Έξω για γκομενοκατάσταση και βουρ μέσα στο σπίτι!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Εδω στο σκυλοπαρκο της αγ.παρασκευης που παω το σκυλο μου ειμαστε αρκετα ατομα καθε μερα με διαφορα σκυλακια οπως(λαμπραντορ,γαλικο μπουλντογκ,κανε κορσο,πιτ μπουλ,λαμπραντορ θυληκο,2 ελληνικα ποιμενικα θυληκες κ καποια ημιαιμα ακομα που δεν θυμαμαι τις διασταβρωσεις, που θελω να καταληξω σχεδον καθε μερα ειμαστε πανω απο 4σκυλια που παιζουνε με 2μπαλακια που κυνηγανε!!! Υπαρχει μια κυρια που εχει ενα κοκερακι που ειναι 7χρονων κ το πηγαινει βολτα χωρις λουρι κ μια μερα το βαζει μεσα κ αρχιζει κ γαυγιζει χωρις λογο για το μπαλακι προς το μπαλακι στο σκυλο που ειχε το μπαλακι μετα γαυγιζε στο αφεντικο τις κ αυτη του πεταγε πετρες να κυνηγαει, μετα εγω τη να τις πω;; Και γυρναει κ λεει δεν ερχομαι κοντα σας να μην περνει θαρος κ γαυγιζει(καταλαβατε ποιος ειναι το αφεντικο μαλλον)!

Ακομα μια αλλη φορα το ειχανε χασει κ το ψαχνανε!!
εγω πικραινομαι ακομα πιο πολυ :(
κατεστραμενα κοκερ:( :( :(

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Εκεί που πρέπει αυτοί να είναι η εξαίρεση στον κανόνα έχουν γίνει ο κανόνας και εσύ η εξαίρεση...αυτό συμβαίνει, και εσύ κάθεσαι και αναρωτιέσαι μήπως είσαι παράλογη...

Το να έχεις τον σκύλο σου στο λουρί δεν είναι θέμα εκπαίδευσης, ούτε είναι θέμα αν σε ακούει...είναι θέμα προστασίας εσού, του σκύλου και του συνόλου γενικά!Απλά τα πραγματάκια...λυμένος ο σκύλος μόνο σε καλά περιφραγμένο χώρο και υπό την συνεχή επίβλεψη...έτσι για να φυλάμε τα ρούχα μας και να τα 'χουμε και ολόκληρα, και όχι μισά...εγώ έτσι την ξέρω την παροιμία...
Δεν μπορω να πω οτι εχεις αδικο αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Δεν μπορω να πω οτι εχεις αδικο αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις
τι εννοεις? γιατι ημουν με border collie εκπαιδευτη λυτο, το οποιο μου αρπαξε απο το σβερκο τη μικρη και παραλιγο να της βγαλει το ματι....ποτε δεν μπορουμε να τους εχουμε 100% εμπιστοσυνη....

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δεν εφτεγε οτι ηταν border collie ουτε οτι ηταν λυτο .. εστω και με εκπαιδευτη (πιστευω οτι το συγγεκριμενο σκυλι και με λουρι να ητανε ,αν ειχε την ευκαιρια , παλι θα δαγκωνε )
Το τι πρεπει να κανει ο σκυλος - πως συμπεριφερεται,δεν ειναι θεμα αν ειναι λυτος η δεμενος.
Υπαρχουν σκυλοι που θελουν να κανουν αλλα πραγματα , αλλά δεν μπορουν να τα κανουν με λουρι
Αυτο συμβαινει οταν ο σκυλος εχει παρεξηγησει το λουρι και το βλεπει σαν δεσμευση.
αν εχει καταλαβει οτι η χρηση λουριου ειναι θεμα ασφαλειας και τιποτε περισσοτερο , εχει γινει το πρωτο βημα.
θελει πολυ δουλειά και υπομονη ...
Ναι εγω εχω 100% επιστοσυνη στον σκυλο ΜΟΥ ,οταν τον συνοδευεω ειτε λυτο ειτε με λουρι.
Ολοι οι σκυλοι που ειχα ειχαν την ιδια αντιμετωπιση και ποτε δεν με διεψευσαν
ελπιζω καποια στιγμη με περισσοτερο χρονο να μπορεσω να σου εξηγησω καλυτερα
Δεν λεω οτι μπορει να γινει απο οποιονδηποτε και με οποιοδηποτε σκυλι

