STAFF. BULL T. - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πιστευω ότι το σκυλι πιεστηκε στο εκπαιδευτήριο οπου κακώς αφεθηκε μονο του και επιστρεφοντας στο σπιτι βρηκε χαλαρή αρχηγια και ξεσάλωσε.
Για την ακριβεια, πιθανοτατα ποτέ δεν υπηρξε σταθερη αρχηγια.
Επισης, μαλλον δεν εκτονωνεται αρκετα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω θε ελεγα να τον ταισεις λιγο περισσοτερο,και καντο την ωρα που δαγκωνει,σηκω δηλαδη και βαλε του φαγητο,δοκιμασε το και πες μου σε παρακαλω,και τι τροφη τον ταιζεις.
Ειναι ενα τεστ απλο που θα δειξει γρηγορα.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Τον Ορφέα τον έχω μαζί με την αδερφή μου.
Όταν το Νοέμβρη, η αδερφή μου για επαγγελματικούς λόγους έφυγε εκτός Αθήνας, έπρεπε να το πάρω πάνω μου όλο.
Έτσι όταν η αδερφή μου γυρνούσε στην Αθήνα για κάποιες μέρες (στην αρχή που είχε φύγει), ο Ορφέας έκανε αυτά που περιγράφετε για το πιτ συν ότι τη δάγκωνε στα γεννητικά της όργανα και την καβαλούσε. Δε δεχόταν καν να του κρατάει το λουρί και της έκανε επι τόπου επιθέσεις. Και μιλάμε για χοντρά δαγκώματα. (χωρίς ράμματα βέβαια)
Τελικά, τα καταφέραμε κι όταν έρχεται Αθήνα, ο Ορφέας είναι σωστός!

Δε νομίζω ότι σας αναγνωρίζει για αρχηγούς λοιπόν.
Όσο για τα υπόλοιπα, οι πιο έμπειροι ας μιλήσουν καλύτερα.

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
omarock & siouxsie τητν ωρα που δαγκωνει του λεω "κατσε" και αμεσως μετα μια επιβραβευση και αμεσως σταματα την επιθεση. Αρα αυτο πιαει. Τωρα οσον αφορα την αρχηγια ειναι σχετικη εννοια ακομ για τους ανθρωπους. Αφου ακουει εντολες δεν θα πρεπρι λογικα να μας βλεπει αρχηγους. Περπαταμε μαζι μπαινω πρωτος στην πορτα. Καμια ιδεα πως να γινουμε πιο "αρχηγοι" ?

Απο τροφη μονο ξηρα τροφη ROYAL CANIN MEDIUM JOUNIOR 32. Του αρεσει η τροφουλα αλλα εαν εχετε καμια ιδεα για συμπληρωμα βιταμινες η οτιδηποτε μπορει να βοηθησει δεκτα.

PS ο

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αφου ακουει εντολες δεν θα πρεπρι λογικα να μας βλεπει αρχηγους.
Οχι απαραιτητα. Μπορει να υπακουει για να κερδισει κατι, επειδη βλεπει οτι αν δεν υπακουσει δεν το παιρνει. Επισης μπορει να υπακουει επειδη πιεζεται και δεν μπορει να κανει αλλιως. Αυτο δεν σημαινει οτι οπωδηποτε σεβεται τον ιδιοκτητη.

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Επισης εχει εμμονη να ανεβαινει στο κρεβατι . Και εκει με το κολπο του omarock κατεβαινει σφαιρα κατω και περιμενει επιβραβευση. Παιδες το κατεχεται το αθλημα.

Επισης απο βολτες παει συνολο 1 με 1,5 ωρα την ημερα

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
harryf3 καμια ιδεα σχετικα με την αρχηγια. Ξερω οτι ειναι μεγαλη συζητηση αλλα πρακτικα κολπα μπορεις να μου πεις ?

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Αυτό με το λουρί μου το έκανε κι εμένα ο Φοίβος, συνήθως στο τέλος της βόλτας, άρπαζε το λουρί χαρούμενα στην αρχή, εγώ προσπαθούσα να το έχω χαλαρό για να μην ξεκινήσουμε παιχνίδι με το λουρί, αλλά εκείνος άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει να το τεντώνει και να γρυλλίζει. Στην αρχή όταν το ξεκινούσε αυτό τον έπαιρνα αγκαλιά για να μην έχουμε αυτή την ένταση με το λουρί (υποθέτω λάθος). Αν του έλεγα μη άρχιζε να γαυγίζει και να προσπαθεί να το πιάσει. Τελικά η λύση που βρήκα (δεν ξέρω αν είναι σωστή) είναι, όταν το ξεκινάει αυτό να μαζεύω το λουρί τόσο πολύ ωστε να μην μπορεί να γυρίσει και να το πιάσει.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δωστου περισσοτερο φαγητο και εισαι αρχηγος,οχι μικρες λιχουδιες και επιβραβευση,ο σκυλος σου θελει περισσοτερη τροφη,οταν δαγκωνει το κουταβι συνηθως πειναει,οποτε σπασε τα γευματα μοιρασε τα.
Τα συμπληρωματα αφησε τα δεν τα χρειαζεται ο σκυλος,δωσε τιποτα υπολοιπα απο το σπιτι αν θες.

