dogo argentino και φυλαξη...

Status
Κλειδωμένο θέμα

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
@east

Εγώ διάβασα και για την φύλαξη σε ορεινές κλπ...και για σούπερ ικανότητες χειρισμού, και μετά ότι θα γίνει δουλειά και με το ντόγκο....
Οπότε συμφωνώ με ότι έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ οι άλλοι εκτός απ τα δυο σας. (εκεί πάει το αν τον ξέρεις).
Μάλλον κάτι χάνουμε.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@east

Εγώ διάβασα και για την φύλαξη σε ορεινές κλπ...και για σούπερ ικανότητες χειρισμού, και μετά ότι θα γίνει δουλειά και με το ντόγκο....
Οπότε συμφωνώ με ότι έχουν καταλάβει ΟΛΟΙ οι άλλοι εκτός απ τα δυο σας. (εκεί πάει το αν τον ξέρεις).
Μάλλον κάτι χάνουμε.
Φιλε μου, εγω εχω καταλαβει απο αυτα που ψαχνει ο ανθρωπος, οτι για να ειχε canario ξερει τι εστι φυλακας. Για να εχει ψαξει απο amstaff σε boxer κ τωρα να κατεληξε σε argentino φαινεται οτι δεν ειναι πρωταρχικος του στοχος ο σκυλος-φυλακας, οπως αλλωστε εχει δηλωσει ρητα ο ιδιος στο τοπικ που σου προανεφερα!!!!
Αν θελει κυριως σκυλο-φυλακα κ πηρε argntino, ειναι ακυρη επιλογη!
Αν θελει ενα σκυλο (για αλλους λογους) που σε ενα βαθμο να βγαζει και φυλαξη, δεν βρισκω ομως γιατι ειναι τοσο ακυρη οσο προσπαθουν να τον πεισουνε οτι ειναι......

Δεν ξερω ποιος εχει χασει τι...... κ επειδη κ εγω μαλλον εχω χασει επεισοδια (γιατι αυτοι που εχουνε καταλαβει καλυτερα αν προσεξεις ειναι ο grdane κ ο ιδιος ο reinmeister) για να εχει παει το θεμα σε κοντρα εκτροφεων, μαλλον υπαρχει backrgound στο πραγμα, απο το οποιο ολοι εχουμε μεινει εκτος.......

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
εχω κι εγω ετοιμα τα ποπ-κορν αλλα εχω και καποιες ερωτησεις

1) αν το ντογκο εχει κυριως 'αποτρεπτικη εμφανιση' και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα κανει φυλαξη, αυτο δεν το γνωριζει και οποιος δει ενα ντογκο σε μια αυλη σπιτιου που θελει να μπει? αρα τι ειδους αποτροπη ειναι αυτη? δεν μιλαμε για ενα ροτ που ετυχε να μην βγαζει φυλαξη αλλα για τον κανονα. αρα μηδενικη αποτροπη εχει στην πραγματικοτητα σε σοβαρες καταστασεις. αυτο βεβαια εμενα μου μοιαζει περιεργο γιατι το 90% των σκυλων θεωρω οτι καποια φυλαξη μπορει να βγαλει. καλη-κακη-μετρια? αλλα κατι θα κανει. εγω προσωπικα και γνωστος μου να ειναι ο αλλος δεν θα μπω στην αυλη του με το ντογκο οποιος και αν μου πει οτι δεν θα μου επιτεθει.

2) μηπως ο Reinmeister στην πορεια αλλαξε προτεραιοτητες στο τι ηθελε απο ενα σκυλο? ανθρωπινο ειναι. κι εγω αρχικα γλυκοκοιταγα τα νιουφια αλλα αποδεχτηκα οτι δεν εκαναν με τιποτα για αυτο που ηθελα, μετα κοιταγα τα μαλινουα αλλα καταλαβα οτι δεν θα εχω τον χρονο που χρειαζονται τα λυσσασμενα, μετα κατι μαυροκαφε καυκασου και τελικα πηγα σε ενα λευκο καθαρα ορεινο ποιμενικο, μαρεμανο, την μιλου.

3) αυτο το ανεκδοτο το 'βαλε συναγερμο' μην το λετε ουτε για αστειο. μερα με την νυχτα με ενα σκυλι. το λεω εχοντας και τα 2 και εχοντας και καποιες γνωσεις εγκαταστασης συναγερμου... ο συναγερμος δεν κανει καταστολη. ασε που χτυπαει αφου μπει ο αλλος μεσα ενω το σκυλι μπορει να σε εχει ειδοποιησει 2 ωρες πιο πριν. μην συζητησουμε καν αν ειναι πιο ευκολο να βγαλεις 'εκτος' ενα συστημα συναγερμου ή 2 εκπαιδευμενα σκυλια. και μην ακουσω οτι τα εκπαιδευμενα κοστιζουν γιατι και οι σουπερ συναγερμοι που φανταζεστε κοστιζουν.

4) για να μην κανουμε σεναρια, μηπως οποιος εχει επαγγελματικη σχεση με σκυλια, ειναι εκτροφεας, εχει πετ σοπ, ειναι εκπαιδευτης, ειναι γκρουμερ να το δηλωνει στο προφιλ του?

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ολα καλα και αγια. Και οι διαφωνιες χρειαζονται, και να συζητειται ενα θεμα απο ολες τις αποψεις ειναι θεμιτο κλπ. Αυτο που δεν καταλαβαινω και ειλικρινα με ενοχλει ειναι η ειρωνεια, η αγενεια και οι απειλες.

Κατα τα λοιπα δεν εχω κατι να προσφερω στο θεμα, συνεχιστε μπας και βγει καμμια ακρη (που και να μην βγει παλι πολυ ενδιαφεροντα πραγματα εχουν ειπωθει κατ'εμε και μαλιστα πραγματα που αφορουν πολυ λεπτες διαχωριστικες γραμμες στην αναγνωση προτυπων)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τι να γραψω δεν ξερω....
ειλικρινα το θεμα αυτο εχει εξελιχθει τοσο cinemania που και τα ποπ κορν δε φτανουν... για πιτσα και κοκα κολα ειναι. :p

Εχουμε φτασει 11 σελιδες, ο Rein ακομα μας κραταει μυστηριο τι τον τραβηξε στο ντογκο (μαλλον ειναι το φιναλε της ταινιας) ,εντωμεταξυ υπαρχει μια ομαδα κατηγορων του εκτροφεα (τον οποιο βεβαια μαθαμε στις τελευταιες σελιδες, οπως επισης και τι του ειπωθηκε) , 2 φιλοι απο το στρατο αλληλοστηριζονται γιατι νιωθουν το "πολεμικο" κλιμα που επικρατει και υπαρχουν και κατι αλλοι ακατανομαστοι που παιρνουν δυναμικες φυλες για να κανουν αγαπουλες και φιλακια (Johnk για σενα ηταν αυτο!). Βεβαια ολα αυτα ειναι sequel της αλλης ταινιας "Θα ανοιγατε το κλουβι με το θηριο να κατασπαραξει τον κλεφτη μπροστα στα εντρομα ματια των παιδιων σας? 1. ΝΑΙ 2. ΟΧΙ 3. ΙΣΩΣ)

Τελικα το dogo ειναι φυλακες? Ο δικος μου ειναι φυλακας παντως, ιδιομορφος γιατι εαν ειναι 2 οι κακοι και αρχισει ο ενας να τρεχει... το χασαμε το κορμι πατριωτη. Για οσους καταλαβαινουν :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Παρότι, ειλικρινά, δεν έχω χρόνο σήμερα, για να μπορέσω να συγκεντρωθώ και να σχολιάσω την ουσία...
και, για να γελάσετε (ή να κλάψετε, όπως εγώ), περνάνε κάτι εκατομμύρια από μπροστά μου (ξένα, όχι δικά μου - γιατί αν ήταν δικά μου, θα είχα άφθονο χρόνο για σχολιασμό!!!)... βάλτε και κάτι προθεσμίες που έχω, για να μην ξεφτιλιστώ... είναι άπαιχτη η κατάστασή μου... αλλά, τα θέλει, φαίνεται, ο κwλ@ς μου...

Οφείλω, παρόλα αυτά, να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...

1. Τσαμπα τα πεταξαμε τα popcorn τελικα.....

2. ...αν αρχισουμε τα σεναρια, το πακετο μπορει να φτασει πολυ μακρια..... ειδικα απο σενα τετοια σεναρια δεν τα περιμενα εγω προσωπικα. Να φτανουμε απο αυτο που θα επρεπε να πουμε σε εναν ανθρωπο "να χαρει το σκυλι του κ να ειναι γερο" να του λεμε "τι θα γινει οταν αυτο γινει παρανοικο κ παει για ευθανασια" ειναι πολυ ασχημο...
1. Οχι, δεν τα πετάξαμε τζάμπα... θα είχαν μαλακώσει - μπαγιατέψει μέχρι σήμερα...
παρότι, όντως, δεν έχουμε εργοστάσιο...

2. Ομολογουμένως, έχεις δίκιο... υπό δύο προϋποθέσεις:

α) Προσπάθησα (έστω, δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα) να πω στον Πέτρο (GRDANE): "αυτό το σκυλί (που περιγράφεις, όπως το περιγράφεις)"...

β) Εχεις, επίσης, δίκιο και (συνήθως) είμαι από αυτούς που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και αισιόδοξο...
Απλά, κάτι με προβληματίζει στο όλο σκηνικό και με κάνει να έχω ένα "κράτημα"... το οποίο ίσως και να διακρίνεις σε όλα τα posts μου στα συναφή θέματα...
Εδώ δεν βλέπω ότι μιλάω με ένα μέλος που είναι άσχετο - νεόκοπο - πολύ νεαρό κλπ...
Μάλλον, διακρίνω ότι μιλάω με ένα μέλος που είναι περισσότερο "εραστής" της "ανατριχιαστικής" λεπτομέρειας στην επικοινωνία (μέχρι σημείου που ούτε ο Freud θα έφτανε) και της απόλυτης - απολυταρχικής θεώρησης των πραγμάτων (στις ανθρώπινες σχέσεις) κλπ... κλπ... καθώς και του (κατ' επίφαση) savoir faire (χωρίς ο ίδιος να το τηρεί)... και λιγότερο "εραστής" του σκύλου (και, κυρίως, της "σκύλας")...

Και πάλι, ίσως να κάνω λάθος, οπότε (να είσαι σίγουρος) θα ζητήσω συγγνώμη στον κατάλληλο χρόνο...

Σου εκμυστηρεύομαι, όμως (και ελπίζω να μη μας "ακούει" κανείς:cool:), ότι κάτι με προβληματίζει "εδώ"...

Οπως το διατυπώνεις (με άλλα λόγια), με κάποιο προβληματισμό κι εσύ:

Φιλε μου, εγω εχω καταλαβει απο αυτα που ψαχνει ο ανθρωπος, οτι για να ειχε canario ξερει τι εστι φυλακας. Για να εχει ψαξει απο amstaff σε boxer κ τωρα να κατεληξε σε argentino φαινεται οτι δεν ειναι πρωταρχικος του στοχος ο σκυλος-φυλακας, οπως αλλωστε εχει δηλωσει ρητα ο ιδιος στο τοπικ που σου προανεφερα!!!!
Αν θελει κυριως σκυλο-φυλακα κ πηρε argntino, ειναι ακυρη επιλογη!
Αν θελει ενα σκυλο (για αλλους λογους) που σε ενα βαθμο να βγαζει και φυλαξη, δεν βρισκω ομως γιατι ειναι τοσο ακυρη οσο προσπαθουν να τον πεισουνε οτι ειναι...

Δεν ξερω ποιος εχει χασει τι...... κ επειδη κ εγω μαλλον εχω χασει επεισοδια (γιατι αυτοι που εχουνε καταλαβει καλυτερα αν προσεξεις ειναι ο grdane κ ο ιδιος ο reinmeister) για να εχει παει το θεμα σε κοντρα εκτροφεων, μαλλον υπαρχει backrgound στο πραγμα, απο το οποιο ολοι εχουμε μεινει εκτος.......
Υ.Γ. Και, βέβαια, όταν απαντηθούν τα διάφορα ερωτήματα... πολύ ευχαρίστως θα ξαναέρθουμε στο (αγαπημένο) θέμα "σκύλος - φύλακας" και τους ορισμούς - λεπτομέρειες κλπ... μιάς και (βαθιά μέσα μου) είμαι αρκετά "αυστηρός" (και παλιομοδίτης, θα έλεγα:)) στο τι σημαίνει σκύλος-φύλακας...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Εδώ δεν βλέπω ότι μιλάω με ένα μέλος που είναι άσχετο - νεόκοπο - πολύ νεαρό κλπ...
Μάλλον, διακρίνω ότι μιλάω με ένα μέλος που είναι περισσότερο "εραστής" της "ανατριχιαστικής" λεπτομέρειας στην επικοινωνία (μέχρι σημείου που ούτε ο Freud θα έφτανε) και της απόλυτης - απολυταρχικής θεώρησης των πραγμάτων (στις ανθρώπινες σχέσεις) κλπ... κλπ... καθώς και του (κατ' επίφαση) savoir faire (χωρίς ο ίδιος να το τηρεί)... και λιγότερο "εραστής" του σκύλου (και, κυρίως, της "σκύλας")...
Γιάννη είσαι όπως πάντα ευγενικός.....

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
αυτο το ανεκδοτο το 'βαλε συναγερμο' μην το λετε ουτε για αστειο. μερα με την νυχτα με ενα σκυλι. το λεω εχοντας και τα 2 και εχοντας και καποιες γνωσεις εγκαταστασης συναγερμου... ο συναγερμος δεν κανει καταστολη. ασε που χτυπαει αφου μπει ο αλλος μεσα ενω το σκυλι μπορει να σε εχει ειδοποιησει 2 ωρες πιο πριν. μην συζητησουμε καν αν ειναι πιο ευκολο να βγαλεις 'εκτος' ενα συστημα συναγερμου ή 2 εκπαιδευμενα σκυλια. και μην ακουσω οτι τα εκπαιδευμενα κοστιζουν γιατι και οι σουπερ συναγερμοι που φανταζεστε κοστιζουν.
μια που το εθιξες ,επιτρεψε μου να σου πω οτι αν εχεις γνωσεις εγκαταστασεις σιγουρα δεν εχεις γνωσεις τιμων και προδιαγραφων.

- η αγορα-συντηρηση-ειδικη εκπαιδευση ενος σκυλου φυλακα κοστιζει πολυ περισσότερο απο το τελειοτερο συστημα συναγερμου.
- ξερεις ποσο ευκολοτερα "βγαινει εκτος" ενας σκυλος απο ενα συναγερμο με προδιαγραφες; Πιστεψε με απειρως ευκολοτερα
- ο συναγερμος μπορει να συνδεθει με εταιρεία φυλαξης. Ο σκυλος μπορει;
- ο συναγερμος μπορει να συνδεθει με καταγραφικο, εχει ηχο και εικονα. Ο σκυλος τι ακριβως μπορει να καταγραψει;
- ο συναγερμος δε σε στελνει στο δικαστηριο, το δαγκωμα εισβολεα σε στελνει σούμπιτο

αυτα, τελος διαλειμματος,
επιστροφη στο ριγκ :)

σορυ για το οφ τοπικ.

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ρε κάτι μέρες που διαλέγω να το ανοίξω το ρημάδι!

Τo πρότυπο ένα, τα dogo πολλά...

Υπάρχει βέβαια ένας ''νόμος'' του Μarketing(έ johnk?) που λέει ότι: ''Η Αντίληψη είναι η Πραγματικότητα''

Υ.Γ. Η άποψή μου είναι ότι αυτά που γράφει η Αμαλία είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα(με την κυριολεκτική έννοια του όρου). Κάποιοι τρολλάρουν απίστευτα.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
μια που το εθιξες ,επιτρεψε μου να σου πω οτι αν εχεις γνωσεις εγκαταστασεις σιγουρα δεν εχεις γνωσεις τιμων και προδιαγραφων.

Αυτα , σορυ για το οφ τοπικ.
και για να συνεχισω πιστεψε με επειδη εχω γνωσεις και εχω εγκαταστησει αρκετους μεχρι σημερα οτι το κοστος συναγρμου (συναγερμου οχι απλα εβαλα εναν κινεζικο η κλπ) ειναι κατα πολυ ακριβοτερος απο το να εκπαιδευσεις τον σκυλο σου.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Αν κάποιος θέλει να μπει σε ένα σπίτι θα μπει με ή χωρίς σκύλο. Εδώ σου λέει παίζει φόλα εισπνεόμενη.

Αν ο κάθε άκυρος βλαμένος έχει πρόσβαση σε κάτι τέτοιο και το μοιράζει αριστερά δεξια σε δέντρα και γωνίες δρόμων, ένας κλέφτης που θα βάλει στόχο να μπει σε σπίτι, τι τον εμποδίζει να ψεκάσει / τριψεί / αλοίψει πάνω στο παντελόνι του και το μπουφάν / μπλουζάκι κάτι αντίστοιχο ???

Θα μπει μέσα κύριος, ο σκύλος ίσως γαυγίσει πριν επιτεθεί, η οικογένεια αν ξυπνήσει και πάρει χαμπάρι, ο σκύλος κατά πάσα πιθανότητα πάπαλα ως τότε.

Και μετά και η οικογένεια σε κίνδυνο και ο σκύλος τ'ανάσκελα.

Κατ' εμέ, σκύλος φύλαξης πλέον = φύλαξη από ζώα θηρευτές σε τίποτα κοπάδια, ή (υπό πολλές προυποθέσεις) σκύλος εκπαιδευμένος για να μπει μπροστά σε περίπτωση που στη βόλτα κάτι συμβεί, με σκοπό την καταστολή του επιτιθέμενου (αν είναι ένας, αν δεν έχει πάνω του τίποτα ΑΚ47, μπερέτες και ότι άλλο).

Με τις τεχνολογίες που υπάρχουν, με τις πληροφορίες που κάποιος μπορεί να βρει στο διαδίκτυο πανεύκολα και με την ευκολία που το κάθε κακοποιό στοιχείο μπορεί να έχει πρόσβαση σε οπλισμό κάθε είδους, η έννοια του "σκύλου φύλακα" είναι πλέον τελείως αναχρονιστική.

Το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι να αρχίσει ανελέητο γαύγισμα, άρα σαν συναγερμός αν ο σκύλος είναι μέσα στο σπίτι, ή αν ειναι σε αυλή και είναι και μεγαλόσωμος, τότε απλά ίσως αποτρέψει τον αρχάριο κλέφτη να επιλέξει το συγκεκριμένο σπίτι και να πάει στο παρα δίπλα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. Ρε κάτι μέρες που διαλέγω να το ανοίξω το ρημάδι!

2. ...Υπάρχει βέβαια ένας ''νόμος'' του Μarketing(έ johnk?) που λέει ότι: ''Η Αντίληψη είναι η Πραγματικότητα''

3. ...Κάποιοι τρολλάρουν απίστευτα.
1. Ναι... ναι... και ναι!!!:D

2. Σωστός... και, περαιτέρω, στα θέματα "αυτά": "Αγοράζεις προσδοκίες"!:cool:

3. This remains to be found out... εννοώ για το "απίστευτα"...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Τo πρότυπο ένα, τα dogo πολλά...
Να ρωτησω εγω κατι, γιατι ολοι καλα τα λεμε.....

Εστω λοιπον οτι ο reinmeister τρελλαθηκε κ θελει αποκλειστικα σκυλο φυλακα κ διαλεξε το argentino.

Εστω οτι ολοι οσοι ειδαμε απο ενα ψαξιματακι, οτι το συγκεκριμενο λεγεται οτι μπορει να προστατεψει τον ανθρωπο του αν αυτος απειληθει, αποτελεσματικα, κανουμε λαθος κ τελικα ειναι μονο ενα κυνηγοσκυλο η σκυλι για καναπε......

Οταν ο ανθρωπος ηρθε σε επαφη με τον εκτροφεα κ του ειπε τι θελει, τρελλος ειναι κ ο εκτροφεας που του ειπε αυτα που μας μετεφερε οτι του ειπε???? (τα οποια Αμαλια μου σορρυ, αλλα ουδεμια σχεση εχουνε με αυτα που λεγαμε)

Εδω υπαρχουνε τρια σεναρια:
-Η ο reinmeister μας παραμυθιαζει εμας κ τον εκτροφεα κ τα βγαζει απο το μυαλο του οποτε ειναι το λιγοτερο ψευτης
-Η τελικα το argentino κανει κ για φυλακας του σπιτιου, εστω κ αν κατα βαση ειναι κυνηγοσκυλο (οπως λεω εδω κ καποιες σελιδες διαφονωντας με την Αμαλια)
-Η το argentino δεν κανει καθολου για φυλακας, ο εκτροφεας του πουλησε φουμαρα για να δωσει σκυλι ενω δεν θα επρεπε, που εχουμε εναν παρανοικο υποψηφιο ιδιοκτητη, εναν ανηθικο εκτροφεα κ δεν ξερω εγω τι.....(θεωρια συνομοσιας)

Τι απο τα παραπανω λετε να ισχυει???

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
διαφωνω, επιτρεψε μου να γνωριζω λιγο παραπανω σε αυτο αφου πολυ προσφατα εκανα την σχετικη εγκατασταση στο σπιτι μου μαζι με φιλο επαγγελματια και το συζητησαμε λεπτομερως το σχετικο θεμα γενικοτερα. και ξαναλεω αν συγκρινεις τιμες απλουστατης εγκαταστασης τοτε να τις συγκρινεις με το να μαζεψεις απλα ενα σκυλι και να μην το εκπαιδευσεις καν. τοτε μονο ειναι συγκρισιμα στην αποτελεσματικοτητα και ναι, τοτε καλυτερα βαλε συναγερμο.

- η αγορα-συντηρηση-ειδικη εκπαιδευση ενος σκυλου φυλακα κοστιζει πολυ περισσότερο απο το τελειοτερο συστημα συναγερμου.
διαφωνω γιατι το σκυλι δεν προσφερει μονο αυτο και επισης γιατι το τελειοτερο συστημα που λες δεν κανει καθολου καταστολη ενω το σκυλι μπορει να κανει. εξακολουθεις ισως να φανταζεσαι σεναριο πχ διαμερισματος ή πυκνοκατοικημενης περιοχης. πολλες φορες η ειδοποιηση οταν ο αλλος εχει ηδη μπει μεσα ειναι απλα αχρηστη, πολλες φορες δεν σε νοιαζει μονο να μην μπει στο σπιτι αλλα και σε βοηθητικους χωρους που δεν μπαινει ευκολα συναγερμος.

- ξερεις ποσο ευκολοτερα "βγαινει εκτος" ενας σκυλος απο ενα συναγερμο με προδιαγραφες; Πιστεψε με απειρως ευκολοτερα
δεν ισχυει αυτο. μιλαμε για καποιον που γνωριζει και οχι για το πρεζονι που μπηκε κατα λαθος. τον συναγερμο τον πλησιαζει και αν ξερει μετα προχωρα ανετος. το σκυλι που θα ειδοποιησει 100 μετρα πριν φτασει και θα σε ξυπνησει ενω εισαι μεσα τι το κανει?

- ο συναγερμος μπορει να συνδεθει με εταιρεία φυλαξης. Ο σκυλος μπορει;
μπορει να συνδεθει ο συναγερμος. και η σχετικη επικοινωνια μπορει και να κοπει πιο ευκολα απο το να βγει εκτος ο σκυλος. αλλιως ναι, ο συναγερμος θα ειδοποιησει με το που θα μπει ο αλλος μεσα. και μεχρι να ερθει καποιος να δει τι εγινε θα περασουν ωρες... αν ειναι να λειπεις 10 μερες εχει χρονο ο αλλος να μπει και να κανει οτι θελει. οτι και αν εχεις απεξω, σκυλο ή συναγερμο. αν κοιμασαι μεσα και εχεις ενα σκυλι διπλα σου 'η εξω και προειδοποιει με το που πλησιαζει ανθρωπος στα 100 μετρα και σου δινει ωρες για να δεις και να ειδοποιησεις, τοτε ο συναγερμος σχεδον δεν χρειαζεται...

- ο συναγερμος μπορει να συνδεθει με καταγραφικο, εχει ηχο και εικονα. Ο σκυλος τι ακριβως μπορει να καταγραψει;
μιλαμε για καποιον που θα βγαλει εκτος εκπαιδευμενα σκυλια και θα παθει κατι αν τον καταγραφουν σε βιντεο? σιγα μην φαινεται τιποτα...

- ο συναγερμος δε σε στελνει στο δικαστηριο, το δαγκωμα εισβολεα σε στελνει σούμπιτο
ουτε το δαγκωμα σε στελνει υπο προυποθεσεις.

τελως παντων... αν σας καλυπτει ο συναγερμος βαλτε συναγερμο. :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
(τα οποια Αμαλια μου σορρυ, αλλα ουδεμια σχεση εχουνε με αυτα που λεγαμε)
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι δεν καταλαβαινεις :cool:

Του ειπε ΑΚΡΙΒΩΣ οτι λεμε εμεις... 85% κυνηγι -15% φυλακας (που μπορει να μη βγει ποτε) - αγαπαει πολυ τον ανθρωπο του και εαν νιωσει ΑΜΕΣΗ απειλη θα επεμβει, πολυ μεγαλο prey drive που πρεπει να προσεξει ΠΟΛΥ που θα το διοχετευσει (hello??? ).

Πως αλλιως τα τα πουμε δηλαδη? Δε μιλαμε την ιδια γλωσσα?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Εδω υπαρχουνε τρια σεναρια:
-Η ο reinmeister μας παραμυθιαζει εμας κ τον εκτροφεα κ τα βγαζει απο το μυαλο του οποτε ειναι το λιγοτερο ψευτης
-Η τελικα το argentino κανει κ για φυλακας του σπιτιου, εστω κ αν κατα βαση ειναι κυνηγοσκυλο (οπως λεω εδω κ καποιες σελιδες διαφονωντας με την Αμαλια)
-Η το argentino δεν κανει καθολου για φυλακας, ο εκτροφεας του πουλησε φουμαρα για να δωσει σκυλι ενω δεν θα επρεπε, που εχουμε εναν παρανοικο υποψηφιο ιδιοκτητη, εναν ανηθικο εκτροφεα κ δεν ξερω εγω τι.....(θεωρια συνομοσιας)

Τι απο τα παραπανω λετε να ισχυει???
δεν ξερω τι απο τα παραπανω ισχυει.. και ας μη βγαζουμε μονοι μας συμπερασματα ή βαζουμε λογια κτλ..
το θεμα ειναι οτι οπως τα εγραψε ο rein στο προηγουμενο τοπικ του (γιατι καθισα και το ξαναδιαβασα ολο μηπως εχασα καμια οξεια) ολοι καταλαβαμε οτι θελει σκυλο φυλακα. Σκυλο που αρχικα θα φυλαει! Συζητουσαμε για το μποξερ οτι ειναι σκυλος φυλαξης και οικογενειακος σκυλος .-
Απο κει και περα, ξαφνικα με τα δεδομενα που μας ειχε δωσει πεταγεται ενα dogo argentino και ηρθε η ολη αντιδραση... Ολοι οι σκυλοι αγαπανε την οικογενεια τους, ολοι ειναι πιστοι. και ακομα και ο τελευταιος σκυλος που περναει απο το μυαλο μου θα προσπαθησει να προστατεψει τα προσωπα που αγαπαει οταν νιωσει οτι αμεσα απειλουνται, το ιδιο και το dogo , γιατι ετσι ειναι οι σκυλοι!
Ομως δεν συζητηθηκε αρχικα τετοιο... και ειλικρινα προσπαθω να καταλαβω που εχεις καταλαβει εσυ το μονο διαφορετικο απο ολους τους υπολοιπους.. καθομαι διαβαζω ξανα και ξανα...
Το τι επε στο εκτροφεα του και θα παρει κουταβι κανεις μας δεν εχει ιδεα! και δεν χρειαζεται να καθομαστε να μαντευουμε....
το οτι ο εκτροφεας πουλησε φουμαρα ειναι παλι γεννηματα φαντασιας.. αφου παλι, δεν μπορουμε να ξερουμε τι ειπωθηκε μεταξυ τους!
Γιατι πρεπει να κανουμε καποια συνωμοσια θεωριας..?

Απο κει και περα, ενας εκτροφεας dogo ο GRdane και η Αμαλια , που δεν ειναι εκτροφεας, αλλα ειναι απο τους λιγους λατρεις της φυλης που την εχει μελετησει τοσο σε βαθος , και αναμεσα στις γραμμες .. σου εξηγουν το dogo απο την καλη και την αναποδη αλλα εσυ επιμενεις στο αντιθετο... παλι δεν καταλαβαινω..
τελικα μηπως κανεις εσυ τις θεωριες συνωμοσιας?
παλι δεν καταλαβαινω!

με λιγα λογακια .. αυτο που εχω καταλαβα, αν θες παιδι μου σκυλο με αρχικο χαρακτηριστικο τον φυλακα, υπαρχουν καταλληλοτεροι σκυλοι..

rein με το καλο να σου ρθει το κουταβι!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Να σας χαλάσω λιγο τον ειρμό?
το ντογκο θα φυλάξει τον ανθρωπο του/οικογενεια του αν απειληθει, θα ακουσουμε τα ουρλιαχτά πόνου του κλέφτη....
... αν δεν ειμαστε μέσα στο σπιτι ομως και το ντογκο ειναι μόνο του, θα φυλάξει το σπιτι? ή αντιστοιχα το εργοστασιο ή όπου το βάλουμε ως φυλακα χώρου?

Status
Κλειδωμένο θέμα