Last edited:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Δεν εφτεγε οτι ηταν border collie ουτε οτι ηταν λυτο .. εστω και με εκπαιδευτη (πιστευω οτι το συγγεκριμενο σκυλι και με λουρι να ητανε ,αν ειχε την ευκαιρια , παλι θα δαγκωνε )
Το τι πρεπει να κανει ο σκυλος - πως συμπεριφερεται,δεν ειναι θεμα αν ειναι λυτος η δεμενος.
Υπαρχουν σκυλοι που θελουν να κανουν αλλα πραγματα , αλλά δεν μπορουν να τα κανουν με λουρι
Αυτο συμβαινει οταν ο σκυλος εχει παρεξηγησει το λουρι και το βλεπει σαν δεσμευση.
αν εχει καταλαβει οτι η χρηση λουριου ειναι θεμα ασφαλειας και τιποτε περισσοτερο , εχει γινει το πρωτο βημα.
θελει πολυ δουλειά και υπομονη ...
Ναι εγω εχω 100% επιστοσυνη στον σκυλο ΜΟΥ ,οταν τον συνοδευεω ειτε λυτο ειτε με λουρι.
Ολοι οι σκυλοι που ειχα ειχαν την ιδια αντιμετωπιση και ποτε δεν με διεψευσαν
ελπιζω καποια στιγμη με περισσοτερο χρονο να μπορεσω να σου εξηγησω καλυτερα
Δεν λεω οτι μπορει να γινει απο οποιονδηποτε και με οποιοδηποτε σκυλι
Τοmsitas δεν με καταλαβες! ... το σκυλι σου για θεμα ασφαλειας πρεπει παρουσια αλλου σκυλου να ειναι δεμενο διατρεχοντας το κινδυνο επιθεσης....
τι μπορει να κανει παρουσια αγριου επιθετικου σκυλου οταν ειναι 200 μετρα μακρυα σου κι αυτος του ορμηξει?
πες μου γιατι με ενδιαφερει, πραγματικα!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
200 μετρα ειναι πολυ μακρια για το σκυλο , δεν θεωρειται λυτος σε βολτα με τετοια αποσταση
σε τετοια αποσταση φυσικα δεν τον ελεγχεις ,
θεωρειται αδεσποτος
Μιλαω για αποσταση απομακρυνσης που δεν ξεπερνα τα 20 μετρα και φυσικα εχεις την αντιστοιχη δυνατοτητα να βλεπεις και να προβλεπεις καθε πιθανον σεναριο για αποσταση πολυ μεγαλυτερη .
Σε περιπτωση εμφανισης καποιου σκυλου ειναι απαραιτητο να ειχεσ καταλαβει εσυ οτι υπαρχει "κατι" κοντα πολυ πριν τον εντοπισει ο σκυλος σου η καλυτερα πριν εντοπιστει ο σκυλος σου απο τον ξενο και να ειχες λαβει τα μετρα σου ( που ποικιλουν αναλογα με το τι σκυλο εχεις και τι σκυλο θα αντιμετωπισεις)
Υπαρχουν μερικες λεπτομεριες στη συμπεριφορα του σκυλου σου που πρεπει να μαθεις να "διαβαζεις"
Το πως κινειται ,
το πως μυριζει γυρω του,
το αν "ψαχνει" και ποσο επιμονα ψαχνει
ειναι μερικα σημαδια που πρεπει να σου δωσουν να καταλαβεις αυτα που δεν βλεπεις ...
Αν το ξενο σκυλι ειναι επιθετικο ειναι καλυτερα ο δικος σου να ειναι λυτος παρα δεμενος ...
(καλυτερα και για σενα να εχεις δυο χερια ελευθερα παρα να βρεθεις σε μειωνεκτικη θεση.....)

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Tomsitas @ συμφωνω με ολα ! Εχω μια απορια, γιατι μερικα σκυλια οταν βρισκονται στο λουρι γινονται πιο επιθετικα απο οτι οταν δεν ειναι σε λουρι(σε περιφραγμενο χωρο παντα μιλαμε) και αλλα το αντιθετο με την ενοια οτι ο ιδιοκτητης του τα περναει με το λουρι απο διπλα τους γιατι αμα το αφησει μπορει να γινει επιθετικο !

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δεν εχω ατιμετωπισει προσωπικα κατι τετοιο και ετσι δεν μπορω να εχω προσωπικη τεκμηριωμενη αποψη
μονο υποθεσεις μπορω να κανω
Ισως σαν δεμενα να νοιωθουν σε μειωνεκτικη θεση και προσπαθουν να κερδισουν "εδαφος" με το γαυγισμα και την "αγριοτητα"?
Δεν μπορεσα ποτε να καταλαβω γιατι εχουν διαφορετικη συμπεριφορα
( εμενα περα απο την ανυπομονησια που εκδηλωνεται με καποιο τραβηγματακι ,οταν ειναι με λουρι ,δεν εχει διαφορετικη συμπεριφορα
Οταν ειναι ελευθερος εχουμε μια ησυχη και κοσμια προσεγκιση που ξεκιναει παντα αφου ερθει κοντα μου και μπει αναμεσα σε μενα και το ξενο σκυλι.)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Κι όμως έχεις απόλυτο δίκιο tomsitas είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις.