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Διαβασα το αρθρο στο φορουμε περι αρχηγιας και ειναι γεγονος πως δεν ειμαι αρχηγος του σκυλου μου ουτε εγω ουτε η γυναικα μου.

Παιδια το θεμα ειναι αφου εχει ηδη μαθει σε καποια λαθος πραγματα μπορουν αυτα να αλλαξουν ? (το σκυλακι ειναι 7,5 μηνων βεβαια δεν ειναι πολυ μεγαλο αρα διορθωνεται) Π.χ οταν εχει μαθει να ανεβαινει στο κρεβατι και να τσαντιζεται συνηθως οταν του "κολαμαι" για να κατεβει- μονο με επιβραβευη κατεβαινει) τι κανουμε ? με βια ή να συνεχισουμε επιβραβευση για το κατεβασμα? Με το ανεβασμα το γινεται?

Στη βολτα επίσης το λουρι ειναι θεμα. Το φιμοτρο ειναι μια λυση αλλα δεν μας πολυαρεσει, στην βολτα του που θελουμε να χαρει και να ξεχαρμανιασει ο σκυλος να τον περιοριζουμε ετσι.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καταρχην δεν είναι αποδεκτη η χρηση βιας. Προφανως βεβαια εννοεις πιεση και εξαναγκασμο και όχι βια.

Το φιμωτρο γιατι το θελεις? Τι εννοεις ότι το λουρι είναι θεμα? Το δαγκωνει?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ξύλο με τίποτα και ποτέ των ποτών....

Κάτι μαλακία έχει κάνει ο εκπαιδευτής-και μάλλον πολύ νωρίς το πήγατε

δεν καταλαβα ακόμη-αγριευει ή παίζει υπεραγαρμπα...

Φαί κι άλλο και ίσως και περισσότερη εκτόνωση-πχ μπαλάκι πιάσε πέτα και κερασματάκι στο "άστο" μέχρι να μην θέλει άλλο
το tug of war δίνει άσχημες κατευθύνσεις στα κυριαρχικά σκυλιά αν δεν ξέρεις τι κάνεις

Και κλείνοντας
Ο εκτροφέας τι λέει?

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Το φιμωτρο θα ηταν λυση αν δαγκωνε αλλους π.χ κτηνιατρο ή "οποιον" τελος παντων. Το θεμα ειναι οτι δαγκωνει εσας, αρα δεν...

Η βια θα εχει αλλα, ασχημα αποτελεσματα. Ο σκυλος εχει, απ'οτι καταλαβαινω, "ζορικο" ταμπεραμεντο, και σε συνδιασμο με τα δικα σας λαθη εχουν ως αποτελεσμα αυτη τη συμπεριφορα.

Η επιβραβευση ή η πιεση, ειναι μεθοδοι που εχουν αποτελεσμα αλλα στο σημειο που βρισκεστε νομιζω οτι πρεπει να συμβουλευτειτε καποιον (..τον εκπαιδευτη σας; καποιον αλλο εκπαιδευτη..; ) που θα ξερει πως και τι να εφαρμοσει, κρινοντας το προβλημα live.

Ωστοσο εχω να σημειωσω κατι γενικοτερα. Λες οτι ειναι 7,5 μηνων και οτι 5,5 ξεκινησε βασικη. Πηγε εκπαιδευτηριο λοιπον για 1 - 1,5 μηνα; 5,5 +1,5 = 7.
7 μηνων και 3 - 4 ημερων ξεκινησε την επανασταση; Και δυο εβδομαδες μετα, χωρις να ειστε σιγουροι τι του συμβαινει και ποιος φταιει τον υποβαλεται σε επεμβαση και μαλιστα στειρωση;
Το οποιο με μπερδευει επισης, γιατι στις 10:19 το πρωι λες οτι ειναι αστειρωτος ενω στις 13:03 λες οτι στειρωθηκε σημερα (δλδ την Παρασκευη). Οπου εκανε και εξετασεις αιματος την ιδια μερα, και πηρατε και αποτελεσματα την ιδια μερα.

Βοηθησε με λιγο αν θες.

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Προς kirki

Τον πηγαμε για εκπαιδευση στους 5,5 μηνες γιατι απο τους 3,5 ξαφνικα αρχισε τα γερα δαγκωματα (επιθεση σε εμας σε βολτα) και ο εκπαιδευτης μας ειπε οτι καλως το φεραμε σχετικα νωρις για να μην χασουμε τον ελεγχο αργοτερα. Εμεινε στον εκπαιδευτη ενα μηνα αρα πηγε 6,5 και το τελευταιο μηνα ( αρα 7,5 μηνων) ειχε φτασει σε δυσκολες καταστασεις με τα δαγκωματα. Ετσι η λυση που προτιμηθηκε και αποτον κτηνιατρο ηταν η στειρωση, η οποια ομως θα αρχισει να εχει αποτελεσματα μετα 5-6 μηνες. Ο κτηνιατρος μας ειπε επισης οτι ειναι ορμονοκτρατουμενος
Βεβαι μαλλον το θεμα μας ειναι η αρχηγια

Με τον αλλο κοσμο ειναι φιλικος αλλα οταν ξεκινησει παιχνιδι μαζι τους αρχισει σε λιγο χρονο το δαγκωμα ( χωρις ομως γρυλισμα που κανει σε εμας)

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
harryf3, το λουρι στη βολτα το δαγκωνει με κοπο να το παρει απο τα χερια,. Ετι φτανει μεχρι το χερι μας οποτε.... καταλαβαινεις. Δεν εννοουσα βια, αλλα πιεση, αλλα μαλλον δεν παιρνει απο πιεση. Τωρα καπως ηρεμει οταν δαγκωνει το λουρι με τις επιβραβυσεις (δηλαδη του δινουμε εντολη "κατσε" ) και εκει παραταει το λουρι και περιμενει κερασματακι. Αλλα μαλλον δεν ειναι ο σωστος τροπος σχεσης με το σκυλο.
Επισης οταν κυνηγαει συνεχεια την ουρα του ειναι σημαδι ι δεν εκτονωνεται αρκετα ?

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
3,5 μηνων - ποσο γερα μπορει να ειναι τα δαγκωματα;; Πονανε , δεν λεω, αλλα επειδη ειχε ακομα τα κουταβισια δοντια.

Ο κτηνιατρος δεν ειναι ειδικος στο να λυνει θεματα συμπεριφορας. Ειναι ομως μερικοι ειδικοι, στο να περνουν λεφτα για χειρουργεια.

Το λουρι μπορει να το εχει δει σαν παιχνιδι - οπως και το δαγκωμα, αν του το επιτρεπατε οταν ηταν μικρουλης. Αμα ειναι και κυριαρχικος, εδεσε το γλυκο. Ο σκυλος δοκιμαζει, και εσεις μαλλον του δινετε χωρο να το κανει αυτο.

Το γρυλισμα σημαινει ανασφαλεια. Αμα γρυλιζε οταν τραβουσε το παιχνιδι του απο τα χερια σας, και εσεις ενθουσιαζοσασταν με αυτο - του δινατε το παιχνιδι, αρα τον επιβραβευατε - αντιλαμβανεσαι φανταζομαι το λαθος. Αν εχει συμβει το ιδιο με δαγκωμα, εχουμε και το 2ο λαθος. Αμα εχει γινει το ιδιο και στο κρεβατι 3ο, και παει λεγοντας..

Τα λαθη ειναι δικα σας, και δεν το λεω αυτο για να σε κραξω - αλλα γιατι πρεπει να πατε προς τα πισω, να τα εντοπισετε και να δωσετε στο σκυλο να καταλαβει, τι πρεπει να κανει και τι οχι απο την αρχη.

Η ουρα μπορει να σημαινει απο ψυχολογικα μεχρι παθολογικα ενα σωρο πραγματα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
βασικά η ουρά όμως δείχνει βαρεμάρα-αρχικά.μπορεί να παίζει και κάτι άλλο όμως...

αφού υπακούει σε εντολή κατα την διάρκεια της όποιας ανεπιθύμητης συμπεριφιράς νομίζω ότι δεν είναι θέμα αρχηγίας-νομίζω ότι είναι θέμα άγαρμπου παιχνιδιού και ανάγκης για εκτόνωση

-δεν είμαι ειδικός πάντως

αλλά ο εκπαιδευτής δεν έχει κάνει καλή δουλειά...

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Το γρυλισμα σημαινει ανασφαλεια. Αμα γρυλιζε οταν τραβουσε το παιχνιδι του απο τα χερια σας, και εσεις ενθουσιαζοσασταν με αυτο - του δινατε το παιχνιδι, αρα τον επιβραβευατε

.
και ο δικος μου γρυλιζει οταν παιζουμε το σκινακι (οχι παντα) αλλα ποτε δεν τον αφηνω να με κερδισει.βεβαια μετα απο 5 λεπτα βαριεται και το αφηνει

lkast ο εκπεδευτης τι σου ειπε γιαυτην την συμπεριφορα?με τον εκτροφεα μιλησες?εχεις δει τους γονεις του σκυλου?