Καλησπέρα σε όλους.
Σκέφτομαι να σταματήσω την ξηρά τροφή στο σκυλάκι μου μιας και σκέφτηκα πως όσο καλή και ακριβή και να είναι, είναι ένα τυποποιημένο προϊόν που δεν γνωρίζεις τι περιέχει στην πραγματικότητα μέσα.
Είμαι ανάμεσα στην ωμή διατροφη και στο μαγείρεμα.
Από τις τόσες πληροφορίες του ίντερνετ έχω μπερδεύει...
Θα ήθελα ωμή διατροφη μιας και τα περισσότερα τρόφιμα από ότι ξέρω χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους κατά ένα μεγάλο μέρος τουλάχιστον με το μαγείρεμα.
Όμως είναι ασφαλές να δίνω ωμό κρέας μιας και αυτό μπορεί να περιέχει μικρόβια, βακτήρια κτλ κτλ...
Από την άλλη υποτίθεται με την έτοιμη barf είσαι ασφαλής από αυτό.. Αλλά μετά και πάλι αυτό δεν είναι τυποποιημένο;
Έχω μπερδευτεί αρκετά..
Λένε κάποιοι στο forum πως αγοράζουν τα κρέατα από κρεοπωλείο και τα δίνουν ωμά. Δεν είναι επικίνδυνο;
Αν διαβασεις ολον αυτον τον μιτο απο την αρχη, θα δεις εκει απαντησεις.
Συνοπτικα,
- η ετοιματζιδικη μπαρφ ειναι χειροτερη απο την χειροποιητη, 1ον επειδη δεν ξερεις τι υλικα βαζουν, 2ον επειδη συχνα εχει πιο πολυ κοκκαλο απο το επιτρεπομενο, 3ον επειδη αυτα τα κοκκαλα μπορει να ειναι ακαταλληλα για τον σκυλο, και 4ον γιατι ποτε δεν ξερεις, μηπως το προιον ειχε αποψυχθει και ξανακαταψυχθει.
Η χειροποιητη μπαρφ ειναι λιγο πιο ακριβη, πιο χρονοβορα αλλα πιο ασφαλης.
Οι κανονες υγιεινης ειναι,
- Προμηθευομαστε τα υλικα μονο απο καλο χασαπη, οχι απο λαικες,
- Ολα τα κρεατα πρεπει να μπαινουν στην καταψυξη για μερικες μερες,
- Τα κρεατα που εχουμε βγαλει απο την καταψυξη πρεπει να καταναλωθουν την ιδια μερα, οτι περισσεψε το πεταμε χωρις δευτερη σκεψη,
- Πριν δωσουμε το κρεας που εχει αποψυχθει στον σκυλο, το ζεματαμε με νερο που βραζει,
- Καθαριζουμε τον παγκο και πλενουμε τα χερια καθε φορα μετα την επαφη με ωμο κρεας,
- Δεν αφηνουμε τον σκυλο που μολις εχει φαει ωμο να μας γλειφει στο προσωπο.
Καλη αρχη με τη μπαρφ και ξεκινα το ψαξιμο σε αυτο το θεμα, θα βρεις συνταγες, συμβουλες και 1002