Εν ολιγοις, άλλο τι φαινεται να είναι κάτι και άλλο τι πραγματικά είναι.SwkDoG said:Διάβασα για την τροφή στην σελίδα της και με την πρώτη ματιά θα έλεγα και εγώ πως "Να μια πολύ καλή τροφή!"....είναι όμως έτσι?!...
Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι χρησιμοποιεί τα υλικά που αναγράφει (που όμως αφού αμφιβάλουμε για τις άλλες γιατί να μην αμφιβάλουμε και για αυτήν!...).
Θερμοκρασία παρασκευής λέει 90 βαθμοί Κελσίου για 3-5 λεπτά...Πιστεύετε ότι αν αναμείξετε όλα αυτά τα υλικά και τα κάνετε κροκέτες θα "ψηθούν" και θα πάρουν την μορφή που έχει η κροκέτα της συσκευασίας αν τα ψήσετε για 3-5 λεπτά στους 90 βαθμούς?!
Εγώ λέω πως όχι.
Σαν όλες τις άλλες κροκέτες έχει και αυτή μια μακρά διάρκεια (ημερομηνία λήξης που φτάνει ή και ξεπερνά τον 1 χρόνο)...Αυτό πως το καταφέρνει χωρίς συντηρητικά?!...Και κουλουράκια να ψήσετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα,που δεν περιέχουν κρέας και άλλα πιο "ευκολοαλλοίωτα" συστατικά,μετά από το πολύ 1 μήνα δεν θα τρώγωντε και κατά 90% θα έχουν μουχλιάσει...
Χρησιμοποιεί διάφορα βότανα για τις αντιοξυδοτικές και άλλες αρετές τους...Τα βότανα θέλουν συγκεκριμένες διεργασίες για συγκεκριμένα αποτελέσματα...Αν αντί να πιείτε ένα χαμομήλι,το "τρίψετε" μέσα σε ένα μπιφτέκι μάλλον δεν θα βοηθήσει την κοιλιά σας να "ηρεμήσει"!...Όπως και τα βότανα και τα χόρτα που επιλέγει να φάει ο σκύλος,αν του τα κόψεις και του τα βάλεις στο φαΐ του μέτα από κανά δίμηνο,δεν θα έχουν την ίδια αξία.
Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα μπορούσα να σταθώ αλλά θα πάω κατευθείαν στην τιμή.
Εξηνταεννέα ευρώ...69 ευρώ τα 13.5 κιλά...δηλαδή 5.11 ευρώ το κιλό!!
Θεωρώ την τιμή τουλάχιστον υπερβολική.
Η B.A.R.F. που την θεωρούσαμε ακριβή,τώρα μοιάζει οικονομικότατη!!...Και βέβαια δεν συγκρίνετε σε ποιότητα μια που είσαι σίγουρος για το τι χρησιμοποιείς και πώς.
Για μια φορά στο τόσο,αν δεν προλαβαίνω να ετοιμάσω το B.A.R.F. γεύμα ή ότι άλλο,προτιμώ να δώσω μια άλλη junk-premium τροφή που θα είναι και πιο προσιτή σαν τιμή.
Είναι σαν να κάνω εγώ υγειηνή διατροφή και μια φορά στο τόσο που θέλω να φάω ένα σουβλάκι,αντί να πάρω ένα "συμβατικό" με 1.5 ευρώ να παίρνω "βιολογικό σουβλάκι" με 3.5 ευρώ...δεν είναι λίγο βλακεία?!
Σε τελική ανάλυση βέβαια "μια δοκιμή θα μας πείσει" αλλά και με Pro-plan ξέρω σκύλους που μακροημέρευσαν και ήταν υγιέστατοι και με Hills και με Eukanuba και με Royal canin...ακόμα και τσοπανόσκυλα στο χωριό με πιτιά και ξεροκάρβελο ξέρω που είναι θηρία και δουλεύουν κιόλας...οπότε δύσκολα τα πράγματα....
Ας αφήσουμε λοιπόν τον paps να απαντήσει επί της ουσιας.djdoctor said:Από καιρό παρατηρώ πως η τροφή σας κ.Παπάζογλου,προτείνετε από πολλά μέλη του φόρουμ σαν "ότι καλύτερο"...
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο bonus για τις όποιες πωλήσεις προς το φόρουμ (αν όχι,λυπάμε γιατί εκτός από άδικο είναι και βλακώδες από μέρους της διαχείρισης) αλλά ΗΜΑΡΤΟΝ!!!...
:?: :?:ΑΠΑΝΤΗΣΗ . Κιτρικό οξύ, τοκοφερόλες, ροζμαρί αποτελούν την τροχοπέδη στον μεγαλύτερο εχθρό της διατήρησης των τροφών στο ράφι. Άλλες τροφές χρησιμοποιούν χημικά συστατικά για να το επιτύχουν και άλλες φυσικά όπως οι προαναφερθείσες. Επίσης το περιτύλιγμα - η ποιότητα του σάκου- εμποδίζει τον αέρα να είσελθει εντός και νά αρχίσει την οξείδωση. Αυτο αφορά όλα τα συστατικά.
