STAFF. BULL T. - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
οταν δαγκωνει 2 χαστουκια αναποδα μεχρι να δει αστερακια:D:D:D(πλακιτσα)
ελπιζω ολα να πανε καλα τωρα!
να μας λες νεα απο το σκυλι γιατι μας ενδιαφερει το θεμα!

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Παιδια κατι ενδιαφερον. Απο φιλο εκπαιδευτη αλογων ο οποιος μου την εδειξε ειδα μια κινηση η οποια εξουδετερωνει το σκυλο τον υποτασει πληρως.
Πλαγιαζεις τον ατιθασο σκυλο στο πατωμα. Δυο δακτυλα κοντα στον λαιμο και δυο δακτυλα στα πλευρα του. Ο σκυλος θεωρει οτι τον δαγκωνει η οτι τον εχει ακινητοποιησει καποιος απο την αγελη με μεγαλυτερη δυναμη και υποχωρει. Στην αρχη δειχνει καμια μικρη αντισταση αλλα μεσα σε 2-3 λεπτα υποτασεται πληρως.

Ισχυει ? Το εχετε ξανακουσει ?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Κανεις πλακα τωρα?
Ετσι σκεφτεσαι να "διορθωνεις" το κουταβι σου?
Αληθεια πως τα παει? Τι λεει ο εκπαιδευτης?

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Ξεκινησαμε την προηγουμενη εβδομαδα . Ελπιζουμε να αποδωσει. Ο εκπαιδευτης παντως ειναι εμπειρος και εχει δει πολλους κουταβους

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
καλησπέρα κ απο μένα,
εχω την ιδια ράτσα με το δικο σου αλλά προφανώς δεν έχω κάνει το λάθος που έκανες εσυ...
προφανώς λεω...δεν ξέρω...
Αφησες το σκυλι να σε καβαλήσει...
Ο σκύλος μου οποτε έκανε μ@λ@κια το πλήρωνε αμέσως , είτε με ξύλο με το λουρι του (κατι για το οποιο δεν ειμαι περήφανος)ή με φωνες διακοπή της βόλτας επιτόπου , επιστροφη και απομονωση...πίστεψε δεν χρειάστηκε ούτε να τον χτυπήσω ουτε να τον απομονώσω πολλες φορες...
δεν ειναι χαζα΄να κάνουν κάτι που θα προκαλέσει αντιδράσεις που τα ενοχλούν.
δεν ειμαι υπερ της βιας αλλα της πειθαρχίας...το σκυλι ειναι εργάτης όχι βασιλιάς.
εγω προσωπικα αν ειχα το πρόβλημα σου δεν θα πήγαινα σε εκπαιδευτες...
προσωπικα μιλαω κ ας με κράξουν κάποιοι...
αν με δάγκωνε ο σκύλος μου θα τις ειχε αρπάξει πολυ άγρια...
πολύ όμως...
και τοτε θα φοβόταν αυτος εσενα κ οχι εσυ αυτον...
αφου δεν υπαρχει σεβασμός στην σχέση σας, ας υπαρχει τουλάχιστον φοβος...
αλλιως θα εχεις εσυ πρόβλημα οταν θα σου φύγει και θα δαγκωσει κανέναν κλπ κλπ
με το σκυλι ασχολειται ένας , ενας το μαλώνει ένας το φροντίζει
εναν μαθαινει να σεβεται και να ακουει και να εμπιστευεται...
οχι 3 εκπαιδευτες που πειραματίζονται και δεν ξερω κι εγω ποιον άλλον...

φιλικά Αντρέας

Υγ(αν ενοχλήσει κάποιους το ποστ μου, τους ...ζητώ συγνώμη! )

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
κερδιζεται αλλα αυτος τον εχει χάσει απο ενα κουτάβι...
που σημαίνει οτι εχει κανει σοβαρα λαθη...
το σκυλι αυτο , μιλαω εκ πειρας αν δει σε μικρη ηλικια οτι εχει το πανω χέρι σε καβαλάει στο λεπτο...
να σου πω άπειρα παραδείγματα...εχει τετoiα νοημοσύνη η ράτσα που αντιλαμβάνονται την υπεροχή τους στο λεπτο...
όπως ειχε πει κ ενα παλικαρι με bullmastif εδω μέσα , αυτος ο σκυλος πρέπει να νιώθει παντα δευτερος...κ ειχε δικιο...
ριξτε και καμμια σφαλιάρα ,ταρακουνήστε τα λιγο οταν κανουν βλακεία, απομονώστε , και επιβραβευστε μετά οταν αλλάξει έστω και κατι λιγο...
οταν ακούω μην τον χτυπας για να μην χαλάσει το ταμπεραμέντο του...
ενταξει ... δεν υπαρχει αυτο...
και τι ειναι το ταπεραμέντο του για να αλλάξει?
δεν ειπαμε να το στειλεις στο νοσοκομειο ή να το χτυπας ολη μερα καθε μερα
μην του προκαλεσεις σωματικες βλάβες...
αλλά τρόμαξε τον ρε φιλε...που τον εχεις και σε κανει οτι θέλει και πληρωνεις εν μεσω κρισης εκπαιδευτη...
τιποτα δεν θα μάθει να το θυμασαι...
και αυτο γιατι τον εκπαιδευτη θα τον σεβαστει κι εσενα μολις σε δει ...θα θυμηθει οτι ειναι το αφεντικο σου...
με τον καιρο θα σε ξανα εκπαιδευσει να τον φοβασαι...

ξεκινα με τον φοβο και στην πορεία θα μπορεσει να σε εκτιμήσει
και να σε σεβαστει...

τι λεω ο homo ε?
Lol

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αντρεα, οι αποψεις σου είναι αρκετα παρωχημένες αλλά ισως εχουν και καποια βαση, όταν προκειται για πολύ δυσκολα σκυλια με μεγαλο δυναμικο και με τα οποια είναι δυσκολο να βρεθει δίοδος επικοινωνίας.

Εγω εχω καπως διαφορετικη αποψη για τον σεβασμο. Ή κερδιζεται όπως λεει ο Νικος ή επιβάλλεται αλλά όχι αναγκαστικα με φοβο. Η εμπιστοσυνη δεν επιβαλλεται παντως.

Τελευταια, μετα από την παρεμβαση φιλης εκπαιδευτριας συνφορουμιτισσας, ειμαι σε φαση γενικης αναθεώρησης για το θεμα της επικοινωνιας.

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
Harryf3 δεν μίλησα για σεβασμό αλλά για φόβο..
έχω την αίσθηση οτι ο σκύλος του φίλου μας , δεν μπορει να νιώσει την σημασία της λέξης, χρειάζεται κάτι να τον ταρακουνήσει...
προσωπικά πιστεύω ότι θέλει πολύ δουλεια μαζι με το σκυλι για να φτάσεις σε σημειο που θα χτίσεις μια σχεση εμπιστοσύνης κ σεβασμου που θα κρατήσειγια παντα...
αλλά όταν εχεις ενα κουτάβι να σε δαγκώνει...τι χειρότερο ναδεις...
αυτο το σκυλι σε λίγο καιρο θα ειναι 20 κιλα με τεράστιο στόμα...
μετά θα μπορει να του κάνει πραγματικά ζημια αν συνεχισει να εχει τετοια συμπεριφορα....
γι αυτο πρέπει να ενεργησει άμεσα...
δεν ειμαι σιγουρα εκπαιδευτης κ η εμπειρια μου εχει ερθει ουσιαστικα απο ενα σκυλο που είχα ο οποιος ήταν εντελως διαφορετικος απο αυτον...
αλλά αν ασχολεισαι με το σκυλι σου καθημερινα το διαμορφώνεις και αναλογα...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ειναι λογικη τωρα αυτη, να κανεις το κουταβι να φοβαται για να μην κανει ζημιες ή να μην δαγκωνει? και δεν θα επηρεασει αυτο τον χαρακτηρα του? (το ταμπεραμεντο που τωρα διαπλαθεται).

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
αν ενα σκυλι κανει ζημιες στο σπίτι μου φταιω εγω που εχω αφήσει τα πραγματα εκτεθειμένα και μπορει να τα φτάσει
αν ενα σκυλι παίζει και δαγκώνει οπως κανουν πολυ αυτα τα σκυλια....απλα αναλογα με τα θέλω μου, του μαθαινω ποσο και αν θα δαγκώνει
αν ενα σκυλι όμως δαγκωνει , επιτιθεται στο αφεντικο του σε τοσο μικτη ηλικια με τσαμπουκα και νεύρο ... το πραγμα παει αλλου
ειδικα μιας και ειναι στην φάση που διαπλαθει τον χαρακτήρα του...πρεπει να του κοπει η επιθετικοτητα μαχαιρι...
τέλοσπαντων ο καθένας εκπαιδεύει τον σκύλο του σύμφωνα με τις αναγκες του, εγω μπορει να θέλω ο σκύλος μου να μην με δαγκωνει, να μην ανεβαινει στον καναπε η στο κρεβάτι μου , να καθεται στο αυτοκίνητο σε μια συγκεκριμενη θεση και να μην περιφερεται...και παρολ αυτα να ειναι ευτυχισμένος και να ερχεται να μου γλύφει το πόδι οταν κοιμαμαι και μετα να φευγει ...
η να κανει σαν τρελος οταν με βλέπει μετα απο ωρες...
οτι ειπα το ειπα
γιατι ξερω ποσο επικινδυνα μπορει να γινουν αυτα τα σκυλια
ειναι κακο να εχεις ενα κακομαθημενο κανις
αλλα επικινδυνο να εχεις ενα κακομαθημενο σταφ

φιλικα Ανδρέας

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
και κατι άλλο σχετικα με το ταπεραμεντο
αν το σκυλι του φίλου ήταν σε αγέλη και έκανε αυτους τους τσαμπουκαδες στον αρχηγο της αγέλης...θα φοβοταν για την ζωη του όχι για λιγη βία..

Η βία ειναι εφευρεση των ανθρώπων και θεωρητικα ειναι ανώφελη γιατι μπορούμε να επικοινωνησουμε μεταξυ μας με τοσους άλλους τρόπους .
Όταν ομως προσπαθεις να συνυπαρξεις και να επικοινωνησεις με ενα ζώο αγέλης με γονίδια λύκου και στόμα "κροκοδείλου"...πρέπει πραγματικα να εισαι οσο αυστηρος θα ήταν ο αρχηγος της αγελης του.

ετσι τουλαχιστον αντιμετωπιζω εγω την δικη μας σχεση