Daiji Yasashii Shidousha-διάγνωση ορθοπεδικού


Status
Κλειδωμένο θέμα

loulou

Member
11 Ιουνίου 2011
20
65
www.koutsougera.gr
Γενικά είστε πολύ επιθετική ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπανε τα σκυλιά και προσπαθούν να συνεισφέρουν στους σωστούς τρόπους αποκτησης και ανατροφής ενός σκύλου.

Ομολογουμένως ούτε εγώ διάβασα κάπου για δυσπλασία αλλά πιστεύω ότι αν δεν υπάρχει το γονίδιο πρέπει να καταβάλεις τεράστια προσπαθεια για να την δημιουργήσεις.

Στα λοιπά περί νομικών κινήσεων θεωρώ ότι ως δικηγόρος θα έπρεπε να γνωρίζετε πως δεν έχετε να κερδίσετε κάτι.Και αν κερδίσετε θα σας κοστισει και σε χρονο και σε χρήμα και ίσως η εκβαση να είναι και αρνητικη .

Ως εκττοφεςα θεωρώ ότι μόνο χαμένη θα βγείτε.

Κλείστε τα στόματα με εκθέσεις διακρίσεις επαίνους και βελτίωση της φυλής σας
Ευχαριστώ για τις νομικές συμβουλές. Με χαμόγελο τις δέχομαι. Δεν εχω τι άλλο να φορέσω!

Σιγά σιγά σταματάω αδέρφια να απαντάω.
Όποιος θέλει να καταλάβει θα βρει τρόπο να το κάνει, όποιος θέλει να ανοίξει τους ορίζοντες του ομοίως.
Για όσους κράζουν κατά επάγγελμα δεν υπάρχει ελπίδα καμια. Αν ωστόσο κάποιος θέλει κάτι από μένα, διευκρίνιση, ανάλυση, άποψη (όλοι έχουμε από ότι βλεπω, μερικοί και νομική), συμβουλή, θα είμαι εδώ για σας αδέρφια, θα μάθω να χειρίζομαι
τα μηνύματα του φόρουμ & θα σας δεχθώ πρόθυμα. Τηλεφωνικά επίσης. Το σύμπαν της ελληνικής κυνοφιλιας γνωρίζει την προθυμία μου να συνδράμω σε ο,τι μπορώ. Αν στο εξής μείνει κάτι αναπάντητο δεν είναι επειδή κρύβομαι, απλα θεωρήστε οτι «ξέχασα το θερμοσίφωνα αναμμένο και πάω να τον σβήσω. Μεγάλη η διαδρομή μέχρι το σπίτι μου...»
Καλή καλή καλή σας μέρα!!!! ❤
 
Last edited by a moderator:


Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Αυτό που λέτε είναι η βλακεία της ημέρας σε νομικό επίπεδο. Ημιμαθής. Να πάτε να ενημερωθείτε νομικά και να επανέλθετε. Σε δικηγόρο μιλάτε, δεν το λένε τόλμη να λες νομικές ανοησίες σε νομικό.
Θα σταματήσω να απαντάω σιγά σιγά... είναι απάλευτη η κατάσταση. Τώρα κατάλαβα γιατί δεν γράφουν εδώ όσοι εχω στο μυαλό μου.
Μια ερώτηση μήπως έχετε ακούσει τη περίπτωση με τη κυρία που καταδικακαταδ γτ ήταν εκτροφέας Μαλτέζ??είχε γίνει θέμα πριν λίγο καιρο.

Επίσης αν θέλετε σταματήστε αυτές τις νοητικές προσβολές.
Ίσως ανάμεσα σας υπάρχουν και άλλοι δικογοροι,αστυνιμικοι, νομικοι σύμβολουλοι κλπ.


Επίσης έχουμε δέσει τα σκυλιά και λεφτά για πόρτες δεν υπάρχουν οπότε......
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
1. Από που προκύπτει αυτό που λέτε οτι ο σωστός εκτροφέας ο by the book οφείλει να τις κάνει επίσημες τις εξετάσεις;
Φαντάζομαι από τα κριτήρια που βάζει ο όμιλος φυλής του για να είναι συνιστώμενος για αναπαραγωγή.
 
  • Like
Reactions: Orilis


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Δεν γνωριζω τιποτα απο εκτροφη ουτε και απο νομικα θεματα. Διαβάζω όμως το θεμα προσεχτικά, και βλεπω οτι when the going gets tough,the tough gets going...

Με υβρεις δεν δημιουργούνται επιχειρηματα...οταν δυσκολευεστε στην ανταπαντηση αποκαλειται το κοσμο ηλιθιο....αυτο δεν λεει κ πολλα καλα απο μονο του...απλα ηθελα να το πω γιατί με ενοχλει στα μάτια (και οχι μονο) να το βλεπω...
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Παιδιά για τις επίσημες εξετασεις σας απαντησα σε προηγουμενο μηνυμα αναλυτικά.Επισημες σημαίνει πάω στον Κυνολογικο Όμιλο της εκάστοτε χώρας,πληρώνω τα παράβολα,με στελνει σε πιστοποιημένους κτηνιάτρους να βγάλω ακτινογραφίες και ο κτηνιατρος στελνει τις εξετασεις ή τα αποτελέσματα στον Κυνολογικο.Ο ΚΟΕ σφραγίζει το πεντιγκρι κατευθείαν..σε άλλες χώρες σου δίνουν τα αποτελέσματα και πρεπει να πας το πεντιγκρι να στο σφραγίσουν.Ο ΚΟΕ συγκεκριμένα στελνει τις ακτινογραφίες σε γιατρό στη Γερμανία για να παρει αποτελέσματα. Τα αποτελεσματα που εχουν βγει με αυτόν τον τροπο ειναι πάντα επίσημα και φέρουν τη σφραγίδα του γιατρού,του Κυνολογικου και αναγνωρίζονται απο την FCI άσχετα αν θα σφραγιστεί ή Οχι το πεντιγκρι(μη κολλάτε σε αυτο).Παραπανω σας έβαλα φωτο με αποτελέσματα επίσημης εξέτασης απο τον Κυνολογικο της Σερβίας.Για να μη μπερδεύεστε..δε μπορεις να πας σε γιατρό να βγάλεις ακτινογραφίες και να σου βάλει μια σφραγίδα και να ειναι επίσημες για την FCI,ούτε θα σου δώσει ο γιατρός κατι.Τα στέλνουν στον Κυνολογικο που ανήκουν.
Στην Ελλάδα όμως ποια διαδικασία ακολούθησες ?
Έχει αλλάξει ? πήγες ΚΟΕ άφησες το Pd και πήρες το παράβολο πήγες στον γιατρό που διάλεξες από τους συνεργαζόμενους με τον ΚΟΕ, ελενξε το μικροτσιπ εβαλε ημερομηνία και ΒΕΚ στην ακτινογραφία και το έστειλε ο ίδιος στο ΚΟΕ .
Οταν γύρισε απο Γερμανία η απαντηση πηρες το Pd σφραγισμένο.
Στην Ελλάδα αυτή είναι η διαδικασία που ψηφίστηκε σε γενική συνέλευση και αυτή ισχίει ετσι δεν είναι ?
Στην Σερβία τώρα δεν ξέρω τι κανουν.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
@loulou γιατί δεν επιλέξατε κάποιες από τις εξετάσεις δυσπλασίας που κάνατε να είναι μέσω ΚΟΕ? Δεν εμπιστεύεστε τους συμβεβλημένους κτηνιάτρους, το είδος της εξέτασης, κάτι άλλο?
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
αν στο εξής μείνει κάτι αναπάντητο δεν είναι επειδή κρύβομαι, απλα θεωρήστε οτι «ξέχασα το θερμοσίφωνα αναμμένο και πάω να τον σβήσω. Μεγάλη η διαδρομή μέχρι το σπίτι μου...»
Καλή καλή καλή σας μέρα!!!! ❤
Αυτό τώρα πως μεταφράζεται;
Όσο γράφω εκτιθεμαι οπότε λέω να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια;
Προσοχή στην διαδρομή, από το πεζοδρόμιο και να βάλετε ηλιακό. Μεγάλη οικονομία.
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αναρωτιεμαι γιατι καποιοι εκτροφεις μπαινουν εδω μεσα μονο οταν θιγονται και δεν συμμετεχουν σε θεματα που θα μπορουσαν να βοηθησουν....δικαιωμα τους βεβαια!
Δεν μπορει εγω που ουδολως με ενδιαφερει η εκτροφη να πληρωνω το παραβολο και να κανω επισημες εξετασεις και να μην τις κανει ενας εκτροφεας.
Δεν μπορει καποιος του χωρου να λεει οτι το 2013 οι εξετασεις δυσπλασιας ηταν πολυτελεια και μονο στον Καλογεροπουλο το 2000 να γινεται χαμος απο απλους ιδιωτες που εκαναν ακτινογραφιες.

Το κουταβι προφανως κατι εχει εκτος αν θεωρησουμε οτι πουληθηκε σε μια παλαβη!
Αν η αιτιολογια ειναι συγγενης η τραυματικη θα αξιολογηθει απο τον κτηνιατρο.
Αυτο που προεχει ειναι η υγεια του σκυλιου και μετα ερχονται η φημη και τα νομικιστικα τερτιπια!
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.172
2.998
ΑΤΤΙΚΗ
ο ΚΟΕ επίσης δέχεται ως επίσημες εξετάσεις αυτές που πραγματοποιούν οι κτηνίατροι που αναγνωρίζει η FCI εκτός Ελλάδος. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το PD έρχεται σφραγισμένο κατευθείαν.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Παρακολουθώντας το θέμα από την αρχή αυτό που καταλαβαίνω είναι πως πολύ γρήγορα πάψαμε να ασχολούμαστε με τον σκύλο... όπως συμβαίνει συχνά.

Αρχίσαμε να ψάχνουμε για τον θύτη, ποιος φταίει, ποιον να κατηγορήσουμε και ποιον να καταδικάσουμε. Φταίει ο εκτροφέας ή ο ιδιοκτήτης;

Για να βρισκόμαστε εδώ και να συζητάμε με αυτό τον τρόπο εγώ θα πω πως φταίνε και οι δύο. Όχι τόσο για την παρουσία του οποιασδήποτε μορφής και ποιότητας προβλήματος, μα για τον τρόπο που διαχειρίζονται ένα πιθανό πρόβλημα.

Κατά το "Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται" έτσι και ο καλός, σωστός, ικανός (βάλτε ότι επίθετο σας αρέσει) ιδιοκτήτης και εκτροφέας στο πρόβλημα φαίνονται.

Ο καλός εκτροφέας δεν εγγυάται απουσία προβλημάτων αλλά αν και όταν το πρόβλημα "χτυπήσει την πόρτα του" ξέρει να το διαχειριστεί με σκοπό να βοηθήσει τον σκύλο και τον ιδιοκτήτη. Ακόμα και όταν ο ιδιοκτήτης είναι "στραβός" (που ο εκτροφέας επέλεξε) η προσπάθεια πρέπει να γίνει.

Αντίστοιχα, ο ιδιοκτήτης στην παρουσία προβλήματος πρέπει πρώτα να σκεφτεί τον εκτροφέα σαν σύμβουλο και "σύμμαχο" και αν ο εκτροφέας είναι "στραβός" (που ο ίδιος επέλεξε) να μη τον αποκόψει από την διαδικασία.

Συνήθως όμως βλέπουμε η διαχείριση του όποιου προβλήματος να εστιάζεται στο "ποιος φταίει" και στην "συκοφαντία"... Ο εκτροφέας που δεν έκανε όλες τις εξετάσεις ή ότι δεν είναι επίσημες ή ο ιδιοκτήτης που δεν ξήλωσε τα πλακάκια και τάιζε τον σκύλο σουβλάκια.

Γιατί να θεωρήσω ότι θα κάνει κακό στην φήμη μου αν ένα σκυλί μου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα;

Το αντίθετο θα γίνει διότι πρωτίστως ενδιαφέρομαι για τον σκύλο μου και τον ιδιοκτήτη. Ενδιαφέρομαι να δω αν όντως υπάρχει πρόβλημα και να το λύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλους και αυτόν τον τρόπο να τον "διαφημίσω", όχι τόσο για να προσελκύσω "πελάτες" μα για να δείξω ποιος είναι ο σωστός τρόπος.

Γιατί να υπάρχει επιθετικότητα και αμυντική στάση από οποιαδήποτε πλευρά; Δικές τους επιλογές είναι και ενημερωμένοι άνθρωποι υποτίθεται πως είναι. Αυτό που χρειάζεται είναι ψύχραιμη, λογική αντιμετώπιση με στόχο το καλύτερο για σκύλο και ιδιοκτήτη.

Προσωπικές απόψεις τα παραπάνω... και αν εγώ θα ήθελα κάτι από τους εμπλεκόμενους αυτό δεν είναι να μου πουν τι έχουν κάνει και τι δεν έχουν κάνει δείχνοντας μου χαρτιά και ντοκουμέντα, αλλά να μου πουν τι προτίθενται να κάνουν για τον σκύλο και όχι για την "υστεροφημία" τους.
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.684
4.318
43
www.proudtobegreek.eu
Στην Ελλάδα όμως ποια διαδικασία ακολούθησες ?
Έχει αλλάξει ? πήγες ΚΟΕ άφησες το Pd και πήρες το παράβολο πήγες στον γιατρό που διάλεξες από τους συνεργαζόμενους με τον ΚΟΕ, ελενξε το μικροτσιπ εβαλε ημερομηνία και ΒΕΚ στην ακτινογραφία και το έστειλε ο ίδιος στο ΚΟΕ .
Οταν γύρισε απο Γερμανία η απαντηση πηρες το Pd σφραγισμένο.
Στην Ελλάδα αυτή είναι η διαδικασία που ψηφίστηκε σε γενική συνέλευση και αυτή ισχίει ετσι δεν είναι ?
Στην Σερβία τώρα δεν ξέρω τι κανουν.
Αν δεν εχει αλλάξει φαντάζομαι ακόμα αυτη ειναι η διαδικασία!Εγω επέλεξα να μην την κανω ξανά στον ΚΟΕ γιατι με τη Μουκα θεωρώ οτι δεν έγινε σωστά.Εκανα όλα τα παραπάνω αλλα ο συμβεβλημένος τοτε κτηνιατρος δεν έκανε μέθη και κρατούσαμε το σκύλι 3 άτομα τεντωμένο.Οι ακτινογραφίες αυτές λοιπον αφού πήγαν ΚΟΕ εκείνος τις έστειλε Γερμανία για να τις βαθμολογήσει γιατρός.Γυρισαν πίσω οι ακτινογραφίες μετα απο 6 μήνες γιατι δε μπορούσε να τις διαβάσει ο άνθρωπος και αποφάνθηκε οτι δεν ήταν σωστές.Για να μη τα πολυ λογο μετα απο 1 χρονο τελικά πήρα αποτέλεσματα τα οποία δεν είμαι σίγουρη κατα ποσό ήταν σωστά με τις ακτινογραφίες που έβγαζε ο εν λογο.Αυτη τη φορά αφού ήμουν Σερβία και με την εκτροφέα μου μαζί τις κάναμε εκει χωρίς κάποιο προβλημα.Εγω ΚΟΕ δύσκολα θα ξαναπάω για αυτη τη διαδικασία...αλλα επίσημες θα συνεχίσω να κανω στα σκυλιά μου πρώτα απο όλα για εμενα.Τωρα για τους ομίλους φυλής μη το πιάσουμε καλύτερα το θεμα.Ο δικός μας αυτα που ζητάει ειναι μια σταγόνα στον ωκεανό και ειναι τα ελάχιστα.Θα έπρεπε να ζητάει περισσότερα...αλλα εμείς δεν έχουμε ενεργό όμιλο προς το παρόν...
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αυτό που λέτε είναι η βλακεία της ημέρας σε νομικό επίπεδο. Ημιμαθής. Να πάτε να ενημερωθείτε νομικά και να επανέλθετε. Σε δικηγόρο μιλάτε, δεν το λένε τόλμη να λες νομικές ανοησίες σε νομικό.
Μιας και είστε νομικός και γνωρίζετε τον νόμο όπως ισχυρίζεται, θα γνωρίζεται φυσικά ότι το παρόν νήμα θεωρείται εκ του νόμου στοιχείο στην οποιαδήποτε μελλοντικη υπόθεση προκύψει.

Για νομικός πάντως η διάκριση του τι και που πρέπει να το λέτε είναι φτωχή.
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Αν δεν εχει αλλάξει φαντάζομαι ακόμα αυτη ειναι η διαδικασία!Εγω επέλεξα να μην την κανω ξανά στον ΚΟΕ γιατι με τη Μουκα θεωρώ οτι δεν έγινε σωστά.Εκανα όλα τα παραπάνω αλλα ο συμβεβλημένος τοτε κτηνιατρος δεν έκανε μέθη και κρατούσαμε το σκύλι 3 άτομα τεντωμένο.Οι ακτινογραφίες αυτές λοιπον αφού πήγαν ΚΟΕ εκείνος τις έστειλε Γερμανία για να τις βαθμολογήσει γιατρός.Γυρισαν πίσω οι ακτινογραφίες μετα απο 6 μήνες γιατι δε μπορούσε να τις διαβάσει ο άνθρωπος και αποφάνθηκε οτι δεν ήταν σωστές.Για να μη τα πολυ λογο μετα απο 1 χρονο τελικά πήρα αποτέλεσματα τα οποία δεν είμαι σίγουρη κατα ποσό ήταν σωστά με τις ακτινογραφίες που έβγαζε ο εν λογο.Αυτη τη φορά αφού ήμουν Σερβία και με την εκτροφέα μου μαζί τις κάναμε εκει χωρίς κάποιο προβλημα.Εγω ΚΟΕ δύσκολα θα ξαναπάω για αυτη τη διαδικασία...αλλα επίσημες θα συνεχίσω να κανω στα σκυλιά μου πρώτα απο όλα για εμενα.Τωρα για τους ομίλους φυλής μη το πιάσουμε καλύτερα το θεμα.Ο δικός μας στα που ζητάει ειναι μια σταγόνα στον ωκεανό και ειναι τα ελάχιστα.Θα έπρεπε να ζητάει περισσότερα...αλλα εμείς δεν έχουμε ενεργό όμιλο προς το παρόν...
Το θέμα για εμένα δεν είναι που θα τραβήξεις την ακτινογραφία αλλά να την τραβήξει κτηνίατρος που τον αναγνωρίζει η fci.
Πόσο πιο απλά να το πω , ειδικά αν δεν είσαι ιδιώτης αλλά εκτροφέας και ακόμα περισσότερο αν είσαι ή ήσουν μέλος σε διοικητικό ομίλου που στους προτεινόμενους για αναπαραγωγή σκύλους ζητάει να έχουν εξέταση από κτηνίατρο που είναι αναγνωρισμένος από την fci.
Οπότε δεν είναι θέμα διαδικάσιας είναι θεμα σωστής διαδικασίας, αν πας σε άλλον κτηνίατρο ακόμα και αν είναι εξαιρετικός δεν έχεις επίσημες εξετάσεις συμφωνούμε σε αυτό ?
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δικηγόρος και εκτροφέας!
Συνδυασμός που σκοτωνει.
Θα σταματήσω να απαντάω σιγά σιγά... είναι απάλευτη η κατάσταση. Τώρα κατάλαβα γιατί δεν γράφουν εδώ όσοι εχω στο μυαλό μου.
Σας καταλαβαινω απολυτα! Τοσο που νομιζω οτι πρεπει να μετονομαστει σε Μπυθουλας.γρ.

Πλακα κανω. Καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να σας 'την πεφτουν' τοσοι αλλα λιγη ψυχραιμια ειναι απαραιτητη σε δυσκολες καταστασεις.
 


Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Δικηγόρος και εκτροφέας!
Συνδυασμός που σκοτωνει.

Σας καταλαβαινω απολυτα! Τοσο που νομιζω οτι πρεπει να μετονομαστει σε Μπυθουλας.γρ.

Πλακα κανω. Καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να σας 'την πεφτουν' τοσοι αλλα λιγη ψυχραιμια ειναι απαραιτητη σε δυσκολες καταστασεις.
Νομίζω ότι αυτή τη φορά το πέσιμο έγινε από τον έναν και όχι από τους πολλούς.
Σχολια γεμάτα ειρωνία διάβασα,"διαγωνιες" απειλες και υποβιβασμό του φόρουμ, επίκληση στην αυθεντία (της),και υποβιβασμό του νοητικου επιπέδου αρκετων μελων.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Παιδιά για τις επίσημες εξετασεις σας απαντησα σε προηγουμενο μηνυμα αναλυτικά.Επισημες σημαίνει πάω στον Κυνολογικο Όμιλο της εκάστοτε χώρας,πληρώνω τα παράβολα,με στελνει σε πιστοποιημένους κτηνιάτρους να βγάλω ακτινογραφίες και ο κτηνιατρος στελνει τις εξετασεις ή τα αποτελέσματα στον Κυνολογικο.Ο ΚΟΕ σφραγίζει το πεντιγκρι κατευθείαν..σε άλλες χώρες σου δίνουν τα αποτελέσματα και πρεπει να πας το πεντιγκρι να στο σφραγίσουν.Ο ΚΟΕ συγκεκριμένα στελνει τις ακτινογραφίες σε γιατρό στη Γερμανία για να παρει αποτελέσματα. Τα αποτελεσματα που εχουν βγει με αυτόν τον τροπο ειναι πάντα επίσημα και φέρουν τη σφραγίδα του γιατρού,του Κυνολογικου και αναγνωρίζονται απο την FCI άσχετα αν θα σφραγιστεί ή Οχι το πεντιγκρι(μη κολλάτε σε αυτο).Παραπανω σας έβαλα φωτο με αποτελέσματα επίσημης εξέτασης απο τον Κυνολογικο της Σερβίας.Για να μη μπερδεύεστε..δε μπορεις να πας σε γιατρό να βγάλεις ακτινογραφίες και να σου βάλει μια σφραγίδα και να ειναι επίσημες για την FCI,ούτε θα σου δώσει ο γιατρός κατι.Τα στέλνουν στον Κυνολογικο που ανήκουν.
Το τυπικά σωστό της διαδικασίας το έπιασα επιτέλους, ίσως διάβαζα γρήγορα την πρώτη φορά. Αλλά σαν πολίτης της συγκεκριμένης χώρας θα προσθέσω ότι υπάρχουν και ΚΤΕΟ που είναι πιστοποιημένα... γι' αυτό τον λόγο πέρα από τα όποια τυπικά το παρακάτω είναι πολύ σημαντικό για εμένα.

Ο καλός εκτροφέας δεν εγγυάται απουσία προβλημάτων αλλά αν και όταν το πρόβλημα "χτυπήσει την πόρτα του" ξέρει να το διαχειριστεί με σκοπό να βοηθήσει τον σκύλο και τον ιδιοκτήτη. Ακόμα και όταν ο ιδιοκτήτης είναι "στραβός" (που ο εκτροφέας επέλεξε) η προσπάθεια πρέπει να γίνει.

Αντίστοιχα, ο ιδιοκτήτης στην παρουσία προβλήματος πρέπει πρώτα να σκεφτεί τον εκτροφέα σαν σύμβουλο και "σύμμαχο" και αν ο εκτροφέας είναι "στραβός" (που ο ίδιος επέλεξε) να μη τον αποκόψει από την διαδικασία.
Με την καλημέρα μου σε όλους :)
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.684
4.318
43
www.proudtobegreek.eu
Το θέμα για εμένα δεν είναι που θα τραβήξεις την ακτινογραφία αλλά να την τραβήξει κτηνίατρος που τον αναγνωρίζει η fci.
Πόσο πιο απλά να το πω , ειδικά αν δεν είσαι ιδιώτης αλλά εκτροφέας και ακόμα περισσότερο αν είσαι ή ήσουν μέλος σε διοικητικό ομίλου που στους προτεινόμενους για αναπαραγωγή σκύλους ζητάει να έχουν εξέταση από κτηνίατρο που είναι αναγνωρισμένος από την fci.
Οπότε δεν είναι θέμα διαδικάσιας είναι θεμα σωστής διαδικασίας, αν πας σε άλλον κτηνίατρο ακόμα και αν είναι εξαιρετικός δεν έχεις επίσημες εξετάσεις συμφωνούμε σε αυτό ?
Σαφέστατα...εν προκείμενο γνωρίζουμε αν ο κτηνιατρος ειναι πιστοποιημένος απο την FCI?
Πέρα απο το επίσημο και το ανεπίσημο των εξετάσεων...το θεμα ειναι αυτο που έγραψε ο @canis παραπάνω..κανένας δε μπορεί να σου εγγυηθεί οτι δε θα προκύψει κάποιο προβλημα,όταν όμως προκύψει θεωρώ αυτονόητο να θέλουν όλες οι πλευρές να εχει καλή κατάληξη...
 
  • Like
Reactions: GRDANE


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
1. Από που προκύπτει αυτό που λέτε οτι ο σωστός εκτροφέας ο by the book οφείλει να τις κάνει επίσημες τις εξετάσεις;
Από ηθικής πλευράς εξυπακούεται. Αλλά και από εμπορικής πλευράς, οφείλετε αν μη τι άλλο να δικαιολογήσετε την προστιθέμενη αξία την οποία ζητάτε σε ευρώ εσείς οι εκτροφείς από εμάς τους πελάτες (διαφορετικά θα αγοράζαμε με πιστωτική από μαγαζί ή σε πιο φιλική τιμή από όπου νά 'ναι). Κοινώς πληρώνουμε για αυτό και ναι, το θέλουμε.

