ORIJEN ξηρα τροφη




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες στο forum paps!

Αυτά που ανέφερες είναι ήδη γνωστά στους περισσότερους από εμάς. Θα ήθελα λοιπόν, μιας που είσαι πρόθυμος να απαντήσεις τις ερωτήσεις μας σχετικά με την Orijen, να σε παρακαλέσω να λύσεις τις παρακάτω απορίες μου διότι τα διάφορα reviews που αφορούν τις ξηρές τροφές είναι ανεπαρκή και προσωπικά δεν με έχουν καλύψει
Συγκεκριμένα είχαμε αναφέρει στο παρελθόν τα εξής σχετικά με Orijen:

SwkDoG said:
Διάβασα για την τροφή στην σελίδα της και με την πρώτη ματιά θα έλεγα και εγώ πως "Να μια πολύ καλή τροφή!"....είναι όμως έτσι?!...

Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι χρησιμοποιεί τα υλικά που αναγράφει (που όμως αφού αμφιβάλουμε για τις άλλες γιατί να μην αμφιβάλουμε και για αυτήν!...).
Θερμοκρασία παρασκευής λέει 90 βαθμοί Κελσίου για 3-5 λεπτά...Πιστεύετε ότι αν αναμείξετε όλα αυτά τα υλικά και τα κάνετε κροκέτες θα "ψηθούν" και θα πάρουν την μορφή που έχει η κροκέτα της συσκευασίας αν τα ψήσετε για 3-5 λεπτά στους 90 βαθμούς?!
Εγώ λέω πως όχι.

Σαν όλες τις άλλες κροκέτες έχει και αυτή μια μακρά διάρκεια (ημερομηνία λήξης που φτάνει ή και ξεπερνά τον 1 χρόνο)...Αυτό πως το καταφέρνει χωρίς συντηρητικά?!...Και κουλουράκια να ψήσετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα,που δεν περιέχουν κρέας και άλλα πιο "ευκολοαλλοίωτα" συστατικά,μετά από το πολύ 1 μήνα δεν θα τρώγωντε και κατά 90% θα έχουν μουχλιάσει...

Χρησιμοποιεί διάφορα βότανα για τις αντιοξυδοτικές και άλλες αρετές τους...Τα βότανα θέλουν συγκεκριμένες διεργασίες για συγκεκριμένα αποτελέσματα...Αν αντί να πιείτε ένα χαμομήλι,το "τρίψετε" μέσα σε ένα μπιφτέκι μάλλον δεν θα βοηθήσει την κοιλιά σας να "ηρεμήσει"!...Όπως και τα βότανα και τα χόρτα που επιλέγει να φάει ο σκύλος,αν του τα κόψεις και του τα βάλεις στο φαΐ του μέτα από κανά δίμηνο,δεν θα έχουν την ίδια αξία.

Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα μπορούσα να σταθώ αλλά θα πάω κατευθείαν στην τιμή.
Εξηνταεννέα ευρώ...69 ευρώ τα 13.5 κιλά...δηλαδή 5.11 ευρώ το κιλό!!
Θεωρώ την τιμή τουλάχιστον υπερβολική.
Η B.A.R.F. που την θεωρούσαμε ακριβή,τώρα μοιάζει οικονομικότατη!!...Και βέβαια δεν συγκρίνετε σε ποιότητα μια που είσαι σίγουρος για το τι χρησιμοποιείς και πώς.
Για μια φορά στο τόσο,αν δεν προλαβαίνω να ετοιμάσω το B.A.R.F. γεύμα ή ότι άλλο,προτιμώ να δώσω μια άλλη junk-premium τροφή που θα είναι και πιο προσιτή σαν τιμή.
Είναι σαν να κάνω εγώ υγειηνή διατροφή και μια φορά στο τόσο που θέλω να φάω ένα σουβλάκι,αντί να πάρω ένα "συμβατικό" με 1.5 ευρώ να παίρνω "βιολογικό σουβλάκι" με 3.5 ευρώ...δεν είναι λίγο βλακεία?!


Σε τελική ανάλυση βέβαια "μια δοκιμή θα μας πείσει" αλλά και με Pro-plan ξέρω σκύλους που μακροημέρευσαν και ήταν υγιέστατοι και με Hills και με Eukanuba και με Royal canin...ακόμα και τσοπανόσκυλα στο χωριό με πιτιά και ξεροκάρβελο ξέρω που είναι θηρία και δουλεύουν κιόλας...οπότε δύσκολα τα πράγματα....
Εν ολιγοις, άλλο τι φαινεται να είναι κάτι και άλλο τι πραγματικά είναι.
Εσύ τι πιστεύεις?
Θα εκτιμούσα συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν. Καλό είναι να υπάρχει εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος στη δημόσια συζητήση και όχι απλα μια ανουσια ανταλλαγή e-mailς.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
:D
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Από καιρό παρατηρώ πως η τροφή σας κ.Παπάζογλου,προτείνετε από πολλά μέλη του φόρουμ σαν "ότι καλύτερο"...
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο bonus για τις όποιες πωλήσεις προς το φόρουμ (αν όχι,λυπάμε γιατί εκτός από άδικο είναι και βλακώδες από μέρους της διαχείρισης) αλλά ΗΜΑΡΤΟΝ!!!...

Η τροφή σας λοιπόν συνοδεύετε από όρους και επίθετα όπως "ολιστική" , "εναλλακτική" , "βιολογική" , κ.α. ...
Όροι "βαρύγδουποι" και "μοντέρνοι" που συνήθως συνοδεύοντε από εντυπωσιακά και άριστα αποτελέσματα "δια πάσαν νόσον και ...".

