μια δυο μερες αφοτου εγραψα τα παραπανω, ειχαμε ενα περιεργο συμβαν. που λετε ξυπναω ενα πρωι ξαφνικα πολυ νωρις, τυπου 6 η ωρα, γιατι τον αισθανομαι να τρεμει. σηκωνομαι αναβω φωτα και βλεπω πως του ειχαν φυγει τσισα στο κρεβατι. οκ λεω δε πειραζει τον βγαζω βολτα αλλαζω σεντονια. την επομενη μερα το ιδιο. να ξεκαθαρισω, του εφυγαν, σαν ακρατεια, δεν κατουρησε. παιρνω κτηνιατρο της λεω παιζει να ειναι καμια ουρολοιμωξη γιατι ειναι και ανοσοκατεσταλμενος και μπορει να τσιμπησε κατι απεξω. λεει εχει αλλα συμπτωματα; και δεν ειχε, διαθεση ορεξη φουλ, στο κατουρημα δεν ποναγε, τα ουρα δεν ειχαν αιμα και κυριολεκτικα δυο μερες πριν εκανε και ολες του τις εξετασεις. μου λεει δεν ειναι λοιμωξη, κανε απλα πλυσεις με φυσιολογικο ορο και προσθεσε αμα μπορεις αλλη μια βολτα 5 λεπτα ισα ισα να κατουραει το βραδυ να μη μενει πολλες ωρες μεχρι το πρωι. οκ λεω, κανουμε 4 βολτες πλεον. σταματησε το προβλημα. ενα μηνα μετα, πριν δηλαδη μια βδομαδα, ξανα αρχισε. αυτη τη φορα του εφευγαν μονο σταγονες. ειναι ετσι και αλλιως να κανει εξετασεις παλι, οποτε θα το δουμε και αυτο.
η πεμφιγα ειναι σε καλο σταδιο. η tacrolimus οχι μονον δε βοηθησε, αλλα ανοιξε παλι τις πληγες του εκει που την εβαζα. μυτη και πατουσες δηλαδη. τραγικο. υστερα απο 20 μερες μου λεει να την σταματησω η δερματολογος. πηγαμε εκει λιγο πισω, αλλα πλεον ξανακλεισε ξανα μανα η μυτη και οι πατουσες κλεινουν αργα αλλα σταθερα.
χθες μιλησα με την δερματολογο και μου ειπε πως θα αλλαξουμε το σχημα. θα προσθεσουμε νιασιναμιδη (βιταμινη Β3) και δοξυκυκλινη. απο οτι φαινεται παιδια, και τα δυο αυτα σκευασματα δουλευουν πολυ καλα για ατομα με πεμφιγα. και ειναι και πολυ πιο ελαφρυ θεραπευτικο σχημα εννοειται. στην αρχη εννοειται θα παιρνει και αυτα αλλα και οτι αλλο παιρνει τωρα, και σιγα σιγα η γιατρος θελει μειωση του apoquel και της κυκλοσπορινης, και ειδανικα αργοτερα να κοπει τελειως ενα ή ακομη καλυτερα και τα δυο. φοβαται περισσοτερο για το καλαζαρ. θελει εναν δυνατο οργανισμο, που αυτη τη στιγμη δεν τον εχει ο ντελον. οποτε θελει να βγει απο την ανοσοκαταστολη. ευχηθειτε μας λοιπον τυχη με αυτο το εγχειρημα.
την αλλη εβδομαδα εχουμε αιματολογικες, πιθανον παλι εξετασεις ουρων και ειδανικα απο τον επομενο χρονο και υπερηχο ανω κατω κοιλιας, καθως και καθαρισμο δοντιων οταν το στομα ειναι 100% καλα, διοτι 9 μηνες τωρα δεν μου επιτρεπουν να βουρτσιζω τα δοντια του.