσω.

• Like
Reactions: kosmaki

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Να ξεκαθαρίσω, παρόλα αυτά Μιχάλη, ότι "εγκληματίες" αποκάλεσα τους "αντισυμβαλλομένους" των ιδιοκτητών "καθαρόαιμων" σκύλων...
Το ξέρω, το καταλαβα.
Άλλωστε το έγραψες ξεκάθαρα(y)

• Like
Reactions: johnk

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δεν καταλαβαινω τη λογική του οτι δεν πρεπει να κατακρίνουμε ανθρωπους, η οποια και παλι στηρίζεται στην έλλειψη συλλογικής κοινωνικής ευθύνης. Φυσικα και θα κατακρίνουμε κάι πολυ μαλιστα οταν καποιος ειναι ανεύθυνος και ματαιόδοξος και συμβάλλει σε σοβαρο προβλημα, αντι να συντείνει στην επίλυση του. Ο ελληνικός ωχαδερφισμος στι δόξες του...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Εξαρτάται σε ποιον απευθύνεσαι Σάρα.
Σε byb;
Σε κάποιον που ξέρει τι γίνεται και επέλεξε το λάθος;

ή σε κάποιον που δεν είχε ιδέα και έκανε ο,τι κάνει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας;

Ειδικά στην τελευταία περιπτωση η συλλογική κοινωνική ευθύνη δεν πρέπει να μεταφράζεται σε ομαδικό μπουλινγκ.

Γιατί πολύ απλά δεν καταφέρνεις τίποτα. Ψυχολογία είναι.
Και στην μέση ένας σκύλος.
Πολύ βασικό.

Η πλειοψηφία εκ των υστέρων γράφεται σε ένα φόρουμ ή εκ των υστέρων ζητάει συμβουλές.

Μπορείς να ενημερώσεις, μπορείς να δείξεις το λάθος, αλλά όχι προσβάλλοντας τον άλλον με τέτοιο τρόπο που θα τον κάνεις να αποχωρήσει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δεν προκειται για bulling αλλα για αληθεια. Ουτε κι εγω ηξερα. Ενέργησα ενστικτωδώς διοτι υπαρχει προβλημα και το βλεπω.

Αλλιως, οπως ειπε και ο Scaevola: mundus vult decipi, ergo decipiatur...

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Εναν ανθρωπο που ασχολειται παρα πολλα χρονια με συγκεκριμενη φυλη,εχει εντρυφησει σε αυτη,διαθετει κορυφαια σκυλια,τοσο απο αποψη μορφολογιας-διακρισεων,οσο και απο χαρακτηρα-υγειας,διαθετει πολυ καλους χωρους για τα κουταβια που γεννιουνται και για τα σκυλια που ηδη εχει στη κατοχη του,αλλα κανει 10-15-20 γεννες καθε χρονο,ειτε επειδη εχει 20-40 σκυλια στο εκτροφειο ειτε απο συνιδιοκτησιες κτλ,πως θα τον χαρακτηριζες ; Εκτροφεα ή κουταβοπαραγωγο και εμπορο ακριβων κουταβιων ; Γιατι οι αποψεις διιστανται πολλες φορες,κυριως οταν καποιος εχει (ή προσβλεπει σε) καποιο οφελος απο τετοιους ανθρωπους.Η εθελοτυφλια ειναι χαρακτηριστικο προτερημα των ματαιοδοξων και των "ευεργετηθεντων".

@vasgial Αν επαιζα στην εθνικη Ελλαδος ποδοσφαιρου θα χτυπουσα tattoo αυτα που ειπες στα προηγουμενα σου μηνυματα,προς το παρον αρκουμαι στο like,αλλα επιφυλασσομαι μηπως μπαινεις στο μυαλο μου αλα Inception και μου κλεβεις τα γραπτα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
@Beyond Wonderland

Αν ρωτας εμένα, καθοριστικό ρόλο παίζει ο σκοπός, ο στόχος της κάθε μίας από αυτές τις 10-15-20 γέννες τον χρόνο, όπως επίσης και αν υπήρχε ο χρόνος να ασχοληθεί όπως πρέπει με κάθε ένα από όλα αυτά τα κουτάβια.

Fair enough?:)