ORIJEN ξηρα τροφη

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
1 χρονο πριν ετυχε να δω στην Κερκυρα στο κτηνιατρειο και μαζι και pet shop, σε μια κουτα κατι κονσερβες MERICK. ενθουσιαστηκα!!!! εκεινη την περιοδο το παιδι ηταν σε φαση αρνησης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ο πατερας μου τον μπουκωνε με μπουρδες απο το τραπεζι και φυσικα εκεινος δεν ηθελε ουτε να μυρισει την αγευστη και αοσμη holistic select............!!!!!!!!!!
ετσι προσθετα ενα σωρο βλακειες οπως κονσερβες nutro, κλπ.
και βλεπω τη merick και παθαινω πλακα! βγαζω απο το κουτι 5-6 και τις παω ταμειο. το αποτελεσμα ηταν οτι οι κονσερβες ειχαν ληξει απο του αγιου κάποτε ανημερα, και ο κτηνιατρος μου ειπε "Αστες αυτες, εχουν ληξει. δεν τις φερνουμε πια, δεν τις θελουν, δεν τις τρωνε τα σκυλια"
την κουτα την ειχαν ξεθαψει απο καπου για να την πεταξουν ενδεχομενως...

απο τοτε δεν ξαναειδα ουτε ξανακουσα πουθενα για merick στην Ελλαδα. Oυτε Κερκυρα, ουτε Θεσσαλονικη, ουτε Αθηνα. δεν ξερω αν υπαρχει ακομα, αλλα πολυ αμφιβαλλω.

Υ.Γ.ελπιζω να μην κλειδωθει το τοπικ επειδη μιλησα για τη merick :shock:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δεν ξέρω αν υπάρχει η Merrick ακόμα στην Ελλάδα, αλλα πριν αρκετά χρονια (Πότε ήταν το τελευταιο "Dog of the year" στο Intercontinental???) μιλούσα με μια γνωστη μου ( ο αντρας τις είναι ένας από τους πιο γνωστούς εκτροφείς και εκπαιδευτές κυνηγοσκυλων στην ελλάδα), και εκείνη μου είχε πει, ότι δίνουν Merrick!

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Το προβλημα με τις τροφες που περιεχουν ψαρι ειναι οτι υπαρχει πιθανοτητα αυτο να ειναι συντηρημενο με την καρκινογονα ουσια ethoxyquin. Επειδη την ουσια την προσθετει ο προμηθευτης πρωτης υλης και οχι ο παρασκευαστης της τροφης, δεν ειναι υποχρεωμενος ο τελευταιος να αναγραψει την ουσια στα συστατικα.

Εγω ειχα στειλει email πριν καιρο στην Champion Pet Foods και τους ρωτησα για το θεμα. Δεν μου απαντησαν.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
Skylos said:
Το προβλημα με τις τροφες που περιεχουν ψαρι ειναι οτι υπαρχει πιθανοτητα αυτο να ειναι συντηρημενο με την καρκινογονα ουσια ethoxyquin. Επειδη την ουσια την προσθετει ο προμηθευτης πρωτης υλης και οχι ο παρασκευαστης της τροφης, δεν ειναι υποχρεωμενος ο τελευταιος να αναγραψει την ουσια στα συστατικα.

Εγω ειχα στειλει email πριν καιρο στην Champion Pet Foods και τους ρωτησα για το θεμα. Δεν μου απαντησαν.
αυτο που λες ειναι παρα πολυ σωστο και δεν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ επικινδυνη ουσια που μπορει μια ξηρα τροφη να περιεχει χωρις να αναγραφεται στα συστατικα. για τον ιδιο λογο που ανεφερες. οι εταιρειες που δινουν πιστοποιηση οτι ΔΕΝ περιεχουν ethoxyquin ειναι απειροελαχιστες.
http://66.102.9.104/search?q=cache:...jen&hl=el&ct=clnk&cd=7&gl=gr&client=firefox-a

εδω λεει οτι η Orijen ΔΕΝ περιεχει ethoxyquin
ειναι απο reviews, οχι ανακοινωση τους

παντως πρεπει να το εβαλαν προσφατα αυτο γιατι και στο dogfood analysis ελεγε οτι μονο με μαιηλ μπορεις να μαθεις αν την περιεχει ή οχι. και φυσικα κακως δε σου απαντησαν! σε αλλους ειχαν απαντησει οτι δεν περιεχει ethoxyquin

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
τελικα κανουν διακρισεις τι να πω...?! σημερα εστειλα μαιηλ, σημερα προλαβαν και απαντησαν μολις πριν λιγο!

Hello *** - we work directly with our fish suppliers and we pay a little
extra to ensure our fish ingredients are ethoxyquin free. All ORIJEN
foods are free of ethoxyquin!

Kind Regards,
Peter Muhlehnfeld
www.championpetfoods.com

-----Original Message-----
From: ÌðÜóç Óðõñéäïýëá [mailto:***]
Sent: March 5, 2007 9:20 AM
To: [email protected]
Subject: ethoxyquin

hello
I would like to know whether Orijen contains ethoxyquin?

Thanks in advance

ωστοσο, ειναι το λιγοτερο υποπτο οτι δε βγαζουν επισημο ανακοινωση...

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
boxer said:
Hello *** - we work directly with our fish suppliers and we pay a little extra to ensure our fish ingredients are ethoxyquin free. All ORIJEN foods are free of ethoxyquin!
Απ' την άλλη όμως δε διευκρινίζει με ποιό τρόπο διασφαλίζουν ότι οι πρώτες ύλες δεν περιέχουν ethoxyquin. Τους λέει ο προμηθευτής ότι δεν έχουν ή κάνουν δειγματοληψίες και το ελέγχουν σε εργαστήριο?

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Καλημερα,

Οπως αναφερω σε αλλο post, η κτηνιατρος μου εδωσε ANF τροφη. Τι γνωμη εχετε διοτι ειμαι ασχετη με αυτα...? Τα κακα του ομως μυριζουν παααρα πολυ και αεριζεται συνεχια με τις ιδιες οσμες... Σκεφτομαι λοιπον να δοκιμασω Origen. Μενω όμως στην επαρχια και εψαξα στα pet shop εδω και δεν την εχει κανεις. Μηπως ξερετε κανενα shop online που μπορω να αγορασω?

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
α! επισης, για τα αερια, δοκιμασε μεχρι να αλλαξεις τροφη, να δινεις ενα κουταλακι γιαουρτι (καλο γιαουρτι)

bulldy

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2006
67
0
Εγώ δίνω 2 κουταλιές τις σούπας cottage cheese και δεν έχω κανένα πρόβλημα δεν έχει καθόλου αέρια. Οσο για την orijen όταν πήρα εγώ τηλέφωνο δυστυχώς δεν κατάφερα τίποτα. Από ότι κατάλαβα μόνο στην Αθήνα υπάρχει. Ούτε και στην Θεσσαλονίκη. Αν βρεις άκρη για online παραγγελία ενημέρωσε σε παρακαλώ, με ενδιαφέρει και μένα.

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Boxer, ευχαριστω πολυ...
πηρα τηλ και ο ανθρωπος θα μου στειλει δειγματα απο Acana και Origen. εχουνε προβλημα λεει με αντιπροσωπο στη Μακεδονια και Θρακη. Αν εχει καποιος κανενα γνωστο κτηνιατρο η Pet Shop ρωτηστε αν ενδαφερεται. θα πω και εγω το δικο μου κτηνιατρο.
Ηταν πολυ εξυπηρετικος μου τα εξηγησε ολα πολυ αναλυτικα.

Απο τοτε που πηρα τη ANF ο Φοιβος ρευεται συνεχεια και σαν να κανει λιγο εμετο και να το καταπινει, και σημερα το πρωι τον ειδα να τρωει τα κακα του. Ασε που ενω φαινεται η τροφη να του καθεται βαρια, δεν χορταινει. Η γιατρος ειπε 150γρ την ημερα και σημερα το πρωι ενω ειχε φαει ολη την τροφη (50γρ 3φορες τη μερα) καθοταν μεχρι να φυγω για δουλεια απο πανω απο το κουπακι του και το εγλυφε. Δεν αντεξα του εδωσα λιγο παραπανω. Ελπιζω να μην κανει εμετο τωρα.

Πρεπει αμμεσα να βρω μια σωστη τροφη.... :roll: :roll:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγαπητή ΦΟΙΒΟΣ,
Ανεξάρτητα σε ποια τροφή θα καταλήξεις (εγώ στην θέση σου θα την άλλαζα το συντομότερο), φρόντιζε να ταΐζεις το κουτάβι σου 3 φορές την ημέρα, την ποσότητα που πρέπει. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Μην του ξαναδώσεις όλη την ημερήσια ποσότητα της τροφής σε μια δόση (είναι σαν να σε βάλουν να φας πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό μαζί) και προς θεού, μην ενδώσεις ξανά στα θλιμμένα ματάκια του μικρού σου που θα σε κοιτά με λαχτάρα, εκλιπαρώντας για λίγο παραπάνω τροφή. Η παχυσαρκία μειώνει την ζωή και των ανθρώπων και των σκύλων.

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
ok μπραβο ΦΟΙΒΟΣ χαιρομαι που βρηκατε ακρη αν και η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβα πώς :p :p :p
θα σου στειλει δειγματα απο πού, αφου δε βρηκες πετ σοπ που να τα εχει?
συνεννοηθειτε με την bulldy μηπως τα βρει και εκεινη γιατι και εγω ειχα μια εντυπωση οτι μονο Αθηνα κυκλοφορουν ακομα.
α! δοκιμασε και το cottege cheese που ειπε η bulldy. οντως πιανει και αυτο οπως και το γιαουρτι! αλλα για πιο συχνα προτιμω γιαουρτι.

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Boxer,
ουτε εγω καταλαβα πως εκανα δουλεια... ειπε θα μου στειλει δειγματα τωρα (απο Ηρακλειο) αλλα για κανονικες συσκευασιες υπαρχει ενας κτηνιατρος στην Θεσσαλονικη που συνεργαζονται και θα προσπαθησω να μου στελνει αυτος.

Τον ρωτησα βεβαια καποιες φορες ποιος ειναι αλλα δεν μου απαντησε μαλλον δεν ειναι ευχαριστημενος με αυτον τον κτηνιατρο γιαυτο ψαχνει και αλλους συνεργατες.

Bulldy,

αν θελεις αμεσα τροφη παρε και εσυ τηλ αλλιως την αλλη εβδομαδα που θα παρω την τροφη θα τον ξαναπαρω για να μου πει απο που θα παρω κανονικη συσκευασια.

bulldy

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2006
67
0
ΦΟΙΒΟΣ μακάρι να πετύχει γιατί και εγώ όταν του είχα πάρει τηλέφωνο μου είχε πει ότι δίνει και στην Λάρισσα, (είχα φίλους εκεί για να μου την στείλουν) όταν όμως συνέχισα και ήθελα να μου πει ποιος την έχει μου είπε ότι δεν πήρε ακόμη αυτός την παραγγελία, αργότερα και κάτι τέτοια. Βέβαια ήταν πολύ ευγενικός ο άνθρωπος. Αλλά άκρη τελικά δεν έβγαλα. Θα πάρω πάλι τηλέφωνο μήπως και γίνει κάτι.

gwgw

Well-Known Member
με μειλ επικοινωνησα με τον Κ.Παπαζογλου και μου ειπε τα στοιχεια του κτηνιατρου στη Θεσσαλονικη με τον οποιο συνεργαζετε.
μου εδωσε αυτα τα στοιχεια

θα παρω και θα σας πω.. :D

Σε π.μ. παρακαλώ... :D ...by admin

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog