Cane Corso καθηκοντα ασφαλειας

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Αν ένας σκύλος (από τις φυλές που είναι για φύλαξη μιλάω) με σωστό και σταθερό χαρακτήρα, με έντονο ταπεραμέντο και με καλά αίματα αισθανθεί τον κίνδυνο τότε σίγουρα θα αντιδράσει και θα επιτεθεί χωρίς να είναι εκπαιδευμένος!!!

Η εκπαίδευση δεν θα τον βοηθήσει τον σκύλο στην επίθεση αλλά στο δάγκωμα!!! Να ξέρει δηλαδή πώς να χειριστεί τα δαγκωματά του ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά για τον δράστη.
Θα βοηθήσει και για την πιο άμεση αντίδραση του σκύλου στις εντολές του αφεντικού.

Last edited:

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Φιλε μου μπραβο!!Μ'αρεσει να ακουω ισοροπημενους ιδιοκτητες και με κανει πολυ χαρουμενο να βλεπω οτι συμφωνουμε σε ολα παρα την μικρη πειρα μου.Το καλοκαιρι μαλλον θα τον εχω Παληνη τον δικο μου οποτε θα επικοινωνησω μαζι σου γιατι πιστευω οτι ο σκυλος σου και η πειρα σου εχουν να προσφερει πολλα στον δικο μου.
Αν εχεις καμια αλλη φωτο ανεβασε την.Φαινεται μεγαλη αλητοφατσα ο δικος σου:)

Σε ευχαριστο για τα καλα σου λογια κ μακαρι να τα πουμε απο κοντα κ να βοηθησω σε οτι μπορω, θα κοιταξω να βαλω καμια φρεσκια φοτο το ΣΚ!

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
:cool::cool::cool::cool:
Έχω να κάνω μια πρόταση στους συντονιστές του φόρουμ.
Άν είναι εύκολο και μέσα στα πλάισια της λειτουργίας του φόρουμ, να ανοίξουν στο
Usergroups> Molosser Subforum μία υπο-ενότητα Cane Corso για εμάς.

Ευχαριστώ!

Εγω παντος ειμαι μαζι σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*Ωραιο μορφολογικα δειχνει το corso σου!*
(Αν θες , βαλε κ καμια φοτο να τον δουμε):cool:

υ.γ. Δεν ήξερα που να κάνω την πρόταση μου και την έκανα σε αυτό το θέμα, συγνώμη!

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Αν ένας σκύλος (από τις φυλές που είναι για φύλαξη μιλάω) με σωστό και σταθερό χαρακτήρα, με έντονο ταπεραμέντο και με καλά αίματα αισθανθεί τον κίνδυνο τότε σίγουρα θα αντιδράσει και θα επιτεθεί χωρίς να είναι εκπαιδευμένος!!!

Η εκπαίδευση δεν θα τον βοηθήσει τον σκύλο στην επίθεση αλλά στο δάγκωμα!!! Να ξέρει δηλαδή πώς να χειριστεί τα δαγκωματά του ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά για τον δράστη.
Θα βοηθήσει και για την πιο άμεση αντίδραση του σκύλου στις εντολές του αφεντικού.

Επισης συμφωνω κ σε αυτο!

