Θα το πάρω σε 2 βδομάδες, σε ηλικία 8 εβδομάδων και δεν ξέρω πόσα κιλά θα είναι.Πόσα κιλά είναι τώρα, τι ηλικία έχει;
Θα το πάρω σε 2 βδομάδες, σε ηλικία 8 εβδομάδων και δεν ξέρω πόσα κιλά θα είναι.Πόσα κιλά είναι τώρα, τι ηλικία έχει;
Μπήκα και κοίταξα λίγο μέσο βάρος ανάλογα με την ηλικία και είτε ταΐζεις 8-10% του βάρους που θα έχει όταν έρθει σπίτι ή το 2-3% του ενήλικου βάρους είναι σχεδόν το ίδιοΘα το πάρω σε 2 βδομάδες, σε ηλικία 8 εβδομάδων και δεν ξέρω πόσα κιλά θα είναι.
3% των 40 κιλών είναι 1.2kg.Μπήκα και κοίταξα λίγο μέσο βάρος ανάλογα με την ηλικία και είτε ταΐζεις 8-10% του βάρους που θα έχει όταν έρθει σπίτι ή το 2-3% του ενήλικου βάρους είναι σχεδόν το ίδιο
Είναι διαφορετικό το ένα από το άλλο αλλά και η διατροφική μαγιά κάνει καλό, εγώ δίνω 1/4 του κουταλιού μια φορά την εβδομάδα, είναι καλή πηγή βιταμινών Β12, Β6, Β3, Β6, σίδηρος και καλίουΣε πολλές barf συνταγές μιλάνε για προσθήκη "μαγιάς μπύρας". Δυστυχώς δεν βρήκα αλλά βρήκα διατροφική μαγιά. Νομίζετε ότι υπάρχει θέμα;
Εγω παντως που εχω ενα Pressa Canario 60kg 2 ετων του δινω 2 kg την ημερα και δεν προσθετω τιποτα ουτε μαγια ουτε τιποτα! Μονο λιγο λαδακι που και που για αλλαγη γευσης.Είναι διαφορετικό το ένα από το άλλο αλλά και η διατροφική μαγιά κάνει καλό, εγώ δίνω 1/4 του κουταλιού μια φορά την εβδομάδα, είναι καλή πηγή βιταμινών Β12, Β6, Β3, Β6, σίδηρος και καλίου
Κάνω σπιτική τροφή και προσπαθώ να είναι και AAFCO και NRC balanced, βάζω αρκετά πράγματα, σιταροχορτο, ψευδάργυρο, φυσική βιταμίνη Ε, διατροφική μαγιά, kelp, άλφα άλφα, Σπιρουλίνα, Κουρκουμα, goji berry, λάδι καρύδας, λιναροσπορο, σπόρους κανναβης, σπόρους chia, κολοκυθοσπορο, γανοδερμα, ιπποφαες, μάκα, μηλοξυδο και τζιντζερ σκόνη, δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκο αλλά έχοντας όλα αυτά μου είναι πιο εύκολο να είναι ισορροπημένο το γεύμαΕγω παντως που εχω ενα Pressa Canario 60kg 2 ετων του δινω 2 kg την ημερα και δεν προσθετω τιποτα ουτε μαγια ουτε τιποτα! Μονο λιγο λαδακι που και που για αλλαγη γευσης.
Την πρώτη εβδομάδα ναι, υπάρχει πιθανότητα διάρροιας μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός του σκύλουΚαλημέρα
Πόσο "αθώα" και "πιθανή" είναι η διάρροια κατά τις πρώτες μέρες της μετάβασης σε BARF?
Ο 8 εβδομάδων μου Γερμανικός ποιμενικός σήμερα το πρωί μου έκανε λίγο για πρώτη φορά μετά από την Παρασκευή που τον ξεκίνησα. Τα μισά βγήκαν μαλακά και τα άλλα μισά, υδαρά.
Δεν έχει κάνει εμετό.
