ORIJEN ξηρα τροφη


Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Κανενα;; :shock:

Μηπως το ψαρι εχει αλλη συσκευασια;;; :?

Τι να πω; Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται :?

Θα μας πουν και οι αλλοι! :roll: :roll: :roll:
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Γρήγορες απαντήσεις. 1. Σε τροφές που κοστίζουν κάτω των 30 ευρώ - και εδώ θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορά την κατηγορία των τροφών και τι λέω , αλλά δίνω ένα μπούσουλα - οι ζωικές πρωτείνες προέρχονται από ζώα τα οποία μπορεί να έχουν ήδη πεθάνει και τα μαζεύουν από εδώ και από κει. Από όπου θέλετε.
Δηλαδή αν η τροφή κάνει πάνω από 30 ευρώ-και τέτοιες υπάρχουν πολλές-είμαστε σίγουροι για την προέλευση των ζωικών συστατικών?

Ενας ιδιοκτήτης πετ σοπ θα πάρει την ΟΡΙΤΖΕΝ άραγε πόσο?35 ευρώ και θα την πουλήσει 75.Εσείς πόσο την αγοράζετε από τον Καναδό?20?και πόσο του κοστίζει του Καναδού 10?

Είναι προτιμότερο να μην μιλάμε για κόστη τροφών και αναλογία ποιότητας-τιμής αν ΔΕΝ έχουμε όλα τα χαρτιά μας ανοικτά πάνω στο τραπέζι :wink:

Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να πειστώ για την ποιότητα της Α ή Β τροφής θα ήταν να πάω στον Καναδά στο εργοστάσιο και να δω την διαδικασία με τα ίδια μου τα μάτια(από την αγορά της πρώτης ύλης εως την συσκευασία και την μεταφορά)ή έστω να δούμε κάποιο βίντεο που να μας παρουσιαζει τον μαγικό αυτόν τρόπο που το κοτόπουλο μετατρέπεται σε κροκέτα χωρίς χημικά και συντηρητικά και διατηρείται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αναλλοίωτο όπως το φρέσκο.
 


Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Ενας ιδιοκτήτης πετ σοπ θα πάρει την ΟΡΙΤΖΕΝ άραγε πόσο?35 ευρώ και θα την πουλήσει 75.Εσείς πόσο την αγοράζετε από τον Καναδό?20?και πόσο του κοστίζει του Καναδού 10?



Μαλλον!!! :roll: :roll: :roll:
 


vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Όλα τα τσουβαλάκια που είχα πάρει εγώ παλιότερα ήταν χωρίς αέρα(ε όχι και τελείως αεροστεγώς κλεισμένα αλλά "κόκκαλο") και η συσκευασία μου φαινόταν πολύ ανθεκτική και δεν είχε τρυπούλες.. :roll:
 


GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Με τον κ.Παπάζογλου είχα γνωριστεί σε μα έκθεση του Ομίλου της Κατερίνης, αν θυμάμαι καλά το 2004, όταν είχε εκεί περίπτερο για την ACANA. Μιλήσαμε σύντομα στο κλείσιμο της έκθεσης, αυτός βιαζόταν να φύγει για Αθήνα, εμείς να μαζέψουμε τα της εκθέσεως και να γυρίσουμε σπίτι να φροντίσουμε τα υπόλοιπα σκυλιά.

Είχα χαρεί τότε γιατί επιτέλους μια καλή τροφή ερχόταν στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύονταν από έναν άνθρωπο ο οποίος είχε σπουδάσει και άρα θα ήξερε πως να αντιμετωπίσει τον κόσμο και πως να δώσει απαντήσεις. Προπάντων θα ήξερε πόσο σημαντική είναι η τροφή και για εμάς τους εκτροφείς, οι οποίοι ζητάμε κάτι παραπάνω από μία τροφή.

