Cane Corso καθηκοντα ασφαλειας

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Για αυτο σου λεω να μιλησεις με εκπαιδευτη.Μπορει να σου πω πραγματα που δεν ισχυουν , αλλος σκυλος ο δικος σου , αλλος ο δικος μου.
Και βεβαια εχω να μαθω παρα πολλα οσον αφορα τα σκυλια,δεν ειμαι ειδικος , οποτε καλυτερα σε εναν πιο εμπειρο η εναν επαγγελματια σε τετοια θεματα φιλε μου.Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη.
Παντως αν κατσεις και ξεκοκκαλισεις αυτο το site , θα εχεις μεγαλο κερδος σε γνωσεις και ισως αναθεωρησεις αρκετα απο αυτα που γνωριζες εως τωρα.
Ο σκυλος ειναι κουκλος παντως , κοιτα να περνατε καλα , να γινετε παρεακι αχωριστο και μην ανησυχεις.

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Για αυτο σου λεω να μιλησεις με εκπαιδευτη.Μπορει να σου πω πραγματα που δεν ισχυουν , αλλος σκυλος ο δικος σου , αλλος ο δικος μου.
Και βεβαια εχω να μαθω παρα πολλα οσον αφορα τα σκυλια,δεν ειμαι ειδικος , οποτε καλυτερα σε εναν πιο εμπειρο η εναν επαγγελματια σε τετοια θεματα φιλε μου.Αυτη ειναι η ταπεινη μου αποψη.
Παντως αν κατσεις και ξεκοκκαλισεις αυτο το site , θα εχεις μεγαλο κερδος σε γνωσεις και ισως αναθεωρησεις αρκετα απο αυτα που γνωριζες εως τωρα.
Ο σκυλος ειναι κουκλος παντως , κοιτα να περνατε καλα , να γινετε παρεακι αχωριστο και μην ανησυχεις.
Σ ευχαριστω πολυ...Διαβαζω βιβλια κτλπ οπως διαφορα απο δω μεσα,απλα ειναι αλλιως να τα βλεπεις και στην πραξη..και ειδικα οταν δεν υπαρχει εμπειρια απο σκυλους τετοιας κατηγοριας..Γι αυτο ψαχνομαι για να μην γινουν λαθη τωρα που ναι μικρος ακομα..

mesotheos

Member
17 Απριλίου 2012
13
0
Γεια σας παιδια!

Αν και δεν εχω την καταλληλη πειρα για να σου δωσω συμβουλες,αφου ο δικος μου ειναι μολις 4 μηνων,ειμαι πολυ ενημερωμενος για την ρατσα και ειχα καταληξει σε καποιες αρχες πριν καν τον αποκτησω και μετα απο 2,5 μηνες που τις ακολουθω εχω δει καποια αποτελεσματα και εχω καταληξει σε καποια συμπερασματα που μπορουν να σε βοηθησουν.Επισης θα τα αναφερω σε περιπτωση που ειμαι καπου λαθος να με διορθωσουν οι πιο εμπειροι γιατι οπως ειπα ειμαι ακομα απειρος.

1.Βαλ'τον μεσα στο σπιτι πριν ειναι αργα.Θα εντυπωσιαστεις ποσο ευκολα θα προσαρμοστει και ποσο θα αναπτυχθουν τα ενστικτα προστασιας του και για το σπιτι και για σενα.Εγω τον ειχα απο 40 ημερων στο σπιτι και τωρα δεν μπαινει κανενας μεσα αν δεν τον σκαναρει.Αλλα πρεπει να προσεχεις μην περασει τα ορια απο προστατευτικος σε κυραρχικος.Αν φοβασαι για ζημιες δεν μπορω να σου εγγυηθω για τον σκυλο σου αλλα εγω δεν ειχα ποτε το παραμικρο προβλημα.Μπορει να ελειπα για 6 ωρες,και ενω ειχε προσβαση σε σκουπιδια,ρουχα 'η φαγητα,δεν πειραζε τιποτα.

2.Καποιοι το ξερω οτι δεν το προτεινουν αλλα το μεγαλυτερο εργαλειο μου ειναι η εκπαιδευση με το σκοινι.Εννοω οτι του δινω σαν επιβραβευση ενα σκοινι που το δαγκωνει και το τραβαει.Αυτο εχει τεσσερα πλεονεκτηματα.α)Εκτονωνει παρα πολυ ενεργεια σε λιγη ωρα.β)Βελτιωνει τα δαγκωματα του.γ)Αποκτα αυτοελεγχο και διαχειριζεται γενικα καλυτερα τις στιγμες που εχει υπερενταση και δ)Κανει αυτο για το οποιο ειναι φτιαγμενος.Γιατι μην ξεχνας οτι μια τετοια ρατσα για να ειναι ευτυχισμενη πρεπει να δαγκωνει.

3.Συμφωνω με τους υπολοιπους οτι αυτο που κανεις με τον γνωστο σου ειναι επικινδυνο.Ειναι πιο πιθανο να του δημιουργηθει ανασφαλεια και να συνδεσει τον συνδιασμο νυχτας και ξενου ατομου με κατι επικυνδινο και τρομακτικο παρα να βοηθησεις τα ενστικτα του.Για μια τετοια δουλεια πρεπει να'σαι 100% σιγουρος τι κανεις.Ετσι κι αλλιως τα κανε εχουν εμφυτη την ικανοτητα να αξιολογουν την κατασταση.Δεν χρειαζεται να το αγχωνεις για να το κανει.

Δεν ξερω αν βοηθησα καθολου.Οτι και να κανεις σου ευχομαι καλη τυχη και παρακαλω τους πιο εμπειρους να με διορθωσουν αν εχω κανει καποιο σοβαρο λαθος.

mesotheos

Member
17 Απριλίου 2012
13
0
Δυστυχως δεν ειχα αλλη επιλογη.'Η θα το επαιρνα τοτε 'η καθολου.Και επειδη περιμενα χρονια για να το παρω και μαλιστα απο την συγκεκριμενη μανα αποφασισα να το παρω.Ευτυχως ειχα καλη ενημερωση και εκεινη την περιοδο ειχα απλετο χρονο οποτε ημουν για 20 μερες 24 ωρες τη μερα μαζι του.Οποτε προλαβα πολλα προβληματα που θα μπορουσαν να προκυψουν,οπως αγχος αποχωρισμου 'η θεματα τουαλετας και οι κοποι μου ευτυχως ανταμηφθηκαν. :) Εννοειται ομως οτι δεν το προτεινω.Κυριολεκτικα μου βγηκε η ψυχη!

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Λοιπον θα σας περιγραψω καποια περιστατικα που με εντυπωσιασαν.
1.Πριν 2 μερες πηγα το σκυλο στον κτηνιατρο για το καθιερωμενο εμβολιο,καθως ημουν απ εξω λοιπον επιασα κουβεντα με ενα παιδι ο οποιος εχει ενα πιτ μπουλ 3 ετων,και αρκετα ενημερωμενος με τα σκυλια.Του αρεσε παρα πολυ ο σκυλος μου μορφολογικα οπως και σε ολους εκει.Μου ειπε και αυτος λοιπον πως μετα το 2 ετος θα δω τον σκυλο μου τι θα κανει και πως σιγουρα θα μου βγαλει σωματοφυλακη απο μονος του.Αυτος ηταν της αποψης να μην τον παω σε εκπαιδευτη(για σωματοφυλακη) και να τον αφησω να εξεληχθει μονος του,οπως και να μην του κανω διαφορα με 'ασχετους' ανθρωπους αλλα αν εχω καποιο φιλο που ασχολητε και να χει γνωσεις να του κανω που και που κανα τεστακι να βλεπω την συμπεριφορα του.Του ειπα οτι τα βραδυα γαυγιζει και τσιτωνει μολις δει κατι περιεργο και μου λεει σωματοφυλακη σου εχει βγαλει μεχρι στιγμης?απανταω πως δεν εχει συμβει κατι για να δω τον σκυλο μου πως θα αντιδραση.Καθως μιλουσαμε ο εντυ καθοταν αταραχος διπλα μου,ετσι λοιπον αλλαζει το υφος το παιδι και κινητε απειλητικα προς τα μενα (χωρις φωνες η ενταση),ο σκυλος αλλαξε σταση και απλα τον κοιτουσε,μολις εκανε πως σηκωνει το χερι προς εμενα,ο σκυλος κανει ενα γαυγισμα και τιναζετε προς τα πανω του,επιθεση κανονικη.Εννοειται πως ηταν το λουρι και τον κρατουσα.Μου λεει λοιπον πως δε χρειαζετε να πουμε κατι αλλο,ο σκυλος εδειξε απο μονος του πως θα κανει σωματοφυλακη.2.Τον πηγα την ιδια μερα σε εναν εκπαιδευτη να τον δουμε.Μου ειπε πως δεν εχω προβλημα σαν ιδιοκτητης και πως μ ακουει και ετσι θα μπορουμε να συνεργαστουμε ευκολα,του αρεσε ο σκυλος και του καναμε και μερικα τεστακια με το γαντι,οπου τα πηγε πολυ καλα για πρωτη φορα,το επιανε με εντολη δικη μου και το διεκδικουσε με δυναμη μεχρι να το κερδισει.450 ευρω μου ειπε θα στοιχησει η εκπαιδευση για τον συγκεκριμενο σκυλο.Δεν ξερω καθολου απο τιμες για να κρινω αν ειναι καλα η οχι,παντως δεν ξερω ακομα αν θα τον παω,φοβαμαι μηπως γινει πολυ καχυποπτος και επιθετικος με το παραμικρο μετα απο ολα αυτα.Ισως τον παω και καποιες φορες ακομα μολις κλεισει τους 18 κα θα δω πως θα παει

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Δυστυχως δεν ειχα αλλη επιλογη.'Η θα το επαιρνα τοτε 'η καθολου.Και επειδη περιμενα χρονια για να το παρω και μαλιστα απο την συγκεκριμενη μανα αποφασισα να το παρω.Ευτυχως ειχα καλη ενημερωση και εκεινη την περιοδο ειχα απλετο χρονο οποτε ημουν για 20 μερες 24 ωρες τη μερα μαζι του.Οποτε προλαβα πολλα προβληματα που θα μπορουσαν να προκυψουν,οπως αγχος αποχωρισμου 'η θεματα τουαλετας και οι κοποι μου ευτυχως ανταμηφθηκαν. :) Εννοειται ομως οτι δεν το προτεινω.Κυριολεκτικα μου βγηκε η ψυχη!
και εγω 40 ημερων τον πηρα.κανε κορσο ειναι και ο δικος σου ετσι?οσο για το σπιτι τον βαζω και μεσα..δεν κανει ζημιες ουτε ανεβαινει σε καναπαιδες κτλ,αλλα ειμαι και εγω εκει.μονο δε τον εμπιστευομαι γιατι γενικα δεν εχει μαθει μεσα.περιστασιακα μπαινει

mesotheos

Member
17 Απριλίου 2012
13
0
Ναι,κανε κορσο ειναι και το δικο μου.Μια απο αυτες τις μερες που θα εχω χρονο θα ανοιξω ενα θεμα για την διαιτα της ρατσας γιατι εκει εχω καποια προβληματα(ειναι τοσο λαιμαργος που μπορει να φαει και προκες:eek:).Εχε τον νου σου γιατι λογικα θα μπορεις να με βοηθησεις.Παντως απ οτι ειδα πιστευω οτι πηρες τις σωστες αποφασεις.Και κατι τελευταιο που ξεχασα στο προηγουμενο μου σχολιο.Πρωτον ο σκυλος σου ειναι μόντελος και δευτερον μην ακους κανεναν που σου λεει οτι ειναι λαπας.Εχε εμπιστοσυνη στο σκυλο και υπομονη και σε λιγο καιρο θα εχεις τον τελειο σκυλο!

Αυτος ειναι ο δικος μου:)(οι φωτο ειναι κινητου οποτε δεν ειναι και πολυ καλες)
581114_3908300266612_93368620_n.jpg
DSC00005 (2).jpg

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μου ειπε και αυτος λοιπον πως μετα το 2 ετος θα δω τον σκυλο μου τι θα κανει και πως σιγουρα θα μου βγαλει σωματοφυλακη απο μονος του.Αυτος ηταν της αποψης να μην τον παω σε εκπαιδευτη(για σωματοφυλακη) και να τον αφησω να εξεληχθει μονος του,οπως και να μην του κανω διαφορα με 'ασχετους' ανθρωπους αλλα αν εχω καποιο φιλο που ασχολητε και να χει γνωσεις να του κανω που και που κανα τεστακι να βλεπω την συμπεριφορα του.
Νικόλα, δεν έχω μπει στον κόπο να μάθω στα σκυλιά μου φύλαξη αλλά να σου γραψω μερικά πράγματα να καταλάβεις πως γίνεται.
Σκύλος που θα "εξεληχθεί" μόνος του να φυλάει δεν θα μπορείς να τον ελέγξεις. Αν δεν του μάθεις να "επιτίθεται" πως θα ξέρει σε ποιόν και πότε μπορεί? Θα του έχεις εμπιστοσύνη να τον περπατήσεις μέσα σε κόσμο?
Αν εξεληχθεί κατι απο μόνο του θα είναι η αμυντική του στάση. Όταν μπει εισβολέας στο σπίτι εκτός απο αμυντική στάση θέλεις ο σκύλος να ξέρει να κοντραριστεί με τον εισβολέα. Αυτό το μαθαίνεις στο σκύλο. Το να δαγκώσει κάποιον του το μαθαίνεις εσύ. Εκτός κι αν αρκεισαι στο να χαιδεύουν τα δόντια του τον εισβολέα γιατί δεν έχει μάθει να έρχεται σε σύγκρουση με την απειλή.
Όσο για τους "άσχετους" συμφωνώ. Σε τέτοια εκπαίδευση περισσότερη σημασία έχει ο "κακος" παρά ο εκπαιδευτής. Μη βαζεις όποιον να'ναι να δουλεύει το σκύλο σου εκτός κι αν είναι επαγγελματίας (ή άτομο το οποίο έχει άριστα σκυλιά ως απόδειξη της ικανότητας του).

nicklps

Well-Known Member
28 Μαϊου 2012
98
1
Ναι,κανε κορσο ειναι και το δικο μου.Μια απο αυτες τις μερες που θα εχω χρονο θα ανοιξω ενα θεμα για την διαιτα της ρατσας γιατι εκει εχω καποια προβληματα(ειναι τοσο λαιμαργος που μπορει να φαει και προκες:eek:).Εχε τον νου σου γιατι λογικα θα μπορεις να με βοηθησεις.Παντως απ οτι ειδα πιστευω οτι πηρες τις σωστες αποφασεις.Και κατι τελευταιο που ξεχασα στο προηγουμενο μου σχολιο.Πρωτον ο σκυλος σου ειναι μόντελος και δευτερον μην ακους κανεναν που σου λεει οτι ειναι λαπας.Εχε εμπιστοσυνη στο σκυλο και υπομονη και σε λιγο καιρο θα εχεις τον τελειο σκυλο!

Αυτος ειναι ο δικος μου:)(οι φωτο ειναι κινητου οποτε δεν ειναι και πολυ καλες)
View attachment 37437
View attachment 37438
Σε ευχαριστω πολυ..Ναι αμε να ανοιξεις θα εχουμε αρκετα να πουμε πανω σ αυτο το θεμα..

Νικόλα, δεν έχω μπει στον κόπο να μάθω στα σκυλιά μου φύλαξη αλλά να σου γραψω μερικά πράγματα να καταλάβεις πως γίνεται.
Σκύλος που θα "εξεληχθεί" μόνος του να φυλάει δεν θα μπορείς να τον ελέγξεις. Αν δεν του μάθεις να "επιτίθεται" πως θα ξέρει σε ποιόν και πότε μπορεί? Θα του έχεις εμπιστοσύνη να τον περπατήσεις μέσα σε κόσμο?
Αν εξεληχθεί κατι απο μόνο του θα είναι η αμυντική του στάση. Όταν μπει εισβολέας στο σπίτι εκτός απο αμυντική στάση θέλεις ο σκύλος να ξέρει να κοντραριστεί με τον εισβολέα. Αυτό το μαθαίνεις στο σκύλο. Το να δαγκώσει κάποιον του το μαθαίνεις εσύ. Εκτός κι αν αρκεισαι στο να χαιδεύουν τα δόντια του τον εισβολέα γιατί δεν έχει μάθει να έρχεται σε σύγκρουση με την απειλή.
Όσο για τους "άσχετους" συμφωνώ. Σε τέτοια εκπαίδευση περισσότερη σημασία έχει ο "κακος" παρά ο εκπαιδευτής. Μη βαζεις όποιον να'ναι να δουλεύει το σκύλο σου εκτός κι αν είναι επαγγελματίας (ή άτομο το οποίο έχει άριστα σκυλιά ως απόδειξη της ικανότητας του).
Ο σκυλος που μου περιγραφεις μου μοιαζει περισσοτερο με επιθετικος.Εγω το σκεφτομαι ως εξης...Πως αν δεν τον παω για δαγκωματα,θα ειναι ηρεμος σκυλος,οπως ειναι μεχρι στιγμης και πως αν αντιλιφθει πραγματικο κινδυνο θα αντιδρασει,ενω αν εχει κανει διαφορα σεναρια και δαγκωματα θα ειναι συνεχια στην τσιτα μην γινει κατι..πχ τον παω στο γηπεδο και τον αφηνω αναμεσα στα παιδακια και παιζει,αν καποιο παιδι λοιπον κανει οτι πεφτει πανω μου στο παιχνιδι,τι θα γινει?θα το αρπαξει?αν καποιος φιλος μου με 'χτυπισει' φιλικα στην πλατη τι θα γινει?δηλαδη φοβαμαι μην χαλασει η συμπεριφορα του..δεν εχω ξανασχολιθει ποτε με τετοια εκπαιδευση και ισως να με και λαθος στο πως σκεφτομαι

mesotheos

Member
17 Απριλίου 2012
13
0
Θα διαφωνησω σχεδον με ολοκληρο το σχολιο για τους εξης λογους.

1ον.Σκυλος που επιτιθεται σε ολους οταν ειναι εξω,ειναι επιθετικος,κυριαρχικος,φοβικος 'η και ολα μαζι.Δεν το κανει για προστασια.Οποτε αυτο ειναι αλλο θεμα συζητησης.

2ον.Οι σκυλοι δεν μιλανε ουτε ελληνικα ουτε αγγλικα ουτε καμια ανθρωπινη γλωσσα.Οποτε τα τελευταια καμποσα χιλιαδες χρονια αναγκαστηκαν να μεταφραζουν την γλωσσα του σωματος μας για να δουλευουν μαζι μας.Μια κινηση που εσυ δεν την καταλαβαινεις καν για τον σκυλο ειναι απειρες πληροφοριες.Οποτε φαντασου οτι ενας σκυλος ζει και μεγαλωνει με εναν ανθρωπο μπορει 100% να καταλαβει ποτε το αφεντικο του ειναι αγχωμενο,φοβισμενο 'η σε ενταση και χρειαζεται προστασια.Δεν χρειαζεται εντολη.Αλλιως αν σε πιαναν απ'το στωμα 'η απο το λαιμο θα σουν καταδικασμενος.Εννοειται ομως οτι το να του μαθεις να επιτιθεται και να μαζευεται ειναι εργαλειο υπερ της ασφαλειας ολονων.

3ον.Δεν ξερω τι σκυλια εχεις(νομιζω οτι διακρινω εναν βελγο,αλλα δεν ειμαι σιγουρος:)) αλλα τα στανταρ του ταπεραμεντου των κανε κορσο προβλεπουν πολυ καλη αξιολογηση της καταστασης,επιφυλακη,προστασια της περιοχης τους,θαρρος,επιμονη καταδιωξη και αρκετα αλλα ενστικτα προστασιας.Σιγουρα ενας εκπαιδευτης θα βοηβησει να τα βγαλει πιο γρηγορα και πιο εντονα αλλα ενα ισσοροπημενο κανε κορσο θα τα βγαλει κι απο μονο του.Κι απ τα λιγα που χω καταλαβει του νικου το σκυλι φαινεται ισοροπημενο.Η συμπεριφορα που περιεγραψες την εχουν καποια απομονωμενα μαντροσκυλα που γαβγιζουν σε οτιδηποτε περναει απο εξω αλλα οταν κατι μπει μεσα δεν ξερουν τι ειναι οποτε ειναι και διστακτικα.

4ον.Και οσον αφορα το χαδι των δοντιων των κανε δοκιμασε να παιξεις με 1 τετραμηνιτικο και θα διαπιστωσεις μονος σου.Και παλι ομως συμφωνω οτι ενας εκπαιδευτης θα το βελτιωνε.

5ον.Παρ'ολα αυτα ομως συμφωνουμε οτι με μια ενθαρυνση,(σε ασφαλη πλαισια,μην ξεκινησεις τα ιδια με τον γνωστο σου:)) οπως η εκπαιδευση με σκοινι σαν επιβραβευση,βοηθαει σιγουρα.

(Πες μου αν επεσα μεσα στον βελγο:))

mesotheos

Member
17 Απριλίου 2012
13
0
Νικο γραφαμε ταυτοχρονα και δεν ειχα διαβασει το δικο σου.:)

Απ'τη στιγμη που ο σκυλος ειναι ισοροπημενος και εσυ ηρεμος δεν προκειται να παρεξηγησει καμια τετοια κατασταση.Αλλα αυτο μπορει να το επιβεβαιωσει μονο ειδικος εννοειται.Επισης μια τετοια εκπαιδευση μπορει να σου φαινεται οτι στρεσαρει το σκυλο επειδη υπαρχει πολυ ενταση αλλα στην πραγματικοτητα τον ηρεμει.Ο σκυλος σου ειναι boxer.Στην προπονηση(εκπαιδευση) τα δινει ολα και εκτονωνεται αλλα στην πραγματικη ζωη ειναι πιο ηρεμος,με ποιο καθαρο μυαλο και με καλυτερες αποφασεις.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε όλα όσα λες. Έχω δει απο κοντά σκυλιά φύλαξης και κανένα δεν έγινε απο μόνο του. Απο κουτάβια έχουν ξεκινήσει εκπαίδευση (όχι φύλαξη), πολλοί ιδιοκτήτες πρώτα θέλανε να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο και μετά αποφάσησαν να πάρουν σκύλο (έχει σημασία αυτό), έχουνε αφιερωθεί σε αυτά πολύ χρόνο και χρήμα, και ακόμα μετά απο 4χρόνια τα σκυλιά αυτά συνεχίζουν να "εκπαιδεύονται" για να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Μπορεί το λάθος μου να είναι το ότι έχω ως στόχο σκύλου φύλακα να μοιάζει με αυτά τα σκυλιά που έχω δει.

ps. Το τι θα είναι ο σκύλος εξαρτάται απο τον εκτροφέα. Τα στάνταρντ υπάρχουν γραμμένα κάπου, αν θέλουν τα ακολουθουν...

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Kαλημερα σε ολους!!!
Ευχομαι να βοηθησω λιγακι κ εγω απο την 2,5 χρονια εμπειρια που εχω με αυτη την ρατσα κ απο τις λιγες γνωσεις μου.
Απο κουταβι μεχρι κ σημερα εχω καταφερει να τον ελεχγω χωρις λουρι κ να με ακουη(αμετρητες ωρες εξασκησεις οι δυο μας), να δεχεται εντολες οπως 'ελα εδω' κ να το εκτελει με την μια(κ οχι με 15 φορες την εντολη μεχρι να μου κανει την χαρη)το οποιο δυσκολευτικα αλλα τα καταφερα, να τηρει το 'οχι' που του λεω σε οτιδηποτε, κτλ.
(Αυτα τα αναφερω γιατι οπως λενε οι περισσοτερει εδω το σκυλι πρεπει να το ελεγχεις πληρως ακομα κ σαν 'βασικη υπακοη' ετσι ωστε οτι προκυψει να μπορεις ειτε να το αποτρεψεις ειτε να το σταματησεις κ στην περιπτωση σου που θελεις προωρα να του βγαλεις ενστικτα φυλαξης ειναι ακομα ποιο σοβαρο το θεμα εκπαιδευση κ υπακοη.Οπως κ να το κανουμε ενα σκυλη κ ποσο μαλλον ενα κανε κορσο μπορει να γινει θανασιμο οπλο!)
Πιστευω οτι πρεπει να δωσεις βαση σε ολο το φασμα της βασικης εκπαιδευσης κ μετα να δεις το θεμα φυλαξης.(Σιγουρα ενας εκπαιδευτης θα σε βοηθουσε πολυ κ στην ολοκληρωση της βασικης υπακοης αλλα κ στην φυλαξη, απο οτι καταλαβα επειδη δεν σε βοηθαει το μερος που μενεις αλλα κ τα λεφτα , δωσε βαση μονος σου στην ολοκληρωση κ τελοποιηση της βασικης)
2,5 χρονια δουλευω την βασικη κ τα παω πολυ καλα(θελει υπομονη κ χρονο με το σκυλι), παιχνιδια με σκοινι του εκανα απο κουταβι μεχρι κ σημερα,οταν απο μονος τσιτωνει με κατι που ακουσε η που ειδε τον ενθαρυνω κ οταν σιγουρευτω οτι ειμαστε ασφαλης στο σπιτι τοτε των ηρεμο(κ αυτο του το κανω απο κουταβι μεχρι τωρα , τιποτα παραπανω).
Ειναι ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ με σκυλια κ με ανθρωπους(απλα στους ανθρωπους ειναι λιγο επιφυλακτικος, αλλα οχι επικυνδινος, αν θελει χαδι απο καποιον ξενο θα το δεχτει η θα τραβηχτει!) κ ποτε δεν μου εχει δημιουργηση προβλημα, ξερω ομως (απο 3 περιστατικα που εζησα μαζι του) οτι ολοι την ωρα με εχει στο νου του κ οτι οσο ακινδυνος κ αγαθος ειναι, ανα πασα στιγμη αν τον χρειαστω πραγματικα ειναι ετοιμος για ολα κ ολα αυτα χωρις εκπαιδευση επιθεσεις κτλ, ο χρονος θα φερει ταποτελεσματα που θες(κ εγω νομιζα οτι με τα πολλα χαδια,φιλια ,αγγαλιες,παιχνιδια με σκυλια,επαφη με κοσμο,κτλ του ειχα καταστρεψει ολα τα ενστικτα σωματοφυλακα που κρυβει μεσα του, οτι τον ειχα κανει φλωρο , αλλα με την παροδο του χρονου κ με καποια περιστατικα μου απεδειξε το αντιθετω κ με το παραπανω!)
Ειναι ισσοροπημενος σκυλος,κοινωνικος,εμπιστευσιμος,χαδιαρης αλλα κ την στιγμη που θα χρειαστει πραγματικα ο απολυτος φυλακας(ειτε μεσα στο σπιτι ειτε εξω απο το σπιτι)
Συμπερασμα κ προσωπικη γνωμη ,ολοκληρωσε την βασικη (εννοω μεχρι κ χωρις λουρι εκπαιδευση της βασικης) κ μην ανυσηχεις ο σκυλος οσο ποιο ισσοροπημενος ειναι τοσο κ ποιο καλος προστατης θα γινει!
Εμπιστευσουτων κ μην ανυσηχεις το αγορι σου οταν πραγματικα το χρειαστεις θα ειναι εκει , το μονο που θελει εινα αγαπη,υπομονη κ σωστη επικοινωνια μεταξι σας(βασικη υπακοη) ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους!!!!!!!!!!!
Ενημερωτικα εχεις μια ρατσα πολυ δυναμικη,σκυλη μαχης,με πολυ ανεπτυγμενα ενστικτα σωματοφυλαξεις , εργασιας κ τυφλης αφοσιωσεις προς το αφεντικο του(κ την οικογενεια του), πιστεψεμαι θα τα βρεις ολα μπροστα σου κ χωρις εκπαιδευση, κανε υπομονη κ φτιαξε δυνατη σχεση μαζι του γιατι οταν θα στα αποδειξη θα πρεπει να μπορεις να τον κανεις καλα!(εχει γινει μετρηση σε διαφορες μαστιφοειδες ρατσες οτι η πιεσεις που ασκουν στο κλεισιμο του σαγονιου φτανουν μεχρι κ τα 600 κιλα κ αυτη η μετρηση εγινε στο παιχνιδι κ οχι σε φαση στρεσαρισματος του σκυλου, καταλαβαινεις ισως την σοβαροτητα του να ελεγχεις αψογα τον σκυλο σου!)
Ασε που εσενα ειναι κ ακομα κουταβος με αποτελεσμα ακομα να διαμορφωνεται ο χαρακτηρας του!

ΥΓ. Πιστευω να βοηθησα κ εγω λιγακι, συγχωρεστεμαι για τα ορθογραφικα!

*ΠΡΟΣΟΧΗ, μην ρισκαρεις την ακεραιοτητα φιλων σου με δοκιμες επιθεσεις η φυλαξεις, μπορει 1 στο εκατομυριο να γινει στραβη κ να τρεχεις κ να μην φτανεις!

mesotheos

Member
17 Απριλίου 2012
13
0
Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ σε όλα όσα λες. Έχω δει απο κοντά σκυλιά φύλαξης και κανένα δεν έγινε απο μόνο του. Απο κουτάβια έχουν ξεκινήσει εκπαίδευση (όχι φύλαξη), πολλοί ιδιοκτήτες πρώτα θέλανε να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο και μετά αποφάσησαν να πάρουν σκύλο (έχει σημασία αυτό), έχουνε αφιερωθεί σε αυτά πολύ χρόνο και χρήμα, και ακόμα μετά απο 4χρόνια τα σκυλιά αυτά συνεχίζουν να "εκπαιδεύονται" για να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Μπορεί το λάθος μου να είναι το ότι έχω ως στόχο σκύλου φύλακα να μοιάζει με αυτά τα σκυλιά που έχω δει.

ps. Το τι θα είναι ο σκύλος εξαρτάται απο τον εκτροφέα. Τα στάνταρντ υπάρχουν γραμμένα κάπου, αν θέλουν τα ακολουθουν...
Συμφωνουμε απολυτα οτι μονο ενας εκπαιδευτης μπορει να βγαλει τον καλυτερο εαυτο του σκυλου.Εισαι τυχερος που εχεις την ευκαιρια να παρατηρεις τετοια σκυλια αλλα μην υποτιμας και τα αδουλευτα.Δεν φτανουν τα στανταρ που λες αλλα δεν θα σε κρεμασουν:)

mesotheos

Member
17 Απριλίου 2012
13
0
Kαλημερα σε ολους!!!
Ευχομαι να βοηθησω λιγακι κ εγω απο την 2,5 χρονια εμπειρια που εχω με αυτη την ρατσα κ απο τις λιγες γνωσεις μου.
Απο κουταβι μεχρι κ σημερα εχω καταφερει να τον ελεχγω χωρις λουρι κ να με ακουη(αμετρητες ωρες εξασκησεις οι δυο μας), να δεχεται εντολες οπως 'ελα εδω' κ να το εκτελει με την μια(κ οχι με 15 φορες την εντολη μεχρι να μου κανει την χαρη)το οποιο δυσκολευτικα αλλα τα καταφερα, να τηρει το 'οχι' που του λεω σε οτιδηποτε, κτλ.
(Αυτα τα αναφερω γιατι οπως λενε οι περισσοτερει εδω το σκυλι πρεπει να το ελεγχεις πληρως ακομα κ σαν 'βασικη υπακοη' ετσι ωστε οτι προκυψει να μπορεις ειτε να το αποτρεψεις ειτε να το σταματησεις κ στην περιπτωση σου που θελεις προωρα να του βγαλεις ενστικτα φυλαξης ειναι ακομα ποιο σοβαρο το θεμα εκπαιδευση κ υπακοη.Οπως κ να το κανουμε ενα σκυλη κ ποσο μαλλον ενα κανε κορσο μπορει να γινει θανασιμο οπλο!)
Πιστευω οτι πρεπει να δωσεις βαση σε ολο το φασμα της βασικης εκπαιδευσης κ μετα να δεις το θεμα φυλαξης.(Σιγουρα ενας εκπαιδευτης θα σε βοηθουσε πολυ κ στην ολοκληρωση της βασικης υπακοης αλλα κ στην φυλαξη, απο οτι καταλαβα επειδη δεν σε βοηθαει το μερος που μενεις αλλα κ τα λεφτα , δωσε βαση μονος σου στην ολοκληρωση κ τελοποιηση της βασικης)
2,5 χρονια δουλευω την βασικη κ τα παω πολυ καλα(θελει υπομονη κ χρονο με το σκυλι), παιχνιδια με σκοινι του εκανα απο κουταβι μεχρι κ σημερα,οταν απο μονος τσιτωνει με κατι που ακουσε η που ειδε τον ενθαρυνω κ οταν σιγουρευτω οτι ειμαστε ασφαλης στο σπιτι τοτε των ηρεμο(κ αυτο του το κανω απο κουταβι μεχρι τωρα , τιποτα παραπανω).
Ειναι ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ με σκυλια κ με ανθρωπους(απλα στους ανθρωπους ειναι λιγο επιφυλακτικος, αλλα οχι επικυνδινος, αν θελει χαδι απο καποιον ξενο θα το δεχτει η θα τραβηχτει!) κ ποτε δεν μου εχει δημιουργηση προβλημα, ξερω ομως (απο 3 περιστατικα που εζησα μαζι του) οτι ολοι την ωρα με εχει στο νου του κ οτι οσο ακινδυνος κ αγαθος ειναι, ανα πασα στιγμη αν τον χρειαστω πραγματικα ειναι ετοιμος για ολα κ ολα αυτα χωρις εκπαιδευση επιθεσεις κτλ, ο χρονος θα φερει ταποτελεσματα που θες(κ εγω νομιζα οτι με τα πολλα χαδια,φιλια ,αγγαλιες,παιχνιδια με σκυλια,επαφη με κοσμο,κτλ του ειχα καταστρεψει ολα τα ενστικτα σωματοφυλακα που κρυβει μεσα του, οτι τον ειχα κανει φλωρο , αλλα με την παροδο του χρονου κ με καποια περιστατικα μου απεδειξε το αντιθετω κ με το παραπανω!)
Ειναι ισσοροπημενος σκυλος,κοινωνικος,εμπιστευσιμος,χαδιαρης αλλα κ την στιγμη που θα χρειαστει πραγματικα ο απολυτος φυλακας(ειτε μεσα στο σπιτι ειτε εξω απο το σπιτι)
Συμπερασμα κ προσωπικη γνωμη ,ολοκληρωσε την βασικη (εννοω μεχρι κ χωρις λουρι εκπαιδευση της βασικης) κ μην ανυσηχεις ο σκυλος οσο ποιο ισσοροπημενος ειναι τοσο κ ποιο καλος προστατης θα γινει!
Εμπιστευσουτων κ μην ανυσηχεις το αγορι σου οταν πραγματικα το χρειαστεις θα ειναι εκει , το μονο που θελει εινα αγαπη,υπομονη κ σωστη επικοινωνια μεταξι σας(βασικη υπακοη) ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους!!!!!!!!!!!
Ενημερωτικα εχεις μια ρατσα πολυ δυναμικη,σκυλη μαχης,με πολυ ανεπτυγμενα ενστικτα σωματοφυλαξεις , εργασιας κ τυφλης αφοσιωσεις προς το αφεντικο του(κ την οικογενεια του), πιστεψεμαι θα τα βρεις ολα μπροστα σου κ χωρις εκπαιδευση, κανε υπομονη κ φτιαξε δυνατη σχεση μαζι του γιατι οταν θα στα αποδειξη θα πρεπει να μπορεις να τον κανεις καλα!(εχει γινει μετρηση σε διαφορες μαστιφοειδες ρατσες οτι η πιεσεις που ασκουν στο κλεισιμο του σαγονιου φτανουν μεχρι κ τα 600 κιλα κ αυτη η μετρηση εγινε στο παιχνιδι κ οχι σε φαση στρεσαρισματος του σκυλου, καταλαβαινεις ισως την σοβαροτητα του να ελεγχεις αψογα τον σκυλο σου!)
Ασε που εσενα ειναι κ ακομα κουταβος με αποτελεσμα ακομα να διαμορφωνεται ο χαρακτηρας του!

ΥΓ. Πιστευω να βοηθησα κ εγω λιγακι, συγχωρεστεμαι για τα ορθογραφικα!

*ΠΡΟΣΟΧΗ, μην ρισκαρεις την ακεραιοτητα φιλων σου με δοκιμες επιθεσεις η φυλαξεις, μπορει 1 στο εκατομυριο να γινει στραβη κ να τρεχεις κ να μην φτανεις!
Φιλε μου μπραβο!!Μ'αρεσει να ακουω ισοροπημενους ιδιοκτητες και με κανει πολυ χαρουμενο να βλεπω οτι συμφωνουμε σε ολα παρα την μικρη πειρα μου.Το καλοκαιρι μαλλον θα τον εχω Παληνη τον δικο μου οποτε θα επικοινωνησω μαζι σου γιατι πιστευω οτι ο σκυλος σου και η πειρα σου εχουν να προσφερει πολλα στον δικο μου.
Αν εχεις καμια αλλη φωτο ανεβασε την.Φαινεται μεγαλη αλητοφατσα ο δικος σου:)

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Έχω να κάνω μια πρόταση στους συντονιστές του φόρουμ.
Άν είναι εύκολο και μέσα στα πλάισια της λειτουργίας του φόρουμ, να ανοίξουν στο
Usergroups> Molosser Subforum μία υπο-ενότητα Cane Corso για εμάς.

Ευχαριστώ!!

υ.γ. Δεν ήξερα που να κάνω την πρόταση μου και την έκανα σε αυτό το θέμα, συγνώμη!

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
για να μας προστατευσει ο σκυλος μας το μονο που χρειαζετε ειναι να του εχουμε δωσει πολυ αγαπη και να εχουμε φτιαξει μια τελεια σχεση μεταξυ μας.
διαφωνω καθετα στο οτι τα σκυλια που εχουν εκπαιδευτη στην φυλαξη ειναι δολοφονοι ,αντιθετα ειναι πιο σιγουρα πιο ισοροπιμενα και αξιολογουν την κατασταση καλυτερα και ποτε δεν θα ορμησουν σε ενα παιδακι,
αυτο το κανει μονο ενα ανισοροπο σκυλι γεματο ανασφαλειες.
σαφως υπαρχουν και ιδιοκτητες που εχουν πετυχει σωστα αποτελεσματα ,αλλα με πολυ δουλεια και τεραστια υπομονη,οπως ο αρθουρος πχ.
και εμενα μου εχει τυχει αυτο με τον δικο μου με την φυλαξη οπως και του αρθουρου και επεσα απο τα συνεφα γατι δεν το περιμενα,μεχρι τοτε τον θεωρουσα αρνακι.τωρα ειναι 8,5 μηνων και αυτο ειχε γινει πριν κανα 2μηνο.
τωρα εχουμε ξεκινησει σιγα σιγα φυλαξη με εκπαιδευτη και πραγματικα εχω δει μεγαλη διαφορα ιδικα στον τροπο που δαγκωνει

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μπράβο, φίλοι μου!!!
Εξαιρετικό θέμα, όπως εξελίσσεται... αλλά, δυστυχώς, σήμερα δεν προλαβαίνω να γράψω...
Το χρωστάω, όμως!:)