Raw chicken for dogs is an economical and convenient protein source. But there are some reasons to feed your dog less chicken or avoid it altogether ... find out why.
www.dogsnaturallymagazine.com
Πολυ ωραιο αρθρο. Καμια φορα ταϊζουμε ωμο ή μαγειρευτο στα σκυλια και θεωρουμε οτι δινουμε κατι πολυ ανωτερο απο ξηρα. Ειναι ομως ετσι; Ειναι πραγματικα ισορροπημενη η διαιτα; Το αρθρο αναφερεται στις αρνητικες επιπτωσεις του κοτοπουλου
εντατικης εκτροφης. Μου αρεσε ιδιαιτερα η φραση
Είχα παρακολουθήσει προ καιρού το παρακάτω βίντεο του Rodney Habib:
Κι έτσι διαπίστωσα τι εστί ωμέγα 6 λιπαρά (είναι κάτι που θίγει και η Dr Karen Becker επίσης σε πολλά βίντεο που την παρακολουθώ).
Για αυτό και σπανίως να ταισω κοτόπουλο (κρέας) ως γεύμα (το πολύ 2 φορές τον μήνα). Όμως χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά κόκκαλα κοτόπουλο στην διατροφή του σκύλου μου καθημερινά. Δηλαδή είτε 2 φτερούγες την ημέρα είτε 1 φτερούγα + 1 λαιμό την ημέρα. Ψαχνό τρώει κυρίως μοσχάρι και λιγότερο γίδα σπανίως γαλοπούλα, πάπια και κουνέλι. Ενώ από εντόσθια τρώει κυρίως μοσχαρίσια.
Κάθε μέρα τρώει σαρδέλες ή σαρδελομανα (2-3 αν είναι μικρές), επίσης συμπληρώνω krill oil όταν έχω.
Δεν ξέρω αν αρκούν οι "ωμέγα 3 τροφές" που τον ταιζω, όπως επίσης δεν ξέρω τι άλλου είδους raw meaty bones θα μπορούσα να του δίνω καθημερινά ώστε να έχω το σωστό ποσοστό ασβεστίου και να μην ξεφεύγει η διατροφή του σε κόκκαλο
Τα κόκκαλα κοτόπουλου βολεύουν και είναι ασφαλή (..στο μασουλημα καθώς ο δικός μου είναι χλαπαχλουπας).