Πρόκειται για σαφώς μη κοινωνικοποιημένα σκυλιά και ίσως και ελαφρώς φοβικά προς τους ομοίους τους, τα οποία για να καλύψουν την ανασφάλεια και τη φοβία τους υιοθετούν μία στάση που θυμίζει επιθετικό και κυριαρχικό σκυλί. Και τούτο γιατί έχουν μάθει ότι η στάση αυτή επί τω πλείστον κρατά μακριά τα περισσότερα από τα σκυλιά, που αποτελούν την πηγή της ανασφάλειάς τους και της φοβίας τους, δεδομένου ότι δεν μπορούν και δεν ξέρουν να τα διαχειριστούν.
Με το που μπαίνει το λουρί αυτή η συμπεριφορά εντίνεται και εκεί μπορεί να εκδηλωθούν πέραν της στάσης του σώματος και γαυγίσματα, γρυλίσματα και δήθεν νταηλίκια. Και αυτό διότι αφενός όντως αισθάνονται μειονεκτικά από την έλλειψη "ελευθερίας" λόγω λουριού, αφετέρου από την ένταση των αφεντικών τους που τους μεταδίδεται με επίμονα τραβήγματα και άλλες αγχωτικές των αφεντικών πλέον συμπεριφορές (έντονα και άσκοπα μαλώματα χωρίς επιτυχία κ.λπ.)

Τα λέω μετά βεβαιότητως διότι έχουμε στον εκπαιδευτή ένα τέτοιο Yorkie, αρσενικό. Γενικά προσπαθεί να καλύψει τις ανασφάλειές του με επιθετική και ερειστική συμπεριφορά, με το που μπαίνει όμως στο λουρί και αρχίζει η κοπελιά που το έχει να τραβάει γίνεται ο χαμός...!!!

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Χμμμ κι η κοπελιά βλέπει πρόοδο εκεί στην ομαδική? Τι ηλικία έχει το yorkie και τι φύλο?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Είναι αρσενικό 15-16 μηνών. Δεν κάνει μάθημα στο ομαδικό... το φερνει μόνο για κοινωνικοποίηση γιατί με αλλα σκυλιά δεν είχε ποτέ πολλά πολλά. Τον κάνει βόλτα ή και τον αφήνει κατόπιν οδηγίας του εκπαιδευτή όταν εμείς κάνουμε ασκήσεις προς το τέλος του μαθήματος, που τα σκυλιά είναι χαλαρά και τον έχουν και ... γραμμένο παρά τα γρυλίσματά του.

Θα σου πω τι έχω δει εγώ...το σκυλί από εκεί που έκανε σαν παλαβό τώρα είναι σε θέση να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αρκετά σκυλιά χωρίς να στρεσάρεται, έχει μειώσει την επιθετική και σφιγμένη στάση του σώματος και είναι σε θέση να κάνει πλέον φυσιολογικά πράγματα που δεν μπορούσε να κάνει. Επίσης έχει φάει και κανα δυο διορθώσεις από πιο μεγάλα σε ηλικία σκυλιά και αρχίζει να καταλαβαίνει ότι τα ανούσια γαυγίσματα-γρυλίσματα δεν τον βγάζουν πουθενά.

Από κει και πέρα τι γίνεται στα μαθήματα που κάνουν μόνοι τους δεν ξέρω... αλλά νομίζω ότι η συμπεριφορά αυτή σε πρώτο βαθμό έχει να κάνει με την κοινωνικοποίηση και το γεγονός ότι δεν ξέρει να συμπεριφερθεί με άλλα σκυλιά, και σε δεύτερη φάση με τον έλεγχο και την εκπαίδευση.

Εντάξει δεν έχει έρθει στα ίσια του το σκυλί απόλυτα αλλά τα μαθήματα κοινωνικοποίησης που έχει κάνει είναι ελάχιστα!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Σ'ευχαριστώ chrysoula! Έλεγα να απαντήσω αλλά βγαίνουμε εντελώς off topic μετά... Χμμμ έχω την εντύπωση ότι έχω εδώ στη γειτονιά μου έναν "κάνω βόλτα μόνος μου" κοντοστούπης και είχε ξαμολυθεί πίσω από μια αδεσποτούλα τουλάχιστον διπλάσιά του. Ελπίζω η διαφορά μεγέθους να τον εμπόδισε από τους... στόχους του

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χαχαχαχαχαχααα, το χω δει το θέαμα και πρέπει να σου πω ότι ναι δεν τα κατάφερε (παρά τις επίμονες προσπάθειες και το "ευγενικό" στήσιμο της σκυλίτσας προς υποστήριξη) ...!!!

