Bull terrier εκπαιδευση

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Παιδια καλησπερα.Πριν απο 45 μερες βρηκα ενα bt παρατημενο -υποσιτισμενο-αρρωστο κτλ.Χωρις δευτερη σκεψη το πηρα σπιτι μου.Το πηγα στον κτηνιατρο ο οποιος μου ειπε οτι πρεπει να ειναι καπου δωδεκα μηνων η μπεμπα(δηλαδη τωρα 14).Απο την πρωτη μερα που το εφερα σπιτι ημουν αρκετα αυστηρος μαζι του,για να μην ας πουμε παρει αερα(εννοω οτι δεν το χαιδευα και απλα το φροντιζα).Ξεκινησαμε βολτες και ξεκινησα να της κανω μια βασικη εκπαιδευση οπως την λετε.Στην αρχη πηγαιναν ολα καλα αλλα οσο ψαχνομουν συνειδητοποιουσα οτι ολα τα εγχειριδια-αρθρα εκπαιδευσης ξεκινουσαν απο το παιχνιδι με τον σκυλο.Ο σκυλος μετα απο ενα σημειο ενω ακουγε εκανε μια επανασταση και ξεκινησε να με γραφει κανονικα γενικα ηταν σαν να του περναγα απαρατηρητος και ξεκινησε οτι του δινω εντολες με επιβλητικο υφος να γρυλιζει δεν υπηρχε περιπτωση να με δαγκωσει αλλα ουτε και ηταν παιχνιδι του.Βλεποντας οτι το σκυλι ηταν και πολυ παιχνιδιαρικο ξεκινησα να χτιζω την σχεση μας απο την αρχη δηλαδη να παιζω πολυ πιο πολυ μαζι του και να το εχω πολλες ωρες διπλα μου(οσο μπορουσα).Το αποτελεσμα ειναι ο σκυλος να με γραφει κανονικα μετα απο 15 μερες και οταν παω να του δωσω μια εντολη να ειναι αδιαφορος κ γενικα στην βολτα ουτε που με κοιταει.Εκατσα το σκεφτηκα και αποφασισα να ξανα γινω αυστηρος μαζι του κ το εκανα εδω και δυο μερες και βλεπω αποτελεσμα θετικο δηλαδη με υπολογιζει ο σκυλος.Ξερω οτι ολα εγιναν σε λαθος χρονο αλλα τι να κανω που τωρα την βρηκα.Θα παραθεσω λιγα στοιχεια για να βοηθησετε οσο μπορειτε... το σκυλι ειναι εξαιρετικα παιχνιδιαρικο, παρα πολυ ξεροφεφαλο,ενοχλητικα ημερο(δεν ενοχλει ουτε γατες).Δεχομαι καθε συμβουλη...θα ηθελα να μιλησω με εκπαιδευτη αλλα ο σκυλος με εχει ηδη βγαλει εκτος οικονομικου προυπολολογισμου.Ευχαριστω παιδες

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
  • Like
Reactions: Νίκος6

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κατσε βρε, δεν πρόλαβες να την υιοθετήσεις και αμέσως "σε γράφει". Αλλιώς είχε μάθει, και δεν ξέρεις κιόλας πώς είχε μάθει.
Ούτε αυστηρότητα υπέρμετρη ούτε χάδια υπερβολικα. Υπομονή, επιμονή και σταθερή συμπεριφορά θες.

• Like
Reactions: epial

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Καλησπερα εκτιμω τις γρηγορες απαντησεις.Ειμαι 22 και ειχα σκυλο στα δεκα αλλα τον εβλεπα οπως οι ολοι οταν ημασταν μικροι δηλαδη σαν παιχνιδι ας πουμε .Κ εγω σε αυτην την γραμμη λεω να κατευθυνθω...δηλαδη χαδια μονο για επιβραβευση.Λεω οτι με γραφει δεδομενου τον πρωτο μας μηνα που η σκυλα διαβαζε και εκτελουσε τις εντολες μου και τωρα τις διαβαζει αλλα δν μου δινει σημασια.Οκ οποτε συνεχιζω ετσι και σας ενημερωσω για τυχον αποκλισεις η δικες μου αποριες.Ευχαριστω παιδια

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Με άγχωσες!
Chill out αγορίνα. Έχεις αδέσποτη σκύλα μόλις ένα μηνάκι. Χαλάρωσε και διάβασε γενικά.
Μην βιάζεσαι, μην πιέζεσαι και μην την πιέζεις.
Κανείς δεν έμαθε τίποτα σε 1 μήνα...

Άραξε, άνοιξε το forum και ρούφα τις ενότητες...μόνο καλό θα κάνεις...

• Like

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
για microchip είδατε φαντάζομαι?
Είπαμε....επιμονή, σταθερή συμπεριφορά και ρουτίνα....υπομονή!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Βρε τρόπο να μιλήσεις και μ'έναν εκπαιδευτή.
Μπορεί να μην στοιχίζει όσο νομίζεις.
Εστω για ένα ραντεβού, να πείτε μερικά βασικά πράγματα.

• Like

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
...Απο την πρωτη μερα που το εφερα σπιτι ημουν αρκετα αυστηρος μαζι του,για να μην ας πουμε παρει αερα(εννοω οτι δεν το χαιδευα και απλα το φροντιζα).... το σκυλι ειναι εξαιρετικα παιχνιδιαρικο, παρα πολυ ξεροφεφαλο,ενοχλητικα ημερο(δεν ενοχλει ουτε γατες)....
καλως ηρθες @biancamou ,
η γνωμη μου ειναι πως αυτη ηταν μια εντελως λαθος αρχικη προσεγγιση που αναφερεις, εκτος και αν ηθελες να γραψεις οτι αφηνες τη σκυλιτσα να παρει το χρονο της και να εγκλιματιστει μονη της.
σε ενα σκυλι που εχει περασει αυτα που πιθανως θα εχει περασει (η bianca;) θα πρεπει να μην εισαι αυστηρος μαζι της και να της δειξεις οση περισσοτερη αγαπη μπορεις ωστε να αισθανθει σιγουρια και ασφαλεια για σενα. δεν ξερεις τι αναμνησεις κουβαλαει η μπεμπα σου.

η συμπεριφορα της που περιγραφεις ειναι απολυτα φυσιολογικη για ενα bt (εκτος του τελευταιου σκελους μαλλον :rolleyes:).

γενικα η φυλη δεν ειναι απολυτα συνεργασιμη στα θεματα της εκπαιδευσης, ειναι σκυλια που λειτουργουν πολλες φορες κατα το πως θελουν και οχι κατα το πως πρεπει ή θελεις να λειτουργησουν. αυτο δε σημαινει οτι δεν εκπαιδευονται, σημαινει μονο οτι θα πρεπει να βρεις το κλειδι τους (τη χρυση τομη αν θες) για να κανουν αυτο που θελεις.

τη φυλη σε γενικες γραμμες τη γνωριζεις; σου ταιριαζει πιστευεις;

δωστης τον καιρο ωστε να μαθετε ο ενας τον αλλο.

να σου ζησει και αναμενουμε (πολλες) φωτο :).

• Like
Reactions: Yorkaddict

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Μολις γυρισα.Δεν βιαζομαι απλα εαν δω οτι ξαφνικα αλλαζει το σκυλι πολυ προς το κακο ταρακουνιεμαι και αναρωτιεμαι τι φταιει-ω.Οκ θα συνεχισω οσο πιο ηρεμα γινεται και θα προσπαθησω να μιλησω κ με εναν εκπαιδευτη.Φιλε spyv εχεις δικιο απλα στην συντητηρικη πιστευω προσσεγιση που κανω το να την βγαζω δυο ωρες βολτα την ημερα να την ταιζω 2 φορες την ημερα να την καθαριζω και να φροντιζω τις πληγες της και να την αφηνω να κοιμαται στα ποδια μου φυσικα κατω απο τον καναπε δεν ειναι αρκετο δεν θα αντιληφθει ετσι την φροντιδα μου?Ηαληθεια ειναι οτι δεν ξερω καθολου την ρατσα και ουτε και ηθελα σκυλο γιατι ξερω οτι θελει πολυ φροντιδα και δεν ηξερα εαν θα μπουρουσα ν ανταπεξελθω αλλα απο τοτε που αποφασισα να την κρατησω (γιατι δεν ηταν ευκολη αποφαση δεσμευεσαι) εχω διαβασει παρα πολυ για το συγκεκριμενο σκυλι και εχω παραγγειλει και βιβλιο εξειδικευμενο για την ρατσα που θα το παραλαβω αυριο. Τι εννοεις εαν ταιριαζουμε γινε πιο συγκεκριμενος? Δεν θα ανεβασω γτ εχει ακομα αρκετα θεματα που κανουν μπαμ αφου ισιωσουμε θα ανεβασουμε αλμπουμ ευχαριστουμε και καλο βραδυ σε εσας και τα σκυλια σας

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Με το αν ταιριάζετε εννοεί, πως κάθε φυλή έχει διαφορετικές ανάγκες, ιδιοσυγκρασία άρα και αντιμετώπιση χειρισμού. Οπότε αναρωτιέται αν διαβάζοντας για την συγκεκριμένη φυλή μπορείς να την ενσωματώσεις στην καθημερινότητα σου.
Ένα σκυλί με βιώματα από τον δρόμο (που στην ουσία δεν γνωρίζεις τι βιώματα έχει), μπορεί να σε εμπιστευτεί αμέσως, μπορεί μετά από 2 μήνες, μπορεί μετά από 6 μήνες. Θέλουν το χρόνο τους, χωρίς να προσπαθούμε να τους "εκμαιεύσουμε" την εμπιστοσύνη. Μην θεωρείς δηλαδή, με ανθρώπινους όρους, πως επειδή την ταϊζεις/φροντίζεις, θα ξυπνήσει και θα πει "αααα αυτός ειναι ο άνθρωπος μου και θα τον ακουω". Άλλωστε είναι ξεροκέφαλη φυλή, με άποψη και πείσμα

Μην είσαι λοιπόν, ανυπόμονος.
Το ιδανικό είναι να την δει και κάποιος έμπειρος εκπαιδευτής.
τι εννοείς έχει θέματα που κάνουν μπαμ? σε συνδυασμό με την "φροντιδα πληγών της" που εγραψες, με παραπέμπει αλλού αυτό....

• Like
Reactions: Νίκος6

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Ναι ειναι περιεργα σκυλια αλλα γιατι να μην τα βρουμε?Εαν περασει κ αυτος ο μηνας και δεν ειμαι ικανοποιημενος θα παω σε εκπαιδευτη.Πιστευω θα τα καταφερω.Αφου την εκπαιδευσω δεν θα ειναι αρκετα ευκολοτερα τα πραγματα?Καταλαβα τι λες πως ομως χωρις να την χαιδευω θα κερδισω την εμπιστοσυνη της?Η κουκλα παιρνει πολυ αερα εαν την χαιδεψεις.Εννοω οτι το σκυλι λογω παρασιτου δεν εχει τριχωμα σε μεγαλα σημεια του σωματος του.Το αντιμετωπισαμε κ τωρα περιμενουμε να βγαλουμε γουνα.(παω για υπνο)καλο βραδυ

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σε γενικές γραμμές θα σου πω τι εννοώ αν μπορείτε να συμβιώσετε αρμονικα: υπάρχουν σκυλια που δεν είναι για ανθρώπους του καναπέ, υπάρχουν άλλα που δεν είναι για 'αναποφασιστους' αλλά θέλουν πιο "δυναμική" συμπεριφορά, υπάρχουν σκυλιά που βαριούνται να κουνήσουν το πόδι τους. Κάθε φυλή ειναι διαφορετική, και κάθε άτομο της κάθε φυλής επισης έχει ιδιαιτερότητες (θεμιτά μες τα πλαίσια του προτύπου). Δεν μπορώ για παράδειγμα να παρω ένα ορεινό ποιμενικό να το βγάζω βόλτα 2 φορές τη μερα απο μισή ώρα και μετά να αράζουμε μαζί στο διαμέρισμα. Δεν είναι ένας σκύλος, είναι ένας σκυλος με συγκεκριμένες ανάγκες.
Φυσικά και θα την χαϊδευεις και θα παίζεις μαζί της. Αλλά να στο ζητάει αυτή, να έρχεται αυτή σε εσένα, όσο ειναι ακόμα αρχή και τώρα χτίζετε τη σχέση σας. Όχι να την ζορίσεις εσύ, να έρθει να τη χαϊδεψεις.

