ORIJEN ξηρα τροφη

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ΦΟΙΒΟΣ said:
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ADULT?
Ένας σκύλος θεωρείται κουτάβι μέχρι την ηλικία των 18 περίπου μηνών.
Έπειτα μπορεί να τον θεωρήσουμε ενήλικο, διότι θα έχει πάψει να αναπτύσσεται τόσο σε ύψος όσο και μήκος. Το βάρος είναι σχετικό.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά τους ενηλικιώνονται στους 16 μήνες.
Εξαρτάται από την φυλή στην οποία ανήκει ο σκύλος.
Ο βασικός κανόνας πάντως είναι οι 18 μήνες. Μετά θα μπορείς να επιλέξεις κάποια τροφή Adult (συντήρησης).

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ROTTIE said:
ΦΟΙΒΟΣ said:
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ADULT?
Ένας σκύλος θεωρείται κουτάβι μέχρι την ηλικία των 18 περίπου μηνών.
Έπειτα μπορεί να τον θεωρήσουμε ενήλικο, διότι θα έχει πάψει να αναπτύσσεται τόσο σε ύψος όσο και μήκος. Το βάρος είναι σχετικό.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά τους ενηλικιώνονται στους 16 μήνες.
Εξαρτάται από την φυλή στην οποία ανήκει ο σκύλος.
Ο βασικός κανόνας πάντως είναι οι 18 μήνες. Μετά θα μπορείς να επιλέξεις κάποια τροφή Adult (συντήρησης).
Στα γαλλικα (οπος νομιζω και σε αλλες βαριες φυλες) κανει οποσδηποτε κακο να δινει κανεις για πολυ καιρο Junior η Puppy τροφη!
Αυτες οι Puppy τροφες περιχουν υπερβολικα πολλες προτεινες (κακης ποιοτητας καιολας) και κανει τα σκυλια να μεγαλοσουν πολυ γρυγορα με αποτελεσμα να μην ακολουθουν οι τενοντρες και να μην δεσουν καλα οι αρθρωσεις!
Μετεπειτα προβληματα (μετα απο τα 2-3 χρονια!!) ειναι τοτε σχεδον σκιγουρα.

Τα κουταβια πρεπει να μεγαλονουν αργα και να γυμναζονται με μετρο, για να αναπτυσσονται ομοιομορφα και να δενουν γερα οι αρθροσεις τους. Ολο το σκελετο να υποστειρειζεται απο ενα καλοαναπτηγμενο μυηκο συστημα!

Μια αλλαγη στους 6, το πολυ 8 μηνες σε Adult τροφη θεορειται πια απαραιτητη!
Αυτες δεν ειναι αποκλειστηκα δικες μου αποψεις!! Αλλα στην γερμανια οι εκτροφεις εχουν αλλαξει εδω και αρκετο καιρο σκεπτικο- αφου ειδαν τι αποτελεσμα ειχαν οι Puppy-Junior τροφες, οταν ο σκυλος την ετρωγε για πολυ καιρο!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Απο την ημερα που παιρνουμε τον σκυλο απο τον εκτροφεα- μεχρι την ηλικια τον 6, το πολυ 8 μηνων να τρωει puppy- Junior και μετα για ενηλικους!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
FrenchieFan said:
Απο την ημερα που παιρνουμε τον σκυλο απο τον εκτροφεα- μεχρι την ηλικια τον 6, το πολυ 8 μηνων να τρωει puppy- Junior και μετα για ενηλικους!
Αυτήν την θεωρία την έχω ακούσει και ‘γω (όσον αφορά στις «βαριές» φυλές)…
Για ένα γαλλικό σαν την Εσμεράλντα, ένα rott σαν τον δικό μου ή τον γερμανικό της gwgw, μπορεί να ισχύει…
Συμβαίνει όμως το ίδιο και με το Cavalier spaniel της ΦΟΙΒΟΣ?
Δεν ξέρω… :?
Τελικά οι γνώμες των εκτροφέων, των κτηνιάτρων και της σχετικής με το θέμα βιβλιογραφίας μάλλον δεν συμπίπτουν και δεν προβλέπω να βγάζουμε άκρη… :? :?
Δεν ξεκινάμε όλοι με B.A.R.F. λέω ‘γω για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο? :wink: :lol:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
FrenchieFan said:
@Rottie
Ενα Cavalier στο χρονο επανο θεωρειται σωματικα ετοιμο!
Δεν ειναι κουταβι πια!
Αυτό λέω βρε Frenchie!
Άλλο το Cavalier, άλλο ένα τσόου, άλλο το rottweiler, άλλο ένας μεγάλος Δανός ή ένας Καυκάσου!
Μπορείς να πεις ότι ισχύει ένας κανόνας για όλα?
Μάλλον όχι…
Γι’ αυτό είπα να γίνουμε όλοι Barfer! Για να βγούμε από τα διλήμματα! :wink:

gwgw

Well-Known Member
παιδια συγνωμη..αλλα εγω αυτο δε το καταλαβαινω...

αν δηλ το ταιζουμε με barf που θα εχει καθαρο κρεας, πληρες και φουλ σε πρωτεινη και συνεχεια, δεν κινδυνευει το ζωο..

αλλα αν του δωσω μια κροκετα με ψηλο δεικτη πρωτεινης για πολυ καιρο κινδυνευει?

μαλλον δε θα εχω καταλαβει καλα γιατι αυτο δεν ειναι λογικο που λετε...

εγω εχω το σκυλο 1 και κατι μηνα.. σημερα κλεινει εξι μηνων το ζωο

σημερα παρελαβα την orijen.. for large breed puppies..
συμφωνα με αυτα που λετε θα πρεπει να το ταιζω το πολυ μεχρι τους 8 του μηνες (αλλους δυο δηλ) με Puppy και μετα με Adult.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οι προτεινες φυτηκης προελευσεως ειναι για τα σκυλια δυσπεπτα και μπορει να διμιουργουν, οταν λαμβανονται σε υπερβολικη ποσοτητα, νεφρικα προβληματα, σε αντιθεση με τις προτεινες ζωηκης προελευσεος, απο τους οποιες ο σκυλος μπορει να φαει σχεδων απεριοριστη ποσοτητα!

Ασε που τα περισσοτερα κρεατα δεν υπερβαινουν τα 20% σε περιεκτηκοτητα προτεινων!

Και ναι- καλο ειναι να αλλαξεις γρυγορα την τροφη!

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Εγώ έχω διαβάσει ότι το πρόβλημα δεν είναι με την ποσότητα των πρωτεϊνών, αλλά με τις ποσότητες των θερμίδων και του ασβεστίου, που αν είναι υπερβολικές προκαλούν υπερβολικά γρήγορη ανάπτυξη.

CARLOS

Member
14 Απριλίου 2007
13
0
ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ORIJEN ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΜΗΝΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΜΠΙΜΕΝΗ ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ Η ΤΙΜΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΑ 73 ΕΥΡΩ.ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ,ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΩ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ. :p :!:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Skylos said:
Εγώ έχω διαβάσει ότι το πρόβλημα δεν είναι με την ποσότητα των πρωτεϊνών, αλλά με τις ποσότητες των θερμίδων και του ασβεστίου, που αν είναι υπερβολικές προκαλούν υπερβολικά γρήγορη ανάπτυξη.
Η υπερβοληκη ληψη οχι φυσιολογικου ασβεστιου (δηλ Calcium Citrate αντι για Calcium Carbonate απο κοκκαλα και τσοφλια αυγου) στην αναπτηξη μπορει να προκαλει επιταχηνση της οστεοποιησης του σκελεττου.

