Έξω για γκομενοκατάσταση και βουρ μέσα στο σπίτι!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ν. 31702003 άρθρο 2 παρ. 3
"Δεν επιτρέπεται ο περίπατος σκύλων χωρίς συνοδό. Ο ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους."

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
αύριο κιολας θα παω στην Αστυνομία! πραγματικά το είδα αυτο χθες και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δυστυχώς όπως σου είπα οι νόμοι στην Ελλάδα υπάρχουν για να μην εφαρμόζονται και η Αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της όπως θα έπρεπε. (Εδώ στο δικό μας Αστυνομικό Τμήμα έχουν μαζέψει ένα πρώην αδέσποτο - και καλά κάνανε οι άνθρωποι - το οποίο όμως το έχουν σε μία ημιδεσποζούμενη κατάσταση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγει έξω να γαυγίσει σε όποιον περνάει και όταν τους την είπα γιατί έκανε πάνω στην Κλαίρη με κοίταζαν και με μισό μάτι με ύφος ί"σα μωρή κακιασμένη" και μου απάντησε ο ένας στο φυλάκιο ότι το σκυλί δεν δημιουργεί προβλήματα....).
Μη περιμένεις και πολλά... αλλά καλό κουράγιο και μακάρι να καταφέρεις κάτι!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χμμμ...δύσκολο!

Για να ξεκουνηθούν και να έρθουν θα πρέπει να συμβεί κάποιο περιστατικό τύπο επίθεσης, να πεταχτεί σε κανένα αυτοκίνητο, να κάνει καμιά ζημιά σε κανένα κήπο... δεν παίζει να της πουν τίποτα αλλιώς. Τουλάχιστον όχι εύκολα...
Θυμήσου είτε μας αρέσει είτε όχι όταν θα πας στην αστυνομία η επιχειρηματολογία σου θα είναι γενική από την οπτική ακόμη και αυτών που μπορεί να μην τα πολυ γουστάρουν, όχι μόνο το κακόμοιρο το σκυλάκι γιατί αλλιώς δεν βλέπω να σου δίνουν πολύ σημασία.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
θα το έπαιρνα άλλα η δικιά μου είναι σε οίστρο και εκείνο είναι αρσενικό και οταν πήγα να το πιάσω κρύφτηκε και δεν έχω και την οικονομική δυνατότητα!θα φιλοξενήσω και 2 γατάκια ... δεν ξέρω τι να κάνω

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Κοίτα νομικά πάντα είναι δύσκολη περίπτωση να πάρεις το σκυλάκι. Δυστυχώς η κλοπή (διότι αυτό είναι) είναι πιο ενδιαφέρουσα στις αρχές από την εφαρμογή των νόμων περί κατοικιδίων... θέλει πολύ καλές βάσεις και πολύ καλά αποδεικτικά στοιχεία για να μπορείς να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου μην βρεθείς μπλεγμένη από το πουθενά!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καθώς γύριζα σπίτι μου πριν λίγο είδα ένα σκύλο φαντάζομαι ότι ήταν κάποιου είδους ημίαιμο, έμοιαζε με Κοκόνι σε τρίχωμα και εμφάνιση μόνο που ήταν ψηλότερο σχεδόν όσο και το γ/π αλλά όχι γεροδεμένο μάλλον πιο λεπτό σκελετικά με ένα πανέμορφο κρεμ χρώμα. Φορούσε περιλαίμιο δερμάτινο και φαινόταν απόλυτα κοινωνικοποιημένο πηγαίνοντας από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο περιμένοντας να περάσουν τα αυτοκίνητα.
Αυτά τα σκυλιά τα ημιδεσποζόμενα όπως τα λέω εγώ έχουν φάει τους δρόμους με το κουτάλι, έχουν οξύνει την αντίληψη τους και δε διαφέρουν σε αντιδράσεις στους δρόμους απ' τα ''έμπειρα'' αδέσποτα. Δε γλιτώνουν όμως κάποιες φορές χάρη στα αφεντικά τους αλλά χάρη στο ένστικτο της επιβίωσης. Τα περισσότερα όμως δεν είναι τόσο τυχερά. Και κάτι πρέπει να γίνει.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Χμμμ όλο και κάτι μπορούμε να κάνουμε... Κατά το νόμο είναι αδέσποτα... Αν είναι και ατσιπάριστα....
Λέω εγώ τώρα... Πάντως ένα τηλεφωνάκι στην ταυτοτιτούλα δεν βλάπτει γιατί δεν είναι και λίγα αυτά που απλώς ξέφυγαν αντί να αφέθηκαν για βόλτα..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Το αδέσποτα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, διότι ναι μεν χαρακτηρίζονται ως αδέσποτα από τον εν λόγω νόμο, βάσει Αστικού Κώδικα όμως αρθρο 1077 "Τιθασευμένο ζώο γίνεται αδέσποτο αν χάσει τη συνήθεια της επιστροφής" ενώ βάσει άρθρου 1076 ΑΚ "Κινητό πράγμα (και τα ζώα θεωρούνται κινητά πράγματα) γίνεται αδέσποτο αν ο κύριος εγκατέλειψε τη νομή του με σκοπό να παραιτηθεί από την κυριότητα" κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωσή μας....

Εάν δε, φτάσει η υπόθεση δικαστικά και αποδείξει την κυριότητά του (π.χ. προσκομίσει φωτογραφίες του σκύλου κουταβιού, με τα παιδιά του, στο αυτοκίνητό του κ.λπ. και έχει και μάρτυρα) όποιος το έχει βουτήξει θα πάει για κλοπή, γιατί νομικά είναι κλοπή εκτός κι αν αποδείξει ότι συντελέστηκε κάποια αξιόποινη πράξη και για να αποτρέψει τυχόν ανεπανόρθωτα αποτελέσματα το έκανε (κατάσταση ανάγκης). Και για να σας προλάβω δεν πιστεύω να αναγνωρίζεται ως κατάσταση ανάγκης το ότι το αφήνει μόνο του να βγαίνει βόλτα. Για εμάς ίσως για το δικαστήριο δεν νομίζω.... δυστυχώς! :(

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μα αν εγώ βρώ ένα ζωάκι, που έχει λουράκι μεν αλλά δεν έχει ούτε ταυτότητα, ούτε τσιπάκι, ρωτήσω γύρω τριγύρω και δεν το αναζητά κανείς(θες να βάλω και αγγελία ευρεσης, πες βάζω)... Δεν είναι κλοπή, υιοθέτηση είναι ή φιλοξενία. Και πως μπορεί να αποδείξει αυτός ότι δεν το έσωσα από αυτοκίνητο ή φόλα ή ότι άλλο και αποφάσισα να το κρατήσω αφού στην παρούσα του κατάσταση κινδυνεύει?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.... όπως θα έκανε και με ένα προρτοφόλι το πρώτο που θα έκανες είναι να το δηλώσεις στο κατά τόπον αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και φυσικά από εκεί συνήθως σε συμβουλεύουν να βάλεις και αγγελία στην εφημερίδα ή με αφίσες ότι βρέθηκε. Αν τώρα μένει πέντε τετράγωνα πιο κάτω ποιος θα πιστέψει ότι δεν το είδε κανένας από τους ιδιοκτήτες ή έστω κάποιος γνωστός.

Εάν το έσωσες από τραυματισμό θα σου ζητήσουν να το αποδείξεις μέσω κτηνιάτρου και φυσικά θα ρωτήσουν αν δήλωσες ότι το βρήκες ... Μπλά μπλά μπλά....

Δεν λέω ότι δεν γίνεται, ούτε ότι αν γίνει δεν γίνεται για καλό σκοπό. Απλά τονίζω ότι τα δικαστήρια εν γένει θέτουν το δικαίωμα της ιδιοκτησίας πολύ πιο πάνω από την ευζωία του ζώου (όχι πάντα για να μην είμαι απόλυτη) και μπορεί εσύ (όχι εσύ όποιος τώρα λέμε) να τρέχεις και να μην φτάνεις για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!!!