Ακόμα και στα pc μας προτείνοντε!!...Άμα "χτυπήσει" ο σκλήρός να τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Aπό παντού μας "βομβαρδίζουν" με "τρομακτικές" έρευνες και αποτελέσματα για το τι θα πάθουμε,εμείς και τα ζώα μας,αν τρώμε συμβατικά (κανονικά δηλαδή) προϊόντα και ταυτόχρονα μας "πασάρουν",αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης "βιολογικά","ολιστικά" προϊόντα που υποστηρίζοντε από επίσης αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης έρευνες.

Και τι έγινε αν είναι αμερικανικής προέλευσης ή καναδικής η τροφή?...Και 100άδες άλλες ίδιας προέλευσης δεν είναι?...Πάλι "the best choise for your dog" λένε...και ολιστικές και βιολογικές και ότι θέλετε.

Η δύναμη της απελπισίας,αγαπητέ,σε συνδυασμό με την τρομοκρατία ,την παραπληροφόρηση αλλά και την απλή βλακεία (μεγάλη δύναμη!),δίνει "πολύ ψωμί" σε κάθε είδους "υπερτροφές","υπερεπιστήμονες" και "υπερθεραπείες".

Περιμένω τα σχόλια σας αλλά κυρίως τις απαντήσεις σας στα συγκεκριμένα ερωτήματα των παραπάνω posts.
 




Paps

Member
24 Μαρτίου 2008
7
0
Θα ήθελα να θέσω ορισμένους κανόνες μόνο και μόνο να μην υπάρχουν εξηγήσεις επί εξηγήσεων κτλ. 1. συμφωνώ απόλυτα ότι εδω ήλθαμε να κάνουμε μία γόνιμη συζήτηση και να ανταλλάξουμε πληροφορίες. 2 δεν είμαστε για " βαρύγδουπες δηλώσεις ή αφορισμούς". Πουθενά στην δική μου εταιρεία αλλά ούτε και ο Καναδός παρασκευαστής δεν έχει κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις. Αντιθέτως χαμηλούς τόνους και παράθεση στοιχείων προς σύγκριση για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρούμε ότι υπάρχει ο εγκέφαλος να κάνει τις απαραίτητες συγκρίσεις όταν υπάρχουν δεδομένα. Αντί να βομβαρδίζονται οι απλοί καταναλωτές - διότι αυτοί που γνωρίζουν το ψάχνουν - με το όνομα της τροφής εμείς έχουμε επιλέξει να ενημερώσουμε τους ανθρώπους και ας εκείνοι κρίνουν τι τροφή πρέπει να προμηθευτούν για τον σκύλο τους ή γάτα τους. Πουθενά δεν θα δείτε aggressive marketing με καταιγισμό διαφημήσεων στα περιοδικά, σε αμφίσες και σε εκθέσεις. Αυτόύ του είδους το μάρκετινγκ το κάνουν όσοι απευθύνονται στις μάζες. Να λοιπόν ένας λόγος που βλέπετε αργή εξάπλωση του προιόντος αλλά με πιστούς οπαδούς και κυρίως αυτούς που γνωρίζουν. Δεν κατακρημνίζουμε και δεν καταβαραθρόνουμε άλλες εταιρείες ούτε λέμε αρνητικά για τις άλλες τροφές. Ενημερώνουμε ως προς τι περιέχει η τροφή. Ο κάθενας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα όταν συγκρίνει τι περιέχουν οι άλλες και τι περιέχει η ACANA και η ORIJEN. Επιθυμούμε την σύγκριση σε όλα τα επίπεδα. Ποιότητας, κόστους, περιεχομένου κτλ. Η θέση μας είναι να ενημερώσουμε τον απλό καταναλωτή - οι γνώστες ήδη διαβάζοντας τα συστατικά κατανοούν πλήρως τις βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν την τροφή του σκύλου και όπως ανάφερα σε προηγούμενη παρέμβασή μου 5-6 ημέρες πριν και εν τάχυ αναφέρω , περιεκτικότητα σε κρέας, απουσία σιτηρών αφού ο σκύλος είναι σαρκοφάγο ζώο. Θα ήθελα να βγάλω αυτά τα θέματα από την μέση έτσι ώστε να προχωρήσω σε απαντήσεις των ερωτήσεων σας. Θεωρώ ότι θα απαντήσω στις ερωτήσεις που έχετε θέσει μέχρι την Κυριακή....
 




kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οπως και να εχει ομως ,φιλοζωικα forums ειναι ενας εξυπνος τροπος διαφημισης εχοντας ακριβως σαν οπλο αυτο..να κρινουν οι ιδιοι οι καταναλωτες την περιεκτηκοτητα της τροφης..
Εγω ομως ξερω οτι τα δεδομενα παντα και παντου αλλαζουν ακομα και για τους ανθρωπους δεν εχουν βρει το ιδανικο μοντελο διατροφης...
Στην σημερινη εποχη οσον αφορα την αγορα που αφορα τα ζωα..κατα την γνωμη μου την μεγαλυτερη δυναμη την εχει το ιντερνετ μιας και οι καταναλωτες που θα ψαξουν μια γνωμη παραπανω απο τον πετσοπα η τον κτηνιατρο ειναι αυτοι που θα μπουν και στο ιντερνετ..
Μιλαω για το καταναλωτικο κοινο που δεν θα δει την διαφημηση της friskies και θα παει να το παρει για το σκυλι του.
Η εταιρια εχει διαλεξει το target group της και ευθεως απευθεινεται σε αυτο..
Με το μεσω που εξυπηρετει κατα αυτην καλυτερα.
Συγχαρητηρια η orijen θα παει πολυ καλα ...ολοενα και ο κοσμος την μαθαινει πιο πολυ..
Ειναι πολυ χρησιμες οι πληροφοριες που μας δινετε..
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:?
Ποιες πληροφορίες? Ακόμα δεν μας έχει πει τίποτα για το «δια ταύτα»!
Να περιμένουμε τις απαντήσεις του Paps πριν βιαστούμε να του δώσουμε συγχαρητήρια?
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι το συγχαρητήρια πηγενε στο οτι κανουν πολυ καλο marketing και εχουν γινει γνωστοι ,καθως και τον τροπο προσεγγισης και οποιος καταλαβε καταλαβε ..ολα marketing ειναι...:wink:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κάτια προσυπογράφω το κάτωθι