Η διάρροια είναι πολύ πιθανή σε οποιαδήποτε αλλαγή τροφής. Εξαρτάται από την ποιότητα, την ποσότητα, τυχον γαστρεντερικές ευαισθησίες... Δοκίμασε να μειώσεις την ποσοτητα σε πρώτη φάση.Καλημέρα
Πόσο "αθώα" και "πιθανή" είναι η διάρροια κατά τις πρώτες μέρες της μετάβασης σε BARF?
Ενας ενήλικος σκύλος είναι εξίσου σημαντικό να τρέφεται σωστά όσο και ένα κουτάβι, οπότε όποιος θέλει να ξεκινήσει το σκύλο του μπαρφ πρέπει να είναι καλά διαβασμένος, είτε αυτός ο σκύλος είναι 3 μηνών, 3 χρονών ή 13 χρονών. Οπότε πριν ξεκινήσετε το σκύλο σας μπαρφ το σωστό είναι να διβάσετε καλά καλά το μάθημα.Σχετικά με barf, θα σας πω την δική μου άποψη, μιας και βλέπω κουτάβια στην παρέα.
Θεωρώ σωστό τα κουτάβια μέχρι και την εφηβική ηλικία (δηλ μέχρι 18-20 μήνες) περίπου, πρέπει να τρέφονται με καλή ξηρά τροφή και όχι μπαρφ.
Ο μόνος λόγος είναι ότι στην καλές ξηρές τροφές περιέχονται όλα αυτά τα απαραίτητα συστατικά και στις σωστές αναλογίες για να μεγαλώσει το σώμα του κουταβιού σωστά.
Μετά τους 18 μήνες μπαρφ, με διάφορα μέσα όπως αυγό, μπρόκολο, καρότο, γιαούρτι κλπ σε κάποιες αναλογίες που έχουν αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν.
Υπάρχουν μελέτες σχετικά με τη δομή της πρωτεϊνης πάντως - χοντρικά, τα μόριά της, με την θερμική επεξεργασία, γίνονται πιο πολύπλοκα, άρα απαιτείται περισσότερο έργο από το πεπτικό για να τις αφομοιώσει.Δική μου ερώτηση: αν δίνετε μπαρφ, δεν το κάνετε για να τρώει ο σκύλος σας πιο υγειινά και επίσης να ξέρετε τι δίνετε; Ποια η διαφορά ανάμεσα στους κιμάδες που αγοράζετε που ποιος ξέρει τι έχουν μέσα και της κροκέτας;
Για να απαντήσω λοιπόνΕνας ενήλικος σκύλος είναι εξίσου σημαντικό να τρέφεται σωστά όσο και ένα κουτάβι, οπότε όποιος θέλει να ξεκινήσει το σκύλο του μπαρφ πρέπει να είναι καλά διαβασμένος, είτε αυτός ο σκύλος είναι 3 μηνών, 3 χρονών ή 13 χρονών. Οπότε πριν ξεκινήσετε το σκύλο σας μπαρφ το σωστό είναι να διαβάσετε καλά καλά το μάθημα.
Δεύτερον, τι θα πει καλή ξηρά; Ποιος σας δίνει την εγγύηση ότι η τροφή είναι "πλήρης" και τι θα πει ότι η τροφή είναι "πλήρης", αφού αν διαβάσετε πχ συστατικά 10 διαφορετικών τροφών θα βρείτε ότι δεν έχουν καμία σχέση; Επίσης ποιος σας εγγυάται πως τα συστατικά αυτά ο σκύλος δεν θα τα αποβάλλει; Τι θα πει "απαραίτητα συστατικά"; Γιατί δεν μπορείτε να τα φτιάξετε οι ίδιοι;
Τρίτον (έχει σχέση με το θέμα, όχι το ποστ του Βασίλη), έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι που δίνουν μπαρφ δίνουν έτοιμες. Δική μου ερώτηση: αν δίνετε μπαρφ, δεν το κάνετε για να τρώει ο σκύλος σας πιο υγειινά και επίσης να ξέρετε τι δίνετε; Ποια η διαφορά ανάμεσα στους κιμάδες που αγοράζετε που ποιος ξέρει τι έχουν μέσα και της κροκέτας;
Ποιον παραγωγό; Ρωτάω γιατί ψάχνομαι4ον. Η μπάρφ που έδινα και θα δίνω χωρίς δεύτερη σκέψη στο επόμενο σκυλάκι μου (πρώτα ο Θεός) την παίρνω από συγκεκριμένο παραγωγό, που μέχρι τώρα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος.
Αν δεν κάνω λάθος ο @vasilis_mike αναφέρεται σε αυτή την επιχείρηση.Ποιον παραγωγό; Ρωτάω γιατί ψάχνομαι
Συμφωνούμε. Οπότε θέλει διάβασμα είτε σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μπαρφ σε κουτάβι είτε σε ενήλικο σκύλο. Φυσικά δεν είναι πυρινική φυσική, όλοι μπορούμε να δίνουμε μπαρφ στα σκυλιά μας, και να το κάνουμε σωστά.Για να απαντήσω λοιπόν
1ον (και κυριότερο) και ισχύει για όλους και όλα. Πριν κάνεις το οτιδήποτε για ένα ζωντανό οργανισμό, είτε αυτό είναι το σκυλί σου ή το παιδί σου, διαβάζεις και διαβάζεις πολύ. Αυτό αποτελεί κανόνα και φυσικά δεν αρκείσαι στο τι διάβασες από τον κάθε τρελαμένο στα σοσιαλ.
Το 99% των κτηνιάτρων δεν έχουν απολύτως καμία γνώση περί μπαρφ και το μόνο που ξέρουν είναι να παπαγαλίζουν για πλήρης ξηρή τροφή, πράγμα που έμαθαν περισσότερο από διαφημίσεις των παραγωγών έτοιμων τροφών παρά απ' το Πανεπιστήμιο. Τον κτηνίατρό μου τον εμπιστεύομαι σε όλα όσο αφορά την υγεία του σκύλου μου, αλλά όχι και στη γνώση του περί διατροφής.2ον. Ότι κάνεις, το κάνεις σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο σου και παρακολουθώντας και τις εξετάσεις του. (έκανα 2 φορές τον χρόνο γενικές αίματος, για καλαζαρ κλπ και μετά τον 5ο χρόνο, ένα ετήσιο υπέρηχο)
Χρόνος υπάρχει και θα υπάρχει πάντα, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Είναι βέβαια πολύ πιο εύκολο να ανοίξης ένα σάκο έτοιμης τροφής (ισχύει και για τα κατοικίδια και για εμάς τους ίδιους), αλλά χρόνος πάντα υπάρχει εάν θέλουμε να ασχοληθούμε.3ον. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί 100% για "τέλεια" ξηρά τροφή. Αν μπορείς φυσικά και μαγειρεύεις μόνο σου, αν όχι γιατί δεν υπάρχει ο χρόνος και οι προυποθέσεις πας στην πιο σίγουρη για σένα και τον γιατρό σου οδό.
Εξήγησέ μου το εξής: γιατί πιστεύεις πως το "κρέας" που είναι μέσα στον κιμά που αγοράζεις είναι καλύτερο από το "κρέας" της ξηράς τροφής; Ούτε ξέρεις τι κρέας είναι, πόσο φρέσκο ήταν, αν έχουν βάλει μέσα περισσότεραα εντόσθια και λιγότερο μυικό κρέας απ' ότι χρειάζεται... κλπ, και επίσης το πληρώνεις ακριβά;4ον. Η μπάρφ που έδινα και θα δίνω χωρίς δεύτερη σκέψη στο επόμενο σκυλάκι μου (πρώτα ο Θεός) την παίρνω από συγκεκριμένο παραγωγό, που μέχρι τώρα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος.
Προσωπικά επέλεγα την απλή (σκέτο κρέας/κόκκαλο δηλ χωρίς τα διάφορα που λένε ότι βάζουν) και του πρόσθετα εγώ διάφορα φρέσκα μπινελίκια στο μπωλ του. Έτσι είχε κάθε φορά διαφορετικό "μενού" (τον είχα καλομάθει) χωρίς να έχω το άγχος του να τρέξω σε κρεοπωλείο, να μαγειρέψω το φαγητό του κλπ.
