Πολυ μου αρεσει που τονιζεις συγκεκριμενες λεξεις.Ποιός ο λόγος τότε που δεχόμαστε την στείρωση έτσι αβίαστα, όταν υιοθετούνται σκύλοι από τις φιλοζωικές;
Ποια είναι η διαφορά;
Το οτι ο ένας σκύλος έχει pedigree ενώ ο άλλος όχι;
Γιατί δηλαδή υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά για σκύλους που ΔΕΝ πρέπει να αναπαραχθούν;
χμμμμ
Μήπως για αυτό;
Δηλαδή η αγορά μας δίνει περισσότερα δικαιώματα από την υιοθεσία;
Εναν μουργάκο αδέσποτο, άνετα τον στειρώνουμε, ενώ ένα αγορασμένο καθαρόαιμο όχι.
Δεν είμαι φαν της στείρωσης. Ποτέ δεν ήμουν. Για μένα το παν είναι η υπεύθυνη ιδιοκτησία.
Αλλά επειδή δυστυχώς η ίδια η ζωή έχει αποδείξει περίτρανα πως δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες υπεύθυνοι και πολλές φορές υποκινούνται από κτηνιάτρους να ζευγαρώσουν τα σκυλιά τους, με κάποιο τρόπο πρέπει να μπει ένα φρένο σε όλο αυτό. Πόσο μάλλον όταν ένα pedigree ή απλά η "καθαροαιμία" ενός σκύλου αυξάνει και την τιμή του.
Ξέρετε ο ΚΟΕ δεν θέτει περιορισμούς για το ποιοι σκύλοι μπορούν να ζευγαρώσουν.
ΟΛΟΙ μπορούν, αρκεί να έχουν pedigree. Κουτσοί, στραβοί, όλοι.... (Με εξαίρεση κάποιους ομίλους)
Συνεπώς με δεδομένο αυτό - και μέχρι να αλλάξει, αν και όποτε - , οι πραγματικοί τρόποι προστασίας είναι περιορισμένοι.
Σφραγισμένο pedigree, συνιδιοκτησία, μη απόδοση pedigree, στείρωση....
Γιατί καλώς ή κακώς ένα συμβόλαιο που σου λέει "δεν θα ζευγαρώσεις τον σκύλο σου" δεν λέει κάτι. Ανετα παραβιάζεται.
Αν το σκεφτείτε, από εκεί ξεκινάνε όλα.
Αυτή είναι η φωλιά
Για τον ίδιο σκύλο;
Διαφωνω με τη στειρωση ειτε απο εκτροφεα ειτε απο φιλοζωικη. Αν καποιος δεν ειναι υπευθυνος ιδιοκτητης ας μην αποκτησει σκυλο, οχι να αποκτησει στειρωμενο σκυλο.
Επισης στις 8 βδομαδες, οχι δε μπορεις να διακρινεις απολυτα πως θα εξελιχθει, και επισης δε βλεπω να αναφερεται καπου το ταμπεραμεντο.
Δεν ειπα καπου οτι μας δινει παραπανω δικαιωματα απο την υιοθεσια. Αν επιλεξω να παρω απο εκτροφεα που επιβαλλει τη στειρωση θα συμφωνω μαζι της η τουλαχιστον θα την ανεχομαι ,το ιδιο ισχυει και για την υιοθεσια. Απο τη στιγμη που τον αγορασα το κανω bold για να μην κουραζεσαι, ειμαι υπευθυνη για την υγεια του εγω-αφου το συμβολαιο που υπεγραψα δεν επιβαλλει τη στειρωση. Αν υιοθετουσα, για να γινει η υιοθεσια πρεπει να στειρωθει η να ειναι στειρωμενος, αρα συνειδητα το επιλεγεις.
Και ναι, για τον ιδιο σκυλο, καποιοι πουλανε τα breeding rights. Δεν ειναι ολοι οι εκτροφεις ιδιοι. Ουτε επιβαλλουν ολοι στειρωση σε σκυλια που δινουν επειδη δεν πρεπει να αναπαραχθουν. Μερικοι, λιγοι μεν, δινουν τα σκυλια τους σε υπευθυνους ανθρωπους, που τους περνανε απο σαραντα κυματα για να τους δωσουν κουταβι.