djdoctor said:
Από καιρό παρατηρώ πως η τροφή σας κ.Παπάζογλου,προτείνετε από πολλά μέλη του φόρουμ σαν "ότι καλύτερο"...
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο bonus για τις όποιες πωλήσεις προς το φόρουμ (αν όχι,λυπάμε γιατί εκτός από άδικο είναι και βλακώδες από μέρους της διαχείρισης) αλλά ΗΜΑΡΤΟΝ!!!...
Ας αφήσουμε λοιπόν τον paps να απαντήσει επί της ουσιας.
:wink:
 




Paps

Member
24 Μαρτίου 2008
7
0
Πριν απαντήσω σε ερωτήσεις θα ήθελα και πάλι να θέσω το βάρος των διαφορών μεταξύ τροφών στα πλέον βασικά τα οποία είναι περιεκτικότητα κρέατος και απουσία σιτηρών. Όχι ότι τα υπόποιπα θέματα δεν είναι ουσιώδεις αλλά άς μην προσπαθούμε να βρούμε ένα σημείο / θέμα - όποιο αν είναι αυτό - μόνο και μόνο για να δημιουργήσουμε αντιπαράθεση. Ορισμένοι αυτό επιδιώκουν και η δική μου απάντηση είναι δεδομένη. Βάλτε κάτω τα στοιχεία, τα συστατικά και βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα. Τώρα αν η συνομιλία μας εδώ αποτελεί για ορισμένους τρόπο μάρκετινγκ και για άλλους τρόπος διοχέτευσης σακιών σ' αυτούς που θα πουν τα καλύτερα λόγια για την ORIJEN τους πληροφορώ ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Άλλωστε δεν πρόκειται να καθήσω πολύ καιρό όχι για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο λόγω έλλειψης χρόνου. Όπως βλέπετε αδυνατώ να είμαι τακτικός και πραγματικά λυπάμαι γι' αυτούς που πραγματικά θέλουν να μάθουν μερικά πράγματα. Άλλα θα ήθελα να ρωτήσω τους δύσπιστους - καν για να μην παραξηγηθώ - καλά το κάνουν και αμφισβητούν διότι μόνο έτσι θα ανακαλύψουμε την αλήθεια αλλά το λέω για εκείνους που σατυρίζουν και προσπαθούν να βρουν οποιαδήποτε αφορμή για να .... Και για αυτούς ειδικά θερμά τους παρακαλώ να απαντήσουν στις ερωτήσεις που έθεσα στην πρώτη μου επέμβαση. Απαντώντας σ΄αυτές τις ερωτήσεις, σας βεβαιώ ότι θα έχετε απαντήσει σε οποιαδήποτε αμφιβολία τους ταλανίζει.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ . Κιτρικό οξύ, τοκοφερόλες, ροζμαρί αποτελούν την τροχοπέδη στον μεγαλύτερο εχθρό της διατήρησης των τροφών στο ράφι. Άλλες τροφές χρησιμοποιούν χημικά συστατικά για να το επιτύχουν και άλλες φυσικά όπως οι προαναφερθείσες. Επίσης το περιτύλιγμα - η ποιότητα του σάκου- εμποδίζει τον αέρα να είσελθει εντός και νά αρχίσει την οξείδωση. Αυτο αφορά όλα τα συστατικά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Τα συστατικά της ORIJEN καταφθάνουν φρέσκα κάθε ημέρα στις εγκαταστάσεις του Καναδού και θα πρέπει να ετοιμαστούν εντός 24 ωρών. Αυτός ακριωβώς είναι ο λόγος που κάποιες φορές θα δείτε την κροκέτα σ' ενα σακί να μην είναι ακριβώς η ίδια με τον προούμενο σακό. Όπως και ο φούρνος που βγάζει χειροποίτο ψωμί. Ο Καραμολέγκος βγάζει το ίδιο μέγεθος ψωμιού εκατομμύρια την ημέρα. Μία ερώτηση όμως που δεν ρωτήθηκε είναι η παρασκευή των τροφών γίνεται σε ποιές εγκαταστάσεις ? Είναι πολύ βασικό να γίνεται η παρασκευή στις δικές σου εγκαταστάσεις - μπροστά σου - παρά σε εγκαταστάσεις που ούτε καν έχεις επισκεφτεί καμιά φορά. Και ο Καναδός είναι από τους πολύ λίγους που παρασκευάζει στις δικές του εγκαταστάσεις από προιόντα που ελέγχει καθημερινά. Αλλά θα μου πείτε οι λοιπές παρασκευαστές δεν χρειάζονται να είναι κοντά διότι απλούστατα δεν χρησιμοποιούν ευαίσθητα συστατικά. Το σιτάρι, καλαμπόκι, σόγια είναι πιο εύκολα να διαχειριστούν από το φρέσκο κρέας, φρέσκο ψάρι, φρέσκα θαλασσινά λαχανικά κτλ. Με 25% μέσο όρο κρέας που περιέχουν οι άλλες τροφές και 40% σιτηρά .... κάνουν όσο ψωμί θέλουν και από μακρυά. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το εργοστάσιο παρασκευής να έχει άμεση πρόσβαση στις αγορές. Το πως θα βγει η τροφή 'όσον αφορά την ποιότητα είναι άλλο θέμα. Γνωρίζετε ότι μόλις τον Οκτώμβριο του 2007 υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ του Καναδού παρασκευαστή και αλιευτικής εταιρείας που διαθέτει στόλο και η δεύτερη θα προμηθεύει ΜΟΝΟ τον Καναδό? Τόσο η ACANA και πολύ περισσότερο η ORIJEN έχουν αλλάξει τα παγκόσμια δεδομένα με την ποιότητα που διαθέτουν. Δεν είναι τυχαίο που διεθνώς οι δύο αυτές τροφές σαρώνουν. Επιτέλους έχει παρασκευαστεί τροφή για σκύλους και όχι για ανθρώπους. Αυτήν την στιγμή η ζήτηση παγκοσμίως είναι 10 φορές την παραγωγή. Είναι τυχαίο το γεγονός αυτό ? Και μαλίστα σε χώρες που η ενημέρωση, η γνώση και γενικά η ζωοφιλία είναι αρκετά πιο αναπτυγμ΄ένη από την Ελλάδα. Δεν κατακρίνω, απλώς συγκρίνω αλλά με ευχαρίστηση παρατηρώ την σταδιακή προσομείωση μας σ' αυτά τα επίπεδα. Οι Ούγγροι, Τσέχοι, μπορεί να έχουν χαμηλώτερο βιοτικό επίπεδο από εμάς αλλά δεν γνωρίζουν τροφή που τα 20 κιλά σακί κοστίζει 25 ευρώ και ούτε ποτέ θα αγοράσουν διότι απλώς νοιάζονται για τον σκύλο τους. Εδώ μόνο το 12 % - που το 2006 κατέβηκε στο 9% ) των τροφών που καταναλίσκονται είναι premium. Και επί τη ευκαρεία ποιός αναβάθμισε τις τροφές των κατοικιδίων από premium σε super premium και μετά ultra premium ? Και άν αυτό έγινε έγινε διότι η ποιότητα άλλαξε ή λόγω μάρκετινγκ ? Η πικρή αλήθεια είναι διότι ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ στην άγνοια της μάζας και βομβαρδίζουν με διαφημήσεις για να τις κάνουν κτήμα της γνώσης αλλά όχι της συνείδησης που γνωρίζει να συγκρίνει βάζοντας κάτω τα δεδομένα. Αυτο φυσικά δεν έχει κανένα αντίκτυπο σ' αυτούς που θέλουν να μάθουν και ψάχνουν και γνωρίζουν.
Παρακαλώ όμως προσπαθήστε να απαντήσετε στις ερώτήσεις που έθεσα στην πρώτη μου παρέμβαση. Είναι όλη η αλήθεια. Και μία ακόμη για αρκετούς , τροφές με ΑΡΝΙ. Αλήθεια ή μύθος ? ή κάτι ενδοιάμεσα ?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Κανείς δεν έχει διαφορετική άποψη .... νομιζω .... δεν βλέπω επίσης κανείς να ειρωνεύεται .... από πού βγήκε αυτό το συμπέρασμα ?? Φυσιoλογικές ερωτήσεις γίνονται, όταν συμμετέχεις, είναι αναπόφευκτο ... μάλιστα πρίν την συμμετοχή σου εδώ δεν είχε γίνει αναφορά στα συντηρητικά, άρα πυροδότησες την απορία ...

