υπερηχο και εξετασεις τα εχουμε κανει.... ολα βγηκανε τελεια, μοναχα λιγη παραπανω ολικη πρωτεινη εχει. τους πρωτους 7 με 8 μηνες που τον ειχα θα ελεγα οτι τα κοπρανα του ηταν τελειοτατα.... και τον ταιζα με stamina essential foods που ειναι με κοτοπουλο. ομως μετα αρχισε τις διαρροιες και οταν του εβαζα λαπα με βραστο κοτοπουλο τον πειραζε ακομα πιο πολυ. η βραστη γαλοπουλα δεν τον πειραζει ομως. δε ξερω τι να κανω.... και τωρα του εδινα παλι την ιδια μαρκα τροφης αλλα με αρνι και ελαφι, και για εναν μηνα ηταν τελεια, αλλα τωρα εχουμε φτασει παλι στο μηδεν και δινω την sensitivity control που του κανει κιτρονοκαφετια κοπρανα που ειναι σκληρα σαν πετρες. (σορρυ κιολας αν τρως)
Παντως κανονικα οταν εχεις τετοια θεματα, ξεκινας κοβεις τα παντα ακομα και κερατα λιχουδιες που λεμε στο αλλο θεμα κ.τ.λ πχ το κερατο τα πετρωνει και αλλο λογικα.
Το σκληρα σαν πετρες παντως ειναι προτιμοτερο απο τουρτες.
Ισως σταδιακα εφοσον περασει ενα διαστημα καλο χωρις τουρτες να δοκιμαζες λιγο μαγειρευτο η ωμο συμπληρωματικα . Στην αρχη σαν λιχουδιες, μεζεδες . Μοσχαρι απαχο, κουνελι κατι τετοιο πχ. Μετα αν δεις ολα οκ, ανεβαζεις ποσοτητα. Χωρις να εγκαταλειψεις κροκετα ισως, δηλαδη μπορει να καταληξεις να κανεις μεικτη διατροφη αν του κατσει καλα .
Εγω εκει εχω καταληξει μεικτη, μαγειρευτο με κροκετα (και δινω κανα ωμο που και που φαση μεζε). π.χ κροκετα μαγειρευτο πρωι, κροκετα βραδυ ή και αναμεικτα (δε πιστευω και τοσο στις θεωριες για χρονους πεψης).
Γιατι με το ωμο σκετο εφτανε κρεατινινη στο 2, το κοτοπουλο τον επιανε διαρροια σε ολες τις μορφες, η γαλοπουλα ετσι και ετσι την αποφευγω παντως, μαγειρευτο γιδα,προβατο,χοιρινο, μοσχαρι, ψαρι του παει σουπερ αλλα επειδη εχω μικρο ψυγειο και φαγανο σκυλο επρεπε να μαγειρευω ξεκοκαλιζω πολυ συχνα (θελω 850-900 γραμμαρια την ημερα). Δεν δινω την ιδια κροκετα ακριβως επισης συνεχεια, παιζω μεταξυ 3-4 εταιρειων που του καθονται καλα και 2-3 κρεατων σε καθεμία. (Γενικα ειμαι κατα του να τρωει ολο τα ιδια γτ οτι κακο στα συστατικα υπαρχει θα το παρει σε ποσοτητα μεγαλη)
Το καλο ειναι οτι τα τελευταια 2 χρονια ειναι σταθερα ολα, εξετασεις σουπερ, ο γιατρος ειπε δε με νοιαζει τι ταιζεις συνεχισε, το πετυχες. Αρα συνεχίζω ίδια....
Πρεπει λοιπον να βρεις το καλο για τον δικο σου ανεξαρτητου τι ειναι, αν ειναι η ειδικη κροκετα που τον κραταει απροβληματιστα με εξετασεις κλινικη εικονα καλες, εστω και αχυρα αν εχει συστατικα, δινε κροκετα κυριως.