Επίσης η τροφή είναι "ολιστική" ή "βιολογική" και τι αυτά σημαίνουν για εσάς?Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι χρησιμοποιεί τα υλικά που αναγράφει (που όμως αφού αμφιβάλουμε για τις άλλες γιατί να μην αμφιβάλουμε και για αυτήν!...).
Θερμοκρασία παρασκευής λέει 90 βαθμοί Κελσίου για 3-5 λεπτά...Πιστεύετε ότι αν αναμείξετε όλα αυτά τα υλικά και τα κάνετε κροκέτες θα "ψηθούν" και θα πάρουν την μορφή που έχει η κροκέτα της συσκευασίας αν τα ψήσετε για 3-5 λεπτά στους 90 βαθμούς?!
Εγώ λέω πως όχι.
Χρησιμοποιεί διάφορα βότανα για τις αντιοξυδοτικές και άλλες αρετές τους...Τα βότανα θέλουν συγκεκριμένες διεργασίες για συγκεκριμένα αποτελέσματα...Αν αντί να πιείτε ένα χαμομήλι,το "τρίψετε" μέσα σε ένα μπιφτέκι μάλλον δεν θα βοηθήσει την κοιλιά σας να "ηρεμήσει"!...Όπως και τα βότανα και τα χόρτα που επιλέγει να φάει ο σκύλος,αν του τα κόψεις και του τα βάλεις στο φαΐ του μέτα από κανά δίμηνο,δεν θα έχουν την ίδια αξία.
Εγώ θέτω απλά ερωτήματα που προκύπτουν από όσα υποστηρίζονται σχετικά με την παρασκευή της τροφής.Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι χρησιμοποιεί τα υλικά που αναγράφει (που όμως αφού αμφιβάλουμε για τις άλλες γιατί να μην αμφιβάλουμε και για αυτήν!...).
Θερμοκρασία παρασκευής λέει 90 βαθμοί Κελσίου για 3-5 λεπτά...Πιστεύετε ότι αν αναμείξετε όλα αυτά τα υλικά και τα κάνετε κροκέτες θα "ψηθούν" και θα πάρουν την μορφή που έχει η κροκέτα της συσκευασίας αν τα ψήσετε για 3-5 λεπτά στους 90 βαθμούς?!
Εγώ λέω πως όχι.
Άρα η τροφή παρασκευάζετε στους 90 βαθμούς Κελσίου και σε πίεση 5 ατμοσφαίρων και βγαίνει σαν αποτέλεσμα η κροκέτα?...Αυτό είναι όλο?...Ενώ οι άλλες τροφές μαζεύουν πτώματα από την Εθνική οδό για αυτό τα παρασκευάζουν στους 170β. Κελσίου?...Και εάν,τονίζω ΕΑΝ,1 στο 1000000,κάποιο από τα υλικά που χρησιμοποιείται έχει Trichinella ή Salmonella?...Και 2ον...Πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάνετε στο αποτέλεσμα κροκέτα...1. Σε τροφές που κοστίζουν κάτω των 30 ευρώ - και εδώ θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορά την κατηγορία των τροφών και τι λέω , αλλά δίνω ένα μπούσουλα - οι ζωικές πρωτείνες προέρχονται από ζώα τα οποία μπορεί να έχουν ήδη πεθάνει και τα μαζεύουν από εδώ και από κει. Από όπου θέλετε. Ο νομοθέτης αυτό το επιτρέπει εφόσον γίνει θερμική επεξεργασία στους 170 βαθμούς Κελσίου, επί 7 λεπτά (εδώ μπορεί να κάνω λάθος τον χρόνο αλλά είναι εκεί κοντά ) και σε πίεση 5 ατμοσφαιρών. Αυτό μήπως σας δίδει την απάντηση για τους 90 βαθμούς και για το μέγεθος της κροκέτας ? Βασικός παράγοντας είναι η πίεση.
Επίσης στους 90 βαθμούς γίνεται η διεργασία για τον ίδιο λόγο που λένε ... μην ζεστένετε το γάλα πολύ - προτιμότερο καθόλου ή να το πίνετε σε θερμοκρασία δωματίου - για να μην χάνει τα θρεπτικά συστατικά. Το ίδιο και ο Καναδός.
Ναί...αλλά εξακολουθώ να το πίνω το τσάι και όχι να το τρώω σε μπισκότο!...Τα βότανα έχουν συγκεκριμένες δράσεις με συγκεκριμένες μορφές...Όχι ίδιες επιδράσεις σε οποιαδήποτε μορφή.3. Βότανα. Εαν πάτε σ' ενα εστιατόριο και ζητήσετε τσάι θα σας φέρουν ένα φακελάκι που το βάζετε στο ζεστό νερό και ..... πίνετε τσάι το οποίο το έχουν συλλέξει πριν ένα χρόνο......
Ναί...ακόμα και στην δική σας adult 4ο προϊον μετά από 2 meals είναι η πατάτα!!!...Πόσα λιοντάρια είδατε να τρώνε πατατάκια?...4. Ολιστική ή βιολογική ? Πάλι θέμα μάρκετινγκ για όλους αυτούς που δεν ψάχνουν. Είπαμε ότι ο σκύλος ανήκει στην οικογένεια των σαρκοφάγων - βλέπε τίγρη, λιοντάρι, λύκο κτλ - και αυτή η οικογένεια των ζώων ΔΕΝ χρειάζονται σιτηρά. Στην ολιστική διατροφή αντί να τα μειώσουν όπως λένε αφού έχουν παρασκευάσει μια τροφή για σκύλους αυτοί έχουν προσθέσει και άλλα σιτηρά. Παλιά είχαν καλαμπόκι και σιτάρι μόνο τώρα έχουν καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι, καφέ ρύζι, βρώμη..... Δηλαδή αντί να μειώνουν τα σιτηρά τ' αυξάνουν. Αλλά αφού αυξάνουν τα σιτηρά δεν θα έπρεπε να μειώσουν και το κόστος?
Άρα η τροφή παρασκευάζετε στους 90 βαθμούς Κελσίου και σε πίεση 5 ατμοσφαίρων και βγαίνει σαν αποτέλεσμα η κροκέτα?...Αυτό είναι όλο?...Ενώ οι άλλες τροφές μαζεύουν πτώματα από την Εθνική οδό για αυτό τα παρασκευάζουν στους 170β. Κελσίου?...Και εάν,τονίζω ΕΑΝ,1 στο 1000000,κάποιο από τα υλικά που χρησιμοποιείται έχει Trichinella ή Salmonella?...Και 2ον...Πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάνετε στο αποτέλεσμα κροκέτα...1. Σε τροφές που κοστίζουν κάτω των 30 ευρώ - και εδώ θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορά την κατηγορία των τροφών και τι λέω , αλλά δίνω ένα μπούσουλα - οι ζωικές πρωτείνες προέρχονται από ζώα τα οποία μπορεί να έχουν ήδη πεθάνει και τα μαζεύουν από εδώ και από κει. Από όπου θέλετε. Ο νομοθέτης αυτό το επιτρέπει εφόσον γίνει θερμική επεξεργασία στους 170 βαθμούς Κελσίου, επί 7 λεπτά (εδώ μπορεί να κάνω λάθος τον χρόνο αλλά είναι εκεί κοντά ) και σε πίεση 5 ατμοσφαιρών. Αυτό μήπως σας δίδει την απάντηση για τους 90 βαθμούς και για το μέγεθος της κροκέτας ? Βασικός παράγοντας είναι η πίεση.
Επίσης στους 90 βαθμούς γίνεται η διεργασία για τον ίδιο λόγο που λένε ... μην ζεστένετε το γάλα πολύ - προτιμότερο καθόλου ή να το πίνετε σε θερμοκρασία δωματίου - για να μην χάνει τα θρεπτικά συστατικά. Το ίδιο και ο Καναδός.
Ναί...αλλά εξακολουθώ να το πίνω το τσάι και όχι να το τρώω σε μπισκότο!...Τα βότανα έχουν συγκεκριμένες δράσεις με συγκεκριμένες μορφές...Όχι ίδιες επιδράσεις σε οποιαδήποτε μορφή.3. Βότανα. Εαν πάτε σ' ενα εστιατόριο και ζητήσετε τσάι θα σας φέρουν ένα φακελάκι που το βάζετε στο ζεστό νερό και ..... πίνετε τσάι το οποίο το έχουν συλλέξει πριν ένα χρόνο......
Ναί...ακόμα και στην δική σας adult 4ο προϊον μετά από 2 meals είναι η πατάτα!!!...Πόσα λιοντάρια είδατε να τρώνε πατατάκια?...4. Ολιστική ή βιολογική ? Πάλι θέμα μάρκετινγκ για όλους αυτούς που δεν ψάχνουν. Είπαμε ότι ο σκύλος ανήκει στην οικογένεια των σαρκοφάγων - βλέπε τίγρη, λιοντάρι, λύκο κτλ - και αυτή η οικογένεια των ζώων ΔΕΝ χρειάζονται σιτηρά. Στην ολιστική διατροφή αντί να τα μειώσουν όπως λένε αφού έχουν παρασκευάσει μια τροφή για σκύλους αυτοί έχουν προσθέσει και άλλα σιτηρά. Παλιά είχαν καλαμπόκι και σιτάρι μόνο τώρα έχουν καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι, καφέ ρύζι, βρώμη..... Δηλαδή αντί να μειώνουν τα σιτηρά τ' αυξάνουν. Αλλά αφού αυξάνουν τα σιτηρά δεν θα έπρεπε να μειώσουν και το κόστος?
Κάνατε λόγο για θρεπτικά συστατικά.paps said:Επίσης στους 90 βαθμούς γίνεται η διεργασία για τον ίδιο λόγο που λένε ... μην ζεστένετε το γάλα πολύ - προτιμότερο καθόλου ή να το πίνετε σε θερμοκρασία δωματίου - για να μην χάνει τα θρεπτικά συστατικά.