2. Θα μου επιτρέψτε να μη ανοίξω σε νομικό επίπεδο διάλογο μαζί σας, αλλά να έχετε υπόψη σας οτι κινούμαι νόμιμα και κυρίως ηθικά απέναντι σε έναν άνθρωπο που πίσω από την ανωνυμία του, με τζαμπαμαγκισμό, δημοσιοποιεί τα πλήρη στοιχεία μου ως εκτροφέα. Αποτέλεσμα της δημοσιοποιησης των στοιχείων μου ήταν να μου στείλουν το ποστ στο οποίο πατάμε πάνω από 50 άτομα που αμέσως αναγνώρισαν ότι είμαι η εκτροφέας η περί ης ο λόγος. Είναι προφανές οτι ο καταγγέλων σοβαρές καυηγορίες δεν μπορεί να λέγεται Σάρα ούτε Μάρα. Θα σκεφτώ σε δεύτερη φάση πως θα αντιμετωπίσω νομικά την πιθανή ζημιά που εχω υποστεί από τη διάδοση ψευδών στοιχείων σε βάρος μου. Ανάλογα το πως η Σάρα θα χειριστεί το θέμα.
Δεν με αφορά η νομική σας προσέγγιση.
Αυτά αφήστε τα για τους νομικούς, για όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Δεν με αφορά η πιθανή δικαστική σας διαμάχη με τον όποιο πελάτη σας.

Παρά ταύτα μάλλον σας ξεφεύγει κάτι στη νομική διάσταση του πράγματος.
Ο χρήστης ανέφερε το όνομα του εκτροφείου σας και όχι τα προσωπικά σας στοιχεία.
Εσείς από την άλλη δημοσιοποιήσατε τα προσωπικά του δεδομένα.
Νομίζω ότι θα χρειαστεί να ενημερωθείτε λίγο για τα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Αυτή τη στιγμή πιθανόν το μεγαλύτερο νομικά φάουλ είναι δικό σας αλλά ας σας το εξηγήσουν καλύτερα συνάδελφοί σας εξειδικευμένοι στο αντικείμενο των προσωπικών δεδομένων. Στο δικό μας κλάδο τουλάχιστον τον πληρώνουμε αδρά το νομικό σύμβουλο για να μας ξεστραβώνει και καθοδηγεί σε τέτοια θέματα.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Αυτό που λέτε είναι η βλακεία της ημέρας σε νομικό επίπεδο. Ημιμαθής. Να πάτε να ενημερωθείτε νομικά και να επανέλθετε. Σε δικηγόρο μιλάτε, δεν το λένε τόλμη να λες νομικές ανοησίες σε νομικό.
Θα σταματήσω να απαντάω σιγά σιγά... είναι απάλευτη η κατάσταση. Τώρα κατάλαβα γιατί δεν γράφουν εδώ όσοι εχω στο μυαλό μου.
Καλημέρα σας και θα σας απαντήσω με περρίσσεια ευγένεια και ως βλαξ.

Ως νομικός (άνθρωπος των γραμμάτων) που διατείνεστε, ημιμαθής : που οι γνώσεις του είναι ατελείς, ανεπαρκείς και συγκεχυμένες, κυρίως στον τομέα που διατείνεται ότι κατέχει.

Δεν είπα ποτέ ούτε το έπαιξα νομικός. Ένας απλός αμόρφωτος (κατ' εσάς και κατ' εμέ) άνθρωπος είμαι και λέω αυτά που πιστεύω.
Ειλικρινά, αυτό το attitude, σπανίζει και δυστυχώς προσβάλει τόσο τους δικηγόρους όσο και τους εκτροφείς, που σε καμία περίπτωση και παρά τα όποια σχόλια μου, δεν τους τοποθετώ στο ίδιο τσουβάλι όλους.

Βρισκόμαστε σε ένα φόρουμ με το μόνο κοινό τον "ΣΚΥΛΟ". Διαφωνούμε, συμφωνούμε, θα πούμε και τις ανοησίες μας (αν κάτι δεν το αντιλαμβανόμαστε όπως πρέπει), υπάρχουν συμπάθειες, αντιπάθειες φρονούντες και αντιφρονούντες κ.ο.κ Αλλά πάνω από όλα υπάρχει αλληλοσεβασμός.

Το παρόν φόρουμ είναι dogforum, δεν είναι ούτε νομικό ούτε φόρουμ εκτροφέων καθαρόαιμων σκύλων με εξειδικευμένες γνώσεις των αντικειμένων.

Η ενίοτε επέμβασή μας, σε διαλόγους ή θέματα που πολλές φορές είμαστε και άσχετοι, δεν έχει σαν στόχο την μομφή σε κανέναν, αλλά την ανάγκη μας να μάθουμε όσα περισσότερα γίνονται για αυτό που αγαπάμε.
Πολλές φορές δε, συμβαίνει να γινόμαστε εριστικοί, προκειμένου να εκμαιεύσουμε την απάντηση, αλλά πιστεύω ότι αυτό δεν γίνεται κακοπροαίρετα.