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Kαλημερα σε ολους!!!
Ευχομαι να βοηθησω λιγακι κ εγω απο την 2,5 χρονια εμπειρια που εχω με αυτη την ρατσα κ απο τις λιγες γνωσεις μου.
Απο κουταβι μεχρι κ σημερα εχω καταφερει να τον ελεχγω χωρις λουρι κ να με ακουη(αμετρητες ωρες εξασκησεις οι δυο μας), να δεχεται εντολες οπως 'ελα εδω' κ να το εκτελει με την μια(κ οχι με 15 φορες την εντολη μεχρι να μου κανει την χαρη)το οποιο δυσκολευτικα αλλα τα καταφερα, να τηρει το 'οχι' που του λεω σε οτιδηποτε, κτλ.
(Αυτα τα αναφερω γιατι οπως λενε οι περισσοτερει εδω το σκυλι πρεπει να το ελεγχεις πληρως ακομα κ σαν 'βασικη υπακοη' ετσι ωστε οτι προκυψει να μπορεις ειτε να το αποτρεψεις ειτε να το σταματησεις κ στην περιπτωση σου που θελεις προωρα να του βγαλεις ενστικτα φυλαξης ειναι ακομα ποιο σοβαρο το θεμα εκπαιδευση κ υπακοη.Οπως κ να το κανουμε ενα σκυλη κ ποσο μαλλον ενα κανε κορσο μπορει να γινει θανασιμο οπλο!)
Πιστευω οτι πρεπει να δωσεις βαση σε ολο το φασμα της βασικης εκπαιδευσης κ μετα να δεις το θεμα φυλαξης.(Σιγουρα ενας εκπαιδευτης θα σε βοηθουσε πολυ κ στην ολοκληρωση της βασικης υπακοης αλλα κ στην φυλαξη, απο οτι καταλαβα επειδη δεν σε βοηθαει το μερος που μενεις αλλα κ τα λεφτα , δωσε βαση μονος σου στην ολοκληρωση κ τελοποιηση της βασικης)
2,5 χρονια δουλευω την βασικη κ τα παω πολυ καλα(θελει υπομονη κ χρονο με το σκυλι), παιχνιδια με σκοινι του εκανα απο κουταβι μεχρι κ σημερα,οταν απο μονος τσιτωνει με κατι που ακουσε η που ειδε τον ενθαρυνω κ οταν σιγουρευτω οτι ειμαστε ασφαλης στο σπιτι τοτε των ηρεμο(κ αυτο του το κανω απο κουταβι μεχρι τωρα , τιποτα παραπανω).
Ειναι ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ με σκυλια κ με ανθρωπους(απλα στους ανθρωπους ειναι λιγο επιφυλακτικος, αλλα οχι επικυνδινος, αν θελει χαδι απο καποιον ξενο θα το δεχτει η θα τραβηχτει!) κ ποτε δεν μου εχει δημιουργηση προβλημα, ξερω ομως (απο 3 περιστατικα που εζησα μαζι του) οτι ολοι την ωρα με εχει στο νου του κ οτι οσο ακινδυνος κ αγαθος ειναι, ανα πασα στιγμη αν τον χρειαστω πραγματικα ειναι ετοιμος για ολα κ ολα αυτα χωρις εκπαιδευση επιθεσεις κτλ, ο χρονος θα φερει ταποτελεσματα που θες(κ εγω νομιζα οτι με τα πολλα χαδια,φιλια ,αγγαλιες,παιχνιδια με σκυλια,επαφη με κοσμο,κτλ του ειχα καταστρεψει ολα τα ενστικτα σωματοφυλακα που κρυβει μεσα του, οτι τον ειχα κανει φλωρο , αλλα με την παροδο του χρονου κ με καποια περιστατικα μου απεδειξε το αντιθετω κ με το παραπανω!)
Ειναι ισσοροπημενος σκυλος,κοινωνικος,εμπιστευσιμος,χαδιαρης αλλα κ την στιγμη που θα χρειαστει πραγματικα ο απολυτος φυλακας(ειτε μεσα στο σπιτι ειτε εξω απο το σπιτι)
Συμπερασμα κ προσωπικη γνωμη ,ολοκληρωσε την βασικη (εννοω μεχρι κ χωρις λουρι εκπαιδευση της βασικης) κ μην ανυσηχεις ο σκυλος οσο ποιο ισσοροπημενος ειναι τοσο κ ποιο καλος προστατης θα γινει!
Εμπιστευσουτων κ μην ανυσηχεις το αγορι σου οταν πραγματικα το χρειαστεις θα ειναι εκει , το μονο που θελει εινα αγαπη,υπομονη κ σωστη επικοινωνια μεταξι σας(βασικη υπακοη) ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους!!!!!!!!!!!
Ενημερωτικα εχεις μια ρατσα πολυ δυναμικη,σκυλη μαχης,με πολυ ανεπτυγμενα ενστικτα σωματοφυλαξεις , εργασιας κ τυφλης αφοσιωσεις προς το αφεντικο του(κ την οικογενεια του), πιστεψεμαι θα τα βρεις ολα μπροστα σου κ χωρις εκπαιδευση, κανε υπομονη κ φτιαξε δυνατη σχεση μαζι του γιατι οταν θα στα αποδειξη θα πρεπει να μπορεις να τον κανεις καλα!(εχει γινει μετρηση σε διαφορες μαστιφοειδες ρατσες οτι η πιεσεις που ασκουν στο κλεισιμο του σαγονιου φτανουν μεχρι κ τα 600 κιλα κ αυτη η μετρηση εγινε στο παιχνιδι κ οχι σε φαση στρεσαρισματος του σκυλου, καταλαβαινεις ισως την σοβαροτητα του να ελεγχεις αψογα τον σκυλο σου!)
Ασε που εσενα ειναι κ ακομα κουταβος με αποτελεσμα ακομα να διαμορφωνεται ο χαρακτηρας του!

ΥΓ. Πιστευω να βοηθησα κ εγω λιγακι, συγχωρεστεμαι για τα ορθογραφικα!

*ΠΡΟΣΟΧΗ, μην ρισκαρεις την ακεραιοτητα φιλων σου με δοκιμες επιθεσεις η φυλαξεις, μπορει 1 στο εκατομυριο να γινει στραβη κ να τρεχεις κ να μην φτανεις!
Τα ειπες ολα τι να λεμε. Να χαιρεσαι το "τερατακι" σου

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Kαλημερα σε ολους!!!
Ευχομαι να βοηθησω λιγακι κ εγω απο την 2,5 χρονια εμπειρια που εχω με αυτη την ρατσα κ απο τις λιγες γνωσεις μου.
Σ ευχαριστω βοηθησες αρκετα.Ετσι κοινωνικος και ισοροποιμενος ειναι και ο δικος μου.Δε τον αφηνω μερα 'αδουλευτο' αλλα ισως να χρειαζομουν την βοηθεια καποιου αλλου,δηλαδη να μου δειξει καποια τριπακια εξασκησης ας πουμε ετσι ωστε να εχω εναν καλυτερο ελενχο
Άν είναι εύκολο και μέσα στα πλάισια της λειτουργίας του φόρουμ, να ανοίξουν στο

Ευχαριστώ!!

υ.γ. Δεν ήξερα που να κάνω την πρόταση μου και την έκανα σε αυτό το θέμα, συγνώμη!
Συμφωνω απολυτα μαζι σου;)

Μπράβο, φίλοι μου!!!
Εξαιρετικό θέμα, όπως εξελίσσεται... αλλά, δυστυχώς, σήμερα δεν προλαβαίνω να γράψω...
Το χρωστάω, όμως!:)
θα περιμενουμε τις πολυτιμες συμβουλες σου κυριε johnk

για να μας προστατευσει ο σκυλος μας το μονο που χρειαζετε ειναι να του εχουμε δωσει πολυ αγαπη και να εχουμε φτιαξει μια τελεια σχεση μεταξυ μας.
διαφωνω καθετα στο οτι τα σκυλια που εχουν εκπαιδευτη στην φυλαξη ειναι δολοφονοι ,αντιθετα ειναι πιο σιγουρα πιο ισοροπιμενα και αξιολογουν την κατασταση καλυτερα και ποτε δεν θα ορμησουν σε ενα παιδακι,
αυτο το κανει μονο ενα ανισοροπο σκυλι γεματο ανασφαλειες.
σαφως υπαρχουν και ιδιοκτητες που εχουν πετυχει σωστα αποτελεσματα ,αλλα με πολυ δουλεια και τεραστια υπομονη,οπως ο αρθουρος πχ.
και εμενα μου εχει τυχει αυτο με τον δικο μου με την φυλαξη οπως και του αρθουρου και επεσα απο τα συνεφα γατι δεν το περιμενα,μεχρι τοτε τον θεωρουσα αρνακι.τωρα ειναι 8,5 μηνων και αυτο ειχε γινει πριν κανα 2μηνο.
τωρα εχουμε ξεκινησει σιγα σιγα φυλαξη με εκπαιδευτη και πραγματικα εχω δει μεγαλη διαφορα ιδικα στον τροπο που δαγκωνει
τι του κανεις με τον εκπαιδευτη σε αυτη την ηλικια και εχεις δει διαφορα?γιατι εμενα ολοι μου λενε οτι για φυλαξη κτλ θελειαπο 18μηνων και μετα..καποια 'προεργασια' μηπως?τι σου λεει ο εκπαιδευτης σου επι του θεματος 'φυλαξη-σωματοφυλακη'?

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
και τελικα η γνωμη σας ποια ειναι?να τον παω στον εκπαιδευτη η οχι?ποια τα πλεονεκτηματα και ποια τα μειωνεκτηματα?ενας φιλος μου που ειχε 2 ροτ μετα ενα δογκ ντε μπορντο και τωρα ενα αγιου βερναρδου,ολα απολυτα ελενχομενα στο δρομο και παντου χωρις λουρι,μου λεει πως ειναι τσαμπα λεφτα να παω τον σκυλο καπου..αλλα αυτος απ την εμπειρια του καταφερνει με τα σκυλια απ οτι φενεται,ισως εγω σαν 'νεος' να χρειαζομαι μια βοηθεια..απλα θα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες για να παρω και εγω μια αποφαση

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) και τελικα η γνωμη σας ποια ειναι? να τον παω στον εκπαιδευτη η οχι?

2) ...ενας φιλος μου που ειχε 2 ροτ μετα ενα δογκ ντε μπορντο και τωρα ενα αγιου βερναρδου,ολα απολυτα ελενχομενα στο δρομο και παντου χωρις λουρι,μου λεει πως ειναι τσαμπα λεφτα να παω τον σκυλο καπου... αλλα αυτος απ την εμπειρια του καταφερνει με τα σκυλια απ οτι φενεται,ισως εγω σαν 'νεος' να χρειαζομαι μια βοηθεια...
Να σου γράψω "τηλεγραφικά", μιάς και, όπως είπα και το πρωί, τρέχω τρελλά σήμερα...

1) Αν μπορείς να βρεις καλό - επαγγελματία εκπαιδευτή, δεν το συζητάω, να το πας...

2) Ναι, πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία:
α) Εχει μάθει να είναι "αρχηγός"...
β) Εχει μάθει καλά τη γλώσσα σώματος των σκυλιών...
γ) Λειτουργεί, πλέον, χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτεί...

Τέλος, όπως έχω γράψει άπειρες φορές, αυτό το "παντού χωρίς λουρί", με στεναχωρεί λιγάκι, μιάς και η χειρότερη "αρρώστια" του σκύλου είναι η ...εμπιστοσύνη!!! Ειδικά στις φυλές της Ομάδας 2 που ανέφερες!

Αν (για παράδειγμα) σου δάνειζα για λίγο τον κούταβό μου, θα έβγαζες το συμπέρασμα: "πάντα με λουρί"...

mesotheos

Member
17 Απριλίου 2012
13
0

Ευχαριστώ!!

Φιλε μου μην ανησυχεις γιατι ετσι οπως ανεβαινει η φυλη και με την εκτιμηση που κερδιζει καθε μερα σε λιγο καιρο θα εχουμε καμια 10αρια φορουμ μονο για τα κανε :)
Χωρις πλακα ομως εχεις και τη δικη μου ψηφο!!Αλλοι λιγοι και το'χουμε!!:)

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Να σου γράψω "τηλεγραφικά", μιάς και, όπως είπα και το πρωί, τρέχω τρελλά σήμερα...

1) Αν μπορείς να βρεις καλό - επαγγελματία εκπαιδευτή, δεν το συζητάω, να το πας...

2) Ναι, πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία:
α) Εχει μάθει να είναι "αρχηγός"...
β) Εχει μάθει καλά τη γλώσσα σώματος των σκυλιών...
γ) Λειτουργεί, πλέον, χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτεί...

Τέλος, όπως έχω γράψει άπειρες φορές, αυτό το "παντού χωρίς λουρί", με στεναχωρεί λιγάκι, μιάς και η χειρότερη "αρρώστια" του σκύλου είναι η ...εμπιστοσύνη!!! Ειδικά στις φυλές της Ομάδας 2 που ανέφερες!

Αν (για παράδειγμα) σου δάνειζα για λίγο τον κούταβό μου, θα έβγαζες το συμπέρασμα: "πάντα με λουρί"...
1.Το θεμα ειναι πως δεν ειναι 'επαγγελματιας' να ασχολειται αποκληστικα με εκπαιδευσεις σκυλων,απλα δουλευε σε καποιον εκπαιδευτη και τωρα παιρνει δουλειες μονος του στο σπιτι.Ισως να μην εχει τοσο σημασια αυτο αλλα ποσο το 'χει' με αυτο που κανει.Σκεφτομαι να τον παω να δω τι δουλεια κανει και τι αποτελεσματα θα παρω και αν ειναι τον συνεχιζω αλλιως οχι.Δεν εχω και αλλη επιλογη.

2.Μα υποτοθετε πως πρεπει να χουμε εμπιστοσυνη στο σκυλο μας,εννοειται πως μπορει να το εκμεταλευτει αυτο?Να κανει κατι που δεν το περιμεναμε ποτε ας πουμε?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
α υποτίθεται πως πρεπει να χουμε εμπιστοσυνη στο σκυλο μας, εννοειτε πως μπορει να το εκμεταλευτει αυτο? Να κανει κατι που δεν το περιμεναμε ποτε ας πουμε?
Ακριβώς!

Μπορεί, κάποια στιγμή να το εκμεταλλευτεί και να κάνει κάτι που δεν το περιμέναμε...
Μπορεί να νομίζουμε ότι το συγκεκριμένο περιβάλλον το έχει ζήσει άπειρες φορές κλπ., αλλά, να μην έχουμε προσέξει κάτι που διαφοροποιεί ελάχιστα αυτό το περιβάλλον... και τότε να γίνει το κακό...

Ας πούμε, να την πέσει σε κάποιο άλλο σκυλί (του τύπου που, μέχρι χτες, ήταν φιλικός)...
Ή, να τον αμολήσουμε να τρέξει σ' ένα βουνό και να αρπαχτεί με τσοπανόσκυλα...
Ή, να παρεξηγήσει ένα παιδάκι και να το "διορθώσει"...
Ή, να παρεξηγήσει έναν ενήλικο και να τον διορθώσει, ή να του επιτεθεί κανονικά...

ή, προσπαθώντας να κάνει κάτι από τα παραπάνω, να ...τον χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο...

Σε γενικές γραμμές, έχω την αίσθηση ότι ισχύει για τις περισσότερες φυλές Ομάδας 2.

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
τι του κανεις με τον εκπαιδευτη σε αυτη την ηλικια και εχεις δει διαφορα?γιατι εμενα ολοι μου λενε οτι για φυλαξη κτλ θελειαπο 18μηνων και μετα..καποια 'προεργασια' μηπως?τι σου λεει ο εκπαιδευτης σου επι του θεματος 'φυλαξη-σωματοφυλακη'?
τιποτα το σοβαρο,μερικα δαγκωματακια ετσι για να δουμε τι παιζει και πως του φαινεται,
απο αυτα τα λιγα ομως εχω δει διαφορα ,οχι σημαντικα πραγματα ,πιο πολυ στην εμπιστοσυνη προς τον εαυτο του και στην σχεση του μαζι μου,ειναι κατι που κανουμε μαζι και το γουσταρει αυτο.
σωστη σωματοφυλακι χωρις εκπαιδευση δεν υπαρχει.ειναι σαν να παρεις εναν φουσκωτο να σε προστατευει και να μην ξερει να ριχνει ουτε μπουνια.
ναι το ενστικτο στον σκυλο υπαρχει αλλα επειδη ειναι λεπτες οι ισορροπιες, για να βγαλει σωστα ολα τα στοιχεια του χαρακτηρα του ,θελει και την καταλληλη βοηθεια

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Ακριβώς!

Μπορεί, κάποια στιγμή να το εκμεταλλευτεί και να κάνει κάτι που δεν το περιμέναμε...
Μπορεί να νομίζουμε ότι το συγκεκριμένο περιβάλλον το έχει ζήσει άπειρες φορές κλπ., αλλά, να μην έχουμε προσέξει κάτι που διαφοροποιεί ελάχιστα αυτό το περιβάλλον... και τότε να γίνει το κακό...

Ας πούμε, να την πέσει σε κάποιο άλλο σκυλί (του τύπου που, μέχρι χτες, ήταν φιλικός)...
Ή, να τον αμολήσουμε να τρέξει σ' ένα βουνό και να αρπαχτεί με τσοπανόσκυλα...
Ή, να παρεξηγήσει ένα παιδάκι και να το "διορθώσει"...
Ή, να παρεξηγήσει έναν ενήλικο και να τον διορθώσει, ή να του επιτεθεί κανονικά...

ή, προσπαθώντας να κάνει κάτι από τα παραπάνω, να ...τον χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο...

Σε γενικές γραμμές, έχω την αίσθηση ότι ισχύει για τις περισσότερες φυλές Ομάδας 2.
Για να το λετε σιγουρα θα ξερετε κατι παραπανω..Δηλαδη φανταζομαι πως ειστε της αποψης οτι αφηνουμε τον σκυλο μας ελευθερο να παιξει και να εκτονωθει μονο σε ασφαλεις χωρους,γιατι το εχει κα αυτος αναγκη.Σας ειχα ξαναρωτησει αν δεν κανω λαθος αλλα δεν μου ειχατε απαντησει,εσεις με την πειρα σας και γνωριζοντας καλα τα σκυλια σας τα εμπιστευεστε χωρις λουρι?υπαρχει καποιο γεγονος που να σας εχει συμβει με δικος σας σκυλο,στο να εκμεταλευτει την εμπιστοσυνη που του δωσατε και να εγινε κατι απο αυτα που προειπατε?

τιποτα το σοβαρο,μερικα δαγκωματακια ετσι για να δουμε τι παιζει και πως του φαινεται,
απο αυτα τα λιγα ομως εχω δει διαφορα ,οχι σημαντικα πραγματα ,πιο πολυ στην εμπιστοσυνη προς τον εαυτο του και στην σχεση του μαζι μου,ειναι κατι που κανουμε μαζι και το γουσταρει αυτο.
σωστη σωματοφυλακι χωρις εκπαιδευση δεν υπαρχει.ειναι σαν να παρεις εναν φουσκωτο να σε προστατευει και να μην ξερει να ριχνει ουτε μπουνια.
ναι το ενστικτο στον σκυλο υπαρχει αλλα επειδη ειναι λεπτες οι ισορροπιες, για να βγαλει σωστα ολα τα στοιχεια του χαρακτηρα του ,θελει και την καταλληλη βοηθεια
Δαγκωματα επανω στο παιχνιδι να φανταστω..Η ερχετε ο σκυλος σε κασταση στρες να αγριευει να σηκωνει την τριχα κτλ?σου εχει πει ο εκπαιδευτης σου σε ποια ηλικια θα αρχισετε τα ρεαλιστικα σεναρια σωματοφυλακης?και τι τιμη σου ειπε αν επιτρεπεται?

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
:cool::cool::cool::cool:
Εγω παντος ειμαι μαζι σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*Ωραιο μορφολογικα δειχνει το corso σου!*
(Αν θες , βαλε κ καμια φοτο να τον δουμε):cool:
Τώρα το είδα αυτό που έγραψες.
Ευχαριστούμε πολύ!!
Θα βάλουμε και φωτογραφίες κάποια στηγμή στο θέμα μας:http://www.dogforum.gr/v3/εμείς.και.τα.σκυλιά.μας-13/ο.arrigo.το.cane.corso.μας-21064/.

Last edited:

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
δαγκωματα με το λουκανικο στο χαλαρο προς το παρων για να δουμε τον σκυλο ,να παρει και αυτος μια γευση και να αποκτηση σιγα σιγα εμπιστοσηνη στον εαυτο του.
ουτε σεναρια ουτε πολλα πολλα για την ωρα,
ολα αυτα θα ερθουν πολυ μετα,
μην νομιζεις ομως οτι θα πας τον σκυλο σου 20 μηνων πχ και θα μπει κατευθειαν στα σεναρια
θελει πολυ δουλεια πιο πριν για να τον χτισεις σωστα

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
δαγκωματα με το λουκανικο στο χαλαρο προς το παρων για να δουμε τον σκυλο ,να παρει και αυτος μια γευση και να αποκτηση σιγα σιγα εμπιστοσηνη στον εαυτο του.
ουτε σεναρια ουτε πολλα πολλα για την ωρα,
ολα αυτα θα ερθουν πολυ μετα,
μην νομιζεις ομως οτι θα πας τον σκυλο σου 20 μηνων πχ και θα μπει κατευθειαν στα σεναρια
θελει πολυ δουλεια πιο πριν για να τον χτισεις σωστα
Και εγω του εκανα τετοια δαγκωματα απο κουταβι και με εντολη κιολας.Και του εκανε πολυ καλο.Δλδ στην πρωτη επαφη που ειχε με τον εκπαιδευτη,με το παρτο επιανε κατευθειαν και τραβαγε το γαντι.Δε μου ειπες ομως απο τι ηλικια θα αρχισετε τα ρεαλιστικα μαθηματα και ποσο θα στοιχισει..

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
ναι και εγω το ειχα ξεκινησει μονος μου απο κουταβακι,με πανακια,λουκανικα κλπ,
αλλα τωρα το κανει ο ειδικος,πιστεψε με υπαρχει μεγαλη διαφορα,το σκυλι αντιδρα τελειως διαφορετικα,
εχουν τον τροπο τους αυτοι.
περιπου 18 με 20 μηνων θα παμε για τα πιο σκληρα ,θελω πρωτα να χτισει αυτοπεποίθηση ,οχι οτι δεν εχει αλλα καταλαβαινεις...να φτιαξει ενα πολυ καλο δαγκωμα και προχωραμε,ολα πανε με την σειρα.
οσο για την τιμη ,αυτα αλλαζουν απο μερος σε μερος,εμενα ο εκπαιδευτης τυχαινει να ειναι και κολλητος,οποτε εχω αλλη τιμη,
απο οτι ξερω οι τιμες παιζουν απο 500-600 και πανω

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Και εγω του εκανα τετοια δαγκωματα απο κουταβι και με εντολη κιολας.Και του εκανε πολυ καλο.Δλδ στην πρωτη επαφη που ειχε με τον εκπαιδευτη,με το παρτο επιανε κατευθειαν και τραβαγε το γαντι.Δε μου ειπες ομως απο τι ηλικια θα αρχισετε τα ρεαλιστικα μαθηματα και ποσο θα στοιχισει..
Τις ειδα τις φωτο σου , κουκλι ειναι το αγορι σου!Κατα ταλλα πως τα πας με τον μικρο, βοηθησα καθολου μαυτα που ειπαμε.
Το σκεφτεσαι ακομα για εκπαιδευτη?
Παντως με αυτα που μου εχεις πει, στο λεω με σιγουρια οτι τα παει μια χαρα κ ο χαρακτηρας του ειναι σε πολυ καλα επιπεδα, για να βγαλει απο μονος του φυλαξει.
Επισης λογο αυλης θα σου προτεινα να δουλεψης εκπαιδευση απο τροφη που ερχεται ουρανοκατεβατη στην αυλη σου κ εχει υλικα με σκοπο να βλαψουν το αγορι σου!(ποιο πολυ βαση θα εδινα σε αυτο πρωτα με εναν εκπαιδευτη ,αν δεν μπορεις μονος σου, παρα εκπαιδευση φυλαξεις, γνωμη μου)