Cane Corso καθηκοντα ασφαλειας

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Γεια σας ειμαι καινουριος στο φορουμ,εχω ενα cane corso αρσενικο 15 μηνων..Σε τι ηλικια ειναι ωριμα για να εκτελεσουν καθηκοντα ασφαλειας?Εδω και 2 μηνες εχει αρχισει να βγαζει (αγριαδα) τα βραδυα σε οτι περιργο αντιληφθει..Ειναι πολυ κοινωνικος,με βασικη υπακοη και καθολου επιθετικος..Χρειαζεται ιδιαιτερη εκπαιδευση η μπορει να κανει και μονος του την φυλαξη του χορου?

Attachments

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Αν ο σκύλος σου ακολουθεί το πρότυπο της φυλής στα θέμα του χαρακτήρα,πιστεύω πως θα βγάλει σημάδια φύλαξης χωρίς να επέμβεις εσύ.Για το αν είναι αποτελεσματικός στην φύλαξη δεν μπορώ να στο εγγυηθώ όμως.Μέχρι τους 24 μήνες θα έχει σταθεροποιηθεί ο χαρακτήρας του.

Μίλα πάντως με κάποιον εκπαιδευτή,να σε κατατοπίσει πλήρως.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Να ρωτήσω, έχει πρόσβαση στο σπίτι; Περνά αρκετές ώρες μαζί σας; Γιατί εκτός του ότι μπορούν να καταλάβουν πολύ εύκολα τη γλώσσα σώματος κ να εκπαιδευτούν, είναι αρκετά ανθρωποκεντρική φυλή που επιζητά την παρέα της "αγέλης" του κ φυσικά την ενασχόληση του ιδιοκτήτη.

Επίσης, είμαι της άποψης ότι καλύτερος φύλακας είναι αυτός που ζει μέσα στο σπίτι.
Στο σκοτάδι είναι ο καλύτερος αιφνιδιασμός για το διαρρήκτη, ενώ αν ο σκύλος ζει έξω σίγουρα δε θα μπορέσει να κάνει σωστά τη "δουλειά" του -κ να θέλει-, αφού μπορεί να εξουδετερωθεί εύκολα...

Τέλος, είναι φυλή που θέλει καλή κοινωνικοποίηση με ανθρώπους/ζώα κ άλλα ερεθίσματα, ώστε να'χει ολοκληρωμένη άποψη των πραγμάτων γύρω του.

(σου γράφει μέλος με ένα Bandog κ ένα tervuren εντός σπιτιού) :)

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
εχει προσβασει στο σπιτι αλλα δε μενει μεσα..γενικα ειναι προσεκτικος και δεν κανει ζημιες..περναμε ωρες μαζι(απο μιση εως και 3 ωρες) με καθημερινη βολτα...ειναι πολυ κοινωνικος με τους ανθρωπους και θελει ολο χαδια(δεν ξερω μηπως ςιναι κακο που τον χαιδευουν ολοι)..εχει δεθει μαζι μου,συνεχεια με κοιταει στα ματια(και ασ ειναι και αλλοι εκει να του αποσπουν την προσοχη) και προσπαθει να καταλαβει τι θελω να του πω..

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
επισης του κανω μερικες φορεσ(βραδυ) ενα εκπαιδευτικο με εναν γνωστο μου ο οποιος προσποιειτε τον κακο..ο σκυλος σηκωνει τριχα γαυγιζει και παει κατα πανω(αν και τις πρωτες φορες ηταν δυστακτικος) με πολυ θαρρος,ωσπου ο αλλοσ το βαζει στα ποδια,δεν ξερω αν ειμαι καπου λαθος εδω..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
καλύτερα τα περι σωματοφυλακής να τα αναλαμβάνουν οι ειδικοί γιατι άθελά σου μπορει να μάθεις στο σκυλι κατι που ειναι λάθος και μετα ο εκπαιδευτής να κληθεί να το διοθρώσει. Δηλαδή απο εκει που θα ειχε απλά να ενισχύσει μια συμπεριφορά ίσως να έχει να διορθώσει μια και μετά να αρχισει να δουλευει με το σκυλο για τον αρχικο σκοπο (περισσοτερος χρονος και κοπος)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
μη κανεις πειραματα με τετοια θεματα.γιατι μετα δε θα μπορεις να τον μαζεψεις.
η βρες εκπαιδευτη η ας τον στη ησυχια του

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επίσης από δω και πέρα πρόσεχε όποτε συναντάτε τον γνωστό σου που σε βοηθήσε και είσαι με τον σκύλο, μέρα ή νύχτα....

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
θα συμφωνησω με το θεμα του εκπαιδευτη,απλα μενω σε χωριο και δεν υπαρχει καπου κοντα..ειναι στα 60 χμ μακρυα + αλλα τοσα να γυρισεις,και οχι 'επαγγελματιες' αλλα ατομα που το χουν σαν δευτερη δουλεια..αξιζει να το ρισκαρω,η μηπως θα ναι χειροτερα ετσι?και σε ποια ηλικια θα πρεπει να αρχισει τα δαγκωματα?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
καλυτερα να πας σε έναν άνθρωπο που να ξέρει να χειρίζεται το σκυλι γιατι ειναι και cane corso δεν ειναι παίξε γέλασε, ένας λάθος χειρισμός και μπορει να γυρισει να φάει εσένα που λέει ο λόγος.

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
ναι αλλα αν δεν υπαρχει αυτος ο γνωστης εδω κοντα τι κανω??μεχρι στιγμης ειναι πολυ αγαθο σκυλι,φιλικο με τον κοσμο και ειδικα τα παιδακια,δε θα βγαλει αγριαδα αν δεν τον προκαλεσεις..αργοτερα δε ξερω πως θα εξελιχθει..παντως δε φανταζομαι πως αυτος ο σκυλος μπορει να γινει επιθετικος..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μαλλον θα πρεπει να διαθεσεις ορισμένα χρήματα και χρόνο για να τον πας καπου πιο μακρυά

ASBT

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
180
2
Ειχα ανοιξει μια κουβεντα με τον εκπαιδευτη του σκυλακου μου και του ειχα πει οταν ηταν περιπου 6,5 μηνων οτι απο τοτε ξεκινησε οταν ακουει τα βραδια θορυβους να πεταγετε και να αρχιζει να κανει σαν τρελο. Εγω ειχα ενθουσιαστει γιατι ειπα οτι εβγαλε ενσικτο φυλαξης χωρου, τελικα η απαντηση ηταν οπως σου ειπε και καποιος πριν οτι πρεπει να γινει περιπου 24 μηνων για να σταθεροποιηθει ο χαρακτηρας του και οτι αυτο που εκανε (και κανει) γινεται επειδη κοιμαται και καποιος τον ξυπναει με αποτελεσμα να τσαντιζεται! αχαχχα :p

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
ναι αλλα αν δεν υπαρχει αυτος ο γνωστης εδω κοντα τι κανω??μεχρι στιγμης ειναι πολυ αγαθο σκυλι,φιλικο με τον κοσμο και ειδικα τα παιδακια,δε θα βγαλει αγριαδα αν δεν τον προκαλεσεις..αργοτερα δε ξερω πως θα εξελιχθει..παντως δε φανταζομαι πως αυτος ο σκυλος μπορει να γινει επιθετικος..
Καλως ηρθες. Πανεμορφος :)
Μετα τα 2- 2,5 θα δεις ακριβως τι ειναι ο σκυλος σου που θα ωριμασει. Και αρσενικο cane corso, δυσκολο να μη βγαλει φυλαξη. Απο που τον εχεις παρει?
Μεχρι τοτε, αστον να ειναι φιλικος και κοινωνικος.

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Σιγουρα πρεπει να ενηλικιωθει.Με εκτροφεις που εχω μιλησει μου χουν πει πως μετα τα 2 ετη θα βλεπω το σκυλο μου να αλλαζει,να μην προτρεχω,και πως τοτε θα καταλαβω τι πραγματικα εχω..
Εγω ειχα ενθουσιαστει γιατι ειπα οτι εβγαλε ενσικτο φυλαξης χωρου, τελικα η απαντηση ηταν οπως σου ειπε και καποιος πριν οτι πρεπει να γινει περιπου 24 μηνων για να σταθεροποιηθει ο χαρακτηρας του και οτι αυτο που εκανε (και κανει) γινεται επειδη κοιμαται και καποιος τον ξυπναει με αποτελεσμα να τσαντιζεται! αχαχχα :p
Μπορει να ειναι και ετσι και να μην ειναι και τοσο 'αληθινο' αυτο που κανει,παντως εχω παρατηρηση πως τα βραδυα οποτε και νατον δω ειναι ξυπνιος.Το γαυγισμα το κανει και την μερα επισης,οπως επισης οταν το κανει σικωνει την τριχα και την ουρα και τρεχει προς τα εκει που ειδε ΄κατι΄

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Καλως ηρθες. Πανεμορφος :)
Μετα τα 2- 2,5 θα δεις ακριβως τι ειναι ο σκυλος σου που θα ωριμασει. Και αρσενικο cane corso, δυσκολο να μη βγαλει φυλαξη. Απο που τον εχεις παρει?
Μεχρι τοτε, αστον να ειναι φιλικος και κοινωνικος.
Ευχαριστω πολυ..απο ιδιωτη τον πηρα απο (καλους γονεις) και ευτιχος μου βγηκε καλος μορφολογικα και υγειης..Μηπως ειναι αρνητικο να τον χαιδευουν ολοι ομως?ειναι πολυ κοινωνικος με ολους,αν πανε πανω του βεβαια(να τον χαιδεψουν)αν οχι μπορει να περασει διπλα απο κοποιον και να μην του δωσει καν σημασια

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ευχαριστω πολυ..απο ιδιωτη τον πηρα απο (καλους γονεις) και ευτιχος μου βγηκε καλος μορφολογικα και υγειης..Μηπως ειναι αρνητικο να τον χαιδευουν ολοι ομως?ειναι πολυ κοινωνικος με ολους,αν πανε πανω του βεβαια(να τον χαιδεψουν)αν οχι μπορει να περασει διπλα απο κοποιον και να μην του δωσει καν σημασια
Eμενα μια χαρα μου ακουγεται ο σκυλος για την ηλικια του. Δε νιωθει απειλη, δεν εχει ανασφαλειες και ειναι κοινωνικος. Αυτα, κατα την προσωπικη μου αποψη , ειναι θετικα στοιχεια και δε σημαινουν οτι ο σκυλος "κοιμαται". Σε μια κατασταση αναγκης, κατα πασα πιθανοτητα θα φανει ανταξιος. Εαν μαλιστα και αργοτερα τον δουλεψεις με καποιον εκπαιδευτη, θα μεγαλωσεις και τις πιθανοτητες να ειναι αποτελεσματικος.

Το "καλους γονεις" του ιδιωτη που ζευγαρωσε τα σκυλια του, ποιος το εκρινε? Εχει ο σκυλος σου pedigree? Αν οχι ειναι απλα ενας byb ο ιδιωτης που κανει κακο πρωτιστως στη φυλη.

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Αυτοι ειναι οι γονεις,ο αρσενικος(τιγρε),δεν τους εχει και τους 2 ενα ατομο..Ο αρσενικος εχει pedigree η θυληκη οχι..Ετσι ουτε ο δικος μου εχει pedigree...Εγω με εναν αλλο φιλο που ασχολειται τους ειδαμε μορφολογικα και σαν χαρακτηερες καθως και ειχαν και ακτινογραφιες για ελευθερο δυσπλασιας κτλ..αν ειχα τα χρηματα το ξερω πως και εγω απο καποιο καλο εκτροφειο θα επερνα..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καταρχήν, καλώς ήλθες, με τον όμορφο σκύλο σου!

Αφού συμφωνήσω με την Amaliaz, παραπάνω, σε σχέση με τους "καλούς γονείς" και αφήσω τη συζήτηση αυτή για αργότερα... να πω κι εγώ το μακρύ και το κοντό μου, σαν ιδιοκτήτης ενός Bullmastiff και ενός Boerboel... δηλαδή, "φυσικοί φύλακες"... και, πάντα, "μέσα στο σπίτι", που λέει και το μέλος Natassa... θα μπορούσα να σου γράφω επί ώρες γι' αυτό (εσύ δεν το ξέρεις, αλλά οι άλλοι το ξέρουν και δεν θέλω να τους κουράσω!)...

1. Ο σκύλος σου είναι ακόμα κούταβος και χρειάζεται ακόμα αρκετό χρόνο (περίπου 1 χρόνο και περισσότερο) για να "ξεδιπλώσει" τα ταλέντα του...

2. Ο σκύλος σου (αν αποτελέσει, τελικά, τυπικό δείγμα της φυλής του - στο χαρακτήρα) είναι, επίσης "φυσικός φύλακας" και μάλιστα αρκετά "εκπαιδεύσιμος"... έτσι, με τη συστηματική δουλειά που θα κάνεις εσύ, μπορεί να καταλάβει αυτά που σου αρέσουν εσένα και αυτά που αποφεύγεις...

3. Επειδή λες ότι μένεις μακριά από σωστούς εκπαιδευτές, κάνε το εξής: Κάνε μόνος σου την εκπαίδευση βασικής υπακοής, ώστε να σε "ακούει", σε κάθε περίπτωση και μην τον εκπαιδεύσεις σε φύλαξη κλπ...

4. Κοινωνικοποίησέ τον όσο περισσότερο μπορείς! Οταν είναι μαζί σου και το επιθυμείς, μπορούν να τον χαϊδεύουν (με σωστή προσέγγιση και σωστό τρόπο) όσοι αποφασίζεις εσύ... δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...
Αυτός (κατά πάσα πιθανότητα) "ξέρει" πότε είστε σε χαρούμενη κατάσταση και πότε υπάρχει κίνδυνος...
Ειδικά, όταν κοιμάσαι το βράδυ, αν είναι μέσα στο σπίτι, θα καταλάβει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει!

Δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο αν θα μάθει να κάνει "γεμάτο" δάγκωμα ή όχι... έτσι κι αλλιώς, το δάγκωμα του Cane Corso είναι πολύ γερό! Ετσι κι αλλιώς, αν σου βγει "θαρραλέος", θα σε υπερασπίσει, όταν χρειαστεί...

Είπαμε: Το τυπικό δείγμα είναι "φυσικός φύλακας"...

• Like
Reactions: Chris K.A.