εμεις ελληνικα...
ειχα ξαναπει , ειχα 2 γνωστους που μαθαν το σκυλι τους στα γερμανικα και στα αγγλικα.. ομως κανενας απο αυτους δεν ηξερε καμια απο τις δυο γλωσσες.. ο ενας ειχε σκονακια μεχρι να τα μαθει.. και ο αλλος ακουγταν εντελως αστειος...
ε και αυθορμητα τους τα εμαθα στα ελληνικα.. ετσι και αλλιως δεν συχναζουμε σε στιβους αρα δεν το σκεφτηκα και ποτε..
ξερουν εντολες οχι μονο μονοσυλλαβες η δισυλλαβες.. αλλα το " περιμενε" ή αντι για ψαξε "που ειναι?"
γενικα τα μαθαμε σαν να μαθαιναμε ενα παιδακι...
η αληθεια ειναι οτι με ξενερωνει να τους τα λενε και αλλοι... και αναγκαστικα να γινομαι η κακια.. οταν τους λεει κατι καποιος, εγω να απανταω "μη!" ή "οχι!"
αν τους τα μαθαινα αλλιως.. θα εβγαζα δικη μου διαλεκτο.. ή θα τα ελεγα στα "βλαχικα" ας πουμε... η μαμα θα εκανε την μεταφραση..

ή αντι για "κατσε" θα ελεγα "πατατα" (λεμε τωρα..) , αγγλικα ξερουν πολλοι.. γερμανικα δεν ξερω εγω.. γαλλικα χμμ.. δεν το χα σκεφτει..
ο Σαγκα το αντιστοιχο του "παρτον" εχει μια φανταστικη μου λεξη.. δεν σας τη λεω
οι σκυλοι ακουν παρα πολυ καλα δεν χρειαζεται να φωναζουμε.. και ψιθυριστα να τα πεις ακουνε
το εχω δοκιμασει πολλες φορες .. να ειναι σε αλλο δωματιο και να σιγομιλαω..¨"θα φας?" ή "παμε" και να ερχονται...
ο λογος που πρεπει να μιλαω σιγα ειναι για να εχω την επιλογη οταν δεν απαντησουν με την πρωτη να μιλισω την δευτερη με πιο εντονη φωνη... αν φωναζα απο την αρχη, επρεπε να τσιριζω στην δευτερη... πραγμα που δεν παει..
και ναι αν εχουν ορεξη να σε γραψουν.. θα σε γραψουν.. πφφ!