Εγώ δεν κατάλαβα πώς γίνεται συντήρηση ...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ . Κιτρικό οξύ, τοκοφερόλες, ροζμαρί αποτελούν την τροχοπέδη στον μεγαλύτερο εχθρό της διατήρησης των τροφών στο ράφι. Άλλες τροφές χρησιμοποιούν χημικά συστατικά για να το επιτύχουν και άλλες φυσικά όπως οι προαναφερθείσες. Επίσης το περιτύλιγμα - η ποιότητα του σάκου- εμποδίζει τον αέρα να είσελθει εντός και νά αρχίσει την οξείδωση. Αυτο αφορά όλα τα συστατικά.
:?: :?:

Ολα τα άλλα τα κατάλαβα, απορια δεν είχα να πώ την αλήθεια ...
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Και εγώ κατάλαβα αυτά που γράφετε παραπάνω...
Αλλά για αυτά που είναι εξίσου σημαντικά (και για άλλα που θα ακολουθήσουν εφόσον απαντηθούν αυτά...για να μη σας "βομβαρδίζουμε" με ερωτήσεις) ποιές είναι οι απαντήσεις?

Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι χρησιμοποιεί τα υλικά που αναγράφει (που όμως αφού αμφιβάλουμε για τις άλλες γιατί να μην αμφιβάλουμε και για αυτήν!...).
Θερμοκρασία παρασκευής λέει 90 βαθμοί Κελσίου για 3-5 λεπτά...Πιστεύετε ότι αν αναμείξετε όλα αυτά τα υλικά και τα κάνετε κροκέτες θα "ψηθούν" και θα πάρουν την μορφή που έχει η κροκέτα της συσκευασίας αν τα ψήσετε για 3-5 λεπτά στους 90 βαθμούς?!
Εγώ λέω πως όχι.

