Nέος μέλος ψάχνει για westie!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Όσο διαβάζω το φόρουμ τόσο καλύτερα την αντέχω ;)

Μπορώ τουλάχιστον και αφήνω τα westie μου να τρέξουν χωρίς να φοβάμε γιά φόλες :)
Μονο αυτο??
Τα παιρνεις μαζι και στα μεσα- στα εστιατορια- παντου!
Εχει οραια παρκα και δαση και παντου ειναι εμπροσδεκτα τα σκυλια.
Ασε που τοσα πολλα σκυλια ρατσας, περιποιημενα και καλοφροντισμενα- οπος στο Βελγιο, δεν εχω δει πουθενα στους δρομους.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Στη Γαλλια σπουδασα και με Γαλλιδα ζω, γιαυτο σπαζομαι με τη γλωσσα στο Βέλγιο
Μονο αυτο??
Τα παιρνεις μαζι και στα μεσα- στα εστιατορια- παντου!
Εχει οραια παρκα και δαση και παντου ειναι εμπροσδεκτα τα σκυλια.
Ασε που τοσα πολλα σκυλια ρατσας, περιποιημενα και καλοφροντισμενα- οπος στο Βελγιο, δεν εχω δει πουθενα στους δρομους.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμενα μου την σπανε που οι ολλανδοφωνοι δεν μιλανε γαλλικα - και αντιθετα!! Και σε καθε γειτονια τον βρυξελλων να μιλανε αλλη γλωσσα.
Και σαν γερμανιδα που ειμαι εγω, τα παω καλυτερα με τα ολλανδικα, απο τα γαλλίκα.
Αλλα κατα τα αλλα μαρεσει παρα πολυ εκει περα (μεινει η αδελφη μου βρυξελλες) και το λατρευω!!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Και στη Γαλλία δεν μιλάνε παντού ωραιά Γαλλικά. Εγω είμαι Ολλανδοφωνη οπότε δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα.

Η ζωή με σκυλιά στο Βέλγιο δεν συγκρίνεται με τη ζωή στην Ελλάδα, όπως έγραψε η FrenchieFan τα σκυλιά τε δέχονται σε πολλά μέρη. Άσε που δεν χρειάζεται να δώσεις ένα σωρό χρήματα για την εκπαίδευση τους.

Το κυνολογικό επίπεδο απο πλευράς εκτροφής δεν ειναι τόσο καλό, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνονται καλές προσπάθιες, όπως τα σεμινάρια εκτροφής, το υποχρεωτικό τεστ DNA και η υποχρεωτική συμμετοχή σε έκθεση για να μπορείς να βγάλεις pedigree στα κουτάβια.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Ναι, στο weightpull όπου βρήκα την αγγελεία αυτήν την φωτογραφία έχουν βάλει. Τώρα αν είναι φάρσα (ή έχουν βάλει ενδικτική φώτο) δεν ξέρω.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Μια ερωτηση και μια επισκεψη ειναι πλο πραγμα- Η Καλλιθέα κοντά ειναι- Εξ άλλου τόσοι πέρνουν κουτάβια από petshop και απο αλλου και μετά βαριόνται η αλλαζει η ζωή τους και δεν το θέλουν αλλο γιατι ότι και να γίνει ειναι δέσμευση

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Eυχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας πραγματικά!με έχετε βοηθήσει πολύ.Και τώρα πλεον άρχισα να τείνω προς Χίο κάτι μου λεει οτι ειναι καλυτερη επιλογη!

Πολλή καλή ιδέα!δεν το χα σκεφτεί!

Eπίσης theogoniakennel αν έχεις ακούσει κάτι καλό κακό,επειδή όπως φαίνεται ξέρεις τον εκτροφέα,θα με βοηθούσε αν με κατατόπιζες!

Ευχαριστω πολύ
Δεν νομίζω να μην σε κατατοπισα μετα απο αυτα που ειπα- Εξ άλλου και απο τον καλύτερο εκτροφέα να παρείς δυσκολο να πάρεις το καλυτερο, τουλάχιστον κοιτα να έχουν κάποιες προδιαγραφές - Οταν πχ αγοράζεις κινέζικο ξέρεις τι περιμένεις και το πηρώνεις για κινέζικο - Οταν αγοράζεις κατι με προδιαγραφες απο αλλού αλλα φτιαγμένο στη Κινα για φτηνότερο κόστος περιμένεις κατι καλύτερο, και οταν αγοράζεις το κανονικο περιμένεις ακομα καλύτερο. Τωρα αν είναι φτιαγμένο στη Κινα με κολημένες ετικέτες τάδε μάρκας τι να σου πω.
Στη δικιά μου εποχή πουλαγανε μπλουζακια Λακοστ με παραποιημένα κροκοδηλάκια πχ. Οταν κάτι γίνεται εμποριο υπάρχουν και αυτα.

coco

Member
15 Σεπτεμβρίου 2010
14
0
Δεν νομίζω να μην σε κατατοπισα μετα απο αυτα που ειπα- Εξ άλλου και απο τον καλύτερο εκτροφέα να παρείς δυσκολο να πάρεις το καλυτερο, τουλάχιστον κοιτα να έχουν κάποιες προδιαγραφές - Οταν πχ αγοράζεις κινέζικο ξέρεις τι περιμένεις και το πηρώνεις για κινέζικο - Οταν αγοράζεις κατι με προδιαγραφες απο αλλού αλλα φτιαγμένο στη Κινα για φτηνότερο κόστος περιμένεις κατι καλύτερο, και οταν αγοράζεις το κανονικο περιμένεις ακομα καλύτερο. Τωρα αν είναι φτιαγμένο στη Κινα με κολημένες ετικέτες τάδε μάρκας τι να σου πω.
Στη δικιά μου εποχή πουλαγανε μπλουζακια Λακοστ με παραποιημένα κροκοδηλάκια πχ. Οταν κάτι γίνεται εμποριο υπάρχουν και αυτα.
Σίγουρα,συμφωνώ με αυτό που λες.Εμενα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι υγιές το σκυλάκι και να έχει καλό χαρακτήρα,τώρα ο ένας το δίνει 400 ευρώ,είναι διαθέσιμα σε 1,5 μήνα,αλλά αμφινόλου ποιότητας και η top εκτροφέας το δίνει το Γενάρη πολυ ακριβότερο,απ'ότι έχω ακούσει όμως η ποιότητα είναι και αναλογη της τιμης του.Τωρα θα προσπαθήσω να βγαλω μια ακρη.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ή παίρνεις αδέσποτο από καταφύγιο. Κι εγώ πέθαινα για Αυστραλέζο αλλά δεν είχα κάποτε τα μέσα, οπότε δεν πήρα. Όταν μπόρεσα τον πήρα μεν, από καταφύγιο δε. Θα μπορούσα να είχα πάρει από πετσοπά ή ΒΥΒ αλλά δεν πήρα. Και φυσικά μου βγήκε κοτζαμάμ Μουφ που είναι τρομερή τύχη για σκύλο. Επομένως κοίταζε και τα καταφύγια, κυρίως αν δεν μπορείς να πληρώσεις την τιμή της Χίου. Υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα που σου δίνουν περισσότερες εγγυήσεις από τα αμφίβολης ποιότητας.

coco

Member
15 Σεπτεμβρίου 2010
14
0
Κοιτάω ταυτόχρονα και εκεί μήπως χαρίζεται η συγκεκριμένη ράτσα,αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι π.χ το westaki της Χίου σε τι θα διαφέρει από αυτό της Σαλαμίνας,σε χαρατκτήρα,σε υγεία,σε τι?Γιατί σε εκθεση ετσι κι αλλιως δε με ενδιαφερει να παω το σκυλι μου!Μπορει να φαινεται ηλιθιο αυτο που ρωταω αλλα δεν εχω ξανασχοληθει με εκτροφεις και θελ τα φωτα σας!
Ευχαριστώ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ηλίθιο δεν είναι αυτό που ρωτάς, αλλά οι εκθέσεις δεν έχουν σχέση με αυτό που σε συμβουλεύουν τα παιδιά. Οι εκτροφείς που έχουν κατεβεί σε εκθέσεις σου παρέχουν μ' αυτό τον τρόπο, πέραν των ιατρικών εξετάσεων, την επιπρόσθετη ασφάλεια ότι το σκυλί σου είναι εντός προτύπου με αποτέλεσμα να έχεις τις περισσότερες εγγυήσεις που μπορεί να έχει κανείς σ' αυτόν τον κόσμο για την υγεία και το χαρακτήρα του. Στις εκθέσεις δεν πάνε για να σου παρέχουν εσένα τη δυνατότητα να πας ακόμα κι αν μπορείς και θέλεις. Ούτε βγαίνουν όλοι οι σκύλοι τους εκθεσιακοί. Βγαίνουν όμως κατά το πλείστον υγιείς και με σωστό χαρακτήρα. Αυτό σε ενδιαφέρει εσένα διότι τα σκυλιά, ιδιαίτερα ορισμένες φυλές, έχουν τάση για ασθένειες που είναι και ακριβές και καταστρεπτικές. Επίσης ο χαρακτήρας ενός σκύλου είναι ιδιαίτερης σημασίας αφού μιλάμε για ζώο κατοικίδιο που θα πρέπει να ζήσει μαζί σου. Το ότι ο σκύλος είναι κατοικίδιο ζώο δε σημαίνει ότι κάθε σκύλος γεννιέται ικανός γι' αυτό. Γι' αυτό θέλεις εγγυήσεις για το χαρακτήρα του ΚΑΙ γιατί μεγάλωσε σωστά και επομένως δεν έχει επίκτητες φοβίες ή επίκτητη επιθετικότητα, αλλά ΚΑΙ γιατί υπάρχουν και κληρονομικά προβλήματα χαρακτήρα και μάλιστα σοβαρά. Μέχρι και συνέδρια γίνονται διεθνώς γι' αυτό και εννοώ συνέδρια επιστημονικά κτηνιάτρων, ψυχολόγων, κλπ.

Στο προηγούμενο ποστ μου εννοούσα ότι καλύτερα είναι να πάρεις την απόφασή σου ως εξής:

Θέλεις σκύλο. ΟΚ. Μετά σκέφτεσαι φυλή. Καταλήγεις στα Westies. Περίφημα. Μετά όμως σκέφτεσαι ως εξής: από πού θα πάρω το καλύτερο Westie? Η προφανής απάντηση είναι από εκτροφέα αναγνωρισμένο και σωστό. ΟΧΙ από κανέναν άλλον και όχι από αμφίβολο ή ψευδο-εκτροφέα. Δυστυχώς τα Westies στοιχίζουν. Κοιτάς αν έχεις λεφτά. Αν έχεις παίρνεις από τη Χίο και ΟΧΙ από τη Σαλαμίνα. Αν δεν έχεις κοιτάς για αδέσποτο Westie. Αν δεν έχει τότε έχεις δυο επιλογές: ή μαζεύεις σιγά-σιγά τα λεφτά για τη Χίο και ίσως πρέπει να περιμένεις, ή παίρνεις άλλο σκυλί αδέσποτο και τσάμπα, όχι όμως Westie. Δυστυχώς δεν έχεις άλλη επιλογή.

Εγώ κάποτε λεφτά για Αυστραλέζο από εκτροφέα δεν είχα. Άρα δεν πήρα σκύλο διότι ήθελα Αυστραλέζο. Μόλις απέκτησα και τα λεφτά και μετακόμισα οριστικά πλέον στην Αμερική και εγκαταστάθηκα μονίμως σε ένα μέρος (αντί για τρία που ζούσα πριν), τότε έψαξα για Αυστραλέζο. Βρήκα τον καλύτερο εκτροφέα στον κόσμο. Ακριβός μεν, αλλά θα έδινα τα λεφτά δε. Τελικά πήρα από καταφύγιο διότι τυχαίνει να ζω στις Μεσοδυτικές Πολιτείες όπου βρέχει Αυστραλέζους στα καταφύγια και πήρα το Μουφ. Αν έμενα μονίμως στην Ουάσιγκτων (όπου έμενα παλιά) ή στη Νέα Ορλεάνη δε θα έβρισκα εύκολα Αυστραλέζο από καταφύγιο διότι δεν έχει τόσους πολλούς εκτός κι αν πήγαινα σε καμιά παραδιπλανή πολιτεία άμα είχε. Άρα θα έπαιρνα από το Hartnagle και θα έσκαγα τα λεφτά αλλά θα έπαιρνα Αυστραλέζο της προκοπής. Σε εκθέσεις σίγουρα δε θα πήγαινα πάντως.

Last edited:

coco

Member
15 Σεπτεμβρίου 2010
14
0
ok!Got it!Θα περιμένω!Εν τω μεταύ θα κοιτάω και για κανένα αδεσποτούλι westie!Eυχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο και τη βοήθεια σας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.023
Νεότερο μέλος
p4709