STAFF. BULL T. - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Προσοχή όταν του δίνεις τροφή την ώρα που αγριεύει ή αντιδρά στις εντολές σας....
Του αποσπάτε την προσοχή, αλλά ταυτόχρονα τον επιβραβευέτε και τον εκπαιδεύετε να κάνει τον παλαβό για να κερδίσει επιπλέον φαί....

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Δοκιμαζω ολα αυτα που περιγραφουμε εδω και τις συμβουλες σας επι τοπου.
Αποτελσματα :

Ο σκυλακος αμα του πεταξω ενα μπαλακι αλλα τον κερδισω και το πιασω πρωτος γινται εξαλος και αρχιζει δαγκωματα. Του γυρναω την πλατη αλλα συνεχιζει να δαγκωνει κανονικα.
Με την εντολη "κατσε" τις περισσοτερες φορες (90 %) σταματα τα δαγκωματα εκτελει την εντολη και περιμενει κερασμα.

Στο φαγητο του δεν εχει προβλημα ειτε του το παρω ειτε το αφησω.
Τελικα εχω μπερδευτει είναι θεμα αρχηγιας ή οχι, ή απλα ο σκύλος ειναι ζορικος και λιγακι "τσαμπουκας" ?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έτσι όπως το περιγράφεις, και με πολλές επιφυλάξεις αφού από μακρύα κανένας δεν μπορεί να κάνει ούτε διαγνώσεις ούτε να βγάλει συμπεριάσματα για τίποτα, εγώ θα έλεγα ότι είναι ένας ζόρικος σκύλος με μάλλον όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη εκπαίδευση, είτε σε επιπεδο σκύλου, είτε σε επίπεδο δικό σας, που αμφισβητεί την ιεραρχία σας....
Γενικά αυτές οι καταστάσεις δεν είναι ποτέ μονοδιάστατες!

Πάντως, έχει τύχει κι άλλες φορές ιδιοκτήτες που έστειλαν τον σκύλο τους για εκπαίδευση τελικά να μην είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και πολλοί μάλιστα έχουν επαναλάβει την διαδικασία με τον ίδιο ή με άλλο εκπαιδευτή!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Του πετας το μπαλακι, και πας και το πιανεις πρωτος - γιατι;
Του πετας ενα θηραμα (μπαλακι) και αυτος θελει να το κυνηγησει - να το πιασει - να το κερδισει. Και φυσικα να τον επιβραβευσεις, και να κανετε καποια ανταλλαγη με αλλο μπαλακι ή φαγητο. Αντι αυτου, πας και το πιανεις εσυ πρωτος, και αυτος δεν εχει καταφερει τιποτα!
Και στη συνεχεια προσπαθει να το καταφερει δαγκωνοντας σε, μπας και παρει το μπαλακι και κατα συνεπεια την επιβραβευση.
Δεν ειναι καθολου σωστο αυτο που κανεις. Πρεπει να εισαι συνεπης με το σκυλο σου και προπαντων να μην τον εξαπατεις.
Δεν ειναι ανθρωπος, αλλα καταλαβαινει.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Δύσκολη περίπτωση σκύλου με δύσκολη περίπτωση φυλής...
και που να γίνει 2 χρονών

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Ναι όντως ειναι staff terier και εκτος απο τσαμπουκας ειναι και εξυπνος ο ατιμος. Τις ψιλιαζεται τις "κομπινες" ΠΟΥ

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
...του κανω για να τον βγαζω εκτος σπιτιου στο μπαλκονι. Παιδες ειναι μεγαλη μορφη ο σκυλος . Μας εχει εκπαιδευσει καλα μου φαινεται ο πιτσιρικος, αντι να τον εκπαιδευσουμε εμεις.
Απο τιμωριες τι μου προτεινεται (πρακτικα πραγματα)

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Στο avatar ο πιτσιρικος με περιμενει με ανοιχτα τα χερια να του ανοιξω !!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εκτος απο ζορικος ειναι και πολυ ομορφος!!!
Εαν λοιπον δεχτουμε οτι ακουσε στο κατσε και εχετε εσεις το μπαλακι.. Σε εκεινη τη φαση του δινεις το μπαλακι στο στομα ως επιβραυευση (οχι λιχουδια), τι κανει?
Επισης, τον αφηνεις και παιρνει αυτος το μπαλακι και τον φωναζεις ... σας το δινει ή μπα? Την εντολη αστο τη γνωριζει?
Με το λουρι μπορειτε να κανετε κατι αλλο που εχω ακουσει και ειχε πιασει.. αν ειναι υφασματινο ποτιστε το με κατι πολυ ξυνο κ καυτερο... μολις το δαγκωσει δε θα του αρεσει και θα το αφηνει.. εκει επιβραβευετε.

