Pemphigus Vulgaris

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
922
1.044
28
Ας τα πάρουμε από τη βάση του. Τη δική σου ψυχολογία. Ηρέμησε άνθρωπε μου. Απόλαυσε τον σκύλο σου, είναι καλά πλέον. Λάσπη στη χολή έχει το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου και σκυλίσιου πληθυσμού με τις αηδίες που τρώμε όλοι μας. Δεν είναι σοβαρό. Και την επανεκτίμηση την ζητούν πάντα όταν βρίσκουν κάποιο εύρημα. Μην τρελαίνεσαι.
Πάρε τον Φερλέμη και πες του ανοιχτά πως ο ένας βρήκε σπληνομεγαλία και ο άλλος ηπατομεγαλία; Να στο εξηγήσει. Και κυρίως ηρέμησε. Είναι καλά ο Ντελόν, αυτό κράτα.
Διατροφή συζήτα το με τον Φερλέμη επίσης. Πες του ότι δίνω την ρόγιαλ για το νεφρό αλλά αντεδείκνυται στη λάσπη στη χολή. Υπάρχει λόγος να συνεχίσω να δίνω ειδική τροφή; Ή να δώσω ότι γνωρίζω εγώ από δική μου έρευνα ότι είναι σωστή διατροφή και θα βοηθήσει τη χολή;
Κράτα ότι τα ευρήματα δεν είναι σοβαρά. Όσο ψάχνεις πάντα θα βρίσκεις, είναι νόμος αυτό.
δεν αμφιβαλω ρε συ, και εγω διαβαζα χθες οτι η λασπη στη χολη ειναι πολυ συχνο ευρημα. ομως αμα το γυρισει σε καμια βλενοκηλη; εγω ετσι και αλλιως κανω συχνες αιματολογικες και υπερηχο βεβαια οποτε θα φαινοταν, αλλα ξαναλεω, ο πρωτος υπερηχολογος δεν εχει σχολιασει ποτε την χολη, παντα στο ριπορτ βγαινει πως ειναι νορμαλ. ακομη και τωρα, 2 βδομαδες πριν παμε στον φερλεμη. δηλαδη για να βλεπω την προοδο της χολης πρεπει να τρεχω μοσχατο και να πληρωνω 100ε καθε 4 μηνες; (γιατι λενε καλυτερα να κανεις υπερηχους στο ιδιο μερος με το ιδιο μηχανημα για να βλεπεις σωστα πως πανε τα πραγματα). και ο αλλος που και πιο κοντα μου ειναι και πιο οικονομικος (τα μισα χρηματα), και εχει και την ειδικοτητα της υπερηχολογιας και το ιατρειο του ειναι ΜΟΝΟ για υπερηχους, γιατι δηλαδη δεν εχει βρει ποτε κατι τετοιο; και δεν ειναι πως μιλαμε για μικρη ποσοτητα λασπης. στο ριπορτ λεει χαρακτηριστικα "relatively large quantity of sludge".

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
922
1.044
28
δεν μπορειτε να φανταστητε παιδια ποσο θελω να απολαυσω το σκυλι μου και τον χρονο μαζι του. το 24 το χασαμε γιατι με το αυτοανοσο επρεπε να μειωθει και η διαρκεια στις βολτες και ολα. γενικα ενας χρονος πηγε στραφι. δεν μπορειτε να καταλαβετε ποσο θελω να επανελθουμε στα φυσιολογικα. να βγαινουμε να τον πηγαινω στο γηπεδακι να τον αφηνω ελευθερο να παιζουμε. να κανουμε μια και δυο ωρες βολτα. να τον βγαζω ωραιες φωτος εξω να καθεται να ποζαρει ολο καμαρι. αλλα πραγματικα βγαινει το ενα μετα το αλλο και ειλικρινα εχω κουραστει (οχι με τον ντελον, με την κατασταση αυτη.)

σα να το ηξερα κιολας ειχα κλεισει πριν λαβω το ριπορτ ραντεβου για αιματολογικες στην κτηνιατρο για την ερχομενη τριτη. οποτε θα της πω να τα κανει ΟΛΑ. γιατι συνηθως γγτ δεν κανει για καποιον λογο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.737
7.883
Το εύρημα της σπλήνας ούτε καν να το αξιολογήσεις. Είναι απλά ένα εύρημα χωρίς περαιτέρω σημασία.
Η μικρολιθίαση στο ουροποιητικό είναι κάτι που θέλει παρακολούθηση όπως στο γράφει και επιπλέον η λάσπη στη χολή μήπως χρειαστεί να πάρει φάρμακο. Το ίδιο φάρμακο πήρε και ο Τζιμάκος και ανακουφίστηκε εμφανώς γιατί έδειχνε καταβεβλημένος. Γενικά την επανεξέταση την έχουν καραμέλα, θα κάνεις άλλη μία μετά από 6 μήνες και θα δεις. Θα εξηγήσεις και στο γιατρό ότι δεν μπορείς να κάνεις συνέχεια υπερήχους, ταλαιπωρείται και το ζώο. Ο ΤΖιμάκος λόγω και των αθροιτικών του είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ μετά τον υπέρηχο.

