STAFF. BULL T. - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Καλά έκανε ο harryf3 και επενέβει, γιατί εσύ μπορεί να μην κάνεις ό,τι σου πουν, οι άλλοι που διαβάζουν το φορουμ όμως!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ρεπαιδια και κυριαρχος και αρχηγος και χωρις βια, και με το σεις και με το σας σε τετοιο σκυλο γινεται ? Και μη μου πειτε γινεται με εκπαιδευση. Εδω σε οσους εχουνε παιδια εδω δεν τους εχουν ριξει στη ζωη τους και καμια φαπα ?
Ρωταω
Ειχαμε φαγοθει και πριν για το θεμα τι εστι βια, νομιζω μια ομοφωνη απαντηση δεν θα παρεις, αυτο εξαρταται απο τα πιστευω του καθενος και επισης απο τις αξιες της εποχης στην οποια ζουμε. Πριν καμποσα χρονια ελεγαν οι παππουδες και οι γιαγιαδες μας πως το ξυλο βγηκε απο το παραδεισο, σημερα τη φαπα τη λεμε βια. Εγω πιστευω πως η αληθεια ειναι καπου ενδιαμεσα. Αν ειναι το ξυλο βια ή οχι, εξαρταται απο την απαντηση στα ερωτηματα πότε και για ποιο λόγο δινεται και σε ποιο βαθμο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
εννοειται οτι η αληθεια ειναι στην μεση.απλα πλεον εχουμε την ταση να υπερβαλουμε στα παντα.ειναι της μοδας!επιασες τον σκυλο απο το αυτι????βια!!!!!!επιασες τον σκυλο απο το σβερκο??????βια!!!!!!

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Εγω ας πουμε θα ηταν ευκολο να τον "δαμασω" (ειναι ακομα 7,5 μηνων) εαν ειναι να φερει αποτελεσμα. Αλλα λεμε πως ποτέ το σκυλο σωμα με σωμα. Δεκτο.

Τελικα μηπως και οι εκπαιδευτες ειναι τοσο αθωοι (οχι οταν τους βλεπουμε , αλλα όταν δεν τους βλεπουμε)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εμένα στο μυαλό μου το σήκωμα στον αέρα δείχνει στον σκύλο ότι είναι πολύ μικρότερος απο εμάς-δεν μπορεί να μας σηκώσει άλλωστε

απλά σήκωμα όχι σαν αγκαλιά αλλά σαν "πράμα"
τουλάχιστον ένας φίλος το καυκάσου του έτσι το έφερε να τον ακούει και τον υπ-ακούει πάντα(καλά...δεν τον διατάζει και πολλά....καταλαβαίνετε...καυκάσου) όσο ήταν μικρό ότι του έλεγε δεν είχε δευτερη φορά...το σήκωνε στον αέρα και του έλεγε "ΤΙ ΕΙΠΑ"
μέχρι να μην μπορεί πλέον να τον σηκώσει ο σκύλος είχε δεχτεί την κυριαρχία του
τι γνώμη έχετε?

το ξύλο δεν προβλέπεται γιατί στην μάχη σώμα με σώμα ο σκύλος υπερτερεί και όταν το καταλάβει θα είναι πολύ αργά-καλά τα λέω?

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Λοιπον παιδες εκλεισα ραντεβου με εκπαιδευτη που εχω αναφερει νωριτερα. Ο κυριος το κατεχει το αθλημα . Καταλαβε αρκετα πραγματα τηλεφωνικα.

Παντως ας μην κλεισουμε την κουβεντα γιατι μεχρι να ισιωει ο κουταβος θα εχουμε εξελιξεις χε χε χε !!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πως μπορω να ανεβασω φοτο την ωρα που δαγκωνει την γυναικα μου ?
Εννοείς ότι την ώρα που την δάγκωνε, εσύ προσπαθούσες να τραβήξεις φωτό; Και ο μικρός την μασούλαγε την γυναίκα, μέχρι να πετύχεις την καλή λήψη....;;; :confused::p

Λοιπον παιδες εκλεισα ραντεβου με εκπαιδευτη που εχω αναφερει νωριτερα. Ο κυριος το κατεχει το αθλημα . Καταλαβε αρκετα πραγματα τηλεφωνικα.
Εννοείς αυτόν τον Τριάντη; Για να δούμε πως και αν θα τα καταφέρει; Χρήσιμη πληροφορία θα είναι για το φόρουμ ;):cool:

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Εννοείς ότι την ώρα που την δάγκωνε, εσύ προσπαθούσες να τραβήξεις φωτό; Και ο μικρός την μασούλαγε την γυναίκα, μέχρι να πετύχεις την καλή λήψη....;;; :confused::p

Εννοείς αυτόν τον Τριάντη; Για να δούμε πως και αν θα τα καταφέρει; Χρήσιμη πληροφορία θα είναι για το φόρουμ ;):cool:

Ναι την ειχε τσιμπησει ο μικρος απο το παπουτσι και εγω εψαχνα για ληψη για να την εχουμε ως παραδειγμα του τι κανει .