Ασβεστιου απο φυσιολογηκες πηγες αποβαλλεται απο τον οργανισμο πολυ πιο ευκολα και ετσι δεν διμιουργει ευκολα προβληματα.

Οι πρωτεινες ειναι μεταξη αλλων υπευθυνες για την αναπτηξη των μυων.
Ετσι με αυξημενη προτεινη- εχουμε αυξημενη αναπτηξη τον μυων- κατι που μορει στην τελικη να αποβει μοιραια!

Οταν λαμβανονται και για μεγαλα χρονικα διαστηματα υπερβολικες ποσοτητες πρωτεινων, γινεται μια οξινση του οργανσησμου, της οποιας το αποτελεσμα μπορει να ειναι ρευματοειδες αρθριτιδες.

Υπερβοληκη ληψη πρωτεινων εχει σαν αποτελεσμα επισης και αυξημνεη αποβολη ασβεστιου και φωσφορου απο τα νευρα!

Ειναι παρα πολυ λεπτες οι ισσοροποιες και σιγουρα με μια φυσιολογηκη τροφη μπορει κανεις να κανει λιγοτερα λαθη κατα της αποψης μου, απο το να ταιζει επι χρονια μια τροφη με λαθος συνθεση.
Και το οτι δεν εχει βρεθει ακομα οι τελεια λυση στης ξερες τροφες θα το καταλαβουμε οταν διακρινουμε της πολλες φορες πολυ μεγαλες διαφορες στις τιμες των συστατικων των διαφωρων τροφων- που ομως ολοι τους υποστειριζουν οτι η δικια τους ειναι "πληρες και υγιες".
Καπου δεν κολλαει- ετσι δεν ειναι??

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Εμενα ο δικος μου τρωει (με Orijen) συνηθως μονο το ενα γευμα απο τα δυο!

Μηπως δεν του αρεσει ή χωρταινει??
Μηπως του αρεσε περισσοτερο η σαβουρα που ετρωγε τον προηγουμενο μηνα?
Θα περιμενω βεβαια λιγο ακομη και θα ελεγχω το βαρος του αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι. Με την αλλη τροφη ηταν πολυ λαιμαργος και δεν χορταινε ενω με Orijen τρωει το μισο απο οτι πρεπει.

bobos_SSvar

Member
9 Ιουνίου 2007
18
0
THESSALONIKI
Καλησπέρα σας και πάλι...

πριν γίνω μέλος είχα διαβάσει το συγκεκριμμένο topic και αποφάσισα να δοκιμάσω τι είναι αυτό το εκπληκτικό, διατροφικό που κάνει τα σκυλιά να το τρώνε. Έκανα την διαδικασία να μιλήσω με τον κύριο από την Κρήτη και να πάω από το σημείο που το διαθέτουν (1 σε όλη τη Θεσσαλονίκη).

Πρέπει να ομολογήσω, ότι ήμουν σίγουρη το δικό μου καλομαθημένο δεν θα το άγγιζε, έμεινα έκπληκτη, όταν το έβαλα στο πίατο του μισό-μισό με την παλία του τροφή, και όχι απλώς δεν γύρισε την πλάτη, αλλά το εξαφάνισε.
Και η παλιά τροφή δεν ήταν απλώς μια συμπαθητική τροφή, ήταν μια από τις καλές τροφές...

Έχει μείνει 2-3 μέρες νηστικός, απαρνίομενος την τροφή, (εκβιασμοί στο καμάρι μου δεν πίανουν), ολο το λάθος ξεκίνησε όταν κάποιο μέλος της οικογένειας που του έδινε το φαγητό του και κονσέρβες για 2 βδομάδες και εγώ είχα σκάσει οτι ο Μπόμπος μου κάτι έχει και δεν τρώει (όταν ήρθε σπίτι μας έτρωγε κροκέτες χωρίς κάποια προτίμηση ή δυσκολία).

