Έξω για γκομενοκατάσταση και βουρ μέσα στο σπίτι!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Άρα πόστ μου #69
Όντως ορισμένα απλά ξεφεύγουν δεν είναι όλα ημιδεσποζόμενα

υ.γ. αλλά ο τίτλος του νήματος παραπέμπει στα "κατα συρροήν"

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Σίγουρα... δε διαφωνεί κανένας. Αν είναι δυνατόν όλα τα σκυλάκια που βρίσκονται με κολάρο στο δρόμο να είναι παρατημένα ή σε κατάσταση "walking by my self"...! Κάποια, έστω μειονότητα, θα έχουν χαθεί... τώρα αν τα έχουν αφήσει χωρίς ταμπέλα και μικροτσίπ και όντως θές να βοηθήσεις αλλά δεν μπορείς, άλλου παππά ευαγγελιο!!

Τα "κατά συρροήν" για να επιστρέψουμε στο θέμα μας είτε μας αρέσει είτε όχι δυστυχώς δεν είναι αδέσποτα. Και μάλιστα επειδή προβληματίστικα για την (τελικά υποτιθέμενη) αντίθεση νόμου και Α.Κ. ο εν λόγω νόμος δίνει στο αρθρο 1 ορισμούς εκ των οποίων και τον ορισμό του αδέπσοτου ως ζώο χωρίς κατοικία (στην περιπτωσή μας όχι) και εκτός της επίβλεψης του ιδιοκτήτη (χοντρικά). Αυτοί οι ορισμοί που χρησιμοποιούνται σε νόμους τελούν πάντα υπό την προυπόθεση συμφωνίας με τον "ανώτερο" ιεραρχικά νόμο (εδώ τον Α.Κ.), άρα επιβεβαιώνεται ότι οι σκύλοι συντροφιάς δεν θεωρούνται αδέσποτοι υπό την κοινή έννοια αλλά σκύλοι χωρίς επίβλεψη.
Η παραπάνω άποψη συνάδει και με το γεγονός ότι στους ιδιοκτήτες τέτοιων σκύλων που βγαίνουν για περίπατο χωρίς συνοδό επιβάλεται (λέμε τώρα) ανάλογο πρόστιμο, θεωρείτε λοιπόν ότι έχουν αφεντικό το οποίο απλά δεν είναι παρόν....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χτες το βράδυ στο δρόμο της επιστροφής να σου ένα ημίαιμο μικρού μεγέθους σκυλί να μας κοιτάει από μακριά. Πλησιάζει και τον αφήνω μετά μεγίστης προσοχής και σε απόστασης αναπνοής από εμένα να μυριστεί με τη μικρή. μυρίζονται εντάξει και φεύγουμε. Μας παίρνει από πίσω και αρχίζει το στενό μαρκάρισμα στη Κλαίρη η οποία δε γούσταρε καθόλου και του γρύλισε και μία φορά. Μπαίνω εγώ μεταξύ σκύλου και Κλαίρης και όποτε έκανε κίνηση προς τη μικρή του μπλόκαρα το δρόμο. Πιάνει το νόημα ότι δε θέλω πολλά πολλά και συνεχίζει να μας ακολουθεί από μακριά. Φτάνοντας στο σπίτι συναντάω από κάτω τους σπιτονοικοκύριδες με τη νονά της μικρής τους.
Βλέπουν το σκύλο και λέει η νονά...
"Α, ο Ντίνος είναι της Νίτσας"
"Το γνωρίζεται το σκυλί?" της λέω..
"Ναι, είναι μιας φίλης μου"
"Το έχει χάσει??? Αν είναι να το πιάσουμε να της τοπάμε" (λες και δεν ήξερα την απάντηση...)
"Όχι καλέ...το αφήνει να πάει βόλτα και γυρίζει αυτός" και με μία χαρά που το είπε
"Και αν πάθει κάτι το σκυλί, αν το πατήσει αυτοκίνητο, αν..., αν..., αν...??" και πρέπει να στράβωσα και τα μούτρα μου...
"Άντε καλέ τι θα πάθει..."

Μου έκανε έκπληξη πάντως πόσο φυσιολογικό και δεδομένο το είχε ότι είναι ο.k. να τα αφήνουμε να σουλατσάρουν από δω και από κει...!!!
Και χτες είδα την κ. Νίτσα... για πρώτη φορά να βγάζει βόλτα το σκυλάκι της τον Ντίνο! Σηκώθηκε η .... από τον καναπέ και τον βγάζει για κατούρημα. Μη βιαστείτε να χαρειτε κυρίες και κύριοι σθμφορουμιστές... ο Ντίνος ήταν με γύψο και χωνί στο κεφάλι από μία συνάντηση με αυτοκίνητο στις μοναχικές του εξορμήσεις.... :(

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ουδέν κακό αμιγες καλού για τον κακομοίρη το Νίνο... (Φτάνει να μη βαρεθεί να τον βγάζει βόλτα και τον παρατήσει σε κανένα μπαλκόνι...) :(

Last edited:

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
το ίδιο είχε συμβεί και με τ Θεία μου και μυαλο δεν εβαλα...θα τους έκανα μήνυση αλλα μόλις έμαθε οτι έχει καρκινο του μαστου... οπότε...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Κάτι μου λέει ότι είναι θέμα νοοτροπίας και κατανόησης των κινδύνων... δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα αλλάξουν τόσο εύκολα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πήρε ιδέα τουλάχιστον ενός από τους κινδύνους... Τουλάχιστον η κα Νίτσα να μη βαρεθεί να τον βγάζει...