Όταν καλείσαι να διδάξεις σε μία τάξη, είτε αυτή είναι γεμάτη με φοιτητές, είτε με παραγωγούς, είτε με απλούς ανθρώπους, πρέπει να μπορείς να διαμορφώνεις αναλόγως τον τρόπο ομιλίας σου αλλά και το επίπεδο της γνώσης που θες να μεταφέρεις. Αυτό για εμένα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να μπεις σε μια αίθουσα και να κινηθείς σε ένα επίπεδο πάνω από το κοινό σου, καταπλήσσοντας τους πάντες για τις γνώσεις σου, αλλά εν κατακλείδι να μην έχεις παράγει καθόλου ή ελάχιστο έργο. Έχεις ίσως κερδίσει το θαυμασμό του κοινού αλλά δεν έχεις βοηθήσει κανένα να αποχωρήσει από την ομιλία κερδισμένος. Βέβαια, μερικές φορές αν δεν είσαι και πολύ σίγουρος μπορείς με αυτό τον τρόπο να αποσοβήσεις και το ενδεχόμενο της διατύπωσης κάποιας επικίνδυνης ερώτησης...

Και βέβαια (γνωρίζω, οι προτάσεις δεν πρέπει να ξεκινάνε με "και", τόσες δασκάλες τόσα χρόνια μας το έλεγαν, αλλά να που μερικές φορές είναι ωραίο) ο λόγος σου πρέπει να είναι κατανοητός, να προσφέρει τη γνώση σε μικρά, ευκολόπεπτα κομμάτια, τα οποία συνδέονται με ένα λογικό τρόπο που οδηγεί σε ένα λογικό συμπέρασμα. Έτσι, όσοι παρακολουθούν τα λεγόμενά σου, όταν φτάσεις στο συμπέρασμά σου έχουν +/- φτάσει και εκείνοι εκεί, και αυτή η επιβεβαίωση του λογικού συνειρμού που έχουν κάνει, βοηθάει τελικά τη γνωσιακή διαδικασία και την αποτύπωση των δεδομένων και της "γνώσης" τελικά που προσφέρεις.

Για εμένα όταν ο λόγος δε βγάζει νόημα, όταν δε καταλήγει σε ένα λογικό συμπέρασμα, ή όταν αυτό το λογικό συμπέρασμα εμφανίζεται ως δια μαγείας σε κάποιο σημείο ξέρω ότι ο ομιλητής δε θέλει να δώσει κάποια στοιχεία. Δε θέλει να τα δώσει είτε γιατί δεν τα έχει (άρα άδικα αναφέρει κάποιο συμπέρασμα αφού δε μπορεί να αποδειχθεί έμπρακτα) είτε γιατί δεν τον ευννοούν...

Μετά από αυτήν τη συνήθη πλέον μικρή εισαγωγή μου, θα ήθελα να σχολιάσω μερικά σημεία των "απαντήσεων" που έδωσε ο κ.Παπάζογλου, τα οποία μου δημιούργησαν κάποια ερωτηματικά, αφού και ο κ.Παπάζογλου, όπως και εγώ, έχει τελειώσει Βιολογία (BSc αν θυμάμαι καλά στη Βοστώνη, τον ίδιο περίπου καιρό που εγώ φοιτούσα στη Νέα Υόρκη).

Αναφέρει λοιπόν ότι:
MEAL σημαίνει αφυδατωμένο. Βασική διαφορά από το φρέσκο ή κρεατάλευρα.
Meal ΔΕΝ σημαίνει αφυδατωμένο. Αν ήταν έτσι θα έγραφε dehydrated. Το meal αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη διαδικασία παραγωγής και έναν συγκεκριμένο τύπο προϊόντος. Και ενώ θα ήθελα να αναφερθώ αλλού αναλυτικότερα στη διαδικασία παραγωγής meal, αναγκάζομαι να το κάνω εδώ (μπορεί να μην είναι τόσο εκτενής η αναφορά μου):

Η όλη διαδικασία βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι η πρωτεΐνη όταν υποστεί θερμική επεξεργασία, αλλάζει μορφή και μπορεί πλέον να διαχωριστεί πολύ πιο εύκολα από άλλα συστατικά ή φάσεις του αρχικού υλικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μπούτι από το κοτόπουλο.

Προσπαθήστε να ξεκολλήσετε με τα χέρια σας από το κόκαλο του μπουτιού το κρέας καθόσον αυτό είναι ωμό. Πιστεύω ότι ακόμα και μετά από ένα τέταρτο, πάλι θα έχετε αφήσει υπολείμματα σάρκας κολλημένα στο κόκαλο, τα οποία πεισματικά θα αρνούντε να εγκαταλείψουν το κόκαλό τους!. Τώρα βράστε το άλλο μπούτι. Σε 10' θα αρκεί μια απλή κίνηση για να γλυστρίσει το κρέας στο σύνολό του από το κόκαλο. Η πρωτεΐνη έχει πλέον αλλάξει μορφή και έχει χάσει τις ιδιότητες που είχε στη νωπή μορφή της. Και αυτό είναι που εκμεταλλευόμαστε.

Επειδή καταλαβαίνουμε καλύτερα κάποια πράγματα όταν μπορούμε να τα συνδέσουμε με την πραγματικότητά πας, θα σας περιγράψω τη διαδικασία παραγωγής του meal, μέσω μιας παραπλήσιας παραγωγικής διαδικασίας, της παραγωγής ενός άλλου "meal" ανθρώπινης κατανάλωσης:

Οι γνωστές "καραβιδο-ουρές" που βρίσκονται πλέον σε όλα τα super market παράγονται με ακριβώς την ίδια διαδικασία. Απλά, προέρχονται από υλικά που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Το υλικό που τις αποτελεί ονομάζεται σουράμι (Surami). Το σουράμι είναι πρωτεϊνικής φύσεως (περιέχει δηλαδή πρωτεΐνη σε κάποια αναλογία) υλικό που παρασκευάζεται από την επεξεργασία β' κατηγορίας αλιευμάτων. Ένα αλίευμα μπορεί να είναι β' κατηγορίας γιατί είναι πολύ μικρό και άρα μη εμπορεύσιμο. Μπορεί να είναι ένα είδος ψαριού το οποίο δεν είναι εμπορικό όταν είναι ολόκληρο, γιατί περιέχει πολλά κόκαλα ή γιατί είναι κακομούτσουνο και αηδιαστικό στην όψη και κανένας δε θα το αγόραζε.

Πολτοποιημένο όμως, δίνει ένα ομοιογενή πολτό, ο οποίος όταν επεξεργαστεί θερμικά (θερμανθεί) μπορεί εύκολα να ξεχωρίσει πλέον σε στερεοποιημένη πρωτεΐνη, κόκαλα και υγρή φάση (ένα μη διαυγές, υπερκείμενο υγρό). Ξεχωρίζοντας πλέον εύκολα την στερεοποιημένη πρωτεΐνη από τα κόκαλα και το υγρό, έχουμε πλέον ένα ομοιογενές υλικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περαιτέρω. Στα επόμενα στάδια, λευκαίνουμε με κάποια χημική επεξεργασία (που φυσικά πρέπει να μην είναι επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό) το υλικό μας (το προ-σουράμι) ώστε να γίνει άσπρο και όμορφο (διάβασα κάποιο post πριν από λίγο για άσπρα & μαύρα σκυλιά και πια προτιμούν οι άνθρωποι... ή ίδια αρχή διέπει και το φαγητό μας.... το άσπρο είναι ωραίο.... είναι καθαρό!!!).

Στη συνέχεια αφαιρούμε την "ψαρίλα", γιατί σε ποιόν αρέσει τελικά η "ψαρίλα"; Έτσι, έχουμε παρασκευάσει ένα άοσμο, λευκό υγρό, που περιέχει πρωτεΐνες ψαριών (που όλοι πλέον ξέρουμε ότι είναι οι καλύτερες!!!), ένα εύπλαστο υλικό. Από εδώ και πέρα, μπορούμε να το παίξουμε Φύση ή Θεοί και αναλόγως του καλουπιού που έχουμε να παρασκευάσουμε καραβιδο-ουρές, καβούρια, γαρίδες, γαριδο-ουρές(!!!) και ότι βασικά τραβάει η όρεξη μας. Αφού καταλήξαμε στο τι θέλουμε να παράγουμε, αναμειγνύουμε στο υγρό μας το αντίστοιχο άρωμα (θα μπορούσε να είναι και άρωμα κοτόπουλο άμα θέλαμε, αλλά τι τιμή να πιάσει το κοτόπουλο μπροστά στις καβουρο-ουρές;) και γεμίζουμε τα καλούπια μας.

Πίεση και ζέστη και ως εκ του θαύματος το η πρωτεΐνη συγκολείται μεταξύ της και έχουμε μια τέλεια καβουρο-ουρά. Με την ελαστικότητα του φυσικού είδους (αφού και στην ελαστικότητα μπορούμε να επέμβουμε, με την προσθήκη του κατάλληλου ελαστικοποιητή) και με υπέροχο άρωμα (τόσα χρήματα ξοδεύτηκαν στην έρευνα των συνθετικών, αλλά συνάμα "φιλικών" ως προς τον άνθρωπο τροφικών αρωμάτων)!! Τώρα έχει μείνει μόνο ένα πράγμα. Το βάψιμο. Γιατί τί καβουρο-ουρές θα είναι άμα δεν έχουν το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των οστρακοειδών;

Φύγαμε λοιπόν για βαφείο και μετά για συσκευαστήριο. Μια ωραία διάφανη συσκευασία για να μπορεί ο καταναλωτής να θαυμάσει το υπέροχο άσπρο χρώμα της καβουρο-ουράς μας και τη φανταστική αντίθεσή πού δημιουργεί με το κόκκινο του καβουριού. Μια όμορφη ταμπελίτσα με ένα χαρούμενο καβούρι να μας βάζει στο σωστό κλίμα, ένας πιασάρικος τίτλος όπως "Καβουρο-ουρές" (δε λέει ντε και γουρουνο-ουρές!), και κάπου στα ψιλά γράμματα, χαμηλά ή στο κάθετο της ετικέτας, με μπλε χρώμα γραμμάτων σε μπλε φόντο ότι πρόκειται για υλικό επεξεργασίας..... μόνο αυτό... ..ε, άντε και κανένα συντηρητικό για να μπορεί να είναι διαθέσιμο για κανα δυό-τρεις-πέντε-έξι μήνες...

Αλλά μη νομίζεται ότι έχουμε τελειώσει. Γιατί το εργοστάσιο μας έχει επεξεργαστεί μέχρι στιγμής μόνο την πρωτεϊνική φάση του αρχικού πολτού. Από το υπόλειμμα των κοκάλων, στα οποία δυστυχώς έχει μείνει ελάχιστη πρωτεΐνη, μπορούμε να πάρουμε ένα πολύ καλό υλικό, μιας πρώτης τάξεως πρώτη ύλη. Αρκεί να το αλέσουμε και να το αφυδατώσουμε (να το ξηράνουμε) για να πάρουμε ένα υλικό σα σκόνη..... σαν αλεύρι... το οποίο είναι σίγουρα βιολογικής & φυσικής προέλευσης αφού προέρχεται κατευθείαν από τα αρχικά β' διαλογής ψαράκια... Οπότε, αυτό ας το ονομάσουμε..... ιχθυάλευρο..... (fish meal) και ας το στείλουμε στη θυγατρική μας εταιρεία, η οποία έχει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο (state of the art) το οποίο παράγει καταπληκτικές ζωοτροφές, στηριγμένες σε ανθρώπινης κατηγορίας (human grade) πρώτες ύλες (αφού από το εργοστάσιο παραγωγής σουράμι προέρχονται). Οπότε, πάει και αυτή η φάση... τη χρησιμοποιήσαμε και αυτή...

Αλλά και πάλι δεν έχουμε τελειώσει... Μην ξεχνάτε... Τίποτα δε πετιέται... Έχουμε εκείνο το υπερκείμενο υγρό του αρχικού διαχωρισμού! Το οποίο είναι πλούσιο σε ιχθυέλαια... Τα οποία επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο άλλο εργοστάσιο.. Εντάξει, έχουν υποστεί μια θερμική επεξεργασία και σίγουρα οι ευαίσθητες πολυακόρεστες αλυσίδες (αυτές που είναι τόσο καλές για τη διατροφή) έχουν σε κάποιο βαθμό μετατραπεί σε ακόρεστες ή κορεσμένες - έχουν χάσει δηλαδή τις ιδιότητες για τις οποίες τις θαυμάζουμε - αλλά δε προορίζονται και για ανθρώπινη κατανάλωση... για ζώα πάνε... και τα στάνταρτς είναι πάντα πιο χαμηλά όταν πρόκειται για ζωοτροφές... Οπότε θα κάνουν. Εξάλλου δε γράφει πουθενά ότι πρέπει να δηλώνουμε ότι για τον αποχωρισμό τους χρησιμοποιήθηκε θερμή πίεση.

Φυσικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ψυχρή πίεση (cold pressing), αλλά θα χρειαζόταν διαφορετική γραμμή παραγωγής, θα ήταν πιο αργή και σε τελική ανάλυση, το παραγόμενο ιχθυέλαιο θα ήταν σαφώς ανώτερης ποιότητας και θα μπορούσε να πιάσει πιο καλή τιμή στις γραμμές παραγωγής ανθρωπίνων τροφών. Οπότε γιατί να το χαραμίσουμε στα ζώα. Αλλά, ακόμα και αν εφαρμόζαμε ψυχρή πίεση, σίγουρα αν στη συνέχεια εφαρμόζαμε και μία θερμή θα βγάζαμε λίγο ακόμα ιχθυέλαιο... και αυτό θα έκανε για τις ζωοτροφές....

Ά, να μην το ξεχάσω... Ότι έχει απομείνει από το υπερκείμενο υγρό αφού έχει αναιρεθεί η ελαιώδης φάση, σίγουρα δε το πετάμε... Σίγουρα περιέχει διαλυμένη κάποια πρωτεΐνη, ή οποία κάπου θα χρησιμοποιηθεί (σε κάποιο από τα εκατοντάδες εργοστάσια που έχουμε), διαλυμένα αμινοξέα (και αυτά χρήσιμα είναι) και άλλα χρήσιμα συστατικά.... Μόνο το νερό που μένει στο τέλος πετάμε... και αυτό με βαριά την καρδιά μας... Γιατί κοστίζει πολύ να το απο-αρωματίσουμε και να το διαθέσουμε κάπου σαν ιχθυόνερο...

Και για να επανέλθουμε στον όρο meal, σίγουρα δε σημαίνει μόνο αφυδάτωση. Σίγουρα σε κάποια φάση, καταλήγουμε με ένα αφυδατωμένο προϊόν, το ----άλευρο, γιατί καταρχάς έχει χαμηλή υγρασία οπότε είναι πιο ανθεκτικό στην αλλοίωση και πιό εύκολο στη διαχείριση και στην αποθήκευση. Αλλά το ----άλευρο δεν έχει χάσει μόνο το νερό του. Έχει χάσει και σημαντικά συστατικά του. Βασικά έχει χάσει τόσα όσο είναι δυνατό να αφαιρέσει η διαδικασία χωρίς να χάσει την ταυτότητά του.

Επιγραμματικά λοιπόν, ξεκινάμε με ένα υλικό το οποίο είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση (μπορεί απλώς να μυρίζει άσχημα, να έχει πεθάνει μόνο του αντί να σφαχθεί, να περιέχει μικρόβια και παθογόνους πάνω από τα επιτρεπτά για την ανθρώπινη κατανάλωση επίπεδα, ή να είναι μορφής που δε μπορεί να καταναλωθεί από τον άνθρωπο), το οποίο υποβάλλεται σε κάποια θερμική επεξεργασία (η θερμική επεξεργασία πάντα συνοδεύεται και από αυξημένη πίεση - εκτός ίσως από την παστερίωση - πχ. βλέπε χύτρα ταχύτητος) έμμεση ή άμεση, διαχωρισμό σε υγρή και στερεά φάση (υπερκείμενο υγρό και στερεό), αφυδάτωση ή ξήρανση της στερεάς φάσης για τη δημιουργία του αρχικού ---άλευρου.

Παράλληλα, διαχωρίζεται από την υγρή φάση μια ελαιώδης και ένα ίζημα (κατακάθι), καθώς αυτή αφήνεται να ηρεμήσει. Το εναπομείναν υγρό αφήνεται στη συνέχεια να εξατμισθεί και να συμπυκνωθεί και ξαναχωρίζετε σε ελαιώδη φάση και ίζημα. Τα δύο ιζήματα συνδυάζονται και αποξηραίνονται για να παραχθεί μία δεύτερη ποσότητα/κατηγορία ---άλευρου.

Φυσικά, διότι πρέπει να αναφέρουμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως μας συμφέρουν, ανεξάρτητα με το τι ξεκινάμε, η ζωϊκή πρωτεΐνη είναι ζωϊκή πρωτεΐνη. Παθογόνοι μικροοργανισμοί δεν επιβιώνουν από τη θερμική επεξεργασία, οπότε το παραγόμενο προϊόν είναι καθαρό από μικροοργανισμούς (αν δεν ήταν θα σάπιζε και θα χαλούσε στο ράφι, οπότε δε συμφέρει και τον κατασκευαστή ή παρασκευαστή). Η ποιότητα της πρωτεΐνης συζητιέται, αλλά σίγουρα είναι καλύτερη και πιο απορροφήσιμη από οποιαδήποτε φυτική πρωτεΐνη, ειδικά αν μιλάμε για πρωτεΐνες σόγιας (μεταλλαγμένης ή μη).

Οπότε, θεωρώ παραπληροφόρηση το ότι ο όρος Meal σημαίνει αφυδατωμένο. Κάτι τέτοιο όπως πιστεύω ότι απέδειξα δεν ισχύει.

Σύντομα θα προσπαθήσω να αναφερθώ και σε άλλα σημεία των απαντήσεων του κ.Παπάζογλου.
**Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση εκτός του DOGforum.gr
 


Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Αλλο θεμα με την Οριτζεν :evil:

Ο εισαγωγεας δεν εχει φροντισει για την "ομαλη" εισαγωγη των

τροφων και δεν υπαρχει το ψαρι... :evil:

Δηλαδη εγω τωρα να αλλαζω τροφη καθε λιγο επειδη δεν την

βρισκω;;; :evil:

Πριν απο λιγες μερες κουβαληθηκα τζαμπα στη Νεα Σμυρνη γιατι

υποτιθεται οτι θα εστελνε ψαρι στο συγκεκριμενο πετ σοπ!!!

Πηγα την ωρα που ξεφορτωναν και δεν ειχε στειλει :evil:
 


rednosepit

New Member
18 Μαϊου 2008
3
0
boxer said:
α! επισης, για τα αερια, δοκιμασε μεχρι να αλλαξεις τροφη, να δινεις ενα κουταλακι γιαουρτι (καλο γιαουρτι)
Kαλησπερα και απο εμενα,,ειμαι ενας ιδιοκτητης A .P .BULL,, Την συγκεκριμενη ξηρα τροφη την δινω απο τον 11 μηνα του 2006,, μαλλον ειναι η καλυτερη οντως..... εμαθα ομως οτι εβγαλε μια καινουρια τωρα με 6 ψαρια και θα ηθελα να τον ρωτησω κατι σχετικα με την τροφη..Για αυτο θα παρακαλουσα αν καποιος απο εσας εχει το τηλεφωνο του αντιπρωσοπου που εδρευει στην ΚΡΗΤΗ , αν μπορουσε να μου το δωσει...Το ειχα αλα το εχασα....Σας ευχαριστω πολυ, νασται καλα εσεις και τα ''τετραποδα'' παιδια σας.Ελπιζω καποιος να μπορεσει να με εξυπηρετησει...!
 


RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
διάβασα τις σελίδες προς το τέλος που πήρε μέρος και ο αντιπρόσωπος των acana/orijen στην Ελλάδα και έφριξα.
Μου φαίνεται πως μερικοί έχουν μπλέξει τα μπούτια τους, ο άνθρωπος είναι έμπορος και όχι επιστήμονας με ειδικότητα την τεχνολογία τροφίμων, για να μπορεί να απαντήσει σε εξειδικευμένες ερωτήσεις.
Έλεος δηλαδή, λίγο κοινή λογική δεν βλάπτει, ότι ενημέρωση έχει από την εταιρία αναφέρει, μπορεί να μην ξέρει ούτε που πέφτει το εργοστάσιο στον Καναδά! Δεν είναι και υποχρεωμένος άλλωστε.
Το ερώτημα είναι αν εμείς που είμαστε οι τελικοί καταναλωτές έχουμε δει βελτίωση στα ζώα μας, εγώ σε αυτό απαντώ θετικά
 




keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Είχα χαρεί τότε γιατί επιτέλους μια καλή τροφή ερχόταν στην Ελλάδα και αντιπροσωπεύονταν από έναν άνθρωπο ο οποίος είχε σπουδάσει και άρα θα ήξερε πως να αντιμετωπίσει τον κόσμο και πως να δώσει απαντήσεις. Προπάντων θα ήξερε πόσο σημαντική είναι η τροφή και για εμάς τους εκτροφείς, οι οποίοι ζητάμε κάτι παραπάνω από μία τροφή.
Νομίζω από τα λεγόμενα ανθρώπων που ξέρουν προκύπτει πως ξέρει την θεωρία,η πράξη μας τα χαλάει λίγο :roll:
Και αν δεν γνωρίζει,να μας πει "δεν γνωρίζω,δοκιμάστε την κι αν σας κάνει σας έκανε,αν όχι πάρτε άλλη μάρκα"
 


RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
ΜΑΚΗΣ said:
τι είδες δηλαδή και πόσο καιρό την δίνεις???????
1. την τρώει ευχάριστα, σχεδόν όλες τις προηγούμενες (hills, eukanuba) ζοριζόταν ή έπρεπε να την πιέζω εγώ. Η μόνη τροφή που της άρεσε ήταν η ξηρά της friskies αλλά βρόμαγε φοβερά η αναπνοή της και το θεώρησα πρόβλημα της τροφής (κακή ποιότητα)

2. Πριν τις περισσότερες φορές έκανε διάρροια ή νερουλά κακά, τώρα οι ακαθαρσίες της είναι σφιχτές με την orijen και λίγο λιγότερες με την acana

3. 2 μήνες μόνο
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
καλό αυτό

και τι κακό βρήκες στις ερωτήσεις που εγιναν στον αντιπρόσωπο είπαμε???????
 


RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
ΜΑΚΗΣ said:
και τι κακό βρήκες στις ερωτήσεις που εγιναν στον αντιπρόσωπο είπαμε???????
το λέω παραπάνω :wink:
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
άρα καταλήγουμε πάλι στα κακά :lol: Αστεία,αστεία η Μάγια τρώει Αcana εδώ και καμιά βδομάδα και μας έχει τρελάνει στο χέσιμο.Σημαντικό κριτήριο τα κακά. :roll:
 


rednosepit

New Member
18 Μαϊου 2008
3
0
Παιδια,,,πολυ ωραια ολα αυτα,,αλλα εγω θα ηθελα να κανω μια ερωτηση που πιστευω ειναι σοβαρη..! Η origen εχει 42 με 44 τις εκατο πρωτεινη,την στιγμη που ολες οι αλες γνωστες μας τροφες εχουν με το ζορι 30 τις εκατο πρωτεινη... Ειναι καλο μια τροφη να εχει τοσα μεγαλα ποσοστα πρωτεινης...?Η μηπως διημουργουνται σοβαρα προβληματα στο μελλον στην υγεια του σε νεφρα,στομαχι κτλπ..? Και ποτε ξερουμε στα ποσα γραμμαρια περνουμε ολα τα συστατικα βιταμινες-πρωτεινες κτλπ ολα αυτα που αναγραφονται σε καθε συσκευασια στον οργανισμο του μεσα.... ΔΗΛ... οταν ενας σκυλος τρωει 400γρμ τροφη, ποση πρωτεινη ας πουμε εχει εισελθει στον οργανισμο του μεσα..? :roll:
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
σημασία δεν εχει μόνο η ποσότητα αλλά κυρίως η ποιότητα και η προελευση

εξακαολουθω να μην καταλαβαίνω τι βρίσκεις λάθος

εχουνε γίνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ερωτησεις

αν ο ιδιος δεν γνωρίζει (κακώς) ας ρωτήσει το εργοστάσιο
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
RozaFan said:
διάβασα τις σελίδες προς το τέλος που πήρε μέρος και ο αντιπρόσωπος των acana/orijen στην Ελλάδα και έφριξα.
Μου φαίνεται πως μερικοί έχουν μπλέξει τα μπούτια τους, ο άνθρωπος είναι έμπορος και όχι επιστήμονας με ειδικότητα την τεχνολογία τροφίμων, για να μπορεί να απαντήσει σε εξειδικευμένες ερωτήσεις.
Έλεος δηλαδή, λίγο κοινή λογική δεν βλάπτει, ότι ενημέρωση έχει από την εταιρία αναφέρει, μπορεί να μην ξέρει ούτε που πέφτει το εργοστάσιο στον Καναδά! Δεν είναι και υποχρεωμένος άλλωστε.
Το ερώτημα είναι αν εμείς που είμαστε οι τελικοί καταναλωτές έχουμε δει βελτίωση στα ζώα μας, εγώ σε αυτό απαντώ θετικά
:? :? :?
Αγαπητή φίλη σοβαρολογείς? Αν δεν είναι υποχρεωμένος ο εισαγωγέας /αντιπρόσωπος να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη τροφή που εμπορεύεται και διαφημίζει ως "βιολογική", "ολιστική" κτλ ποιος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει?
Εσύ με ποια κριτήρια τη θεωρείς «καλή»? Τα σφιχτά κακακια του σκύλου σου και την ευχάριστη αναπνοή του?
 


RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
ROTTIE said:
:? :? :?
Αγαπητή φίλη
φίλος
ROTTIE said:
σοβαρολογείς?
ναι
ROTTIE said:
Αν δεν είναι υποχρεωμένος ο εισαγωγέας /αντιπρόσωπος να δώσει απαντήσεις σχετικά με τη τροφή που εμπορεύεται και διαφημίζει ως «καλή», ποιος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει?
παντα κοιτάς τα συστατικά :wink: από εσάς το έμαθα

ROTTIE said:
Εσύ με ποια κριτήρια τη θεωρείς «καλή»? Τα σφιχτά κακακια του σκύλου σου και την ευχάριστη αναπνοή του?
απο τα συστατικά,από εσάς το έμαθα
και απο πράγματα που αφού αποτελούν πρόβλημα για τους ανθρώπους πχ τα διάρροια, λογικά θα είναι πρόβλημα και για τα σκυλιά
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πολύ καλά κανείς και διαβάζεις την ετικέτα της τροφής και πολύ κακώς φρίττεις επειδή ρωτάμε τον αντιπρόσωπο/ εισαγωγέα να μας απαντήσει σχετικά με την τροφή που εμπορεύεται.
Εσύ ως καταναλωτής μπορεί να είσαι καλυμμένος από την ταμπέλα. Εγώ είμαι πιο υποψιασμένη και θέλω να μάθω περισσότερα πράγματα σχετικά με την τροφή που ο αντιπρόσωπος διαφημίζει ως «κορυφαία». Τι σημαίνει πως έχω «μπλέξει τα μπούτια μου», όπως αγενώς έγραψες?

ΣΗΜ. Για να μην μπερδευόμαστε με τα φύλα, καλό είναι τα νέα μέλη να κάνουν ένα intro στην ενότητα «Νέο μέλος» και να συστήνονται.
 


RozaFan

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
84
0
ROTTIE said:
Εσύ ως καταναλωτής μπορεί να είσαι καλυμμένος από την ταμπέλα.
δεν με καλύπτει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, ο σιγουρότερος είναι η επιτόπια αυτοψία
Εγώ είμαι πιο υποψιασμένη και θέλω να μάθω περισσότερα πράγματα σχετικά με την τροφή που ο αντιπρόσωπος διαφημίζει ως «κορυφαία». Τι σημαίνει πως έχω «μπλέξει τα μπούτια μου», όπως αγενώς έγραψες?
ρωτάγατε πράγματα εξωπραγματικά, αν είναι δυνατόν ο έμπορος να ξέρει με τι τρόπο η βιομηχανία κατασκευάζει την κροκέτα σε χαμηλή θερμοκρασία.
όταν πας στο σούπερ μάρκετ ρωτάς τον υπάλληλο ή τον διευθυντή τον τρόπο παστερίωσης του γάλακτος που αγοράζεις;

Οκ αγαπάμε τα σκυλιά μας, αλλά καλό θα είναι να κρατάμε και μέτρο