Όσο αφορά το ασυμβίβαστο Δικηγορικής - εμπορίας, ίσως να με πιάσατε αδιάβαστο. Θα θέσω το ερώτημά μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και θα επανέλθω.
Και για να σας προλάβω, δεν πρόκειται να σας εκθέσω ούτε με στοιχεία, ούτε με λεπτομέρειες. Δεν είναι αυτός ο στόχος μου και δεν με αφορά σε προσωπικό επίπεδο απο που και πόσα βγάζετε.

Τέλος, όσο για αυτούς που έχετε στο μυαλό σας και δεν γράφουν εδώ για τους λόγους που αναφέρετε, κατανοώ ότι η ελιτ σας δεν μπορεί να συζητά για το θέμα σκύλου με την πλέμπα, την μάζα και κατανοώ επίσης ότι ξεπέσατε κι εσείς να γράφετε, απλά για να σώσετε την φήμη σας. Ευτυχώς που υπάρχουν και εκτροφείς που υπάρχουν εδώ, ανέχονται τις ανοησίες μας και είναι πάντα διαθέσιμοι να μας διαφωτίσουν κι ας ξέρω ότι πολλές φορές τους εκνευρίζουμε. Και σε αυτό τους βγάζω το καπέλο.

ΥΓ
Ξαναδιάβασα το νήμα από την αρχή. Η Θεματοθέτης δεν στόχευσε εκτροφέα. Απλά έθεσε την στεναχώρια της στα ευρήματα στον σκύλο της. Και αν δεν το έκανε μόνη της, ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχουν πολλοί σε αυτό το φόρουμ που ρωτάνε "από που το πήρες" (και καλά κάνουν) και θα την αναγκαζαν να πει.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
1.
Δεν μπορώ να βοηθήσω και στο να μάθετε να διαβάζετε και να κατανοείτε τα βασικά.
Γενικά μη θεωρείτε χρέος σας απέναντι στην κοινωνία να πάρετε θέση ακόμα και με ανοησίες. Δε νομίζω να σας παρεξήγησει κανείς αν τις παραλείψετε
Αυτό που λέτε είναι η βλακεία της ημέρας σε νομικό επίπεδο. Ημιμαθής. Να πάτε να ενημερωθείτε νομικά και να επανέλθετε. Σε δικηγόρο μιλάτε, δεν το λένε τόλμη να λες νομικές ανοησίες σε νομικό.
Θα σταματήσω να απαντάω σιγά σιγά... είναι απάλευτη η κατάσταση. Τώρα κατάλαβα γιατί δεν γράφουν εδώ όσοι εχω στο μυαλό μου.
Το ύφος σας είναι προσβλητικό απέναντι σε όλους. Όχι, δεν είμαστε καθυστερημένοι όσοι δεν έχουμε πτυχίο νομικής. Εάν ωστόσο είχαμε το πτυχίο νομικής:

1. Θα "αγορεύαμε" με πιο κομψό τρόπο προς τιμήν του κλάδου μας αν μη τι άλλο.
2. Θα φροντίζαμε να είμαστε ενήμεροι για κάποια στοιχειώδη νομικά πράγματα πριν προβούμε σε μεγαλεπίβολες δηλώσεις.

Σχετικά με την ιδιότητά σας ως εκτροφέας τώρα, προσωπικά δεν θα έδινα ούτε ένα σεντ σε κάποιον ο οποίος υποτιμά το επίπεδο της μελών ενός σκυλοφόρουμ που είναι πολύ άνω του μέσου όρου.

Σε περίπτωση που η υπόθεση πάει δικαστικά και εφόσον χρειαστεί, είμαι στην διάθεση τoυ μέλους @saras να καταθέσω ως μάρτυρας για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών του στοιχείων (και μόνον για αυτό) και λόγω επαγγελματικής διαστροφής που λένε. Δεν σας κρύβω ωστόσο ότι έχω τεράστια περιέργεια να δω πως θα εξελιχθεί η υπόθεση στο σημείο με τη "συκοφαντία" και τα τυχόν διαφυγόντα κέρδη. Για την ακρίβεια σκάω να μάθω πως θα υπολογιστούν τα διαφυγόντα κέρδη: Με βάση το φορολογηθέν εισόδημα από την εκτροφή, τον ισολογισμό, κάποιο business plan, προβλέψεις πωλήσεων, ιστορικό προηγούμενων ετών, τι?
 


Status
Κλειδωμένο θέμα