@vasilhstefarikhs βάλε ένα quote βρε παιδί μου, ένα σημάδι, κάτι...να ξέρουμε ποιός πρέπει να σε...περιλάβει
Δλδ εσύ θες να μου πεις ότι εν έτει 2016....όπου η πληροφορία είναι διάχυτη παντού....ειδικά στο ιντερνετ, όπου μπαίνεις για να δεις τις 101 συνταγές με το κριθαράκι και το κρέας, δεν θα βρεις αυτές ακριβώς τις απαντήσεις που θα καλύψουν τις ερωτήσεις που κάνεις...ΠΡΙΝ την αγορά σκύλου ;Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει εσυ ως υποψιφιος αοραστης σκυλου να γνωριζεις οτι το πετ σοπ...Που μπορει να ειναι και μεγαλη αλυσιδα με γνωστο ονομα ...Οτι η σκυλα που γεννησε το κουταβι σου υπεφερε?
Ποιος θα στο πει?
Γιατι να το ξερεις?
Όχι!Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν ένα σκυλί ράτσας αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τα ποσά που ζητούν οι εκτροφείς και αγοράζουν από όπου να ναι δίνοντας συνέχεια σε μια άσχημη κατάσταση. Θεωρώ πως και αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν εξίσουν τα σκυλία τους με όσους επιλέγουν ένα ημίαιμο ως κατοικίδιο ή με αυτούς που αγοράζουν απο εκτροφείς... και αυτό γίνεται γιατί ο σκύλος ότι ράτσα και αν είναι , από όπου και αν έχει αγοραστεί είναι πιστός σύντροφος. Συνηθίζεται οι άνθρωποι που εμπλουτίζουν τις οικογένειες τους με ζώα να είναι πιο ευαίσθητοι... άρα πρέπει να τους σεβόμαστε όλους εξίσου.
Αυτο ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα πριν ότι δεν πρέπει να κρίνουμε αρνητικά κανέναν.Προχθές ημουν με κατι φίλους που θα ήθελαν να πάρουν σκύλο. Συζητούσαν ράτσες, και γω που δεν μου αρέσει να κάνω κήρυγμα τους ειπα απλά ότι προσωπικά δε θα αγόραζα ποτέ σκύλο από τη στιγμή που υπάρχουν τοσα στα ανεπιθυμητα. Και η απάντηση ήταν, ναι μωρε δίκιο εχεις αλλα να.. ειναι πιο εύκολο να βρεις σπίτι στα κουτάβια αν οι γονείς ειναι της ιδιας ράτσας.
Και μετα αρχίζει το ... τι εννοείς ότι δε θα ζευγαρώσει το σκυλί;;;; Αυτά είναι τρελά πράγματα.
Αυτό το ζευγάρι ειναι πάνω απο το μέσο όρο σε θέματα παιδείας, ευαισθησίας, γνώσεων κλπ, παρόλα αυτα αδυνατούν να καταλάβουν αυτό που τους λέω όταν πρόκειται για σκύλους. Νομιζω ότι είναι καλό δείγμα του τι γίνεται εκεί έξω.
Είναι σα να πολεμάς μια μάχη που ειναι χαμένη από χέρι. Ένας στους 100 να καταλάβει, όμως, τι του λες, νομίζω ότι και πάλι αξιζει τον κόπο.
Όχι!
Δε σεβομαι αυτόν που γνωρίζει κι επιλέγει να κανει τη λάθος κίνηση. Δεν σέβομαι κάποιον που συνειδητα τον ενδιαφέρει περισσότερο να εχει κάτι που φέρνει σε ... από το τι έχει προηγηθεί ή τις συνεπειες της πράξης του. Τον σκυλο του μπορεί να τον αγαπάει σιγουρα δε δινει δεκάρα για το σκύλο.
Αυτά εν ολίγοις είναι και όσα με κάνουν να θεωρώ τη κατάσταση τραγική και χωρίς ελπίδα..Το ότι άνθρωποι άνω του μετρίου σε εφυΐα ευασθησία και καλλιέργεια δεν μπορούν να καταλάβουν το πόσο κακό κάνουν αν ζευγαρώσουν τον σκύλο τους. Μάλιστα θεωρουν απάνθρωπο να του στερήσουν την γονεϊκή εμπειρία...Η μάχη είναι χαμένη αλλά θα συνεχίζουμε να τη δίνουμε..Αυτό το ζευγάρι ειναι πάνω απο το μέσο όρο σε θέματα παιδείας, ευαισθησίας, γνώσεων κλπ, παρόλα αυτα αδυνατούν να καταλάβουν αυτό που τους λέω όταν πρόκειται για σκύλους. Νομιζω ότι είναι καλό δείγμα του τι γίνεται εκεί έξω.
Είναι σα να πολεμάς μια μάχη που ειναι χαμένη από χέρι. Ένας στους 100 να καταλάβει, όμως, τι του λες, νομίζω ότι και πάλι αξιζει τον κόπο.