Και εκεί αρχίζει ο γολγοθάς, για να φάει ήθελε συνδυασμούς, είτε με φαγητό, είτε κονσέρβα, είτε με κεράσματα, σε οποίον το έλεγα ότι πληρώνω 60 ευρώ τροφή και παίρνω και κάτι σχετικά φτηνό για να την κάνω πιο ελκυστική, γελούσε μαζί μου...
Έχουμε ταίσει με την τροφή όλα τα πετούμενα και τα τετράποδα της περιοχής, αλλά ο δικός μας άρχοντας (δεν συόταν φύλλο).

Εκείνη την εποχή θυμήθηκαν οι "φιλόζωοι" να αρχίσουν να ταίζουν τα αδέσποτα της περιοχής (μέχρι τότε που ήταν???), και ρίχναν πότε Friskies (καμία σημασία) και μετά μια τροφή που είναι μικρή σχετικά σαν φακή (αυτοί που έχουν bitbull και παρόμοιες φυλές ίσως να την γνωρίζουν), είναι μια τροφή με αρκετό αλάτι (διμοφιλής στην εποχή της, σχετικά φτηνή), τρελενόταν, δεν μπορούσα να τον κουμαντάρω, όσπου ρώτησα και μου είπαν ότι η τροφή αυτή έχει πολύ αλάτι, και μήπως λείπει κάτι από το θαυατουργό εκβιαστή και έχει αυτή την προτίμηση. Δεν το ελέξαμε παραπάνω (προς το παρόν), κάναμε έκκληση να μην ρίχνουν έξω από την πόρτα μας τροφές και κροκέτες, για να μην την βρίσκει εύκολα.
Φοίβος μήπως θα έπρεπε να δεις τα συστατικά και ίσως υπάρχει κάτι που έχει προτίμηση, η ανάγκη?

Πλέον μετά και την αλλαγή προς το παρόν δεν έχω κάποιο πρόβλημα, θα ξεκινήσουμε με την καινούργια διατροφή και προχωράμε.

Καλό βράδυ...

bobos_SSvar

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
bobos_SSvar δεν έχω πρόβλημα πλέον με την τροφη.
Ολα τελεια!
Βεβαια το καλυτερο του ειναι η Barf που του εκανα για 1 εβδομάδα, αλλα και τώρα ειμαι πρωι ξηρα τροφη απογευμα Barf παλι τρελενεται! Ανυπομονώ να λήξει το θέμα με τις αρθρώσεις του (οχι τιποτα αλλο μην κάνω κανενα λάθος) και να τον ταϊζω μονο Barf.

ntinosntinos

Member
9 Αυγούστου 2007
6
0
Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω την orijen σε κάποιο κατάστημα είτε Αθηνα ή Κόρινθο??

Παντός εδώ Αργολίδα που έκανα μια μικρή ερεύνα δε βρήκα τίποτα....

Οποίος μπορεί να με βοηθήσει ας μου στείλει πμ με τα καταστήματα που μπορώ να βρω orijen!!!
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!! \:D/

georgesar

Member
24 Ιουλίου 2007
10
0
Λάρισα
Αν ψάξεις στο google "orijen" κ αναζήτηση σε ελληνικές σελίδες, θα βρεις το τηλ. του εισαγωγέα στην Ελλάδα. Ρώτησέ τον, είναι εξυπηρετικότατος και θα σου πει με ποιά καταστήματα συνεργάζεται κοντά στο σπίτι σου ή στην Κόρινθο!! Αν δεν μπορείς να το βρεις στείλε pm :)

mourgakos

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2007
60
1
athens
καλημερα!βρηκα την orijen εδω στην αθηνα στο Φαληρο,για
το κοκερ κουταβι μου δινει τα 13,5 κιλα 72 ευρω..
οποιος θελει διευθυνση και τηλ ας στειλει.
η οποιος /α εχει βρει και καπου αλλου ας μου στειλει ενα πμ.γιατι
δεν ειναι και κοντα μου...
ευχαριστω...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog