Eντολές και ξένες γλώσσες

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.882
5.151
patra
grdane.blogspot.com
το κυριαρχο ειναι το καψιμο μιας εντολης...
απο την αλλη οι κοφτες ξενες λεξεις χρησιμοποιουνται ευκολοτερα και σωστοτερα πρωτα απο τους χειριστες...
ο σκυλος υποθετικα παντα (ιδιοσ σκυλος - με ιδιο εκπαιδευτη) θα εκτελουσε το ιδιο στα αγγλικα η σε δισυλλαβες λεξεις...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Eγώ πάντως συμφωνώ με την επιστημονικότατη εξήγηση της ghost girl στο προηγούμενο θέμα το οποίο στάθηκε αφορμή για αυτή τη συζήτηση: ΔΕΝ πάω τη Μέρκελ μία, οπότε έξω τα γερμανικά! :)

Πάντως, πέρα από την πλάκα εμένα ακούνε την εντολή όσες συλλαβές και να έχει και για κάποιον περίεργο λόγο όσο και να τις χρησιμοποιώ στην καθημερινότητα μοιάζουν να μην μπερδεύονται ποτέ!

superman το merta δεν είναι ιταλικό. Μήπως ήταν merda? Αλλά και πάλι δεν βγάζει νόημα γιατί σημαίνει "σκ@τά" :) Λες να ήταν τίποτα τύπου "omerta'" :)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
θυμήθηκα κάτι γελοίο. Είμαστε στην αυλή φιλικού σπιτιού παρεούλα και ένα παιδάκι θέλει να παίξει με το γερμανικό που έχουν στο σπίτι που ήμασταν. Το παιδί είναι μικρό και δεν καλοφτάνει το σκύλο οπότε λέει στον εκπαιδευμένο με γερμανικές εντολές ''κάτσε''. Τώρα για ποιό διεστραμμένο λόγο :D μάθανε στο σκύλο το ''κάτσε'' ως εντολή ιδέα δεν έχω πάντως έγινε πυρηνική έκρηξη σαν οβίδα σηκώθηκε ο λύκος και εξαφανίστηκε κάνοντας ένα χαμό, έριξε κάτω μέχρι και το ηλεκτρικό μπάρμπεκιου *demonio*

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Εγώ πάντως με τις ελληνικές το προσπαθώ...
Μου φαίνεται αστείο να φωνάζω στα Γερμανικά....(5χρόνια έκανα, τίποτα δεν θυμάμαι απ'τη σκ@τ@γλωσσα....)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Ελληνικά τους....μαθαίνω κι εγώ...
Δεν σκέφτηκα ποτέ να δίνω εντολές σε κάποια ξένη γλώσσα...
(αν και η Ρούνη ακούει και το "allez"...:p)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Ελληνικά τους....μαθαίνω κι εγώ...
Δεν σκέφτηκα ποτέ να δίνω εντολές σε κάποια ξένη γλώσσα...
(αν και η Ρούνη ακούει και το "allez"...:p)
Κι εμενα η Σκαρλετ μιλα απταιστως την ελληνικην, πλην της λεξεως "free" οταν τελειωνουμε την εντολη κλπ. την οποια θεωρω πιο ευκολα κατανοητη απο τη λεξη "ελευθερη"...

Last edited:

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
ελληνικα και εμεις
δεν φαινεται να εχουμε καψει καποια εντολη μεχρι στιγμης λογο καθημερινης χρησης για ασχετα πραγματα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.778
7.974
Εμας ο ελβις ειναι αγγλοφωνος γιατι ο αντρας μου δεν μιλαει ακομα ελληνικα εκτος απο την λεξη food που την καταλαβαινει ακομα και στα κινεζικα!!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
στο σπίτι ελληνικά(μερικές φόρες και γαλλικά), στον στίβο γερμανικά
και στην βόλτα τίποτα,είμαστε τσακωμένοι.
γερμανικός ποιμενικός μην επαναλαμβάνομε.(τα κάνει όλα)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Εμείς το χουμε ρίξει στα Τούρκικα! Είναι της μόδας!:D

Πέρα από την πλάκα επειδή έχουμε καμμένες εντολές το αγγλικό το χρησιμοποιούμε λιγάκι!

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Πιστευω οτι δεν εχει τοσο σημασια η γλωσσα στην οποια δινεται η εντολη οθτε οτι μπορει να καει τοσο ευκολα η εντολη.Πιστευω οτι τα σκυλια καταλαβαινουν την γλωσσα του σωματος ,τον τονο της φωνης, και την λεξη σε συνδυασμο.Εμεις μιλαμε σε ελληνικα και γερμανικα στον Λεννυ χωρις προβλημα.Οπως επισης οταν χρησιμοποιουμε στην ομιλια λεξεις οι οποιες ειναι και εντολες,δεν εκτελει.Π.χ αν πω σιτζ σε καποιον ανθρωπο και ο Λεννυ ειναι μπροστα δεν θα κατσει.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Και θυμίζω το επίσημο λεξικό ελληνικών εντολών του φόρουμ (ειδικά για τσοπανόσκυλα):

Σύρε
Κόπιασε
Στρώσου
Καταής
Ροβολάμε
Σιμά (ροβολάμε)
Δάγκα
Αμόλα
Ματαφέρε
....για την μακρινή ____________"ΠΠΠΠάρρρρρτον ωρέ"
αντί για ΜΗ ___________"@#$@%#"
μείνε__________στάκα ρε ζουλάπ
freeeeeee (διεθνές)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Και θυμίζω το επίσημο λεξικό ελληνικών εντολών του φόρουμ (ειδικά για τσοπανόσκυλα):

Σύρε
Κόπιασε
Στρώσου
Καταής
Ροβολάμε
Σιμά (ροβολάμε)
Δάγκα
Αμόλα
Ματαφέρε
....για την μακρινή ____________"ΠΠΠΠάρρρρρτον ωρέ"
αντί για ΜΗ ___________"@#$@%#"
μείνε__________στάκα ρε ζουλάπ
freeeeeee (διεθνές)
θελουμε να μαθουμε και για τα σφυριγματαααα!!!!!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Μα το freeeeeeeeeeee....
Μπορείς να το κάνεις και με σφύριγμα....:p
δηλαδη λες freeeeeee Και αμολας το σκυλο? εγω τους τσοπανηδες που ακουω, να τον μαζευουν το σκυλο με το σφυριγμα βλεπω, οχι να τον αμολανε...:p

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δεν ακούς καλά....
Αυτό είναι....freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee-t
Είναι κλειστό στο τέλος...

Και για να μην ξεχνιόμαστε...τα τσοπανόσκυλα μόνο ελληνικά ακούνε....
Έχετε δει πως κρέμονται από τα χείλη του τσοπάνη?:p

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Όλες οι εντολές μας στα tricks και σε εντολές ΒΥ δίνονται στα ελληνικά - με διαφορετικό χρωματισμό στη φωνή για την κάθε εντολή, όταν θέλουμε, π.χ., να κάνουμε προπόνηση υπακοής.

Στο agility χρησιμοποιώ γερμανικά κ αγγλικά (το "σ" κ το "ρ" είναι τα αγαπημένα σύμφωνα των σκύλων κ τα γερμανικά έχουν πάμπολλα τέτοια :) ).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.273
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK