Αν θέλεις την γνώμη μου πρέπει να κάνεις και να μην κάνεις τα εξής:Μπήκα και κοίταξα λίγο μέσο βάρος ανάλογα με την ηλικία και είτε ταΐζεις 8-10% του βάρους που θα έχει όταν έρθει σπίτι ή το 2-3% του ενήλικου βάρους είναι σχεδόν το ίδιο
Κατ' αρχήν δεν φτιάχνουμε μόνοι μας την barf! Οι λόγοι είναι οι εξής. Πρώτον δεν μπορεί κανένας μας (εκτός και αν έχει την δυνατότητα να κάνει τις πράξεις για τις βιταμίνες που έχει το κομμάτι π.χ. καρότου που θα βάλει μέσα στην μερίδα, να ξέρει πως ο σκύλος του
θα πάρει τις βιταμίνες που χρειάζεται από το κάθε υλικό) και κατα δεύτερον και κυριότερον ακόμα και αν έχει τις γνώσεις να το κάνει, αν δεν είναι επαγγελματίας δεν μπορεί να καταψύξει στις θερμοκρασίες που χρειάζεται για να απολυμανθεί το κρέας στον οικιακό καταψύκτη που πήρε από τον Κωτσοβολάκο. Η απολύμανση της barf γίνεται σε βαθειά κατάψυξη και μόνο!!!
Από εκεί και πέρα με ένα απλό goοglάρισμα θα βρεις barfistes (OXI ΣΕ PETSHOP) που θα σου φτιάξουν το μενού για τον σκυλάκο σου καθημερινά και θα σου προσαρμόσουν την ποσότητα και το μενού (γεύσεις) ανάλογα με την ηλικία και την δραστηριότητα (αυτό αφορά αφού μεγαλώσει και όχι όσο είναι κουτάβι) του σκυλάκου σου! Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρη πως δίνεις αυτά που πρέπει στον σκυλάκο σου!
Τα υπόλοιπα τύπου «φτιάχνω μόνος μου την barf» και «ξέρω τι κρέας βάζω μέσα» χωρίς παρεξήγηση προς τα παιδιά που το κάνουν είναι τρίχες κατσαρές γιατί ξεχνάνε επιμελώς να μας πούνε που έχουν βρει το... «βιταμινόμετρο» ώστε να φτιάχνουν σωστά τις μερίδες και βέβαια πως αποστειρώνουν τα κρέατα στην κατάψυξη με το παγωτό...