STAFF. BULL T. - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Υπαρχει καποιος να με βοηθησει απο το forum σχετικα ?

Ο σκυλακος ειναι 7,5 μηνων εκπαιδευμενος με βασικη εκπαιδευση, δεν εχει υποστει καμια σωματικη βια, αλλα επιτιθεται και δαγνωνει σα τρελος. Ειναι αστειρωτος.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
7,5 μηνων στειρωμενος θα ηταν καπως... Βασικη υπακοη που; Επιτιθεται και δαγκωνει σαν τρελος ποιον - τι και υπο ποιες συνθηκες; Βοηθα λιγο....
:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τώρα το έγραψες καλύτερα...
Ανέφερε και που μένεις μήπως κάποιος ξέρει κάποιον καλό εκπαιδευτή. Στο μεταξύ, γιατί δεν κάνεις και μια έρευνα στο internet; Συγκέντρωσε τις πληροφορίες σου, σχετικά με εκπαιδευτές γιατί αυτά τα πράγματα είναι και λίγο υποκειμενικά. Αυτός που έκανε την βασική υπακοή, δεν σου κάνει;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
7.5 μηνων και εχει ολοκληρωσει ΒΥ... Ποτε ξεκινησε? Που? Τον αφησατε σε καποιον εκπαιδευτη?
Επιτιθεται? Με ποιο τροπο? Μηπως το κανει σε μορφη παιχνιδιου?

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Παιδια οχι. Εκει που ειναι μες την καλη χαρα του την βιδωνει και χυμαει στα ισια. Αφηστε τι τραβαμε στις βολτες...
Τις εντολες τις ακουει (καλο κιαυτο !!). Αρα ο εκπαιδευτης τι να κανει, Χαλανδρι μενω ρε παιδια. Σημερα τον στειρωσα και μου ειπανε σε διαστημα 5-6 μηνων που θα μειωθουν οι ορμονες θα δω διαφορα στη συμπεριφορα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αρα, τι είδους "γιατρό" ψάχνεις, αν όχι εκπαιδευτή; Δεν έχω καταλάβει :confused:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ωχ με αυτες τις στειρωσεις! Ποτε θα καταλαβει ο κοσμος οτι δεν ειναι "φαρμακο" για ολατα προβληματα συμπεριφορας??
Τι εννοεις χυμαει στα ισια? Περιεγραψε μας μια σκηνη.. Σε σενα χυμαει? Με αλλα σκυλια πως τα παει ?
Δε απαντησες για την ΒΥ.. Ποτε ξεκινησε?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η στείρωση είναι πάντα η τελευταία μας λύση σε ζητήματα συμπεριφοράς....
Αν θες περιέγραψέ μας περισσότερο την ανεπιθύμητη συμπεριφορά που εμφανίζετει ο σκυλάκος!

Όρμονολογικές εξετάσεις να δείτε αν είναι όλα καλά με τον σκύλο έχετε κάνει;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τώρα μετά την στείρωση, μπορεί να υφίσταται θέμα ορμονολογικό;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι....από θυρεοειδή, επινεφρίδια, υπόφυση, κτλ..κτλ..καποια από αυτά είναι αρκετά πιθανά να οδηγούν σε επιθετικότητα!
Αν κι ακόμα εγώ δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα του σκύλου!
Γιατί ας πούμε μπορεί να είναι και θέμα κοινωνικοποιησης κι εφηβίας ας πούμε...

Περιμένω τον φίλο μας να μας εξηγήσει, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να τον βοηθήσουμς, αν ξέρουμε!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Πάντως μην περιμένεις να δεις καμιά μετάλλαξη στη συμπεριφορά του μετά τη στείρωση. Κι εγώ έχω στειρωμένο αρσενικό, ο οποίος από μικρός έβγαζε επιθετικότητα στα άλλα ζώα.

Μετά τη στείρωση -καιρό μετά για να είμαι ακριβής- είναι γενικότερα πιο χαλαρός, πιο βαριεστημένος, πιο μπουνταλάς θα έλεγα, αλλά το μάτι του εξακολουθεί να γυρνάει όταν βλέπει άλλα ζωά. Και τότε του φεύγει και η χαλαρότητα και η βαρεμάρα και όλα.

Μη νομίζεις ότι έλυσες θέμα επιθετικότητας -αν υφίσταται τέτοιο, επειδή δε μας εξηγείς και ακριβώς- επειδή τον στείρωσες.

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Λοιπον εχετε δικιο. Σημερα εκανε εξετασεις αιματος για πρωτη φορα και ο κτηνιατρος δεν διαπιστωσε τιποτα αφυσικο στην αιματολογικη. Αλλα σας εξηγω σκηνη για να καταλαβετε
1. Βολτα με το λουρι και εκει που πηγαινει μαζι και κοντα μου χωρις καμια προκληση θα αρπαξει το λουρι και εαν δεν το αφησω θα αρπαξει και εμενα. Γρυλισμα, διογκωση οφθαλμων . Φαινεται παρολα αυτα να αντιλαμβανειται ομως το περιβαλλον δηλαδη δεν τα εχει χαμενα.
2. Μεσα στο σπιτι τα ιδια (χωρις να ειναι δεμενο , η να φοραει λουρακι). Δηλαδη εκει που μπορει να παιζει με κατι μπορει να το παρατησει και να σηκωθει να δαγκωσει το πουκαμισο μου η το παντελονι μου. Δεν μιλαμε για παιχνιδι , γιατι το αποθω με το ποδι και επιστρεφει παλι σε μενα με αγριες διαθεσεις.