Καλο βράδυ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Καταλαβα τι λες πως ομως χωρις να την χαιδευω θα κερδισω την εμπιστοσυνη της?
Προσφέροντάς της φροντίδα και κυρίως σταθερότητα. Σταθερότητα στα πάντα. Στις ώρες που τρώει, στις ώρες που βγαίνει έξω, στο που κοιμάται, στο τι της επιτρέπεται να κάνει και τι όχι. Μην την πιέζεις, να κάνει πράγματα που δεν θέλει. Να έρθει κοντά σου πχ, αν η ίδια φοβάται. Να την χαιδεύεις/αγκαλιάζεις αν η ίδια δεν θέλει. Ειδικά η αγκαλιά, είναι αποκλειστικά ανθρώπινη συμπεριφορά. Τα σκυλιά, στην πλειοψηφία τους δεν την θέλουν. Αντιθέτως, τα τρομοκρατεί. Και δώστης όσο χρόνο χρειάζεται. Θα έρθει η μέρα, που θα καταλάβεις την διαφορά και η χαρά σου, θα είναι μεγάλη.

• Like
Reactions: Νταβίνα

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Mareco κανω ακριβως αυτο που λες ακριβως ομως.Κ εγω πανω σε αυτην την σταθεροτητα βασιζομαι.Ghelly δεν μπορω να κρινω τν εαυτο μου ειδικα για θεμα δυναμικοτητας.Παντως προσπαθω να δειχνω επιβλητικος-αποφασιστικος στο σκυλι.Ειμαι αρκετα εως πολυ δραστηριος οποτε η ενεργεια μου δεν ταιριαζει με την ενεργεια ενος bt?

• Like
Reactions: mareco

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλημέρα και καλώς ήρθες και από μένα στον μαγικό κόσμο των EBT.

Λίγα λόγια αρχικά για τη φυλή. Οποιοδήποτε μύθο έχεις στο μυαλό σου περί δυναμικής φυλής πρέπει να τον ξεχάσεις. Φαντάσου ένα 3χρονο παιδί στο σώμα ενός σκύλου, μέχρι τα βαθιά γεράματα, ή έναν “φουσκωτό macho…” έξω από ένα bar, που στην πραγματικότητα ξέρει μόνο να λέει καλά ανέκδοτα. Είναι μια από τις πλέον ανθρωποκεντρικές φυλές, και η επαφή με την οικογένεια είναι βασική προϋπόθεση για την ισορροπία του. Στην τυπική του συμπεριφορά θα είναι πάντα δίπλα σου ακόμα και μέσα στο σπίτι. Μην την πιέσεις ποτέ πέρα από τα όρια της, που θα στα δείξει μόνη της γρυλίζοντας στην αρχή. Μέχρι εκεί. Λάβε υπόψη ότι η δικιά σου είναι και στην εφηβεία.

Είναι αρχή ακόμη, δεν ξέρεις τίποτα για το παρελθόν της και τι μπορεί να έχει περάσει. Για να τη βρεις στο δρόμο στην κατάσταση που περιέγραψες, σίγουρα δεν έχει περάσει καλά.

Φτιάξε ένα πρόγραμμα ρουτίνας μαζί της, φαγητό βόλτα παιχνίδι και ξεκίνα την ΒΥ σαν να ήταν κουτάβι. Όλα από την αρχή και με μέτρο. Για την ηλικία της μισή ώρα βόλτα το πρωί και μια ώρα αργά το απόγευμα είναι αρκετά. Πάντα στο λουρί της και πάντα δίπλα σου ώστε να έχεις έλεγχο που βάζει το στόμα της. Μην περιμένεις βόλτες του τύπου, πετάω το μπαλάκι και το σκυλί το φέρνει και πάλι από την αρχή. Είναι φυλή της έντονης εκτόνωσης σε σύντομο χρόνο. Ένα γερό tug θα είναι η καλύτερη εκτόνωση στη βόλτα και στο σπίτι.

Για τα δερματικά της θα μπορούσα να σου πω διάφορα αν είχα εικόνα. Πιστεύω όμως ότι είναι κάτι που θα σε απασχολήσει αρκετά. Καλό θα ήταν να της κάνεις και βιοχημικές εξετάσεις ώστε να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα για την υγεία της και να σκεφτείς και την στείρωση.

Αυτά για αρχή και εδώ είμαστε να τα λέμε. Για να έχω μια εικόνα, αν θες μου λες το ύψος της και το βάρος της.

Σου ξαναλέω λοιπόν. Ξέχνα τα δυναμικά, δώσε της μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη αγάπη, και εκτόνωση μέσα από παιχνίδι για αρχή.

Υ.Γ. Το ποιο σημαντικό. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην την αφήσεις σπίτι μόνη και ελεύθερη, αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν πειράζει πράγματα με το στόμα της. Στο τέλος θα το φάει. Το κάνουν ΟΛΑ.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Καλημερα και καλως σας βρηκα.Δηλαδη απο οτι καταλαβα εσυ μου λες να ξεκινησω απο την αρχη.Δηλαδη το παιχνιδι εχει ιδια σημασια και για την σκυλα αυτη που τωρα ειναι 14 μηνων?Στο παιχνιδι γινεται πολυ κτητικη δηλαδη μετα απο ενα λεπτο παιχνιδι πηδαει πανω μου δαγκωνει τραβαει κανει πολυ γρηγορες σβουρες που αμα πεσει πανω σου πονας κανονικα για αυτο της εχω ελαττωσει το παιχνιδι.Μου γρυλιζει οταν επιμενω στις εντολες χωρις λιχουδια η παιχνιδι.Δερματικα η σκυλα εχει παρασιτο (demodex) εχει παρει χαπι κ ο κτηνιατρος λεει οτι εχει περασει απλα περιμενουμε να βγαλει γουνα.Της εχω παρει κ μια τροφη με πολυ λιγα σιτηρα για τις δερματοπαθειες.Της εκανα εξετασεις γενικες αιματος και καλαζαρ κ αποτελεσματα θα παρω αυριο γιατι εχει καποια περιεργα συμπτωματα.Βιοχημικες δεν μου ειπε ο κτηνιατρος να κανει.Τι θα βρει με τις βιοχημικες?Η σκυλιτσα ειναι 43-44 εκατοστα μεχρι τονμπροστινο ωμο και 18 κιλα.Στην βολτα την ελεγχω τελεια με το λουρι απλα δεν ακουει εντολες οπως πχ κατσε δεν την αφηνω ποτε να βαζει το κεφαλι της καπου που δεν βλεπω ξεκαθαρα.Της εχω φτιαξει πολυ καλο προγραμμα συ...ξεπναμε 7 η ωρα παμε μια βολτα μιση ωρα περπατωντας οπου τα κανουμε ολα στον δρομο και σε συγκεκριμενα σημεια και μετα κατευθυνομαστε σε ενα μεγαλο παρκο με πορτα που κλεινει μπαινουμε μεσα παιζουμε λιγο παιχνιδια και λιχουδιες και εκει την εκπαιδευω κιολας δηλαδη κατσε μεινε ξαπλωσε(σφιγγα) και βηματισμο διπλα μου χωρις λουρι(ετσι και ετσι ο βηματισμος).Γυρναμε ξεκουραζεται μιση ωρα της αλλαζω νερο βαζω φαγητο αραζει και μετα την ξαναβγαζω το απογευμα(8 παρα οταν πεφτει ο ηλιος που παμε περιπατο μονο κανενα 45 λεπτο.γυρναω και παλι τα ιδια και ενδιαμεσα δηλαδη καπου το μεσημερι την βγαζω απο τον χωρο της που ειναι η κουζινα μου κ ενα μπαλκονι μικρο(εχω κλεισει το μισο μην εχει μεγαλο χωρο και αποκτησει κτητικοτητα ) και παιζουμε λιγο στο σαλονι δηλαδη παχνιδι(μπαλακι σχοινι-κοκκαλο)-εκπαιδευση και μετα την αφηνω καθεται καμια ωρα στα ποδια μου κατω απο τον καναπε και μετα παλι μεσα μεχρι να βγουμε βολτα.Να τονισω οτι η σκυλα την πρωτη μερα που μπηκε μεσα στο σπιτι κατευθειαν πηδηξε πανω στον καναπε σαν να ηταν στο σπιτι της οποτε υποθετω οτι της ειχαν για σπιτι καναπε η γενικα ηταν ανεξελεγκτη.Δεν την αφηνω με τιποτα μονη σε μεγαλο χωρο.Οταν λες οτι ειναι ρατσα που εκτονωνεται σε συντομο χρονικο διαστημα τι ακριβως εννοεις και πως να το χειριστω

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Το παιχνίδι που περιγράφεις είναι χαρακτηριστικό των BT. Και η δικιά μου έτσι παίζει. Φυσικά εννοείς ότι δαγκώνει το παιχνίδι και όχι τα χέρια. Οι σβούρες είναι το γνωστό bully run, σβούρες γύρω από τον εαυτό της και μετά διακτινίζεται, και ότι βρεθεί στην πορεία της γίνεται ήχος και φως. Το κάνει φαντάζομαι 2-3 φορές και μετά πέφτει ξερή και αρχίζει η ατμομηχανή. Είπαμε 3χρονο μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό και θετικό είναι αυτό που είπες, ότι είναι φιλική με όλους.
Δεν βλέπω λοιπόν κάτι περίεργο. Είπαμε δεν είναι Labrador.

