Έξω για γκομενοκατάσταση και βουρ μέσα στο σπίτι!

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Θα ήθελα να σχολιάσουμε το εξής θέμα.
Έχω γίνει μάρτυρας δηλώσεων απο αρκετούς ιδιωκτητες άλλων που γνωρίζω και άλλων όχι που λένε :
<<Ο Πίπης? Έξω γκομενίζει .Ε,αφού δεν κρατιέται ο κακομοίρης .Τον αφήνω κάνει την "βόλτα" του και μετά έρχεται ήρεμος .Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς ...>>
Επίσης έχω δει κιόλας σκηνικό ,να ανοίγει πόρτα από αμάξι ,να βγαινουν 2 λυκόσκυλα ,οι ιδιωκτήτες να περιμένουν να γίνει η δουλειά με κάτι αδεσποτούλες εκεί ,και μετά να τα μαζέυουν και να φεύγουν κύριοι>>

Για να ξεκινάω τέτοιο θέμα ,την άποψή μου περι τούτου είναι πλεονασμός να την εκφράσω.
Αλλά επειδή είμαι σίγουρη ότι τέτοια άτομα υπάρχουν και εδώ μέσα ,μιάς και το "άθλημα" αυτό είναι ευρέως διαδεδομένο ,σας περιμένω σε μία φιλειρηνική συζήτηση (μην πιαστείτε μαλλία κουβάρια όπως αλλού -αστειάκι),μπας και αλλάξουμε κανένα μυαλό.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Είναι και αυτό .Ευστοχο!
Εσύ που είσαι από τα μέρη μας ,το περιστατικό το είχα δει στο Μονολύθι και έμεινα!
Δεν είχαν ενδοιασμούς καν που υπήρχαν άνθρωποι δίπλα και τους έβλεπαν γιατί πήγαν αυτοί εκει .

Last edited by a moderator:

airy

Member
15 Μαρτίου 2011
19
0
Athens
Το φαινομενο που περιγραφεις το βιωνω καθημερινα στη γειτονια μου οπου πλεον φοβομαστε να βγαλουμε εξω τα θηλυκα σε περιοδο οιστρου.. Γενικα εδω πιστευουν οτι " το αφηνω απο το σπιτι ελευθερο να παει να εκτονωθει και θα γυρισει.. Σιγα μωρε τι θα παθει τι θα γινει.." Το εχω ακουσει ουκ ολιγες φορες και ενω αρχικα νευριαζα, στενοχωριομουν, προσπαθουσα να καταλαβω με τι λογικη το κανουν, τωρα συνειδητοποιησα οτι σπαταλαω το χρονο μου. Οι ανθρωποι αυτοι οτι και να τους πεις δεν καταλαβαινουν τιποτα.. Δεν τους νοιαζει.. Σε βριζουν κιολας που ασχολησε με το σκυλι τους ενω δεν σου πεφτει λογος.. Δυστυχως αυτη ειναι η παιδεια μας και το επιπεδο μας..

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Μέρη μας?
Από που είσαι?
Τα σκυλιά στο Μονολίθι έχουν γίνει η χαρά του κάθε πικραμένου. Πάνε, τα ταίζουν, τα χαιδεύουν, τα χτυπάνε, αφήνουν τα αρσενικά τους να ξεδώσουν, παίρνουν κάποιο μεγαλόσωμο που έχει μέσα ποιμενικό, το γυρνάνε πίσω αν δεν τους κάνει, παρατάνε και τα δικά τους να μεγαλώσει η αγέλη....
Βράσε ρύζι.....
Ευτυχώς νομίζω φέτος τα στειρώσανε, γιατί πέρυσι το καλοκαίρι που γεννοβόλησε μια σκύλα, διπλασιάστηκαν......

