πρώτα από όλα σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε
επειδή εδώ έθιξα το θέμα της δυσπλασίας έχω μια ερώτηση που λογικά θα είναι καταφατική από εσάς και θα λήξει το θέμα εδώ.
Εμένα με μπέρδεψε ότι της δείξατε τις δυσπλασίες των γονιών, και η αναζήτηση των ακτινογραφιών.
Σε 10 μηνών σκύλο σίγουρα έχει βγει το Pd του και σίγουρα αναγράφετε η δυσπλασία των προγόνων του.
Άρα η ερώτηση μου είναι, οι γονείς του κουταβιού είχαν επίσημες εξετάσεις δυσπλασίας ? το Pd του κουταβιού τις αναγράφει ?
Διαβάζοντας κάποιος την ερώτησή σας υπάρχει περίπτωση να παρανοήσει και να νομίζει ότι είναι υποχρεωτικό οι εξετάσεις δυσπλασίες να είναι επίσημες, δηλαδή να αποτυπώνονται πάνω στο pedigree.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει & μάλιστα δεν είναι καν υποχρεωτική η εξέταση δυσπλασίας ούτε στη φυλή μας.
Δεν προκύπτει υποχρέωσή μου ως εκτροφέας να κάνω αυτό που με ρωτάτε για «να λήξει το θέμα» όπως αναφέρετε.
Επί του πρακτέου: ο πατέρας του μωρού έχει κάνει δυο εξετάσεις ολοκληρωμένες δυσπλασιας. Η πρώτη ήταν στον κο Ερρικο Τσιπιανίτη σε ηλικία 10 μηνών, και η δεύτερη ήταν σε ηλικία 2 ετών, πριν αναπαραχθεί με τη μητέρα του κουταβιού από τον κο Φλαράκο.
Αντίγραφα των εξετάσεων έχουν ήδη δοθεί προς αξιολόγηση και σε άλλους γιατρούς, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και έχουν προκύψει από τους εξετάζοντες με ακτινογραφία γιατρούς που προανέφερα και αντίστοιχες γραπτές γνωμοδοτήσεις μαζί με τις ψηφιακές ακτινογραφίες τόσο σε χαρτί όσο και σε cd.
Η μητέρα του κουταβιού έχει κάνει ίδιες εξετάσεις, σε ηλικία 20 μηνών πριν εμπλακεί στην αναπαραγωγή. Μιλάμε για το έτος 2013, τότε που οι εξετάσεις δυσπλασίας ήταν είδος πολυτελείας. Τις έχουν δει ομοίως κι άλλοι κτηνίατροι.
Οι εξετάσεις αυτές έγιναν από ηθικό χρέος που μόνη μου έβαλα στον εαυτό μου, όπως κάθε ευσυνείδητος εκτροφέας, δεν ήταν ούτε είναι υποχρεωτικό να μπουν στο pedigree τους, συνεπώς ούτε στων απογόνων τους.
Να επαναλάβω δε οτι ολόκληρο το ντοσιέ των εξετάσεων αυτών μαζί με όλους τους τίτλους των γονιών, (δεν είναι λίγοι αδερφέ) επιδείχθηκαν αναλυτικά στη Μαρία. Ένα book ολόκληρο για τον κάθε γονιό.
Κι αυτό από ηθικό μου χρέος...