Φιλε μου, εγω εχω καταλαβει απο αυτα που ψαχνει ο ανθρωπος, οτι για να ειχε canario ξερει τι εστι φυλακας. Για να εχει ψαξει απο amstaff σε boxer κ τωρα να κατεληξε σε argentino φαινεται οτι δεν ειναι πρωταρχικος του στοχος ο σκυλος-φυλακας, οπως αλλωστε εχει δηλωσει ρητα ο ιδιος στο τοπικ που σου προανεφερα!!!!@east
Εγώ διάβασα και για την φύλαξη σε ορεινές κλπ...και για σούπερ ικανότητες χειρισμού, και μετά ότι θα γίνει δουλειά και με το ντόγκο....
Οπότε συμφωνώ με ότι έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ οι άλλοι εκτός απ τα δυο σας. (εκεί πάει το αν τον ξέρεις).
Μάλλον κάτι χάνουμε.
1. Οχι, δεν τα πετάξαμε τζάμπα... θα είχαν μαλακώσει - μπαγιατέψει μέχρι σήμερα...1. Τσαμπα τα πεταξαμε τα popcorn τελικα.....
2. ...αν αρχισουμε τα σεναρια, το πακετο μπορει να φτασει πολυ μακρια..... ειδικα απο σενα τετοια σεναρια δεν τα περιμενα εγω προσωπικα. Να φτανουμε απο αυτο που θα επρεπε να πουμε σε εναν ανθρωπο "να χαρει το σκυλι του κ να ειναι γερο" να του λεμε "τι θα γινει οταν αυτο γινει παρανοικο κ παει για ευθανασια" ειναι πολυ ασχημο...
Υ.Γ. Και, βέβαια, όταν απαντηθούν τα διάφορα ερωτήματα... πολύ ευχαρίστως θα ξαναέρθουμε στο (αγαπημένο) θέμα "σκύλος - φύλακας" και τους ορισμούς - λεπτομέρειες κλπ... μιάς και (βαθιά μέσα μου) είμαι αρκετά "αυστηρός" (και παλιομοδίτης, θα έλεγα) στο τι σημαίνει σκύλος-φύλακας...Φιλε μου, εγω εχω καταλαβει απο αυτα που ψαχνει ο ανθρωπος, οτι για να ειχε canario ξερει τι εστι φυλακας. Για να εχει ψαξει απο amstaff σε boxer κ τωρα να κατεληξε σε argentino φαινεται οτι δεν ειναι πρωταρχικος του στοχος ο σκυλος-φυλακας, οπως αλλωστε εχει δηλωσει ρητα ο ιδιος στο τοπικ που σου προανεφερα!!!!
Αν θελει κυριως σκυλο-φυλακα κ πηρε argntino, ειναι ακυρη επιλογη!
Αν θελει ενα σκυλο (για αλλους λογους) που σε ενα βαθμο να βγαζει και φυλαξη, δεν βρισκω ομως γιατι ειναι τοσο ακυρη οσο προσπαθουν να τον πεισουνε οτι ειναι...
Δεν ξερω ποιος εχει χασει τι...... κ επειδη κ εγω μαλλον εχω χασει επεισοδια (γιατι αυτοι που εχουνε καταλαβει καλυτερα αν προσεξεις ειναι ο grdane κ ο ιδιος ο reinmeister) για να εχει παει το θεμα σε κοντρα εκτροφεων, μαλλον υπαρχει backrgound στο πραγμα, απο το οποιο ολοι εχουμε μεινει εκτος.......
Γιάννη είσαι όπως πάντα ευγενικός.....Εδώ δεν βλέπω ότι μιλάω με ένα μέλος που είναι άσχετο - νεόκοπο - πολύ νεαρό κλπ...
Μάλλον, διακρίνω ότι μιλάω με ένα μέλος που είναι περισσότερο "εραστής" της "ανατριχιαστικής" λεπτομέρειας στην επικοινωνία (μέχρι σημείου που ούτε ο Freud θα έφτανε) και της απόλυτης - απολυταρχικής θεώρησης των πραγμάτων (στις ανθρώπινες σχέσεις) κλπ... κλπ... καθώς και του (κατ' επίφαση) savoir faire (χωρίς ο ίδιος να το τηρεί)... και λιγότερο "εραστής" του σκύλου (και, κυρίως, της "σκύλας")...
μια που το εθιξες ,επιτρεψε μου να σου πω οτι αν εχεις γνωσεις εγκαταστασεις σιγουρα δεν εχεις γνωσεις τιμων και προδιαγραφων.αυτο το ανεκδοτο το 'βαλε συναγερμο' μην το λετε ουτε για αστειο. μερα με την νυχτα με ενα σκυλι. το λεω εχοντας και τα 2 και εχοντας και καποιες γνωσεις εγκαταστασης συναγερμου... ο συναγερμος δεν κανει καταστολη. ασε που χτυπαει αφου μπει ο αλλος μεσα ενω το σκυλι μπορει να σε εχει ειδοποιησει 2 ωρες πιο πριν. μην συζητησουμε καν αν ειναι πιο ευκολο να βγαλεις 'εκτος' ενα συστημα συναγερμου ή 2 εκπαιδευμενα σκυλια. και μην ακουσω οτι τα εκπαιδευμενα κοστιζουν γιατι και οι σουπερ συναγερμοι που φανταζεστε κοστιζουν.
και για να συνεχισω πιστεψε με επειδη εχω γνωσεις και εχω εγκαταστησει αρκετους μεχρι σημερα οτι το κοστος συναγρμου (συναγερμου οχι απλα εβαλα εναν κινεζικο η κλπ) ειναι κατα πολυ ακριβοτερος απο το να εκπαιδευσεις τον σκυλο σου.μια που το εθιξες ,επιτρεψε μου να σου πω οτι αν εχεις γνωσεις εγκαταστασεις σιγουρα δεν εχεις γνωσεις τιμων και προδιαγραφων.
Αυτα , σορυ για το οφ τοπικ.
1. Ναι... ναι... και ναι!!!1. Ρε κάτι μέρες που διαλέγω να το ανοίξω το ρημάδι!
2. ...Υπάρχει βέβαια ένας ''νόμος'' του Μarketing(έ johnk?) που λέει ότι: ''Η Αντίληψη είναι η Πραγματικότητα''
3. ...Κάποιοι τρολλάρουν απίστευτα.
Να ρωτησω εγω κατι, γιατι ολοι καλα τα λεμε.....Τo πρότυπο ένα, τα dogo πολλά...
διαφωνω, επιτρεψε μου να γνωριζω λιγο παραπανω σε αυτο αφου πολυ προσφατα εκανα την σχετικη εγκατασταση στο σπιτι μου μαζι με φιλο επαγγελματια και το συζητησαμε λεπτομερως το σχετικο θεμα γενικοτερα. και ξαναλεω αν συγκρινεις τιμες απλουστατης εγκαταστασης τοτε να τις συγκρινεις με το να μαζεψεις απλα ενα σκυλι και να μην το εκπαιδευσεις καν. τοτε μονο ειναι συγκρισιμα στην αποτελεσματικοτητα και ναι, τοτε καλυτερα βαλε συναγερμο.μια που το εθιξες ,επιτρεψε μου να σου πω οτι αν εχεις γνωσεις εγκαταστασεις σιγουρα δεν εχεις γνωσεις τιμων και προδιαγραφων.