Για αυτό λέω ότι όταν γίνεται κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται σωστά, αιτιολογημένα, καλυμένο από κάθε νομική άποψη και φυσικά ΠΑΝΤΑ κατ' εξαίρεση, διότι αν ανοίξει ο κύκλος παίρνω όποιο ζωάκι θεωρώ (και αμφιβάλλω επουδενί ότι στην περίπτωση μας ισχύει κάτι τέτοιο) ότι κινδυνεύει θα έχουμε πολλά παρατράγουδα, διότι η έννοια της ευζωίας ενός σκύλου διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτά!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σε καταλαβαίνω 100%
Κι ευχαριστώ και για τις νομικές διευκρινίσεις!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Σε καταλαβαίνω 100%
Κι ευχαριστώ και για τις νομικές διευκρινίσεις!
Any time... ;)

εγω πήγα στην αστυνομία αλλά μου είπαν οτι δεν μπορούν να κάνουν κάτι
@ Louna mou
Να με πω Κασσάνδρα τώρα.... δε θα με πω μη μου βγει και το όνομα!
Αν πραγματικά έχεις όρεξη δοκίμασε στο δήμο. Βάσει του ίδιου νόμου αυτοί είναι αρμόδιοι για τα διοικητικά πρόστιμα της εν λόγω παράβασης.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Δεν θέλω να σχολιάσω για το δήμο του Πειραιά είναι τραγικά τα πράγματα!
αν είχα χρήματα θα το έπαιρνα πραγματικά και αντε να με βρουν να μου κάνουν μήνυση!
@crysoula είσαι δικηγόρος ?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Θέλει η π....ολλές αμαρτίες περιπεσούσα γυνή να κρυφτεί και δε την αφήνει η χαρά της! Θα πω εγώ....

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Μετά από 25 χρόνια ,βαση νόμου περί χρυσηκτισίας (νομίζω έτσι λέγεται ) θα είναι δικό σας κορίτσια .χαχα πλακίτσα .
Κοίτα ,όταν βρήκαμε την δικιά μας (προ 12,5 ετών) ρωτήσαμε αρκετό κόσμο .Μετά από κανα χρόνο δεν το διατυμπανίζαμε κιόλας γιατί απλά δεν θέλαμε να βρεθεί όποιος (...πως να τον πεις...) άφησε ,του έφυγε ή και γω δεν ξέρω τι ,αυτό το ...φανταστικό ..πλασματάκι που έχει δίπλα μου .

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
20 για την ακρίβεια για κινητά και ακίνητα... αλλά κοντά έπεσες :D

Κοίτα δεν θέλω να ακουστεί άσχημο αυτό που θα πω και το λέω μόνο και μόνο γιατί όταν που ξέφυγε η μικρή πριν από μερικές βδομάδες όταν την βρήκα (μη φανταστείς μέσα σε 5-10 λεπτά υπόθεση) ήταν ένας όχι και πολύ σώι τύπος που προσπαθούσε να την πιάσει!!
Δε λέω ισως φταίω κι εγώ για το σκηνικό (που σίγουρα φταίω γιατί δεν έλεγξα αν το κολάρο βγαίνει όταν τραβήξει κόντρα!), αλλά είμαι βέβαιη ότι ένα Yorkie εξ ουρανού δεν θα κακόπεφτε και σε πολλούς... αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή θα το ηθελαν αυτοί που το βρήκαν ότι πρέπει να το στερηθώ μόνιμα εγώ από μια στιγμή απροσεξίας!!

Βέβαι για σένα προσωπικά θεωρώ ότι ένας χρόνος μέσα στον οποίο δεν βρέθηκαν ιδιοκτήτες είναι υπέρ αρκετός!!! Εγώ θα τη θεωρούσα δικιά μου και στο μισό από αυτόν χρόνο!!! ;)