English Bull Terrier

Sharky

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
15
0
Γεια σας και παλι, ελυσα το προβλημα μεταφορας. Εχω βρει καποια σκυλια θα κανω Post photos να μου πουν οι πιο εμπειροι τη γνωμη τους. Τα σκυλια ειναι απο 2 διαφορετικους εκτροφεις.
Ερωτηση : Το pedigree ειναι 100% σιγουρο οτι το κουταβι δεν ειναι απο τιποτα αιμομιξιες ? Η μπορει να το εχουνε "πειραξει" ?
Και επισης το ΣΚ θα παω να τα δω και απο κοντα. Τι χαρτια πρεπει να προσεξω να εχουνε ? Pedigree , Βιβλιαριο υγειας με τα απαραιτητα εμβολια(ποια ειναι αυτα) , αποπαρασιτισμος (ποσοι ειναι οι απαραιτητοι για κουταβι 2 μηνων ?), microchip . Αυτα μου ερχονται στο μυαλο αν ξεχναω φωναξτε.

1) Γονεις : Father..jpgMother..jpg

Κουταβια : Male1..jpgFemale1..jpgMale2..jpg
Για το καφε το αρσενικο λεω (η κοιλιτσα ειναι καλα η λιγο πρησμενη ?). Αν παιζει να ειναι σαν τον μπαμπα του παει το εχασα το μυαλο μου...το ασπρο ειναι θυληκο.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Λοιπόν, διάβασα το μεγαλύτερο μέρος τη συζήτησης, αν και ίσως μου διέφυγαν κάποια πράγματα λόγω του ότι υπήρχαν και κάποιες διαφωνίες που τις προσπερνούσα. Γι' αυτό να με συγχωρέσετε αν ρωτήσω κάτι που έχει ήδη απαντηθεί.

Είμαι στη φάση που ψάχνομαι για να αποκτήσω ΒΤ κι έχω πολλές απορίες. Για αρχή:

1. Τι διαφορά έχει το ΒΤ του Oppenheimer που αναφέρεται σε παλιότερο ποστ από το ABSΒΤ; Είναι σχέση εξέλιξης ή μείξης φυλών; Ποιο είναι αυτό που θεωρούμε σήμερα καθαρόαιμο ΒΤ;

2. Είδα ότι βάση χρώματος του σκύλου, υπάρχει και μια διαφορά στο χαρακτήρα του. Υποθέτω όμως ότι αυτό δεν είναι και στερεότυπο γιατί ο σκύλος επηρεάζεται και από το χαρακτήρα του αφεντικού του.Αν ωστόσο ισχύει κάτι τέτοιο, τι διαφορά έχει ένα ολόλευκο με ένα που έχει ράχη παρόμοια μ' αυτή του pitbull (καφετί με πιο ανοιχτές ρίγες) ή με ένα που είναι ολόμαυρη η ράχη του κι έχει και ελάχιστο καφετί στη μουσούδα του;

3. Απορία από την πρώτη ερώτηση. Πώς μπορώ να ξέρω αν ένα ΒΤ είναι καθαρόαιμο κι ότι δε θα πάνε χαμένα τα λεφτά μου όταν το αγοράσω; Πώς ξέρω αν το Pedigree ή οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό δεν είναι πλαστό; Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι επίσημοι εκτροφείς που δεν είναι κομπογιαννίτες. Θα ήταν εύκολο να μάθω ποιοι είναι αυτοί και πώς ενημερώνομαι για επικείμενες γέννες;

4. Επίσης, μια λογική τιμή αγοράς που κυμαίνεται περίπου; Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας έχουν μεταβληθεί/προσαρμοστεί και οι τιμές; Ξέρω ότι η εκτροφή ενός σκύλου έχει έξοδα, αλλά πόσο λογικό είναι να δώσω ένα μισθό για να πάρω ένα σκύλο; Επίσης, κάποιοι λένε ότι υπάρχουν έξοδα στη γέννα. Τι σημαίνει αυτό; Πάντα πίστευα ότι τα ζώα δε χρειάζονται κάποια βοήθεια για να γεννήσουν. Όπως και η σκυλίτσα που είχα στο χωριό γέννησε δύο φορές μόνη της χωρίς καν να είμαστε μπροστά και τα κουταβάκια ήταν μια χαρά. Εξηγήστε μουυυυυυυ!!!

5. Είμαι προσωρινά άνεργη πράγμα που μου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθώ ολοκληρωτικά με το σκύλο για κάποιο διάστημα. Μην με ρωτήσετε πώς θα το συντηρώ. Δουλεύει ο άντρας :p Αν κάποια στιγμή βρω κι εγώ δουλειά πόσο εύκολο θα είναι για το σκύλο να μένει μόνος του κάποιες ώρες την ημέρα; Να πω εδώ ότι το σπίτι μας διαθέτει και ταράτσα. Μήπως θα ήταν καλύτερα να τον αφήνω εκεί όταν λείπω για πάνω από 2-3 ώρες για να είναι πιο ελεύθερος να κινείται και να μη βρω το σπίτι βομβαρδισμένο όταν επιστρέψω;

6. Δεν έχουμε δικό μας αυτοκίνητο,παρά μόνο μηχανή, αν και σε κάποιες περιπτώσεις δανειζόμαστε του θείου μας. Αυτό είναι κάτι που επηρεάζει την ιδιοκτησία σκύλου; Δηλαδή, αν χρειαστεί να πάμε κάπου που είναι μακριά και μπορούμε να τον πάρουμε μαζί μας πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει αυτοκίνητο; Έχω δει πολλούς να μεταφέρουν τους σκύλους τους σε μοτοσυκλέτες, αλλά πόσο ασφαλές είναι κάτι τέτοιο;

Ελπίζω να μη σας φαίνονται χαζές οι απορίες μου. Είναι πρακτικής φύσεως οι πιο πολλές γιατί ποτέ δεν είχα σκύλο μέσα στο σπίτι και γενικά υπ' ευθύνη μου. Όσον αφορά την εκπαίδευση θα ρωτήσω αφού μου απαντήσετε σ' αυτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας.

Last edited:

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
Γεια σας και παλι, ελυσα το προβλημα μεταφορας. Εχω βρει καποια σκυλια θα κανω Post photos να μου πουν οι πιο εμπειροι τη γνωμη τους. Τα σκυλια ειναι απο 2 διαφορετικους εκτροφεις.
Ερωτηση : Το pedigree ειναι 100% σιγουρο οτι το κουταβι δεν ειναι απο τιποτα αιμομιξιες ? Η μπορει να το εχουνε "πειραξει" ?
Και επισης το ΣΚ θα παω να τα δω και απο κοντα. Τι χαρτια πρεπει να προσεξω να εχουνε ? Pedigree , Βιβλιαριο υγειας με τα απαραιτητα εμβολια(ποια ειναι αυτα) , αποπαρασιτισμος (ποσοι ειναι οι απαραιτητοι για κουταβι 2 μηνων ?), microchip . Αυτα μου ερχονται στο μυαλο αν ξεχναω φωναξτε.

1) Γονεις : View attachment 33627View attachment 33628

Κουταβια : View attachment 33636View attachment 33637View attachment 33638
Για το καφε το αρσενικο λεω (η κοιλιτσα ειναι καλα η λιγο πρησμενη ?). Αν παιζει να ειναι σαν τον μπαμπα του παει το εχασα το μυαλο μου...το ασπρο ειναι θυληκο.
sharky,
οι φωτογραφιες που βαζεις ειναι η πρωτη απο μια γεννα στην τσεχια (pajar) και η δευτερη απο μια γεννα στην ουγγαρια (strong star) . εσυ σε ποια χωρα θα πας το σαββατοκυριακο ; στην πρωτη εννοεις ; συγγνωμη,αν καταλαβαινω κατι λαθος.
το δευτερο κουταβι (το ασπρο) που δειχνεις στο πρωτο post δεν ειναι διαθεσιμο,συμφωνα με τον εκτροφεα.
οι κοιλιτσες τους ειναι οπως πρεπει για κουταβια και πιο παχιες ομως να ηταν,μπορει να οφειλεται σε πολλους λογους...δεν μπορεις να κανεις διαγνωση απο μια φωτογραφια.
αιμομιξιες δε γνωριζω να γινονται απο αναγνωρισμενα εκτροφεια.μπορεις ομως κι εσυ να το διαπιστωσεις αυτο κοιταζοντας το γενεαλογικο δενδρο των γονιων τους.οι αναγνωρισμενοι εκτροφεις δεν ειναι κομπογιαννιτες για να πειραξουν το pedigree.
ο εμβολιασμος γινεται συνηθως οταν κλεισουν τους δυο μηνες . μπορει να εχουν κανει προεμβολιασμο ομως μεχρι τοτε.
αναλογα με το ποτε ακριβως θα τα παρεις ,ειναι και το τι εμβολια θα πρεπει να εχουν κανει.αποπαρασιτωση ομως πρεπει να εχουν κανει.θα τα γραφει το βιβλιαριο υγειας τους που πρεπει να εχουν.
pedigree δε θα εχουν ακομα αν δεν εχουν δηλωθει με εκτροφικο ονομα ξεχωριστα στον ομιλο της χωρας.οφειλουν να αποκτησουν ομως συντομα.
microchip δεν ειναι απαραιτητο να εχουν ακομα.δε γνωριζω αν επιβαλλεται για να ταξιδεψει ο σκυλος.
θα σου προτεινα το πρωτο εκτροφειο.
καλως να το δεχτεις και καλη τυχη.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
1. Τι διαφορά έχει το ΒΤ του Oppenheimer που αναφέρεται σε παλιότερο ποστ από το ABSΒΤ; Είναι σχέση εξέλιξης ή μείξης φυλών; Ποιο είναι αυτό που θεωρούμε σήμερα καθαρόαιμο ΒΤ;

Δεν γνωριζω. . .

2. Είδα ότι βάση χρώματος του σκύλου, υπάρχει και μια διαφορά στο χαρακτήρα του. Υποθέτω όμως ότι αυτό δεν είναι και στερεότυπο γιατί ο σκύλος επηρεάζεται και από το χαρακτήρα του αφεντικού του.Αν ωστόσο ισχύει κάτι τέτοιο, τι διαφορά έχει ένα ολόλευκο με ένα που έχει ράχη παρόμοια μ' αυτή του pitbull (καφετί με πιο ανοιχτές ρίγες) ή με ένα που είναι ολόμαυρη η ράχη του κι έχει και ελάχιστο καφετί στη μουσούδα του;

Ουτε και αυτο το γνωριζω. . .

3. Απορία από την πρώτη ερώτηση. Πώς μπορώ να ξέρω αν ένα ΒΤ είναι καθαρόαιμο κι ότι δε θα πάνε χαμένα τα λεφτά μου όταν το αγοράσω; Πώς ξέρω αν το Pedigree ή οποιοδήποτε άλλο πιστοποιητικό δεν είναι πλαστό; Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι επίσημοι εκτροφείς που δεν είναι κομπογιαννίτες. Θα ήταν εύκολο να μάθω ποιοι είναι αυτοί και πώς ενημερώνομαι για επικείμενες γέννες;

Αν το παρεις απο σωστο εκτροφεα και οχι byb τοτε δεν εχεις ν φοβασαι για το αν θα ειναι το πιστοποιητικο καθαροαιμιας του πλαστο η οχι. Αν παρεις τηλεφωνο τον ΚΟΕ θα ου πει τους εκτροφεις που υπαρχουν στην Ελλαδα!

4. Επίσης, μια λογική τιμή αγοράς που κυμαίνεται περίπου; Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας έχουν μεταβληθεί/προσαρμοστεί και οι τιμές; Ξέρω ότι η εκτροφή ενός σκύλου έχει έξοδα, αλλά πόσο λογικό είναι να δώσω ένα μισθό για να πάρω ένα σκύλο; Επίσης, κάποιοι λένε ότι υπάρχουν έξοδα στη γέννα. Τι σημαίνει αυτό; Πάντα πίστευα ότι τα ζώα δε χρειάζονται κάποια βοήθεια για να γεννήσουν. Όπως και η σκυλίτσα που είχα στο χωριό γέννησε δύο φορές μόνη της χωρίς καν να είμαστε μπροστά και τα κουταβάκια ήταν μια χαρά. Εξηγήστε μουυυυυυυ!!!

Ο καθε εκτροφεας κοστολογει τον κοπο του διαφορετικα. Τα εξοδα μιας γεννας ξεκινουν απο τα χρηματα που εδωσε ο εκαστοτε εκτροφεας για την μητερα και τον πατερα, βαλε τροφες, βαλε εξετασεις που εχει κανει στα σκυλια του για να δει αν πασχουν απο τυχον κληρονομικες ασθενειες και πολλα αλλα. . . αν ψαξεις θα βρεις πολλα θεματα με τα εξοδα ενος εκτροφεα.

5. Είμαι προσωρινά άνεργη πράγμα που μου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθώ ολοκληρωτικά με το σκύλο για κάποιο διάστημα. Μην με ρωτήσετε πώς θα το συντηρώ. Δουλεύει ο άντρας :p Αν κάποια στιγμή βρω κι εγώ δουλειά πόσο εύκολο θα είναι για το σκύλο να μένει μόνος του κάποιες ώρες την ημέρα; Να πω εδώ ότι το σπίτι μας διαθέτει και ταράτσα. Μήπως θα ήταν καλύτερα να τον αφήνω εκεί όταν λείπω για πάνω από 2-3 ώρες για να είναι πιο ελεύθερος να κινείται και να μη βρω το σπίτι βομβαρδισμένο όταν επιστρέψω;

Αν οντως αφιερωσεις ωρες στο σκυλο σου θα τον μαθεις απο μικρο να ειναι και μεσα στο σπιτι μια χαρα χωρις να κανει ζημιες. Τωρα η ταρατσα για καποιες ωρες δεν ειμαι κατα αλλα θα πρεπει να ειναι διαμορφωμενη ρτσι ωστε να μπορει να βρισκει καταλλυμα απο την βροχη, τον ηλιο, τον καυσωνα και σαφεστατα να μην γινει η πρωτη κατοικια του. Τα bt νομιζω ειναι ανθρωποκεντρικα σκυλια και οπως και ολα τα υπολοιπα εχουν αναγκη την αγελη τους.

6. Δεν έχουμε δικό μας αυτοκίνητο,παρά μόνο μηχανή, αν και σε κάποιες περιπτώσεις δανειζόμαστε του θείου μας. Αυτό είναι κάτι που επηρεάζει την ιδιοκτησία σκύλου; Δηλαδή, αν χρειαστεί να πάμε κάπου που είναι μακριά και μπορούμε να τον πάρουμε μαζί μας πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει αυτοκίνητο; Έχω δει πολλούς να μεταφέρουν τους σκύλους τους σε μοτοσυκλέτες, αλλά πόσο ασφαλές είναι κάτι τέτοιο;

Νομιζω για ενα σκυλο μεσαιου μεγεθους και βαλε χρειαζεται ενα αυτοκινητο για μεγαλες αποστασεις, θα ειναι και πιο ασφαλες και για εσας και για αυτον/τη

Ελπίζω να μη σας φαίνονται χαζές οι απορίες μου. Είναι πρακτικής φύσεως οι πιο πολλές γιατί ποτέ δεν είχα σκύλο μέσα στο σπίτι και γενικά υπ' ευθύνη μου. Όσον αφορά την εκπαίδευση θα ρωτήσω αφού μου απαντήσετε σ' αυτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας.
Αυτα απο εμενα. . .

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δε σκοπεύω να κάνω την ταράτσα σπίτι του σκύλου. Ρώτησα καθαρά για κάποιες ώρες την ημέρα και φυσικά θα υπάρχει ανάλογα διαμορφωμένος χώρος . Θέλω ο σκύλος να είναι μέλος της οικογένειας κι όχι ένα απλό κατοικίδιο, γι' αυτό και το σπίτι του θα είναι το δικό μας σπίτι.

Για τους εκτροφείς μου έχει στείλει ένας φίλος μια λίστα από τον ΚΟΕ, θα πάρω κι εγώ η ίδια εκεί τότε να την επιβεβαιώσω.

Ένα πρόβλημα πάντως είναι το αυτοκίνητο..Μάλλον θα πρέπει να ξεχάσω τα καλοκαιρινά μπάνια :(

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως :)

mike_2408

Member
12 Φεβρουαρίου 2011
18
0
Παιδιά καλησπέρα,
Έχω ένα bullaki τη Shiva που είναι πλέον 13 μηνών. Είναι 21 κιλά και γενικά υγιέστατη.Απλά έχω γνωρίσει και άλλα θηλυκά της ηλικίας της και παρατήρησα ότι η δικιά μου έιναι λίγο "μικροκαμωμένη". Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς περίπου σε ποιά ηλικία τελειωποιούν το σώμα τους τα θηλυκά? Δλδ. ανοίγει ο θώρακάς τους, μεγαλώνει το κεφάλι και γενικά παίρνουν την τελική τους μορφή? Έχω διαβάσει ότι τα αρσενικά "δένουν" και μεγαλώνουν νωρίτερα από τα θηλυκα. Επίσης γνωρίζει κανείς κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης? Να σημειώσω ότι η Shiva βγαίνει πλέον 2 φορές την ημέρα (παλιότερα 3) από μισή με μία ώρα τη φορά σε μεγάλο περιγραφμένο χώρο ελεύθερη και της αρέσει να είναι συνέχεια στο τρέξιμο. Τέλος να αναφέρω ότι από την αρχή την τάιζα τη Pro Plan Original και πλέον αφού χρόνισε της δίνω την Acana Adult Dog. Παραθέτω και photo να έχετε μία ιδέα. Σας ευχαριστώ.
View attachment 33722View attachment 33723

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
madoolini καλησπερα,

1. το bull terrier ειναι ενα και πρεπει να εχει τα χαρακτηριστικα και το χαρακτηρα που αναφερονται στο προτυπο του. δεν υπαρχει bull terrier του oppenheimer. ο raymond h. oppenheimer ηταν ο σημαντικοτερος ανθρωπος στην εξελιξη της φυλης στη νεωτερη ιστορια της . δευτερος μονο μετα απο τον james hinks, που ειναι αυτος στον οποιο οφειλουμε τη φυλη αυτη. ηταν ο δημιουργος του εκτροφειου με τιτλο ormandy που θεωρειται σημερα ως το πιο επιτυχημενο στην ιστορια τους. καθαροαιμο bull terrier θεωρειται αυτο που ειναι συμφωνο με το προτυπο και εχει και τα χαρτια που το πιστοποιουν. ολες οι φυλες στη σημερινη τους μορφη ειναι προιον μιξης αλλων φυλων, η πλειονοτητα αυτων εχουν διαφοροποιηθει σε ενα καποιο βαθμο στο περασμα του χρονου.
  2. δεν υπαρχει καμια συνδεση μεταξυ χρωματος και χαρακτηρα, ουτε και θα μπορουσε να υπαρξει. αυτο που μπορει να επιτευχθει ειναι να διατηρησεις σε ενα μεγαλο βαθμο τον χαρακτηρα που επιθυμεις μεσω της επιλεκτικης εκτροφης. ο χαρακτηρας ενος σκυλου ειναι προιον των γονιδιων που φερει και των βιωματων που θα αποκτησει.
  3. για τους εκτροφεις, εγραψες οτι ενημερωθηκες σχετικα. πρεπει να ρωτησεις και τον κοε. απαντησα σχετικα με τα υπολοιπα θεματα που ρωτας στον sharky σε αλλο μου post.
  4. για τις τιμες θα πρεπει να ρωτησεις τα εκτροφεια, δεν τις γνωριζω. οτι ενα ζωο που αγαπας μπορει να γεννησει μονο του δε σημαινει οτι θα το αφησεις μονο του στη γεννα. η τιμη ενος κουταβιου δεν ειναι τα εξοδα μιας γεννας. ειναι ολα αυτα που σου εγγυουνται ενα υγιες και ισσοροπημενο κουταβι που ειναι γνησιος εκπροσωπος της φυλης του. αυτα θα πρεπει να εχουν καποια αξια για σενα που θελεις ενα bull terrier για συντροφο.
  5. κανενας σκυλος δεν εχει προβλημα να μενει καποιες ωρες μονος του με την προυποθεση πως δε θα ειναι πολλες και θα εχει εκτονωθει. σκεψου μονο οτι οσες ωρες περναει μονος του, αυτος περιμενει να γυρισεις. δεν υπαρχει λογος να τον βαλεις στην ταρατσα οταν λειπεις, αν δεν τον εμπιστευεσαι και δεν μπορεις να του μαθεις να μην ειναι ζημιαρης, μπορεις να χρησιμοποιησεις crate ή να τον περιορισεις σε ενα χωρο που θα επιλεξεις.
  6. ενα ενηλικο bull terrier ειναι ενας μεγαλος σκυλος για να τον βαλεις σε μηχανη και να εισαστε ολοι ασφαλεις.
ελπιζω να σε βοηθησα :) .

Last edited by a moderator:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Πάρα πολύ οφείλω να ομολογήσω. Ο φίλος μου με ρωτάει σχετικά με το φύλο. Αρσενικό ή θηλυκό; Υπερ και κατά. Όσον αφορά διαφορές στη συμπεριφορά και θέματα αναπαραγωγής.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
madoolini,
τα αρσενικα ειναι συνηθως πιο κυριαρχικα απο τα θηλυκα και λιγο πιο ανεξαρτητα σε γενικες γραμμες. αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορει να τυχεις στο αντιθετο. αν ασχοληθεις με τον σκυλο σου , δε θα εχεις προβλημα απο το φυλο του.
αν παλι δεν ειχες καμια προτερη εμπειρια απο σκυλους, καλυτερα ξεκινα απο θηλυκο, οι πιθανοτητες να ειναι πιο συνεργασιμο ειναι μεγαλυτερες.
δεν υπαρχουν υπερ και κατα αναμεσα στα δυο φυλα.

τι εννοεις διαφορες στα θεματα αναπαραγωγης ;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αν είναι αρσενικό πχ θα μου καβαλάει το πόδι κάθε τρεις και λίγο και θα με τραβάει σαν τρελή στο δρόμο όταν μυρίσει θηλυκιά;
Αν είναι θηλυκό θα πρέπει να γεννήσει πριν στειρωθεί; Έχω ακούσει ότι το προστατεύει από καρκίνο. Η περίοδός του αφήνει εμφανείς λεκέδες;

Έχω εμπειρία από θηλυκό μπασταρδοκάτι (δες στο άλμπουμ μου), που την άφησα να γεννήσει δύο φορές και μετά τη στειρώσαμε και γενικά ήταν πολύ ήρεμο σκυλί. Μόνο κάτι μικροπροβλήματα στην αρχή που όρμηξε 1-2 φορές σε φίλους μου, μάλλον επειδή ζήλεψε. Όταν τη μάλωσα δεν το ξανάκανε πάντως.

Ο αρσενικός λαμπραντόρ-ροτβαιλερ του αδερφού μου βγήκε υπερβολικά ενεργητικός, τρελαμένος, λαίμαργος μέχρι αηδίας και γενικά ήθελε πολύ περισσότερη ενασχόληση από τη μικρή.

Και τα δύο σκυλιά όμως τα είχαμε στην τεράστια αυλή της γιαγιάς μου και δεν είχαμε ανάγκη να τους μάθουμε πότε και που να κάνουν την ανάγκη τους. Γενικότερα θεωρούμαι αρχάρια στο θέμα υγιεινής και παραμονής του σκύλου μέσα στο σπίτι.

lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
Γεια σας παιδιά θα ήθελα να αγοράσω ένα Β.Τ δεν θέλω να πάρω από πετ σοπ η από εξωτερικό γιατί δεν κσερω τι θα μου βγει, κσερω πολύ κόσμο που την έχει πατήσει και δεν θέλω να πάθω το ίδιο. Πσαχνω για σκύλο που να πληρεί τα στάνταρ της φυλής από Ελλάδα γιατί θέλω να δω και τούς γονείς από κοντά. Θα ηθελα την βοηθεια σας αν γνορηζατε καπεια γενα ας είναι και μελλοντική ΔΕΝ ΒΙΆΖΟΜΑΙ η καποιο καλό εκτροφείο.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Απ'όσο το έχω ψάξει δύο καλοί εκτροφείς είναι English Bull Terriers Standard & Miniature Angels Warriors Kennel ... και Cerwyn - Bull Terriers in Greece. Στο πρώτο μάλιστα μου έστειλαν ήδη σε φωτογραφία τους γονείς και πρέπει να προγραμματίσουν γέννα εντός 2012. Αυτό που δεν έχω πληροφορηθεί ακόμα είναι τιμές. Μπορείς να ρωτήσεις πάντως κι εσύ.

lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
Εγώ επικοινώνησα με το δεύτερο που γράφεις μου είπαν ότι θα έχουν γέννα στο τέλος του χρόνου για τιμές δεν μου απάντησαν ούτε εμένα πάντως δεν περιμένω να είναι και πολύ χαμηλές αλλά τουλάχιστον να είναι λογικές.ΘΑ σου ήταν εύκολο να ανεβάσεις τις φωτογραφίες από το ζευγάρι που σου έστειλαν ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
nicole-side..jpgεωτυυ..jpgεντυ..jpgNicole-front..jpg

H Nicole είναι η ασπρόμαυρη και ο Eddy ο πατέρας. Και οι δύο γονείς υπάρχουν και στο site και φαίνεται ότι έχουν λάβει μέρος και σε κάποιους διαγωνισμούς. Αν επικοινωνήσεις και μάθεις για τιμή σφύρα κι από δω :)

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Ελπίζω να καταλάβατε οτι με όποιον απο τους δύο και να μιλήσετε το ίδιο είναι . . . :D

Και το λέω γιατί ΑΝ ισχύουν οι φωτογραφίες της mad00lini τότε η "μαμά" είναι AngelWarriors και ο "μπαμπάς" Cerwyn.

Super γέννα πάντως κατά την άποψή μου ;)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι, απ' ότι είδα κι εγώ ο πατέρας είναι Cerwyn γιατί το γράφει κάτω στη φωτό. Εγώ απογοητεύτηκα λίγο γιατί απ' αυτούς τους γονείς πόσες πιθανότητες υπάρχουν να βγει άσπρο σκυλούδι ή έστω με μαύρες στάμπες;

Allegro να υποθέσω οτι αυτούς τους δύο εκτροφείς τους εμπιστεύομαι όσον αφορά τη "γνησιότητα" των σκυλιών;

lef21

Active Member
8 Μαρτίου 2012
29
0
ΒΟΛΟΣ
Προσπαθησα να επικινονισω με English Bull Terriers Standard & Miniature Angels Warriors Kennel . άλλα δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο, πάντως με το cerwyn που επικοινώνησα μου είπαν ότι θα κάνουν γέννα τέλος του χρόνου μια άσπρη θηλυκια δικιά τους με έναν επιβήτορα από το εξωτερικό τιμές δεν μπορούσε να μου πει από τι στιγμή που δεν υπάρχουν κουτάβια!