Και πάλι λέω στην μπαρφ δεν είναι "πήραμε σακουλάκι και τελειώσαμε", αλλά όταν ένα σκυλί τρώει ωμά και όχι ξηρά τροφή είναι πιο εύκολο για το στομάχι του να δέχεται διαφορετικές τροφές κάθε φορά, χωρίς προβλήματα όπως διάρροιες κλπ.
Ο δικός μου έτρωγε από όλα, από το καθημερινό, μέχρι το φαγητό από τα πιάτα μας, από φρέσκα ψάρια μέχρι κονσέρβα τόνο κλπ.
Όλες του οι εξετάσεις καθώς και το βάρος του ήταν άριστα, τριχόπτωση και άλλες παρενέργειες που έβγαζε με την ξηρά, απλά μηδενίστηκαν.
Πάντα μιλάω με προσωπική εμπειρία και δεν πιέζω κανένα να δεχθεί την δική μου άποψη για τον δικό του σκύλο.
Η απάντηση πολύ απλά. Στον συγκεκριμένο (και μιλάω καθαρά για προσωπική εμπειρία) έχω δει τι βάζει.Εξήγησέ μου το εξής: γιατί πιστεύεις πως το "κρέας" που είναι μέσα στον κιμά που αγοράζεις είναι καλύτερο από το "κρέας" της ξηράς τροφής; Ούτε ξέρεις τι κρέας είναι, πόσο φρέσκο ήταν, αν έχουν βάλει μέσα περισσότεραα εντόσθια και λιγότερο μυικό κρέας απ' ότι χρειάζεται... κλπ, και επίσης το πληρώνεις ακριβά;
Γιατί το να πας στη Λαική μία ή δύο φορές την εβδομάδα το ονομάζεις "άγχος"; Εμένα προσωπικά μου προκαλεί περισσότερο άγχος να δίνω τον σκύλο μου να τρώει κάτι που πρώτον ούτε ξέρω τι είναι ούτε αν δίνω ότι είναι απαραίτητο.
Φαντάζομαι ο καθέμας από εμάς έχει διαφορετικούς λόγους που προτιμάει μπαρφ έναντι ξηράς τροφής, ο κυριότερος λόγος για μένα είναι ότι ξέρω τι δίνω, και ακολουθούν: πιο υγιεινό, πιο φυσικό, καλύτερα αποτελέσματα και πάει λέγοντας.
ΥΓ. Την κονσέρβα τόνο και γενικά τον τόνο να τον αποφεύγεις κι εσύ να τον τρως συχνά, είναι από τα ψάρια που περιέχει φοβερές ποσότητες υδραργύρου.
Το 3% είναι απο αρκετό εώς πολύ. 3% του βάρους δίνω εγώ στη δικιά μου που είναι εργασιακό Γ.Π.. Δεν βάζει κώλο κάτω όλη μέρα, παίζουμε με μπαλάκια (αλλεπάλληλα σπριντ) μισή ώρα το πρωί και μισή ώρα το βράδυ. Τρέχουμε άλλα 40 λεπτά και περπατάμε σχεδόν 2 ώρες καθημερινά. Συν μία φορά τουλάχιστον τη βδομάδα κάνουμε και τα δαγκώματα μας. Και οριακά την συντηρώ στα 32 κιλά με 1κιλό τροφή την ημέρα. Αν το σκυλί δεν κάνει όλα αυτά θέλει το 2% του βάρους του σε τροφή!3% των 40 κιλών είναι 1.2kg.
Δεν αμφισβητώ, αλλά δεν κρύβω ότι μου φαίνεται πολύ.
Ιδιαίτερα όταν μια καλή, grain-free κροκέτα που διάβασα το πινακάκι που είχε από πίσω, έλεγε 170gr.
Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι η κροκέτα είναι αφυδατωμένη τροφή και δεν έχει καμία σχέση με barf, αλλά και πάλι, από 170 στα 1200gr είναι αρκετά μεγάλη διαφορά.
Θα σε εμπιστευτώ παρά ταύτα