Όπως είπα και πιο πάνω οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν και παιδιά και έχουν και δικαίωμα ψήφου. Εϊναι αναμεσά μας και είναι παντού...Αυτά εν ολίγοις είναι και όσα με κάνουν να θεωρώ τη κατάσταση τραγική και χωρίς ελπίδα..Το ότι άνθρωποι άνω του μετρίου σε εφυΐα ευασθησία και καλλιέργεια δεν μπορούν να καταλάβουν το πόσο κακό κάνουν αν ζευγαρώσουν τον σκύλο τους. Μάλιστα θεωρουν απάνθρωπο να του στερήσουν την γονεϊκή εμπειρία...Η μάχη είναι χαμένη αλλά θα συνεχίζουμε να τη δίνουμε..
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.Δλδ εσύ θες να μου πεις ότι εν έτει 2016....όπου η πληροφορία είναι διάχυτη παντού....ειδικά στο ιντερνετ, όπου μπαίνεις για να δεις τις 101 συνταγές με το κριθαράκι και το κρέας, δεν θα βρεις αυτές ακριβώς τις απαντήσεις που θα καλύψουν τις ερωτήσεις που κάνεις...ΠΡΙΝ την αγορά σκύλου ;
Συγχαρητήρια! συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σας.@mareco οποιος θελει μπορει να με "περιλαβει" δεν τα γραφω προσωπικα...
Παιδια ισως εγω να ζω σε αλλο πλανητη..σε αλλο συμπαν η σε αλλο γαλαξια...
Στο δικο μου πλανητη παντως(και δυστηχως δεν βρισκομαι μονος μου εκει) ο περισσοτερος κοσμος εχει αγνοια...
Καλος η κακος...
Για μενα λοιπον ο στοχος μου θα ειναι να προσπαθησω να βγαλω αυτο την λαθος ριζομενη αντιλειψη απο το μυαλο του μεσου Ελληνα...
Ναι ναι εχω μεγαλους στοχους...
Δεν εχει καμια διαφορα το να χαρακτηρισω καποιον ητε εγκληματια...ητε να μπει εδω μεσα και να τον στειλω σπιτι του...
Ετσι το προβλημα θα συνεχιζετε σε ενα χαωδη φαυλο κυκλο...
Αλλα εγω ειμαι εγω..Αυτη ειναι αποψη μου...
Συμφωνω απόλυτα. Και όλη αυτή η σύγχυση για την οποία ευθυνονται και οι όμιλοι δίνει πάτημα σε όσους λένε 'καλύτερα σωστός ιδιώτης(!) από αμφίβολο εκτροφείο'.Οπως άγνοια έχουν και πάρα πολλοί που παπαγαλίζουν περί εκτροφέων χωρίς να έχουν κατανοήσει την διαφορά ανάμεσα στην εκτροφή και το εμπόριο καθαρόαιμων.
Είναι τόση η σύγχυση που και οι λέξεις ακόμα έχουν χάσει την αξία τους.
Τόσο ξεκάθαρη κριτική... που, να φανταστείς ότι έχω δύο σκυλιά "αγοραστά"... δε μου έφτανε το ένα, βλέπεις... Άρα και ξεκάθαρη αυτοκριτική......Αυτό για παράδειγμα είναι ξεκάθαρη κριτική σε όσους επιλέγουν να αγοράσουν σκύλο ράτσας και όχι να υιοθετήσουν αδέσποτο, με αρκετά ίχνη ειρωνίας...
Να ξεκαθαρίσω, παρόλα αυτά Μιχάλη, ότι "εγκληματίες" αποκάλεσα τους "αντισυμβαλλομένους" των ιδιοκτητών "καθαρόαιμων" σκύλων......Δεν είναι εγκληματίες αυτοί οι άνθρωποι...
Το ξέρω, το καταλαβα.Να ξεκαθαρίσω, παρόλα αυτά Μιχάλη, ότι "εγκληματίες" αποκάλεσα τους "αντισυμβαλλομένους" των ιδιοκτητών "καθαρόαιμων" σκύλων...
Εναν ανθρωπο που ασχολειται παρα πολλα χρονια με συγκεκριμενη φυλη,εχει εντρυφησει σε αυτη,διαθετει κορυφαια σκυλια,τοσο απο αποψη μορφολογιας-διακρισεων,οσο και απο χαρακτηρα-υγειας,διαθετει πολυ καλους χωρους για τα κουταβια που γεννιουνται και για τα σκυλια που ηδη εχει στη κατοχη του,αλλα κανει 10-15-20 γεννες καθε χρονο,ειτε επειδη εχει 20-40 σκυλια στο εκτροφειο ειτε απο συνιδιοκτησιες κτλ,πως θα τον χαρακτηριζες ; Εκτροφεα ή κουταβοπαραγωγο και εμπορο ακριβων κουταβιων ; Γιατι οι αποψεις διιστανται πολλες φορες,κυριως οταν καποιος εχει (ή προσβλεπει σε) καποιο οφελος απο τετοιους ανθρωπους.Η εθελοτυφλια ειναι χαρακτηριστικο προτερημα των ματαιοδοξων και των "ευεργετηθεντων".Οπως άγνοια έχουν και πάρα πολλοί που παπαγαλίζουν περί εκτροφέων χωρίς να έχουν κατανοήσει την διαφορά ανάμεσα στην εκτροφή και το εμπόριο καθαρόαιμων.
Είναι τόση η σύγχυση που και οι λέξεις ακόμα έχουν χάσει την αξία τους.