Χρησιμοποιεί διάφορα βότανα για τις αντιοξυδοτικές και άλλες αρετές τους...Τα βότανα θέλουν συγκεκριμένες διεργασίες για συγκεκριμένα αποτελέσματα...Αν αντί να πιείτε ένα χαμομήλι,το "τρίψετε" μέσα σε ένα μπιφτέκι μάλλον δεν θα βοηθήσει την κοιλιά σας να "ηρεμήσει"!...Όπως και τα βότανα και τα χόρτα που επιλέγει να φάει ο σκύλος,αν του τα κόψεις και του τα βάλεις στο φαΐ του μέτα από κανά δίμηνο,δεν θα έχουν την ίδια αξία.
Επίσης η τροφή είναι "ολιστική" ή "βιολογική" και τι αυτά σημαίνουν για εσάς?

Και κάτι που θα ρώταγα το οποιοδήποτε μέλος (μια που και εσείς εδώ σαν μέλος συμμετέχετε και εσείς επιλέγετε να απαντάτε ως εμπορικός αντιπρόσωπος)...Η Orijen ή η Acana είναι προτιμότερη από BARF?

Και...Αν υποθέσουμε ότι η Orijen είναι το No1...η Acana το Νο2...το No3 ποιά τροφή είναι αν εγώ για τον x-ψ λόγο δεν μπορώ ή δεν θέλω να προμηθευθώ τις παραπάνω?...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι χρησιμοποιεί τα υλικά που αναγράφει (που όμως αφού αμφιβάλουμε για τις άλλες γιατί να μην αμφιβάλουμε και για αυτήν!...).
Θερμοκρασία παρασκευής λέει 90 βαθμοί Κελσίου για 3-5 λεπτά...Πιστεύετε ότι αν αναμείξετε όλα αυτά τα υλικά και τα κάνετε κροκέτες θα "ψηθούν" και θα πάρουν την μορφή που έχει η κροκέτα της συσκευασίας αν τα ψήσετε για 3-5 λεπτά στους 90 βαθμούς?!
Εγώ λέω πως όχι.
Εγώ θέτω απλά ερωτήματα που προκύπτουν από όσα υποστηρίζονται σχετικά με την παρασκευή της τροφής.

Συγκεκριμένα: Για να μαγειρέψω το κοτόπουλο, θα πρέπει να το ψήσω στο φούρνο στους 170 βαθμούς επί 1,5 ώρα. Η κροκέτα της Orijen πως παρασκευάζεται σε θερμοκρασία 90 βαθμών μόνο για λίγα λεπτά?

Εάν κάνουμε μια δοκιμή στο σπίτι μας θα διαπιστώσουμε ότι το μόνο που θα καταφέρουμε είναι απλώς να τα ζεστάνουμε υλικά που περιέχει η τροφή και όχι να τα «ψήσουμε» φτιάχνοντας κροκέτες. Είναι δυνατόν να παρασκευάζονται οι κροκέτες από σχεδόν ωμά υλικά?
 


Paps

Member
24 Μαρτίου 2008
7
0
Γρήγορες απαντήσεις. 1. Σε τροφές που κοστίζουν κάτω των 30 ευρώ - και εδώ θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορά την κατηγορία των τροφών και τι λέω , αλλά δίνω ένα μπούσουλα - οι ζωικές πρωτείνες προέρχονται από ζώα τα οποία μπορεί να έχουν ήδη πεθάνει και τα μαζεύουν από εδώ και από κει. Από όπου θέλετε. Ο νομοθέτης αυτό το επιτρέπει εφόσον γίνει θερμική επεξεργασία στους 170 βαθμούς Κελσίου, επί 7 λεπτά (εδώ μπορεί να κάνω λάθος τον χρόνο αλλά είναι εκεί κοντά ) και σε πίεση 5 ατμοσφαιρών. Αυτό μήπως σας δίδει την απάντηση για τους 90 βαθμούς και για το μέγεθος της κροκέτας ? Βασικός παράγοντας είναι η πίεση.
Επίσης στους 90 βαθμούς γίνεται η διεργασία για τον ίδιο λόγο που λένε ... μην ζεστένετε το γάλα πολύ - προτιμότερο καθόλου ή να το πίνετε σε θερμοκρασία δωματίου - για να μην χάνει τα θρεπτικά συστατικά. Το ίδιο και ο Καναδός. Και αυτό ακριβώς είναι ΜΙΑ από τις διαφοροποιήσεις που δικαίως το έχουν κατατάξει στην ελίτ της παγκόσμιας αγοράς. Παρασκευάζει την ΚΑΛΥΤΕΡΗ τροφή στον κόσμο λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους.
2. Στην Ελλάδα είναι αυτή ακριβώς η σειρά όσον αφορά την καλύτερη τροφή ποιοτικά. Ούτε καν θέλω να αναφερθώ στην τρίτη για τον απλό λόγο δεν θα μιλήσω εγώ για άλλες τροφές. Αλλά θα σας παραπέμψω σ' ενα διεθνές site το οποίο αναλυει, αξιολογεί και βαθμολογεί 80-90 τροφές απ' όλον το κόσμο. εμάς μας ενδιαφέρουν οι 7-8 που υπάρχουν στην Ελλ΄δα. Δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω αυτό το σιτε στον αέρα - λόγω κανόνων από αυτό το φόρουμ - αλλά πιστεύω κάποιος από εσας μπορεί να βρεί τον τρόπο να σας το δώσει. Αν έλθετε στην δική μου ηλεκτρονική διεύθυνση μπορώ να σας το δώσω. Ένα θα πω με μέγιστη βαθμολογία το 6 και ελάχιστη το 1. Η ORIJEN παίρνει 6 και η ACANA 4. Όλες οι άλλεσ τροφές βαθμολογούνται με 1-2 και μόνο μία με 3. Υπογραμμίζω, διεθνές site.
3. Βότανα. Εαν πάτε σ' ενα εστιατόριο και ζητήσετε τσάι θα σας φέρουν ένα φακελάκι που το βάζετε στο ζεστό νερό και ..... πίνετε τσάι το οποίο το έχουν συλλέξει πριν ένα χρόνο......
4. Ολιστική ή βιολογική ? Πάλι θέμα μάρκετινγκ για όλους αυτούς που δεν ψάχνουν. Είπαμε ότι ο σκύλος ανήκει στην οικογένεια των σαρκοφάγων - βλέπε τίγρη, λιοντάρι, λύκο κτλ - και αυτή η οικογένεια των ζώων ΔΕΝ χρειάζονται σιτηρά. Στην ολιστική διατροφή αντί να τα μειώσουν όπως λένε αφού έχουν παρασκευάσει μια τροφή για σκύλους αυτοί έχουν προσθέσει και άλλα σιτηρά. Παλιά είχαν καλαμπόκι και σιτάρι μόνο τώρα έχουν καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι, καφέ ρύζι, βρώμη..... Δηλαδή αντί να μειώνουν τα σιτηρά τ' αυξάνουν. Αλλά αφού αυξάνουν τα σιτηρά δεν θα έπρεπε να μειώσουν και το κόστος ? Εσείς βγάλετε το συμπέρασμα.
 


Paps

Member
24 Μαρτίου 2008
7
0
Γρήγορες απαντήσεις. 1. Σε τροφές που κοστίζουν κάτω των 30 ευρώ - και εδώ θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορά την κατηγορία των τροφών και τι λέω , αλλά δίνω ένα μπούσουλα - οι ζωικές πρωτείνες προέρχονται από ζώα τα οποία μπορεί να έχουν ήδη πεθάνει και τα μαζεύουν από εδώ και από κει. Από όπου θέλετε. Ο νομοθέτης αυτό το επιτρέπει εφόσον γίνει θερμική επεξεργασία στους 170 βαθμούς Κελσίου, επί 7 λεπτά (εδώ μπορεί να κάνω λάθος τον χρόνο αλλά είναι εκεί κοντά ) και σε πίεση 5 ατμοσφαιρών. Αυτό μήπως σας δίδει την απάντηση για τους 90 βαθμούς και για το μέγεθος της κροκέτας ? Βασικός παράγοντας είναι η πίεση.
Επίσης στους 90 βαθμούς γίνεται η διεργασία για τον ίδιο λόγο που λένε ... μην ζεστένετε το γάλα πολύ - προτιμότερο καθόλου ή να το πίνετε σε θερμοκρασία δωματίου - για να μην χάνει τα θρεπτικά συστατικά. Το ίδιο και ο Καναδός. Και αυτό ακριβώς είναι ΜΙΑ από τις διαφοροποιήσεις που δικαίως το έχουν κατατάξει στην ελίτ της παγκόσμιας αγοράς. Παρασκευάζει την ΚΑΛΥΤΕΡΗ τροφή στον κόσμο λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους.
2. Στην Ελλάδα είναι αυτή ακριβώς η σειρά όσον αφορά την καλύτερη τροφή ποιοτικά. Ούτε καν θέλω να αναφερθώ στην τρίτη για τον απλό λόγο δεν θα μιλήσω εγώ για άλλες τροφές. Αλλά θα σας παραπέμψω σ' ενα διεθνές site το οποίο αναλυει, αξιολογεί και βαθμολογεί 80-90 τροφές απ' όλον το κόσμο. εμάς μας ενδιαφέρουν οι 7-8 που υπάρχουν στην Ελλ΄δα. Δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω αυτό το σιτε στον αέρα - λόγω κανόνων από αυτό το φόρουμ - αλλά πιστεύω κάποιος από εσας μπορεί να βρεί τον τρόπο να σας το δώσει. Αν έλθετε στην δική μου ηλεκτρονική διεύθυνση μπορώ να σας το δώσω. Ένα θα πω με μέγιστη βαθμολογία το 6 και ελάχιστη το 1. Η ORIJEN παίρνει 6 και η ACANA 4. Όλες οι άλλεσ τροφές βαθμολογούνται με 1-2 και μόνο μία με 3. Υπογραμμίζω, διεθνές site.
3. Βότανα. Εαν πάτε σ' ενα εστιατόριο και ζητήσετε τσάι θα σας φέρουν ένα φακελάκι που το βάζετε στο ζεστό νερό και ..... πίνετε τσάι το οποίο το έχουν συλλέξει πριν ένα χρόνο......
4. Ολιστική ή βιολογική ? Πάλι θέμα μάρκετινγκ για όλους αυτούς που δεν ψάχνουν. Είπαμε ότι ο σκύλος ανήκει στην οικογένεια των σαρκοφάγων - βλέπε τίγρη, λιοντάρι, λύκο κτλ - και αυτή η οικογένεια των ζώων ΔΕΝ χρειάζονται σιτηρά. Στην ολιστική διατροφή αντί να τα μειώσουν όπως λένε αφού έχουν παρασκευάσει μια τροφή για σκύλους αυτοί έχουν προσθέσει και άλλα σιτηρά. Παλιά είχαν καλαμπόκι και σιτάρι μόνο τώρα έχουν καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι, καφέ ρύζι, βρώμη..... Δηλαδή αντί να μειώνουν τα σιτηρά τ' αυξάνουν. Αλλά αφού αυξάνουν τα σιτηρά δεν θα έπρεπε να μειώσουν και το κόστος ? Εσείς βγάλετε το συμπέρασμα.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Οπότε από ότι καταλαβαίνω από τα γραφώμενα σας και τον τρόπο που λέτε αλλά κυρίως αποφεύγετε να πείτε πράγματα,είναι πως συμμετέχετε στο φόρουμ καθαρά με την ιδιότητα του εισαγωγέα και εμπορικού αντιπρόσωπου μιας σκυλοτροφής (με ποιό σκοπό άραγε?...) και βέβαια ουδεμία όρεξη έχετε να συμμετάσχετε σε έναν επικοδομητικό διάλογο με σκοπό την πληροφόρηση και την εξαγωγή συμπερασμάτων...Το καταλαβαίνω απόλυτα.