Έχει και p.m. αν θες...! ;)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Χρειάζομαι την βοήθεια σας ... σήμερα γυρίζοντας απο τη βόλτα είδα ένα μικρό μαύρο σκυλάκι έμοιαζε με κανις φορούσε και λουράκι και λεω μόνο του είναι ? και λεω δεν γίνεται και σκεφτόμουν να το πάρω ή οχι και βγαίνουν απο το μπαλκόνι 2 κυρίες με 2 σκυλάκια και μου λένε οτι το σκυλάκι ανήκει στ γειτόνισσα τους και το βγάζει έξω το πρωί και το βάζει μέσα το βράδυ!!!!!! πήγα να το πάρω άλλα μπήκε μεσα στο παρκιν... να πάω στην αστυνομία ? να το πάρω? δεν έχω ούτε χρήματα ούτε χρόνο γιατι θα φιλοξενήσω 2 γατάκια δεν ξέρω τι να κάνω γίνεται να μείνει κατι τέτοιο ατιμώρητο απο το νόμο?

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
επίσης άκουσα το άλλο ωραίο σήμερα στη βόλτα ... ωραίο σκυλάκι είχαμε και εμείς μαλτεζ αλλα το χάσαμε στο λιμάνι λέω πως το χάσατε? μου λέει το αφήσαμε μόνο του να πάει βόλτα!!!λεω δεν αφήνουμε έτσι τα ζωάκια μας και μου απαντάει το κορυφαίο ε τι ? καλύτερα που χάθηκε απο το να κατουρούσε στο σπίτι μου!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χτες το βράδυ στο δρόμο της επιστροφής να σου ένα ημίαιμο μικρού μεγέθους σκυλί να μας κοιτάει από μακριά. Πλησιάζει και τον αφήνω μετά μεγίστης προσοχής και σε απόστασης αναπνοής από εμένα να μυριστεί με τη μικρή. μυρίζονται εντάξει και φεύγουμε. Μας παίρνει από πίσω και αρχίζει το στενό μαρκάρισμα στη Κλαίρη η οποία δε γούσταρε καθόλου και του γρύλισε και μία φορά. Μπαίνω εγώ μεταξύ σκύλου και Κλαίρης και όποτε έκανε κίνηση προς τη μικρή του μπλόκαρα το δρόμο. Πιάνει το νόημα ότι δε θέλω πολλά πολλά και συνεχίζει να μας ακολουθεί από μακριά. Φτάνοντας στο σπίτι συναντάω από κάτω τους σπιτονοικοκύριδες με τη νονά της μικρής τους.
Βλέπουν το σκύλο και λέει η νονά...
"Α, ο Ντίνος είναι της Νίτσας"
"Το γνωρίζεται το σκυλί?" της λέω..
"Ναι, είναι μιας φίλης μου"
"Το έχει χάσει??? Αν είναι να το πιάσουμε να της τοπάμε" (λες και δεν ήξερα την απάντηση...)
"Όχι καλέ...το αφήνει να πάει βόλτα και γυρίζει αυτός" και με μία χαρά που το είπε
"Και αν πάθει κάτι το σκυλί, αν το πατήσει αυτοκίνητο, αν..., αν..., αν...??" και πρέπει να στράβωσα και τα μούτρα μου...
"Άντε καλέ τι θα πάθει..."

Μου έκανε έκπληξη πάντως πόσο φυσιολογικό και δεδομένο το είχε ότι είναι ο.k. να τα αφήνουμε να σουλατσάρουν από δω και από κει...!!!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
το κάνει και μια θεία μου έχει ένα σκυλάκι 7 χρονών που το είχε βρει στο δρόμο! και τ αφήνει μόνο του να κάνει βόλτα και καβαλάει και καμια καθώς δεν είναι στειρωμένος !! τον χτύπησε και αμάξι του έκαναν και εγχείρηση και πάλι δεν σταμάτησαν να τ βγάζουν μόνοι τους :( :(
δεν ξέρω,...δεν υπάρχουν νόμοι?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Υπάρχουν, ποιος τους εφαρμόζει δεν ξέρω....???

Ξέχασα να σας πω πως επίσης χτες έκοψα δρόμο μέσα από Ψυχικό και βρήκα τριά σκυλιά (1 Αγ. Βερνάρδου και 2 γκόλντεν) έξω από τεραστίων διαστάσεων σπίτι να περιμένουν. Και τα τρία κάθονταν ήρεμα και περίμεναν. Το ένα γκόλντεν δε είχε κολλήσει τη μούρη του στην πλευρά που ανοίγει η γκαραζόπορτα.
Δεν ήταν σίγουρα αδέσποτα γιατί παραήταν περιποιημένα και σιγά μην μένανε για πολύ αδέσποτα 3 τέτοια σκυλιά!!