Παιδια καλησπερα.Πριν απο 45 μερες βρηκα ενα bt παρατημενο -υποσιτισμενο-αρρωστο κτλ.Χωρις δευτερη σκεψη το πηρα σπιτι μου.Το πηγα στον κτηνιατρο ο οποιος μου ειπε οτι πρεπει να ειναι καπου δωδεκα μηνων η μπεμπα(δηλαδη τωρα 14).Απο την πρωτη μερα που το εφερα σπιτι ημουν αρκετα αυστηρος μαζι του,για να μην ας πουμε παρει αερα(εννοω οτι δεν το χαιδευα και απλα το φροντιζα).Ξεκινησαμε βολτες και ξεκινησα να της κανω μια βασικη εκπαιδευση οπως την λετε.Στην αρχη πηγαιναν ολα καλα αλλα οσο ψαχνομουν συνειδητοποιουσα οτι ολα τα εγχειριδια-αρθρα εκπαιδευσης ξεκινουσαν απο το παιχνιδι με τον σκυλο.Ο σκυλος μετα απο ενα σημειο ενω ακουγε εκανε μια επανασταση και ξεκινησε να με γραφει κανονικα γενικα ηταν σαν να του περναγα απαρατηρητος και ξεκινησε οτι του δινω εντολες με επιβλητικο υφος να γρυλιζει δεν υπηρχε περιπτωση να με δαγκωσει αλλα ουτε και ηταν παιχνιδι του.Βλεποντας οτι το σκυλι ηταν και πολυ παιχνιδιαρικο ξεκινησα να χτιζω την σχεση μας απο την αρχη δηλαδη να παιζω πολυ πιο πολυ μαζι του και να το εχω πολλες ωρες διπλα μου(οσο μπορουσα).Το αποτελεσμα ειναι ο σκυλος να με γραφει κανονικα μετα απο 15 μερες και οταν παω να του δωσω μια εντολη να ειναι αδιαφορος κ γενικα στην βολτα ουτε που με κοιταει.Εκατσα το σκεφτηκα και αποφασισα να ξανα γινω αυστηρος μαζι του κ το εκανα εδω και δυο μερες και βλεπω αποτελεσμα θετικο δηλαδη με υπολογιζει ο σκυλος.Ξερω οτι ολα εγιναν σε λαθος χρονο αλλα τι να κανω που τωρα την βρηκα.Θα παραθεσω λιγα στοιχεια για να βοηθησετε οσο μπορειτε... το σκυλι ειναι εξαιρετικα παιχνιδιαρικο, παρα πολυ ξεροφεφαλο,ενοχλητικα ημερο(δεν ενοχλει ουτε γατες).Δεχομαι καθε συμβουλη...θα ηθελα να μιλησω με εκπαιδευτη αλλα ο σκυλος με εχει ηδη βγαλει εκτος οικονομικου προυπολολογισμου.Ευχαριστω παιδες