Στους 3,5 μηνες εμφανισε τα πρωτα σημαδια επιθετικοτητας , μετα αμεσως εκπεδευτηκε (το αφησαμε σε εκπαιδευτη ο οποιος ειναι αρκετα καλος και με καλη φημη) και τις 3-4 μερες στο σπιτι ολα καλα. Τωρα ομως τελειως ξεσαλος.

Δεν νομιζω οτι εχουμε χασει τον ελεγχο γιατι ακουει τις βασικες εντολες.
Τα εχω χαμενα, παιδια βοηθειστε..

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
Α και να σας πως οτι με τα αλλα ζωακια ειναι γλυκος και τρυφερος. Ολο παιχνιδι και χαρα. Με τους ανθρωπους τα εχει λιγο. Και να σκεφτειτε ότι μονο με νεροπιστολο τις "εχει φαει".

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καντε του και αλλες εξετασεις ... ορμονολογικες.
Επισης, οταν ερχεται να δαγκωσει το να τον απωθειτε με το ποδι ειναι η χειροτερη λυση κατα τη γνωμη μου.. εξαγριωνεται πιο πολυ. Το ξερω γιατι και ο Ντιεγκο οταν ηταν κουταβι ερχοταν και μας δαγκωνε τα ποδια και οταν τον "κλωτσουσαμε" γρυλιζε και ερχοταν με μεγαλυτερη μανια.Ακομα και οτανν παιζαμε μπαλα (στυλ ποδοσφαιρο) και προσπαθωντας με τα ποδια να του παρω τη μπαλα γρυλιζε.. σταματουσαμε λοιπον και φευγαμε... Ερχοταν μετα απο λιγο με τη μπαλα και μου την αφηνε στα ποδια!
Αυτο με το λουρι ... επισης κατι μου θυμιζει...σε σκυλου φιλου.. εαν προσπαθουσε να το τραβηξει εκεινος του γρυλιζε ... αφου γνωριζει εντολες .. οταν πιανει το λουρι και του πειτε "αστο" ή "οχι" δυνατα και σταθερα τι κανει?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μήπως τότε που αγριεύει στο λουρί λίγο πριν έχει προσπαθήσει να πάει προς κάποια κατεύθυνση κι εσείς το αναγκάζετε να πάει προς κάποια άλλη;
Με το φαί του πως αντιδράει;Εϊναι προστατευτικό;
Μου κάνει ότι σας τσεκάρει...
3,5 μηνών ήταν πολύ μικρό να πάει για ΒΥ και γενικά είμαι κάθετα αντίθετος με το να αφήνουμε τον σκύλο σε εκπαιδευτή αλλά πρέπει ο εκπαιδευτής να εκπαιδεύσει εμάς να εκπαιδεύσουμε τον σκύλο για να ενισχύσουμε και την σχέση μας και να βλέπουμε τι δυμβαίνει στον σκύλο μας...

Αυτό με το πόδι πάντως είναι ένα παιχνίδι που κάνουν πολλά σκυλιά χωρίς επιθετική διάθεση, αλλά για το καλό των ρούχων μας πρέπει να το κόψουμε....

Για τις ορμονολογικές εξετάσεις θα συμφωνήσω κι εγώ!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Foibo θα συμφωνησω μαζι σου! Νομιζω οτι τους "δοκιμαζει" ...

lkast

Active Member
15 Απριλίου 2010
32
0
3,5 μηνων μου εκανε το πρωτο ντου. Την εκπαιδευση την ξεκινησαμε στου στς 5,5 μηνες. Προσπαθησαμε στις επιθεσεις του να μην του δωσουμε σημασια, του γυρισαμε την πλατη, αλλα ακομα χειροτερα, Μας "τσιμπησε" λιγο στα πλευρα, δηλαδη δεν πηρε χαμπαρι οτι τον αγνοησαμε. Με το φαι του ειναι ΟΚ. Οτι ωρα θελω και τα χερια μου βαζω μεσα στο πιατακι του και απο τα χερια μου τρωει, δεν εχει θεμα. Μια μπαλα με λουρι που του αγορασαμε ισως επαιξε ρολο και τωρα ολα τα λουρια τα βλεπει παιχνιδι, ισως. Τug of war ας πουμε οτι ισως να το βλεπει, αλλα δεν θα γρυλιζε. Απο βολτες παει 2 μια πρωι ( 1/2 ωρα και μια βραδακι 1 ωρα περιπου). Βεβαια ειναι κλεισμενος σε μπαλκονι τις ωρες που ειμαστε στη δουλεια (οχι δεμενος).
Αν μας τσεκαρει προτεινετε βρε παιδια λυσεις τουλαχιστον να τον περιορισω λιγο

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καντε ορμονολογικες εξετασεις να σιγουρευτειτε οτι δεν εχει κατι πρωτα.