φίλε excrider το θέμα είναι ότι ο δικός μου δεν γαυγίζει ποτέ ούτε μπαίνει στη διαδικασία να μας φυλαει και είναι και 3 μήνες μεγαλύτερος του δικού σου επίσης αυτό που λες με το αααα το κάνω μόνο αν με δαγκώνει και σταματάει αμέσως.Και ο δικός μου (μαλινουά) σπάνια θα γαυγίσει αλλά όταν το κάνει είναι πραγματικά για να δείξει στους άλλους πως προστατεύει εμάς ή τον χώρο που βρίσκεται, όποιος κι αν είναι αυτός (σπίτι, γραφείο, οίκόπεδο και γενικότερα οποιονδήποτε κλειστό χώρο) έστω κι αν βρίσκεται εκεί για πρώτη φορά, αρκεί να είμαστε εγώ η γυναίκα μου εκεί κοντά. Τον τσέκαρα σε άλλους χώρους εκτός από το σπίτι και δεν μιλάει καθόλου εάν δεν ήμαστε εκεί, στο απίτι βέβαια κι απ'έξω να περάσει κάποιος θα αρχίσει να γαυγίζει και είναι μόλις τεσσάρων μηνών. Το γέλιο είναι πως θα λυσάξει αν κάνουμε πως πονάμε και μερικές φορές που δεν ακούει στο έλα (έχει το ακαταλόγιστο ακόμα λόγω ηλικίας) κάνουμε ένα δυνατό ααααα κι έρχεται κοντά μας τρέχοντας και γαυγίζοντας να διώξει τον εχθρό
Γενικώς δεν έχει μπει ποτέ στη λογική ότι θα μας προστατέψει από κάτι ή ότι πρέπει να φυλάει κάποιον γιαυτό μου έκανε εντύπωση η αντίδραση του με τα πολύ όμορφα αλλά και πολύ τρομακτικά αρκουδόσκυλα