διαφωνω γιατι το σκυλι δεν προσφερει μονο αυτο και επισης γιατι το τελειοτερο συστημα που λες δεν κανει καθολου καταστολη ενω το σκυλι μπορει να κανει. εξακολουθεις ισως να φανταζεσαι σεναριο πχ διαμερισματος ή πυκνοκατοικημενης περιοχης. πολλες φορες η ειδοποιηση οταν ο αλλος εχει ηδη μπει μεσα ειναι απλα αχρηστη, πολλες φορες δεν σε νοιαζει μονο να μην μπει στο σπιτι αλλα και σε βοηθητικους χωρους που δεν μπαινει ευκολα συναγερμος.- η αγορα-συντηρηση-ειδικη εκπαιδευση ενος σκυλου φυλακα κοστιζει πολυ περισσότερο απο το τελειοτερο συστημα συναγερμου.
δεν ισχυει αυτο. μιλαμε για καποιον που γνωριζει και οχι για το πρεζονι που μπηκε κατα λαθος. τον συναγερμο τον πλησιαζει και αν ξερει μετα προχωρα ανετος. το σκυλι που θα ειδοποιησει 100 μετρα πριν φτασει και θα σε ξυπνησει ενω εισαι μεσα τι το κανει?- ξερεις ποσο ευκολοτερα "βγαινει εκτος" ενας σκυλος απο ενα συναγερμο με προδιαγραφες; Πιστεψε με απειρως ευκολοτερα
μπορει να συνδεθει ο συναγερμος. και η σχετικη επικοινωνια μπορει και να κοπει πιο ευκολα απο το να βγει εκτος ο σκυλος. αλλιως ναι, ο συναγερμος θα ειδοποιησει με το που θα μπει ο αλλος μεσα. και μεχρι να ερθει καποιος να δει τι εγινε θα περασουν ωρες... αν ειναι να λειπεις 10 μερες εχει χρονο ο αλλος να μπει και να κανει οτι θελει. οτι και αν εχεις απεξω, σκυλο ή συναγερμο. αν κοιμασαι μεσα και εχεις ενα σκυλι διπλα σου 'η εξω και προειδοποιει με το που πλησιαζει ανθρωπος στα 100 μετρα και σου δινει ωρες για να δεις και να ειδοποιησεις, τοτε ο συναγερμος σχεδον δεν χρειαζεται...- ο συναγερμος μπορει να συνδεθει με εταιρεία φυλαξης. Ο σκυλος μπορει;
μιλαμε για καποιον που θα βγαλει εκτος εκπαιδευμενα σκυλια και θα παθει κατι αν τον καταγραφουν σε βιντεο? σιγα μην φαινεται τιποτα...- ο συναγερμος μπορει να συνδεθει με καταγραφικο, εχει ηχο και εικονα. Ο σκυλος τι ακριβως μπορει να καταγραψει;
ουτε το δαγκωμα σε στελνει υπο προυποθεσεις.- ο συναγερμος δε σε στελνει στο δικαστηριο, το δαγκωμα εισβολεα σε στελνει σούμπιτο
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι δεν καταλαβαινεις(τα οποια Αμαλια μου σορρυ, αλλα ουδεμια σχεση εχουνε με αυτα που λεγαμε)
δεν ξερω τι απο τα παραπανω ισχυει.. και ας μη βγαζουμε μονοι μας συμπερασματα ή βαζουμε λογια κτλ..Εδω υπαρχουνε τρια σεναρια:
-Η ο reinmeister μας παραμυθιαζει εμας κ τον εκτροφεα κ τα βγαζει απο το μυαλο του οποτε ειναι το λιγοτερο ψευτης
-Η τελικα το argentino κανει κ για φυλακας του σπιτιου, εστω κ αν κατα βαση ειναι κυνηγοσκυλο (οπως λεω εδω κ καποιες σελιδες διαφονωντας με την Αμαλια)
-Η το argentino δεν κανει καθολου για φυλακας, ο εκτροφεας του πουλησε φουμαρα για να δωσει σκυλι ενω δεν θα επρεπε, που εχουμε εναν παρανοικο υποψηφιο ιδιοκτητη, εναν ανηθικο εκτροφεα κ δεν ξερω εγω τι.....(θεωρια συνομοσιας)
Τι απο τα παραπανω λετε να ισχυει???