Μεχρι που αναψε το φλασ και απεσπασε την προσοχη του κουταβου οποτε ολα καλα. χε χε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οπότε έχεις ήδη βρει το απόλυτο εκπαιδευτικό εργαλείο... φλασιά στα μούτρα... :)

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Οπότε έχεις ήδη βρει το απόλυτο εκπαιδευτικό εργαλείο... φλασιά στα μούτρα... :)

αχαχαχαχαχα Μου θυμισες την γατα της γιαγιας μου που τρομαζε οποτε ανοιγαμε ομπρελα! Μαι φορα ειχε κρυφτει πισω απο το ψυγειο και εκανε 2 μερες να βγει!!!!!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
μην το ξανακανεις αυτο με το φλας για να τρομαξει.σε καμια περιπτωση.ουτε ξαφνικα δυνατα φωτα ουτε ξαφνικοι κροτοι για να σταματησει το κουταβι να κανει κατι που δεν θελουμε.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εγω θε ελεγα να τον ταισεις λιγο περισσοτερο,και καντο την ωρα που δαγκωνει,σηκω δηλαδη και βαλε του φαγητο,δοκιμασε το και πες μου σε παρακαλω,και τι τροφη τον ταιζεις.
Ειναι ενα τεστ απλο που θα δειξει γρηγορα.
Δηλαδή να τον επιβραβεύσει για το δάγκωμα? :confused:

lkast έχω διαβάσει όλο το topic, αλλά σε δύο δόσεις οπότε συγνώμη αν το έχεις αναφέρει και μου ξέφυγε...

Είναι ο πρώτος σου σκύλος?
Έχεις άλλες εμπειρίες από σκύλους αντίστοιχης φυλής/ταπεραμέντου?

Διαβάζοντας όλη την ιστορία, έχω μια υποψία ότι ίσως δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα...
Όχι ότι δεν μπορούν να γίνουν αν δεν προσέξεις. Και καλά έκανες και αποφάσισες να ζητήσεις βοήθεια από εκπαιδευτή.
Έχω την εντύπωση πάντως ότι μπορεί και να μπερδεύεις το άγαρμπο παιχνίδι και την ατίθαση συμπεριφορά με την επιθετικότητα.
Ένα σκυλί σε πραγματικό mode επίθεσης, δεν νομίζω ότι σταματάει εύκολα για να εκτελέσει το κάτσε ;)
Όλα αυτά μου μοιάζουν με κλασικά κουταβίσια συμπτώματα, σε υπερβάλλοντα βαθμό λόγω του ότι τα έχετε αφήσει να συνεχίζονται για καιρό και σε συνδυασμό με τη φυλή του σκύλου που έχει έντονη και άγαρμπη κίνηση.

Αλλά βέβαια κάνω υποθέσεις όπως όλοι μας άλλωστε, μιας και δεν είμαστε εκεί. Πες μας αν θέλεις τι σου είπε ο εκπαιδευτής που τον είδε!

Εύχομαι καλή επιτυχία πάντως και να λυθούν τα προβλήματά σας. Χαίρομαι που αν και από αυτά που περιγράφεις σε δυσκολεύει ο μικρός, δεν το βάζεις κάτω και ψάχνεις λύση. Να δεις που όταν τα καταφέρεις, θα είσαι περήφανος για τον εαυτό σου και για τον σκύλο σου και θα έχετε αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση :)

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Καλησπερα σε ολους,

Λοιπον πηγαμε στον εκπαιδευτη δείχνοντας του και τα δαγκωματα που μας εκανε. Την χαρακτηρισε δυσκολη περιπτωση και μας εδωσε μια συμβουλη που αν την καταλαβαμε σωστα θα πρεπει το σκυλι προσωρινα τουλαχιστον να δενετε στο σπιτι και εξω να βγαινει μονο για την αναγκη του.

Βρε παιδια δεν τον κριτικαρω τον ανθρωπο ουτε τον αμφισβητω αλλα δεσιμο σε staffaki ?

XOTIKOULI τα δαγκωματα του σοσο πανε γινονται και πιο αγρια και επισης δεν σε αφηνει πλεον με εντολες ουτε με κερασματα αλλα μονο οταν κατι αλλο (π.χ ενα φρεναρισμα) του κεντρισει το ενδιαφερον. Επισης απαξ και αρπαξει το λουρι δεν το αφηνει μεχρι το τελος της βολτας

Ακουω γνωμες

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Και φυσικα εννοειται πως το σκυλακι θα το κρατησουμε μεχρι .... θανατου. ΔΦεν προκειται να το δωσουμε ουτε να το αφησουμε αδεσποτο, αλλα ειμαστε σε μια γενικη απελπισια....

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
..........μας εδωσε μια συμβουλη που αν την καταλαβαμε σωστα ..............
Κατά τη γνώμη μου στον εκπαιδευτή ισχύει ότι και στο γιατρό: Αν δεν κατάλαβες σωστά, αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία, ρωτάς ξανά και ξανά μέχρι να είσαι εντελώς σίγουρος ότι το 'χεις. Και αν είναι σωστός δεν θα πρέπει να βαριέται να εξηγήσει.

Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση άλλα να έχει εννοήσει και άλλα να κάνετε και αντί για αποτέλεσμα να δείτε τα πράγματα να γίνονται χειρότερα. Γιατί δεν του κάνεις ένα τηλέφωνο να τα ξεκαθαρίσεις?

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Λοιπον μας ειπε δεσιμο με αλυσιδα (2-3 μετρα) για 20 περιπου λεπτα οταν μας δαγκωνει

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Τι ζόρια είναι αυτά ρε γαμώτο!!!???!!!???!!!

και είναι ούτε 8 μηνών...

αφού πήγες σε εκπαιδευτή όμως πιστεύω θα τα καταφέρετε να τα βρείτε...