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να προβλέπει τιμωρία για κάτι τέτοιο.Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Το κράτος ανάγκασε να γίνει περισυλλογη αδέσποτων,στηρώσεις (που δεν πληρώνονται από τους δήμους και χρωστάνε συνεχώς),έδωσε και λίγο χώρο (λέμε τώρα) αλλά για στην μείωση των αδεσποτων ενώ τιμωρείται όποιος εγκαταλείψει το σκυλάκι του ,αυτός που κάνει αυτό που αναφέρω την βγάζει καθαρή.
Έτσι δεν πα να στηρώσεις όλα τα αδέσποτα της περιοχής σου?Αν τύχει μία κουτσουκέλα ,πάμε πάλι από την αρχή .
Μου φαίνεται πιό εξοργηστικό και από την εγκατάλειψη σκύλου.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Πρόταση νόμου .Όποιος πιαστεί επαφτοφόρο καταβάλει χρήματα που να περιλαβμάνουν μέσα έξοδα νοσηλείας αδεσπότου ,έξοδα διαμονής αδεσπότου ,έξοδα τοκετού ,έξοσα στηρωσης της σκυλίτσας ,έξοδα στήρωσης των κουταβιών ,υποχρεωτική στήρωση του κατοικιδίου του ,ποινή που να κατατίθεται σε φιλοζωική οργάνωση της περιοχής .
Σιγά μην το έκανε κανένας μετά .
Αλλά τι κάθομαι και ονειροπολώ. Δεν νοιάζεται πραγματικά καμία αρχη .

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ώρες ώρες οι σκύλες μου γίνονται πολύ σκύλες σε ανάλογα περιστατικά που μπορώ να θυμηθώ :D κοινώς σε ένα πάρκο κοντά μου άλλοι ιδιοκτήτες σπάνια με πλησιάζουν, οι κυρίες μου έχουν την τάση να καβαλάνε πρώτες ό,τι κινείται :cuniaoo:

Γενικά πάντως υπάρχει μια τέτοια τάση που δε βοηθάει ούτε στη μείωση των αδέσποτων, ούτε στη μείωση (κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν μαζί μου που κάνω αυτή τη διάκριση, αλλά δεκτό) των ημίαιμων. Είναι μια νοοτροπία που αρκετοί ακολουθούν γενικά στη ζωή τους. Οι απέξω που θα τους καβαλήσουμε-καπελώσουμε-κυριεύσουμε ούτως ώστε στα εντός μας να είμαστε κουλ και αραχτοί. Δε διαφέρει απ' την αντίληψη πολλών που αν είχαν μια δωρεάν παραδουλεύτρα να μαζεύει τα κακά απ' το μπαλκόνι δε θα βγάζανε ποτέ τα σκυλιά τους βόλτα και θα τα είχαν για τον ίδιο λόγο που αγοράζουν μηχανές πίστας για να πηγαίνουν στην καφετέρια. Και που βέβαια αφού δεν έχουν τη δωρεάν παραδουλεύτρα αμολάνε τα σκυλιά να τα κάνουν όπου να 'ναι αδιαφορώντας για τους γύρω τους. Σαν το Παρίσι μερικά χρόνια πριν με τα πλακόστρωτα που απ' τις ακαθαρσίες ήθελες παπούτσια ποδοσφαίρου με καρφιά για να περπατήσεις και ειδικά όταν έβρεχε σε δρόμους με ρήση. Α και να μην ξεχάσω η νοοτροπία της δωρεάν παραδουλεύτρας θα συνοδευόταν κι από ένα δωρεάν κουτούπωμα έτσι για ξαλάφρωμα. Αν βλέπουν όλη τη ζωή τους έτσι γιατί να διαφέρει και η αντιμετώπιση του σκύλου τους όπως κι η αντιμετώπιση προς τα ξένα τετράποδα.
Πριν μερικά χρόνια υπήρχε κι η άλλη μόδα που σε μερικές περιοχές δεν έχει καν ξεπεραστεί με τις μεγαλόσωμες φυλές που τα ξαμολάγανε μέσα στη νύχτα να κατασπαράξουν καμιά γάτα και μερικές φορές αν δεν το κάνανε τα σαπίζανε και στο ξύλο.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Να συμπληρώσω υπήρχε και το άθλημα να μαζεύουν αδέσποτα για σκυλομαχίες. Πολλά είχαν ακουστεί αλλά τελικά έγινε τίποτα ?
Ώραίο παράδειγμα!
Πάντως οι δικές σου πολύ κυριαρχικές μου φαίνονται! Να τις προσέξεις!Μπορεί να καταλήξεις εσύ να γαυγίζεις και να φυλάς το σπίτι !
:)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
:(
Εγώ έχω βαρεθεί τον παρακάτω διάλογο
-Ωραίος σκύλος! Αρσενικός ή θυληκός?
-Αρσενικός
-Τον έχεις ζευγαρώσει?
-Όχι κι ούτε πρόκειται. Θα τον στειρώσω μόλις μπορέσω.
-Κρίμα! Γιατί τον κακόμοιρο.. Γιατί δεν τον ζευγαρώνεις?
-Επειδή δεν είναι καθαρόαιμος (Είναι το μόνο που ίσως καταλάβουν γιατί που να εξηγώ ακατάλληλος για εκτροφή κ.τ.λ. ακόμα και σε περίπτωση που ήταν καθαρόαιμος)
-Α βρες τότε καμιά ημίαιμη σκύλα!
-Και τα κουτάβια τι θα γίνουν? Δύσκολα βρίσκει κανείς να τα δώσει (πόσο μάλλον σε καλά σπίτια) και δεν χρειάζονται άλλα αδέσποτα.
-Κι εσένα τι σε νοιάζει?

