Αν έμεινες μόνο με αυτές τις απορίες σημαίνει ότι κατάλαβες πως δεν υπάρχει βία όπου υπάρχει κολλάρο εκπαίδευσης, οπότε είμαστε σε καλό δρόμο.
νομίζω πως ναι...
Ο πρώτος λόγος που μου έρχετε στο μυαλό είναι γιατί δεν έχω άλλο περιλαίμιο.
Αν είναι αυτός λόγος, να σου δώσω εγώ. Έχω κανα-δυο δερμάτινα ή και αλυσίδες που κάθονται. Και εγώ πνίχτη του έχω ως κολάρο (στο dead end το λουρί) αποκλειστικά ως fur saver.
Ένας δεύτερος, που θα καταλάβεις και από τα παρακάτω, είναι ότι δε με βοηθά η ανατομία μου (έλλειψη 2ου στόματος, τρίτου χεριού, κλπ.).
Αν χρειάζεται ένας tennage mutant nunja turtle
dog handler για να κουμαντάρει ένα κοπρόσκυλο (δε μιλάω για το δικό σου) τότε ας το αφήσω το σπορ καλύτερα. Μου αρέσω αρκετά όπως είμαι. Το δεύτερο στόμα σίγουρα δε θα μου πήγαινε (αν και για το τρίτο χέρι έχω τις σκέψεις μου)
Ένας τρίτος είναι ότι τα δερμάτινα, nylon ή άλλα περιλαίμια πνίγουν το σκύλο μου όταν/αν/όποτε τραβά.
Ω ρε
γ@μώτο. Και άλλο ανεκπαίδευτο που πάνε στραβά τα πράγματα. Οπότε "ΤΣΑΚ" και όλα καλά. Πρόσεξε, εδώ δεν είναι "τσικ", είναι "ΤΣΑΚ".
Ένας τέταρτος είναι κάποιες αλλεργικές αντιδράσεις στην περιοχή του λαιμού που παρουσίασε όταν φορούσε περιλαίμια κάποιου άλλου υλικού πλην της αλυσίδας.
Πάσο και δεν τα βλέπω. Και εγώ αλυσίδα του έχω.
Έχω ένα στόμα, άρα είναι απασχολημένο να λέει άλλα πράγματα κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης (εντολές, λεκτικές επιβραβεύσεις, κλπ.) και όχι "τσικ", διαθέτω όμως δύο χέρια (δόξα να 'χει η Μεγαλόχαρη) και δεν χρειάζομαι τηλεκατευθυνόμενο μπαλάκι.
Τώρα εδώ παίζουν δύο καταστάσεις. Ή η λέξη "τσικ" σου παίρνει πολύ χρόνο να την πεις και δεν προλαβαίνεις (κάτι σαν "τσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιικκκκκκκ" δηλαδή), ή δίνεις εντολές στο σκύλο σε φάση [ rapper talking ]fussplatzsitzstayhierattackrevirfussplatz[ /rapper talking ] και εννοείται έχεις jack russel ή στο τσακίρ κέφο malinois. Για να τα προλαβαίνουν ντε... Αν είναι έτσι, ναι, το "τσικ" δε χωράει.
Ακόμα περιμένω βεβαίως βεβαίως την απάντηση στο "γιατί πνίχτης"¨αφού υπάρχουν και άλλες μέθοδοι.
Ανακεφαλαιόνωντας γιατί κουράστηκα.
Έμαθα ότι:
Ο Βalabanov είναι ύποπτος για χρήση πνίχτη γιατί κάποια σκυλιά που δείχνει στα video του φοράνε. Άσχετα αν δε το δείχνει ούτε το περιγράφει. Πληροφορίες ότι θα περάσει από ΕΔΕ με πρόεδρο επιτροπής τον Αραχωβίτη χαρακτηρίζονται ως ανακριβείς.
Ο σωστός εκπαιδευτής θα χρησιμοποιείσει τα πάντα που είναι διαθέσιμα για βασική υπακοή σε ένα κουτάβι. Και ρεύμα και τα πάντα όλα. Απαιτείται και ειδική συνεργασία και άδεια με τη ΔΕΗ ή φτάνει η παροχή ρεύματος; Τριφασικό ή μονοφασικό; Με ηλιακά panel καλυπτόμαστε; Χρειαζόμαστε ειδικό υποσταθμό;
Καλύτερα να μη λέμε πνίχτης, αλλά "κολάρο εκπαίδευσης". Ακούγεται πιο politically correct όπως και να το κάνουμε. Ένα πράγμα σαν το "όχι νέγρος, αλλά αφροαμερικανός"
Η σωστή χρήση του πνίχτη δεν προκαλεί πόνο. "Τσικ" ο πνίχτης, "τσικ" ο πνίχτης...
Το τράβηγμα στο σωστό timing δεν προκαλεί πόνο. "Τσικ" ο πνίχτης, "τσικ" ο πνίχτης
Κάποιος έγραψε για πόνο, σημάδια, τραυματισμούς αλλά η απάντηση στάλθηκε στον Άη Βασίλη και δεν τη διάβασα.
Το μπαλάκι προκαλεί πόνο στα σκυλιά με έντονο prey drive. Ρε παιδιά, με το μπαλάκι παίζω με το σκύλο μου, δεν τον βαράω. Με παρεξηγείτε...
Ακόμα ψάχνουμε γιατί όλοι οι εκπαιδευτές που χρησιμοποιούν πνίχτη, λένε ότι η βασική υπακοή ξεκινάει μετά τους 6 (άντε 5) μήνες. Για να έχει καρδαμώσει το κουτάβι αρκετά και να αντέχει;;;;;;;
Όλα τα εργαλεία εκπαίδευσης είναι πάνω-κάτω τα ίδια και χρησιμοποιούνται για να επικοινωνούμε με το σκύλο μας. "τσικ", "ΤΣΑΚ" ή και "ΜΠΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ"
Το αγαπημένο μου για το τέλος: ένας μηχανισμός μπορεί να προκαλέσει "αρνητική ψυχολογική εμπειρία" χωρίς σωματική βία. Έχει προχωρήσει η επιστήμη τελικά. "Τσικ" ο πνίχτης, "τσικ" ο πνίχτης.
Δε μπορώ, δεν αντέχω:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=ZvFyYjUW9JE"]YouTube - Queen - A Kind Of Magic (Original Version1985)[/ame]
ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ πραγματικά.
The defence stands. Over and out.