Παρόλαυτά και χάρην διαλόγου θα συνεχίσω...

1. Σε τροφές που κοστίζουν κάτω των 30 ευρώ - και εδώ θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορά την κατηγορία των τροφών και τι λέω , αλλά δίνω ένα μπούσουλα - οι ζωικές πρωτείνες προέρχονται από ζώα τα οποία μπορεί να έχουν ήδη πεθάνει και τα μαζεύουν από εδώ και από κει. Από όπου θέλετε. Ο νομοθέτης αυτό το επιτρέπει εφόσον γίνει θερμική επεξεργασία στους 170 βαθμούς Κελσίου, επί 7 λεπτά (εδώ μπορεί να κάνω λάθος τον χρόνο αλλά είναι εκεί κοντά ) και σε πίεση 5 ατμοσφαιρών. Αυτό μήπως σας δίδει την απάντηση για τους 90 βαθμούς και για το μέγεθος της κροκέτας ? Βασικός παράγοντας είναι η πίεση.
Επίσης στους 90 βαθμούς γίνεται η διεργασία για τον ίδιο λόγο που λένε ... μην ζεστένετε το γάλα πολύ - προτιμότερο καθόλου ή να το πίνετε σε θερμοκρασία δωματίου - για να μην χάνει τα θρεπτικά συστατικά. Το ίδιο και ο Καναδός.
Άρα η τροφή παρασκευάζετε στους 90 βαθμούς Κελσίου και σε πίεση 5 ατμοσφαίρων και βγαίνει σαν αποτέλεσμα η κροκέτα?...Αυτό είναι όλο?...Ενώ οι άλλες τροφές μαζεύουν πτώματα από την Εθνική οδό για αυτό τα παρασκευάζουν στους 170β. Κελσίου?...Και εάν,τονίζω ΕΑΝ,1 στο 1000000,κάποιο από τα υλικά που χρησιμοποιείται έχει Trichinella ή Salmonella?...Και 2ον...Πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάνετε στο αποτέλεσμα κροκέτα...


3. Βότανα. Εαν πάτε σ' ενα εστιατόριο και ζητήσετε τσάι θα σας φέρουν ένα φακελάκι που το βάζετε στο ζεστό νερό και ..... πίνετε τσάι το οποίο το έχουν συλλέξει πριν ένα χρόνο......
Ναί...αλλά εξακολουθώ να το πίνω το τσάι και όχι να το τρώω σε μπισκότο!...Τα βότανα έχουν συγκεκριμένες δράσεις με συγκεκριμένες μορφές...Όχι ίδιες επιδράσεις σε οποιαδήποτε μορφή.

4. Ολιστική ή βιολογική ? Πάλι θέμα μάρκετινγκ για όλους αυτούς που δεν ψάχνουν. Είπαμε ότι ο σκύλος ανήκει στην οικογένεια των σαρκοφάγων - βλέπε τίγρη, λιοντάρι, λύκο κτλ - και αυτή η οικογένεια των ζώων ΔΕΝ χρειάζονται σιτηρά. Στην ολιστική διατροφή αντί να τα μειώσουν όπως λένε αφού έχουν παρασκευάσει μια τροφή για σκύλους αυτοί έχουν προσθέσει και άλλα σιτηρά. Παλιά είχαν καλαμπόκι και σιτάρι μόνο τώρα έχουν καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι, καφέ ρύζι, βρώμη..... Δηλαδή αντί να μειώνουν τα σιτηρά τ' αυξάνουν. Αλλά αφού αυξάνουν τα σιτηρά δεν θα έπρεπε να μειώσουν και το κόστος?
Ναί...ακόμα και στην δική σας adult 4ο προϊον μετά από 2 meals είναι η πατάτα!!!...Πόσα λιοντάρια είδατε να τρώνε πατατάκια?...

Τελικά καλύτερα BARF ή ξηρή τροφή?...Εσείς τι θα λέγατε?

Και υπάρχουν και άλλα ερωτήματα αλλά σιγά-σιγά...
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Οπότε από ότι καταλαβαίνω από τα γραφώμενα σας και τον τρόπο που λέτε αλλά κυρίως αποφεύγετε να πείτε πράγματα,είναι πως συμμετέχετε στο φόρουμ καθαρά με την ιδιότητα του εισαγωγέα και εμπορικού αντιπρόσωπου μιας σκυλοτροφής (με ποιό σκοπό άραγε?...) και βέβαια ουδεμία όρεξη έχετε να συμμετάσχετε σε έναν επικοδομητικό διάλογο με σκοπό την πληροφόρηση και την εξαγωγή συμπερασμάτων...Το καταλαβαίνω απόλυτα.