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Επειδη φανεται να του λειπει και εκτονωση τι γνωμη εχετε για να τα puppies-park γενικα και εαν εχετε παει στα puppies-park στο ΜΑΡΟΥΣΙ?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιατι κανεις δεν μιλαει για διορθωση? 7,5 μηνων ειναι το σκυλι. Τοσο ταμπού εγινε πια η διορθωση? Αφου εκει θα καταληξει τελικα.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Διορθωση σε τι; Στα λαθη του αφεντικου; Ταμπου δεν νομιζω οτι εγινε, να χρειαζεται ομως.. Αμα αρχισουν τα πνιξηματα και τα καρφια, θα του κανουν το ταμπεραμεντο 0, μπορει και μειον... και θα εχουν ενα Stafφλωρο..

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Επειδη φανεται να του λειπει και εκτονωση τι γνωμη εχετε για να τα puppies-park γενικα και εαν εχετε παει στα puppies-park στο ΜΑΡΟΥΣΙ?
τι θα σου προσφερει ενα τετοιο μερος που δεν μπορεις να προσφερεις εσυ στο σκυλο σου; Θαλασσα δωρεαν. Δασος δωρεαν. Παιχνιδι , στο χερι σου ειναι. Σκυλια, καλυτερα οχι και πολλα πολλα...

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εφοσον δεν γινεται τιποτα με τα θετικα, θα εχουμε συνεχεια έναν ιδιοκτητη εκνευρισμενο? Μη ευχαριστημενος ιδιοκτητης =δυστυχισμενος σκυλος.
Δεν είναι απαραιτητο το πνίξιμο και τα καρφια όπως λες. Αρκει ένα ΜΗ, συνοδευομενο αμεσως με ενα δυνατο τιναγμα του λουριου που θα σερνει μαζι του συνεχεια ο σκυλος μεσα στο σπιτι. Μετα αμεσως επιβραβευση μολις πχ κατεβει από το κρεβατι.
Το ταμπεραμεντο του δεν θα παθει τιποτα, ουτε θα γινει φλωρος. Δεν ειπαμε να τον τσακισουμε.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ε, με πιεση - μαλλον εκει θα φτασει. Νομιζω πως πρεπει να γινει πρωτα σωστος ο ιδιοκτητης και στην συνεχεια και μετα απο αρκετο καιρο, αν δεν μαζευεται ο σκυλος, τοτε να σκηθει πιεση. Ξερεις υπαρχουν πολλοι, που δεν ξερουν ουτε καν πως να παιξουν με το σκυλο τους. Δεν φταιει κανεις για αυτα που δεν ξερει, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να την πληρωνει ο σκυλος. Σωστα;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παναγιωτη, ο σκυλος περασε και από εκπαιδευτη. Γυρισε σπιτι και το εκανε παιδικη χαρα.
Ποσος καιρος πρεπει να περασει ακομα? Μεχρι να λαλησει τελειως ο ιδιοκτητης? Τι θα πει σωστος και λαθος? Εδω εχουμε μια προβληματικη συμπεριφορα.
Αν ηταν στην φυση, ο Α θα του ανοιγε δυο ωραιες τρυπες για σκουλαρικια. Κι εμεις να μην τραβήξουμε κάν το λουρι?

Τελευταια φοβουνται μεχρι και οι εκπαιδευτες να αναφερουν την λεξη διορθωση, γιατι αμεσως τους αποπαιρνουμε. Και τολμαω εγω που βγηκα χθες από το αυγο μου να μιλαω για διορθωση?

Τελος παντων, συγνωμη για την παρεμβαση. Συνεχιστε με τα μπαλακια και το σαλαμι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ με την διόρθωση δεν έχω κανένα πρόβλημα πάντως...Χρησιμότατη την βρίσκω!
Μόνη ένσταση να γνωρίζει αυτός που διορθώνει πως πρέπει να διορθώσει και κυρίως πότε!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ξερεις ομως πολυ καλα οτι υπαρχουν εκπαιδευτες και εκπαιδευτες... Ουτε εγω ειμαι κατα της διορθωσης. Να χρειαζεται ομως, αυτο λεω.
Καλυτερα δεν ειναι να εξαντλει καποιος τα περιθορια, και να ειναι απολυτα σιγουρος οτι φταιει ο σκυλος πριν προχωρησει σε πιο σκληρες μεθοδους;

+ αυτο που λεει ο Foibos..

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
κ εγω ειμαι υπερ της διορθωσης.εξαλλου μην ξεχναμε ρε παιδια...ενα πιστολι αφημενο στο τραπεζι μπορει να σκοτωσει?ειναι η χρηση του εργαλειου που μετραει κ οχι το εργαλειο το ιδιο.ο τροπος που το χρησιμοποιουμε θα κανει καλο η κακο.κ φυσικα + κ στον φοιβο.η στιγμη εχει σημασια.