Οι βιοχημικές θα δώσουν εικόνα για την λειτουργία των ζωτικών οργάνων (κυρίως συκώτι νεφρά) και θα χρησιμοποιηθούν ως σημείο αναφοράς για το μέλλον. Σχετικά με την δεμοδήκωση, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, διάγνωση-χάπι-τελειώσαμε. Επίσης είναι ένας επιπλέον λόγος για στείρωση. Υπάρχουν σχετικά άρθρα.

• Like
Reactions: GRDANE and mareco

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
33
Ελα μου, εννοω ρε συ οτι η σκυλα δαγκωνει τα παντα χερια ποδια τραβαει παντελονια κτλ για αυτο λεω οτι δεν θελω να παιζω πολυ μαζι της,αυτο βεβαια το κανει σε παιχνιδια που ας πουμε με βλεπει και τρεχω κτλ εαν ειναι μπαλακι η κοκκαλο η σχοινο ειναι κυρια.χα χα χα εχω καταλαβει οτι ετσι ειναι ολα τα bt.Δηλαδη η σκυλα δεν θα σοβαρευτει-ωριμασει ποτε?Α ολα τα bt κουραζονται τοσο ευκολα?Και ειχα ανησυχησει για αυτο της εκανα και τις εξετασεις.Γενικα το bt δεν εχει μεγαλη αντοχη?Δηλαδη εαν παω να τρεξω μαζι της ενα μισαωρο δεν θα αντεξει?Αυτο που λες για την δεμοδηκωση με ανησυχει θα το ψαξω.Καταλαβα αρα θα της κανω και βιοχημικες οταν θα εχω λεφτα.Ευχαριστω πολυ

• Like
Reactions: PXM-DANBULL

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
...Φιλε spyv εχεις δικιο απλα στην συντητηρικη πιστευω προσσεγιση που κανω το να την βγαζω δυο ωρες βολτα την ημερα να την ταιζω 2 φορες την ημερα να την καθαριζω και να φροντιζω τις πληγες της και να την αφηνω να κοιμαται στα ποδια μου φυσικα κατω απο τον καναπε δεν ειναι αρκετο δεν θα αντιληφθει ετσι την φροντιδα μου?Ηαληθεια ειναι οτι δεν ξερω καθολου την ρατσα και ουτε και ηθελα σκυλο γιατι ξερω οτι θελει πολυ φροντιδα και δεν ηξερα εαν θα μπουρουσα ν ανταπεξελθω αλλα απο τοτε που αποφασισα να την κρατησω (γιατι δεν ηταν ευκολη αποφαση δεσμευεσαι) εχω διαβασει παρα πολυ για το συγκεκριμενο σκυλι και εχω παραγγειλει και βιβλιο εξειδικευμενο για την ρατσα που θα το παραλαβω αυριο. Τι εννοεις εαν ταιριαζουμε γινε πιο συγκεκριμενος?
το αν ειναι αρκετη η αγαπη που της δειχνεις ασε τη να στο δειξει εκεινη. εσυ αγαπα τη και δειξ' της το οσο θες και σου επιτρεπει αυτη. παντα με σεβασμο ομως προς το ατομο της και αυτα που εχει περασει.

προσωπικα, σε βρισκω σωστο "ιδιοκτητη" και πιστευω πως συντομα θα βρειτε τους κωδικες επικοινωνιας σας.

ποιο ειναι το βιβλιο για τη φυλη που παραγγειλες; ελληνικο ή ξενο; εχω πολλα βιβλια για τη φυλη, μπορω να σου προτεινω αν σου αρεσει το διαβασμα και θες να ασχοληθεις.

μη σε παραξενευει που το πρωτο πραγμα που εκανε ηταν να ανεβει στον καναπε. τα bt λατρευουν την καλοπεραση :)!

τελικα για microchip εχεις κοιταξει;

υ. γ. βαλε μας καμια φωτο!

• Like
Reactions: mareco