Καταρχήν, καλώς ήλθες, με τον όμορφο σκύλο σου!
Αφού συμφωνήσω με την Amaliaz, παραπάνω, σε σχέση με τους "καλούς γονείς" και αφήσω τη συζήτηση αυτή για αργότερα... να πω κι εγώ το μακρύ και το κοντό μου, σαν ιδιοκτήτης ενός Bullmastiff και ενός Boerboel... δηλαδή, "φυσικοί φύλακες"... και, πάντα, "μέσα στο σπίτι", που λέει και το μέλος Natassa... θα μπορούσα να σου γράφω επί ώρες γι' αυτό (εσύ δεν το ξέρεις, αλλά οι άλλοι το ξέρουν και δεν θέλω να τους κουράσω!)...
1. Ο σκύλος σου είναι ακόμα κούταβος και χρειάζεται ακόμα αρκετό χρόνο (περίπου 1 χρόνο και περισσότερο) για να "ξεδιπλώσει" τα ταλέντα του...
2. Ο σκύλος σου (αν αποτελέσει, τελικά, τυπικό δείγμα της φυλής του - στο χαρακτήρα) είναι, επίσης "φυσικός φύλακας" και μάλιστα αρκετά "εκπαιδεύσιμος"... έτσι, με τη συστηματική δουλειά που θα κάνεις εσύ, μπορεί να καταλάβει αυτά που σου αρέσουν εσένα και αυτά που αποφεύγεις...
3. Επειδή λες ότι μένεις μακριά από σωστούς εκπαιδευτές, κάνε το εξής: Κάνε μόνος σου την εκπαίδευση βασικής υπακοής, ώστε να σε "ακούει", σε κάθε περίπτωση και μην τον εκπαιδεύσεις σε φύλαξη κλπ...
4. Κοινωνικοποίησέ τον όσο περισσότερο μπορείς! Οταν είναι μαζί σου και το επιθυμείς, μπορούν να τον χαϊδεύουν (με σωστή προσέγγιση και σωστό τρόπο) όσοι αποφασίζεις εσύ... δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...
Αυτός (κατά πάσα πιθανότητα) "ξέρει" πότε είστε σε χαρούμενη κατάσταση και πότε υπάρχει κίνδυνος...
Ειδικά, όταν κοιμάσαι το βράδυ, αν είναι μέσα στο σπίτι, θα καταλάβει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει!
Δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο αν θα μάθει να κάνει "γεμάτο" δάγκωμα ή όχι... έτσι κι αλλιώς, το δάγκωμα του Cane Corso είναι πολύ γερό! Ετσι κι αλλιώς, αν σου βγει "θαρραλέος", θα σε υπερασπίσει, όταν χρειαστεί...
Είπαμε: Το τυπικό δείγμα είναι "φυσικός φύλακας"...