• Like
Reactions: TheBestBoi

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.712
7.202
Γιατί καλέ να πάθει βλενοκηλη, χαλάρωσε. 2-3 χρόνια έχει ο Άρης κ πολλή κιόλας. Εμάς το ursofalk δεν έκανε τπτ πάντως, το δίνω για να μη γίνει χειρότερα, τώρα που τα πατάει όλα κ ο όγκος. Η γγτ μάλλον θα ναι αυξημένη με τη λάσπη, μην τρομάξεις, είναι αναμενόμενο.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.332
8.050
και εμεις στο γκρουπ ursofalk, με μπολικη λασπη στη χολη σίγουρα χρόνια. Απο οτι εχει ειναι το πιο λαιτ προβλημα, δε το σκεφτομαι καν.
Eναι σε ελλειψη γενικα αλλα με το ψαξιμο αχω βρει φαρμακεια που βρίσκουν ή φτιαχνουν απο την ουσια και μαλιστα που μου το καψουλοποιουν στη μιση ποσοτητα γιατι ειναι 7 κιλα η μικρη.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.100
1.373
Κάνε μια συνεκτιμιση με αιματολογικες έχω να προτείνω! Καταλαβαίνω τον γολγοθα σου και κατανοώ την κούραση σου. Κι εγώ το νοιώθω αυτό πολλές φορές... και σε συνέχεια αυτού που είπε η Estranged η γγτ κάποια εργαστήρια πως να το πω έχουν μια ευαισθησία παραπάνω! Όλη η εικόνα μετράει κι όχι ένα εύρημα τυχαίο.

• Like
Reactions: TheBestBoi

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
922
1.044
28
παιδια.... παλι ακρατεια

IMG_20241031_181904.jpg

βλεπετε και ωρα τωρα πριν λιγο.

σχεδον δυο εβδομαδες τωρα ειχε σταματησει τις ακρατειες πληρως, εφοσων ξεπλοκαρε ο ουρητηρας.
παιδια ΠΟΣΟ ατυχοι πια? τωρα τι? το αλλο νεφρο επαθε υδρονεφρωση? τι συμβαινει τελος παντων.....

• Sad
Reactions: mariakala

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
922
1.044
28
πηρα τον φερλεμη να ρωτησω και για τα ευρηματα στο ριπορτ, δεν με πηρε πισω και ειχε παει 9 η ωρα και απογοητευομουν, αλλα 9 και τεταρτο πηρε και μου ειπε βεβαιως οτι θελω να συζητησουμε (μεγαλο μπραβο του)
τον ρωταω λοιπον για την σπληνομεγαλια, λεω μαλλον λογω ναρκωσης ε? ναι λεει
για την λασπη λεω τι κανουμε γιατρε, ειναι επικινδυνο? λεει εν δυναμει μπορει να γινει, ειναι αρχουσα μορφη βλενοκηλης. (κατι ηξερα που εψαχνα 2 ωρες χθες...) του λεω αιτιολογια? λεει δεν υπαρχει παντα αιτιολογια, απλα καποιοι οργανισμοι εχουν προδιαθεση, αλλα ισως σε ενα μικρο βαθμο φταιει και η διατροφη αν εχει γινει καποια αλλαγη. λεω γιατρε εχει γινει και μαλιστα σε """"""ειδικη""""" τροφη κιολας. λεει εδω και ποσο καιρο? λεω 2 βδομαδες πριν ερθουμε σε εσας. λεει ειναι μικρο το χρονικο διαστημα για να βγει τοση λασπη, αλλα δεν το απεκλεισε 100%..... (μισω ακομη περισσοτερο την ρογιαλ απο πριν.). του λεω γιατρε πως γινεται στον αλλον υπερηχο να μην φανηκε λασπη? λεει ισως ο αλλος υπερηχολογος επικεντρωθηκε στην υδρονεφρωση και αγνοησε/δεν εδωσε ιδιαιτερη σημασια σε αλλα ευρηματα. (εννοειται θα παρω αυριο τηλεφωνο τον αλλον και θα του πω να παει να κοιταξει τον υπερηχο του και να μου πει τι βλεπει στην χολη.) τον ρωτησα αν κανει να δωσω και κανενα γαιδουραγκαθο και ειπε βεβαιως, η ακομη καλυτερα να δωσω γαιδουραγκαθο με κουρκουμα που βοηθαει και στην χολη, μαλιστα συνεστισε το HEPA+Cure αν καποιος το εχει ακουστα (γνωμες?)
τελος, για την ακρατεια, μου ειπε να τον παρακολουθω, και αν συνεχισει πρεπει να γινει επαναληπτικος υπερηχος. ειπε πως ισως και να ειναι λογω των πετρων που πλεων ειναι στην κυστη. ισως απλως γδερνουν και ερεθιζουν τα τοιχωματα, η ακομα ακομα μπορει να κατεβαινουν σιγα σιγα προς την ουρηθρα, κατι που θα μπορουσε εν τελει να ειναι προβληματικο εαν φρακαρουνε. οποτε παρακολουθηση και αγιος ο θεος που λενε.
με καθυσηχασε παντως ο γιατρος, ο τροπος που μιλαει ειναι τοσο ηρεμος και ενω εχει αυτοπεποιθηση σε ο,τι λεει, δεν το λεει με δασκαλιστικο στυλ, αλλα το λεει με πραγματικο ενδιαφερον και σκοπο να μοιραστει πληροφοριες.

• Like
Reactions: medusa and Mava