Παρόλαυτά και χάρην διαλόγου θα συνεχίσω...

1. Σε τροφές που κοστίζουν κάτω των 30 ευρώ - και εδώ θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορά την κατηγορία των τροφών και τι λέω , αλλά δίνω ένα μπούσουλα - οι ζωικές πρωτείνες προέρχονται από ζώα τα οποία μπορεί να έχουν ήδη πεθάνει και τα μαζεύουν από εδώ και από κει. Από όπου θέλετε. Ο νομοθέτης αυτό το επιτρέπει εφόσον γίνει θερμική επεξεργασία στους 170 βαθμούς Κελσίου, επί 7 λεπτά (εδώ μπορεί να κάνω λάθος τον χρόνο αλλά είναι εκεί κοντά ) και σε πίεση 5 ατμοσφαιρών. Αυτό μήπως σας δίδει την απάντηση για τους 90 βαθμούς και για το μέγεθος της κροκέτας ? Βασικός παράγοντας είναι η πίεση.
Επίσης στους 90 βαθμούς γίνεται η διεργασία για τον ίδιο λόγο που λένε ... μην ζεστένετε το γάλα πολύ - προτιμότερο καθόλου ή να το πίνετε σε θερμοκρασία δωματίου - για να μην χάνει τα θρεπτικά συστατικά. Το ίδιο και ο Καναδός.
Άρα η τροφή παρασκευάζετε στους 90 βαθμούς Κελσίου και σε πίεση 5 ατμοσφαίρων και βγαίνει σαν αποτέλεσμα η κροκέτα?...Αυτό είναι όλο?...Ενώ οι άλλες τροφές μαζεύουν πτώματα από την Εθνική οδό για αυτό τα παρασκευάζουν στους 170β. Κελσίου?...Και εάν,τονίζω ΕΑΝ,1 στο 1000000,κάποιο από τα υλικά που χρησιμοποιείται έχει Trichinella ή Salmonella?...Και 2ον...Πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάνετε στο αποτέλεσμα κροκέτα...


3. Βότανα. Εαν πάτε σ' ενα εστιατόριο και ζητήσετε τσάι θα σας φέρουν ένα φακελάκι που το βάζετε στο ζεστό νερό και ..... πίνετε τσάι το οποίο το έχουν συλλέξει πριν ένα χρόνο......
Ναί...αλλά εξακολουθώ να το πίνω το τσάι και όχι να το τρώω σε μπισκότο!...Τα βότανα έχουν συγκεκριμένες δράσεις με συγκεκριμένες μορφές...Όχι ίδιες επιδράσεις σε οποιαδήποτε μορφή.

4. Ολιστική ή βιολογική ? Πάλι θέμα μάρκετινγκ για όλους αυτούς που δεν ψάχνουν. Είπαμε ότι ο σκύλος ανήκει στην οικογένεια των σαρκοφάγων - βλέπε τίγρη, λιοντάρι, λύκο κτλ - και αυτή η οικογένεια των ζώων ΔΕΝ χρειάζονται σιτηρά. Στην ολιστική διατροφή αντί να τα μειώσουν όπως λένε αφού έχουν παρασκευάσει μια τροφή για σκύλους αυτοί έχουν προσθέσει και άλλα σιτηρά. Παλιά είχαν καλαμπόκι και σιτάρι μόνο τώρα έχουν καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι, καφέ ρύζι, βρώμη..... Δηλαδή αντί να μειώνουν τα σιτηρά τ' αυξάνουν. Αλλά αφού αυξάνουν τα σιτηρά δεν θα έπρεπε να μειώσουν και το κόστος?
Ναί...ακόμα και στην δική σας adult 4ο προϊον μετά από 2 meals είναι η πατάτα!!!...Πόσα λιοντάρια είδατε να τρώνε πατατάκια?...

Τελικά καλύτερα BARF ή ξηρή τροφή?...Εσείς τι θα λέγατε?

Και υπάρχουν και άλλα ερωτήματα αλλά σιγά-σιγά...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
paps said:
Επίσης στους 90 βαθμούς γίνεται η διεργασία για τον ίδιο λόγο που λένε ... μην ζεστένετε το γάλα πολύ - προτιμότερο καθόλου ή να το πίνετε σε θερμοκρασία δωματίου - για να μην χάνει τα θρεπτικά συστατικά.
Κάνατε λόγο για θρεπτικά συστατικά.
Κοτόπουλο, ψάρι, γλυκοπατάτα καρότα, σπανάκι μπιζέλια, ντομάτες, μήλα κτλ. πως διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά αναλλοίωτα σε μια επεξεργασμένη κονσερβοποιημένη τροφή η οποία έχει διάρκεια πάνω από χρόνο?
Οι τοκοφερόλες το κιτρικό οξύ και το εκχύλισμα ροσμαρί χρησιμοποιούνται για να αποτρέψουν τη βιολογική & μικροβιακή καταστροφή των τροφίμων και την οξείδωση κάποιων βιταμινών όπως η Α. Με τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά τι συμβαίνει?,

Για παράδειγμα, ένα φρέσκο μήλο έχει την ίδια θρεπτική αξία σε σχέση με τον επεξεργασμένο, αποξηραμένο πολτό του διατηρημένο σε τοκοφερόλες και κιτρικό οξύ μετά από ένα χρόνο?
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μηνύματα
897.716
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog