English Bull Terrier

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ανοίγεις μεγἀλη κουβέντα τώρα..

1ον. Δεν έχουν ανάγκη αναπαραγωγής, με την έννοια του να κάνουν κουτάβια. Έχουν ανάγκη να ξεδώσουν κάπου τις ορμόνες τους, απλά δεν ξέρουν ότι αυτό θα φέρει απογόνους. Απλά η φύση έχει προνοήσει έτσι ώστε να ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν οι θηλυκές όταν γονιμοποιηθούν και μετά.
Το ότι εσύ κι εγώ έχουμε ορμόνες (όπως κάθε θηλαστικό) δε σημαίνει ότι κάθε φορά που δύο άνθρωποι κάνουν σεξ, πρέπει να γεννοβολάνε κιόλας μωρά. Τα θηλαστικά όμως δεν το γνωρίζουν αυτό :) κι εκεί παρεμβαίνει ο άνθρωπος για τον έλεγχο της αναπαραγωγής τους.

2ον. Αν βάλεις μια έγκυο γυναίκα σε έναν αποστειρωμένο χώρο, αυτό δε σημαίνει ότι το παιδί θα γεννηθεί υγιές. Λόγοι: υπέρηχος; εξέτάσεις; έλεγχος από το γιατρό καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; ηλικία γυναίκας; κληρονομικές ασθένειες γονέων; Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην περίπτωση του σκύλου που ζει σε χώρο με κανόνες υγιεινής.

3ον. Το ότι το κουτάβι γεννιέται υγιές, δε σημαίνει ότι δε θα εμφανίσει προβλήματα στο μέλλον. Υπάρχουν ασθένειες που εμφανίζονται στην πορεία της ζωής του και οφείλονται σε προβλήματα γονιδίων τα οποία ένας εκτροφέας θα γνώριζε ώστε να αποφύγει το ζευγάρωμα τέτοιων σκύλων.

Εγώ σου εύχομαι να είναι υγιέστατο το κουτάβι σου και να μην έχει ούτε ψύλλο πάνω του. Ξαναλέω όμως να πεις στο φίλο σου να μην το επιχειρήσει ξανά αυτό για την υγεία των σκύλων του περισσότερο. Αν πραγματικά τα αγαπάει, πρέπει να μάθει τι είναι το καλύτερο γι' αυτά κι όχι για τον ίδιο.

πανπαν

New Member
17 Απριλίου 2012
2
0
Σάς χαιρετώ όλους. Ονομάζομαι Πάνος Παντελίδης καί μέ συνδέει μαζί σας η αγάπη μου γιά τά ΒΤ. Παρότι ήμουν αθέατος παρατηρητής γιά πολύ καιρό αποφάσισα να εγγραφώ γιά νά ανταλλάξουμε απόψεις καί γνώσεις.

Sharky

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
15
0
Γεια σε ολους. Η ΒΤ σκυλιτσα εγινε 4 μηνων. Εχω ερωτησεις για την εκπαιδευση της.
Μεχρι και πριν απο 15 μερες οταν ειμασταν μονοι στο παρκο -χωρις λουρι- ακουγε τα βασικα Ελα/Κατσε. Πλεον χωρις να εχει γινει κατι σταματησε να τα ακουει. Τις μερες αυτες μου εκανε για 1η φορα κακακια μεσα στο σπιτι εκτος εφημεριδας και μαλιστα στο δωματιο μου. Ειναι λογω ηλικιας η πρεπει να επιμεινω περισσοτερο μεσα στο σπιτι στις βασικες αυτες εντολες ? Νομιζω αρχισε να με τεσταρει...
Επισης, το λουρι : Αρχισα με τα βασικα μεσα στο σπιτι. Ολα καλα. Εξω οταν τραβαει μπροστα : σταματαω, της λεω να κατσει, παω διπλα της, μπραβο κ μετα απο λιγο παμε - περπαταμε - . Σε 10 δευτερ παλι τραβαει και παλι τα ιδια. Ποσο να επιμεινω με αυτο το σταματα/ξεκινα που κανω ? Νομιζω ειμαι λαθος γιατι δεν συνδεει το μην τραβαει με αυτο που κανω εγω. Οποτε δωστε συμβουλες για το τι κανω οταν τραβαει.
Τελος, υπαρχουνε ηλεκτρονικα βιβλια δωρεαν η οδηγοι εκπαιδευσης για τα BT μας στο internet ?
Αν ξερει κανεις τπτ παρακαλω link,
Ευχαριστω.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Για τα κακα της μήπως απλά δεν κρατήθηκε και δεν προλαβαινε την εφημερίδα? Ατυχήματα συμβαίνουν
Όσο για τη βόλτα, εχει πολλά ερεθίσματα, ενθουσιάζεται και θέλει να εξερευνήσει οπότε δεν ειναι απερίσπαστη για να αφοσιωθεί στις εντολές και στο πώς περπατάς! Υπομονή πιστεύω θέλει απλά! Κουταβίτσα ειναι!

panos251

Member
14 Μαρτίου 2012
5
0
Χαχαχα, γεια σου φίλε, εγώ έχω ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα! ενώ στο σπίτι και στην αυλή το ΒΤ μου πετάει και είναι στην τσίτα (5 μηνών τώρα), μόλισ του βάζω το περιστήθιο και τον βγάζω βόλτα, μουλαρώνει και δεν κάνει βήμα, ειδικα οταν τον βγάζω στην πόλη. μιλώντας με έναν εκπαιδευτή μου συνέστησε να τον ανασηκώνω ώστε ισα που να πατάει τα μπροστά πόδια και να προχωράω. ετσι ακολουθεί αναγκαστικά. η αλήθεια είναι οτι σιγά σιγά μαθαίνει. απλά θέλει υπομονή. και ιδιαιτερα τα ΒΤ που είναι και ξεροκέφαλα! γι αυτο τα αγαπάμε αλωστε!΄:)

Sharky

Member
16 Φεβρουαρίου 2012
15
0
Γεια σας, η μικρη ειναι 8.5 μηνων. Πολυ χαρουμενος με τη ρατσα. Τρελα ειναιιιιιι !!.

1) Στο παρκο που την βγαζω συνηθως εχει σκυλια μικρα. Η δικια μου δεν δαγκωνει απλα ξερετε..παιζει εντονα...και σε συνδυασμο με το οτι οι υπολοιποι ιδιοκτητες φοβουνται τη ρατσα, ευγενικα απομακρυνονται. Μπορω να της φορεσω ενα φιμωτρο μαλακο, και να την αφησω να τους τρελανει χωρις να φοβουνται ? Η μηπως θα εχει η σκυλα προβλημα ας πουμε αναπνοης / ψυχολογικο γιατι δεν θα μπορει να ανοιξει στομα ? Ενδεικνυται δλδ τα σκυλια να ασκουνται με φιμωτρο ?

2) Απο μικρη την εχω με αλλα σκυλια στις βολτες της, ποτε δεν εχει γρυλισει η οτιδηποτε. Ειναι ενδεικτικο οτι δεν ειναι επιθετικη με αλλα σκυλια ? Η αυτο μπορει να αλλαξει κατα πολυ οσο μεγαλωνει ? Φυσικα εγω συνεχιζω κοινονικοποιηση κτλ.. και ελπιζω στο καλυτερο.

Ευχατιστω

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
sharky, προσωπικα δε θα σκεφτομουν να φορεσω φιμωτρο στο σκυλο μου, ωστε να παιξει με σκυλους των οποιων οι ιδιοκτητες τους ειναι προκατειλημενοι ή φοβουνται.
θα διαλεγα αλλη παρεα :).

το γεγονος οτι δεν εχει δειξει εως τωρα δειγματα επιθετικοτητας απεναντι σε αλλους σκυλους ειναι σημαδι ισορροπημενου χαρακτηρα και αποτελεσμα της κοινωνικοποιησης που της κανεις. το πιθανοτερο ειναι οτι δε θα αλλαξει κατι αν δεν εχει καποια τραυματικη εμπειρια με αλλο σκυλο εως την ενηλικιωση της ή αργοτερα. παντα ομως να ειναι υπο την επιβλεψη σου οταν ειναι με παρεα.

βαλε μας καμια φωτο να τη χαρουμε και μεις !

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Φίμωτρο στο παιχνίδι; Πουτέ! Μυρίζ κουπριά..

Όπως στα είπε ο spyv, πήγαινέ την αλλού. Μια χαρά είναι η μικρή σου, αν δεν έχει καμιά αρνητική συμπεριφορά ως τώρα. Πάντα επίβλεψη βέβαια και ελεύθερη μόνο σε περιφραγμένο χώρο προς αποφυγή ατυχημάτων.

Και θέλουμε φωτό ναι!

panos251

Member
14 Μαρτίου 2012
5
0
Γεια χαρα,
Ο Ντανυ εφτασε αισιως 10 μηνων και εχει γινει ενα πολυ καλο σκυλι! Ησυχος, ευγενικος και φιλικος με αλλα σκυλια και ανθρωπους. λιγο με τις γατες εχουμε ενα θεματακι αλλα ενταξει, το παλευουμε. εχει γινει χαρακτηριστικο μπουλ, ατσουμπαλο, ενθουσιωδες και θελει να συμμετεχει σε οτιδηποτε κανεις. βεβαια συνεχιζει να εχει την κλασικη παροιμιωδη ξεροκεφαλια αλλα απο οτι βλεπω οσο μεγαλωνει χαλαρωνει σε αυτο το θεμα...
σασ βαζω και μια φωτο απο οταν ηταν 8.5 μηνων μιασ και δεν εχω πιο προσφατη...IMAG0008.jpg

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Κούκλος ο Danny σου, να τον χαίρεσαι. Ελπίζω να διάβασες αυτά που σου γράψαμε προ μηνών.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ένα πραγματικά πρωτότυπο bull terrier. Κατάμαυρο με άσπρα πατουσάκια. Λέγεται Black Panther, αλλά ακόμα ψάχνω το εκτροφείο από το οποίο προέρχεται.

Timeline Photos | Facebook

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Πολύ δυνατός ο Ντέμης!! Να σου ζήσει και να περάσετε όλες αυτές τις απίθανες στιγμές που χαρίζουν τα bull terrier!!

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
απιστευτη η δικια σου απο τα πιο ωραια bull terrier που εχω δει
μαυρο αυτι-ματι σκιζει :p