(Ε, τι να εξηγήσω,ε? πείτε μου??????)

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Για θέμα στήρωσης θα σου πω το εξής αλλά προειδοποιώ είναι off topic και παιδιά να παραμείνουμε στο θέμα μετά από αυτό.
Δεν της έκανα στήρωση λόγω φόβου μήπως την χάσω κατά την νάρκωση .Δεν την ζευγάρωνα συνειδητά ,είχαμε όμως έναν πειρατή που το πως την "κατάφερε" είναι μεγάαλη ιστορία .
Όταν κόντεψα να την χάσω και ήταν μισό (όχι ένα) βήμα πριν τον θάνατο από πυομήτρα και έπρεπε να γίνει η στείρωση στα13 της χρόνια ,με τον κύνδηνο της αναιισθησίας σε τόσο μεγάλο ζώο αλλά και τησ μόλυνσης που μπορεί να έχει ,πλέον είμαι κάθετη και υποστηρίζω στήρωση.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
-Αρσενικός
-Τον έχεις ζευγαρώσει?
-Επειδή δεν είναι καθαρόαιμος (Είναι το μόνο που ίσως καταλάβουν γιατί που να εξηγώ ακατάλληλος για εκτροφή κ.τ.λ. ακόμα και σε περίπτωση που ήταν καθαρόαιμος)
-Και τα κουτάβια τι θα γίνουν? Δύσκολα βρίσκει κανείς να τα δώσει (πόσο μάλλον σε καλά σπίτια) και δεν χρειάζονται άλλα αδέσποτα.
-Κι εσένα τι σε νοιάζει?

να δώσω μια παραλλαγή σ' αυτό το διάλογο:
-εγώ λέω να τη ζευγαρώσεις και να μου δώσεις κι εμένα ένα. Έχουμε μεγάλη ανάγκη ένα φύλακα για το εξοχικό!
Δύο περιπτώσεις επ' αυτού ...
α. ο τύπος που το λέει εγώ δε θα του έδινα ούτε κατσαρίδα για πάχυνση. Συνήθως οι πιο ακατάλληλοι ζητάνε κουταβάκι. Τί διά.. βαλσαμωμένα σκέφτονται ότι θα τα έχουν;;;
β. Τις περισσότερες φορές που άκουσα να ζευγαρώσω κάποιο απ' τα σκυλιά μου για ΦΥΛΑΚΑ ήταν για το Χάσκυ αν είναι ποτέ δυνατόν!

Άλλη φράση πάλι:
-Τί βγαίνεις έξω με τη βροχή αμόλα τα και θα γυρίσουν μετά δε φεύγουν αυτά απ' τη βολή τους!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ναι γιατί όταν βρέχει κόβεται ο οίστρος από τις αδέσποτες θυληκές και δεν πρόκειται να ζευγαρώσει!
(Επίσης οι φόλες ξεπλένονται και δεν είναι επικινδυνες, τα αμάξια δεν αποτελούν πιά πρόβλημα γιατί έχουν κολλήσει στο μποτιλιάρισμα και όόλα τα προβήματα λύνονται ως δια μαγείας)
Μη νομίζεις κι εγώ από βίτσιο βάζω το αδιάβροχο και τον πάω!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εγώ πόδια έχω και μιλιά δεν έχω!

Γιατί μιλάτε στον δρόμο δεν μπορώ να καταλάβω!

Εγώ ένα απλό "μην πλησιάζετε παρακαλώ" λέω=κόβεται η οποιαδήποτε συζήτηση...και τέλος!

Και όταν τον έχω στο 20μετρο ιμάντα στο γκαζόν και κάνουμε εκπαίδευση και τύχει να πλησιάσει κάποιος -πάντα διστακτικά γιατί τα Γ.Π. τρώνε:D- τότε τους το ξαναλέω "μην πλησιάζετε"!Αν μου μιλήσουν από μακριά δεν δίνω σημασία, αν πλησιάσει κάποιος διστακτικά αρχίζει ο άλλος τα γαβα-γουβα...και πάλι τέλος η οποιαδήποτε πιθανή συζήτηση:D!

Εσείς που τους πετυχαίνετε όλους?:confused:

Rooby και η δικιά μου άποψη να την εκφράσω είναι πλεονασμός αλλά τι να κάνεις...ο καθένας δεν ξέρεις τι κουβαλάει μέσα στο νιονιό του ούτε τι αντίληψη έχει επί του θέματος!Έχω ένα γείτονα στην απέναντι πολυκατοικία που έχει ένα κοκόνι, κατεβαίνει με τον σκύλο μέχρι την πόρτα, του ανοίγει την πόρτα της πολυκατοικίας και ο σκύλος βγαίνει μόνος του έξω βόλτα!Επιστρέφει μόνος του μετά από κάποια ώρα και περιμένει πότε θα κατέβει ο κύρης του να τον ανεβάσει!
Πολλές φορές όταν είμαι βόλτα με τον δικό μου και τον πετύχω τον φωνάζω και πάμε μαζί ως το γκαζόν που πάμε για τις καθημερινές μας ασκήσεις!Τουλάχιστον τον έχω εγώ παρά να σουλατσάρει μόνος του στους δρόμους, μετά ξανά πίσω!Αφού σκέφτομαι να τον πάρω καμιά μέρα να πάω να τον στειρώσω και να τον ξαναφήσω!Τουλάχιστον να γλυτώσουμε από το κομμάτι ζευγαρώματα!Τι να πεις...

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
που να δεις εδω το λουρι δεν το εχουν ακουσει ποτε..ογειτονας εχει 4 και τα αμολαει και τα 4 βολτα μονα τους ολοκληρη αγελη.
και πολλοι αλοι.εμενα οπως πλησιαζει οπα φιλε του λεω δαγκωνει!!!αρα απο αυτο το κομματι γλυτωσαμε να ακουω μπουρδες.
την αλλη φορα ηταν ενας με ενα σκυλακο ημιαιμο αρσενικο.εγω με την αουρα ξεκιναει η αουρα γαβ γουβ και τα σχετικα
ο σκυλος πλησιαζε το αφεντικο του στα 10μετρα εννοειτε χωρις λουρι.του φωναζω.
-μαστορα μαζεψε το σκυλο σου
-μη φοβασαι μου λεει δε δαγκωνει
-δαγκωνει το δικο μου ομως του λεω
-οχι μωρε σιγα
-μαζεψε το του λεω γιατι θα φαει κλωτσα και δε φταιει το σκυλακι.
με τα πολλα αφου φοβησα το σκυλι κ κανε περα ο τυπος του βαλε λουρι για καμια 30αρια μετρα.
αλλα σκεφτομαι που να ναι η δικια μου σε οιστρο και να πετυχω εναν επιμονο αρσενικο η την αγελη με τα 4 αρσενικα.
η θα πρεπει να βαραω σκυλια η τους ιδιοκτητες.τι ναπω αλλαζουν νοοτροπια?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Χθες που μίλαγα με τον πατέρα μου στο τηλ. ο ελληνικός ποιμενικός του γείτονα απέναντι έκλαιγε όλο το βράδυ χθες κ δεν τους άφηνε να κοιμηθούν (τον προηγούμενο σκύλο τον αμολούσαν κ επέστρεφε, μέχρι που μια μέρα έφαγε φόλα κ ήρθε σερν'όμενος ως το σπίτι. Φυσικά δεν τον προλάβαμε)... Θηλυκιά με περίοδο κάπου κοντά. Του είπα αν δει ότι έχει θέμα να του προτείνει να τον στειρώσει, αν κ χλομό...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εμένα ο ταξιτζής μου εξηγούσε με μία ανάσα ότι:
1) Έχουν ένα γκριφόν κανίς που το πήρα για τα παιδιά του...
2) το έχει αμολύσει στα χωράφια για να είναι ελεύθερο γιατί δεν τα μπορεί/αντέχει καθόλου τα σκυλιά
3) Ότι γυρνάει ματωμένος και σκοτωμένος από άλλα αρσενικά
4) Ότι κατά τα άλλα τον γουστάρει πολύ γιατί είναι πολύ μάγκας και π....ει ότι βρεθεί μπροστά του
5) Άμα ψοφήσει δεν θέλει να ξαναδεί άλλο σκύλο...

Επίσης στη γειτονιά μου ξαμολάνε ένα ημίαιμο τζακ ράσελ και δεν πάνε στα κομμάτια όλοι οι υπόλοιποι....!! Εμένα την έπεσε στη μικρή μπροστά στο σπίτι τους και ενώ μίαγα με τη μάνα και τη ρώταγα γιατί το έχουν έτσι free, πετάγετε η κόρη και ορμάει στην Κλαίρη και να θέλει να το βουτήξει και η μάνα να κοιτάει σαν να μη τρέχει τίποτα...

Σας κάλυψα???

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
-Αρσενικός
-Τον έχεις ζευγαρώσει?
-Κι εσένα τι σε νοιάζει?

Δεν χρειαζεται να εξηγησεις τιποτα...Απλα λες ψεματα...
Εγω παντα λεω ειναι στειρωμενη και ξενοιαζω....

Rooby δεν νομιζω να βγει κατι σε μια συζητηση αναμεσα σε δυο Ελληνες που ο ενας λεει αμολαω για ελευθερο σεξ και σε καποιον αλλον αντιθετο σε αυτη την αποψη....Γιατι απλα το προφιλ του πρωτου δειχνει ανθρωπο ανευθυνο που δεν νομιζω να κανει δημοκρατικη συζητηση....
το σιγουρο ειναι οτι θα καταληξουν να θιξουν ο ενας τον αλλο...με τιποτα δεν υποστηριζω αυτη τη τακτικη, απλα μιλαει η εμπειρια μου...

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Αφού σκέφτομαι να τον πάρω καμιά μέρα να πάω να τον στειρώσω και να τον ξαναφήσω!Τουλάχιστον να γλυτώσουμε από το κομμάτι ζευγαρώματα!Τι να πεις...

Αυτό να σου πω...δεν ειν κακο..καθόλου! :)

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Rooby δεν νομιζω να βγει κατι σε μια συζητηση αναμεσα σε δυο Ελληνες που ο ενας λεει αμολαω για ελευθερο σεξ και σε καποιον αλλον αντιθετο σε αυτη την αποψη....Γιατι απλα το προφιλ του πρωτου δειχνει ανθρωπο ανευθυνο που δεν νομιζω να κανει δημοκρατικη συζητηση....
το σιγουρο ειναι οτι θα καταληξουν να θιξουν ο ενας τον αλλο...με τιποτα δεν υποστηριζω αυτη τη τακτικη, απλα μιλαει η εμπειρια μου...
Έχεις ένα δίκιο ,αλλά αμα σκεφτόμασταν για όλα τα πράγματα έτσι θα είχαμε μείνει όλοι ούγκα-μούγκα.Θέλει τρόπο και υπομονή πολύ .Μπορεί να μην τον πίσεις αλλά και μόνο που τον προβληματιζεις λίγο τον άλλον ,κάτι είναι και αυτό .Ίσως να αλλάξει γνώμη στην πορεία αν του τύχει κάτι.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Άμα είναι κανένας κολλημένος ξερόλας Rooby μου....τσάμπα σάλιο και φαιά ουσία χαλάς....
Ανίατες περιπτώσεις....

(εντάξει δίκιο έχεις στα υπόλοιπα, αλλά κάποια στιγμή ....σου τη δίνει κι όλας όταν ο άλλος είναι γκάου-μπίου)